Találatok a következő kifejezésre: Létezik-e olyan vagy (75 db)

Léteznek-e olyan létező élőlények amelyeket Amerika vagy az UNIO nem vesz be a létező fajok listájába?

Gondolok itt néhány gyíkra még 2000-ban. Hiába volt állatkertben 10-20 db nem fogadták elhogy létezik. Én olyan lényekre gondolok mint a Kappa-k ami Japánban vagy Kínában van.

Legjobb válasz: Itt tárgyi tévedésben vagy, ilyen esetben nem arról van szó, hogy a létezését tagadják, hanem arról szól a vita, hogy egy már leírt fajtól eltérõ, külön faj-e? Magyaru a történet arról szól, hogy 2 külön fajról van szó, vagy 1 faj és 1 alfaja.

Itt tárgyi tévedésben vagy, ilyen esetben nem arról van szó, hogy a létezését tagadják, hanem arról szól a vita, hogy egy már leírt fajtól eltérõ, külön faj-e? Magyaru a történet arról szól, hogy 2 külön fajról van szó, vagy 1 faj és 1 alfaja.
A kérdező hozzászólása: Nem ez az alapkérdés hanem az hogy léteznek-e olyan fajok amelyeket nem fogadnak el hogy léteznek. Ilyenek a Japán kappák is. Eredetileg mitológiai lények de elméletben és gyakorlatban léteznek. Biztosan nincs más faja. Ha megnézed a google keresõben rájössz hogy mi is ez.
vannak:a sunok

Létezik-e olyan könyv melyben egy fiú vagy lány megszökik otthonról, hogy új életet kezdjen a múltja nélkül?

Legjobb válasz: létezik :) az én kedvenc 'gyerek-elszökik-új-életet-kezd' könyvem : Iva Procházková - Hazaszökés Ez egy 12 éves fiúról szól, akit elrabolnak, de nem a szüleitõl, aztán hogyan kezd új életet. Lehet te nem ilyet keresel és lehet kicsit kisebbeknek való de é imádom és nagyon magával ragad akárhányszor olvasom (: 14/L

létezik :) az én kedvenc 'gyerek-elszökik-új-életet-kezd' könyvem : Iva Procházková - Hazaszökés Ez egy 12 éves fiúról szól, akit elrabolnak, de nem a szüleitõl, aztán hogyan kezd új életet. Lehet te nem ilyet keresel és lehet kicsit kisebbeknek való de é imádom és nagyon magával ragad akárhányszor olvasom (: 14/L
Hú a Hazaszökés tényleg jó... A Dániel Anna: Hiányzik Szecsõ is hasonló, igaz csak majdnem szöknek.De ha felnõttesebbet akarsz nemtom, ez is kamaszoknak szól. 13/L
Jókai Mór: Kiskirályok
Jamie McGuire-Gyönyörû sorscsapás

Létezik-e olyan vallás, ahol házasságot köthetnek elvált emberek? Vagy van-e olyan pap aki összeköt két elvált embert?

Ne ítéljetek a kérdés miatt. Nem puccos esküvő kell, csak Jóisten áldása

Legjobb válasz: református és evangélikus simán. de oket lelkésznek szolítsd majd :)

református és evangélikus simán. de oket lelkésznek szolítsd majd :)
ugy tudom, h elég az, ha meg vagy keresztelve. a lényeg, h ne pogány legyél, bár van, aki úgy is ôsszead :)
igen, el kell válni, ami nem kis tortúra...
Katolikus pap nem ad össze elvált embereket. Ha mégis, akkor vagy nem katolikus, vagy megbocsáthatatlan bûnt követ el. Ha egy katolikus elválik és utána újra férjhez megy vagy megnõsül, akkor utána egyikõjük sem áldozhat, semmilyen szentséget nem vehet fel. Reformátusnál kell próbálni, mivel ott nem ilyen kötöttek a szabályok. Mielõtt bárki megszólna, katolikus vagyok, templomba járó és pap mondta nekem mindezt. Lehet lepontozni. Ui kérdezõnek: ha már volt egyházi esküvõd, vagy a párodnak, akkor még egy nem lehet. Ahhoz elõször tényleg az elõzõt kell felbontani, de az nagy tortúra (katolikusoknál a pápának kell kérvényt írni).
Szép dolog, hogy a jó Isten áldását kívánjátok kapcsolatotokra, de elõbb világosan kell látnod, hogy Isten nem adja áldását a partnerváltogatásra (még akkor sem, ha "csak" néhányszor fordul elõ). Isten olyan házasságra adja áldását, amelyet az õ törvényei szerint a teljes hûségre/egységre alapoznak.
katolikus pap is összead titeket ha elõzõ házasságnál volt templomi esküvõtök akkor ott is el kell válni és már házasodhatok is
Már elnézést 2012-ben ha elvált ember házasságot akar kötni az egyesegyedül rájuk tartozik és senki másra!Nehogy már bárkitõl erre engedélyt kelljen kérni 2012-ben!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Csak akkor érdemes próbálkozni a semmissé nyilvánítással, ha tényleg semmisnek gondoljátok a házasságot, és ezt bizonyítani is tudjátok. Semmis a házasság, ha pl. színleltétek a házasságkötési szándékot (nem akartatok teljes hûséget, nem akartatok teljes önátadást vagy családalapítást stb.). A második házasság viszont nagyobb arányban végzõdik válással, mint az elsõ. Az elváltak ezért általában jobb, ha "özvegyként" élik le életüket (önmegtartóztatásban). Ha tényleg csak fiatalkori ballépés volt a "megjátszott" házasság, és tudjátok, hol volt a hiba magatokban, akkor érdemes megpróbálkozni a házasságrendezéssel.
Katolikusnál nem "elválni" kell, hanem semmissé nyilváníttatni az elõzõ egyházi esküvõt. Ez a tortúra.
A kérdező hozzászólása: Akkor is ha én nem vagyok református, sem evangélikus?
Ahol szeretet ott van Isten Isten minden oszinten vallalt szeretetben elt kapcsolatra aldasat adja Hat az egyhaz az mondhat amit akar.A kisegyhazak ha alapozott volt a valas aldasukat adjak ket hivo 2.akar sokadik hazassagara is.termeszetessen ennek feltetele hogy egy kisegyhazhoz tartozzatok mert ha nem vagytok hivok akkor az aladas nem szugseges.


Létezik-e olyan külső tápellátással rendelkező háttértároló, amelybe különböző memóriakártyákat vagy pendrive-okat bedugva PC nélkül lehet átmásolni az adathordozó tartalmát?

Tehát adott mondjuk egy nyaralás, ahol nem vagy PC közelben, de a fényképez?gép kártyájáról le szeretnéd menteni a képeket. Az eszköz bels? memóriájára, vagy egy rádugott pendrive-ra átmented a képeket.

Legjobb válasz: Ilyen nem létezik vigyél több kártyát a fényképezõgéphez és ha az egyik megtelik ott a másik ha úgy gondolod hogy nagyobb vagy több kel akkor anyi vegyél amennyire gondoltál és ha hazaértél másold le az összeset a gépre ennyi.

Ilyen nem létezik vigyél több kártyát a fényképezõgéphez és ha az egyik megtelik ott a másik ha úgy gondolod hogy nagyobb vagy több kel akkor anyi vegyél amennyire gondoltál és ha hazaértél másold le az összeset a gépre ennyi.
nem létezik
Minimum szakmunkás képzettségednek kell lenni, de ha érettségid van az sokkal jobb. Aki érettségivel megy, az késõbb tovább mehet tûzoltó technikus tanfolyamra ami zászlós rendfokozattal jár.
Nincs ilyen középsuli az országban!

Létezik-e olyan program vagy beállítás ami az egér kattintást teszi folyamatossá, mint egy sorozatlövő egeret? Ha nyomva tartom akkor folyamatosan kattint egy hivatkozásra.

Legjobb válasz: Léteznek "macro recorder"-ek, amik ismételnek pl. egy egérmûveletet. Ingyenesek is vannak a neten.

Léteznek "macro recorder"-ek, amik ismételnek pl. egy egérmûveletet. Ingyenesek is vannak a neten.
A kérdező hozzászólása: Remek!És tudnál is ajánlani egyet?
Pl.: Eventcorder.
A kérdező hozzászólása: Segítenél hogy kell használni/beállítani?
jitbit macro recorder. miféle csalásban gondolkozol? :D jitbitnél még azt is tudod állítani, hogy ha mondjuk te úgy veszed fel, hogy 10 mp alatt 5öt kattintasz, ezt fellehet gyorsítani, hogy mondjuk 50et kattintson :) volt ilyen b*zi alkalmazás facebookon :D kiütöttem vele :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket:D
OKos vagy, please +
Náci Párt? De ha belépsz, akkor egy (=/+ vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszi en politikai iranyvonal nelkuli vagyok jelenleg . Több nemzetisegnek vannak szervezetei akkor mi magyaroknak is, gondoltam, talan lehetne .
Nemzeti gárda, új magyar gárda meg hasonló néven futott nemrég több szervezet. Vagy beléphetsz a polgárõrökhöz is.
Ez nem igaz. Akkor aki 150 cm-es, az 50 cm volt 1 évesen?
Ezt a kérdést nem értem. Én 165 magas vagyok, 1 évesen valszeg nem 65 cm voltam.Hogy gondolod ezt?
Remélem nem igaz, mert 9 hósom 78 cm.Egy évesen ha 86 cm(?)lesz akkor közel 190 lesz felnõttként???És lány....
1.vagyok. Nekem ezt egy apukám korú ember mondta és azt állította, hogy Õ kipróbálta és igaz. Ja, asszem még azt is mondta, hogy azért +/-1-2cm eltérés lehet. Ez biztos mûködik ha belegondolsz de ez nem egy nagy dolog. Egy másfél éves kislány 80-86cm, felnõttkorában akkor kb.160-170cm lesz. Hát, igen, ez az átlagmagasság nõknél. :)
Hát, nem hiszem hogy igaz. A kislányom most múlt 5 hónapos, jóval 70 cm felett van, 74-80-as ruhákat hord. 1 éves korára ki tudja mekkora lesz. De ha csak a mostani állapotot nézzük, akkor minimum 180 cm magas lesz felnõttkorára. Szerintem ez csak egy újabb sántító "népi megfigyelés". Én 160 cm magas vagyok, és biztosan több voltam 1 évesen 60 cm-nél.
Én azt hallottam, hogy lányoknál 1, 5 évesen kell megmérni a cm-t és azt megkétszerezni az lesz a felnõttkori magassága, fiúknál pedig 2 évesen ugyanezt.

Kiváncsi vagyok hogy létezik-e olyan PC játék amiben az amerikai polgárháború idején vagyunk és harcolhatunk a nagy seregekben?

Vagy érdekelnének még nagy map-os survival játékok a dayz-hez hasonló.Nem a walking dead meg a left 4 dead1-2 meg dead island hanem valami jó kis tulélős ahol kaját piát kell szedni.NEM A MINECRAFT :D

Legjobb válasz: Ha jól tudom van 1-2 ilyen játék, de elég régiek már + letölteni se lehet nagyon, pláne megvenni. Elképzelhetõ, hogy vannak játékok, amikhez van olyan mod, ami polgárháborús (mount and blade warband ilyen, de nem találok szervert :S ). Survival játéknak esetleg tudom ajánlani a Fallout 3at és Fallout New Vegast, bár ezek inkább rpg-k, viszont mind2 open world és sokat kell benne gyûjtögetni (fegyver, kaja, ruha, gyógyszer, egyebek), és elég nehéz túlélni is, ha megfelelõ nehézségen játszol.

Ha jól tudom van 1-2 ilyen játék, de elég régiek már + letölteni se lehet nagyon, pláne megvenni. Elképzelhetõ, hogy vannak játékok, amikhez van olyan mod, ami polgárháborús (mount and blade warband ilyen, de nem találok szervert :S ). Survival játéknak esetleg tudom ajánlani a Fallout 3at és Fallout New Vegast, bár ezek inkább rpg-k, viszont mind2 open world és sokat kell benne gyûjtögetni (fegyver, kaja, ruha, gyógyszer, egyebek), és elég nehéz túlélni is, ha megfelelõ nehézségen játszol.
assassin's creed 3
A kérdező hozzászólása: 3szor toltam ki :S
az a függetlenségi háborúban játszódik de mindegy, készül egy a Battle Cry of Freedom ez is egy polgárháborús játék lesz
A Szerencsejáték Zrt. saját oldalán fent van letölthetõ táblázatban az összes eddig húzás és statisztikák is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!