Találatok a következő kifejezésre: Létezik olyan mint (474 db)

Létezik olyan mint a filmekben?

Van egy lány akit már pár éve ismerek.Mindig is "öltük" egymást.Állandóan beszólogattunk egymásnak, ha valahol találkoztunk akkor "úristen te is itt vagy?" mindig elhangzott.de nem kimondottan utáltuk egymást.Most viszont egy jóideje úgy vagyok hogy lehet töbet érzek iránta mint barátságot.És az hogy mindig oltogattuk egymást és beszólogatott nekem ez még vonzobbá teszi számomra.Többiek azt mondták hogy szerintük én is bejövök a lánynak.Mostanában sokat irunk msnen is és már nem csesztettjük egymást hanem jól elbeszélgetünk. Lehetséges az hogy "?si ellenségekb?l" szerelem legyen??

Legjobb válasz: Most mondok egy példát a saját környezetembõl. Volt egy lány, meg egy fiú, akik egyszerûen nem bírták elviselni egymás jelenlétét, annyira utálták egymást. Ha az egyik elment a buliba, ahol ott volt a másik, egyikõjük hazament. Állandóan veszekedtek, szidták egymást. Aztán egy szép napon mind a kettõ rájött, hogy már nem utálják egymást, hanem szerelmesek. Azóta is együtt vannak, és házasok.

Most mondok egy példát a saját környezetembõl. Volt egy lány, meg egy fiú, akik egyszerûen nem bírták elviselni egymás jelenlétét, annyira utálták egymást. Ha az egyik elment a buliba, ahol ott volt a másik, egyikõjük hazament. Állandóan veszekedtek, szidták egymást. Aztán egy szép napon mind a kettõ rájött, hogy már nem utálják egymást, hanem szerelmesek. Azóta is együtt vannak, és házasok.
Sajnos az élet nem olyan mint a filmekben! Nem végzõdik minden "Happy End" el! Nem Hollywoodban élünk! :)
lehet
szerintem lehetséges.. esély van rá... próbáld meg. 15.l
A kérdező hozzászólása: meg is próbálom:)
Van rá esély... :D Happy End?! Haggyuk már... xDD (Friss ellenpélda: Álomháború) :DD Sok sikert, am. sztem azért csesztet, mert bejössz neki... :D

Milyen állat lehet? Létezõ? Olyan, mint az egér, de jóval nagyobb.

Csak a teste kb. 10 cm hosszú, 5-6 cm széles. Szürke, mint az egér, hasa fehér és lapos. Apró, fekete szemei vannak. Farka a testénél rövidebb, vékony, csupasz.

Legjobb válasz: cickány vagy pele

cickány vagy pele
Az egy mutt, amit a Kapitólium gejlesztett ki, és Katniss még nem gyilkolta le.
Nem lehet, hogy pocok?
A kérdező hozzászólása: Bakker, ez pocok volt! Pedig már reménykedtem, hogy nem igazi :-( Holnap még egyszer szemügyre veszem az áldozatot. Köszönöm a válaszokat!
Igen, pont most akartam írni, hogy szerintem is pocok. :D Gratulálok az ügyes, pockos cicádhoz! :D

Kórházas sorozatból létezik olyan, mint rendõrsorozatból a Shield, vagy tûzoltós sorozatból a Rescue Me?

Tehát, ami egy kórházban játszódik és/vagy orvosokról szól, de a fõszereplõk nem igazán pozitív karakterek, sõt talán épp fordítva, és rendesen benne vannak törvényen kívüli dolgokban? (Dr. House nem játszik, mert õ alapjában véve mindig a betegek meggyógyítására törekszik.)

Legjobb válasz: A Birodalom

A Birodalom
A kérdező hozzászólása: 1: Ahogy látom, ez inkább misztikusabb, horrorrosabb, nem igazán ilyenre gondoltam, hanem olyanra, ami a rendes hétköznapi életben játszüdik. Viszont tartalma alapján tetszetõs, valamikor tán bepróbálom, ezért elfogadom, mint hasznos választ.


Létezik olyan mini webkamera amit a kutya nyakörvébe kell tenni és utána visszanézhetem, hogy mit csinál?

Legjobb válasz: off: Hé elsõ! Ez egyáltalán nem vicces! Nekem pl epilepsziás a kutyám, jó lenne tudni mi történt vele, amíg nem voltam otthon, stb... Vagy itt volt Nyíregyházán ez a kutyamérgezés... Legalább könnyebb lenne nyomozni a tettes után. Ugyanígy, ha nincs bizonyíték egy aljas kutyagyûlõlõ szomszéd ellen...

off: Hé elsõ! Ez egyáltalán nem vicces! Nekem pl epilepsziás a kutyám, jó lenne tudni mi történt vele, amíg nem voltam otthon, stb... Vagy itt volt Nyíregyházán ez a kutyamérgezés... Legalább könnyebb lenne nyomozni a tettes után. Ugyanígy, ha nincs bizonyíték egy aljas kutyagyûlõlõ szomszéd ellen...
Egy napra én is rátenném a kutyámra, kíváncsi vagyok, hogy mikor nem látom, akkor mit csinál.. :) Mondjuk gondolom nyáron a virágok a kertben nem maguktól fordulnak ki gyökerestõl... :) ))
Kukkolod a kutyádat :) Kis perverz ;)
"Action camera" a neve és általában nem olcsó játék. Nem kifejezetten kutyára szerelhetõ, de ez csak némi kézügyesség kérdése.
léteznek, de alapból csak 1-2 órát bír ki az akkumlátoruk. + ha kijárós a kutyád az elsõ járókelõ fogja levenni a nyagából és ugrott kb 35 ezer FT. Ha a kertben vagy lakásban akarod figyelni akkor egy laptopban lévõ sima webkamera is megteszi.
Off: Kijárós a kutyád.. te csak úgy kiengeded had menjen?
5-ös vagyok. Hát az enyémek biztos nem, de általában azok szoktak ilyen ötletet feldobni akiknek szökik a kutyája, hogy így talán kiderül, hogy hogyan és hol és miért. Nem az elsõ amivel találkozom.
Ebay-en rákeresel (Action Camera) és 15 dollár alatt a tiéd lehet, pánttal és tartóval. Szóval most már nem is olyan drága mulatság..
A kérdező hozzászólása: Nem kijárós csak néha elszökik és meg akarom tudni, hogy hol mert nem jöttem rá!

Tényleg létezik olyan, mint az Éberség (Awake) c. filmben?

http://www.port.hu/eberseg_awake/pls/fi/films.film_page?i_fi..

Legjobb válasz: Mivel a film megtörtént esetet dolgoz fel, ezért igen, létezhet.

Mivel a film megtörtént esetet dolgoz fel, ezért igen, létezhet.
A kérdező hozzászólása: Jó, kitudja manapság, lehet, hogy csak egy marketingfogás akart lenni.
Igen létzeik. Tudatos álomnak nevezik. :D teljesen megbénulnak.. pedig ébren vannak.
Ja, várjatok, bocs, de nem néztem meg a linket, és én az Ébredések (Awakenings) címû filmmel kevertem össze. Abban Robert De Niro "tér magához" :) Annak tényleg megtörtént, orvosilag dokumentált eset az alapja. Az Éberséget is láttam, és utána is olvastam, hogy van-e ilyen, de mindenhol csak a fórumveszekedésekbe futottam bele, úgyhogy ... csak imádkozom, hogy velem nem esik meg :) Elsõ voltam.
Nem hinném. Alvási paralízis viszont létezik, na az nagyon hasonló, de nem hinném, hogy mesterséges altatásban is elõfordul, az sokkal mélyebb alvás, ha egyáltalán alvásnak lehet nevezni.
Létezik ez sajnos. A discovery-n volt egy dokumentumfilm, ahol egy nõnek a belét mûtötték, és mindent érzett, hallott, rettenetes lehetett. Az Éberségre pont emiatt voltam kíváncsi. Persze, itt azért már meseszövés is volt, de nem lehetetlen, hogy ez megtörténik. Szerencsére nagyon ritkán.
Mar gyakorlatilag nulla az eselye, de regen csinaltak, hogy nem voltak megfeleloek egy adagok.. Nagyon gaz:S

A buddhizmus tana szerint létezik az örök, állandó, változatlan Önvaló, olyan, mint az atman a hindu tanok alapján? Részletesebben a kifejtésben.

A hinduizmusban ugye van az atman, a mindennek alapja, az örök, változatlan, amelynek mindannyian részei vagyunk. Így a hinduizmusban számomra érthet?, hogy van reinkarnáció, mert van, egy örök állandó valami, ami képes testet ölteni. Erre sokan utalnak úgy is, hogy Önvaló. F?leg az egység tanítói.

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy átman a buddhizmusban. Semmi sem örök, minden változásnak van alávetve. Ha azt kérdezed, hogy akkor mi az mégis, ami/aki újraszületik, akkor én azt kérdezem, mennyire azonos önmagával az öt éves gyerek és a nyolcvan éves öregember, aki abból a gyerekbõl lett? Hát ha õszinték akarunk lenni, akkor részben azonos, részben nem. Ha meghalunk, akkor egyszerre megválunk a testünktõl és a világunktól, amelyben vagyunk, a köztes létben (két újraszületés közötti idõszak) is érvényes marad a változás, ugyanis egyre jobban hasonlítani kezdünk arra a lényre, akivé újra fogunk születni. És mivel nincs lélek, nincs Átman-Bráhman egység sem. Önálló, de örökké változó tudatos lények vagyunk, ezért már két egymást követõ pillanatban sem vagyunk teljesen önazonosak önmagunkkal. Nincs teremtõ isten (nagy erõvel és hatalommal rendelkezõ lények vannak, ezeket nevezzük isteneknek), minden lény teremti és pusztítja azt a világot, amelyben éppen létezik, és ha újraszületik, akkor ugyanezt teszi az új világgal is. A világ és a lény ugyanis olyan, mint a kéz és a kesztyû. Lehetne kérdezni, hogy miért jobb ezt elfogadni. Van aki elutasítja, hogy valamiféle isten játékszere csupán, és igenis válhatunk Buddhává, akik ugyan felette állnak minden lénynek, mégis segítenek nekik is buddhákká válni. Már ha akarnak.

Nincs olyan, hogy átman a buddhizmusban. Semmi sem örök, minden változásnak van alávetve. Ha azt kérdezed, hogy akkor mi az mégis, ami/aki újraszületik, akkor én azt kérdezem, mennyire azonos önmagával az öt éves gyerek és a nyolcvan éves öregember, aki abból a gyerekbõl lett? Hát ha õszinték akarunk lenni, akkor részben azonos, részben nem. Ha meghalunk, akkor egyszerre megválunk a testünktõl és a világunktól, amelyben vagyunk, a köztes létben (két újraszületés közötti idõszak) is érvényes marad a változás, ugyanis egyre jobban hasonlítani kezdünk arra a lényre, akivé újra fogunk születni. És mivel nincs lélek, nincs Átman-Bráhman egység sem. Önálló, de örökké változó tudatos lények vagyunk, ezért már két egymást követõ pillanatban sem vagyunk teljesen önazonosak önmagunkkal. Nincs teremtõ isten (nagy erõvel és hatalommal rendelkezõ lények vannak, ezeket nevezzük isteneknek), minden lény teremti és pusztítja azt a világot, amelyben éppen létezik, és ha újraszületik, akkor ugyanezt teszi az új világgal is. A világ és a lény ugyanis olyan, mint a kéz és a kesztyû. Lehetne kérdezni, hogy miért jobb ezt elfogadni. Van aki elutasítja, hogy valamiféle isten játékszere csupán, és igenis válhatunk Buddhává, akik ugyan felette állnak minden lénynek, mégis segítenek nekik is buddhákká válni. Már ha akarnak.
A kérdező hozzászólása: Amennyiben a buddhizmusban is megvan ez a változatlan, "mozivászon", akkor mi a különbség a buddhizmus és hinduizmus között? (Az istenségeken kívül). Eddig éppen ezt gondoltam a különbségnek a két hitrendszer között, hogy a buddhizmus tanai szerint minden alá van vetve az örökös változásnak, még az istenségek is, amennyiben kitér rájuk. A hinduizmusban pedig van egy örök, változatlan valami...
alapjában véve semmi különbség nincsen. max annyi, hogy a buddhizmus kissé egyszerûbben fogalmaz, de lényegileg ugyanarról szól a kettõ, már ha az eredeti "iratokat" vesszük alapul, s nem modern kori értelmezéseket. ui.: a vallások valódi mondanivalója közt nincsen különbség, a különbség a tévedésben lévõ emberek értelmezéseiben van...a "kinyilatkoztatás" mindig ugyanaz. üdv 27/F LastOne.Left
Gondolom itt az a kérdés, hogy volt-e elsõ ok, vagy volt-e a világnak kezdete. A buddhizmusban ez nagyon érdekesen van kifejtve: sehogy. Buddha néhány kérdésre mindig megtagadta a válaszolást, ezek: Buddha a megszûnése után létezik-e, nem-létezik-e, létezik is, meg nem is létezik-e, sem nem létezik, sem nem nem-létezik-e, a világnak van-e vége, a világnak nincs-e vége, van is vége, meg nincs is vége, nincs sem vége, sem nem-vége, a világ örök-e, nem-örök-e, örök is, meg nem is örök-e, sem nem örök, sem nem nem-örök. Nem azért nem válaszolt, mert nem tudta a válaszokat, hanem azért, mert a kérdésekre csak olyan válaszok adhatók, amelyek filozófiai szélsõségekhez tartoznak, és így a kérdéseken való tanakodás nem visz közelebb a megvilágosodáshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Neked van komolyabban közöd a buddhizmushoz, tehát gyakorlod azt, vagy csak érdeklõdés folytán ismered így? Tényleg köszi a választ!
Nagyon könnyen ki tudod találni Te magad is. Biztosan ismered a relativitás, vagyis a viszonyítottság fogalmát, illetve annak tényét. Az ember csak azért tudja valamirõl, hogy az, mert az viszonyítva jelenik meg máshoz képest, ugye kontrasztban. Ergo, ha van változás és elmúlás, akkor van valami ami változatlan és maradandó. A történetek szerint Guatama Sziddhárta ezt a változatlan, örök és maradandó valamit kezdte el keresni. Ha nem lenne meg ez a változatlan dolog mindig, akkor a változást nem lehetne észlelni. Egyszerû példa ehhez. Ha nem lenne meg a "stabil" mozivászon a filmnézés közben, akkor a filmkockák folyamatos változását, vagyis a filmet egyszerûen nem látnád. üdv 27/F LastOne.Left
Ami örök, az a változás törvénye. Nincs a buddhizmusban semmi, ami örök és változatlan entitás lenne. Ami nem változik, az nem is létezhet, az totálisan halott lenne. Mindennek ürességtermészete van. Nincs legbelsõ lényege semminek és senkinek, se az alanynak, se a tárgynak. Ahová átmant képzelnek, ott nincs semmi. Egy meleg levegõrétegre is lehet vetíteni, és látszik rajta a kép, mégse mondhatjuk azt, hogy az egy állandó valami. A világ olyan, mint amikor egy varázsló egy fatörzsbõl elefánt látszatát vetíti a falusiak elé. Valójában azonban nincs ott elefánt, de ha még jobban megpiszkáljuk, akkor se fatörzs, se varázsló, se falusiak nincsenek abszolút értelemben. Mindössze egy relatív viszonyrendszer létezik, és ezt érzékeljük testnek, világnak, valóságosnak. Igen, gyakorlom a buddhizmust, de az elmélet olyan mély és nehéz, hogy tõlem okosabbak elõadására kellene elmenned.
A buddhizmusban annyira nincs átman, hogy Buddha egyenesen azt hirdette, hogy semmi sem örök, állandó, változatlan. A létezés problémájára a függõ-keletkezés tanát adta Buddha. Ez azt jelenti, hogy minden létezõ dolog összetett. Az összetettség egyrészt azt jelenti, hogy sok alkotóelembõl, részegységbõl áll össze, másrészt azt, hogy okok és feltételek megléte szükséges a létrejöttéhez. Például ahhoz, hogy kinõjön a fa a földbõl, szükséges egy mag a földben, víz, napsütés, tápanyagok, és még nagyon sok minden más. Maga a "fa" létezése nem amiatt van, mert van egy "fa-átman", ami benne lakik a fában, vagy valami transzcendens helyen, hanem azért, mert az okok és feltételek fennállnak. A megszûnés is az okok és feltételek megszûnésével függ össze. Az emberi lény is összetett, és ugyanígy átman-nélküli, alá van vetve a változásnak és a mulandóságnak.
A kérdező hozzászólása: ...és honnan erednek az alapvetõ feltételek? :)

Létezik olyan spray ami ugyanolyan mint a króm vagy a nikkel?

Van 2db visszapillantóm ami le van krómozva vagy nikkelezve, pontosan nemtudom. Kicsit meg van kopva, meg fekete festék darabok vannak rajta. Szerintetek lézeik olyan spray ami szinte ugyanolyan tükröz? hatást kelt mint a króm vagy a nikkel? (Találtam krómspray nevezet? festéket de nemtudom, hogy ez az e amire én gondolok) Segítsetek pls!

Legjobb válasz: Létezik krómspray, de olyan tartós soha sem lesz mint a krómozás. Amit én használtam sprayt azzal sokat kellett várni mire megszáradt (kb majdnem egy napot, de nem nagyon bírta a strapát, hamar lekopott. Azt hiszem létezik mûanyag krómozás, jó drága de legalább tartós.

Létezik krómspray, de olyan tartós soha sem lesz mint a krómozás. Amit én használtam sprayt azzal sokat kellett várni mire megszáradt (kb majdnem egy napot, de nem nagyon bírta a strapát, hamar lekopott. Azt hiszem létezik mûanyag krómozás, jó drága de legalább tartós.
Spray formájában nem létezik. Én még nem találkoztam vele (csak a kályhaezüsttel), de ha van is, nem lehet tartós. Létezik azonban krómfestés, ez bonyolultabb, több réteget alkalmazó technológia (épp ezért nem lehet egyetlen hajtógázas flakonnal megoldani), ám az nem nyújt teljesen ugyanolyan csillogást (a krómozott/nikkelezett felület visszaverõképességének legfeljebb kilencven-egypár százalékát tudja).
A nikkel sárgás(picit kékes árnyalatú) színû igen korrózió álló (és védõ) fém, ez szokott a Króm alá kerülni, mert erre tapad jól a króm..amikor galvanizálják a "rendes" krómozás elõtt. (Mû) Króm spray-t lehet kapni de az sohasem lesz olyan szép, igazi tökéletes tükrös felületû mint amit krómozó mûhelyben galvanikusan visznek fel a munkadarabra. Lefújhatod vele, nem lesz olyan felületû mint amilyennek szeretnéd, és a tartóssága meg sokkal rövidebb lesz, valószínûleg pár év alatt leesik, lekopik vagy a korrózió megindul ha fémre fújtad. Viszont az elõnye hogy nagyon olcsó, és ha nem nagyítóval nézed elfogadhatóan dekoratív lesz, jobb mint ha semmit sem csináltál volna.
Aerosol : http://www.youtube.com/watch?v=qUc8QsLjS1s&feature=related No és ehhez mit szóltok ? Jó lenne tudni , hol csinálnak ilyet pl. Magyarországon !? Itt van több hasonló videó errõl a technológiáról ... http://www.youtube.com/watch?v=3V_2dhklg4E&list=FLlrm4jMULBt..

Létezik olyan amnézia, hogy az illető minden emlékezetét elveszti, semmire sem emlékszik, és nem is fog? Ha igen, mi ennek az amnézia fajtának a neve?

El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: A Globális amnézia az emlékezet teljes elveszítését jelenti. Ez a fajta amnézia egyfajta védekezési mechanizmus, ami traumatikus események után léphet fel, és a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD) az ilyen teljesen elvesztett emlékek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenését jelenti. Léteznek olyan betegségek, amelyek amnéziás jegyeket is mutatnak a többi tünet mellett. Például a Korszakov-szindróma, amit az agyban található B1 vitamin hiánya okoz, vagy az Alzheimer-kór, ami az agy általános leépülése, de több más demencia típus is létezik amnéziás tünetekkel.

A Globális amnézia az emlékezet teljes elveszítését jelenti. Ez a fajta amnézia egyfajta védekezési mechanizmus, ami traumatikus események után léphet fel, és a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD) az ilyen teljesen elvesztett emlékek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenését jelenti. Léteznek olyan betegségek, amelyek amnéziás jegyeket is mutatnak a többi tünet mellett. Például a Korszakov-szindróma, amit az agyban található B1 vitamin hiánya okoz, vagy az Alzheimer-kór, ami az agy általános leépülése, de több más demencia típus is létezik amnéziás tünetekkel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Nem is értem, miért nem néztem utána :D

Létezik olyan megjelenítõ, ami olyan mint egy szemüveg, amelynek az a lényege hogy csak én látom amit egy monitoron többen is látnának?

Mint egy fejhallgató elve, csak ez egy szemüvegszerû formába épített monitor.

Legjobb válasz: olyanra gondolsz mint a google glass??? szemüveg amit a gépre lehet kötni és csak te látod? oylanról sajnos nem hallottam szerintem nem létezik

olyanra gondolsz mint a google glass??? szemüveg amit a gépre lehet kötni és csak te látod? oylanról sajnos nem hallottam szerintem nem létezik
[link]
Oculus Rift
Egy polárszûrõvel olcsóbban kijössz, és vicces, h a többiek nem látnak semmit se. :-> http://www.youtube.com/watch?v=zL_HAmWQTgA

Létezik olyan hangulatú Egyetem mint ahova Rory jár a Szívek szállodájában? (Yale) nem úgy értem hogy az az Egyetem hanem olyan stílusú hangulatú. Stb.

Legjobb válasz: létezik persze. mi itt ebben az országban egy sajnálatos módon eltorzult stílushoz vagyunk szokva, de aztán nézz csak ki egy nyugati ország vagy persze az USA bármelyik egyetemére, és meg fogsz lepõdni, mennyire másképpen is lehet tanulni. az alapprobléma ott kezdõdik, hogy nálunk (és minden, tõlünk Keletre esõ országban) a tekintélyelvû oktatás a bevett módszer, de normális helyeken már önmagában a légkörön is ledöbbennének (volt erre nézve tapasztalatom bõven, akár külföldi cserediák kapcsán is), mert náluk ez a fajta hozzáállás ismeretlen, és csakis partnerközpontúan képzelhetõ el az oktatás, legyen ez középiskola vagy felsõoktatás. nyilván a filmben kis túlzás van, de az a gond, hogy én a leírtakat maximális mértékben a gyakorlatból szedem, jártam elég sok egyetemen ill. nyugati gimnáziumokban is. hát mit is mondjak? a különbség hajmeresztõ ...

létezik persze. mi itt ebben az országban egy sajnálatos módon eltorzult stílushoz vagyunk szokva, de aztán nézz csak ki egy nyugati ország vagy persze az USA bármelyik egyetemére, és meg fogsz lepõdni, mennyire másképpen is lehet tanulni. az alapprobléma ott kezdõdik, hogy nálunk (és minden, tõlünk Keletre esõ országban) a tekintélyelvû oktatás a bevett módszer, de normális helyeken már önmagában a légkörön is ledöbbennének (volt erre nézve tapasztalatom bõven, akár külföldi cserediák kapcsán is), mert náluk ez a fajta hozzáállás ismeretlen, és csakis partnerközpontúan képzelhetõ el az oktatás, legyen ez középiskola vagy felsõoktatás. nyilván a filmben kis túlzás van, de az a gond, hogy én a leírtakat maximális mértékben a gyakorlatból szedem, jártam elég sok egyetemen ill. nyugati gimnáziumokban is. hát mit is mondjak? a különbség hajmeresztõ ...
Azért remélem te soha nem fogsz egyetemen tanulni...
mármint én vagy a kérdezõ? mert ha én, akkor el kell szomorítanom, több egyetemen is tanultam, már nem diák vagyok.
Nyilván a kérdezõ, és azt hiszem nem kell magyaráznom miért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!