Találatok a következő kifejezésre: Létezik olyan vagy módszer, (13 db)

Létezik olyan szűrő vagy ehhez hasonló dolog/módszer, ami átengedi az oldott anyagot, de nem engedi át az oldószert? Oldott anyag alatt gondolok itt szennyeződésre, az oldószer pedig a víz.

Konkrétan az ozmózishoz hasonló dologra vagyok kíváncsi, de valamely értelemben annak fordítottjára.

Legjobb válasz: inkabb forditva lesz. Atengedi a vizet, az oldott anyag pedig fennakad. Van olyan szuro, ami annyira aprolyuku, hogy csak a viz molekulait engedi at.

inkabb forditva lesz. Atengedi a vizet, az oldott anyag pedig fennakad. Van olyan szuro, ami annyira aprolyuku, hogy csak a viz molekulait engedi at.
A kérdező hozzászólása: igen tudom hogy vannak 0, 0001 mikronos lyukméretû szûrõk is de engem egy olyan eljárás érdekelne ami során a víz nem megy át, a szennyezõdés pedig igen
Elég nehéz lesz ilyet találni. Szerintem ilyen megoldásra még nem gondoltak, hogy a víz "akadjon" fenn és ne a szennyezõdés. Általában a vízre van szükség és a szennyezõdést kötik meg.
a szenntezodesnek nagyobbak a molekulai, nem? Akkor szurovel nem nagyon mehet. Esetleg centrifugalassal. Volt egy olyam negoldas a vizmuvekben, hogy amikor a szuro megtellik, akkor forditott irnyban engednek ra vizet es kimossa a szurot. Ja meg olvastam egy olyan szurorol is, ami a vert szuri a virusok pedig fennmaradnak. Na ebbol mi az igaz, nem tudom, mert szerintem a virus kisebb.
A szûrõnek pont az a lényege, hogy a fennakadt anyagot (szüredék) és az áthaladt anyagot (szûrlet) szétválassza...különben nem is szûrésrõl beszélnénk...
"Volt egy olyam negoldas a vizmuvekben, hogy amikor a szuro megtellik, akkor forditott irnyban engednek ra vizet es kimossa a szurot. " Ez a megoldás minden kavicsszûrõnél és gyantás ioncserélõnél meg van a szûréskor fennakadt szenyezõdés kimosására úgy hívják hogy ellenáramú szûrõmosás. Amit a kérdezõ feltételez az nem létezik.
A kérdező hozzászólása: Mindegy, megoldottam másképp a dolgot, azért köszönöm a válaszokat! Mindenki kap egy zöld kezet!
hogyan oldottad meg? mostmár kíváncsi vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Végeztem néhány kísérletet és felhasználtam a víz viselkedését különbözõ hatásokra, ezzel szétválasztottam a két anyagot. Most jönnek majd a számítások. Pontosabb leírást még nem adok, hátha még nem találta ki ezt idáig senki:)

Létezik olyan módszer amivel hamarabb jön a baba? Tudom hülye kérédés de már így is nehezen vagyunk ketten és nem bánnám ha megspórolná nekem az ucsó 2-3 hete. Betöltött 37. hét után már ugy sem koraszülött.

Legjobb válasz: És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka

És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka
Inkább bízd a természetre és a babádra! Hadd jöjjön akkor, amikor õ akar. Senkinek nem könnyû az utolsó idõszak, sõt akik nyáron szülnek, azoknak még kényelmetlenebb. Bocsi, nem megbántani akarlak, de szerintem ki lehet bírni. 10 hós kislány anyukája.
Én is azt tanácsolom, hogy ne erõltesd! Elhiszem, hogy nehéz, de gondolj bele, már csak 2-3 hét! Amúgy meg ha a baba nem akar még kibújni, akkor hiába minden praktika!
Szia! 40+5 naposan született a babóm. Az utolsó három hétben úgy érezetm magam mint bálna a parton. Nem volt olyan póz amiben jól éreztem volna magam. 2590g-al született. El sem tudom képzelni, hogy milyen icipici és védtelen lett volna ha hamarabb születik. Azt hittük, hogy nagyobb lesz, mert 37 hetesen 3000g-ra becsülték a súlyát az ultrahangon. Ebbõl is látszik, hogy semmi nem biztos, nem látunk be a pociba! Majd jön õ ha itt az ideje, szerintem ne sürgesd!
Léteznek módszerek, persze. Szerintem kezdetnek a málnalevél-tea megteszi...
Szia!Én ma vagyok 37+4hetes, de már vagy egy hete azt szeretném, hogy kijöjjön....nagyon oda vagyok már, kivagyok nyílva egy hete és azóta iszom a teát is...nekem az segített szerintem a méhszáj kinyílásban és abban, hogy lent mindenem fellazult.Még 17nap és jön, de ha elõbb az csak jobb.

Létezik olyan oldal, ahol más tollaslabdázókkal lehet beszélgetni vagy, valami módszer erre a célra?

A válaszokat el?re is köszönöm!:)

Legjobb válasz: hát parancsolj, itt vagyok(elõzõ)csak így nem lesz jó több havonta írunk egymásnak xD írj valami elérhetõségi címet

hát parancsolj, itt vagyok(elõzõ)csak így nem lesz jó több havonta írunk egymásnak xD írj valami elérhetõségi címet
mti akarsz tudni?:P
A kérdező hozzászólása: Csak dumálgatni "szakmai" dolgokról :)
A kérdező hozzászólása: msn:[email protected]
felvettelek:P

Létezik olyan tudatosan végezhető kúra, terápia vagy módszer, amivel egy traumát el lehet felejteni?

Több szerencsétlen balesetet átéltem (robbanás, karambol), és meghalt pár éve pici korában a kisfiam. Megpróbáltam feldolgozni ezeket, egy darabig úgy tűnt, hogy működik, de újra előtörnek az emlékek és az ezekkel járó fájdalmas érzések. Szeretnék tudatosan felejteni, vagy megbirkózni ezekkel. Ha létezik ilyen terápia, mi az?

Legjobb válasz: Szia! Pszichológushoz fordulj, õ tud segíteni. Szakember nélküli kúra nincs (mindenkinek más a problémája, ill. a gyászfolyamata).

Szia! Pszichológushoz fordulj, õ tud segíteni. Szakember nélküli kúra nincs (mindenkinek más a problémája, ill. a gyászfolyamata).
Kedves Kérdezõ! Fogadd õszinte részvétemet a kisfiad halála miatt! Szívesen ajánlanék Neked egy módszert, amivel nekem eddig csupa nagyon-nagyon pozitív tapasztalatom volt (szelíd, és mindemellett nagyon hatékony, nekem minden másnál többet segített és segít a mai napig). Nem túl ismert terápia, az egész országban csak 34-en foglalkoznak vele (pontosabban ennyi embernek van meg a hivatalos képesítése hozzá). Ha megírod esetleg, hogy merrefele laksz, szívesen ajánlok közülük valakit privát üzenetben, illetve ha érdekel, szívesen megírom, hogy hol tudsz róla az interneten tájékozódni, hogy el tudd dönteni, adsz-e Neki egy esélyt. Szívesen ajánlanék Neked néhány könyvet is, amik szerintem segíthetnek (legalább egy kicsit) ebben az élethelyzetben, ennek a tragédiának a feldolgozásában, de ezzel mindig igyekszem óvatos lenni, mert így ismeretlenül nyilván nem tudom, nem tudhatom hogy a Te hiteddel, meggyõzõdéseddel, világnézeteddel, esetleg vallásoddal mennyire összegyeztethetõ az az felfogás, hitrendszer, amin alapulnak. Ugyanez persze igaz arra a módszerre is, amit a figyelmedbe szeretnék ajánlani - de úgy vagyok vele, hogy önmagában az információ megosztásával nem ártok, nem erõltetem rá senkire a saját nézeteimet, hitrendszeremet - a döntést már Te fogod meghozni, a saját meggyõzõdésed, a saját érzéseid alapján. Én a mai napig hálás vagyok érte a sorsnak, hogy rátaláltam erre a terápiára, és tényleg bizalommal, jó szívvel tudom ajánlani másoknak is. Minden jót kívánok Neked, szeretettel: Vera

Létezik olyan szer, vagy valami módszer amivel dúsíthatnám a szemöldököm?

eavatkozás nélkül

Legjobb válasz: Ricinus olajat kenj rá az talán segit am nem jó a túl szõrõs szemöldök sem

Ricinus olajat kenj rá az talán segit am nem jó a túl szõrõs szemöldök sem

Létezik olyan módszer amivel meglehet tudni, hogy mit érez irántam egy srác, anélkül, hogy rájönne, hogy teljesen bele vagyok zúgva?

istenem, ne oltsatok le, nem vagyok jó a szerelemben...

Legjobb válasz: hát akkor igénybe kell venned egy megbízható 3.ik személyt aki megtudja az infot és továbbadja neked.

hát akkor igénybe kell venned egy megbízható 3.ik személyt aki megtudja az infot és továbbadja neked.
akkor diétáznod kéne kevesebb cukor, liszt, zsír
zsírleszívás, pajzsmirigyhormon
Próbáld meg az aquafitnesst: http://www.aquafitt.hu/aquafitness/
Én láttam a múltkor pár végtaghiányost az uszodában. Az egyiknek az egyik oldalán se keze, se lába, de odament, lecsatolta a mûlábát, és úszott. Az úszás jó sport a túlsúlyosoknak, mert nem károsítja az ízületeket.
ne haragudj, de ez csak lustaság, attól, hogy mozgássérült vagy, még nyugodtan sportolhatsz, nézd meg a paralimpiai sportolókat ;)
A fogyást 70%-ban az étrend, 30%-ban a mozgás határozza meg.
10:58 sose értettem, ki kezdte terjeszteni ezt az ökörséget....
sztem is hülyeség, mivel ha mondjuk te eszel egy tábla csokit, de utána egész nap rohangálsz, pakolsz vagy csak épp sétálsz vagy biciglizel, úgy le is mozgod..

Létezik olyan módszer amivel eltolhatnám vagy előrehozhatnám a menstruációm? Milligest (3fázisú) fogamzásgátlót szedek.

Legjobb válasz: igen, ellehet tolni úgy, ha nemtartod meg a 7 napos szünetet, hanem rögtön egy új levélbe kezdesz. végig szeded aztis, majd aztán tartod a 7 napos szünetet és akkor akkor fog megjönni. énmár csináltam ilyet, csakén tri-regolt szedek, azis 3 fázisú.

igen, ellehet tolni úgy, ha nemtartod meg a 7 napos szünetet, hanem rögtön egy új levélbe kezdesz. végig szeded aztis, majd aztán tartod a 7 napos szünetet és akkor akkor fog megjönni. énmár csináltam ilyet, csakén tri-regolt szedek, azis 3 fázisú.
Én nem a fogamzásgótló össze vissza szedését javasolnám! Az nem arra való. Ha felkeresed a nõgyógyászod, õ fel fog neked írni olyan tablettát, ami eltolja a menzidet. Én is szedtem ilyet. Nõgyógyász írta fel. Duphaston a neve. Nekem a nyaralás végett kellett kitolnom.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de én agykontrollal szoktam eltolni...:$

Létezik olyan (tablettás, vagy más, tehát abortuszon kívüli módszer), ami 72 óra után, de még 2 héten belül megszakíthatja a terhességet?

Legjobb válasz: Nincs ilyen. Ha nem vetted be a sürgõsségit, akkor csak reménykedhetsz, hogy nem estél teherbe. Ha pedig mégis, és a babát semmiképpen sem akarod, akkor csak az abortusz van.

Nincs ilyen. Ha nem vetted be a sürgõsségit, akkor csak reménykedhetsz, hogy nem estél teherbe. Ha pedig mégis, és a babát semmiképpen sem akarod, akkor csak az abortusz van.
Elvileg léteznek magzatelhajtó tabletták, de Magyarországon nem engedélyezték. Meg én hallottam még vmi nem mûtéti beavatkozásról. De kérdezz meg egy nõgyógyászt.
Én injekciókról hallottam, de úgy tudom azt Magyarországon már betiltották. Nõgyógyászt kéne kérdezni
Injekció, tabletta. Elõbbit már nem, utóbbit még nem lehet kicsiny hazánkban alkalmazni. Semmi más.

Létezik olyan eszköz, vagy módszer, amivel a két szoptatás közt "elfolyó" tejet összegyüjthetném?

Van, hogy 3-4 melltartóbetétet is elhasználok egy nap a bal mellemre, etetéskor meg nem elég a tejcsi...

Legjobb válasz: Szia! Lehet kapni egy tejgyüjtõ kagyló nevû eszközt, amit a melltartóba kell tenni, és a szivárgó tejet felfogja. A Brendonban lehet kapni, nem emlekszém milyen márka, de a webáruházukban is utánanézhetsz!

Szia! Lehet kapni egy tejgyüjtõ kagyló nevû eszközt, amit a melltartóba kell tenni, és a szivárgó tejet felfogja. A Brendonban lehet kapni, nem emlekszém milyen márka, de a webáruházukban is utánanézhetsz!
Van az Avent-nek és a Medelának is tejgyûjtõ kagylója. Nagyobb hiprmarketekben is szokott lenni, de drogériákban, vagy akár gyógyszertárban is érdemes megnézni. Mindenesetre bababoltokban biztosan van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!