Találatok a következő kifejezésre: Létezik-e vmi boltok előtt történő dohányzásra (1 db)

Létezik-e vmi jogszabály boltok előtt történő dohányzásra?

Sziasztok!

Legjobb válasz: A boltban ugye tilos, de ha a bolt kijelöli a ti abalakotok alá akkor az kijelölt hely. boltal kellene megbeszélni hogy nincs-e megoldás valahova máshova tenni a dohányzot. ugye az emebrek ott kezdik a kisfelessel meg a kiflivel a napot, délben is ott kisfeleseznek, így a cigi nomrál mellé, mivel a boltnak jó bevétel van a kisfelesböl a dohányzást nem tílthatja meg(amúgy sem teheti mert az már közterület) tudom hogy ez macerás, de próbáljatok elköztözni (eladni vagy cserélni)

A boltban ugye tilos, de ha a bolt kijelöli a ti abalakotok alá akkor az kijelölt hely. boltal kellene megbeszélni hogy nincs-e megoldás valahova máshova tenni a dohányzot. ugye az emebrek ott kezdik a kisfelessel meg a kiflivel a napot, délben is ott kisfeleseznek, így a cigi nomrál mellé, mivel a boltnak jó bevétel van a kisfelesböl a dohányzást nem tílthatja meg(amúgy sem teheti mert az már közterület) tudom hogy ez macerás, de próbáljatok elköztözni (eladni vagy cserélni)
Nem túl etikus megoldás, de amikor a legnagyobb a füst, esetleg kirázhatsz az ablakon keresztül egy kisebb szõnyeget... Ha panaszkodnak, megmondhatod, hogy téged meg a füst zavar. Ezt persze csak akkor, ha már nincs más megoldás.
Ezt nem igazán lehet megtiltani, mivel közterület. Bár dohányzó vagyok, elismerem, ez baromi kellemetlen lehet, engem is zavarna.
Azért nem teljesen kerek az ami majdnem gömbölyû... A bolt a közterületen értelemszerûen NEM JELÖLHET ki dohányzóhelyet, hiszen dohányzóhelyet úgy kell kijelölni, hogy a nemdohányzók érdekeit maximálisan szolgálja. Márpedig jelen esetben ez nem teljesül, tehát ott dohányzóhely NEM JELÖLHETÕ ki. A másik, extrémebb dolog: Birtokodban zavarnak, így MINDEN MONDVACSINÁLT OK NÉLKÜL kezdeményezhetsz birtokvédelmi eljárást. Be kell menni a jegyzõhöz, és elõ kell adni a panaszod. A jegyzõ pedig hatáskörében intézkedni fog.
Amíg közterületen engedélyezett addig csitt :) Nyilván nem a boltos jelölte ki, mint ahogyan a buszmegállóban sem a buszsoför.Vannak ahol tiltott a dohányzás ott nem gyujt az ember rá a többi élettért meg tessék szabadon hagyni.
Az Europai Unio kiadott egy rendeletet, amely szerint tilos a dohanyzas vendeglokben es a vendeglok bejeratanal is, vasútallomasokon (a peronon is nemcsak a varoteremben) ugyan ez vonantkozik a buszmegallokra es azt hiszem az uzletek bejarata elott sem lehet dohanyozni. (Tehat a nyilvanos helyken ahol a dohanyosok masokat zavarnak) Ha a polgarmesteri hivatalban nem tesznek ellen semmit, akkor a ahhoz a hivatalhoz kell fordúlni amelyik a koznyzetvedelemmel foglalkozik.(Sajnos nem tudom a magyarorszagi hivatal nevet mert kulfoldi vagyok, de ez a rendelet vonatkozik az egesz EU teruletere). Abban a kornyzetvedelmi hivatalban kell panaszt tenni, nekik kotelesseguk kozbenjarni.Nalunk ilyesmiert komly bírságokat ronak ki! Remelem segithettem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi ideig mutathato ki?

A baratommal 7 honapja jArunk.
Mikor osszejottunk en megkertem hogy tegye le a fuves cigit.
o allitolag letette...
lehetseges az hogy 7 honap elteltevel kimutatta egy vervetel,vagy mivel kimutatta neki, ez arra utal hogy nem tette le ? :/

4

A nikotinos rágógumi mennyire káros? Már rég leszoktam a cigiről rágó segítségével és a rágóról is de hiányzik.

Rájöttem, hogy soha az életben nem gyújtanék többet rá, pedig 10 évig szívtam.Rágóval szoktam le és azt nagyon szerettem rágni.Már azt is elhagytam, aztán 4 hónap múlva újra elkezdtem rágni mert nagyon szerettem.Most újra elhagytam nagyjából 6 hónapja.De nagyon hiányzik, emlékszem órákig elrágtam és milyen jókedvem volt tőle.Nagyon káros?Én el lennék vele életem végéig.

5

Mi a különbség a sima zöld szofi és a világoszöld szofi között?

2

Kit nevezünk valójában kocadohányosnak?

1. azt aki nem tüdőzi le a cigit, vagy
2. letüdőzi, de csak alkalmanként dohányzik (pl. bulikban)

5

Hogyan szoktassam le apukámat a cigiről?

30 éve dohányzik és napi 2,5 dobozzal esllzív félek nem lesz jó vége, hogy szoktassam le mert ideges amikor elveszem vagy eldugom előle.

3

Miért néznek le amiatt hogy dohányzom?

Sziasztok!
Az egész azzal kezdődött hogy mikor elmondtam egy lány barátomnak akivel sokat találkzogatok (fiú vagyok, de nem akartam összejönni vele) hogy dohányzom, teljesen ledöbbent, egyszerűen ne mtudta elhinni, és teljesen gáznak gondolta, éreztem hogy csökkent a tiszteletem. Pedig nem dohányoztam előtte, nem volt dohány szagom, még csak nem is voltam ideges a cigihiánytól.

Miután egyre több velem egykorúnak (15 év) mondtam el, ők is lenéztek miattam, nem megutáltak, csak belül lenézőbbek voltak.
Eltekintve a koromtól, szeretném megkérdezni hogy miért nézik le az embereket azért mert dohányoznak? Én egy jókedvű, fiatal fiú vagyok, sok barátom van, kedvelnek is, de valamiért, úgy hogy már dohányzom már nem kellek annyira nekik.

14

Jól tettem, hogy így megszabadultam a cigitől?

Még nem voltam rászokva, de kezdett olyan érzésem lenni, hogy el kéne szívni egy szálat. És ami volt cigim a haveroktól, az hiába benn volt a fiók mélyén tudtam, hogy ott van, és elő vehetem bármikor.
És 1 hete azon járt az eszem, hogy áhh, rágyújtsak vagy ne? Nem akarok rászokni, de jó lenne most egyet elszívni.

Aztán annyira kész voltam, hogy megfogtam azt a 7-8 szálat, vizet engedtem rájuk, és kib*sztam a kukába.
Most a haverjkaim azt mondták jó hülye vagyok, ettőlk nem fogok leszokni a cigiről, csak elb*sztam pár jó szál cigit...

De most úgy érzem, hogy ez így jobb.
Most olyan érzésem van, hogy az, hogy én dombtam ki magamtól az más, mintha mások kényszerítettek volna...
De a haverjaim erre is azt mondták, hogy ez f*szság, így nem fogok a cigizéstől megszabadulni!

Most jól tettem, vagy sem?

7

Van egészségi kockázata a hirtelen leszokásnak?

Szerencsére nekem egy deka tapasztalatom nincs a témában. Ezért szeretném megkérdezni a hozzá értőket hogy ha valaki 25 éves korában abba hagyja az erős dohányzást (1doboz/nap), egyik napról a másikra, akkor annak van e valamilyen kockázata vagy inkább fokozatosan kell?

Milyen tünetek várhatók és hogyan lehet ezeket enyhíteni vagy kivédeni?

Hozzá értők válaszát előre is köszönöm!

5

Ha az ember már sokat dohányzott akkor mivel lehet mégis megelőzni a tüdőrákot? Vitamin, ételek stb.

3

A sárga, fehér ás szürke bondok egy árba vannak? és ha igen mennyi az ára?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!