Találatok a következő kifejezésre: Létezik olyan, az ember (120 db)

Létezik-e az emberi képzelettõl függetlenül létezõ isten - tehát van-e olyan isten, akit/amit nem az ember alkotott meg?

Amennyiben nem létezik, akkor isten nem egyéb, mint egy relatív (=viszonylagos =embertõl függõ) "kijelentés"/állítás/fogalom/jelenség stb.

Legjobb válasz: A kérdésed lényegében az, hogy isten létezik, vagy csak emberi kitaláció. A válasz: fogalmam sincs. Eddigi 41 évem során nem sikerült semmiféle biztosítékot szereznem/kapnom sem arról, hogy tutira létezik, sem arról, hogy tutira nem. Nem véletlenül beszélünk vele kapcsolatban mindig hitrõl, és sosem tudásról. Az ember élethelyzetétõl, lelki-szellemi beállítottságától függ, hogy az egyformán bizonytalan igen és nem közül éppen melyiket fogadja el valóságnak.

A kérdésed lényegében az, hogy isten létezik, vagy csak emberi kitaláció. A válasz: fogalmam sincs. Eddigi 41 évem során nem sikerült semmiféle biztosítékot szereznem/kapnom sem arról, hogy tutira létezik, sem arról, hogy tutira nem. Nem véletlenül beszélünk vele kapcsolatban mindig hitrõl, és sosem tudásról. Az ember élethelyzetétõl, lelki-szellemi beállítottságától függ, hogy az egyformán bizonytalan igen és nem közül éppen melyiket fogadja el valóságnak.
Az hogy hiszel-e istenek létében, vagy nem annak a kérdésnek az eldöntésével ekvivalens, hogy hiszel-e olyasminek a létezésében, ami létezésének semmi más jele nincs, csak az, hogy az emberiség többsége hisz benne.
Attól függ mit értünk "Isten" alatt. Einstein ha jól tudom a világ bonyolultságát és összetettségét értette e fogalom alatt, a vallást pedig az ez irátni rajogásként írta le. Egy emberarcú Isten valószínûleg nem létezik. Persze ez nem egy tudományos kijelentés.
Mivel a tudomány kategóriába irtad, feltételezem, hogy tudományos választ vársz. Nos, a tudomány válasza az, hogy nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, mert tudományos eszközökkel nem bizonyitható Isten létezése. Épp ezért a tudomány a modelljeiben nem számol Isten létezésével, de nem is veti el kategorikusan a létezését.
Szerintem elveti. Mert ha nem számol a létével, akkor elveti. Ha egy tudós vallásos, akkor a tudománytól függetlenül az.
Ha én ismernék egy ilyen Istent és elmondanám neked, hogy létezik, az számodra semmivel sem jelentene többet, mint a mostani tudásod. Az én kijelentésemben ugyanúgy csak hinni tudnál, mint a mostani elképzelésedben a kérdést illetõen. Hogy választ kapj, tapasztalathoz kell jutnod, másokat hiába kérdezel (esetleg motiváló lehet, hogy valaki azt mondja, létezik, de ez még nem bizonyító erejû). A fontosabb kérdés inkább az, hogy valóban ez-e az a kérdés, amit fel kell tenned. Hiszen ez a legnehezebb kérdésnek tûnik mind közül. Lehet, hogy van olyan kérdés, ami "közelebb" van hozzád és amit nagyobb valószínûséggel tudsz megválaszolni idõvel.
Szerintem csak kevés ember lesz attól hívõ, mert valamiféle misztikus élményben van része, miáltal közvetlenül megtapasztalja istent. A legtöbben sorsuk alakulásában vélik felfedezni az isteni gondviselést, mert mindannyian úszunk meg néha dolgokat. A legtöbben ezt hívják isten "megtapasztalásának", miközben mások meg azt mondják "szerencsém volt".
Amíg istent egy személynek képzeljük addig messze vagyunk az igazságtól, hogy milyen isten azt nem tudhatjuk de sem nem nõ sem nem férfi mert ha isten egy egész akkor mind a két pólusnak meg kell lennie benne, tehát Androgün, olvasd el a Taóval kapcsolatos ezoterikus könyveket talán közelebb kerülsz a megértéshez, a Taó isten személytelen megközelítése, megmagyarázhatatlan magyarázata, vagy olvass a panteizmusról még azzal is közelebb kerülsz isten megítéléséhez.Felfoghatod Kozmosznak is (nagy rend)isten, mikró kozmosz, (kis rend) ember, mindkettõ hasonló de minõségileg nem egy.
A kérdező hozzászólása: "Einstein ha jól tudom a világ bonyolultságát és összetettségét értette e fogalom alatt, a vallást pedig az ez irátni rajogásként írta le. " -Ez káoszimádás.

Olyan remek irodai szék esetleg létezik, hogy az ember szépen beleül, hátradől vele (esetleg lábtartója is van), míg előtte egy odahajthatós tálca tartja a laptopot-billentyűzetet?

- tehát ez így mint komplett "egy bútoros megoldásként" érdekelne igazán. Kéne valami jóságot venni, mert ahol jelenleg dolgozom, nem túl ergonomikus a környezet, akkor meg már ha az alapoktól kezdünk.

Legjobb válasz: Pont ilyen nem tudom van-e, nálunk banánszoknyás benszülött lányok tartják a billentyûzetet az egyik kezükkel, a másikkal folyamatosan adagolják a koktélokat, a lábukkal pedig masszírozzák a pezsgõfürdõs medencébe lógó lábfejünket. Ez nálunk az alap.

Pont ilyen nem tudom van-e, nálunk banánszoknyás benszülött lányok tartják a billentyûzetet az egyik kezükkel, a másikkal folyamatosan adagolják a koktélokat, a lábukkal pedig masszírozzák a pezsgõfürdõs medencébe lógó lábfejünket. Ez nálunk az alap.

Léteznek olyan emberek, akik aszociálisok, de mégis volt egy csomó nőjük, nem esik szarul nekik ha nem kíváncsiak rájuk az emberek?

vagy a kettő üti egymást? azokon a napokon, hogyan lehet úgy önmagam maradni, és nem érezni magam egy kicsit sem magányosnak, mikor egyszerűen senki nem keresi a társaságom(legalább is azok nem akikkel nap mint nap találkozom)...mert ilyenkor rám jön mindig ez a "jajjérjekmárhaza" érzés. annyira bírom, hogy ők szinte minden társaságba jól érzik magukat, én meg olyan kevés helyen:\ 18f

Legjobb válasz: Pedig létezik, én vagyok rá az élõ példa. Mindenki szarik a fejemre és csak egyetlen barátom van, bár õ sem sokat tesz a barátságunk fenntartására. Mégis volt már jó pár (számomra elég) nõm, és most sem jelentene problémát szerezni egyet. Egyáltalán nem üti egymást a kettõ. Sok antiszociálisnak titulált ember egyszerûen csak introvertált, de mivel extravertált környezetben van, ezért kinézik, visszahúzódónak tartják. Én pont ilyen vagyok. Tudom, hogy nem vagyok gyökér, azt meg, hogy sokan annak tartanak pont [email protected] Épp elég, ha én tudom, hogy ki vagyok és nem hagyom, hogy mások véleménye befolyásoljon ebben. 21/F

Pedig létezik, én vagyok rá az élõ példa. Mindenki szarik a fejemre és csak egyetlen barátom van, bár õ sem sokat tesz a barátságunk fenntartására. Mégis volt már jó pár (számomra elég) nõm, és most sem jelentene problémát szerezni egyet. Egyáltalán nem üti egymást a kettõ. Sok antiszociálisnak titulált ember egyszerûen csak introvertált, de mivel extravertált környezetben van, ezért kinézik, visszahúzódónak tartják. Én pont ilyen vagyok. Tudom, hogy nem vagyok gyökér, azt meg, hogy sokan annak tartanak pont [email protected] Épp elég, ha én tudom, hogy ki vagyok és nem hagyom, hogy mások véleménye befolyásoljon ebben. 21/F
Ilyen nem létezik.
Látod utolso, már nem vagy antiszociális. Ha rászánod magad a nõzésre akkor már nem vagy antiszoc.
Az antiszociálist én nem a szó szoros értelmében értettem, mert a kérdezõ sem úgy írta. A legtöbb ember az antiszociálist egyenlõnek tekinti a magányossal, ebbõl indultam ki. # 2


Létezik olyan hogy testen kivüli élmény? Képes az ember kilépni fizikai testéből és utazgatni?

Legjobb válasz: 1.Létezik 2.képes, vagy kapja adományként mint képesség tanulás nélkül a magas szellemi szinten lévõ spirituálisan élõ és gondokodó emberek körében létezik hosszas gyakorlás eredménye lehet, ehhez megfelelõ életmód váltás szükséges ____ a spontán valóban mütéteknél, baleseteknél, újraélesztéseknél, vagy elég mély depressziós v egyéb betegség következményeként történik meg.

1.Létezik 2.képes, vagy kapja adományként mint képesség tanulás nélkül a magas szellemi szinten lévõ spirituálisan élõ és gondokodó emberek körében létezik hosszas gyakorlás eredménye lehet, ehhez megfelelõ életmód váltás szükséges ____ a spontán valóban mütéteknél, baleseteknél, újraélesztéseknél, vagy elég mély depressziós v egyéb betegség következményeként történik meg.
Azért nem egészen így. De képes rá. Pl mûtétnél, mély altatásban, van aki akár alváskor is, de úgy tudom (ez nem biztos), hogy ezt tanulni is lehet. Egyik rokonommal egyszer megtörtént :) Altatásban. Felülrõl látta magát és a mûtõben repkedett... Fura lehet.
Egyszerû példa, sokunkkal megesett de senki nem szokta felismerni: Félálomban egyszer csak azt érzed, mintha zuhannál és amikor leesel..összerázkódsz az ágyban.. vagy ehhez hasonló az, amikor olyan, mintha elcsúsznál és szintén összerázkódsz... Szerinted miért van ez? Kezdessz ébredezni (újra) és az álmod alatt szabadon szárnyaló lélek kénytelen visszatérni a testbe hipersebességgel, mielõtt fizikálisan felébrednél.. ugyanis hogy mûködhetne a gépezet, ha nincs benne a motor?.. Köv kérdés: kóma? Fizikálisan élõ a test, de a lélek valahogy blokkolt...nem tud a testben maradni... Dióhéjban ennyi:D Ezek nem saját gondolatok:D, olvastam.. és szerintem elgondolkodtatóak...
Van ilyen. Legalábbis sok helyen hallottam már rola.Olvastam is rola. Ami ilyenkor elhagyja a tested, azt asztráltestnek nevezik. Megfelelo koncentrácio kell hozzá, ill., hogy el tudd laszítani a tested teljesen, jo ha ekozben meditácios kazettát hallgatsz. Egyébként állitolag ilyenkor bárhová el tud jutni az asztráltested!
persze én meg találkoztam elvis-el tegnap együtt focitzunk... heló
"Félálomban egyszer csak azt érzed, mintha zuhannál és amikor leesel..összerázkódsz az ágyban.." Ez igen gyakori dolog. A zuhanás sok mindentõl lehet... vérnyomás, légzés zavarai. Ha sokszor van, ki kell vizsgáltatni. A rázkódás, összerándulás pedig a bénítás zavara lehet. A "bénítás" azt jelenti, hogy álmodban az izmaid le vannak bénítva, hogy ne legyél alvajáró. Félálomban ez nem mindig történik meg - ilyenkor rándulsz össze. Természetes dolog. Testen kívüli élmény lehet - de lélek nincs. Tudnánk róla. Sérti az energia megmaradás törvényét.
Én nem hiszek benne. Majd ha velem is megtörténik, elhiszem.
A Biblia nem tanítja (a különféle vallások igen), hogy lenne az embernek lelke, ilyen formán biztos, hogy nem lehet kilépni a fizikai testbõl. Az agy viszont képes olyan idegi hormonok hatására és stresszhelyzetben hallucinációra, mintha az ember valóban kilépne a testébõl, és képes lenne "utazgatni." Ebben az esetben azt az embert, aki ilyet átélt, nem lehet meggyõzni arról, hogy a képzelet szüleménye játszott vele. Néha az élet kiábrándító, de nem kell mindenben természetfölötti képességet látni (lásd bûvésztrükkök, pedig azok sokkal egyszerûbbek, mint a halálközleli élmény).
Na de mi van az étertesttel, hoppá? Úgy tudom, hogy az étertestet kell kivonni az asztráltestbõl és akkor lehet fényképezni az aurát. A minap hallottam egy papot a rádióban, hogy egyszer életében ördögöt kellett ûznie, ráadásul a szentelt víz elég sem volt, csak a szentelt só. A tv-ben meg küldi az "energiát" a faszi, meg ingával jósolgat. Édes istenem, mi van itt?
Amikor fekszem az ágyban, átölelve a párnát, amin a fejem van, akkor el szokott zsibbadni a karom. Ilyenkor szoktam érezni, mintha "belenyúlnék" az ágyba. A tudatom mozgatná a karomat, de ez fizikailag nem lehetséges, mert a vér nem kering eléggé. Ilyesmi lehet nagy terjedelemben is. Szerintem egyszerü biológia, kémia, stb.
Az "utazgatni" az azért kicsit túlzás. Ez olyan önzõen hangzik. Márpedig ahhoz, hogy ki tudj lépni, vagy született tehetség kell, vagy magasabb szellemi szint. Ahhoz pedig hozzátartozik, hogy megpróbáljuk mellõzni az önzõséget, saját önös vágyainkat.
Ki a f...m lép ki belõled wazze? Te azonos vagy azzal a térfogattal, amit ebbõl a világegyetembõl elfoglalsz. A többi csak nyelvtan, meg az, hogy a metaforát valóságnak tekinted.
Gratulálok, hogy 0%-ra pontoztátok az energiamegmaradás törvényét! Ebbõl látszik, hogy aki itt pontoz, az még egy gimnáziumi fizikát is képtelen volt megérteni. Ezért (is) van itt ez az ország, ahol van... az ilyenek veszik fel többek között a frankhiteleket is.
Csak tudnám, hogy ez mit keres ilyen válaszokkal a tudományban. Kedves kérdezõ! Nem létezik testen kívüli utazás. Egyetlen egyszer sem sikerült bizonyítani. Többször csináltak kísérleteket, például a mûtõlámpa tetejére felraktak egy papírt, üzenettel (és nem szóltak róla a páciensnek) és kivétel nélkül nem tudtak róla, hiába számoltak be testen kívüli élményrõl. Valahogy mindig csak olyan dolgokat láttak, amit elõtte is láttak, vagy tudtak róla. Pedig ezt oly egyszerû lenni bizonyítani, és mégsem sikerült... :)

Léteznek olyan közösségek/helyek, ahol értelmesebb embereket találok az átlagnál?

Az átlaghoz képest túlságosan is szabadgondolkodó vagyok, ezért nehéz kialakítanom kapcsolatot nálam egyszer?bb emberekkel. Ezen felül még távolságtartó és kissé zárkózott is vagyok, ami tovább rontja a helyzetet. Ha valaki hasonló helyzetben van/volt, szívesen venném a tanácsokat. A támadásokra nem fogok reagálni, ne fáradjatok vele.

Legjobb válasz: Egyébként bocs a hangvételért, de a kérdésedbõl arra következtettem, hogy egy szerencsétlen vagy. Ez nem zárja ki egyébként azt a tényt, hogy magasabb az IQ-d az átlagnál (én is ismerek olyan embert akinek magas az IQja, mégis sok tekintetben egyszerûbbnek tartom õt más buta emberknél... Egyszerûen ez nem ilyen egyszerû. Aki a szociális életét interneten éli és meg sem próbál nyitni az emberek felé az meg is érdemli, hogy egyedül legyen. Más lehetõség még, hogy rákeresel a Mensa szócskára a neten. Elmész szépen kitölteni az IQ tesztjüket és ott rögtön kiderül, hogy szeretnék e , hogy csatlakozz a közösségükhöz :D. Sok szerencsét) * "A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek klubja, közel százezer taggal szerte a világon, melybõl nyolcszázan Magyarországon élnek. Célunk az intelligencia népszerûsítése, az intelligenciára vonatkozó kutatások támogatása, valamint ösztönzõ közeg biztosítása tagjaink számára."

Egyébként bocs a hangvételért, de a kérdésedbõl arra következtettem, hogy egy szerencsétlen vagy. Ez nem zárja ki egyébként azt a tényt, hogy magasabb az IQ-d az átlagnál (én is ismerek olyan embert akinek magas az IQja, mégis sok tekintetben egyszerûbbnek tartom õt más buta emberknél... Egyszerûen ez nem ilyen egyszerû. Aki a szociális életét interneten éli és meg sem próbál nyitni az emberek felé az meg is érdemli, hogy egyedül legyen. Más lehetõség még, hogy rákeresel a Mensa szócskára a neten. Elmész szépen kitölteni az IQ tesztjüket és ott rögtön kiderül, hogy szeretnék e , hogy csatlakozz a közösségükhöz :D. Sok szerencsét) * "A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek klubja, közel százezer taggal szerte a világon, melybõl nyolcszázan Magyarországon élnek. Célunk az intelligencia népszerûsítése, az intelligenciára vonatkozó kutatások támogatása, valamint ösztönzõ közeg biztosítása tagjaink számára."
Ja és IQ és EQ között sincs korreláció persze... Attól hogy 4 ábra közül ki tudsz választani egy kakukktojást még nem tudod könnyebben feldolgozni egy szeretted halálát pl. Seeemmmii köze hozzá.
Hát közösséget nem nagyon tudok. Viszont beszélgetni szívesen beszélgetek ilyen emberekkel, mert én is hiányolom az értelmes társaságot.
Hasonló helyzetben vagyok mint te, azt, hogy értelmesebb vagyok-e az átlagnál, azt nem tudom, de azt tudom, hogy én is kissé zárkózott vagyok és nehezen alakítok ki kapcsolatot, legfõképp azért, mert a kommunikációval gondjaim vannak. 21/F
Nem érdekel reagálsz e a támadásokra, de én sajnállak téged. Ennyi blõdséget még nem olvastam ilyen fokú önbizalommal megspékelve. Ilyeneket bárki tud írni, tehát, hogy egyedül van (biztos nem azért mert vele van a baj, hanem sokkal inkább azért mert annyival intelligensebb a többinél) áh.. :DxD Én láttam már intelligens embereket, de õk leginkább sikeresek voltak. Na csá.
Ez nagyon furcsa, én is értelmesebb vagyok az átlagnál (az IQ-m is jóval átlagfeletti nekem is) és én is nehezen teremtek kapcsolatot az emberekkel. Én is rájöttem már hogy minden emberben van valami értékes, de hiába, egy téma még kevés ahhoz, hogy tudj beszélgetni valakivel... Örülnék neki ha lenne egy ilyen lap értelmesebb embereknek (de nagyképûek vagyunk mi mind, de hát ez az igazság :D) mert mondjuk facebook-ról elég nehéz kiszelektálni az értelmesebbeket, majdhogynem lehetetlen. Bocs a sok szóismétlésért, csak megörültem ennek a kérdésnek :)
Hasonlítok hozzád. Az a meggyõzõdésem, hogy sokkal jobban kezelem az érzelmeim mint bárki a környezetemben és az IQ-m is bõven átlagfeletti (ez utóbbi nem csak hit hanem mért dolog). DE!!! Arra jöttem rá hogy kva nagy baj ha ez ember nem tud kapcsolatot teremteni az "egyszerûbb" emberekkel. Õk képesek egymással. Mi, értelmesebbek meg nem tudunk velük kapcsolatba lépni? Akkor végülis velünk van a baj nem? Hiszen õk képesek rá. Tehát szerintem csiszold az empátiás és kommunikációs készségeid mert minden embertõl van mint tanulni és minden ember értékes. Ha nem találod az értéket bennük te vallottál kudarcot. Én erre jöttem rá és ez a hozzáállás nagyon hasznosnak bizonyul. Amíg magad külömbnek érzed a többieknél addig veled van a baj. (És virít hogy különbnek érzed magad: "nem reagálsz támadásokra"... Ez azért 99, 9% hogy nagyképûség :D ) Remélem ez elmegy jótanácsnak, támadás helyett. De nem kommunikálni nem lehet. Ha nem reagálsz erre, akkor tudom hogy nem értetted meg amit tanácsolok....
77%-os: Ez a csók eddig semmit sem írt csak, hogy õ egy "szabadgondolkodó" bele sem merek gondolni, hogy ez mit jelent nála :D
1. Kurvära nem értelmetlen. Ha egész nap a farkad vered, és a netet bámulod, az intelligenciád épp annyit ér, mint amit a zsepibe kicsapsz, haver. Tehát még egyszer: mire használod? 2. Szerinted õk jól éreznék magukat veled? Amennyiben az egyetlen témád az, hogy mindannyian mennyire egyedülálló übermenschek vagytok, persze addig, amíg valamelyikük ki nem érdemli a haragod - mondjuk megtámad - amikor is azonnal visszasüppednek az értelmi képességei az átlagba - akkor valszeg az IQ-sznob, egokult díszpatkányok sereglete felel meg neked. Ha viszont van egyéb témád, esetleg valami olyan terület, ahol kiváló vagy - felteszem van, mert jóindulatú vagyok - akkor értelemszerûen érdemes arra kapargatni, legyen az sakk, informatika, természettudományok, bölcsészet, whatever. Azt ne mondd már, hogy ezt magadtól nem bírtad kikockázni, Mr. Agy :D
A helyzet az, hogy az intelligencia nem egy pontosan mérhetõ valami. Az EQ és az AQ érzelmi és mûveltségi intelligencia, tehát azért lehet némi közük egymáshoz, ha nem is állnak közvetlen összefüggésbe. Én nem hiszem hogy az érzelmi intelligencia kérdése lenne a nagyképûség, ugyanis akik igazán intelligensek tisztában kellene legyenek vele, hogy õk sem tökéletesek, csak könnyebben megoldanak bizonyos logikai feladatokat. Ám ha mégis, mivel mind a három érték fejleszthetõ, annak több oka lenne különbnek érezni magát a többi embernél akinek mind a három érték elég magas, magasabb az átlagnál. De szerintem az ilyen embereknek nincs ekkora arcuk. Aztán lehet hogy a tévedek. A kérdezõ is legfeljebb csak magas IQ-val rendelkezõ beképzelt emberekkel tud majd érdemben társalogni, mert aki nem beképzelt, az nem szereti az ilyen tulajdonsággal rendelkezõk társaságát. A kérdezõ leszállhatna a magas lóról, mert nem hiszem hogy soha egyetlen értelmes emberrel nem találkozott. Csak nem kéne lenézni mindenkit és akkor lehet hogy tudna kapcsolatokat teremteni másokkal, és nem utálná mindenki akivel eddig szóba elegyedett. Itt is úgy beszél mint valami istenség. Bennem csak egy kérdés merült fel. Ha nem olvasta el a kötekedõk válaszát, akkor honnan veszi, hogy csak kötekednek? Mert nem tetszik neki az elsõ két szó, már messze menõ következtetéseket levon a szöveg további tartalmát illetõen, holott lehet hogy valaki csak jó szándékból akarta felhívni a figyelmét a komoly hibáira, ami miatt a büdös életben nem fog tudni normális emberi kapcsolatokat kialakítani. Amúgy meg mindenki egyszerûbb ember nála. Más szemében a szálkát sajátjában a gerendát sem veszi észre. Javasoltam neki a mensa klubot, de nyilván azt sem olvasta, mert kötekedõnek vélt.:D Mondjuk nem az én bajom, hogy egyedül fog ülni azon a magas lovon élete végéig. Nem csak a neked tetszõ válaszokra kell ám odafigyelni, kedves kérdezõ, mert nem biztos hogy azokban leled meg a boldogulásodhoz szükséges útmutatást. Hogy ilyen költõien fogalmazzak:D
A kérdező hozzászólása: 1. szerintem ez értelmetlen kérdés 2. hogy jól érezzem magam velük
Két kérdés merült fel bennem. 1. Az intelligenciád, 'önmagában', mire jó? Mire használod? 2. Miért szeretnél kapcsolatot kialakítani értelmes, különleges emberekkel? Mire használnád?
csóka*
". A kérdezõ is legfeljebb csak magas IQ-val rendelkezõ beképzelt emberekkel tud majd érdemben társalogni" Tévedsz. A kutya se lenne rá kíváncsi ilyen helyeken. Fogadok, hogy, ha elmenne egy ilyen Mensa tesztre ki is hullana a rostán. Viszont õt ugye nem érdkli az IQ, tehát...marad egy magányos szabagondolkodó aki senkivel sem tud szabagondolkodni ígyhát felteszi ezt a kérdést gyakorin :)
ja "Nem a víz hülye, ha a kacsa nem tud úszni" :D Én sem ismerem egyébként a Mensa-tagokat, biztos erõs logikával vannak felvértezve, de IQ is csak egy érték. Többiben egyetértünk
Jó, nem izgatnak a hülyeségeid. Hány éves vagy egyáltalán? Menj el egyetemre. Vagy ott is hülyék vannak, ugye? Sajnállak téged, mert lesüt az egész irományodból, hogy csupán egy szánalmas internetkocka vagy aki még arra sem képes, hogy barátokat találjon magának a való világban.
Egyébként -habár csak ismételni tudom magam- A keresõk használatához is csupán logika kell. Elmehetnél könyvtárba is, de legalábbis egyetemre mindenképpen. Vagy keresd fel esetleg Szász Marci barátodat, õ lehet, hogy becsavarná neked a lompost :)
Tudok helyesen írni. Ezt a képesítésem is bizonyítja, és a helyesírás ellenõrzõ is. Ezek szerint te nem annyira tudsz.:D De nem is érdekel, hogy mit mond a fajtád. Röviden fogalmazok és kevésbé intelligensen mint eddig (mivel már tisztán látom, hogy körülbelül mennyi eszed van): S.GGFEJ VAGY. (Gyengébbek kedvéért a pont helyén a hiányzó betû: E )Szabadgondolkodónak is lehetne mondani, de mi, átlagos, egyszerû debilek csak így hívjuk fajunk hozzád hasonló, magukat felsõbbrendûnek és páratlanul intelligensnek tartó egyedeit. Jelenthetsz érte nyugodtan. Attól még az leszel. Kérdezz meg bárkit, hogy így van-e. Jaj, hogy nincsenek barátaid? Bocsánat, majdnem elfelejtettem. További jó nyûglõdést.
A kérdező hozzászólása: úgy látom érdemleges válasz már nem fog érkezni. további jó gyûlölködést
Sajnos nem fogsz találni sohasem.Egy két embert találsz akivel értelmesen elbeszélgethetsz a te igényeidnek megfelelõen.De nagyobb közösséget , hogy neked mindenki megfelelne nem fogsz találni.
Én nem segítek :D Azok után, hogy leoltott szrintem csak szrjuk le, ahogyan mások is teszik.
Segítsünk a kérdezõnek találni egy csajt hogy kicsit jól érezhesse már magát egyszer az életben!
Attól függ kit, mit tartasz "egyszerûbb" embernek. A mai ValóVilág-on meg facebook-on érlelõdött generációt? Hát nem tudom, nem lesz könnyû dolgod. Én középsuliban nem igazán találtam, esetleg valami olyan tanfolyamon vagy elõadáson néznék szét, ami csak egy szûkebb réteget érdekel (vagy legalábbis az "egyszerû" embert semmiképp).
Szerintem aki nagyon intelligens az nem szokott bekepzelt lenni. Fura, es kulonc esetleg. Egyebkent ha joval atlagfeletti az iq-d, van a mensahungariqanak egy zsenicsapata, csatlakozz hozzajuk. Persze csak ha zseni iq-d van. Sima atlag feletti iq-val a magyar lakossag 10%-a rendelkezik. Keresd az o tarsasagukat. Bar mi nem verbuvalunk csapatokat, es pl en nem kedvelem igazan wazt aki felsobbrendunek tartja magat masoknal. Ha zarkozott vagy az a te gyengeseged, tehat te is "egyszerubb" vagy valamilyen szempontbol. Annyira lenezo ez a szo... Nem elfogadhato hogy lekezelj valakit pusztan mert nem olyan zsenialos langelme mint te. Ha adtal volna valami nagyon jo dolgot a vilagnak meg akkor is visszatetszo lenne.
beképzeltség és IQ között nincs korreláció. beképzeltség és EQ között már annál inkább. És negatív.
*zsenialis:) Bocs, az elirasok az erintokepernyonek koszonhetok.
Jah utolsóval egyetértek és õ is mondta a Mensa klubot :) Egyébként még annyit tennék hozzá, hogy bár én nem vagyok lángelme -nem is akarok az lenni- mégis rátaláltam a Mensára, ráadásul nem is most hanem kb 15-16 éves koromban. Már akkor jobban használtam a Googlet mint itt egyes zseni növendékek.
" Engem nem érdekel az iq, életszemléletrõl beszélek, amit nem lehet mérni." Számítottam erre a válaszra. Tehát te magad sem tudod kikhez akarsz tartozni, majd elõjössz azzal, hogy a Mensához sem akarsz csatlakozni érdekes módon hm... Amúgy egy szóval sem írtam, hogy tagja lennék ennek a csoportnak. Viszont azt már tudom, hogy neked mi bajod van: marhára egyedül vagy. Viszont ne aggódj, így folytatod egyedül is fogsz maradni. Persze menj csak fel portálokra, nehogy a valóságban próbálj meg kommunikációt kezdeményezni, mert ott rögtön kiderülne milyen is vagy valójában :) Egyébként meg csak magamat tudom ismételni: Ismerek értelmes embereket, de õk nem fognak ilyen kérdéseket kiiírni mivel MINDENKIVEL megtalálják a hangot, az utolsó cigánytól a diplomásokig, mindenkivel.
Visszatérve: Ilyeneket meg aztán tényleg bárki tud állítani magáról, még kimondottan erõs értelmi szint sem kell hozzá. Más a szemléletmódod...and? Ez mitõl jelentené, hogy értelmesebb vagy, vagy, hogy mások tenálad "egyszerûbbek" volnának? Mondom...ismerek nem is egy ilyen netes kockát, beszélgetek velük nap mint nap... Sõt, ismerek ugyanilyen embert 40+ évesen akinek se gyereke se családja se semmilye. Egyedül van, megkeseredett... A nagy "egyedülálló világszemélete" úgylátszik csõdöt mondott.
hát elég beképzelt a kérdezõ... Valami hihetetlen értelemre vall hogy GYK-n kér tanácsot hol talál értelmesebb embereket.... FAIL! :P
Hát én is pont ezt mondtam, hogy még a Googlet sem tudja használni. Aztán meg letámad engem mert beképzelt vagyok :D
Ez egyáltalán nem fail... A gyakorin aztán tényleg mindenféle ember megtalálható!
A kérdező hozzászólása: 21:19 Te sem vagy értelmes ember, a 2. hülyeség után abbahagytam az olvasást. A többi kötekedõnek: Veletek ellentétben engem nem az boldogít ha másokat köpködhetek. Nem vagytok értelmes emberek.
Most mi lesz? Na mindegy, én leírtam amit leírtam. Ismerek épp elég olyan gyökeret mint te, hogy tudjam nem éri meg tovább tépni a szám. Remélem örökre ilyen maradsz és az életben nem találsz magadhoz való embereket :D
Mondom...ismerek nem is egy ilyen netes kockát, beszélgetek velük nap mint nap... Sõt, ismerek ugyanilyen embert 40+ évesen akinek se gyereke se családja se semmilye. Egyedül van, megkeseredett... A nagy "egyedülálló világszemélete" úgylátszik csõdöt mondott.
"Léteznek olyan közösségek/helyek, ahol értelmesebb embereket találok az átlagnál?" Egyetem, matematikus szak. "nehéz kialakítanom kapcsolatot nálam egyszerûbb emberekkel ... távolságtartó és kissé zárkózott is vagyok" Aki távolságtartó és zárkózott, az nehezen barátkozik. Ha ez zavar, akkor fejleszd a társas képességeidet.

Szerintetek vannak olyan lények amik meg szálják az embereket a démoni meg szállottságra gondolok szerintetek léteznek ilyenek?

Legjobb válasz: Én tudom, hogy léteznek, mert láttam rá példát, de fölösleges ilyet kérdezni, mert mindenki azt válaszol rá amit akar. Szerintem az az egészséges hozzáállás, ha az ember nem zár ki semmit, hogy mi lehetséges és ha megtapasztal valamit, hogy lehetséges amirõl eddig csak feltételezése volt, akkor higgye el. (És még akkor is vizsgálja azért néha felül.)

Én tudom, hogy léteznek, mert láttam rá példát, de fölösleges ilyet kérdezni, mert mindenki azt válaszol rá amit akar. Szerintem az az egészséges hozzáállás, ha az ember nem zár ki semmit, hogy mi lehetséges és ha megtapasztal valamit, hogy lehetséges amirõl eddig csak feltételezése volt, akkor higgye el. (És még akkor is vizsgálja azért néha felül.)
a vatikán ma hivatalos ördögûzõ szolgálatot tart , papként is nehéz bekerülni, és a vatinkában van a képzésük. itt megismerkednek a démonidézés és a fekete mágia elméletével és gyakorlatával. h micsoda hatalom ez??? többéves papi munka /szolgálat után a püspök v egyházi elöljáró erjeszti fel a papot ilyen munkára, majd egy bizottság is dönt a sorsa felõle, ha minden ok akkor mehet a vatinkánba tanulni!! és mindez miért van??? mert az a hatalom amit ezután kapnak a kezükbe, rosszra is fordítható, pl anyagi célokra, v emberek ellen, ezért a legfelkészültebb papok kapják meg ezt a beavató tudást. magyarul azt az õsi fekete mágikus tudást kapják meg, amit pl az asszírok, perzsák, és egyéb õsi népek használtak, csak késõbb a kereszténység elõretörésével ezek a vallások háttérbe szorultak, majd eltûntek.
Bizonyítani nem lehet, de szerintem nem ok nélkül vannak évezredek óta olyan lények amikrõl feljegyzéseket írnak, amikben már régóta hisznek. Az oké, hogy régen sok pszichés betegséget démoni megszállásként kezeltek, de nem hiszem hogy csak ennyi lenne mögötte.Ha végiggondoljuk akkor nyilván okkal van az hogy ennyien hittek benne, csak manapság ezek háttérbe szorulnak.
Persze, Hollywoodban mindennaposak.
"mert az a hatalom amit ezután kapnak a kezükbe, rosszra is fordítható, pl anyagi célokra, v emberek ellen, ezért a legfelkészültebb papok kapják meg ezt a beavató tudást. " Mert élt valaha is olyan pap aki az emberek szolgálatára használta a tudását, nem az egyháza érdekeinek védelmére, gazdagítására, hatalmának növelésére? Ha lenne ilyen már rég a vatikán uralna minden országot, a pedomacik átvették volna az uralmat a világ felett...
Jászai András! Sajnos nem ez az egyetlen helyesírási hiba, gyakorlatilag tele van vele a két sor. Elõször tanárt, aztán orvost ajánlok a kérdezõnek.
Biztosan vannak
Persze rengeteg. Ezekbõl élnek a pszichiáterek, meg az elmegyógyászok...
Én nem hiszek ebben. Bár egy talán van, aki téged zavart meg, amikor leírtad a kérdést, és megszállják helyett "meg szálják"-ot írtál...
Minden élõ és élettelen dolog a földön, ön ön tudatod teremtménye, ennyit ha tudsz elég, s szabad vagy.
Persze, de azok mind benned vannak. Ha nem foglalkozol velük, nem lesznek és élhetsz nyugodtan.
Dehogy háborodott. Csak hát kellett neki az a bicikli na. EEEEEEkszöszájzbúúúúúúk.....
elég durva videó. sztem a gyerek megháborodott
Vannak
ha már az egyháznál tartunk:rengeteg dolgot lopott más vallásokból(jelképekre, hitekre gondolok)amit utána a saját képükre formáltak, nem törõdve az eredeti jelentésükkel
erjeszti=terjeszti fel lemaradt egy betû ...
Hogyne lennének. Engem kb 35 éve egyszer úgy megszálltak a Holt-Sió partján, hogy alig fért a fejem vissza a bukósisakba. Apró, kis zümmögõ lények voltak és csíptek, mint a veszedelem. :D
Létezik, de az ilyen ember depressziós.
ok nélkül senki nem lesz öngyilkos. lehet hogy az élete nem volt olyan rossz külsõ szemmel, de õ mégis úgy élte meg. az öngyilkosság nem hirtelen elhatározásból történik, hanem az illetõ tudatosan készül erre. egészséges ember nem lesz öngyilkos.
Létezik , de õ már nem fogja elmesélni...
Nihil.
Van, például a céltalan ember egyik fajtája :) Habár ok nélkül tényleg nem lesz az ember öngyi.
Ha utálja az életet, már az is egy ok.
Utálja az életet, és ebbõl kimozdíthatatlan: ez a depresszió biztos jele.

Ha férges valaki, mik a tünetek? Minden székletben jelen van? És létezik olyan, hogy az embernek van, aztán magától elmúlik, később újra előjön?

Legjobb válasz: Gyulladást és viszketést okoznak a végbél tájékán. Két féle emberi bélféreg létezik, az egyik az orsó giliszta, a másik a szalagféreg.Az orsógiliszta fertõzés esetenként hasi fájdalmat, és vakbél gyulladást is okozhat.Mindkettõ fertõzött étellel, és széklettel terjed.

Gyulladást és viszketést okoznak a végbél tájékán. Két féle emberi bélféreg létezik, az egyik az orsó giliszta, a másik a szalagféreg.Az orsógiliszta fertõzés esetenként hasi fájdalmat, és vakbél gyulladást is okozhat.Mindkettõ fertõzött étellel, és széklettel terjed.

Létezik olyan betegség (komolyan, mint pl. egy fóbia), hogy az ember a szeretettől való félelmet érez és/vagy elutasítja azt?

Legjobb válasz: Sajnos létezik.De van ennek valami kiváltó oka is,amit viszont Te tudsz megtalálni(mondjuk Kineziológussal együtt)Ez elég szomorú állapot,mert minden ember vágyik a szeretetre,még a fent említett is,de amikor ott van,nem tud vele mit kezdeni.

Sajnos létezik.De van ennek valami kiváltó oka is, amit viszont Te tudsz megtalálni(mondjuk Kineziológussal együtt)Ez elég szomorú állapot, mert minden ember vágyik a szeretetre, még a fent említett is, de amikor ott van, nem tud vele mit kezdeni.
A kérdező hozzászólása: és mi a neve? nincsen valami szakneve?
Ezt találtam: Aphefóbia: Az érintéstõl, az érzelmektõl, az intim helyzetektõl és a másokhoz való túlságos fizikai közelségtõl való félelem. Nem bizti, hogy fedi az általad említettet. Te még nem gondolkodtál el azon, hányfajta fóbiánk lett a híres civilizációnkban?Valamit igencsak elrontottunk...
Mintha nem tudnánk megélni(kiélni)a saját szeretetünket ilyenkor, és ettõl feszültség keletkezik.Érdekes lenne a háttér nagyon.Valahol törés történt:feldolgozatlan.
na, kár volt elolvasnom. ismerõs szitu:/
A kérdező hozzászólása: valakidnek ilyen/hasonló betegsége van?:O Nem írnál róla egy kicsit? Esetleg privátba?:O

Létezik olyan hogy lelki élősködő? Aki mások életenergiájából táplálkozik és másokon keresztül akarja érvényesíteni az akaratát? Minek hívják az ilyen embert?

Azt hiszem anyám ilyen..

Legjobb válasz: Az ilyet semminek, maximum rosszindulatú embernek. Nincsenek energiavámpírok meg ilyen gyökérségek. A jó édes anyádat nem tölti fel energiával, ha igaza van, maximum elégedettséggel. Ez egyébként jellemvonásbeli kérdés, túlzott makacsság, önzõség állhat a háttérben. Nem kell túlmisztifikálni. Vagy az ezotéria témakörbe szántad? Az olyat meg, aki hagyja, azt gyenge, jellemtelen embernek.

Az ilyet semminek, maximum rosszindulatú embernek. Nincsenek energiavámpírok meg ilyen gyökérségek. A jó édes anyádat nem tölti fel energiával, ha igaza van, maximum elégedettséggel. Ez egyébként jellemvonásbeli kérdés, túlzott makacsság, önzõség állhat a háttérben. Nem kell túlmisztifikálni. Vagy az ezotéria témakörbe szántad? Az olyat meg, aki hagyja, azt gyenge, jellemtelen embernek.
attól, hogy energiavámpírnak hívják ez nem valami ezoterikus kifejezés. Csak vannak olyan emberek, akiknek ha a közelükben vagy, rögtön érzed, hogy rossz lesz a közérzeted..Nekem anyukám férje (volt) ilyen korábban. Amikor hazajött már rögtön éreztem, hogy semmi kedvem semmihez. Ebben semmi természetfeletti nincs..ha nem ismerném hanem elmennék mellette az utcán akkor nem vettem volna ezt soha észre, mivel ez inkább annak a jele, hogy nem kedveltül õt túlzottan..
energiavámpíroknak hívják õket.
" Csak vannak olyan emberek, akiknek ha a közelükben vagy, rögtön érzed, hogy rossz lesz a közérzeted..Nekem anyukám férje (volt) ilyen korábban" Nem akarok bunkó lenni, de ahogy mondtam: csak azt lehet lehúzni, aki hagyja. Le kell sz*rni az ilyet, mert negatív, pesszimista hozzáállású, rosszindulatú emberek mindig voltak, vannak és lesznek is. De ha hagyod, hogy élõsködjenek rajtad, ha magad alá kerülsz miattuk, akkor TE csinálsz belõlük "energiavámpírt" Ez egy rohadt hülye kifejezés, mert egyszerûen arra utal, hogy az egyén szándékosan cseszteti a másikat, és neki ettõl jobb kedve lesz. Nem tagadom, van ilyen, de itt nem errõl van szó. Ez inkább akkor fordul elõ, ha az ember nagyon utál valakit, és egyszerûen annyira rosszindulatú, hogy örömet okoz neki, hogy belerúghat abba. Az, amirõl ti beszéltek egyszerû rosszindulat, önzés, pesszimizmus, stb. Nincs mögötte semmilyen hátsó szándék. Azért bánt benneteket, mert feltételezem, ti alapjáraton jóindulatú, mimózalelkû egyének vagytok, könnyû beletaposni a lelkivilágotokba. Az ilyen emberek ellen nem lehet mit tenni, az egyetlen megoldás, ha nem hagyjátok, hogy ez a rossz érzés, rossz közérzet elhatalmasodjon rajtatok, és levegõnek nézitek.
A kérdező hozzászólása: Nem nem oda szántam és nem ilyen enrgia vámpír baromságokra gondoltam.Ha nem hogy van e valakinek ilyen a családjába esetleg?És hogy hogy kezeli az ilyen személyt?
Igen, vannak ilyenek. Áldozatnak állítják be magukat, mindenkinek elmesélik, hogy elbánt velük a sors, állandóan betegek, járnak az orvosokhoz, sajnáltatják magukat, mert a sajnálatot szeretetnek gondolják. Ha ilyennel találkozoil, jobb, ha menekülsz. De az anyukádat nem hagyhatod ott. Talán ha nem reagálnál. Nem sajnálnád, nem hallgatnád meg a panaszait. De még ezenkívül az is jó lenne, ha valami vidám élményekben részesítenéd. Kirándulni, utazni, kabarét hallgatni vagy nézni, bohóckodni. Mesélj neki vidám történeteket a suliból, vagy ahol vagy, ki is találhatsz ilyeneket, és hahotázzál rajta, ahogy csak bírsz. Ha kitartó vagay, meg tudod változtatni.
Hogy hogy hívom? az egyik exemnek...
hogy ne léteznének energiavámpirok, én is az vagyok. a gyikon persze trollnak neveznek. akkor frissülök fel ha másokat fárasztok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!