Találatok a következő kifejezésre: Léteznek szellemek kísértetek (3 db)

Léteznek szellemek vagy kísértetek?

Legjobb válasz: En meg uzenem neked masodik, hogy ugye Te is abba a kategoriaba tartozol, aki azt vallja, hogy:"Amit nem latok az nincs is"....pedig nem igaz...nem muszaly teljes alakos kisertetet latni mint a filmekben....hanem vannak akik erzik, hogy jelen vannak, vagy kiveteles esetben alakot oltenek....en pl. halotakkal almodom akik halaluk utan erdeklodnek, hogy milyen az elet a halaluk utan...vannak dolgok amiket nem lehet megmagyarazni,de ez nem zarja ki, hogy ezek a dolgok nem leteznek...mert ha valami nem letezik arrol ugy e nem lehetne tapasztalatokat meselni, konyvet irni, filmet kesziteni stb....attol, hogy Te nem hiszel benne a kerdezo hihet, en hiszek , mert eletem soran sokmindent tapasztaltam amit jozan esszel nem lehet felfogni....pelda erre az almaim.....de mindenkinek joga van eldonteni, hogy miben hisz

A szellemek nem tudnak, úgy beszélni, mint mi, földi halandók, ezért nincs is akadály, hogy most hogy beszéljen velünk, magyarul, vagy japánul.Egyszerûen amit õk éreznek, azt vetítik ki felénk.Nem beszélnek, hanem mutatnak dolgokat, amikrõl azt akarják, hogy tudjunk róla.Itt jön a képbe, a fehérzaj.Nem tudom, hogy hallottam-e már, de elképzelhetõ, miután a párom meghalt. Aki meg hülyeségnek tarja a fehérzajt, az nem is hallott még az iskolában, a színeztézia fogalmáról? Mert nem elképzelhetetlen, hogy létezik.
A sógorom kisfia 3 éves. A dédmamája még a születése elõtt meghalt. Most ott laknak az õ házukban. Soha nem beszéltek neki semmilyen dédirõl, képek sincsenek kint róla, a szekrényekben nem éri el a régi fényképeket. Egyik reggel azzal ment oda az anyukájához, hogy éjjel odament hozzá egy néni, megsimogatta, és azt mondta neki, hogy õ a dédimamája. Elmondta, hogy nézett ki, ami teljesen stimmelt a valósággal. És azt mondta, hogy nem álmodott, hanem LÁTTA. Egy 3 éves gyerek nem hiszem, ogy filmekbõl, a kultúrájából vagy a saját fantáziájából merítene ilyeneket, én hiszek neki, hogy tényleg látta. Ha nem szellem volt, akkor valami más természetfeletti dolog, amirõl ismét lehetne egy vitát nyitni, hogy létezik-e.
Ahogy gondolod. Melyik éjjel menjek hozzád?
Léteznek, mi házunkban egy kopogó szellem van.És nem akar eltûnni.
én személy szerint hiszek bennük, láttam és éreztem már.csak egy dolgot nem értek, ha valaki hisz illetve nem hisz ezekben a "lényekben" miért kell egybõl nekiesni a másiknak?nem kell harcot vívni egymással hiszen ez nem egy tény amit minden élõnek el kell fogadnia...aki szerint létezik ezt vallja, aki szerint nem az azt vallja.és visszatérve a létezésükre, igen vannak akik látják õket vagy ütköznek megmagyarázhatatlan dolgokba, amit a szellemek csinálnak, valósznû így akarnak kommunikálni, jelezni.(ismétlem ezt az vegye magára, aki hisz benne, nemvagyok kíváncsi a hitem miatt lenézõ emberek felháborodott véleményére...mondja ki mit gondol de ne megvetõen, sértõen)
Olvasd el a Bibliat (az Ujszovetseggel kezdd). A valasz ott van. Es a megoldas is.
:D Ennyi retardáltat egy helyen csak vidámvasárnapon látni. Aki azt írta nem hisz benne, az habzó szájjal lepontozták. Aki meg azt mondta konkrét bizonyítéka van és 100%, hogy léteznek, ez tény az meg 100%-os. Mi ez óvoda? Ennyi naiv idiótát már külön létesítményekben kéne mutogatni, mint az emberi hülyeség teljes betetõzését és konzerválni õket az utókornak, hogy ilyen is van. Nem csoda, hogy a szélhámosok gazdagodnak meg mindig, a becsületes ember meg örül, ha normális színvonalon él, ha ennyi debil van akik a legolcsóbb trükknek is bedõlnek.
Végigolvasva a topikot: :D:D:D:D:D:D::D:D.... Attól hogy senki nem tudta még megcáfolni attól még egy kitaláció. Kitalálhatnék hasra csapás szerûen bármekkora [email protected]ágot is, úgyse fogja tudna meg cáfolni senki.Attól létezik? NEM! Ez az egész a vallás [email protected]ága szerintem, mindenféle angyallal, démonnal meg mittudomén még mivel. Azt se értem minek vallás, középkorba oké, de hogy 21. századba is legyen ennyi birka aki bekajálja...kész röhej az egész. Ha lesz gyerekem elsõ dolgom lesz iskolába íratáskor hogy ki íratom hittan órákról.
második válaszoló: láttál már atommagot? neem? mégis van!
Senki nem bizonyította hogy léteznek, de azt sem, hogy NEM léteznek. Én hiszek bennük. sajnos nállam van is egypár, NEM KAMU! vannak szelemek
Hát..mindenki csak addig szkeptikus, amíg nem történik vele is valami ép ésszel fel nem fogható..én például hiszek bennük, de jó páran azért hülyének néznek, ha ilyen témában elmondom a véleményem/pár történetem..na ha már itt tartok, akkor elmesélek egyet..szóval:testvérem szobája itt van az én szobám mellett..és éjjel(11 körül) hallottam, hogy valaki/VALAMI belerúg a székébe..nézek mivan aztán neteztem tovább..az ajtó itt van a gépem mellett, és ilyen üveges ajtó, az a rücskös fajta üveg van benne..na és azon látom, hogy valamiféle fehéres kéz a kezét végighúzza rajta a körmét :D természetesen hanghatással is járt..de valahogy tudtam, hogy nem kell félnem.Nem hinném, hogy tesóm volt az a móka Miki, mivel semmiféle léptet nem lehetett ezután hallani..ezután csak néztem mivan, eléggé meglepõdtem, mert ilyen még nem igazán történt.Eztán kimentem, és volt vagy -1 fok a lakásba, pedig sehol semmi ablak nem volt nyitva, külön ellenõriztem :D Aztán visszajöttem a szobába, és olyan hang volt, mintha bátyám ágyán(igen, egy szobába vagyok vele, és nem volt itthon.)valaki felhúzott térddel ült volna, és a lábát kinyújtja az ágyon :D De valahogy nem féltem, tudtam, hogy nem kell..egyébként ebben a lakásban nem egyszer történtek már megmagyarázhatatlan dolgok.De már hozzájuk szoktam..és nem egyszer volt olyan, hogy éreztem a jelenlétet..
Nekem is pont ez van! Olyan, mintha becsuknád a szemed, és vki elmenne melletted, megérzed! Én még nem láttam, deh elég sokx éreztem, h vki közeledik felém..
NEM LÉTEZNEK!
igen mi is idéztünk és ez halálos is lehet nekünk egy hajszálon múlt az életünk ugyanis gonosz szellemet idéztünk
En meg uzenem neked masodik, hogy ugye Te is abba a kategoriaba tartozol, aki azt vallja, hogy:"Amit nem latok az nincs is"....pedig nem igaz...nem muszaly teljes alakos kisertetet latni mint a filmekben....hanem vannak akik erzik, hogy jelen vannak, vagy kiveteles esetben alakot oltenek....en pl. halotakkal almodom akik halaluk utan erdeklodnek, hogy milyen az elet a halaluk utan...vannak dolgok amiket nem lehet megmagyarazni, de ez nem zarja ki, hogy ezek a dolgok nem leteznek...mert ha valami nem letezik arrol ugy e nem lehetne tapasztalatokat meselni, konyvet irni, filmet kesziteni stb....attol, hogy Te nem hiszel benne a kerdezo hihet, en hiszek , mert eletem soran sokmindent tapasztaltam amit jozan esszel nem lehet felfogni....pelda erre az almaim.....de mindenkinek joga van eldonteni, hogy miben hisz
igaza van a harmadik válaszolónak és aki nemhiszi el majd egyszer mmegtapaztalod ha nem akkor pedig ne higgyél bennük de léteznek nem számít hol láttad ha csak nem kapcsolódik az a hely a halotthoz
Lehet hogy csak én vagyok nem normális, de amióta meghalt a kutyám a házban, (2 éve) azóta látom az árnyékát és éjszaka néha az ugatására kelek fel, hogy ott ugat ahol meghalt és amíg oda nem érek addig ugat, de ha odaérek akkor elhallgat.
Akkor reméljük nem lesz gyereked, a saját érdekében.
Szerintem is léteznek szellemek , de azok nem maradhatnak a mi világunkban!Nemhiszem, hogy valóban szellemek lettek volna amit az elõttem lévõk leirtak, hanem inkább csak az agyunk ûz tréfát velünk, , , illetve csak beképzeljük õket... Gondoljunk bele ha minden ténylegesen léteznének szellemek és nem mennének el a földrõl, nem lenne nagyobb hangzatja? Akkor mindenkit kisértenének ..kopogtatnának :D És akkor már több miliárdan lennének köztünk és akkor senki sem félne a haláltól, ha tudná, hogy ugyis csak a földre kerül és korlátlan szabatság és mozgástérrel és emberi korlátok nélkül!
Sziasztok! Biztos vagyok benne, hogy léteznek szellemek, de persze, nem mindenkinek vannak, velük kapcsolatos élményük. Hiszen, mikor meghalunk, akkor csak a testünk hal meg, a lélek örök. Ajánlom figyelmetekbe, a Szellemvadászok címû dokumentum film sorozatot.Nekem, jó pár spirituális élményem volt már, és remélem, hogy lesz is még több. A párom és a nagybátyám sajnos meghalt, de hiszek abban, hogy fogom õket még látni. Nyitottnak kell lenni, és hinni kell, bennük, mert van túlvilág, ahogy e világ is, van fiú-lány, élet-halál, gömbölyû-szögletes, vékony-kövér, fel-lent. Ez a prioritás törvénye, az örök körforgás törvénye.
Szerintem nem létezik. Mert a szellem az fizikailag mi? Az nem por hanem semmi de a semmi az a képzelet szüleménye. Lehet hogy ti láttok, vagy hallotok, de én akkor se hiszem h létezik szellem ha a szememmel látom, de jó ha az ember gondolkozik azon amit nem tud pontosan...
Nem, ahogy E.T. sem létezik, a yeti sem, a lochnessi szörny sem, a medvedisznóember sem. Abban higgyünk ami létezik: -Cigóbûnözés -Cigóterror -Politikai csalások
Igen! Engem már szállt is meg! Táltos segítségével meg lehet tõlük szabadulni, és a házat is át tudják kutatni szellem után. A nagypapám 2 éve halt meg, és õ a húgomat szállta meg. Nem tudott aludni rendesen, minden éjjel többször felébredt... Anya hisz az ezotériában és a homeopátiában... És a nagypapámat is elküldte Kamillából.
azt se lehet bizonyítani h van és azt se hogy nincs.... én személy szerint nem hiszek benne...keresztény vagyok...egy pontig egyetértek a bibliával aztán már nem...sztem nincsnek szellemek...amíg én nem tapasztaltm addig engem senki nem tud meggyõzni szal...ne is próbáljatok...
Lehet hogy léteznek. A keresztanyámék ugyanabba a házba laktak mint amelyikbe mi.És hirtelen felébredt a keresztanyám és látta az apámat aki márt meghalt. Ott állt az ajtóba.A másik szoba fele nézett.
Akár léteznek, akár nem, ez egy érdekes téma!Sok emberrel(köztük én is) történtek megmagyarázhatatlan dolgok. A fantáziát mindenképpen megmozgatja, és ez ilyen "ártatlan" mértékben, hasznos!:) A tudomány sokra képes, sok dologra fény derült, de nem mindenre!
tényleg nem lehet tudni hogy vannak-e vagy sem.. amig nem tapasztaltad addig persze h kételkedsz benne. de kitudja mi lesz.. én nem hiszek benne, addig amig én át nem élem.. de nem kételkedek azért benne
Igen léteznek.És ez a szkeptikus embereknek szól... Hol a bizonyíték, hogy nincsenek??Mindig ezt kérdezik van rá bizonyíték.Na és arra, hogy nincs?Arra bezzeg nem gondoltatok mi???
Kisértetek nem de szellemk igen
Valószínû h léteznek...csak akkor mutassák meg magukat elõtted ha érzik h nem félsz tõlük..de persze vannak rossz szándékú szellemek és leszarják h félsz vagy se:D bántani nem tudnak de halálra beszaratni azt igen.. ^^ már vagy 5x láttam szellemet de nem volt semmi állt nézett én is õt és eltünt nem nagy szám..:DD ne fossatok tõlük ha rossz ha nem csak egy semmitevõ lelkek..az egy dolog h látod de nem érzed és biologiailag nincs ott veled..:) ja és még vmi..ha egy házba meghal vki akárhogyan gyilkolás, baleset, betegség akármi legyen..én nem költöznék családossal olyan házba :) egy jó tipp :D
Èn hiszek bennük de nemtudom hogy miért mert szerintem csak felnõtt mese az egész.
Utcso válaszolo. Én hiszek neked. Ennyi megmagyarázhattalan történés után másra nem is lehet gondolni.
Szerintem igen. Velem két olyan dolog történt ezzel kapcsolatban: 1, Van 2 nyuszim. Mind a kettõt behozom többször is a szobámba. Kertvárosban lakunk, nem emeletes házunk van, a sszomszédoknak is távol van a házuk. Szóval az ágyamon ültem, melletem a nyusziaim pihiztek, én zenét hallgattam. Egyszercsak egy elég erõs, búgó, nagyon magas hangot hallottam, mint amikor valaki igen erõsen sikít. lekapcsoltam a zenét, és a hang ereje gyengült. Mind a két nyuszim mereven ült, és a velem átlós sarok felé fordította a fülét, oda nézett. Még akkor is azt a helyet bámulták, amikor én már egyáltalán nem hallottam a hangot. Azóta egyáltalán nem mennek a sarok közelébe, eddig pedig mindig ott feküdtek. 2, A nagymamám 4 éve halott. Halála elõtt 2 hónappal adott nekem egy csillag alakú, ékköves, ezüst láncú nyakláncot. Azóta mindig rajtam volt, este az ágyam mellé tettem. Egyik nap fürdés után megyek be a szobámba, látom hogy 2 éves öcsém széttépte a láncot, a csillagból kiszedte a kék követ. Azóta reggel öt és hat óra között felébredek, és határozottan olyan érzésem van, mintha valaki odalépkedne az ágyamhoz, odahajolna hozzám, és mondani akarna valamit. Még mielõtt lereagálnám, (kinyitnám a szemem, megmozdulnék) az érzés eltûnik. Eddig is voltak egy-kétszer ilyenek, de akkor úgy éreztem, nem kell félnem, valami véd. De mostmár nem. Akárkinek elmondtam, nem hitte el. Gondoltam, itt csak van valaki, aki elhiszi.
Szia! Nem érdekelnek más válaszai de léteznek. Több formában is rájuk lehet lelelni. De ne akard õket látni. Bár én mindennap érzékelem a jelenlétüket. Lehetnek azok sötétben bolyongó fehér foltok vagy gyorsan csikázó fény pontok is. De legvalószínûbb a rendes homályos fehéres ember alak. Sokszor lehet olyat hallanai hogy:, , A kutyám vagy macskám egy pontot néz a sarokban és morog fúj vagy ugatrá!Mi lehet?" Ilyen kérdést nap mint nap látok itt. Na ezt is szellemnek nevezzük. Velük lehet komunikálni is. De idézéssekkel ne próbálkozz! Veszélyes is lehet. Most pedig megmagyarázom miért ne akard látni. Én is ezt akartam és amikor megláttam az elsõ és a következõket éjszaka nem tudtam aludni egyszerûn bámultam a plafont és nem bírtam elaludni!
léteznek! már én is tapasztaltam. meghalt a nagymamám és a házukban aludtam. éjszaka felriadtam egyszerre a tesómmal. és az ajtóban egy néni állt. nagyon megilyedtünk becsuktuk a szemünk és kicsapódott az ablak. életem egyik legfélelmetesebb éjszakája volt.
Honnan szedtek össze ennyi sületlenséget? A lélekvándorlás ugyan tényleg valódi, bár mondjuk én ezt is megkérdõjelezném. Szellemek viszont nem léteznek, a szeretteink lelke éll bennünk tovább és van hogy az agyunk becsap és látjuk a hallott szellemét. Nekem is vannak érdekes tapasztalataim, emberekkel beszélgetek álmomban (ismerõsökkel, rokonokkal). Példa hogy a másnapot megbeszéltük elõre és minden úgy történt, pedig elõtte még szó se volt az eseményekrõl. Érdekes dolgok ezek, szerintem nem érdemes fitogtani.
Ahhoz képest már 3, 5 éve beszéltem a szellemekkel.
Igen. Ezek léteznek, szerintem ugyanazok. Már elegem volt belõlük egyszer.
hát nem tudom ti mithisztek de ezek a feltételek is valamnek az elképzelései.
fagyi nyámi!:)
Eeegennnn
Én tényleg nem szeretnék senkit se leszólni meg semmi, de én éltem át nagyon furcsa és hátborzongató dolgokat amik 10000%, hogy nem lehetnek véletlenek. Magyarázni is lehet, hogy léteznek szellemek. De aki nem hisz az nem hisz, aki pedig hisz az hisz, egyszerû tény. (:
Nem hiszem, hogy képzelõdsz. Ilyen sötét árnyat én is láttam már a szemem sarkából az ajtóm elõtt gyorsan elsuhanni, illetve én is hallok zajokat. Bár én tudom, hogy ez a ház tele van szellemekkel, fõleg a szobám. Éjjel mindig érzem a jelenlétüket. Ezen kívül tegnap csak úgy kíváncsiságból a telefonomat éjjelre 1 órára beállítottam hangfelvételre. Mind az 1 órát nem hallgattam végig, de az elsõ percnél valami nagyon furcsa, beszéd szerû valami hallatszik rajta. Belassítottam a felvételt, s teljesen mintha azt üzenné, hogy "Help me!" Ha gondolod, kivágom azt a részt, és elküldöm neked, s mondj róla véleményt. :)
nem tudom biztosan, hogy ha leteznek de velem tortent tobb esemeny.az elso az volt, hogy egyik szobaban keresgeltem a ruhaim es a szekrenybol kopogtatasokat hallottam, a masodik, hogy arnyekot lattam elmozdulni es csak egyedul voltam otthon, es a harmadik pedig az ejjel volt, hogy valaki kinyitotta az ajtot es ott allt, de meg van egy negyedik is amelyik ugyan az ejjel tortent, bezartam az ajtom kulcsal es az ajtoba hagytam.reggelre a kulcsom az iroasztalomon volt.nagyon megijedtem es nem tudom, hogy ezek most, hogy vannak hogy tenleg szellem volt vagy csak kepzelodok?segitsetek pls.
Ó, nekik annyi bizonyíték elég, hogy nem látni õket. :) Mert ugye amit nem látunk durva anyagból formált szemünkkel, az nem is létezik. :) (Mondják õk.)
Szerintem igen! Történetem: Egyszer a tesómmal beszélgettem és annyit láttam hogy kinyílik a CD lejátszó magától (nem volt ott senki); mindenki otthon kinn volt a nappaliba és a kutyánk nézte a folyosót SENKI és SEMMI nem volt ott és nézte, szóltunk neki de nem figyelt, másodszor meg a nappalit nézte (nem volt ott senki és nem is figyelt senkire); meg még volt olyan hogy a poharak is megmozdultak! Úgyhogy szerintem léteznek szellemek.
Én már idéztem szellemet a barátnõimmel. Legesõ alkalommal mintha egy világ dõlt volna össze bennem, mivel nem akartam elhinni... egyszerûen képtelem voltam rá. De azután fél évvel újra megpróbáltuk és akkor már nem voltam rosszul sõt úgy fogtam fel, hogy végre válaszokat kapok arra, hogy tulajdonképpen mi történik a halál után... és válaszoltak. (egyébként mi azt a féle módszert használjuk mint Amerikában a táblázás csak mi papirral és üveggel csináljuk) Szóóval igen, vannak sõt...
Azok akik tamadva azt mondjak nem letezik, megfigyeltem, felnek a megfoghatatlantol. S vannak akik mast gondolnak es elfogadjak masok velemenyet. En valaszoltam az elozo "oldalon". En tudom, hogy vannak. S nem felek toluk. Pedig rosszal is talalkoztam mar es az nem volt egy felemelo erzes. Azt nem ertem mifele szellemek megjelenese tartozhat a kulturankhoz...szamomra nincs osszefugges. A b.nomek egy kozel 100 eves hazban laknak a kisfia tobbszor mondta, hogy van fenn az emeleten valaki...es 2 honappal ezelott nekem megjelent. Azt hittem rosszul latok! Kek ruhaban egy fiatal szep arcu no lebegett vegig a nappalin. Mikor eszbe kaptam, o is eszbekapott es hirteloen sebesseggel eltunt. A b.nomnek nem mertem mondani, hogy lattam valakit de tudom, a kisfia igazat mondott. Hamarosan koltoznek majd akkor.... Itthon azonban boldogan mondtam a ferjemnek, hogy mit lattam o meg sikitofraszt kapott. Megmagyarazhatatlan es megegyszer: fantasztikus!
Hi! A szellemtevékenységek helyszínén végzett mérések alapján kimutatható, hogyha két különbözõ energiaszinten lévõ elektromágneses mezõ (EMM, GMM) határán vagyunk, és egyikbõl a másikba haladva az energialöket 10[mG/m] (miligauss pro méter) ill. a pozitív v. negatív ionsûrûség meghaladja a 2000 köbcentit, akkor nagy rá az esély, hogy ilyen jelenséggel találkozzunk. Bizonyos mértékû korreláció a szellemtevékenység és az elektromágneses intenzitás között van, de ez nem magyarázat rá!
Szellemek már pedig vannak!! Amíg nem találkoztam velük én sem hittem benne! Megértem azokat, akik kételkednek. Sajnos én közelebb is kerültem hozzájuk, mint kellet volna! Láttam is õket, és beszéltem is velük! Olyan dolgokat is megtudtam tõlük, amire magam soha nem jövök rá!
A 3. hozzaszolo vagyok....en meg halottakkal almodom...pl egy tortenet a sok kozul...nagymamammal almodtam...hogy nala voltam es kinnt ultunk a verandan es azt meseltem nekem, hogy mennyire sajnalja, hogy nem lehetett melletunk amikor felnottunk (ugyanis 9 eves voltam mikor meghalt...mo9st 24 vagyok) es, anyum (lanya) felol erdeklodott, hogy hogy van, mi ujsag vele, a tobbi unokajaval...milyen most az elet, mit csinalok....stb....mikopr mindent elmeseltem a mamamnak ami az elmult 15 evben tortent velem es csaladommal...azota nem almodtam a nagymamammal...es ugyanez van minden meghalt ismerosommel...halaluk vagy az utan egy bizonyos idovel megjelennek almomban erdeklodnek, majd amikor megkapjak tolem a valszt tobbet nem jelentkeznek....viszont nem erzem reggelente furan magam sot jo erzes, hogy hozzam fordulnak segitsegert...es ez olyan jo erzes.....nem lehet megmagyarazni
én hiszek az ilyenekben és aki azt mondja hogy nincsenek szellemek az hazudik, mivel 100% hogy vannak...én láttam már róla bizonyitékot is ami erõsen azt mutatta h vannak szellemek, na mindegy errõl nem akarok beszélni
Szerintem létezik, én sokszor érzem, ha más is jelen van valahol, olyan, akit nem lehet látni. Egyszer egy sráccal összejöttem egy buliban, nála aludtam és reggel még aludt, én meg csukott szemmel feküdtem, jól esett pihenni, és állandóan olyan érzésem volt, hogy valaki ki-be járkál a szobában, pedig nem volt ott rajtunk kívül senki. Késõbb kiderült, hogy a család, aki elõtte lakott ott, szóval õk mind ott is haltak meg, ráadásul egyszerre, mivel gyilkosság volt.
Aki azt írta hogy nem létezik, az honnan tudja??? Én hiszek abban, hogy a lélek nem hal meg és visszajár. Tudom hogy vannak.
mondom hogy léteznek, amikor meghal vki akkor csak a test hal meg de a lélek vagyis a szellem örökké él... én már kommunikáltam szellemmel elõször és utoljára ...
Léteznek olyan lelki állapotok (hirtelen ébredés, stb.) - amikor ilyet láthatsz. Érdekes, hogy mindenki olyat lát, amilyen a kultúrájából következik... :-()
ehh, szoval senki sem bizonyitotta, hogy nem leteznek.
Miert kell lepontozni azt aki szerint nincsenek? Ha ok igy gondoljak, attol meg nem kell izelgetni oket. Amugy en sem hiszek bennuk, majd ha jonnek hozzam akkor. Ugyanolyanok mint az ufok, vagy a leertekelt csirkegombocok a menzan. Senki sem bizonyitotta, hogy vannak, de azt sem, hogy leteznek. Johetnek a szellemes kepek meg az anyamkinja, ilyeneket en is tudok csinalni. Ennyi. Lehet lepontozni engem is..
EZEK NEM LETEZNEK!!!!!!
Leteznek. En lattam is es ereztem is mar oket. Fagyos szellokent erintenek meg. A rosszak azok nagyon hidegek a jok, kellemesek. Megmagyarazhatatlan es fantasztikus.
en peldaul egyszer a baratnomeknel aludtam, es reggel vagyis hajnalban meg mindenki aludt mellettem a szuleik nem voltak otthon, es egy feher alakot lattam megjelenni az ajtoban, kepzelhetitek mennyire feltem, vicc nelkul, es nem almodtam...a masik baratnomnek a nagynenikeje vak es o a halott nagyapjat latta es beszelgetett is vele
elso valaszolo hol lattal?Ezek nem leteznek nem lattam es nem is fogok latni ilyenek nincskenek.Elso valaszolo te meg ird le hogy hol lattad?
Léteznek, annyi különbséggel, hogy nem szellemeknek és kísérteteknek hívják õket. Az emberek lelkei, egyes módszerekkel Te is kiszabadulhtasz a testedbõl. (nem örökre, és nem az öngyilkosságra gondolok)
Mi van a reinkarnációval?
A Biblia arról beszél, hogy az ember maga a lélek (I. Mózes 2:7). Semmi olyasmirõl nem beszél, hogy az embernek a halála után lenne egy bolyongó, tudatos valami a testén belül, amely a halál után felszáll istenhez vagy bolyong. Ebbõl arra a következtetésre lehet jutni, hogy olyan, mint halottak szelleme, nem létezik (ez ellentétes lenne a feltámadással, hiszen akkor a feltámadásnak nem lenne értelme, márpedig a Biblia errõl beszél, és nem a lélekvándorlásról, stb.). De nem szabad elvetni az olyan szellemek létezését, mint a démonokét, akik bármilyen alakzatot fel tudnak venni, utánozni tudják az elhunyt hangját, viselkedését, stb. A szó legszorosabb értelmében léteznek szellemek, de nem olyan értelemben, ahogy az a köztudatban elterjedt. Nem halottak szellemei léteznek, hanem démonok, akik merõ szórakozásból a halottak szellemének adják ki magukat.
nemtudom hogy léteznek-e. szerintem igazából vannak, de ezt szerintem sosem tudjuk meg. ha hiszel bennük, hiszel, ha nem akkor nem. mindenki maga dönti el. youtube-on is rákerehetsz ghost video-ra.én azt tettem, és vannak olyanok, amik igazán megdöbbentettek. a ghost pictures-re is nuygodtan lehet rákeresni, de én azokban azért nem hiszek annyira, mert azt egy képszerkeztõvel is meg lehet oldani. én hiszek bennük, de ez csak az én vélemyényem.
Léteznek!Körülbelül 2 éve lehetett!Aznap volt amikor beköltöztünk a csházba.Én a felsö emeleten voltam a szüleimék az alsóban.Anyám szinte minden este halotta a lépteket a szobába, meg zajokat stb... Ismert ilyen szellemekkel foglalkozó nõt aki azt tanácsolta neki hogy lisztet szorjon a földre íyy kitudja derinteni hogy valóban járkál valaki vagy nem?!Én akkor kiröhögtem mind a kettöt, Mutert féltettem mert azt hittem dilis lett de közben nem... oda szorta a lisztet ahova kevésbé jártunk ...és 1-2 nap mulva megjelentek a lábnyomok a liszten .....alig hittem el , elõszõr én sem hittem benne de ez egy megmagyarázhatatlan dolog!Szerencsére már nem abban a házban lakunk! :) És már minden jó!
jajj ne is emlitsd az EVP-t.ettõl a röviditéstõl a szõr is feláll a hátamon.Szerintem nagyon félelmetes a fehérzaj.Istenem csak soha meg ne haljam.
Igen vannak, a jelei: recsegõ bútorok, recsegõ padló, gyenge szellõ a szobában!
Csak annyit mondok: EVP. keressetel rá a googleban.
ennyi erõvel az idõt se látom még is van...és miért? mert hülye emberek kitalálták maguknak...úgy kell nekik az összes többivel együtt, vallás, istenek, szellemek...stb
én meg lehet érdektelennek tûnök de ezer bajom is nagyobb, még nem gondoltam erre hogy lehetnek-e vagy nem de még nem is láttam.
Sztem igen!! mikor meghalt a mostohaapám 3-4 hónapig szinte minden zenélõs játék tesómnak éjfél körül megszólalt, meg tárgyak estek le a szekrény tetejérõl, meg ilyesmik... eleinte nagyon megijedtem, deh miután olvastam ilyenekrõl, már megszoktam, h mik történnek ilyenkor... és miután letelt ez a 3-4 hónap, már semmi nem történt..
Én nemtudom.Sosem hittme bennök annyira, igazából nem foglalkoztatott a téma hogy vannak e vagy nincsenek, ez uygsem derül ki konrkétan.Viszont egy történetet had osszak meg veletek, nem találtma ki hiszen névtelen az oldal.Egyszer egyedül voltam itthon, feküdtem az ágyon és tvztem.Nem volt nyitva sem az ablak, sem az ajtó, télen történt.az ágy mellett nem messze volt egy üres üveg, ami nem egyszerüen, eldõltt, szabályosan elvágódoott, mintha belerugna egyet az ember.persze beszartam:D ki is szaladtam a szobábol legközelebb már csak a kutyával mentem vissza aki leült meredten bámult vmire és ugatott.Nem tudom mi volt az, lehet van ennek akármilyen tudományos magyarázata, de ez engem nagyon megrémitett.Másik történet az egyik barátnõmnél ültünk a teraszon, hallottunk egy nagy puffanás.Az óra leesett a tv tetjérõl ami még valahogy el is képzelhetõ, de hová? kb 3-4 méterrel távolabb, kb a szoba közepére esett.
Léteznek szerintem, de az biztos, ha meghalunk, akkor megtudjuk, hogy hogyan is van ez...
nem mondom hogy nincsnek, mert nincs bebizonyítva, és talán tévedek. De nem hiszem hogy léteznek. Amit nem látok, vagy nem bizonyítható, abban nem hiszek, elég materialista felfogású vagyok, ezért gondolkodom így. Persze attól függ mit nevezel kísértetnek, vagy szellemnek.
Én hiszek a szellemekben, csak sajna nem tudok kommunikálni velük. Habár egy hete meghalt egy nagyon jó ismerõsöm, nagyon szerettem, elég nagy veszteség számomra, viszont történt valami amire nincs magyarázat: dolgoztam a munkahelyemen teljesen egyedül voltam, nem volt a közelembe senki, õrá gondoltam épp, mikor egy nagy durranást hallottam, majd kiurgottam a bõrömböl, ugy megijedtem, a másik szobában voltak a többi munkatársaim, mikor megkérdeztem tõlük hallották-e ezt a nagy durranást, mindenki azt mondta, hogy nem volt semmi nagy durranás, pedig visszhangzott az egész épület ugy éreztem. Érdekes hogy rajtam kívül senki nem hallott semmit. Elég fura helyzet, szeretném hinni hogy õ adott valami jelet nekem, hogy figyeljek rá!!!!
Nekem van bizonyítékom. Egy szellem hang és belett vizsgáltatva hogy tényleg nem mi csináltuk. Úgy hogy tényleg vannak.
Én nem hiszek bennük és soha nem is láttam õket. Nem is félek tõlük, nincs mitõl. A vallásom szerint sem léteznek. Ha hiszel bennük, természetesen láthatod is õket...fantasztikus dolgokra képes az agyunk :)
nem léteznek. kész. senki nem tudta bebizinyitani jelenlétüket
igen

Tapasztaltad-e már valaha hogy a szellemek / kísértetek léteznek? Elmesélnéd?

Legjobb válasz: Amikor eltûnt a sörös üvegembõl a sõr .... nah akkor tapasztaltam vmi olyasmit :/

Amikor eltûnt a sörös üvegembõl a sõr .... nah akkor tapasztaltam vmi olyasmit :/
Én úgy gondolom, h lehet h léteznek szellemek, de nem véletlenül mondjuk, h NYUGODJANAK BÉKÉBEN! (ha léteznek) akkor sem kell háborgatni õket mindenféle idézéssel, hívogatással, küldözgetéssel, fényképezéssel meg ilyenek.
Egyszer mikor meséltük a barátoknak, hogy milyen furcsa dolgok történnek a lakásban, kikapcsolódott a tv magától. A férjemmel szinte egyszerre mondtuk, hogy jól van, tudjuk, hogy itt vagytok. Ebben a pillanatban vissza kapcsolódott a tv.
BlackSword te mákos:D én is mindig megkértem a szellemidézõket, hogy küldjenek de soha senki nem akart küldeni, mert "veszélyben lehet az életem" vagy "csak az láthatja õket, aki hisz bennük".
Soha... De az ellenkezõjét már igen... Itt GYK-n küldött nekem valaki szellemeket (legalább is ezt írta) kb egy hónapja, de a szellemek azóta sem jöttek meg... Ez jó tapasztalat???
Én szellemmel kapcsolatosat még nem tapasztaltam sajnos, pedig áramszünet, zárlat is volt már nálunk is. De remélem egyszer még azért lehetek szellem és jól megbaszhatom majd az összes ezotériás idiótát akik még hisznek a szellemekben. Igen lehet irigylem ezt a képességüket, mert tudvalevõ, hogy boldogok a tudatlanok, mert övék a mennyek országa.
az én új tv-m is állandóan ki meg be kapcsolat magától. megnéztem és nem volt teljesen bedugva a konnektorba. szellemek nem léteznek, ez nem a középkor...
Szellemjárás a szomszédba Este alszik recseg a padló (alszik akkor hogyan hallja a "szelem járást"?) Nem hiszek a szelemekben shohasem láttam öket .
sztem léteznek szellemek. csak nem úgy ahogy a sok idióta "rontásszakértõ meg tisztán látó" elképzeli. hanem yugodtan vannak egymás között (xDD) nem az embereknek huhognak meg nem rémisztgetik õket. bár sose lehet tudni...
Ja, az meg csak a pláne hogy táborban voltam az oszt.társaimmal és az egyik barinõm összevissza fotózgatott a sötétben.Utána, mikor visszanéztük a képeket, minden homályos emberi alakok voltak.Homályosak, de jól kivehetõk.Azon az estén senki sem aludt közülünk, úgy betojtunk.
Ez igaz...egyszer hajnal 6-kor felébredtem.Csak én voltam fennt, a házban sötét volt.A szobámmal szemben van az egy éves húgom szobája, az ajtó ki volt tárva, mert anyu esténként ki szokta nyitni.Hogy ne keltsem fel a húgomat, behajtottam.A fotelhez léptem és elkezdtem pakolni az úszáscuccom, mert aznap órám volt.Ajtónyílást hallottam, az a tipikus suhogás.Felnéztem.A húgom ajtaja ki volt tárva.Anya, ha este felsír a húgom, bemegy hozzá és ott alszik vele.Közelebb léptem.Láttam, hogy valaki, egy hosszú hajú nõ ott áll az ajtónak támaszkodva.Közelebb mentem.-Anyu?-kérdeztem.De a nõ is elindult és...esküszöm, nem volt arca.De megindult felém.-Anya?-kérdeztem megint, gondoltam csak a fény miatt nem látom az arcát.De ekkor meghallottam anyu köhögését az apuval közös hálójukból.Eldobtam a táskámat és rohantam anyuék szobájába, de az a nõi alak csak jött.Villámgyorsan felkapcsoltam a villanyt, mrie eltûnt, de a padlónyikorgást, ahogy jön, hallottam.És a hideget is, ami egyszer csak megcsapott.Azóta sosem kelet hatkor, mert ez pontban akkor történt.(tavaly volt) vagy. Egyik este az álmomban a nagypapám azt mondta:legyek erõs, kövessem az álmaimat, õ nagyon szeret és vigyázni fog rám fenntrõl mindig, de most tovább kell mennie.Azt hittem rémálom volt.A nagypapám reggelre meghalt....(három éve volt)
egyszer beszéltem barátnõmmel telefonon és arról beszéltünk hogy milyen furcsa dolgokat észlelünk és hogy biztos szellem lakik velünk erre valami magas sípoló hangot hallottam. azt hittem csak bedugult a fülem úgyhogy káromkodva mondtam is neki hogy bedugult a fülem. És a csúcspont : erre õ azt mondta hogy ne szivassam már õ is hallotta. Mondhatom a nap kicsit lassan telt ezután. Az ajtók azóta is maguktól kinyílnak. hát így történt.
nemrég kb. éjszaka 1-órakkor arra ébredtem, hogy a takaróm lerepült a földre, mikor felojtottam a lámpát és felvettem a takarómat alatta volt egy lap amire ez volt ráírva:THE END OF THE GAME-vége a játéknak(Tegnap kameráztam és írtam egy ilyen lapot)A padlás ajtó ami mindig kulccsal van bezárva tárva nyitva volt. majd beszartam úgy féltem!!
én már tapasztaltam meg a barátnõm. sajnos nem mesélem el ne haragudjatok, mert már kitettem ezzel kapcsolatban kérdést és kb két perc alatt 30 negatív kihatású lenézõ válasz jött, és én ebbõl köszönöm nem kérek.
ÉN részegen kimentem egy zárt ajtón azótase tom hogy hogyan
a halottra mondják h nyugodjon békében nem a szellemre. Amúgy nem léteznek. Jah nekem igértek szellemeket, amik majd tönkre teszik a gyomromat, elvileg 5 nap múlva érnek ide, ugyh ha megjöttek szólok.
A kérdező hozzászólása: :D
nekem olyan volt hogy a barátnõim ittaludtak nállunk anyukámék a nappaliban aludtak mert a tesóm barátai is ittvoltak. a nappali közepén volt a porszívó mert még felestem benne. éppen horrort néztünk átok 3 . és egyszer kikapcsolt a tv a villany elkezdett villogni nagyon féltünk de nem akartunk sikitani. lekapcsoltam a villanyt amikor bekapcsolódott a porszívó anyukámék nem is keltek fel rá pedig melletük volt. hiába lekapcsoltam a lámpát akkor iss villogott az eggyik barátnõm már rosszul lett.. és egyszer bekapcsolódott a tv és pont az átok feje ugrott bee.. oh my god nagyon megilyedtünk elkezdünk sikitani azon az estén 1 ágyon aludtunk 3-man.. nagyon rosz volt.

Léteznek szellemek vagy kísértetek?

Legjobb válasz: Erre a kérdésre nehéz válaszolni,valaki hisz bennük valaki nem.Én személy szerint hiszek bennük.

Erre a kérdésre nehéz válaszolni, valaki hisz bennük valaki nem.Én személy szerint hiszek bennük.
Hogyne lennének, csak vigyázz velük, tudod, ne hajolj le a szappanért, mert õk ott vannak :)
Az energiának sok megnyilvánulási formája van. Ezek egyike az anyag maga.Hogy van e ilyen (szellemes) forma azt nem tudom.Én még sosem találkoztam velük. Szerintem fogadd el , hogy nincsenek.Ha mégis találkozol egyel, üdvözlöm. :-))
22:02 xD
hmm.érdekes, hogy velem miért nem történik soha érdekes eset.
22:02-nek: Ez az oldal azért van, hogy kérdéseket tegyünk fel a minket érdeklõ témában. Ha Téged nem érdekel egy kérdés, vagy hülyeségnek tartod, minek nézel bele? Attól, hogy Te nem hiszel a szellemekben, másoknak szíve joga, és ki tudja, lehet, hogy egy nap a tudomány a létezésüket fogja igazolni. Mindenesetre nem túl szép, hogy idejössz és leordítod mindenki fejét. Ha az a véleményed, hogy nem léteznek, akkor írd le kultúráltan.
16:38-nak Bocs, h "leordítottam mindenki fejét". Én meg úgy tudom, hogy az oldalnak van egy SZABÁLYZATA, amit mindenkinek el kell olvasni kérdésfeltevés elõtt. Ebben benne foglaltatik, hogy ne tegyünk fel már feltett kérdést. Teszek akkor a kérdésre magára, de akkor legalább annyi lehetne benne, hogy visszaolvas, minden 2. nap kiír valaki egy ilyen "jajj, most megnyikordult este a konyhaajtó, most akkor vannak szellemek"-típusú kérdést. A másik, hogy szerintem ha átgondolná egy kicsit, akkot meg rájönne a válaszra magára is. Ez már nem a középkor, amikor minden baromságban hittek az emberek!
22:02-nek Léteznek. Reggel tükörbe néztem és nem hittem a szememnek. Egy a fontos ne internetezz hajnalig.Akkor elkerülnek.;-)
igen léteznekénmártalálkoztamveluk
egy napal hamarbb megjosoltam a cunamit meg montam hogy több százezerember meg fog halni. Senki nem hitte el ez karácsony szenteztén történt a katasztrofa de én egy nappal az összes szomszédomnak megmontam hogy hatalmas katasztrofa fog történi.
Nekem kicsit visszataszító a gondolat, hogy lehetõség van rá, hogy ha meghalok, a földön ragad lelkem ki tudja hány évig. Mire jó z, ha nem tudok kapcsolatba lépni a világgal, mert senki sem lát vagy hall, csak néhány médium?
Az a baj, hogy azt hiszik szellemeknek az emberek amik azt elhagyatott kastélyokban van. Az emberek azt se tudják mik azok a szellemek. A 3. al ezelötti tudományos fogalmazás nem ad erre választ, hogy valójában mik azok a szellemek. Az a comment csupán azt zárja ki, hogy mik nem a szellemek, hogy mik azok a szellemek azt nem mondja el. Ne tévesszen meg senkit se.
Sajnos bármit nem lehet megmérni, de nagyon nagyon sok mindent igen.( Van, hogy maga a mérés változtatja ameg azt amit mérunk, és ez gáz :D de ottvan pl a határozatlansági elv. vagy létezhetnek (a relativitás elmélet szerint) olyan részecskék amelyek a fénysebességnál gyorsabban mozognak, ezeket természetesen nem tudjuk érzékelni.)
Erre nincsen minden kétséget kizáró bizonyítéka a tudománynak. (vagy titkolják, mint a zufókról :) )
Ja, és minket figyelnek, aztán meg ha pl csaj vagy, és mész fürdeni, még rá is rántanak.
utolsó LooooL xD Ezt már egyszer leírtam vhol, hogy szerintem nem konkrétan az ember lelke mindenestül marad a Földön, hanem az akarat nyilvánul meg egy láthatatlan de erõteljes "ráhatásként".
Tõled függ, ha elhiszed léteznek, ha nem nem.
keress rá itt a poltergaist re ;)
Vannak. Jó könyv róluk: Lõrincz L. László: Manituk Vagy : Szepes Mária Vénusz Ösvényén.
A szellemekben nem hinni kell, hanem meggyõzõdni. Hidd el léteznek. Sokat megtörtént történetet tudnék írni de nincs kedvem.
Én éjjel hiszek bennük, nappal nem...
"Cumbria - Teljesen földi, már-már kézzelfogható magyarázatot találtak brit agykutatók a szellemjárás jelenségére, amit már a szerb fizikus, Nikola Tesla is tanulmányozott a múlt században. Több, egymástól független tudóscsoport is bebizonyította, hogy a hátborzongató hang-, fuvallat- és árnyjelenségeket legtöbbször a tér mágneses mezõinek összekuszálódása okozza, amelyre agyunk egészen sajátságos módon reagál. Az sem különös, hogy az ilyen jelenségeket kísérteties helyeken, mondjuk kihalt középkori kastélyokban érezzük, ahol a fémtárgyak, a sok fegyver, páncél, az ágyak fémrugózata mágneses rezonanciát produkál. A legutóbbi ilyen kísérletet éppen ezért egy híres angol „kísértetkastélyban", annak is a legrettegettebb helyiségében, a Gobelin-szobában végezték. A 16. századi kastélyban a hiedelem szerint „Õrült Tom" szelleme kísért, aki annak idején gyilkosságot követett el az épületben. - A vasrugós ágyba befektettünk egy pácienst, és a párna mellett megmértük a mágneses rezonanciát - tudatta a New Scientistben megjelent tanulmányában Jason Braithwaite fizikus. - Nagy érzékenységû mágnesességet mérõ mûszerrel megvizsgáltuk, mi történik. A forgolódás olyan mértékben kuszálta össze a mágneses mezõket, hogy ezek az illetõ agyában megzavarták a temporális lebeny mûködését, amelynek során hangjelenséget érzékelt, és fénylátomása is volt. A dolog érdekessége, hogy az agynak ugyanezen része felelõs a halál közeli élményért, azaz az istenszerû fényjelenségért és a testenkívüliségért is, amirõl a klinikai halálból visszatérõk beszélnek. H.G."
Szerintem nyilván helytálló a tudományos magyarázat is. Ha elég érzékeny mûszerek vannak, bármit meg lehet mérni. Szerintem ha egy szellem láthatóvá válik, akkor biztosan változásokat idéz elõ a fizikai térben, például mágneses hullámokat. De ahogy az egyik korábbi válaszoló írta, én is úgy gondolom, hogy nem maga a lélek marad itt, hanem csak egy "energialenyomat."
Egy igazi Jedi nem hisz a szellemekben! Obi-Wan

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!