Találatok a következő kifejezésre: Létezik-e a is (50 db)

Létezik-e a szadizmusnak/mazoizmusnak egy még társadalmilag elfogadható szintje vagy a legapróbb vágy is elítélendő?

Gondolok a paskolásra vagy egy ártatlan kézzel is nyitható bilincsre.

Legjobb válasz: mazoCHizmus és létezik, például az általád is leírtak

mazoCHizmus és létezik, például az általád is leírtak
A kérdező hozzászólása: köszi a kijavítást és a választ :)
a társadalom PRÛD párkapcsolatban viszont minden megengedett, ami mindkét félnek kellemes, és élvezethez vezet :-D
Azért már nem olyan prûd, mint néhány évtizede.
ebben igazad van, illetve akkor se volt az. lehet a prûd helyett jobb szó az ÁLSZEMÉRMES :-)
Mondasz valamit, bár anno azért még nem voltak ilyen elnézõek bizonyos dolgokkal kapcsolatban(BDSM, homoszexualitás, abortusz, házasság elõtti szex, stb)

Fogyni feltételek nélkül, boldogan? Létezik-e a "lustáknak" valamilyen fogyási praktika, ami nem pénztárca függő? Olyan mozgás, amire szívesen vállalkozunk akkor is, ha a munkától elfáradtunk?

Sok diétát, sportolási lehetőséget megnéztünk, kipróbáltunk párat, de olyan időbeosztással élünk(napi 10-14 órát dolgozunk), hogy nehéz bármelyikkel egyeztetni. Sajnos, ha van egy kis időnk pihenni, szívesebben nassolunk tévézve. Párommal könnyebben menne, de nehéz rávennem, hogy mozogjunk, egyedül kevésbé vagyok kitartó :(

Legjobb válasz: Hány évesek vagytok? Gyerekek vannak? Szerintetek mi az oka az elhízásnak? Ha bármiféle mozgást választanál mi lenne az?

Hány évesek vagytok? Gyerekek vannak? Szerintetek mi az oka az elhízásnak? Ha bármiféle mozgást választanál mi lenne az?
Már az is érne valamit, ha a tv elõtt nem nassolnátok. Fogyni nem fogtok tõle, de legalább nem szedtek fel újabb ledolgozandó dekákat/kilókat. De a szobabringát pl. tv-nézés közben is meg lehet tekerni és még a párodnak sem kell felkelni a fotelból. Ha nem is sokat, de azért az is levisz valamit. A hatékony fogyókúráért pedig sokat kell dolgozni.
Én csak a sport részéhez tudok most hozzászólni, de ezek alapján valami olyasmi kéne, amit mindketten tudtok csinálni saját erõforrásból, hogy beleférjen az idõrendetekbe. Gondoltatok pl futásra, biciklizésre, akár egyszerûen erdõjárásra (ha van a környéken)?
A kérdező hozzászólása: - Elõzõ évben elég sokat kerékpároztunk, heti 2-3 alkalommal 30-40km-eket, de sajna kerékpárjaink eléggé fel kellene újítani, hogy biztonsággal használhassuk. Futással próbálkoztunk, de a térdeink és bokáin nehezen bírják. A sétát kevésnek érzem (heti 2-3 alkalommal sétálunk pár órát). -Én 39, párom 45 éves, gyermekeink már nagyok. Nálam az ok a kor lehet, az elmúlt egy évben rám "szökkent" kb 8kg :( Szeretünk mozogni, de nehezen indulunk neki és a kitartásom is kevés (vagyis ha látom, hogy a páromnak éppen nincs kedve, könnyen lemondok én is az aznapi mozgásról) -Szobabringából kettõ kellene és egy is sokba kerülne jelen anyagi helyzetünkben.
A kérdező hozzászólása: Volt idõ, hogy kerékpárral jártam dolgozni (napi 2x8km), hajnali 5kor indultam, párom elkísért, így õ is mozgással kezdte a napot. Amióta a takarítást is elvállaltam a munkahelyemen és az ídõjárás is ennyire kiszámíthatatlan, nem merem bevállalni a délutáni bringázást hazafelé :( Kipróbáltuk a DVD mozgát is, sajna egy hónap után elhagytuk. Az étkezési- nassolási ötleteket köszi :)
Szobabringából miért kell kettõ? Abból egy is elég, lehet felváltva tekerni. Nem kell a legdrágábbat megvenni, ami mindenféle kütyüvel fel van szerelve. Elég egy olyan is, amin az erõsség állítható. Nem feltétlenül kell a bringával méretni, hogy mennyi kalóriát égettél el, hány métert tettél meg stb. Ezek a szerkentyûk különben is hamar elromlanak. elhatározod, hogy napi x percet tekersz indulásnak, utána napról napra többet, közben állítasz az erõsségén, hogy jobban kelljen nyomni, és ennyi. Azt nem kell egyszerre tekerni mind a kettõtöknek. Egy egyszerût már 10.000 Ft alatt is kapsz. Nekem is az van és napi edzésnek szerintem megteszi (ha nem is a legszuperebb, de drágábbra nekem sincs pénzem).
Nem jut eszembe a neve, de az a rövidítése, hogy ÖEMTE.
A kérdező hozzászólása: köszi. rákerestem, de nem dobott ki semmit rá a google. ha eszedbe jut, légyszi írd meg, akár privátba is.
szia, én Uni Wien-es vagyok, és itt vannak csoporttársaim akik tancinak készülnek elsõsek (2 tárgyat kellet felvenniük)...továbbiakban nem tudom, de ezt találtam : http://sss-lehrerinnenbildung.univie.ac.at/ remélem segítettem! sok sikert

Létezik-e a nőknél is kapuzárás előtti pánik?

Mert én ezt érzem magamon, most vagyok 40 éves.

Legjobb válasz: A kérdés feltevõje arra gondolt, hogy már elég idõs, de még nem talált magához illõ társat és úgy érzi, erre egyre kevesebb esélye van, ezért bepánikolt. Ilyenkor arra kell vigyázni, hogy nem szabad rágörcsölni erre a problémára, mert akkor csak rosszabb lesz. Élvezni kell az életet és nyitottnak lenni az emberek felé.

A kérdés feltevõje arra gondolt, hogy már elég idõs, de még nem talált magához illõ társat és úgy érzi, erre egyre kevesebb esélye van, ezért bepánikolt. Ilyenkor arra kell vigyázni, hogy nem szabad rágörcsölni erre a problémára, mert akkor csak rosszabb lesz. Élvezni kell az életet és nyitottnak lenni az emberek felé.
Nem értem a kérdésed lényegét.Ezt szó szerint értsük hogy a kapuddal van baj vagy valami lelki probléma?
Ezt inkább férfiaknál nevezik így. Nõknél ez a klimax... végülis ugyanaz a folyamat zajlik le benned, mint a férfiakban, csak más a nemeknél az elnevezés.
Ha valaki ennyi idõs korára sikertelennek érzi az eddigi életét, vagyis nem jutott egyrõl a kettõre, akkor bizony lehet. Sajnos, ezt átérzem... Ha nem errõl van szó, akkor egyszerûen klimax, ami mindenkit érint 40-50 körül.
Van és ezt nem klimaxnak hivják. Remélem nem mászol a dolgokba bele túl mélyen. S remélem társra lelsz!
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, hogy a legutóbbi válaszadó értette egyedül a kérdés lényegét. Én is remélem, hogy nem mászom túl mélyre, sosem volt rám jellemzõ, de most mégis mintha megmagyarázhatatlanul húznának magukkal olyan dolgok, amely eddig meg sem fordultak a fejemben.
Ez nem igaz. Akkor aki 150 cm-es, az 50 cm volt 1 évesen?
Ezt a kérdést nem értem. Én 165 magas vagyok, 1 évesen valszeg nem 65 cm voltam.Hogy gondolod ezt?
Remélem nem igaz, mert 9 hósom 78 cm.Egy évesen ha 86 cm(?)lesz akkor közel 190 lesz felnõttként???És lány....
1.vagyok. Nekem ezt egy apukám korú ember mondta és azt állította, hogy Õ kipróbálta és igaz. Ja, asszem még azt is mondta, hogy azért +/-1-2cm eltérés lehet. Ez biztos mûködik ha belegondolsz de ez nem egy nagy dolog. Egy másfél éves kislány 80-86cm, felnõttkorában akkor kb.160-170cm lesz. Hát, igen, ez az átlagmagasság nõknél. :)
Hát, nem hiszem hogy igaz. A kislányom most múlt 5 hónapos, jóval 70 cm felett van, 74-80-as ruhákat hord. 1 éves korára ki tudja mekkora lesz. De ha csak a mostani állapotot nézzük, akkor minimum 180 cm magas lesz felnõttkorára. Szerintem ez csak egy újabb sántító "népi megfigyelés". Én 160 cm magas vagyok, és biztosan több voltam 1 évesen 60 cm-nél.
Én azt hallottam, hogy lányoknál 1, 5 évesen kell megmérni a cm-t és azt megkétszerezni az lesz a felnõttkori magassága, fiúknál pedig 2 évesen ugyanezt.

Nagyon érdekelnének a vámpírok, érdekel az is hogy léteznek-e? Hogy-ha léteznek, hol lehet őket megtalálni? (többi lent)

Mi van akkor, ha léteznek- komoly válaszokat várok tudományosan. Ha van olyan ember aki látott már vámpírt, vagy hallott olyan forrásokból dolgokat amikre lehet alapozni a létezésüket, azoknak a válaszát is várom...

Legjobb válasz: A vámpír legendák a porfiliás betegekbõl indult ki. Vannak akik valóban vért isznak, de inkább ,,perverziónak" mondanám, mint valós szükségletnek. Energia vámpírok viszont vannak. Akiknek a társaságától elfáradsz, mintha 12 órát melóztál volna.

A vámpír legendák a porfiliás betegekbõl indult ki. Vannak akik valóban vért isznak, de inkább , , perverziónak" mondanám, mint valós szükségletnek. Energia vámpírok viszont vannak. Akiknek a társaságától elfáradsz, mintha 12 órát melóztál volna.
Nálam már voltak, léteznek. Elég nagy valószínûséggel azt láttál, habár lehet olyan lény volt amirõl nem igen tudnak az emberek. A vámpírok nem bírnak több száz km/h-val futni, viszont ahhoz elég gyorsak hogy emberi szemmel szinte alig látni futás közbe, pont ahogy veled történt.
Nem léteznek vámpírok.
:DDD
A kérdező hozzászólása: Ez nem fer, ez a én kérdésem!! Ne raboljátok el a kucsaftokat :DDDDD
Velem is kérlek!!
NE! Ne csak neki. Engem is érdekel. Ha lennétek olyan kedvesek velem is megosztani...
A kérdező hozzászólása: engem érdekel, de másnak ne küld el csak nekem , , légyszi! :DD Mivel én nagyon elszánt vagyok hogy megtudjam az igazságot.!
Mindenkinek elküldtem. Akit még érdekelne továbbra is írhat privátba.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ez nem nevetség tárgya, minnél jobban belle ásom magam a dolgokba annál félelmtesebb ez az egész.. És annál többet tudok meg, pár napja foglalkozok vele és már is bizonyságokat nyerek a vámpírok létezésére, ez félelmetes.
Kíváncsi lennék azokra a bizonyságokra. Bármi mellett érvnek látszó dolgokat találni, csak az a kérdés hogy tényleg amellett szól, vagy teljesen mást mond és csak félreértelmezted.
Én nem vicceltem. Tényleg kíváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti én nem merem belinkelni ide.. Privátba elküldöm , rendben??? Ha komolyan érdekel ez az egész, akkor fel kell kötnöd a gatyádat... ÉN már most félek , hogy bele keztem a kutatásba.. Igaz nem tudok semmi olyan konkrét dolgot ami veszélybe helyezheti az életemet, de még is félek egy kicsit.
Válaszoltam, akkor ide is leírom. Ez egy emailekben terjedõ hoax, elég valószínû hogy egy könyvhöz tartozó vírusmarketing. Én nem rémülgetek semmitõl, itt nevek is szerepelnek és ha van egy idõmilliomos Pécsen utánanézhet az itt szereplõ dolgoknak! "Tehát az engedélyezett részek: (mint említettem ez csupán néhány részlet. Az eredeti dokumentum több oldalas és egész (jelenlegi) Európára vonatkozik. Isz 1218: Taminosz elhatározza, hogy megteremti következõ gyermekét, Halas Pált (7.gen). A férfi torzan született és állandó gúny és megaláztatás tárgya volt. A nemrég az országba érkezett és Pécsett megtelepült pálos rendi szerzetesek vették pártfogásukba a nyomorultat, ezért Taminosz egy kolostort építtetett saját pénzén a rendnek a Jakab-hegyen. A rend apátja Bertalan szívesen vette a titokzatos adományt. A kolostor egyben kiváló búvóhely volt a vámpírok számára. Isz 1526: A török seregek elérik Pécs városát, és nagy harcok folynak mind halandó, mind halhatatlan szinten. A harcokban sokan elpusztulnak. Köztük Hantó György, a fiatal **** és a város képviselõje, Helmut Weinberg is. A többi vértestvér fejvesztve menekül. Tokosch és Kis Virág ismét a biztonságos nyugatra szöknek. A városban csak Bertalan barát, Szemere Balázs, Szilágyi Mihály gazda, és Istvánffy Márton maradnak. A **** család egyébként valami titokzatos oknál fogva nagy népszerûségnek örvend a hódító **** és ****-k körében, ezért õt békében hagyják. Isz 1527: Istvánffy Márton megteremti gyermekét, Istvánffy Nikolát (9.gen). Isz 1529: Thoris ismét felkel a torporból, hogy a káoszt élvezze, s hogy még nagyobbá tegye azt. A "piromániás" **** ismét felgyújtja a várost. A hatalmas tûzvészben Istvánffy Márton életét veszti, ám még számos **** és **** is odavész. Isz 1543: A város teljesen kiürül. Istvánffy Nikola a **** vidéki birtokán húzza meg magát, Szemere Balázs elmenekül, Bertalan pedig az apátság romjai alatt megbúvó pincékben tengeti napjait. Isz 1705: A **** család nyer. Haüy herceg megteremti elsõ gyermekét, Andreas Ankert (8.gen), s így erõsíti tovább pozícióit. Isz 1710: Újabb pestisjárvány üti fel a fejét a halandók közt. Isz 1742: Georgiu Tokosch folyamatosan jelentéseket küld nyugati kapcsolatainak és támogatóinak arról, hogy a területen a ****-tõl csak úgy lehet átvenni a hatalmat, ha a halandó világban szerzett gazdasági és pénzügyi hatalommal élnek. A **** szerencsére ez nem nagyon érdekli, így nem is tartják jelentõs veszélynek. Mostanában ugyanis a nyugati konfliktusaik (fõleg a Francia) kötik le figyelmüket. Isz 1780: Andreas Anker megalapítja az elsõ Pécsi Leánynevelõ Intézetet, és nyájként használja az iskola tanulóit és lakóit. Pécs megkapja a Szabad Királyi Város címet Mária Teréziától. Isz 1850-1868: A **** család gazdasági befolyása folyamatosan erõsödik a térségben. Gyárak, üzemek létesülnek, legnagyobb részben **** irányítással (Pl. Zsolnay porcelángyár, Hammerli kesztyûgyár, Bõrgyár, stb) Isz 1883: Tokosch Gyõzõt a Pécsi Egyetem örökös rektorává és díszdoktorává avatja. (nem is sejtik, hogy õ volt az egyetem egyik alapítója)"
Na jó. Nem tudok aludni, tehát utána olvastam. Csak én gondolom, hogy ha ez igaz, a halhatatlanság oltári nagy f*szfejjé teszi az embert?
A kérdező hozzászólása: a vámpírok léteznek, de milyen nyomokat hagynak, hogyan lehet õket megtalálni?
nem hagynak nyomot azért hogy ne találd meg!
Boccs hogy még nem tudtam írni. Nehéz hetem van de ma délután mindenki válaszokat kap.
Aztán valaki velem is megoszthatja az infókat.
A kérdező hozzászólása: Mit beszélgetet vele az apudkád, mit mondott?
Léteznek, de nem úgy ahogy a fantázia filmekben. Ennél sokkal rosszabb a helyzet. Valóban sok a hasonlóság, de nem természetfelettiek. Tudományos bizonyíték van arra, hogy elhagyott erdõben bujkálva éldegél betegen. Mert a valóság vámpírja nem más mint egy beteg ember. Valóban kívánja vért, és nagyobbnak tûnnek a fogak két oldalt, de nem azért mert varázsló lett hanem azzal történne vérhez jutás, amit általában állatokból szereznek, és így a fogak megdagadnak, szintén betegek. Ezek a beteg emberek szép lassan elhaláloznak.
A kérdező hozzászólása: ismerem ezt a betegséges, mivel orvos szeretnék majd lenni. -ne haragudjatok, nem ezekre lennék kíváncsi -hogy ilyen betegség létezik. Nem szeretnék körítéseket hallani. Megértem azt hogy nincs esély arra , hogy léteznek. De utána szeretnék járni úgy, hogy azt hiszem hogy léteznek. (nem tudom, értitek-e azt amit mondani akarok) Érdekelne az a tény, hogy ezek a lények valóságosak-e vagy sem.
Erre nincs ilyen válasz.. Olyan, mint az I.ten vagy az ufók. Vagy elhiszed, vagy nem.
Szia! Én hiszek bennük, és nagyon remélem hogy egyszer találkozok majd egyel :) de ez sajnos csak kevés embernek adatik meg (Tudományos magyarázatom nincs, egyszerûen csak úgy érzem hogy léteznek)
A kérdező hozzászólása: Annyit tudtam leszúrni az egészben, hogy vannak akik szerint létezik, vannak akik szerint nem és vannak olyanok akik szerint létezik de csak betegségként. -Tehát ebbõl nem tudtam meg , és tudom hogy kicsi rá az esély hogy teljes bizonyságot nyerjek arról hogy mi az igazság.. Teljes mértékben köszönöm a válaszaitokat, hogy nem csináltatok belõle viccet és hogy konkrét válaszokat addtatok.
Szokásos felesleges kérdés! Fura sztorid van, nehéz kitalálni mennyi a valóságtartalma és mennyi a hozzáköltés! Ahogy az idõ telik, szépen ki tudjuk színesíteni a sztorikat! Inkább csak hisznek benne az emberek, fõleg hogy nem rég kitört a vámpírláz, pár év és senki nem fog velük foglalkozni. tudományosan a létük lehetetlen, remélem nem kell belemenni a részletekbe. Akik léteznek: vérfétisták, Renfield-szindrómások és HLV, olyan emberek akik vámpírnak hiszik magukat, és persze divatból vámpírnak öltözõ emberek, legvégül jó szerepjátékosok (WoD fanatikusok). mesebeli vámpírok meg a mesékbe vannak!
A kérdező hozzászólása: Mennyire hiteles, annyira hogy biztosíthato arról mindenkit hogy amit mondok az igaz és amit láttam az is igaz... Nem mondom azt hogy vámpír volt, de nem tudom mi volt az. Lehetnek különleges emberek a földön akik képesek dolgokra amik megmagyarázhatatlanok.
Az emberi agy szereti átkölteni a dolgokat, ahogy meséled a sztorit úgy lesz egyre hihetetlenebb! Láttál egy embert aki gyorsan futott, lehet sportoló volt, és csak szemed sarkából pillantottál rá, pár pillanat nem láttad. Ahogy meséled az élméned úgy kezd kiszínesedni, legvégül olyan gyors volt hogy tuti többszáz km/h ment. nem hazudsz csak az emlékeid szépen megváltoztak, picit kiszínesedett a történet! Én is tapasztaltam , barátom teljesen másképp mesélte történetet ahogy én emlékeztem rá, pedig együtt éltük át.
Kedves kérdezõ! Hol laksz? Mert nekem is volt már ilyen tapasztalatom egyszer!
A kérdező hozzászólása: Prívátban megírom
Olyan információkkal tudok neked szolgálni a vámpírokról amiket szerintem még csak nem is képzeltél-halhattál volna róluk. Ha még érdekel a téma írj privátba.
A kérdező hozzászólása: Még mindig érdekel írj prívátot.
Minket egyszer megállított egy rendõr. Ausztriában volt s ott éppen akkor szerették megállítani a magyarokat. A lényeg hogy kiszáltunk a buszból és az apukám elkezdett beszélgetni egy magyarral akit ugyszint megállítottak. Õ egy kamionsofõr volt. Vörös volt a haja és göndör. A fülében fülbevaló. (férfi volt az illetõ). A legdurvább a 2 hegyes és ráadásul nagy szemfoga. Életemben elõször láttam ilyet. A furcsa még az egészben hogy olyan érzésem volt mintha negatív energiát sugározna. Ezért nem is maradtam ott sokáig. Inkább visszaültem a buszba és ott maradtam indulásig.
Szerintem a vámpírokat nehezen találnád meg mert igaz nem egy félõs teremtmények de nem akarnak feltünést kelteni, hogy el tudjanak vegyülni az emberek között. Bár nem hiszem, hogy nappal nagyon ki merészkednek de ki tudja, lehet nappal is ki jönnek. Én magam is sokat kutattam a vámpírok után és sikerrel jártam mondhatni. Csak olyat találtam hogy valami betegség van. De késõbb én magam találkoztam egy fura fazonnal aki eléggé a le írásoknak meg felelt: hideg tekintet, hófehér bõr, szemszíne megváltozik, a tekintete nagyon rémisztõ volt és a beszéde is kissé középkori volt. Bár nagyon furcsának találtam mégis olyan volt mintha uralkodott volna felettem bár azonnal ott is hagytam a fazont. Én ajánlom hogy olvasd el Dracula gróf történetét hátha abból valamit érdekesnek találsz. :)

Letezik-e olyan, hogy valakinek soha nem jon meg a menstruacioja? Mestersegesen meg lehet-e oldani, hogy ne is legyen?

17 eves vagyok, az a bizonyos dolog meg mindig nem indult be. Bevallom oszinten nem is akarom, a hatam kozepere kivanom az egeszet. (veres, undorito, fajdalmas, gyerek se kell) Tehat en csak azt szeretnem megtudni minek kovetkezteben nincs, betegseg-e az oka vagy egyebmas. Szoval az okot szeretnem megtudni es esetleg valamilyen modszert, hogy soha ne is jojjon meg. (a mell kerdese sem gond - ha szukseges ott a mutet)

Legjobb válasz: Velem is ez van, csak én 18 vagyok. Egyfolytába járkálok orvoshoz vele, mert súlyos következményei lehetnek:csontritkulás például. Állítólag olyanok a csontjaim mint egy 50-60 éves nénikének. El kell menni kivizsgálásra: vérvétel, pajzsmirigy... És 3 havonta legalább meg kell hozni gyógyszerrel, hogy ne legyen bajod. Aztán ha a kivizsgáláson kiderül, hogy nincs semmi bajod, akkor fogamzásgátlót kell szedni, és elvileg beáll.

Velem is ez van, csak én 18 vagyok. Egyfolytába járkálok orvoshoz vele, mert súlyos következményei lehetnek:csontritkulás például. Állítólag olyanok a csontjaim mint egy 50-60 éves nénikének. El kell menni kivizsgálásra: vérvétel, pajzsmirigy... És 3 havonta legalább meg kell hozni gyógyszerrel, hogy ne legyen bajod. Aztán ha a kivizsgáláson kiderül, hogy nincs semmi bajod, akkor fogamzásgátlót kell szedni, és elvileg beáll.
Létezik, hogy nem jön meg, de nagyon veszélyes. Utalhat pcosra is például, ami meg a petefészekrák melegágya. Amikor azt írják itt neked, hogy komoly kockázattal jár, azt tényleg vedd komolyan. Benne van akár az is a pakliban, hogy összeszedsz egy ilyen rákot és húszéves korod elõtt meghalsz. Az aztán sokkal jobb! Ha egy éven belül nem jön meg, akkor ne legyél bolond, menj el orvoshoz!
Sürgõsen menj el egy orvoshoz, mert nagyon komoly betegség is állhat a háttérben. De nagyon nem normális dolog, hogy nem akarod, hogy megjöjjön. De van egy biztos dolog, hogy soha ne jöjjön meg, sterilizáltasd magad, elkötik a petevezetékedet és soha nem lehet gyereked. Ha pedig fogamzásgátlót szed valaki, akkor nem menstruál, mivel nincsen peteérése, állmenstruációja van. A fogamzásgátló mûködési elve egy "állterhesség" kialakítása, ami nagyon egészségtelen.
Te nem vagy százas :D
A kérdező hozzászólása: Pontosan ezt akartam megtudni, hogy milyen kovetkezmennyel is jar ez. Koszonom a valaszokat, azthiszem meggondolom, a valaszaitok alapjan komoly gondban vagyok. Akkor jon a sterilizalas...
Nem mindenkinek fájdalmas a menstruáció, azt azért le kell szögezni. A másik pedig, hogy akarsz-e gyereket, vagy sem, azt szerintem nem 17 évesen fogod eldönteni. Fordulj mihamarabb orvoshoz, és õ még jobban el fogja magyarázni, mirõl is van szó!
Inkább kerülsz tolószékbe 25 évesen?? Nem vicceltem, hogy súlyos következményei lehetnek. Elhiheted, hogy nekem se hiányzik, hogy minden hónapba szenvedjek vele, de azért azt nem akarom, hogy az egészségem menjen arra, hogy most kényelmeskedek.
A kérdező hozzászólása: Orvoshoz nem fogok menni, de azert koszonom a tanacsot. Sot...orulok, hogy nem kell szenvednem vele minden honapban. Szoval yepee it's great. Valaki nem tud valamilyen modszert, hogy sohase jojjon meg? En kihagynam ezt, ha lehet, nem fogok szenvedni minden honapban egy vertocsaert, nekem ez nem passzol.
Nem egészséges, az biztos! A menstruáció tényleg kellemetlen, de ha nincs, az talán még rosszabb. Én is szívesen kihagynám (nem akarok gyereket én sem), de sajnos ez van, szükséges rossz. Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor nem fáj, és a vérzés ideje is rövidebb, a vér mennyisége is kevesebb. Szerintem menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen.

GYED-en, GYES-en lévőknek a felsőoktatásban ingyenes e a képzés. Államilag finanszírozott és a költségtérítéses forma is érdekel, hogy létezik e még ilyen? Első diploma megszerzése a cél.

Legjobb válasz: Nekem szerencsém volt, mert még épp akkor kezdtem el, amikor még ingyenes volt, így én ingyen befejezhetem. De sajnos ezt megváltoztatták, így már gyes-en, gyed-en lévõknek is fizetniük kell... :(

Nekem szerencsém volt, mert még épp akkor kezdtem el, amikor még ingyenes volt, így én ingyen befejezhetem. De sajnos ezt megváltoztatták, így már gyes-en, gyed-en lévõknek is fizetniük kell... :(
Hát Te nem tudod, hogy az kisgyerekes Anyukákat ma már tárt karokkal várják a munkáltatók, nem úgy, mint pár évvel ezelõtt? Akkoriban a munkahelyek nem szerették õket, ezért a kormány nagyon helyesen kitalálta, hogy azzal segíti õket, hogy lehetõséget ad a tanulásra, mert gyesbõl nem lehet ktg-térítést fizetni...na, aztán eszükbe jutott, hogy, ja, bocs, tévedtünk, mégis pikkpakk talál egy Anyuka munkát, ezért nehogymár fizessünk helyettük és eltörölték a tandíjmentességet..helyette van +50pont...igen ám de kevés az állami levelezõ képzés, nappalira meg babával nemigen tud járni egy kismama...hát szóval ez a nagy harci helyzet sajnos...én erre építettem...de hát ebben az országban ezt nem lett volna szabad...:O(((
mért nem jó az az 50 pont? én baromira tudtam volna neki örülni...
Csak tudod kedves utolsó 50+ pontból még nem tudsz pelenkát venni a gyereknek vagy bébicsõszt fizetni.....
Attól függ milyen tumor volt. Bár nehezen hihetõ.
A kérdező hozzászólása: Abszolút rákos daganatról van szó. A sentinel nyirok csomón kívül jó pár hónalji nyirokcsomó is eltávolításra került.
Akkor nem létezik, hogy nem kap kezelést. Esetleg visszautasította (titokban) és azt mondja, hogy nem kell rá semmit kapnia.
Létezhet ilyen. Attól, hogy eltávolítottak nyirokcsomókat a hónaljból, még nem biztos, hogy azok rákosak is voltak?! A családban van érintett, neki 4 centis daganat miatt távolították el a mellét, szintén nem kap semmit, csak hormonális kezelést, mert hormonérzékeny a daganat. Neki az eltávolított nyirokcsomók tiszták voltak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!