Találatok a következő kifejezésre: Létezik olyan vagy módszer, amivel a (9 db)

Létezik olyan eszköz, vagy módszer, amivel a két szoptatás közt "elfolyó" tejet összegyüjthetném?

Van, hogy 3-4 melltartóbetétet is elhasználok egy nap a bal mellemre, etetéskor meg nem elég a tejcsi...

Legjobb válasz: Szia! Lehet kapni egy tejgyüjtõ kagyló nevû eszközt, amit a melltartóba kell tenni, és a szivárgó tejet felfogja. A Brendonban lehet kapni, nem emlekszém milyen márka, de a webáruházukban is utánanézhetsz!

Szia! Lehet kapni egy tejgyüjtõ kagyló nevû eszközt, amit a melltartóba kell tenni, és a szivárgó tejet felfogja. A Brendonban lehet kapni, nem emlekszém milyen márka, de a webáruházukban is utánanézhetsz!
Van az Avent-nek és a Medelának is tejgyûjtõ kagylója. Nagyobb hiprmarketekben is szokott lenni, de drogériákban, vagy akár gyógyszertárban is érdemes megnézni. Mindenesetre bababoltokban biztosan van.

Létezik olyan program vagy módszer amivel egy adott oldalról letölthetem az ott beépített pdf formátumú írást? Letöltési lehetõség nincs. Remélem érthetõ a kérdésem!

A jobb klikk másolásos módszer nem jó mert sok oldalról van szó...

Legjobb válasz: Chrome-ban: chrome menü, oldal mentése másként Firefoxban: Firefox menü, Oldal mentése

Chrome-ban: chrome menü, oldal mentése másként Firefoxban: Firefox menü, Oldal mentése
Vagy lemented az egész site-ot HTTrack-el.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezek nem jöttek be... ez egy olyan pdf amit csak az oldalon tudok lapozgatni vagy meg tudom még nyitni a scribd nevû online alkalmazással...

Létezik olyan szűrő vagy ehhez hasonló dolog/módszer, ami átengedi az oldott anyagot, de nem engedi át az oldószert? Oldott anyag alatt gondolok itt szennyeződésre, az oldószer pedig a víz.

Konkrétan az ozmózishoz hasonló dologra vagyok kíváncsi, de valamely értelemben annak fordítottjára.

Legjobb válasz: inkabb forditva lesz. Atengedi a vizet, az oldott anyag pedig fennakad. Van olyan szuro, ami annyira aprolyuku, hogy csak a viz molekulait engedi at.

inkabb forditva lesz. Atengedi a vizet, az oldott anyag pedig fennakad. Van olyan szuro, ami annyira aprolyuku, hogy csak a viz molekulait engedi at.
A kérdező hozzászólása: igen tudom hogy vannak 0, 0001 mikronos lyukméretû szûrõk is de engem egy olyan eljárás érdekelne ami során a víz nem megy át, a szennyezõdés pedig igen
Elég nehéz lesz ilyet találni. Szerintem ilyen megoldásra még nem gondoltak, hogy a víz "akadjon" fenn és ne a szennyezõdés. Általában a vízre van szükség és a szennyezõdést kötik meg.
a szenntezodesnek nagyobbak a molekulai, nem? Akkor szurovel nem nagyon mehet. Esetleg centrifugalassal. Volt egy olyam negoldas a vizmuvekben, hogy amikor a szuro megtellik, akkor forditott irnyban engednek ra vizet es kimossa a szurot. Ja meg olvastam egy olyan szurorol is, ami a vert szuri a virusok pedig fennmaradnak. Na ebbol mi az igaz, nem tudom, mert szerintem a virus kisebb.
A szûrõnek pont az a lényege, hogy a fennakadt anyagot (szüredék) és az áthaladt anyagot (szûrlet) szétválassza...különben nem is szûrésrõl beszélnénk...
"Volt egy olyam negoldas a vizmuvekben, hogy amikor a szuro megtellik, akkor forditott irnyban engednek ra vizet es kimossa a szurot. " Ez a megoldás minden kavicsszûrõnél és gyantás ioncserélõnél meg van a szûréskor fennakadt szenyezõdés kimosására úgy hívják hogy ellenáramú szûrõmosás. Amit a kérdezõ feltételez az nem létezik.
A kérdező hozzászólása: Mindegy, megoldottam másképp a dolgot, azért köszönöm a válaszokat! Mindenki kap egy zöld kezet!
hogyan oldottad meg? mostmár kíváncsi vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Végeztem néhány kísérletet és felhasználtam a víz viselkedését különbözõ hatásokra, ezzel szétválasztottam a két anyagot. Most jönnek majd a számítások. Pontosabb leírást még nem adok, hátha még nem találta ki ezt idáig senki:)

Létezik olyan szer, vagy valami módszer amivel dúsíthatnám a szemöldököm?

eavatkozás nélkül

Legjobb válasz: Ricinus olajat kenj rá az talán segit am nem jó a túl szõrõs szemöldök sem

Ricinus olajat kenj rá az talán segit am nem jó a túl szõrõs szemöldök sem

Létezik olyan módszer amivel hamarabb jön a baba? Tudom hülye kérédés de már így is nehezen vagyunk ketten és nem bánnám ha megspórolná nekem az ucsó 2-3 hete. Betöltött 37. hét után már ugy sem koraszülött.

Legjobb válasz: És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka

És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka
Inkább bízd a természetre és a babádra! Hadd jöjjön akkor, amikor õ akar. Senkinek nem könnyû az utolsó idõszak, sõt akik nyáron szülnek, azoknak még kényelmetlenebb. Bocsi, nem megbántani akarlak, de szerintem ki lehet bírni. 10 hós kislány anyukája.
Én is azt tanácsolom, hogy ne erõltesd! Elhiszem, hogy nehéz, de gondolj bele, már csak 2-3 hét! Amúgy meg ha a baba nem akar még kibújni, akkor hiába minden praktika!
Szia! 40+5 naposan született a babóm. Az utolsó három hétben úgy érezetm magam mint bálna a parton. Nem volt olyan póz amiben jól éreztem volna magam. 2590g-al született. El sem tudom képzelni, hogy milyen icipici és védtelen lett volna ha hamarabb születik. Azt hittük, hogy nagyobb lesz, mert 37 hetesen 3000g-ra becsülték a súlyát az ultrahangon. Ebbõl is látszik, hogy semmi nem biztos, nem látunk be a pociba! Majd jön õ ha itt az ideje, szerintem ne sürgesd!
Léteznek módszerek, persze. Szerintem kezdetnek a málnalevél-tea megteszi...
Szia!Én ma vagyok 37+4hetes, de már vagy egy hete azt szeretném, hogy kijöjjön....nagyon oda vagyok már, kivagyok nyílva egy hete és azóta iszom a teát is...nekem az segített szerintem a méhszáj kinyílásban és abban, hogy lent mindenem fellazult.Még 17nap és jön, de ha elõbb az csak jobb.

Tisztelt Doktor Úr! Termálvizes strandra mennék, sajnos érzékeny vagyok a fertőzésekre, mit tehetnék, hogy megelőzzem? Létezik-e olyan módszer, ami megvéd a különböző fertőzésektől? /Krém, kúp, tampon..stb? / Tisztelettel:Beáta

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Kifejezetten bizonyos fertőzések megelőzésére alkalmas készítmény nincsen, azonban a védekezőképesség fokozására ajánlom Önnek a Vitagyn C hüvelykrém rendszeres használatát. A készítmény emellett képes elősegíteni a hüvelyflóra egyensúlyának megtartását is, ami szintén rendkívül fontos a fertőzések megelőzésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Kifejezetten bizonyos fertőzések megelőzésére alkalmas készítmény nincsen, azonban a védekezőképesség fokozására ajánlom Önnek a Vitagyn C hüvelykrém rendszeres használatát. A készítmény emellett képes elősegíteni a hüvelyflóra egyensúlyának megtartását is, ami szintén rendkívül fontos a fertőzések megelőzésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Termálvizes strandra mennék, sajnos érzékeny vagyok a fertőzésekre, mit tehetnék, hogy megelőzzem? Létezik-e olyan módszer, ami megvéd a különböző fertőzésektől? /Krém, kúp, tampon..stb? / Tisztelettel:Beáta

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Kifejezetten bizonyos fertőzések megelőzésére alkalmas készítmény nincsen, azonban a védekezőképesség fokozására ajánlom Önnek a Vitagyn C hüvelykrém rendszeres használatát. A készítmény emellett képes elősegíteni a hüvelyflóra egyensúlyának megtartását is, ami szintén rendkívül fontos a fertőzések megelőzésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Kifejezetten bizonyos fertőzések megelőzésére alkalmas készítmény nincsen, azonban a védekezőképesség fokozására ajánlom Önnek a Vitagyn C hüvelykrém rendszeres használatát. A készítmény emellett képes elősegíteni a hüvelyflóra egyensúlyának megtartását is, ami szintén rendkívül fontos a fertőzések megelőzésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Létezik olyan módszer amivel eltolhatnám vagy előrehozhatnám a menstruációm? Milligest (3fázisú) fogamzásgátlót szedek.

Legjobb válasz: igen, ellehet tolni úgy, ha nemtartod meg a 7 napos szünetet, hanem rögtön egy új levélbe kezdesz. végig szeded aztis, majd aztán tartod a 7 napos szünetet és akkor akkor fog megjönni. énmár csináltam ilyet, csakén tri-regolt szedek, azis 3 fázisú.

igen, ellehet tolni úgy, ha nemtartod meg a 7 napos szünetet, hanem rögtön egy új levélbe kezdesz. végig szeded aztis, majd aztán tartod a 7 napos szünetet és akkor akkor fog megjönni. énmár csináltam ilyet, csakén tri-regolt szedek, azis 3 fázisú.
Én nem a fogamzásgótló össze vissza szedését javasolnám! Az nem arra való. Ha felkeresed a nõgyógyászod, õ fel fog neked írni olyan tablettát, ami eltolja a menzidet. Én is szedtem ilyet. Nõgyógyász írta fel. Duphaston a neve. Nekem a nyaralás végett kellett kitolnom.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de én agykontrollal szoktam eltolni...:$

Létezik olyan (tablettás, vagy más, tehát abortuszon kívüli módszer), ami 72 óra után, de még 2 héten belül megszakíthatja a terhességet?

Legjobb válasz: Nincs ilyen. Ha nem vetted be a sürgõsségit, akkor csak reménykedhetsz, hogy nem estél teherbe. Ha pedig mégis, és a babát semmiképpen sem akarod, akkor csak az abortusz van.

Nincs ilyen. Ha nem vetted be a sürgõsségit, akkor csak reménykedhetsz, hogy nem estél teherbe. Ha pedig mégis, és a babát semmiképpen sem akarod, akkor csak az abortusz van.
Elvileg léteznek magzatelhajtó tabletták, de Magyarországon nem engedélyezték. Meg én hallottam még vmi nem mûtéti beavatkozásról. De kérdezz meg egy nõgyógyászt.
Én injekciókról hallottam, de úgy tudom azt Magyarországon már betiltották. Nõgyógyászt kéne kérdezni
Injekció, tabletta. Elõbbit már nem, utóbbit még nem lehet kicsiny hazánkban alkalmazni. Semmi más.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!