Találatok a következő kifejezésre: Létezik szülés depi (1 db)

Létezik szülés előtti depi?

34 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem van mert én is depis vagyok, szorongok igulok, kúpolok a szüléstõl hogy bármikor beüthet a krakk mármint bármikor szülhetünk, és hogy milyen lesz? "Belehalok" vagy sem? Nagyon fog fájni vagy sem? Mi van ha mégsem birom? ilyesmik aggasztanak. De eröt a az a pici emberke odabent és miatta mindent ki kell birnom. Te is ilyenek miatt vagy depis? Kitartás!!!!!! 37 hetes kismama.

Szia. Szerintem van mert én is depis vagyok, szorongok igulok, kúpolok a szüléstõl hogy bármikor beüthet a krakk mármint bármikor szülhetünk, és hogy milyen lesz? "Belehalok" vagy sem? Nagyon fog fájni vagy sem? Mi van ha mégsem birom? ilyesmik aggasztanak. De eröt a az a pici emberke odabent és miatta mindent ki kell birnom. Te is ilyenek miatt vagy depis? Kitartás!!!!!! 37 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: igen, ilyenek miatt is. aztán ott van az a nyavalyés szeretethiány is, néha olyan mintha senkit nem érdekelnének az én bajaim ... pedig valójában körülöttem forog a világ
Hogyne létezne! Ílyenkor az ember tudatalattijában csak a szülésre, és arra gondol, hogy a picinek ne legyen semmi baja, amit az ember még magának sem mer bevallani, nemhogy a környezetének. Ez az aggódás rányomja bélyegét a mindennapokra. Nekem nem volt hosszú én a 35. héten megszültem, 5 hetes a kisfiam. Én már a szülés utáni depressziónál tartok, mostmár a picit nézegeti az ember, hogy talál-e rajta valami furcsát amin lehet aggódni. Szerintem egy nõ ha anya lesz onnan csak depis. De a világ minden kincséért sem cserélnék, azokkal akik nem merik vállalni ezt az érzést! Gondolom te is így vagy vele! Próbálj megnyugodni, a szülés az ember életében a legszebb pillanat, és a picivel is rendben minden. Szép babavárást!!!
Ez csak pillanatnyi állapot. Próbáld feldobni magad valamivel, mert amugy bele lehet hülyülni ebbe az egészbe. Kényeztetsd magad pl. egyél vmi extra fincsit, beszélj a kicsihez, vásárolj baba rucikat ilyesmik. Legyél egy kicsit önzö amig még megteheted mert már nemsoká a picié lesz a fõszerep. De addig is igen "te körülötted forog a világ" ahogy irtad. Remélem egy picit tudtam segiteni. Az elsö válaszoló.
Kedves lányok, szerintem fogalmatok sincs arról, amiról írtok. Ti nem depisek vagytok, hanem szorongtok vmi miatt. Nekem volt a 2. gyermekem után gyermekágyas pszichózisom, 15 kilót fogytam néhyán hét alatt, és kórházba kerültem, mert a szívem majdnem ráment. Életemben olyat még nem éltem át, teljesen tehetetlen voltam, nem érdekelt a kicsim sem és majdnem meghaltam. Utálom ezt a nyavajgást, hogy "depi", mert ha valaki valóban átéli, az nagyon nehéz helyzetbe kerül, családjával, gyermekével együtt (mellesleg bele is halhat. Vagy egész életében már pszich. kezelésre szorul. Hála az Égnek, én nem...). És ebben a legrosszabb, hogy nem tud ellene semmit sem tenni, mert olyan, mintha meg lenne kötözve - én sosem gondoltam volna, hogy pl. velem, egy életvidám, aktív és bevállalós emberrel ilyesmi valaha is megeshet. Szóval, ha szorongtok dolgok miatt, az nem depi. Szülni úgyis muszály, igen, piszkosul fog fájni, de megéri, mert ennek a fájdalomnak CÉLJA van. A baab is tudja a dolgát, és minden rendben lesz. Próbáljátok elfoglalni magatokat értelmes dolgokkal, takarítsatok, stb., ne mindig magatok körül forogjon az egész világotok - higgyétek el, akkor minden oké lesz. Ja, és álljatok neki úgy a dolgoknak, hogy tök jó lesz minden, mindent meg fogtok tenni ezért!!! Kellemes utolsó egyben töltött heteket!!! Egy 32 hetes kismama
LÉTEZIK. Nem ugyanaz, mint a szorongás, ne kavarjuk össze. Lásd pl.: http://www.origo.hu/noilapozo/eletmod/20080105-a-terhesseg-e.. Én is ezzel küzdök.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

20 évesen érdemes szülni?

-

13

Van itt még más is, aki totál idegennek érzi a testét?

11 hónapja szültem, és mostanra jutottam el odáig, hogy a 82 kilós testem (156 cm vagyok) teljesen idegennek érzem, mintha nem is én lennék, erősnek érzem magam, és mikor a tükörbe nézek, csak hájat látok háj hátán, ami, mintha nem is én lennék, és nagyon elkeserít. Bármilyen szögből, bármilyen ruhában, teljesen formátlan vagyok mindenhol. Pedig nem voltam vékony, 74 kilóval estem teherbe, előtte voltam 60 is. Már azon gondolkodom, lehetséges, hogy a testkép-tudatom csak most érte utol a testem változásait, vagyis most tudatosult, mennyire eltorzultam? Undorodom a testemtől, tényleg, mintha nem az enyém lenne. Ti nem éreztek, vagy éreztetek hasonlót?

9

Engedik szülni azokat a párokat akiknél az egyik vagy mindkettő rendelkezik valamilyen öröklődő genetikai betegséggel?

Láttam egy dokumentumfilmet, ami egy Down szindrómás párt mutatott be akik gyereket szültek, és hát hangot adtak a filmben annak a kritikának hogy az orvosok nagyon ellenezték a szülést és nem örültek az egésznek, mert a gyereknek is komoly esélye lesz hogy Downos lesz és esetleg még rosszabb mint a szülőké. A pár valamennyire önálló volt, de nem örültek nekik és felelőtlennek tartották őket hogy minek szaporodnak, amikor komoly eséllyel a gyereket a társadalom fogja eltartani egész életében.
Hallottam már olyat is hogy akinek a rokonságában előfordult a skizofréniség, az tudatosan gyermektelenségre ítéli magát. De rajta egyáltalán nem látszott valószínűleg csak hordozó volt, de tudta hogy ha gyereket szül mondjuk fiút, rajta valószínűleg kifog jönni. Ez ügye egy felelősség teljes döntés, de mi van ha két olyan külsőleg normálisnak mondható, mondjuk skizó ember akar gyereket akiknek mindkét ágán voltak komoly öröklött betegségek?
Vagy mi van ha Down-os akar gyereket?
Van erre valamiféle ellenőrzés, vagy mindenki azt csinál amit akar?
Engedik az ilyeneket szülni, vagy azért a dokik megpróbálják őket lebeszélni erről?

19

Hogy lesz így a szülés? Volt valaki így?

33 hetes 5 napos terhes vagyok. Az utolsó 30 hetes vérvételen alacsony thrombocytaszám jött ki. 131000 jött nekem ki a normál alsó határa viszont 150000 :( Dokim sajna még szabin van így nemtudok kitől megnyugtatást kérni, majd csak jövőhéten jön vissza. A helyettesítő sztks doki, annyit mondott, h majd a kövi vérvételnék meglátjuk mennyi lesz..de elég gondterhelt arccal mondta ezt, nem nyugtatott meg :( Védőnőm szerint is alacsony és ez nem jó...mik a kilátásaink?Mi van ha tovább csökken?Szült valaki így?Normál v császárosan?

2

Császár metszëssel szültem majdnem 2 ëve, nëha begörcsöl a hasam, mit'öl lehet?

Valakinek van ötlete mitöl lehet, hogy nëha nagyon begörcsöl a hasam. A köldököm alatt. Utoljàra csak ültem a fürdökàdban akkar csinalta. Elkapja a g'örcs, eszmëletlenül fàj. Az elsö utan majdnem elàjultam a fàjdalomtól.

4

Megbízható nőgyógyászt keresek Tatán és a környéken? Akár győri vagy Székesfehérvári is lehet. Tatabányától óva intettek.

Olyan orvost keresnék aki vállal szülést is. Megfizethető. Mennyibe kerül nagyságrendileg egy terhesgondozás + szülés?
Tatabányáról és az ottani ellátásról nem sok jót hallottam, de ha van jó orvos ott is, szívesen meghallgatom a véleményeket.

1

Milyen szakképzés kell ahhoz, hogy dúla lehessek?

még nincs szakmám, és ezen gondolkozom.... van egy babám, most vele vagyok itthon, gondoltam ez alatt az idő alatt meg lehetne csinálni, már ha olyan a képzés.

6

Tatabányán szülnétek-e? Milyen a tatabányai kórház, szülésznők, szobák, orvosok? Ha nem akkor hol?

8

Nagy baj ha rettenetesen félek a szüléstől? De már rémálmom is volt hogy vajúdtam sírtam és kétségbe voltam esve az ágyon vergődve. és ha eljön ez a nap nem tudom hogy viselem vagy mit kell tennem? !

8

5 hetes gáthegetek érzékeny volt még?

A hüvelybementemnél van egy kis kör alakú érzékeny csomó, ez lehet, hogy az elvarrt belső varrat csomója? Mikorra szívódik fel? Ez az egy pontja érzékeny még, igaz csak pár napja lett az, a többi rendben van.

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!