Találatok a következő kifejezésre: Létezik-e vmi boltok előtt (1 db)

Létezik-e vmi jogszabály boltok előtt történő dohányzásra?

Sziasztok!

Legjobb válasz: A boltban ugye tilos, de ha a bolt kijelöli a ti abalakotok alá akkor az kijelölt hely. boltal kellene megbeszélni hogy nincs-e megoldás valahova máshova tenni a dohányzot. ugye az emebrek ott kezdik a kisfelessel meg a kiflivel a napot, délben is ott kisfeleseznek, így a cigi nomrál mellé, mivel a boltnak jó bevétel van a kisfelesböl a dohányzást nem tílthatja meg(amúgy sem teheti mert az már közterület) tudom hogy ez macerás, de próbáljatok elköztözni (eladni vagy cserélni)

A boltban ugye tilos, de ha a bolt kijelöli a ti abalakotok alá akkor az kijelölt hely. boltal kellene megbeszélni hogy nincs-e megoldás valahova máshova tenni a dohányzot. ugye az emebrek ott kezdik a kisfelessel meg a kiflivel a napot, délben is ott kisfeleseznek, így a cigi nomrál mellé, mivel a boltnak jó bevétel van a kisfelesböl a dohányzást nem tílthatja meg(amúgy sem teheti mert az már közterület) tudom hogy ez macerás, de próbáljatok elköztözni (eladni vagy cserélni)
Nem túl etikus megoldás, de amikor a legnagyobb a füst, esetleg kirázhatsz az ablakon keresztül egy kisebb szõnyeget... Ha panaszkodnak, megmondhatod, hogy téged meg a füst zavar. Ezt persze csak akkor, ha már nincs más megoldás.
Ezt nem igazán lehet megtiltani, mivel közterület. Bár dohányzó vagyok, elismerem, ez baromi kellemetlen lehet, engem is zavarna.
Azért nem teljesen kerek az ami majdnem gömbölyû... A bolt a közterületen értelemszerûen NEM JELÖLHET ki dohányzóhelyet, hiszen dohányzóhelyet úgy kell kijelölni, hogy a nemdohányzók érdekeit maximálisan szolgálja. Márpedig jelen esetben ez nem teljesül, tehát ott dohányzóhely NEM JELÖLHETÕ ki. A másik, extrémebb dolog: Birtokodban zavarnak, így MINDEN MONDVACSINÁLT OK NÉLKÜL kezdeményezhetsz birtokvédelmi eljárást. Be kell menni a jegyzõhöz, és elõ kell adni a panaszod. A jegyzõ pedig hatáskörében intézkedni fog.
Amíg közterületen engedélyezett addig csitt :) Nyilván nem a boltos jelölte ki, mint ahogyan a buszmegállóban sem a buszsoför.Vannak ahol tiltott a dohányzás ott nem gyujt az ember rá a többi élettért meg tessék szabadon hagyni.
Az Europai Unio kiadott egy rendeletet, amely szerint tilos a dohanyzas vendeglokben es a vendeglok bejeratanal is, vasútallomasokon (a peronon is nemcsak a varoteremben) ugyan ez vonantkozik a buszmegallokra es azt hiszem az uzletek bejarata elott sem lehet dohanyozni. (Tehat a nyilvanos helyken ahol a dohanyosok masokat zavarnak) Ha a polgarmesteri hivatalban nem tesznek ellen semmit, akkor a ahhoz a hivatalhoz kell fordúlni amelyik a koznyzetvedelemmel foglalkozik.(Sajnos nem tudom a magyarorszagi hivatal nevet mert kulfoldi vagyok, de ez a rendelet vonatkozik az egesz EU teruletere). Abban a kornyzetvedelmi hivatalban kell panaszt tenni, nekik kotelesseguk kozbenjarni.Nalunk ilyesmiert komly bírságokat ronak ki! Remelem segithettem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért van az hogy hatástalan a fű?

Az a helyzet hogy bármilyen füvet szívok (harbal marhiána) semmi hatása nincs ráadásul tisztán szívok haverokkal. Õk mindig beállnak nekem annyi mint egy cigi és ők rendszeresen füveznek és meg kb 5-ször próbáltam ki???

11

Dohányzástól tényleg megállunk a fejlődésben vagy ez egy tévhit?

2 hónapja visszaszoktam a cigire,azóta nemis eszek vagy csak 2 naponta.Fogytam 4 kilót és kezdenek összemenni a melleim.Ez a cigitől lehet?
17L

2

Hol lehet most vízipipa dohányt illetve szenet kapni?

Feltételezem a dohánytörvény miatt az eddigi lelőhelyein most nem lehet, viszont a nemzeti dohányboltban sem láttam ilyesmit...akkor hol lehet?

4

A vízipipázás ásvánnyal is ártalmas?

4

Hol tudok rendelni vízipipát?

kb. 10e Ft körül gondoltam
az nem számít hogy 1 vagy 2 csöves

3

Azt tudom, hogy a vizipipa nem annyira káros, mint a cigaretta, de mégis benne van, hogy csak nem annyira, tehát valamennyire igen. Tehát a kérdés, hogy mennnyi az a valamennyi?

7

Akkor most miért dohányoznak?

Ha egy fiatal dohányzik, egyből azt gondolják, hogy biztosan "menő" akar lenni.
De már évek óta megy a dohányellenes kampány, lassan már üldözik a cigiseket, akkor mégis hogy lenne ez menő?
Sokszor azzal elvágja magát valaki ismerkedésnél (legyen szó akár csak barátságról is), hogy dohányzik.
A fiatalok is elítélik már a cigiseket, tehát a népszerűség ellen dolgozik az, aki dohányzik.

Mi az IGAZI motiváció szerintetek?

15

Meddig lehet/ett pályázni trafik nyitására?

Ha a pályázat már lezárult akkor már sehogy nem lehogy valaki trafikot nyithasson, ugyanis mi oyan faluban lakunk, ahol csak egy kisebb trafik van, de a lakosság szám szerint 2 lehetne.

0

Mi történne ha valaki a dohányba mákot keverne és azt szívná el?

Történne valakivel bármi ha mákot dohányba bekeverné és Cigaretta papírba betekerné?? Van annyi kábító dolog a mákba hogy az hatásos drog legyen,mint például mákból csinálnak(heroin,ópium)

6

Van itt valaki, aki ezen a héten szokott le a cigiről?

Hogy vagytok, hogy bírjátok? Én eléggé szenvedek most, szerdán szoktam le...

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!