Találatok a következő kifejezésre: Létezik olyan amivel meg lehet tudni, (3 db)

Létezik olyan teszt, amivel meg lehet tudni, hogy van e egyáltalán peteérésem?

4 évig fogamzásgátlót szedtem, és 3 hónapja abbahagytam, és még nem sikerült összehozni a babát, pedig nagyon szeretnénk.

Legjobb válasz: Szia! 3 honap meg nem szamit sok idonek, gondolom, ezt tudod :) De persze az ember szeretne mihamarabb babat. Elso korben probalj meg lh- tesztelni, patikaban kaphato, es jelzi, amikor az lh szint megemelkedik, ez az a hormon, ami a tuszot repeszti meg 24-48 oran belul. Mi igy tudtuk, mikor kell akciozni, es ossze is jott a baba :) De elofordulhat ritka esetben, h nincs peteeres, de nem kell mindjart erre gondolni! Ebben az esetben is pozitivat mutat az lh-teszt, de ez csak a hormon megemelkedeset jelzi, a tuszo megrepedese ebbol nem adodik termeszetszeruen, pl. a PCOS-s betegeknel van lh csucs, de nem reped meg a tuszo. Ezt csak ultrahangos lekovetessel lehet igazolni, h megtortenik-e a tuszo megrepedese. " Tervezett babavárás Szeretne Ön tervezett kisbabát? A vizsgálat hüvelyi úton történik üres hólyag mellett. Pontosítani tudjuk az ovuláció napját (megtermékenyülés napja) A menstruáció elsõ napjától számított 6-7.-nap általában már 5-10.-napon kis tüszõ látható a petefészekben, amelyek méretükben és szerkezetükben még nem különböznek egymástól. Ezek közül egy ki fog választódni amelyik domináns lesz. A 8-10.-napon azonosítható a domináns tüszõ, amely a petefészekben jól körülhatárolható 8-10 mm-es képlet formájában. Ezután gyors növekedésnek indul és eléri az átlag 20 mm-es átmérõt. A FOLLICULOMETRIA: Tüszõmérés a menstruáció elsõ napjától számított 8-9.-napon történik. Lényeges a ciklus hossza, a hosszabb ciklusú nõknél késõbb, a rövidebb ciklusú nõknél hamarabb kezdõdik. A tüszõ napi 1-3 mm-ert nõ, ami követhetõ. Ilyenkor érdemes egy ultrahang vizsgálatot végezni, hogy van-e kiválasztódott tüszõ. Majd a 10, 12, 14, 15.-napon ismételni annak függvényében hogy a tüszõ elérte-e a kívánt nagyságot az átlagosan 20 millimétert. Ez nagy valószínûséggel a 14-15.- napon várható. Ilyenkor kell házaséletet élni hogy a megtermékenyülés biztos legyen! Image Szeretné-e Ön tudni hogy van-e peteérése? Egy gyors 2D ultarahang vizsgálattal Ön ezt megtudhatja. Számolja ki a ciklus elsõ napjától a 10, 12-14, 15-16. napot és jöjjön el hozzánk. Ha Ön gyógyszeres kezelést kap szintén nagyon fontos a tüszõ növekedés mérése amit a menstruáció napjától számított legkésõbb hetedik napon kell elkezdeni, majd 1-3 naponta ultrahang vizsgálattal követni kell. Egyáltalán elindult-e a tüszõ növekedés? Kiválasztódott-e a domináns tüszõ? A fogamzási nap kiválasztása a teherbe esés legbiztosabb napja. A hormonkezelés alatt létfontosságú az ultrahang vizsgálat a túlstimulálódás miatt, mert súlyos szövõdmények alakulhatnak ki." Ez a Kleopatra rendelo weboldalarol van, oket ajanlom! http://www.4dultrahang.hu/

Szia! 3 honap meg nem szamit sok idonek, gondolom, ezt tudod :) De persze az ember szeretne mihamarabb babat. Elso korben probalj meg lh- tesztelni, patikaban kaphato, es jelzi, amikor az lh szint megemelkedik, ez az a hormon, ami a tuszot repeszti meg 24-48 oran belul. Mi igy tudtuk, mikor kell akciozni, es ossze is jott a baba :) De elofordulhat ritka esetben, h nincs peteeres, de nem kell mindjart erre gondolni! Ebben az esetben is pozitivat mutat az lh-teszt, de ez csak a hormon megemelkedeset jelzi, a tuszo megrepedese ebbol nem adodik termeszetszeruen, pl. a PCOS-s betegeknel van lh csucs, de nem reped meg a tuszo. Ezt csak ultrahangos lekovetessel lehet igazolni, h megtortenik-e a tuszo megrepedese. " Tervezett babavárás Szeretne Ön tervezett kisbabát? A vizsgálat hüvelyi úton történik üres hólyag mellett. Pontosítani tudjuk az ovuláció napját (megtermékenyülés napja) A menstruáció elsõ napjától számított 6-7.-nap általában már 5-10.-napon kis tüszõ látható a petefészekben, amelyek méretükben és szerkezetükben még nem különböznek egymástól. Ezek közül egy ki fog választódni amelyik domináns lesz. A 8-10.-napon azonosítható a domináns tüszõ, amely a petefészekben jól körülhatárolható 8-10 mm-es képlet formájában. Ezután gyors növekedésnek indul és eléri az átlag 20 mm-es átmérõt. A FOLLICULOMETRIA: Tüszõmérés a menstruáció elsõ napjától számított 8-9.-napon történik. Lényeges a ciklus hossza, a hosszabb ciklusú nõknél késõbb, a rövidebb ciklusú nõknél hamarabb kezdõdik. A tüszõ napi 1-3 mm-ert nõ, ami követhetõ. Ilyenkor érdemes egy ultrahang vizsgálatot végezni, hogy van-e kiválasztódott tüszõ. Majd a 10, 12, 14, 15.-napon ismételni annak függvényében hogy a tüszõ elérte-e a kívánt nagyságot az átlagosan 20 millimétert. Ez nagy valószínûséggel a 14-15.- napon várható. Ilyenkor kell házaséletet élni hogy a megtermékenyülés biztos legyen! Image Szeretné-e Ön tudni hogy van-e peteérése? Egy gyors 2D ultarahang vizsgálattal Ön ezt megtudhatja. Számolja ki a ciklus elsõ napjától a 10, 12-14, 15-16. napot és jöjjön el hozzánk. Ha Ön gyógyszeres kezelést kap szintén nagyon fontos a tüszõ növekedés mérése amit a menstruáció napjától számított legkésõbb hetedik napon kell elkezdeni, majd 1-3 naponta ultrahang vizsgálattal követni kell. Egyáltalán elindult-e a tüszõ növekedés? Kiválasztódott-e a domináns tüszõ? A fogamzási nap kiválasztása a teherbe esés legbiztosabb napja. A hormonkezelés alatt létfontosságú az ultrahang vizsgálat a túlstimulálódás miatt, mert súlyos szövõdmények alakulhatnak ki." Ez a Kleopatra rendelo weboldalarol van, oket ajanlom! http://www.4dultrahang.hu/
Ovi teszt (Dm-ben) és törpemikroszkóp (PG/53 gyógyszertárban).
szia! én ovulációs mikroszkópot vettem, de nem igazán értem! nekem mai napig páfrányt mutat egy hete, pedig max 2 nap, és meg kell jönnie! majd kiderül, hogy akkor most mi van!
LH teszt, alias ovulációs teszttel jól kimutatható. A dobozban találsz leírást, hogy mikortól kell kezdeni a tesztelést. Kapható DM-ben, Rossmannban, gyógyszertárban, interneten a babatervezok.otthona.net oldalon a shopban (ott a legolcsóbb)! Remélem segítettem!

Létezik olyan progi vagy oldal amivel meg lehet tudni hogy 1 emailcímnek ki a gazdája?

Legjobb válasz: Nem. Küldesz neki e-mailt, és ha válaszol, akkor lehet ott lesz a küldõnél a neve. De a többség nem szokta beírni..

Nem. Küldesz neki e-mailt, és ha válaszol, akkor lehet ott lesz a küldõnél a neve. De a többség nem szokta beírni..

4 és fél hónapos kislánynak érdemes még megvenni az elektromos hintát (FP), vagy inkább felejtsem el, mert túl pici ideig tudná már használni? (elvileg 6 hóig/9 kg-ig lehet használni). Vagy létezik olyan is ami tovább használható?

Legjobb válasz: Nem tudom, de az biztos, hogy a mi társaságunkban 6 gyereknek volt de nem kötötte le õket max 2-3 alkalom, utánna hiszti! De megveheted szerintem, max a teszveszen eladod utánna :)

Nem tudom, de az biztos, hogy a mi társaságunkban 6 gyereknek volt de nem kötötte le õket max 2-3 alkalom, utánna hiszti! De megveheted szerintem, max a teszveszen eladod utánna :)
Szia! Szerintem felejtõs a dolog, mert lassan majd már felszeene ülni, így nem lesz neki valami izgalmas bekötve...érted?? :)
Mi kaptuk hasznaltan, 3 csaladon ment at es senki sem hasznalta tul sokat.Nalunk is max 2 honapig volt erdekes a babam szamara, azota csak pihenoszekkent funkcional(alulrol kitamasztva, mert mar 10kg a picim)...
Szia A mi babánk 3, 5 hónapos, és õ imádja! Lassan 7 kg, de majd ha eléri a súlyhatárt, akkor lehet, hogy mi is kifogjuk majd támasztani alúlról... Nagyon jókat gagyarászik, meg röhögcsél benne..:) Nem akarnám ettõl megfosztani õt! :) Nincs a közelben ismerõs, ahol kitudnátok próbálni, hogy mennyire köti le a hinta? Nálunk annó voltak babások, és beleültették, és tetszett nekik...:) Ja...és olyan 9 kg körüli volt a gyerek Amúgy nekem most is abban alszik a kicsi, mert imád ott aludni...:) Amikor fáradt lesz, bekapcsolom a zenét, meg a hintáztatós funkciót, és amíg mélyen el nem alszik, addíg megy a ringatózdi..A zenét van, hogy elõbb kikapcsolom... További jó babázást neked!
Az én babám is ennyi idõs, én tegnap rendeltem neki rugós hintát, amit hat hónapos kortól lehet használni, szerintem azt már jobban kitudja használni.
A babám 5 hónapos, mi béreljük a hintát.havi 3 ezer. Ö szereti, meg én is, mert nem kell annyit ölben ringatni, most is elaludt benne. Te nem tudsz valahonnan bérelni? Jobb, mintha megveszed és nem szereti, vagy kinövi és eladni se egyszerü.
A kérdező hozzászólása: Meg sem fordult a fejemben hogy lehet esetleg bérelni is a hintát... Szétnézek a neten. Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!