Találatok a következő kifejezésre: Létezik olyan vagy módszer, (15 db)

Létezik olyan nyelviskola, (vagy magántanár), ahol TÉNYLEGESEN hatékony, egyedi módszerrel tanítanak?

Elsõsorban azok válasza érdekelne, aki saját magán ezt megtapasztalta, hogy többször nekifutott egy idegen nyelv elsajátításának sikertelenül, de aztán rátalált egy olyan nyelviskolára, vagy nyelvtanárra, ahol, tényleg sikeresen megtanulta az adott idegennyelvet az új módszerrel. Ha van ilyen természetesen a módszer maga is érdekelne.

Legjobb válasz:
Sosem értettem, hogy hogy mûködik ez a "ténylegesen hatékony, egyedi, forradalmi, villám" stb. nyelvtanulás, és, hogy mire gondolnak azok, akik ebben hisznek. Egy nyelv tanulása a következõ elemekbõl épül fel: 1. meg kell tanulni és meg kell érteni a nyelvtant, 2. be kell gyakorolni (ez jóval több idõt vesz igénybe), 3. szavakat kell tanulni (ez veszi igénybe a legtöbb idõt). A nyelv áll a nyelvtanból (ez a váz) meg a szavakból, kifejezésekbõl (ezek a téglák, amiket a vázra építesz). A szavak megtanulása hosszadalmas munka, idõ kell ahhoz, hogy bevésõdjenek. Mármost az olyan nyelvtanfolyamok, amik 30 nap alatt biztos nyelvtudást ígérnek, azok hogyan tudják kivitelezni azt, hogy, a tanuló eléri azt a nagyságú szókincset, ami egy biztos nyelvtudáshoz kell? Elvileg a nemzetközi referenciakeret szerint a B2-es nyelvvizsga szintjének szókincse 2000 szó körüli. Tegyük fel, hogy valaki megtanul napi 50 szót (ennél többet egy átlagos képességû nyelvtanuló nem hiszem, hogy tud, úgy, hogy érdemben emlékezzen rájuk). Ilyen tempóval -ami amúgy nem garantálja a szavak bevésõdését- mondjuk 30 nap alatt 1500 szót tanul meg az illetõ. Ezek még csak a szavak, és ebben nincs benne a nyelvtan, a nyelvtan begyakorlása, nincs benne a helyes kiejtés elsajátítása stb. Én úgy gondolom, hogy a nyelvekhez nem vezet királyi út. Nem nagyon hiszek ezekben a forradalmi szupermódszerekben. Ha valaki nyelvet akar tanulni, és már van tapasztalata, akkor meg kell tanulni és be kell gyakorolni a nyelvtant, mindennap kell szavakat tanulni és a régi szavakat frissíteni, folyamatosan nézni kell célnyelvi filmeket, olvasni cikkeket, keresni kell célnyelvi partnert és kommunikálni kell vele. Ez a módja. A kisgyerekek se csinálják másképp; tévhit, hogy a gyerekek hatékonyabban tanulnának nyelvet, mint a felnõttek. Rájuk valóban "ragad", de amennyi idõ alatt egy gyerek, akit a nap 24 órájában célnyelvi beszélõk vesznek körül és minden módon igyekeznek segíteni, folyékonyan megtanul egy nyelvet, addigra egy rendszerszerûen gondolkozó és tanuló felnõtt kitartó munkával szintén képes erre. Vannak persze trükkök (ilyen pl. a németben a névelõk tanulására a különbözõ színek használata, illetve a memóriafogasok), és számít az, hogy beszélsz-e már idegen nyelvet. Aztán sok múlik a nyelvtanáron és a motiváción is. Ez utóbbi a legfontosabb.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sosem értettem, hogy hogy mûködik ez a "ténylegesen hatékony, egyedi, forradalmi, villám" stb. nyelvtanulás, és, hogy mire gondolnak azok, akik ebben hisznek. Egy nyelv tanulása a következõ elemekbõl épül fel: 1. meg kell tanulni és meg kell érteni a nyelvtant, 2. be kell gyakorolni (ez jóval több idõt vesz igénybe), 3. szavakat kell tanulni (ez veszi igénybe a legtöbb idõt). A nyelv áll a nyelvtanból (ez a váz) meg a szavakból, kifejezésekbõl (ezek a téglák, amiket a vázra építesz). A szavak megtanulása hosszadalmas munka, idõ kell ahhoz, hogy bevésõdjenek. Mármost az olyan nyelvtanfolyamok, amik 30 nap alatt biztos nyelvtudást ígérnek, azok hogyan tudják kivitelezni azt, hogy, a tanuló eléri azt a nagyságú szókincset, ami egy biztos nyelvtudáshoz kell? Elvileg a nemzetközi referenciakeret szerint a B2-es nyelvvizsga szintjének szókincse 2000 szó körüli. Tegyük fel, hogy valaki megtanul napi 50 szót (ennél többet egy átlagos képességû nyelvtanuló nem hiszem, hogy tud, úgy, hogy érdemben emlékezzen rájuk). Ilyen tempóval -ami amúgy nem garantálja a szavak bevésõdését- mondjuk 30 nap alatt 1500 szót tanul meg az illetõ. Ezek még csak a szavak, és ebben nincs benne a nyelvtan, a nyelvtan begyakorlása, nincs benne a helyes kiejtés elsajátítása stb. Én úgy gondolom, hogy a nyelvekhez nem vezet királyi út. Nem nagyon hiszek ezekben a forradalmi szupermódszerekben. Ha valaki nyelvet akar tanulni, és már van tapasztalata, akkor meg kell tanulni és be kell gyakorolni a nyelvtant, mindennap kell szavakat tanulni és a régi szavakat frissíteni, folyamatosan nézni kell célnyelvi filmeket, olvasni cikkeket, keresni kell célnyelvi partnert és kommunikálni kell vele. Ez a módja. A kisgyerekek se csinálják másképp; tévhit, hogy a gyerekek hatékonyabban tanulnának nyelvet, mint a felnõttek. Rájuk valóban "ragad", de amennyi idõ alatt egy gyerek, akit a nap 24 órájában célnyelvi beszélõk vesznek körül és minden módon igyekeznek segíteni, folyékonyan megtanul egy nyelvet, addigra egy rendszerszerûen gondolkozó és tanuló felnõtt kitartó munkával szintén képes erre. Vannak persze trükkök (ilyen pl. a németben a névelõk tanulására a különbözõ színek használata, illetve a memóriafogasok), és számít az, hogy beszélsz-e már idegen nyelvet. Aztán sok múlik a nyelvtanáron és a motiváción is. Ez utóbbi a legfontosabb.
Gyakorló nyelvtanárként kell felvilágosítsalak: A nyelv tanulásához két dolog kell: fenék, és egy másik ember, akivel tudsz az adott nyelven beszélni. A fenekedre leülve megtanulod a szavakat/nyelvtant, és a másik emberrel gyakorlod a tanultakat. Ennyi a bûvös módszer, persze ez túl prózai, és van pár hely, ahol parasztvakításként beletesznek egy kis ezt-azt, és elnevezik új módszernek, de valójában a csodaiskolában is ugyanezt csinálod, csak drágábban, nagyobb hájpolással :)

Létezik olyan szűrő vagy ehhez hasonló dolog/módszer, ami átengedi az oldott anyagot, de nem engedi át az oldószert? Oldott anyag alatt gondolok itt szennyeződésre, az oldószer pedig a víz.

Konkrétan az ozmózishoz hasonló dologra vagyok kíváncsi, de valamely értelemben annak fordítottjára.

Legjobb válasz: inkabb forditva lesz. Atengedi a vizet, az oldott anyag pedig fennakad. Van olyan szuro, ami annyira aprolyuku, hogy csak a viz molekulait engedi at.

inkabb forditva lesz. Atengedi a vizet, az oldott anyag pedig fennakad. Van olyan szuro, ami annyira aprolyuku, hogy csak a viz molekulait engedi at.
A kérdező hozzászólása: igen tudom hogy vannak 0, 0001 mikronos lyukméretû szûrõk is de engem egy olyan eljárás érdekelne ami során a víz nem megy át, a szennyezõdés pedig igen
Elég nehéz lesz ilyet találni. Szerintem ilyen megoldásra még nem gondoltak, hogy a víz "akadjon" fenn és ne a szennyezõdés. Általában a vízre van szükség és a szennyezõdést kötik meg.
a szenntezodesnek nagyobbak a molekulai, nem? Akkor szurovel nem nagyon mehet. Esetleg centrifugalassal. Volt egy olyam negoldas a vizmuvekben, hogy amikor a szuro megtellik, akkor forditott irnyban engednek ra vizet es kimossa a szurot. Ja meg olvastam egy olyan szurorol is, ami a vert szuri a virusok pedig fennmaradnak. Na ebbol mi az igaz, nem tudom, mert szerintem a virus kisebb.
A szûrõnek pont az a lényege, hogy a fennakadt anyagot (szüredék) és az áthaladt anyagot (szûrlet) szétválassza...különben nem is szûrésrõl beszélnénk...
"Volt egy olyam negoldas a vizmuvekben, hogy amikor a szuro megtellik, akkor forditott irnyban engednek ra vizet es kimossa a szurot. " Ez a megoldás minden kavicsszûrõnél és gyantás ioncserélõnél meg van a szûréskor fennakadt szenyezõdés kimosására úgy hívják hogy ellenáramú szûrõmosás. Amit a kérdezõ feltételez az nem létezik.
A kérdező hozzászólása: Mindegy, megoldottam másképp a dolgot, azért köszönöm a válaszokat! Mindenki kap egy zöld kezet!
hogyan oldottad meg? mostmár kíváncsi vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Végeztem néhány kísérletet és felhasználtam a víz viselkedését különbözõ hatásokra, ezzel szétválasztottam a két anyagot. Most jönnek majd a számítások. Pontosabb leírást még nem adok, hátha még nem találta ki ezt idáig senki:)

Létezik olyan módszer amivel hamarabb jön a baba? Tudom hülye kérédés de már így is nehezen vagyunk ketten és nem bánnám ha megspórolná nekem az ucsó 2-3 hete. Betöltött 37. hét után már ugy sem koraszülött.

Legjobb válasz: És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka

És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka
Inkább bízd a természetre és a babádra! Hadd jöjjön akkor, amikor õ akar. Senkinek nem könnyû az utolsó idõszak, sõt akik nyáron szülnek, azoknak még kényelmetlenebb. Bocsi, nem megbántani akarlak, de szerintem ki lehet bírni. 10 hós kislány anyukája.
Én is azt tanácsolom, hogy ne erõltesd! Elhiszem, hogy nehéz, de gondolj bele, már csak 2-3 hét! Amúgy meg ha a baba nem akar még kibújni, akkor hiába minden praktika!
Szia! 40+5 naposan született a babóm. Az utolsó három hétben úgy érezetm magam mint bálna a parton. Nem volt olyan póz amiben jól éreztem volna magam. 2590g-al született. El sem tudom képzelni, hogy milyen icipici és védtelen lett volna ha hamarabb születik. Azt hittük, hogy nagyobb lesz, mert 37 hetesen 3000g-ra becsülték a súlyát az ultrahangon. Ebbõl is látszik, hogy semmi nem biztos, nem látunk be a pociba! Majd jön õ ha itt az ideje, szerintem ne sürgesd!
Léteznek módszerek, persze. Szerintem kezdetnek a málnalevél-tea megteszi...
Szia!Én ma vagyok 37+4hetes, de már vagy egy hete azt szeretném, hogy kijöjjön....nagyon oda vagyok már, kivagyok nyílva egy hete és azóta iszom a teát is...nekem az segített szerintem a méhszáj kinyílásban és abban, hogy lent mindenem fellazult.Még 17nap és jön, de ha elõbb az csak jobb.

Létezik olyan oldal, ahol más tollaslabdázókkal lehet beszélgetni vagy, valami módszer erre a célra?

A válaszokat el?re is köszönöm!:)

Legjobb válasz: hát parancsolj, itt vagyok(elõzõ)csak így nem lesz jó több havonta írunk egymásnak xD írj valami elérhetõségi címet

hát parancsolj, itt vagyok(elõzõ)csak így nem lesz jó több havonta írunk egymásnak xD írj valami elérhetõségi címet
mti akarsz tudni?:P
A kérdező hozzászólása: Csak dumálgatni "szakmai" dolgokról :)
A kérdező hozzászólása: msn:[email protected]
felvettelek:P

Létezik olyan program vagy módszer amivel egy adott oldalról letölthetem az ott beépített pdf formátumú írást? Letöltési lehetõség nincs. Remélem érthetõ a kérdésem!

A jobb klikk másolásos módszer nem jó mert sok oldalról van szó...

Legjobb válasz: Chrome-ban: chrome menü, oldal mentése másként Firefoxban: Firefox menü, Oldal mentése

Chrome-ban: chrome menü, oldal mentése másként Firefoxban: Firefox menü, Oldal mentése
Vagy lemented az egész site-ot HTTrack-el.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezek nem jöttek be... ez egy olyan pdf amit csak az oldalon tudok lapozgatni vagy meg tudom még nyitni a scribd nevû online alkalmazással...

Létezik olyan tudatosan végezhető kúra, terápia vagy módszer, amivel egy traumát el lehet felejteni?

Több szerencsétlen balesetet átéltem (robbanás, karambol), és meghalt pár éve pici korában a kisfiam. Megpróbáltam feldolgozni ezeket, egy darabig úgy tűnt, hogy működik, de újra előtörnek az emlékek és az ezekkel járó fájdalmas érzések. Szeretnék tudatosan felejteni, vagy megbirkózni ezekkel. Ha létezik ilyen terápia, mi az?

Legjobb válasz: Szia! Pszichológushoz fordulj, õ tud segíteni. Szakember nélküli kúra nincs (mindenkinek más a problémája, ill. a gyászfolyamata).

Szia! Pszichológushoz fordulj, õ tud segíteni. Szakember nélküli kúra nincs (mindenkinek más a problémája, ill. a gyászfolyamata).
Kedves Kérdezõ! Fogadd õszinte részvétemet a kisfiad halála miatt! Szívesen ajánlanék Neked egy módszert, amivel nekem eddig csupa nagyon-nagyon pozitív tapasztalatom volt (szelíd, és mindemellett nagyon hatékony, nekem minden másnál többet segített és segít a mai napig). Nem túl ismert terápia, az egész országban csak 34-en foglalkoznak vele (pontosabban ennyi embernek van meg a hivatalos képesítése hozzá). Ha megírod esetleg, hogy merrefele laksz, szívesen ajánlok közülük valakit privát üzenetben, illetve ha érdekel, szívesen megírom, hogy hol tudsz róla az interneten tájékozódni, hogy el tudd dönteni, adsz-e Neki egy esélyt. Szívesen ajánlanék Neked néhány könyvet is, amik szerintem segíthetnek (legalább egy kicsit) ebben az élethelyzetben, ennek a tragédiának a feldolgozásában, de ezzel mindig igyekszem óvatos lenni, mert így ismeretlenül nyilván nem tudom, nem tudhatom hogy a Te hiteddel, meggyõzõdéseddel, világnézeteddel, esetleg vallásoddal mennyire összegyeztethetõ az az felfogás, hitrendszer, amin alapulnak. Ugyanez persze igaz arra a módszerre is, amit a figyelmedbe szeretnék ajánlani - de úgy vagyok vele, hogy önmagában az információ megosztásával nem ártok, nem erõltetem rá senkire a saját nézeteimet, hitrendszeremet - a döntést már Te fogod meghozni, a saját meggyõzõdésed, a saját érzéseid alapján. Én a mai napig hálás vagyok érte a sorsnak, hogy rátaláltam erre a terápiára, és tényleg bizalommal, jó szívvel tudom ajánlani másoknak is. Minden jót kívánok Neked, szeretettel: Vera

Létezik olyan szer, vagy valami módszer amivel dúsíthatnám a szemöldököm?

eavatkozás nélkül

Legjobb válasz: Ricinus olajat kenj rá az talán segit am nem jó a túl szõrõs szemöldök sem

Ricinus olajat kenj rá az talán segit am nem jó a túl szõrõs szemöldök sem

Létezik olyan módszer amivel meglehet tudni, hogy mit érez irántam egy srác, anélkül, hogy rájönne, hogy teljesen bele vagyok zúgva?

istenem, ne oltsatok le, nem vagyok jó a szerelemben...

Legjobb válasz: hát akkor igénybe kell venned egy megbízható 3.ik személyt aki megtudja az infot és továbbadja neked.

hát akkor igénybe kell venned egy megbízható 3.ik személyt aki megtudja az infot és továbbadja neked.
akkor diétáznod kéne kevesebb cukor, liszt, zsír
zsírleszívás, pajzsmirigyhormon
Próbáld meg az aquafitnesst: http://www.aquafitt.hu/aquafitness/
Én láttam a múltkor pár végtaghiányost az uszodában. Az egyiknek az egyik oldalán se keze, se lába, de odament, lecsatolta a mûlábát, és úszott. Az úszás jó sport a túlsúlyosoknak, mert nem károsítja az ízületeket.
ne haragudj, de ez csak lustaság, attól, hogy mozgássérült vagy, még nyugodtan sportolhatsz, nézd meg a paralimpiai sportolókat ;)
A fogyást 70%-ban az étrend, 30%-ban a mozgás határozza meg.
10:58 sose értettem, ki kezdte terjeszteni ezt az ökörséget....
sztem is hülyeség, mivel ha mondjuk te eszel egy tábla csokit, de utána egész nap rohangálsz, pakolsz vagy csak épp sétálsz vagy biciglizel, úgy le is mozgod..

Létezik olyan módszer amivel eltolhatnám vagy előrehozhatnám a menstruációm? Milligest (3fázisú) fogamzásgátlót szedek.

Legjobb válasz: igen, ellehet tolni úgy, ha nemtartod meg a 7 napos szünetet, hanem rögtön egy új levélbe kezdesz. végig szeded aztis, majd aztán tartod a 7 napos szünetet és akkor akkor fog megjönni. énmár csináltam ilyet, csakén tri-regolt szedek, azis 3 fázisú.

igen, ellehet tolni úgy, ha nemtartod meg a 7 napos szünetet, hanem rögtön egy új levélbe kezdesz. végig szeded aztis, majd aztán tartod a 7 napos szünetet és akkor akkor fog megjönni. énmár csináltam ilyet, csakén tri-regolt szedek, azis 3 fázisú.
Én nem a fogamzásgótló össze vissza szedését javasolnám! Az nem arra való. Ha felkeresed a nõgyógyászod, õ fel fog neked írni olyan tablettát, ami eltolja a menzidet. Én is szedtem ilyet. Nõgyógyász írta fel. Duphaston a neve. Nekem a nyaralás végett kellett kitolnom.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de én agykontrollal szoktam eltolni...:$

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!