Találatok a következő kifejezésre: Lakás adás-vételi ha (4 db)

Lakás adás-vételi szerződésnél, ha max 10 napot késik a kifizetés, mint ami a szerződésben van, és kötbért akar az ügyvéd, kérheti-e? A szerződésben nincs szó róla.10, 5 a vételi ár. Amennyiben kérheti, milyen összegben?

Legjobb válasz: A kötbérnek szerepelnie kell a szerzõdésben, méghozzá úgy, hogy meg kell nevezni, hogy az kötbér. Ha nincs benne, úgy kötbér nem követelhetõ.

A kötbérnek szerepelnie kell a szerzõdésben, méghozzá úgy, hogy meg kell nevezni, hogy az kötbér. Ha nincs benne, úgy kötbér nem követelhetõ.

Lefoglalhat-e a lakásomban ingóságot a végrehajtó, ha már eladtam az ott található tárgyakat, és erről ügyvédi adás-vételi szerződés van?

Legjobb válasz: Jogszerûen nem, viszont fedezetelvonásnak minõsülhet a dolog, ami bûncselekmény.

Jogszerûen nem, viszont fedezetelvonásnak minõsülhet a dolog, ami bûncselekmény.
Le. Amit látnak azt viszik, majd késõbb foglalkoznak azzal hogy kié volt. Õk sem hülyék azért, nem kell azt gondolni :) A Zalatnay Sarolta is ezzel próbálkozott, nem jött be neki.
A végrehajtó csak azt az ingóságot foglalhatja, amirõl nem derül ki, hogy nem az adósé. Tehát ha van egy bármilyen tárgy, amirõl bemutatják az eredeti számlát, amelyen nem az adós szerepel, akkor azt nem foglalja. A kérdezõ esetében azért kicsit árnyaltabb a dolog, mert kérdés, hogy az eladás mikor történt. Ha a végrehajtás elrendelése elõtt, és a jóhiszemû eladás feltételei fennállnak, akkor a jószág nem végrehajtható. Azonban, hogyha a végrehajtás megindítását követõen lett értékesítve, akkor nemhogy a jóhiszemûség nincs jelen, hanem még a vagyonmenekítés esete is fennállhat...


Ha eladok egy lakást és az adás-vétel után kiderül valamilyen építési hibája, de nem én építettem, társasház, akkor én felelek érte?

Legjobb válasz: Az a szép, hogy senki nem felel érte. A kivitelezõnek kellene, de õk már a bahamákon süttetik a hasukat. Csak azért felelsz, ami benne van az adásvételiben.

Az a szép, hogy senki nem felel érte. A kivitelezõnek kellene, de õk már a bahamákon süttetik a hasukat. Csak azért felelsz, ami benne van az adásvételiben.
Attól függ mi áll a szerzõdésben.
A kérdező hozzászólása: hogy értitek azt, hogy a benne a szerzõdésben? Hogy felelhetnék én, ha nem én építettem, nem is tudhatom, vannak -e építési hibák.
ha szerkezeti hibára gondolsz azért az építtetõ felel.viszont te felelhetsz a lakáson belül szakszerütlenül elvégzett munkáért.
A kérdező hozzászólása: pl? akkor is, ha nem én csináltam?
Elárulhatnád bõvebben, hogy mirõl van szó!
az adásvételikben általában szerepel, hogy a vevõ a megtekintette a lakást, és jelen állapotában meg kívánja vásárolni. innentõl nem a te felelõsséged. mi adtunk el úgy házat, h repedt a fal, a fickó látta, de valamiért nem érdekelte. azóta se reklamált. a lakásunk meg iszonyat hideg volt, mert pince felett van, így télen nem lepõdtünk meg a 40 ezres gázszámlán se. nyáron adtuk el a pecót, kicsit sajnáltuk is magunkban a vevõt, de el kellett adnunk, nem volt más választás. a fent említett dolgokról egyébként sem mi tehetünk.
A kérdező hozzászólása: semmi különös nincs, de bármi lehet. pl. elõzõ panelben beázott az ablak alatt a fal és a biztosító közölte, hogy az építési hiba. én nem pereltem senkit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!