Találatok a következő kifejezésre: Lézeres szemműtét lehet (11 db)

A lézeres szemműtét mennyibe kerulhet és lehet e késobb valami bajom a szememnek vagy mutét alatt?

Legjobb válasz: Én tavaly nyáron estem át lézeres szemmûtéten, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Amit tudnod kell, hogy az ilyen beavatkozást csak magánklinikákon végzik és így az ára kissé borsos. Több fajta árfekvésû mûtét létezik, a mûtét típusától függõen. Nekem rövidlátást kezeltek és 300 000 ft-ba került a két szem. De vannak régebbi eljárások is, ilyen esetben körülbelül 200 000 ft-ra kell számítani. A mûtét tulajdonképpen nem is igazi mûtét hiszen ambulánsan végzik. Bemész és még aznap haza is mehetsz. Nem különösebben fájdalmas, csak néhány percet vesz igénybe, a teljes gyógyulás kb. 3 hónap. Ha betartod az elõírásokat akkor 100%-ig biztonságos is, semmi baja nem lehet tõle a szemednek, csak javulhat. Ha anyagilag megengedheted magadnak akkor én csak ajánlani tudom.:)

Én tavaly nyáron estem át lézeres szemmûtéten, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Amit tudnod kell, hogy az ilyen beavatkozást csak magánklinikákon végzik és így az ára kissé borsos. Több fajta árfekvésû mûtét létezik, a mûtét típusától függõen. Nekem rövidlátást kezeltek és 300 000 ft-ba került a két szem. De vannak régebbi eljárások is, ilyen esetben körülbelül 200 000 ft-ra kell számítani. A mûtét tulajdonképpen nem is igazi mûtét hiszen ambulánsan végzik. Bemész és még aznap haza is mehetsz. Nem különösebben fájdalmas, csak néhány percet vesz igénybe, a teljes gyógyulás kb. 3 hónap. Ha betartod az elõírásokat akkor 100%-ig biztonságos is, semmi baja nem lehet tõle a szemednek, csak javulhat. Ha anyagilag megengedheted magadnak akkor én csak ajánlani tudom.:)
A legolcsóbb helyeken 80.000Ft/szem. Leggyakoribb komplikációja a szaruhártyahomály, ami azonban az esetek nagy részében szemcseppel jól kezelhetõ. Az eljárás 20 éves múltra tekint vissza, ennél hosszabb távú tapasztalatok tehát nem léteznek..

Lézeres szemműtét után lehet hüvelyi uton szülni?

Minuszos volt azt korrigálták még 93-ban? Akkor azt mondták nem lehet nehogy az er?lködést?l megvakuljak! Egy 24 hetes kismama

Legjobb válasz: Én is szerettem volna lézeres szemmûtétet, nekem is minuszost, és azt mondták inkább szülés után mert az erölködésbe visszaromolhat, és akkor meg potyára lett volna a szemmûtét. Szerintem nem vakulhatsz meg esetleg visszaromlik a szemed.

Én is szerettem volna lézeres szemmûtétet, nekem is minuszost, és azt mondták inkább szülés után mert az erölködésbe visszaromolhat, és akkor meg potyára lett volna a szemmûtét. Szerintem nem vakulhatsz meg esetleg visszaromlik a szemed.
Nekem 2000-ben volt a lézeres szemmûtétem, -8-ról 0 dioptriára. 2004-ben szültem, és minden simán ment, azóta is jól látok, nem romlott vissza, pedig nekem retinaleválásom volt elõtte... Nézesd meg magad szemorvossal, és ha õ azt mondja mehet, akkor ne aggódj!!!
Szia! Nekem 2004-ben volt a LASIK lézeres szemmûtétem, megkérdeztem a fogadott dokimat, hogy ez befolyásolja-e a szülés menetét, azt mondta nála több ilyen mûtéttel szültek már kismamák és senkinél nem volt semmi baj, úgyhogy mehet a hüvelyi szülés, de ha aggódom kérjem ki egy szemészorvos véleményét, úgyhogy így fogok tenni! Boldog babavárást! (23. hetes kismama)

Egy oldalon azt írják, hogy lézeres szemműtét előtt nem lehet 2 hétig kemény lencsét, 3 hétig lágy lencsét hordani. De mi van akkor, ha valaki nem kontaklencsét, hanem szemüveget hord?

Legjobb válasz: Azért nem lehet kontaklencsét hordani, mert az kis mértékben ugyan, de deformálhatja a szemet, ami nem jó a mûtétnek. Szemüveg nyugodtan lehet rajtad. Rajtam még fél órával a mûtét elõtt is rajtam volt, utána meg már nem kellett.

Azért nem lehet kontaklencsét hordani, mert az kis mértékben ugyan, de deformálhatja a szemet, ami nem jó a mûtétnek. Szemüveg nyugodtan lehet rajtad. Rajtam még fél órával a mûtét elõtt is rajtam volt, utána meg már nem kellett.


Lézeres szemműtét után 2-3 héttel lehet sportolni, viszont UV fény nem érheti a szemet! Ha kint a szabadban sportolsz, azt nem tudod napszemüvegben végezni, szóval kizárja ez a két dolog egymást! Tudtok erre valami ésszerű magyarázatot adni?

Legjobb válasz: Saját érdekedben nem érheti UV fény a szemedet. Lehet kapni sportboltokban olyan napszemüveget, ami gumipánttal stabilan megmarad sportolás közben is.

Saját érdekedben nem érheti UV fény a szemedet. Lehet kapni sportboltokban olyan napszemüveget, ami gumipánttal stabilan megmarad sportolás közben is.

Lézeres szemműtét után kozmetikai célból lehet-e viselni színes kontaktlencsét?

A m?tét már 3 éve volt.Csak kacérkodom a színváltoztatás kipróbálásával.Ha valakinek van tapasztalata várom.

Legjobb válasz: optikust kérdezz meg.

optikust kérdezz meg.
lehet. engem tavaly mûtöttek és semmi baj
A kérdező hozzászólása: És miért kell hordanod most lencsét? Te akartad ( kozmetikai célból) vagy, pedig muszáj volt, mert nem tudtak minden dioptriát korrigálni?
azért hordtam, mert tetszett nekem :D egyébként semmi extra
A kérdező hozzászólása: Akkor jó:) Nekem már 3 éve mûtötték, szóval biztosan hordhatnék akkor. Csak elég érzékeny lett a mûtét óta szemem.

Lézeres szemműtét után hány nap múlva lehet arcot/szemet mosni?

Legjobb válasz: Függ a szemmûtét típusától is, de általában egy-két napig nem ajánlják, hogy víz érje. Dörzsölni meg hetekig nem szabad utána.

Függ a szemmûtét típusától is, de általában egy-két napig nem ajánlják, hogy víz érje. Dörzsölni meg hetekig nem szabad utána.
A kérdező hozzászólása: köszi : )

Lézeres szemműtét után miért nem lehet soha többé kontaktlencsét hordani?

Vagy ez hülyeség. A szem dokim mondta. De nem magyarázta meg.

Legjobb válasz: mert nincs rá szükség

mert nincs rá szükség
A kérdező hozzászólása: De szükség lehet rá, mert vannak emberek, akiknek visszaromlik a szeme!
Heg keletkezik a szemen.Egyenetlenné válik a felszíne, és ez gondolom problémát okozna a kontaktlencse illeszkedésénél, tapadásánál.
Lehet hordani kontaktlencsét. A régi mûtétek után lehet hogy nem lehetett de a PRK és IntraLasik mûtét nem hagy nyomokat, késõbb még a szemorvos se mondja meg róla hogy valaha mûtve lett a szemed. Nem csak dioptriás kontaktlencse létezik. Van színes kontaktlencse is.
A lezeres szemmutet olyan mertekben elvekonyitja a szaruhartyat, hogy a szem barmelyik pillanatban szeteshet, igy jobb, ha nem raknak ra semmit (pl kontaktlencse).
A szaruhártya nem regenerálódik? Mert akkor sok lencsést alapból nem mûtenének meg, akiknek a hosszú használattól szintén elvékonyodott a szaruhártyájuk. Nekem nem mondták mûtét után(pedig eléggé kiveséztük az összes szóbajöhetõ lehetõséget, a 3 hónapos kontrollhoz viszont felírom magamnak ezt a kérdést:) )
Nekem is azt mondták, hogy lehet hordani utána. Én is most fogok menni a hónapban kontrollra megkérdezem azért mégegyszer.
Voltam kontrollon, azt mondta a doki, hogy a teljes gyógyulás fél év, azután hordhatok lencsét.

Lézeres szemműtéttel milyen dioptriát érdemes/lehet korrigáltatni?

Legjobb válasz: Nekem 14 éve volt ilyen mûtétem, akkor azt mondták, hogy egyszerre 6 dioptriát tudnak javítani. Akinek ennél magasabb számú a szemüvege, annak bizonyos idõ után mégegy mûtétre lesz szüksége. Állítólag volt egy olyan illetõ, akinek mínusz 11-es szemüveget kellett hordania, és a végén szemüveg nélkül tudott meglenni. Az én mûtétemet a Fócus Medicalban végezték. Csak jókat tudnék mondani róluk, abszolút profik.

Nekem 14 éve volt ilyen mûtétem, akkor azt mondták, hogy egyszerre 6 dioptriát tudnak javítani. Akinek ennél magasabb számú a szemüvege, annak bizonyos idõ után mégegy mûtétre lesz szüksége. Állítólag volt egy olyan illetõ, akinek mínusz 11-es szemüveget kellett hordania, és a végén szemüveg nélkül tudott meglenni. Az én mûtétemet a Fócus Medicalban végezték. Csak jókat tudnék mondani róluk, abszolút profik.
A kérdező hozzászólása: tetris:de ez bemetszéses mûtét volt nem? Úgy tudom mostanában formára égetik.
Többet is tudnak "javítani". Ma már. Nekem -6.25ös volt, és semmi problémám (bár még csak 9 hónapja mûtötték). Ismerõsömnek -12-t -2re korrigáltak. Amúgy -15ig és +6ig mûtenek. Hogy mennyit érdemes? Amennyinél a a páciens gondolja, és a határon belül van. Van aki a foglalkozása miatt feleset is mûttet.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Erre voltam kíváncsi.
2000-ben csináltattuk meg az asszonyét (optik-med, BP, excimer)-6, -7 rõl lett teljesen jó (0, 25; 0, 0) Most -1-es mindkettõ de ez az egyébb betegségének következménye. Két nagy baba megszülésénél volt egy kis para az esetleges retinaleválás lehetõsége az erõlködés miatt (szemészeti konzultáció...) Apropó! szaruhártya: a mûtét miatt elvékonyodik, ezért ha bármennyire süt a nap ajánlott a jó minõségû UV-szûrõ napszemüveg használata. Szerintem 1 dioptriánál nem érdemes mûttetni, hiszen ennél még jogsid is lehet szemüveg nélkül annyira kicsi.
bocsii hogy nem válaszolok a kérdésre de engem érdekelne hogy aki csináltatta annak mennyibe került a mûtét??
Igen, az árak engem is érdekelnének :)
4000, Ft- volt a mûtét elõtti vizsgálat 75000, Ft- volt szemenként a mûtét tehát : 154000, Ft- volt összesen 2000-ben.(+ a napszemüveg) Ebben a mûtét utáni utókezelés is benne volt. 3 napon keresztül kontroll, szemcsepi. Ha emlékeim nem csalnak Shell smart kártyával lehetett valami kedvezményt intézni, de ez nem tuti. Állítólag most már drágább.

Lézeres szemműtét esetén mennyi idő után lehet vezetni, orvoshoz mikor kell menni?

Kb. mikorra fogok tisztán látni nappal és sötétedéskor is?

Legjobb válasz: Én ugyan nem vezetek,de a mûtét után fél órával már tökéletesen láttam,igaz,a következõ 3 napban nagyon fényérzékeny volt a szemem.Te hol csináltatod a mûtétet?

Én ugyan nem vezetek, de a mûtét után fél órával már tökéletesen láttam, igaz, a következõ 3 napban nagyon fényérzékeny volt a szemem.Te hol csináltatod a mûtétet?
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg az optik-mednél fogom, több ismerõsöm is ajánlotta és állítólag õk a legjobbak.
mivel tágítják a pupillád+ a lézeres beavatkozástol is baromi érzékeny lesz, én nem vezetnék a helyedben.Kérj meg valakit. Nekem a semmelweis szemklinikán csinálták, mindenki nagyon kedves, segítõkész, és emberbarát.Le a kalappal elõttük. Ja, és INGYEN!!!
A kérdező hozzászólása: Nem rögtön szemmûtét után akarok vezetni, gondolom még hetekkel utána is érzékeny lesz. Mikor tudok biztonságosan vezetni, hány hét/hónap után? Vagy ez egyénfüggõ? Dolgozni már a 3 nap pihenés után el lehet menni? Azt, hogy a jogsim korlátozott és csak szemüvegben/kontaktlencsében vezethetek, rögtön utána el kell intézni? Bár nekem elég gyenge a szemem, lehet nem is lesz 100%-os és akkor maradhat, ahogy van.. Ingyen mikor, hogyan? TB-re? Valamilyen egészségügyi károsodás miatt? Ahogy én nézegettem, átlagembernek 250 alatt nemigen mûtik meg sehol.
Én is az optik-mednél csináltattam, tényleg szenzációsak.A szem csak 4-5 napig érzékeny, a 2. nap a legrosszabb.Kapsz tõlük egy papírt, amivel el tudod intézni a jogsit.Én is kaptam, pedig nem tudok vezetni, hivatalból adják, elég hamar.Asszem az elsõ hét végén.
Így van TB-re csinálták a Mária utcai Semmelweis szemklinikán.Egyik munkatársam is oda küldtem 1 hét alatt megvolt az elsõ találkozás és a mütét is. Nekem is gyorsan megcsinálták, és helyben csinálnak mindent.2 órát voltam ott, annyi idõ alatt megvolt egy érfestéses vizsgálat, OCT vizsgálat, és minden egyéb ami szokott lenni. Szerintem hivd fel õket, ott keresd Dr Dunai Árpádot, és érdeklödj utána, ne dobj ki egy rakat pénzt ha nem muszály. Ez csak tanács persze, te döntöd el mit csinálsz :)

Lézeres szemműtét (PRK) után mennyivel lehet tanulni ezerrel?

vagyis olvasni ezeregy millió pici bet?t

Legjobb válasz: Már nem emlékszem ezekre a tudományos elnevezésekre, de ha jól gondolom, akkor a PRK az a régebbi módszer, amely valahogy úgy mûködik, hogy a szaruhártyát megfelelõ mértékben lecsiszolják ahhoz, hogy a szemben a fénytörés optimális legyen, és ezáltal javul a látás. Nekem ilyen mûtétem volt 2007 augusztusában. Utána kb. 1 hónapig nem dicsekedhettem a látásommal, és a szemem is elég érzékeny volt. Aztán fokozatosan kezdett élesedni a látásom, és a családtagjaimmal gyakran összehasonlítottuk a látásunkat, és én élesebben láttam a többieknél. Arra is emlékszem, hogy u.abban az évben, amikor decemberben kezdõdtek a vizsgáim, én már teljes gõzzel tanultam, sokszor reggeltõl estig, nagyon rövid szünetekkel. A betûméretek természetesen változóak voltak, hiszen egyik könyvben nagyobb betûk voltak, a másikban kisebbek, de boldogultam mindegyikkel.

Már nem emlékszem ezekre a tudományos elnevezésekre, de ha jól gondolom, akkor a PRK az a régebbi módszer, amely valahogy úgy mûködik, hogy a szaruhártyát megfelelõ mértékben lecsiszolják ahhoz, hogy a szemben a fénytörés optimális legyen, és ezáltal javul a látás. Nekem ilyen mûtétem volt 2007 augusztusában. Utána kb. 1 hónapig nem dicsekedhettem a látásommal, és a szemem is elég érzékeny volt. Aztán fokozatosan kezdett élesedni a látásom, és a családtagjaimmal gyakran összehasonlítottuk a látásunkat, és én élesebben láttam a többieknél. Arra is emlékszem, hogy u.abban az évben, amikor decemberben kezdõdtek a vizsgáim, én már teljes gõzzel tanultam, sokszor reggeltõl estig, nagyon rövid szünetekkel. A betûméretek természetesen változóak voltak, hiszen egyik könyvben nagyobb betûk voltak, a másikban kisebbek, de boldogultam mindegyikkel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!