Találatok a következő kifejezésre: LCD tévé hogy (19 db)

LCD tévét hogyan lehetne tönkretenni úgy, hogy a szerviz ne jöjjön rá?

Van egy meglehetõsen fiatal LCD tévém, aminek van egy hibája. A hibáról független szakértõi vélemény is van, a forgalmazó ennek ellenére nem javítja, nem cseréli a tévét, mert úgy gondolják, hogy ez nem hiba. Pereskedhetnék, de nincs kedvem, inkább tönkretenném valahogy a tévét, ehhez várnék komoly javaslatokat.

Legjobb válasz: Tehát valami olyan hibát kellene generálni, amitõl teljesen tönkremegy a tévé, de nem jönnek rá.

A kérdező hozzászólása: Tehát valami olyan hibát kellene generálni, amitõl teljesen tönkremegy a tévé, de nem jönnek rá.
Elõször is fordulj a fogyasztóvédelemhez. Ha ez nem jönne be, akkor mikrohullám, vagy nagyfesz rezgõkör. Ha elég erõs tönkreteszi benne a szoftvert. Szóval statikus elektromossággal próbáld kinyírni mûködés közben.
Én a telefonomat akartam így kicseréltetni. Az autóban hagytam a mûszerfalom a nyár közepén, hogy felforrósodjon a napsütésen. Sajnos nem jött össze, mert inkább letiltott néhány funkciót a meleg miatt, de a tv-nél is megpróbálhatod majd.

PC-re rá lehet kötni úgy az LCD tévét hogy a pc monitoron továbbra is legyen kép?

Az a gond hogy elég messze van a tv a pc-től (másik szobában, kb 5m távolságra) így jó hosszú kábel kellene. Talán nem is lehet ilyet kapni.

Legjobb válasz: Lehet olyan hosszú kábelt kapni. http://notebookvideopc.unas.hu/spd/177400043/Aranyozott_HDMI.. tessék 20m biztos elég lesz.

Lehet olyan hosszú kábelt kapni. http://notebookvideopc.unas.hu/spd/177400043/Aranyozott_HDMI.. tessék 20m biztos elég lesz.
20-30mig bõven kapni a boltokban :D ha meg nagyon profi kell tuti van 100m-es is :D
A kérdező hozzászólása: Az ATI RADEON 9600-as videókártyát rá tudom kötni az LCD tévére az S-video kimeneten keresztül?
A kérdező hozzászólása: Sajnos hdmi csati nincs a radeonon:(
svideoval is lehet probálkozni!

LCD-tv monitornak? Az lenne a problémám hogy vettünk egy LCD-tévét és azt összekötötem egy HDMI kábbelel de azt írja, hogy nincs jel.

itt kéne valamit beálitani?

Legjobb válasz: probáld meg, hogy lenyomod a windows ikonos jelet a bill-en+ a p-t és ott benyomod, hogy másolás

probáld meg, hogy lenyomod a windows ikonos jelet a bill-en+ a p-t és ott benyomod, hogy másolás
jajj az elsõ válasz nem ide bocsi :D másik kérdéshez akartm írni
A linkelt képen VGA beállítás van, szóval vagy a kijelzõ típusa van rosszul kiválasztva, vagy nem HDMI a kábel. Várom a fejleményeket...
A kérdező hozzászólása: A kábel HDMI. És a NVIDIA vezérlõ pultban sehogy sem tudom átálitani VGA-ról HDMi-re.
Videókari típusa?
A kérdező hozzászólása: Asus Engt 240
Megjelenítõ/több megjelenítõ beállítása menüpontban esetleg vmi?
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/110605/gggg_www.kepfeltoltes.hu_.. ez és ott ha a megjelenítõm nem látható a listában ra kattintok akkor http://kepfeltoltes.hu/view/110605/hgh_www.kepfeltoltes.hu_... de uttána is csak azt irja hogy Az eszköz nem található.
próbáld meg a windows asztalt kiterjeszteni, de lehet, hogy egy driver frissítés nem ártana


LCD tévé képernyőjét hogy lehet tisztítani?

Legjobb válasz: Lehet venni LCD képernyõre való tisztítószert.

Lehet venni LCD képernyõre való tisztítószert.
Vagy van egy mikroszálas törlõkendõ, én fényképezõgéphez vettem meg szemüveghez, ehhez csak tiszta víz kell és minden ilyen kényes cumóhoz jó.
ablaktisztitóval lemosod, végén meg desztilált vízzel itatott ronggyal , hogy ne maradjanak rajta a törlési foltok meg szöszök. ennyi, és megsporoltál 2000 ftot, ugyanis ennyiér is van lcd tisztító na csõ
Eszedbe ne jusson ráfújni az ablaktisztító az lcd-re. AMi egyébként a haszn. ut-ban benne is van. Vagy megveszed a szemüveg, kontaklencse, vagy lcd tisztító folyadékot, vagy veszel mikroszálas törlõkendõt amihez csak víz kell és kész. Optikusnál lehet kapni, olyan törlõkendõt, amit a szemüvegekhez árulnak, az is jó rá.
érdekes, több éve már igy tisztítom a tft monitorom és semmi baja
Valószínû, hogy akkor már tönkrevágtad a szûrõket rajta elõttem szóló, de mivel ez nem látható, így fel sem tûnik neked. Majd hosszú távon a szemed látja kárát. Nem véletlen van benne a haszn. ut-ban hogy ne fújjál rá vegyszert. Kivéve amit kimondottan erre gyártottak, vagy a sima víz.

Hogyan tudnam a szamitogepet az LG 42LA691S-ZA Lcd tevevel osszekotni?

Gepembe intel videokartya van a tvn van usb hdmi bemenet

Legjobb válasz: Tevével összekötni? :) amúgy ha a videokártyán van HDMI kimenet, akkor HDMI kábellel

Tevével összekötni? :) amúgy ha a videokártyán van HDMI kimenet, akkor HDMI kábellel
A kérdező hozzászólása: Nincs de ha lenne lehet hulye kerdes de akkor pl ha elinditok barmilyen gepes jatekot pl assassin's creed vagy lol akkor az is megy??
dvi - hdmi átalakítóval és igen. :)
Pixelhiba. Netes rendelés esetén 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól.
pixelhiba, ahogy irták és a hiba nélkül is elálhatsz a vásárlástól! Viszont másrészt a garanciális javitásba nem biztos hogy belefér, ott meg van szabva, hogy hány pixeltõl számit hibának, talán 3-tól !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de idõ közben sajnos én is erre a megállapításra jutottam. A tévét személyesen hoztam el, így a 8 nap mint opció nem mûködik, és már a 3 napos pixelgarin is túl vagyok, szóval marad az, hogy együtt kell élnem ezzel a döglött képponttal.

Nem HD samsung LCD tévéből, hogyan tudok HD-s tévét csinálni?

Lehet hozzá kapni valami adaptert, vagy dekódert?

Legjobb válasz: :D

:D
Remélem elõzõ hozzászólásomból megkaptad a választ.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy hellyel-közzel :) Az nem dekóder függõ ugye? :) Kezdek rájönni már, hogy jó nagy hülyeséget kérdeztem :)
HD-s tv azt jelenti, hogy a panel felbontása egy bizonyos pixelszám felett van, nincs konkrét felbontás, ami alatt még SD-nek hívsz valamit, és ami felett meg már HD. Szóval ez egy fizikai jellemzõ, azt nem tudod sehogy sem megváltoztatni.
Egyébként viszonylag egyszerûen megoldható a probléma de nem technikai a megoldás. pontosabban üzlet technikai. A régit eladod valamennyiért. Az árát kiegészíted és veszel egy HD tv-t. Így lehet a nem HD-bõl HD !
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm az infót. De akkor azt áruld el még nekem, hogy mitõl függ a kép minõsége? Egy nem HD-s samsung LCD tv-rõl van szó. Mitõl függ hogy egy film vagy mûsor tûéles képet ad a tévén, vagy életlenebbet? Valami beállítás, vagy lehet, hogy még egy korai típus lenne a tévé és nem tud olyan nagy felbontást?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A képernyõn elérhetõ elemi kép pontok száma határozza meg elsõsorban a megjeleníthetõ részletességet. Azután a nagyobb számú képernyõ pontot kiszolgáló elektronikán is múlik, aztán a sugárzott adástól is függ, hogy az milyen felbontással vették fel. Elég volna ha csak annyit mondanék, hogy "nincs harang", de valószínüleg nem ismered az ide vágó anekdotát. Ezért hadd írjam le most röviden, hogy értsd a poént is. :) "A faluba érkezõ püspököt azzal köszöntik mindenhol, amikor valahova érkezik, már messzirõl harang zúgással fogadják. Ahogy közeledik a falu határához a püspöki hintó, teljes csend fogadja. nem harangoznak. no, -gondolja a püspök- még azzal sem tisztelnek meg engem, hogy harangozzanak ha jövök? Majd számon kérem a bírót meg a papot ha megérkezem, -gondolja a püspök-. Meg is érkezik a hintó de semmi harangszó nem hallatszik. Mire a püspök számonkérõen szól. Miért nem harangoztatok amikor közeledtem?? "méltóságos uram, ezer és egy oka van annak, hogy nem harangozunk". Mire a püspök: Legalább csak egyet mondj. Püspök uram, nincs harang! Ez kb pontosan illik a feltett kérdésre is. Vagyis semmi nem áll rendelkezésre benne, hogy képes legyen több képernyõ pontot megjeleníteni, mint amire készült. Csak egyet mondok, nincs megfelelõ képernyõ hozzá, de még ezer és egy okot tudnék mondani.. ...de már az az egy is bõven elég nyomós indok. :)
#6 A kép minõsége millió dolgon múlik egy tv-nek, nem csak a felbontáson (hisz van 100 ezres 1080p-s, meg 500 ezres 1080p-s tv is, és hidd el, hogy nem véletlen drágább), ha csak az a kérdés, hogy nálad miért változik a kép minõsége, mert ugyanazon a tv-n egyszer jó, egyszer rossz, akkor arra a válasz, hogy valószínûleg az adás szar. Ha csak blu-ray filmeket néznél, akkor jó minõségû lenne a kép, de ha tv adást nézel, ott változhat minden szartól (jelerõsség, stb) függõen a kép.

Szeretnék egy LG Lcd tévét venni de azon amit kinéztem nincs jack csatlakozó. Hogy kössem rá majd a hifim-re?

Ilyen csatlakozók vannak a tv-n:

Legjobb válasz: Ott virít rajta a két RCA csatlakozó jobb oldalt. A hifid nem tudom, milyen típus, de a fehér és piros RCA kell csak, egy RCA apa-RCA apa kábel kell csak és össze van kötve. Optikai hangkimenet lenne a legjobb.

Ott virít rajta a két RCA csatlakozó jobb oldalt. A hifid nem tudom, milyen típus, de a fehér és piros RCA kell csak, egy RCA apa-RCA apa kábel kell csak és össze van kötve. Optikai hangkimenet lenne a legjobb.
Ha ad is ki hangot a SCART-on, akkor is maximum a tévécsatornák hangját. Egyéb bemenetekrõl biztos, hogy nem fog szólni. Nekem Samsungom van, annál így mûködik. Szerintem keress egy másik típust, amin legalább egy fejhallgató-kimenet van.
De a legegyszerûbb az, ha kerülöd ezt a típust, mert vagy mûködik, vagy nem. Az is lehet, hogy csak a videójelet küldi ki.
A gyári leírás szerint egyszerre ki és bemenet a SCART. Szóval ha kimenetnek használja, kijön a hang.
Az a gond hogy mindegyik csatlakozó még a "scart" is csak input, és azon jel nem igazán fog jönni tök mindegy milyen adaptert vesz hozzá.
Az LG weboldalán ezen a készüléken van egy SCART csatlakozó is, ami a leírás szerint kézikönyv is. Onnan egy http://www.argep.hu/trend/SCAR/Scart-atalakito.html ilyen átalakítóval kinyerhetõ a sztereó hang.
Ahogy elnézem erre a TV-re nem igen fogod tudni rácsatlakoztatni.
A kérdező hozzászólása: Igen a fejhallgató kimenetre értettem a jack csatlakozót. Ami nincs. A hifi típusa: Sony MHC-RG330 TV: LG 32CS460
Én is a fejhallgató kimenetrõl szedtem le a hangot hogy rá tudjam csatlakoztatni a hifi-t.
Fejhallgató-csatlakozó nincs az oldalán? Abból is ki lehet nyerni a hangot.
Csak az nem kimenet, hanem hangbemenet. Mi a TV-s és a hifid pontos típusa? Talán meg lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm szépen a válaszokat, akkor keresek másikat mert nekem elég fontos hogy filmnézésnél legyen hangerõ.

Hogy lehet hogy az LCD tévéknek nagyon jó betekintési szögei vannak, míg a monitoroknak (hacsak nem IPS vagy PVA) akkor jóval gyengébbek?

Az én LCD tévém kb 5-6 éves, nagyon jó betekintési szögekkel, az új monitorom viszont meg sem közelíti azt

Legjobb válasz: Mert a TV-t több szögbõl nézed, a monitort, meg általában szembõl így nem nagyon van rá szükség, illetve más a pixelsûrûség is meg egy csomó más dolog.

Mert a TV-t több szögbõl nézed, a monitort, meg általában szembõl így nem nagyon van rá szükség, illetve más a pixelsûrûség is meg egy csomó más dolog.

Segítene valaki abban hogy miért nem adja át a hangot a HDMI kábel az LCD tévére? WIN7 Prem. Home volt akkor jó volt. Most WIN7 Ultimet van nem megy. ATI Radeon 4800 Shapire kártya drivere fel van rakva, de hiába.

Legjobb válasz: A kártyát a hozzá adott DVI-HDMI átalakítóval kell használni, sima DVI-HDMI kábel nem feltétlen jó. A TV-n ha több HDMI bemenet van, akkor próbálgasd végig õket, mert bizonyos készülékeken csak 1 hajlandó hangot is közvetíteni. Mindezek mellett a videokártya legyen beállítva alapértelmezett hangeszközként.

A kártyát a hozzá adott DVI-HDMI átalakítóval kell használni, sima DVI-HDMI kábel nem feltétlen jó. A TV-n ha több HDMI bemenet van, akkor próbálgasd végig õket, mert bizonyos készülékeken csak 1 hajlandó hangot is közvetíteni. Mindezek mellett a videokártya legyen beállítva alapértelmezett hangeszközként.
Menü->Vezérlõpult->Hardver és Hang->Hang->VÁLASZD A MONITORODAT :) (nekem ez mûködik)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!