Találatok a következő kifejezésre: Létezik olyan mint (452 db)

Létezik olyan mint a filmekben?

Van egy lány akit már pár éve ismerek.Mindig is "öltük" egymást.Állandóan beszólogattunk egymásnak, ha valahol találkoztunk akkor "úristen te is itt vagy?" mindig elhangzott.de nem kimondottan utáltuk egymást.Most viszont egy jóideje úgy vagyok hogy lehet töbet érzek iránta mint barátságot.És az hogy mindig oltogattuk egymást és beszólogatott nekem ez még vonzobbá teszi számomra.Többiek azt mondták hogy szerintük én is bejövök a lánynak.Mostanában sokat irunk msnen is és már nem csesztettjük egymást hanem jól elbeszélgetünk. Lehetséges az hogy "?si ellenségekb?l" szerelem legyen??

Legjobb válasz: Most mondok egy példát a saját környezetembõl. Volt egy lány, meg egy fiú, akik egyszerûen nem bírták elviselni egymás jelenlétét, annyira utálták egymást. Ha az egyik elment a buliba, ahol ott volt a másik, egyikõjük hazament. Állandóan veszekedtek, szidták egymást. Aztán egy szép napon mind a kettõ rájött, hogy már nem utálják egymást, hanem szerelmesek. Azóta is együtt vannak, és házasok.

Most mondok egy példát a saját környezetembõl. Volt egy lány, meg egy fiú, akik egyszerûen nem bírták elviselni egymás jelenlétét, annyira utálták egymást. Ha az egyik elment a buliba, ahol ott volt a másik, egyikõjük hazament. Állandóan veszekedtek, szidták egymást. Aztán egy szép napon mind a kettõ rájött, hogy már nem utálják egymást, hanem szerelmesek. Azóta is együtt vannak, és házasok.
Sajnos az élet nem olyan mint a filmekben! Nem végzõdik minden "Happy End" el! Nem Hollywoodban élünk! :)
lehet
szerintem lehetséges.. esély van rá... próbáld meg. 15.l
A kérdező hozzászólása: meg is próbálom:)
Van rá esély... :D Happy End?! Haggyuk már... xDD (Friss ellenpélda: Álomháború) :DD Sok sikert, am. sztem azért csesztet, mert bejössz neki... :D

Létezik olyan mini webkamera amit a kutya nyakörvébe kell tenni és utána visszanézhetem, hogy mit csinál?

Legjobb válasz: off: Hé elsõ! Ez egyáltalán nem vicces! Nekem pl epilepsziás a kutyám, jó lenne tudni mi történt vele, amíg nem voltam otthon, stb... Vagy itt volt Nyíregyházán ez a kutyamérgezés... Legalább könnyebb lenne nyomozni a tettes után. Ugyanígy, ha nincs bizonyíték egy aljas kutyagyûlõlõ szomszéd ellen...

off: Hé elsõ! Ez egyáltalán nem vicces! Nekem pl epilepsziás a kutyám, jó lenne tudni mi történt vele, amíg nem voltam otthon, stb... Vagy itt volt Nyíregyházán ez a kutyamérgezés... Legalább könnyebb lenne nyomozni a tettes után. Ugyanígy, ha nincs bizonyíték egy aljas kutyagyûlõlõ szomszéd ellen...
Egy napra én is rátenném a kutyámra, kíváncsi vagyok, hogy mikor nem látom, akkor mit csinál.. :) Mondjuk gondolom nyáron a virágok a kertben nem maguktól fordulnak ki gyökerestõl... :) ))
Kukkolod a kutyádat :) Kis perverz ;)
"Action camera" a neve és általában nem olcsó játék. Nem kifejezetten kutyára szerelhetõ, de ez csak némi kézügyesség kérdése.
léteznek, de alapból csak 1-2 órát bír ki az akkumlátoruk. + ha kijárós a kutyád az elsõ járókelõ fogja levenni a nyagából és ugrott kb 35 ezer FT. Ha a kertben vagy lakásban akarod figyelni akkor egy laptopban lévõ sima webkamera is megteszi.
Off: Kijárós a kutyád.. te csak úgy kiengeded had menjen?
5-ös vagyok. Hát az enyémek biztos nem, de általában azok szoktak ilyen ötletet feldobni akiknek szökik a kutyája, hogy így talán kiderül, hogy hogyan és hol és miért. Nem az elsõ amivel találkozom.
Ebay-en rákeresel (Action Camera) és 15 dollár alatt a tiéd lehet, pánttal és tartóval. Szóval most már nem is olyan drága mulatság..
A kérdező hozzászólása: Nem kijárós csak néha elszökik és meg akarom tudni, hogy hol mert nem jöttem rá!

Tényleg létezik olyan, mint az Éberség (Awake) c. filmben?

http://www.port.hu/eberseg_awake/pls/fi/films.film_page?i_fi..

Legjobb válasz: Mivel a film megtörtént esetet dolgoz fel, ezért igen, létezhet.

Mivel a film megtörtént esetet dolgoz fel, ezért igen, létezhet.
A kérdező hozzászólása: Jó, kitudja manapság, lehet, hogy csak egy marketingfogás akart lenni.
Igen létzeik. Tudatos álomnak nevezik. :D teljesen megbénulnak.. pedig ébren vannak.
Ja, várjatok, bocs, de nem néztem meg a linket, és én az Ébredések (Awakenings) címû filmmel kevertem össze. Abban Robert De Niro "tér magához" :) Annak tényleg megtörtént, orvosilag dokumentált eset az alapja. Az Éberséget is láttam, és utána is olvastam, hogy van-e ilyen, de mindenhol csak a fórumveszekedésekbe futottam bele, úgyhogy ... csak imádkozom, hogy velem nem esik meg :) Elsõ voltam.
Nem hinném. Alvási paralízis viszont létezik, na az nagyon hasonló, de nem hinném, hogy mesterséges altatásban is elõfordul, az sokkal mélyebb alvás, ha egyáltalán alvásnak lehet nevezni.
Létezik ez sajnos. A discovery-n volt egy dokumentumfilm, ahol egy nõnek a belét mûtötték, és mindent érzett, hallott, rettenetes lehetett. Az Éberségre pont emiatt voltam kíváncsi. Persze, itt azért már meseszövés is volt, de nem lehetetlen, hogy ez megtörténik. Szerencsére nagyon ritkán.
Mar gyakorlatilag nulla az eselye, de regen csinaltak, hogy nem voltak megfeleloek egy adagok.. Nagyon gaz:S


A buddhizmus tana szerint létezik az örök, állandó, változatlan Önvaló, olyan, mint az atman a hindu tanok alapján? Részletesebben a kifejtésben.

A hinduizmusban ugye van az atman, a mindennek alapja, az örök, változatlan, amelynek mindannyian részei vagyunk. Így a hinduizmusban számomra érthet?, hogy van reinkarnáció, mert van, egy örök állandó valami, ami képes testet ölteni. Erre sokan utalnak úgy is, hogy Önvaló. F?leg az egység tanítói.

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy átman a buddhizmusban. Semmi sem örök, minden változásnak van alávetve. Ha azt kérdezed, hogy akkor mi az mégis, ami/aki újraszületik, akkor én azt kérdezem, mennyire azonos önmagával az öt éves gyerek és a nyolcvan éves öregember, aki abból a gyerekbõl lett? Hát ha õszinték akarunk lenni, akkor részben azonos, részben nem. Ha meghalunk, akkor egyszerre megválunk a testünktõl és a világunktól, amelyben vagyunk, a köztes létben (két újraszületés közötti idõszak) is érvényes marad a változás, ugyanis egyre jobban hasonlítani kezdünk arra a lényre, akivé újra fogunk születni. És mivel nincs lélek, nincs Átman-Bráhman egység sem. Önálló, de örökké változó tudatos lények vagyunk, ezért már két egymást követõ pillanatban sem vagyunk teljesen önazonosak önmagunkkal. Nincs teremtõ isten (nagy erõvel és hatalommal rendelkezõ lények vannak, ezeket nevezzük isteneknek), minden lény teremti és pusztítja azt a világot, amelyben éppen létezik, és ha újraszületik, akkor ugyanezt teszi az új világgal is. A világ és a lény ugyanis olyan, mint a kéz és a kesztyû. Lehetne kérdezni, hogy miért jobb ezt elfogadni. Van aki elutasítja, hogy valamiféle isten játékszere csupán, és igenis válhatunk Buddhává, akik ugyan felette állnak minden lénynek, mégis segítenek nekik is buddhákká válni. Már ha akarnak.

Nincs olyan, hogy átman a buddhizmusban. Semmi sem örök, minden változásnak van alávetve. Ha azt kérdezed, hogy akkor mi az mégis, ami/aki újraszületik, akkor én azt kérdezem, mennyire azonos önmagával az öt éves gyerek és a nyolcvan éves öregember, aki abból a gyerekbõl lett? Hát ha õszinték akarunk lenni, akkor részben azonos, részben nem. Ha meghalunk, akkor egyszerre megválunk a testünktõl és a világunktól, amelyben vagyunk, a köztes létben (két újraszületés közötti idõszak) is érvényes marad a változás, ugyanis egyre jobban hasonlítani kezdünk arra a lényre, akivé újra fogunk születni. És mivel nincs lélek, nincs Átman-Bráhman egység sem. Önálló, de örökké változó tudatos lények vagyunk, ezért már két egymást követõ pillanatban sem vagyunk teljesen önazonosak önmagunkkal. Nincs teremtõ isten (nagy erõvel és hatalommal rendelkezõ lények vannak, ezeket nevezzük isteneknek), minden lény teremti és pusztítja azt a világot, amelyben éppen létezik, és ha újraszületik, akkor ugyanezt teszi az új világgal is. A világ és a lény ugyanis olyan, mint a kéz és a kesztyû. Lehetne kérdezni, hogy miért jobb ezt elfogadni. Van aki elutasítja, hogy valamiféle isten játékszere csupán, és igenis válhatunk Buddhává, akik ugyan felette állnak minden lénynek, mégis segítenek nekik is buddhákká válni. Már ha akarnak.
A kérdező hozzászólása: Amennyiben a buddhizmusban is megvan ez a változatlan, "mozivászon", akkor mi a különbség a buddhizmus és hinduizmus között? (Az istenségeken kívül). Eddig éppen ezt gondoltam a különbségnek a két hitrendszer között, hogy a buddhizmus tanai szerint minden alá van vetve az örökös változásnak, még az istenségek is, amennyiben kitér rájuk. A hinduizmusban pedig van egy örök, változatlan valami...
alapjában véve semmi különbség nincsen. max annyi, hogy a buddhizmus kissé egyszerûbben fogalmaz, de lényegileg ugyanarról szól a kettõ, már ha az eredeti "iratokat" vesszük alapul, s nem modern kori értelmezéseket. ui.: a vallások valódi mondanivalója közt nincsen különbség, a különbség a tévedésben lévõ emberek értelmezéseiben van...a "kinyilatkoztatás" mindig ugyanaz. üdv 27/F LastOne.Left
Gondolom itt az a kérdés, hogy volt-e elsõ ok, vagy volt-e a világnak kezdete. A buddhizmusban ez nagyon érdekesen van kifejtve: sehogy. Buddha néhány kérdésre mindig megtagadta a válaszolást, ezek: Buddha a megszûnése után létezik-e, nem-létezik-e, létezik is, meg nem is létezik-e, sem nem létezik, sem nem nem-létezik-e, a világnak van-e vége, a világnak nincs-e vége, van is vége, meg nincs is vége, nincs sem vége, sem nem-vége, a világ örök-e, nem-örök-e, örök is, meg nem is örök-e, sem nem örök, sem nem nem-örök. Nem azért nem válaszolt, mert nem tudta a válaszokat, hanem azért, mert a kérdésekre csak olyan válaszok adhatók, amelyek filozófiai szélsõségekhez tartoznak, és így a kérdéseken való tanakodás nem visz közelebb a megvilágosodáshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Neked van komolyabban közöd a buddhizmushoz, tehát gyakorlod azt, vagy csak érdeklõdés folytán ismered így? Tényleg köszi a választ!
Nagyon könnyen ki tudod találni Te magad is. Biztosan ismered a relativitás, vagyis a viszonyítottság fogalmát, illetve annak tényét. Az ember csak azért tudja valamirõl, hogy az, mert az viszonyítva jelenik meg máshoz képest, ugye kontrasztban. Ergo, ha van változás és elmúlás, akkor van valami ami változatlan és maradandó. A történetek szerint Guatama Sziddhárta ezt a változatlan, örök és maradandó valamit kezdte el keresni. Ha nem lenne meg ez a változatlan dolog mindig, akkor a változást nem lehetne észlelni. Egyszerû példa ehhez. Ha nem lenne meg a "stabil" mozivászon a filmnézés közben, akkor a filmkockák folyamatos változását, vagyis a filmet egyszerûen nem látnád. üdv 27/F LastOne.Left
Ami örök, az a változás törvénye. Nincs a buddhizmusban semmi, ami örök és változatlan entitás lenne. Ami nem változik, az nem is létezhet, az totálisan halott lenne. Mindennek ürességtermészete van. Nincs legbelsõ lényege semminek és senkinek, se az alanynak, se a tárgynak. Ahová átmant képzelnek, ott nincs semmi. Egy meleg levegõrétegre is lehet vetíteni, és látszik rajta a kép, mégse mondhatjuk azt, hogy az egy állandó valami. A világ olyan, mint amikor egy varázsló egy fatörzsbõl elefánt látszatát vetíti a falusiak elé. Valójában azonban nincs ott elefánt, de ha még jobban megpiszkáljuk, akkor se fatörzs, se varázsló, se falusiak nincsenek abszolút értelemben. Mindössze egy relatív viszonyrendszer létezik, és ezt érzékeljük testnek, világnak, valóságosnak. Igen, gyakorlom a buddhizmust, de az elmélet olyan mély és nehéz, hogy tõlem okosabbak elõadására kellene elmenned.
A buddhizmusban annyira nincs átman, hogy Buddha egyenesen azt hirdette, hogy semmi sem örök, állandó, változatlan. A létezés problémájára a függõ-keletkezés tanát adta Buddha. Ez azt jelenti, hogy minden létezõ dolog összetett. Az összetettség egyrészt azt jelenti, hogy sok alkotóelembõl, részegységbõl áll össze, másrészt azt, hogy okok és feltételek megléte szükséges a létrejöttéhez. Például ahhoz, hogy kinõjön a fa a földbõl, szükséges egy mag a földben, víz, napsütés, tápanyagok, és még nagyon sok minden más. Maga a "fa" létezése nem amiatt van, mert van egy "fa-átman", ami benne lakik a fában, vagy valami transzcendens helyen, hanem azért, mert az okok és feltételek fennállnak. A megszûnés is az okok és feltételek megszûnésével függ össze. Az emberi lény is összetett, és ugyanígy átman-nélküli, alá van vetve a változásnak és a mulandóságnak.
A kérdező hozzászólása: ...és honnan erednek az alapvetõ feltételek? :)

Létezik olyan spray ami ugyanolyan mint a króm vagy a nikkel?

Van 2db visszapillantóm ami le van krómozva vagy nikkelezve, pontosan nemtudom. Kicsit meg van kopva, meg fekete festék darabok vannak rajta. Szerintetek lézeik olyan spray ami szinte ugyanolyan tükröz? hatást kelt mint a króm vagy a nikkel? (Találtam krómspray nevezet? festéket de nemtudom, hogy ez az e amire én gondolok) Segítsetek pls!

Legjobb válasz: Létezik krómspray, de olyan tartós soha sem lesz mint a krómozás. Amit én használtam sprayt azzal sokat kellett várni mire megszáradt (kb majdnem egy napot, de nem nagyon bírta a strapát, hamar lekopott. Azt hiszem létezik mûanyag krómozás, jó drága de legalább tartós.

Létezik krómspray, de olyan tartós soha sem lesz mint a krómozás. Amit én használtam sprayt azzal sokat kellett várni mire megszáradt (kb majdnem egy napot, de nem nagyon bírta a strapát, hamar lekopott. Azt hiszem létezik mûanyag krómozás, jó drága de legalább tartós.
Spray formájában nem létezik. Én még nem találkoztam vele (csak a kályhaezüsttel), de ha van is, nem lehet tartós. Létezik azonban krómfestés, ez bonyolultabb, több réteget alkalmazó technológia (épp ezért nem lehet egyetlen hajtógázas flakonnal megoldani), ám az nem nyújt teljesen ugyanolyan csillogást (a krómozott/nikkelezett felület visszaverõképességének legfeljebb kilencven-egypár százalékát tudja).
A nikkel sárgás(picit kékes árnyalatú) színû igen korrózió álló (és védõ) fém, ez szokott a Króm alá kerülni, mert erre tapad jól a króm..amikor galvanizálják a "rendes" krómozás elõtt. (Mû) Króm spray-t lehet kapni de az sohasem lesz olyan szép, igazi tökéletes tükrös felületû mint amit krómozó mûhelyben galvanikusan visznek fel a munkadarabra. Lefújhatod vele, nem lesz olyan felületû mint amilyennek szeretnéd, és a tartóssága meg sokkal rövidebb lesz, valószínûleg pár év alatt leesik, lekopik vagy a korrózió megindul ha fémre fújtad. Viszont az elõnye hogy nagyon olcsó, és ha nem nagyítóval nézed elfogadhatóan dekoratív lesz, jobb mint ha semmit sem csináltál volna.
Aerosol : http://www.youtube.com/watch?v=qUc8QsLjS1s&feature=related No és ehhez mit szóltok ? Jó lenne tudni , hol csinálnak ilyet pl. Magyarországon !? Itt van több hasonló videó errõl a technológiáról ... http://www.youtube.com/watch?v=3V_2dhklg4E&list=FLlrm4jMULBt..

Létezik olyan amnézia, hogy az illető minden emlékezetét elveszti, semmire sem emlékszik, és nem is fog? Ha igen, mi ennek az amnézia fajtának a neve?

El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: A Globális amnézia az emlékezet teljes elveszítését jelenti. Ez a fajta amnézia egyfajta védekezési mechanizmus, ami traumatikus események után léphet fel, és a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD) az ilyen teljesen elvesztett emlékek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenését jelenti. Léteznek olyan betegségek, amelyek amnéziás jegyeket is mutatnak a többi tünet mellett. Például a Korszakov-szindróma, amit az agyban található B1 vitamin hiánya okoz, vagy az Alzheimer-kór, ami az agy általános leépülése, de több más demencia típus is létezik amnéziás tünetekkel.

A Globális amnézia az emlékezet teljes elveszítését jelenti. Ez a fajta amnézia egyfajta védekezési mechanizmus, ami traumatikus események után léphet fel, és a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD) az ilyen teljesen elvesztett emlékek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenését jelenti. Léteznek olyan betegségek, amelyek amnéziás jegyeket is mutatnak a többi tünet mellett. Például a Korszakov-szindróma, amit az agyban található B1 vitamin hiánya okoz, vagy az Alzheimer-kór, ami az agy általános leépülése, de több más demencia típus is létezik amnéziás tünetekkel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Nem is értem, miért nem néztem utána :D

Létezik olyan megjelenítõ, ami olyan mint egy szemüveg, amelynek az a lényege hogy csak én látom amit egy monitoron többen is látnának?

Mint egy fejhallgató elve, csak ez egy szemüvegszerû formába épített monitor.

Legjobb válasz: olyanra gondolsz mint a google glass??? szemüveg amit a gépre lehet kötni és csak te látod? oylanról sajnos nem hallottam szerintem nem létezik

olyanra gondolsz mint a google glass??? szemüveg amit a gépre lehet kötni és csak te látod? oylanról sajnos nem hallottam szerintem nem létezik
[link]
Oculus Rift
Egy polárszûrõvel olcsóbban kijössz, és vicces, h a többiek nem látnak semmit se. :-> http://www.youtube.com/watch?v=zL_HAmWQTgA

Létezik olyan hangulatú Egyetem mint ahova Rory jár a Szívek szállodájában? (Yale) nem úgy értem hogy az az Egyetem hanem olyan stílusú hangulatú. Stb.

Legjobb válasz: létezik persze. mi itt ebben az országban egy sajnálatos módon eltorzult stílushoz vagyunk szokva, de aztán nézz csak ki egy nyugati ország vagy persze az USA bármelyik egyetemére, és meg fogsz lepõdni, mennyire másképpen is lehet tanulni. az alapprobléma ott kezdõdik, hogy nálunk (és minden, tõlünk Keletre esõ országban) a tekintélyelvû oktatás a bevett módszer, de normális helyeken már önmagában a légkörön is ledöbbennének (volt erre nézve tapasztalatom bõven, akár külföldi cserediák kapcsán is), mert náluk ez a fajta hozzáállás ismeretlen, és csakis partnerközpontúan képzelhetõ el az oktatás, legyen ez középiskola vagy felsõoktatás. nyilván a filmben kis túlzás van, de az a gond, hogy én a leírtakat maximális mértékben a gyakorlatból szedem, jártam elég sok egyetemen ill. nyugati gimnáziumokban is. hát mit is mondjak? a különbség hajmeresztõ ...

létezik persze. mi itt ebben az országban egy sajnálatos módon eltorzult stílushoz vagyunk szokva, de aztán nézz csak ki egy nyugati ország vagy persze az USA bármelyik egyetemére, és meg fogsz lepõdni, mennyire másképpen is lehet tanulni. az alapprobléma ott kezdõdik, hogy nálunk (és minden, tõlünk Keletre esõ országban) a tekintélyelvû oktatás a bevett módszer, de normális helyeken már önmagában a légkörön is ledöbbennének (volt erre nézve tapasztalatom bõven, akár külföldi cserediák kapcsán is), mert náluk ez a fajta hozzáállás ismeretlen, és csakis partnerközpontúan képzelhetõ el az oktatás, legyen ez középiskola vagy felsõoktatás. nyilván a filmben kis túlzás van, de az a gond, hogy én a leírtakat maximális mértékben a gyakorlatból szedem, jártam elég sok egyetemen ill. nyugati gimnáziumokban is. hát mit is mondjak? a különbség hajmeresztõ ...
Azért remélem te soha nem fogsz egyetemen tanulni...
mármint én vagy a kérdezõ? mert ha én, akkor el kell szomorítanom, több egyetemen is tanultam, már nem diák vagyok.
Nyilván a kérdezõ, és azt hiszem nem kell magyaráznom miért.

Létezik olyan baba, aki sosem sír/sírt, és születése óta minden éjjelt átaludt?

Egy ismerősömnek a kislánya 8 hónapos, az enyém meg 9, így gyakran megvitatjuk a babákkal kapcsolatos dolgokat. Azt meséli mindig, hogy a kislány első naptól kezdve átalussza az éjszakát, első 1-2 hétben ő keltette éjjel enni, de mióta a súlya nem indokolja, a kislány alszik. Sosem sírt még igazán, se hasa nem fájt sose, a fogai is kijöttek egy hang nélkül, se szeparációs szorongás, se mozgásfejlődés által okozott zavar nem volt, szinte minden napjuk vidám, azt mondta a lány, hogy ha sírna a pici ő bizony nagyon megijedne, mert akkor tudná, hogy nagyon nagy baj van. Ezzel szemben az én kislányom (2.) hasfájós volt, nagyon sírós volt picinek, a foga is mindig sírással jön, egyetlen éjszakát se aludt még át, és mikor ezeket mesélem, mindig olyan furcsán néznek rám a lány meg az anyósa, pedig nekem a 2. baba, de az elsővel is így voltunk, ringatni kellett, nem aludt az ágyában, stb. Én azon csodálkozom, hogy létezik ilyen gyerek mint az övék, mert ilyet még nem hallottam. Anyósa mindig dicsekszik anyósomnak, hogy az ő menye milyen jól csinál mindent, hogy a baba ilyen kiegyensúlyozott. Szerintetek?

Legjobb válasz: Igen, vannak ilyen babák (nekem is ilyen volt a lányom, a bátyjai meg pont ellenkezõleg, úgyhogy mindkét típusban volt részem), de nem az anyuka csinál jól mindent, egyszerûen mázlija van, "jót dobott a gép". Mint ahogy te sem csinálsz rosszul semmit, mert olyan a babád, amilyen. Hidd el, az ilyen babák a ritkábbak, én sem akartam elhinni a fiaim után, hogy ilyen létezik. :)

Igen, vannak ilyen babák (nekem is ilyen volt a lányom, a bátyjai meg pont ellenkezõleg, úgyhogy mindkét típusban volt részem), de nem az anyuka csinál jól mindent, egyszerûen mázlija van, "jót dobott a gép". Mint ahogy te sem csinálsz rosszul semmit, mert olyan a babád, amilyen. Hidd el, az ilyen babák a ritkábbak, én sem akartam elhinni a fiaim után, hogy ilyen létezik. :)
Háááááát ... én áldott jó gyerekkel vagyok megáldva, "jót dobott a gép" :DDD DE!!! Na én aztán kaptam sírást, üvöltést .. torkaszakadtából, ahogy jól esett neki. Elsõ 6 hét ... POCSÉK! GYÖTRELEM .. én azt hittem megõrülök vagy minimum öngyilkos leszek! Betöltötte a 6. hetet és azóta egy hangja nincs. NA jó, persze beszél 0-24-ig, de nem sír. Ha sír, akkor ott már nagyon nagy problémája van! Én semmit nem csinálok, egyszerûen szerencsém van. Az elsõ 6 hét a POKOL volt, azóta pedig fejlõdik, alszik amikor kell és itt az ideje és jól megvagyunk.
Szia! Lányom ugyanolyan amit leírsz, DE ez nem az én érdemem! Mint ahogy az sem a te hibád hogy a te babád sírós, illetve nem alvós fogzás, mozgásfejlõdés során! Minden gyerek születik egy bizonyos mentalitással.... Neked :D ezt dobta a gép :) Bocsi! Jó ez a megjegyzés! Szóval mikor tõlem kérdezik milyen elkezdenek engem dicsérni..... rögtön szólok hogy ne engem hanem a gyereket mivel nem én alakítottam így! Mondjuk nem is lehet egy gyereket drasztikusan úgy és olyanra nevelni mint az átlag! Mint ahogy mi felnõttek is más típusba vagyunk sorolhatóak õk is ! :D Anyós meg kicsit elszállt... Ez is megérthetõ :)
A kérdező hozzászólása: Látom, azért vannak ilyen példák. Nem cserélném el a világért sem a lánykáimat, de azért nagyon jó lehet nektek, hogy tudtok aludni. :) Köszönöm a válaszokat!
Én is ngyon szerencsés vagyok. egy hónapos kora óta átalussza az éjszakát és napközben csak mosolyog. De ez nem az én érdemem.Õ ilyen.Vidám kis fickó.Jó nekem is, de nem akarnék vale dicsekedni. És elbizakodott sem akarok lenni, mert változhat ez még. Még csak 6 hónapos, jöhetnek még gondok pl.a fogakkal. Nem gondolom, hogy ez miatt rosszul kéne érezd magad.
Vannak ilyen babák. A felmenõim között mindenki (még aki korszülött volt az is) és én is meg a tesóm is ilyenek voltunk. Aztán magszületett a fiam és csak lesnek. Hát kaptam is hideget meleget, mert biztos az én hibám mert elkényeztettem. Sajnos meg is romlott emiatt a kapcsolat, hogy én nem vagyok a tökéletes minta anyuka abból a karcsú fajtából, akinél ragyog minden, és halálra unja magát otthon. Ellenben már minden frankó stresszbetegségen átestem. Mert ugye nem egy kellemes, ha mindig sírva kel a gyerek és több órát még sír passzióból naponta. Nálunk másfél éves korában hagyott fel a sírós korszakkal, azóta mintha kicserélték volna. 9 hónapos még nagyon kicsi. Akkor még a fiam minden frontváltozást végig ordított, mostanra már csak a hóesés elõtti napon tisztelt meg vele. Könnyû egy nem sírós gyerekkel "jól csinálni", lehet a tieddel meg megõrülne.
Az én kislányom 8 hetes koráig ordított. Azt hittem ez mindig így lesz, majd 9 hetes korától végigaludta az éjszakát, meg se mondták volna, hogy baba van a háznál. Na de most, h jön a foga, újra ébred éjjel és sír. Hát ez van... 9 hós anyukája
Az enyém hasfájós volt az elején, akkor sírt sokat, ha fájt neki, de az éjszakákat átalussza szinte az elejétõl kezdve! Amúgy nem sírós baba szerencsére! De nem hinném, hogy rossz anya lennél! Kitartást, és a dicsekvõ anyósnak meg további szent életû unokát!
A kérdező hozzászólása: Köszik. :)
Ha hiszed ha nem, tényleg van ilyen gyerek. A szomszédom fia, Zsombi. Az a gyerek születésétõl kezdve mintha nem is lenne. Szerintem ha nem adtak volna neki enni, akkor szépen csendben kimegy a konyhába és megcsinálja magának a kaját akár 3 hónaposan. Soha nem sírt, soha nem volt szeparációs szorongása, soha nem fájt a foga, sem a hasa, nem volt rossz napja, nem érzte a frontot, nem zavarta a meleg, de a hideg sem. Nem ébredt éjjel, nappal 2x aludt (már csak 1x, 4 éves) Oviban második naptól ott lehetett hagyni. Ha nem láttam volna, hogy ez egy gyerek, azt hittem volna, hogy egy játékbabájuk van:-)) Ellenben az enyém....de nem errõl szól a kérdés:-D
az lemaradt, h nagyon félek is a 2. babától, mert ilyen nyugodt babám többet tuti nem lesz..:) majd a következõnél megtudom mi a "magyarok istene"..:) ))16:31es
Az én fiam 9 hónapos, kb 2*sírt eddig(egyre emlékszem)mert lefejelte az egyik játékát..és ennyi soha nem sírt!ezért, amikor megütötte magát nagyon megijedtem, szörnyû volt, pedig 1 percnél nem sírt többet.olyan van, hogy nyüszög, de olyat, hogy sír ezen az eseten kívül nem hallottam.õ is végigalussza az éjszakát.ha éjszaka fölkel, az ágyat üti a kezével. ÓRIÁSI SZERENCSÉM van, hogy ilyen a fiam, szerintem ez elég ritka és nem nevelés kérdés ez tuti.nagyon féltem, mindenre felkészültem terhesen, elkönyveltem, hogy kb4-5 hónapig semmi alvás...erre még a kórházban is a nõvér keltett, hogy etessem már meg a gyereket(éjszaka)úgy elaludtam és õ is.itthon is amíg éjszaka felkelt csak nyekkent egyet és ennyi.kb 3-4 hétig kelt éjszaka.
Olyan baba létezik, aki az elsõ naptól kezdve átalussza az éjszakákat és aki ritkán sír, de szerintem az azért túlzás, hogy soha, szerintem olyan azért nem létezik, hogy soha nem sírt még.Az én kisebbik fiam is 6 hetes kora óta végig alussza az éjszakákat, nappal is alszik rendesen és nem kell altatni, nem hasfájós, nyugodt baba és õ is ritkán sír, néha ha már nagyon éhes vagy ha a nagy tesó felébreszti, pedig õ még aludt volna és persze, hogy akkor nyûgösebb, hiszen még álmos, nem aludta ki magát, de akkor is pár percen belül visszaalszik.
Az én kis fiam 2012.01.02-án született már 2, 5 hónapos, és amikor hazahoztuk, azóta jó baba *-* 2 hétig este 8-tol csak 1 szer kelt fel enni, 1kor és reggel 6 kor, ez 2 hétig ment.Már 2 hónapja átalussza az éjszakát este 8-tol reggel 6-ig, Napközben csak akkor nyöszörög ha éhes vagy bekakált. Kívánom hogy, mindenkinek ilyen jó kisbabája legyen *-*
Lányom is hasonlo, de szerintem amit o mond, az egy kicsit tulzás és "nagyzolás". Lányom 6 hetes kora ota átalussza az éjszakát. Kb. akkor kezdtuk a tápszert. Fogakkal nagyon ritkán voltam fent éjszaka, akkor is max egy - két orát. Volt olyan foga (hátso), ami ugy jott ki, hogy nem is tudtam, hogy kint van. Nem volt hasfájos. Elejétol kezdve a kiságyában alszik és nem is hajlando máshol aludni. Szerintem attol, hogy esetleg hasfájos vagy megviseli a fogacskák, nem rossz baba. :) Minden baba maga a csoda.
A kérdező hozzászólása: Nekem sincs mindig türelmem...Sajnos ez a pocakfájás a rossz szokások kialakítója, mert amíg nem fájt a hasa, addig eszembe se jutott ringatni, meg éjjel magunk közé tenni, de akinél volt ilyen, az tudja, hogy ez az egész családot kikészíti, az állandóan síró baba, egy anya önbizalmát teljesen a földig rombolja, a legrosszabb anyának érzi olyankor magát, mert bármit csinál, a babája ordítm és tényleg olyankor az ember bármit odaadna, csak legyen már vége. És ebbõl jön az hogy inkább egész nap le se teszi, mert örül ha csend van. És mikor m hasfájás elmúlt, addigra a rossz szokások már kialakultak, és olyankor azt már nehéz megváltoztatni, max. ha hagyjuk sírni, de erre én sose voltam képes. Szerencsére ez már a múlté, van egy 4 éves és egy 9 hónapos állandóan mosolygó gyermekem. :)
A kérdező hozzászólása: Nekem az elsõ 6 hetesen kezdte a pocakfájást, az pár hét volt, a fogacskáknál mindig volt nyûglõdés, meg éjszaka fél óránkénti kelés, szopizás. A 2-nál most 3 hetesen kezdõdött a pocival, aztán 4 hónaposan a fogacskákkal, õ is vidám baba, de éjjel szopizik 2 óránként, pedig napközben sokat eszik. Ja, és a kislánya is anyatejes, és olyat meg végképp nem hallottam hogy anyatejes baba mindig alszik éjjel. De jó neki. Mikor mondtam hogy szerencséje van, lehet hogy nem esett neki jól, mert ezzel azt sugallhattam, hogy nem õ csinál valamit nagyon extra jól. De én is így gondolom.
Szia! Gyerekek közt is van sokféle. Az én elsõ babám jó alvó volt ugyan, de ringatni kellett( ami a mi hibánkból alakult így), hogy elaludjon. A második babánál ezt el se kezdtük, tehát õ elsõ perctõl kezdve a saját kiságyában alszik el. Éjszakázni egyikkel sem kellett, a foguk kibújt különösebb gond nélkül. Ja enni is én keltettem õket, olyan jó alvókájuk van.
Ez a probléma semmiképp sem anya függõ, így ebben az esetben nincs jó, vagy rossz anyuka. Millió egy oka leheet annak, ha hasfájós a baba, de szerencsére már szép számmal van megoldás a problémára. A hasjájás minket sem került el, de elkezdtem az Infacol szuszpenziót adni neki és két nap leforgássa alatt végre sok idõ után kaptunk egy nyugodt éjszakát. Ami azóta csak gyarapszik! Úgyhogy inkább csak baromi nagy mázlista az ismerdõsöd!:) )

Létezik olyan, hogy a férfi miután elmegy ne lankadjon le? Mármint tabletták nélkül, meg minden segédeszköz nélkül. Vagy a 2-3 órás szex az úgy történik hogy addig a pasi nem megy el?

Legjobb válasz: Persze, hogy létezik olyan, hogy nem lankad le, miután elmegy és folytatja. Meg olyan is, hogy sokáig nem megy el, ezt meg lehet oldani némi alkohollal vagy kis szünetekkel szex közben :-)

Persze, hogy létezik olyan, hogy nem lankad le, miután elmegy és folytatja. Meg olyan is, hogy sokáig nem megy el, ezt meg lehet oldani némi alkohollal vagy kis szünetekkel szex közben :-)
nekem is volt 3 órás szexben részben, de nem szeretem az ilyen maratoni dolgokat :) Ha elég tapasztalt az ulletõ, hogy hogyan tartsa vissza, akkor persze hogy segédeszközök nélkül i s megy :) de ehhez tényleg sok rutin kell :)
"meg lehet oldani némi alkohollal " hát ez pont bekavar. 2-3 órás szex úgy történik, hogy amikor már majdnem elsül, akkor vár egy 10-20másodpercet és ugyanúgy mehet továbbá ~1percig aztán megint kicsi pihenõ, aztán eljuthat egy olyan szintre hogy orgazmus nélkül ejakulál, de nem élvez el. szóval onnantól kezdve megint sokáig bírja. aztán eljön az idõ amikor már végkép elveszti az "önuralmát", és elélvez. természetesen sok gyakorláson múlik az egész. " férfi miután elmegy ne lankadjon le" igen, az orgazmus után, még 1-10.percig simán áll. ez nagyon függ hogy, milyen hamar következetett be az orgazmus. tehát ha 1óra után élvez el, akkor tovább marad "egyenes" a himbi. de ha 10perc után élvez el, akkor általánban gyorsan konyul...
Létezik, és ilyen kérdés is létezett már... (23/F) KG (A kérdezõk értékeljék a válaszaim)
Persze, hogy létezik, én is ilyen vagyok. Aktus közben általában nem bírom olyan sokáig (de nem emgyek el azért olyna nagyon hamar) de a legjobb barátom hosszú ideig bírja ha használatban van. :) KG: Neked meg miért lényeges h értékeljék a válaszod? Ettõl leszel nagyobb? Jézusom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!