Találatok a következő kifejezésre: Létezik olyan aminek nincs (71 db)

Mobiltelefon létezik olyan amin nincs kamera mégis lehet vele facebook-ozni és zenét hallgatni illetve micro SD kártyát csatlakoztatni?

Klasszikus kivitel vagy érintõképernyõs érdekelne. Köszi!

Legjobb válasz: Vezetekes telefonon nincs kamera, viszont a megemlitett funkciokra sem kepes vegyel egy normal telefont es tord be a kamerajat ha annyira zavar

Vezetekes telefonon nincs kamera, viszont a megemlitett funkciokra sem kepes vegyel egy normal telefont es tord be a kamerajat ha annyira zavar
Hogy függ össze ez a pár dolog a kamerával. az androidban az a legtutibb, hogy szoftveresen ki lehet szedni belõle a ismert. Ha meg a telefon alaplapja is engedi, hatdveresen is kiszedheted gond nélkül...

A terhesvitaminoknak van nikkeltartalma? Illetve létezik olyan, aminek 100%, hogy nincs?

Legjobb válasz: Nikkel allergiás vagy? Én igen,gondolom ezért érdekel. Nikkel szerves kötésben nem árt mert egy nyomelem. Egyes vitaminkomplexekben jelen van.

Nikkel allergiás vagy? Én igen, gondolom ezért érdekel. Nikkel szerves kötésben nem árt mert egy nyomelem. Egyes vitaminkomplexekben jelen van.
A kérdező hozzászólása: Igen, pl a Béres cseppben is van, de azt kimondotan nem szedhetem. A gyógyszertárban nem nagyon tudtak segíteni... De lehet megérdeklõdöm egy másik patikában is.

Létezik olyan értelmes szó, márka, vagy akármi amire a Google nem ad találatot? Vagy amit a Google nem talál az már "nincs is"?

Legjobb válasz: nyilván létezik olyan ,hogy van ,de a google szerint nincsen mert a google csak azt tudja megtalálni amirõl beszélnek linkelnek használják.Hogyha mondjuk nem ír róla senki és nincs weboldala ahol említenék akkor nincs olyan találat.Mintha pl 1 újszülöttre rákeresel a neten õ még nincsen mert nem postolt soha sehol semmit.Névrokonok persze vannak.

nyilván létezik olyan , hogy van , de a google szerint nincsen mert a google csak azt tudja megtalálni amirõl beszélnek linkelnek használják.Hogyha mondjuk nem ír róla senki és nincs weboldala ahol említenék akkor nincs olyan találat.Mintha pl 1 újszülöttre rákeresel a neten õ még nincsen mert nem postolt soha sehol semmit.Névrokonok persze vannak.
Én sokszor szembesültem már ilyennel, fõleg régebbi kevésbé ismert termékek kapcsán amikrõl senki nem beszél már.

Létezik olyan kabrió aminek abszolút nincs teteje?

Tehát nem lehúzva van, hanem egyáltalán nincs semmi teteje.

Legjobb válasz: A kabrióknak van tetejük. Ez egy ilyen autótípus: van benne kettõ vagy 2+2 ülés, föléjük meg tetõt lehet húzni. De léteznek tetõ nélküli autók is: a XX. század eleji autók nagy részének egyáltalán nem volt teteje, az évek során pedig csak a legmeredekebb sportkocsiknál maradt meg ezt az érdekes szokás. Például a Renault Spidernek, az Ariel Atomnak, a Radicaleknek és a KTM X-Bow-nak most sincs teteje. A sokféle Lotus 7-replikának sincs, de azok között akad olyan, amiben valahol helyet szorítottak két zsebkendõnyi ponyvának. Persze más kérdés, hogy az itt felsorolt autók mennyire használhatóak, mert bár rendszámuk van, utcai autónak nevezni õket kicsit erõs.

A kabrióknak van tetejük. Ez egy ilyen autótípus: van benne kettõ vagy 2+2 ülés, föléjük meg tetõt lehet húzni. De léteznek tetõ nélküli autók is: a XX. század eleji autók nagy részének egyáltalán nem volt teteje, az évek során pedig csak a legmeredekebb sportkocsiknál maradt meg ezt az érdekes szokás. Például a Renault Spidernek, az Ariel Atomnak, a Radicaleknek és a KTM X-Bow-nak most sincs teteje. A sokféle Lotus 7-replikának sincs, de azok között akad olyan, amiben valahol helyet szorítottak két zsebkendõnyi ponyvának. Persze más kérdés, hogy az itt felsorolt autók mennyire használhatóak, mert bár rendszámuk van, utcai autónak nevezni õket kicsit erõs.

Létezik olyan üveges bébiétel, amiben valóban nincs cukor? Meg semmi olyan káros adalék, ami még nem való 4 hónapos babának?

Ha igen, melyik fajta (márka) konkrétan?

Legjobb válasz: Hát a Hipp-et én nem szeretem, gyanúsan ízesek... Az Univer és Kecskeméti bébiételekben viszont tényleg az van csak ami kell. Nincs tartósítószer. Amelyikben esetleg van cukor arra rá van írva.

Hát a Hipp-et én nem szeretem, gyanúsan ízesek... Az Univer és Kecskeméti bébiételekben viszont tényleg az van csak ami kell. Nincs tartósítószer. Amelyikben esetleg van cukor arra rá van írva.
A Hipp cuccok, meg az Univeresek. Én is emiatt választottam ezeket.
Univer, Hipp. A Kecskemétit és a Bebivitát is a Hipp csinálja.

Létezik olyan óvszer, amiben nincs spermicid. Ill. semmilyen anyag nincs belül a gumiban, hogy a spermát ne károsítsa?

Legjobb válasz: az óvszernek az a lényege, hogy mindenképpen károsítsa a spermát, vagy legalábbis megakadályozza a hüvelybe kerülését, vagy kiszakadás esetén terméketlenné tegye. miért kérdezed? egybként biztosan lehet kapni, nem tudom, létezik e olyna, hogy valaki allergiás a spermicides borításra.

az óvszernek az a lényege, hogy mindenképpen károsítsa a spermát, vagy legalábbis megakadályozza a hüvelybe kerülését, vagy kiszakadás esetén terméketlenné tegye. miért kérdezed? egybként biztosan lehet kapni, nem tudom, létezik e olyna, hogy valaki allergiás a spermicides borításra.
A kérdező hozzászólása: A párom érzékeny a spermicidre. És nem hajlandó mással védekezni. Azért kérdezem hogy vane olyan óvszer amiben belül nincs ilyen "károsító" anyag.
Elméletileg kell lenni olyan óvszernek, ami nem tartalmaz anitspermicidet.De nekem volt olyan barátom, aki magára a latexra volt érzékeny...nagy piros viszketõ kiütései lettek az óvszertõl.Akkor határoztuk el, hogy tabit fogok szedni.
Van olyan óvszer, amit nem vonnak be spermicid anyaggal!
rako natur pl csak síkosítót tartalmaz.

Letezik olyan betu/hang ami nincs benne a magyar abc ben es nem is hasznaljuk? (Bov. Lent)

Pl. Az angolok eleg sok betut, hangot n3m hasznalnak pl. Cs, sz, ty, gy.... de mas nyelvekben vannak olyan betuk, hangok amiket a mqgyar nem hasznal? Ha igen, legyszi videot a kiejtessel kapcsolatban, elore is koszi! Ui:ezeket ismerem de nem kulon hangok ha jol 5udom: ê, ë, ä, å, æ, â, ã, ß, î, ï, ñ...... itt vannak a tabomon :)

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen van. A pösze sz az angol thing elején, a torokban képzett h a német ich szó végén, a francia raccsolós r, a portugál nao nazális ao-ja (kis hullám az a betûn), a portugál szóvégi o- t u-szrû hangnak mondják, ami szintén nem létezik a magyarban. És ezek még nem is egzotikus nyelvek. Sz arabban, a távolkeleti és az afrikai nyelvekben is rengeteg ilyen hang van. Pl. az egyik afrikai nyelv csettinget beszéd közben, ez egy hang náluk.

Rengeteg ilyen van. A pösze sz az angol thing elején, a torokban képzett h a német ich szó végén, a francia raccsolós r, a portugál nao nazális ao-ja (kis hullám az a betûn), a portugál szóvégi o- t u-szrû hangnak mondják, ami szintén nem létezik a magyarban. És ezek még nem is egzotikus nyelvek. Sz arabban, a távolkeleti és az afrikai nyelvekben is rengeteg ilyen hang van. Pl. az egyik afrikai nyelv csettinget beszéd közben, ez egy hang náluk.
jav.: Az arabban
Utolsó: Nem kötözködésnek, de szerintem nem helyes az átírásod. A for átírása 'fó', hiszen msh. van utána. (én nem tudom, hol találom az IPA szimbólumokat, ezért csak betûvel írom).
hunbula: Ezt nem tudom, miért írtad, de természetesen nem ábrándulnék ki, mert tisztában vagyok ezekkel a tényekkel. Már érettségis koromban is tudtam, mikor a magyar nyelvváltozatokról tanultunk. Engem csak az érdekelt, hogy az ominózus mondatot miért úgy írtad át, ahogy?
kispalikee: Hunbula az amerikai nemzeti SZTENDERD angolt használta. Szíve joga. Az eredeti kérdésre válaszhoz ez senkit sem zavart rajtad kívül. Lépjünk már túl ezen az "az én angolom felsõbbrendûbb mint a tiéd" témán, és ne offoljuk már szét a témaszálat.
Úr isten, sejtettem, hogy ez lesz:( Feltettem egy egyszerû kérdést érdeklõdve mindenféle elõítélet nélkül és megy az oltás. Hol írtam olyat, hogy valamelyik 'angol' felsõbbrendû, mint a másik? Még jó, hogy arról írtam tavaly 10 oldalas beadandót, hogy nem kéne a különbözõ nyelvjárásokat lenézni.
Ha jól tudom a Tagalog ("Fülöp szigeteki") nyelv egyik FONÉMÁJA, azaz nem véletlenszerû hangváltozat hanem külön jelentésmegkülönböztetõ szerepû beszédhang az a néma torokzár (Glottal Stop) ami leginkább egy kisebb csukláshoz lehetne hasonlítani. Szóval az a "hang" fõ jellemzõje, hogy nincs hangja. De legalább könnyû "kiejteni". :D
Az ominózus ártatlan kérdés kíváncsiságból. #5 << szerintem nem helyes az átírásod. >> Na, szerintünk meg helyes. Pont. Nem szeretnék errõl itt tovább vitát. Intézzétek magánban. Off topic OFF.
Igen, azt hittem, rosszul írta át, mielõtt leírta volna, hogy az amerikai angolt preferálja. Tévedtem. Egyéb?
(Zolly the Jolly körmöt reszelget, fütyörészik...) SZÓÓÓÓÓÓVAL az elõbb említett néma torokzár alkalmasint az angolban is megfigyelhetõ, de nem mint fonéma, hanem mint egy "kapkodósan kiejtett" véletlen beszédhang. Ha jól emlékszem, a fonetika tankönyv a "not now" hadarását vette példának. Ha nem figyelnek oda, kb úgy ejtik, hogy NÁ*NÁÁÁÁ, és közben a *csillagnál egy kicsit megcsuklik a torkuk.
UH'OH https://www.youtube.com/watch?v=gOT8zYyOs3I A "Glottal Stop"-ról angolul, 4:50-tõl. (Addig a teljesen kezdõk kedvéért felsorolja az összes zárhangot, de az most nem kell.)
Közben eszembe jutott még egy hang, amirõl bár azt állítják a magyar szerkesztésû spanyol könyvek, hogy ugyanaz, mint a magyar 'cs', de õk vagy süketek vagy bolondok. Ez a spanyol 'cs' lágyabb, van egy kis 'ty'-szerû beütése. Itt meghallgathatod: http://www.forvo.com/word/charlar/
Vannak olyan hangok is, amit a magyar nem használ, például a már említett lengyel ³ (przekre¶lone L vagy pedig L z kresk± uko¶n±)...nem tudom elmagyarázni hogyan kell kiejteni, ha érdekel keresd meg a youtube-on. Egyébként akiknek a magyar az anyanyelvük, annak kicsit bonyolult ennek a hangnak a kiejtése, tapasztalatból mondom. :D
<< Az angolok eleg sok betut, hangot n3m hasznalnak pl. Cs, sz, ty, gy.... >> Közben rájöttél, hogy a HANGOKRÓL akartál kérdezni. (És most nem minõsítem a hangnemet, ahogy "megköszönted" azokat a válaszokat, amik -- jogosan -- a betûkrõl érkeztek.) Ami a fent említett HANGOKAT illeti, éppenséggel elõfordulnak angolban, persze más a hozzájuk rendelt írásmód. Akkor most mi is a kérdés?
Már hogy ne léteznének? Egy rakás ilyen van. A nemzetközi fonetikai ábécé 30-valahány magánhangzó hangot különböztet meg, abból mi csak 9-et használunk (a rövid és hosszú magánhangzók egy hangnak számítanak, mert csak a hosszukban van különbség, a kiejtésükben nem).
A törökben van az ı betû, aminek a hangja hasonlít a magyar ü-höz, annyi különbséggel, hogy nem az. Tulajdonképpen egy mélyen képzett ajakkerekítés nélküli hang, amit mi nem használunk. Fonetikus átírása (IPA) ez: [ɯ] Kiejtését hallgasd meg itt és hasonlítsd össze az ü betûvel (ami szintén van a török ábécében): http://www.youtube.com/watch?v=Mbih4AJBIcs
Még ott van a lengyelben használatos ±, ê, ³, ¶, æ, ¼, d¼...
A hollandok torkos-hurutos g hangja. Az angol t és sz közötti hangja (pl think).
Ha azt nézed, hangból igen sok van világszerte, de betûbõl szerintem még több: hát akár ugyanazt a hangot más nemzetek máshogyan is jelölhetik, mint ami a szokványos. Példa: C betû - magyarban "c"-t ejtesz - angolban legtöbbször magas mgh elõtt "sz" mély mgh elõtt általában "k" - olaszban magas mgh elõtt "cs", mély mgh elõtt "k" - törökben "dzs"-nek ejtik Viszont a C-hangot jelölik: - magyarban "c" - németben "z" - olaszban "z" (az olaszban a "z" betût "dz"-nek is ejtik) - törökben "ts" (tulajdonképpen nincs külön betû a "c"-re) És betûkbõl millió van: à á â ã ä å ā ã ± æ ạ ả ấ ầ ẩ ẫ ậ ắ ằ ẳ ẵ ặ æ ĉ ċ è ç ï ð è é ê ë ē ĕ ė ê ì ẹ ẻ ẽ ế ề ể ễ ệ ĝ ğ ġ ģ ĥ ħ ì í î ï ĩ ī ĭ į ı ỉ ị ĵ ķ å ļ µ ŀ ³ ñ ñ ņ ò ʼn ŋ ò ó ô õ ö ō ŏ õ ø ọ ỏ ố ồ ổ ỗ ộ ớ ờ ở ỡ ợ œ à ŗ ø ¶ ŝ º ¹ þ » ŧ ù ú û ü ũ ū ŭ ù û ų ụ ủ ứ ừ ử ữ ự ѵ ŵ ẁ ẃ ẅ ý ÿ ŷ ỳ ỵ ỷ ỹ ¼ ¿ ¾ És még pár betû, ami még a "latin ábécé"-ben van: ß ð þ ѳ És ez még nem minden... És még van a cirill, görög, örmény, arab, héber, thai stb... írásrendszer, ha nem csak latinban gondolkodunk. Erre voltál kíváncsi?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! :) Igaz, nem a betuk kinezetere voltam kivancsi, hanem olyan hangokra amelyeket a magyar nem hasznal. Koszonom a sok valaszt de igazabol a videonak orulok a legjobban mert az, hogy hogy irjak azt leszarom, a kiejtesre vagyok kivancsi, hogy mint magyar ki tudom e ejteni.
kispalikee: csak a nem-rotikus nyelvváltozatok esetén van igazad. ;)
hunbula: én itt eltekintettem a nyelvváltozattól és az RP-t vettem alapul, de úgy más a kép, ha személyes preferencia alapján más nyelvjárásban írtad. A kérdezõnek: rengeteg olyan hang van, amit nem tudunk kiejteni vagy nem pont úgy, ahogy egy anyanyelvi beszélõ, mert gyermekkorban kialakulnak azok a hangok a fejünkben, amiket használunk, ehhez igazodunk.
kispalikee Nagyon kiábrándulnál, ha azt mondanám, hogy az RP is egy nyelvváltozat? (Egy standard ugyan, de standard =/= language.) Egyébként valóban van személyes preferenciám GA-re, de ez a fenti tényt nem befolyásolja :)
Akkor ez a lágy, spanyol "cs" arra emlékeztet, mint az, ahogy az angol erõs-zöngétlen k/t/p hangok zöngétlenítik még az utánuk álló "r" ejtését is, (az eredmény magyar fülnek inkább susogó hang lesz, ) majd ez "cserébe" visszalágyítja, szájpadlás felé húzza a zöngétlen mássalhangzót. TR- esetén például végül az egész úgy hangzik, hogy egy átlag magyar fül nem tudja megkülönböztetni a "cs"-tõl. Vagyis sokan ugyanazt hallják, amikor az angol azt mondja, hogy "train" vagy hogy "chain".

Létezik olyan program, ami lehallgatja a zenét és kottába át tudja írni. Ugyanis van egy olyan dal ami nekem eszméletlenül tettszik csak hát kotta nincs (egyébként hegedűre)?

ha érdekel itt a link: <http://www.youtube.com/watch?v=ZnJ7uOK4nYg

Legjobb válasz: Természetesen nincs, ennyire azért nem fejlett a technológia. :) Egy kis google-keresés után találtam ezt: http://fiddlerman.com/wp-content/uploads/2012/01/Hes-a-Pirat.. Mellesleg hány éve hegedülsz/hegedül az akinek kell a kotta? Semmi közöm hozzá, csak én is hegedülök, és érdekel. :)

Természetesen nincs, ennyire azért nem fejlett a technológia. :) Egy kis google-keresés után találtam ezt: http://fiddlerman.com/wp-content/uploads/2012/01/Hes-a-Pirat.. Mellesleg hány éve hegedülsz/hegedül az akinek kell a kotta? Semmi közöm hozzá, csak én is hegedülök, és érdekel. :)
A kérdező hozzászólása: szia, idén lesz 8. éve :)
A kérdező hozzászólása: mellesleg köszönöm ismerem a kottát, csak tudod annyira jó ez a változat...
Bocs a késõi válasz miatt. Ugyan az a változat, de az amit én küldtem, csak a hegedû része. Ha jobban meghallgatod a zenét, hallhatod a háttérbõl a zongorát meg a többi hangszert. Gyakorlatilag egy egész zenekar játszik.
Olyan program, ami használható is, olyan nincs. Ha így van mögötte zenekar, a hegedûjátékban vannak hajlítások is, akkor mindent visszaad, csak a kottát nem. :-) Esetleg miért nem próbálod hangzás után megtanulni, aztán ha nagyon kell, akkor lekottázni magadnak? Youtube esetén lehet aktiválni a HTML5 lejátszót: http://www.youtube.com/html5 (Célszerû ehhez Chrome-ot használni.) Ezután a videónál a beállításoknál meg lehet adni a lejátszás sebességét. Ez segíthet a gyorsabb futamok lekövetésében.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, ki is próbálom :D

Létezik olyan gyermekülés ami az olyan autókba is beköthető amiben nincs hátul 3 pontos biztonsági öv? Csak a keresztbe átmenő van .

nálunk ez a helyzet eddig megoldottuk még 1 gyerek volt elöl utazott velünk,de most lassan jön a 2.És nem tudjuk megvalósítható-e valahogy ezzel a kocsival az utazás...renault traficról van szó egyébként!

Legjobb válasz: Nekünk Suzukink van ugyan, de beszereztünk bontott hátsó 3 pontos övet pár ezerért, párom beszerelte és kész. Ha öv nincs is a kocsiban, elvileg a helye megvan, akkor ti is meg tudjátok így oldani. Nekünk azért kellett, mert utáltam, hogy a gyereke elöl van én meg hátul, nem láttam rá. Jobb, hogy mellette ülök.

Nekünk Suzukink van ugyan, de beszereztünk bontott hátsó 3 pontos övet pár ezerért, párom beszerelte és kész. Ha öv nincs is a kocsiban, elvileg a helye megvan, akkor ti is meg tudjátok így oldani. Nekünk azért kellett, mert utáltam, hogy a gyereke elöl van én meg hátul, nem láttam rá. Jobb, hogy mellette ülök.
Én úgy tudom, hogy nincs.
Az 50ezres ülések azok a közép árkategóriások. Onnantól kezdõdnek a biztonságos ülések. Annál olcsóbban olyat nem találsz amibe biztonsággal ültetheted a gyereked.
Én is most ilyet keresek. Ma amit találtam: egy Maxi Cosi ülés és egy Römer, de mindkettõ ára 50 ezer körül van!!!!!! Hihetetlen drága!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen utolsó:) :) :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
century. de hogy lehet-e még kapni, passz.
Létezik. Pont múltkor beszlélgettek errõl az indexes fórumon kérdezt meg ott.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, hát nem tudom mi lesz velünk így...a férjem munkája miatt szükség van erre az autóra külön családit pedig nincs pénzünk fenntartani......holnap megnézem amit írtál kedves 2.
*gyereke =gyerek
A kérdező hozzászólása: maxi cosi piorit vettünk végül:) köszönöm

Van olyan hajvasaló ami nincs semmilyen káros káros hatással a hajra? Hallottam hogy létezik valamilyen "vizes" hajvasaló, igaz ez?

Hol lehet ilyent beszerezni ha van?

Legjobb válasz: http://www.pixmania.hu/hu/hu/03810598/art/remington/wet-2-st.. Ez nedves hajra is jó. De attól még ugyanúgy káros a hajra mint a többi. Olyan nincs ami nem káros.

http://www.pixmania.hu/hu/hu/03810598/art/remington/wet-2-st.. Ez nedves hajra is jó. De attól még ugyanúgy káros a hajra mint a többi. Olyan nincs ami nem káros.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) olyan értelembe gondoltam vizesre, hogy vizzel müködik a viz elpárolog s azzal egyenesítõdik ki valahogy a haj. De az interneten így nem találtam rá.
Szerintem nincs ilyen. Ha minden áron egyenes hajat akarsz, akkor kérj a fodrászodtól végleges egyenesítést.
Használj hõvédõt, az sokat segít

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!