Találatok a következő kifejezésre: Létezik olyan, 1 (122 db)

Szakik, létezik olyan (1 TB alatti tárkapacitású) portable HDD, amely USB 3. 0, USB 2. 0 és eSATA portokra egyaránt csatlakoztatható?

Legjobb válasz: Igen, hogy nálunk itthon kapható-e azt nem tudom. Itt méret szerint válogathatsz. http://oyendigital.com/esata-usb-3.0-hard-drive.html#? 500GB - 130$ 750GB - 150$ 1TB - 140$ Az a külsõ HDD amelyik ismeri az USB3 szabványt azt nyugodtan rádughatod USB2-es csatlakozóra is.

Igen, hogy nálunk itthon kapható-e azt nem tudom. Itt méret szerint válogathatsz. http://oyendigital.com/esata-usb-3.0-hard-drive.html#? 500GB - 130$ 750GB - 150$ 1TB - 140$ Az a külsõ HDD amelyik ismeri az USB3 szabványt azt nyugodtan rádughatod USB2-es csatlakozóra is.
Itt egy külsõ rack http://ipon.hu/webshop/product/delock_42488__2.5_external_en.. 13 és akkora 2, 5es notebook hdd-t vagy ssdt teszel bele amilyet szeretnél.

Létezik olyan, hogy valaki nem szokik le teljesen a cigirõl, csak mérsékeli az adagját? (olyan emberre gondolok, aki kõkemény dohányos, napi 2-3 doboz, és mondjuk lecsökkenti napi 1re, max 1, 5-re)

Történethez kell.

Legjobb válasz: Kizárt. totál 2 típusba sorolhatók a dohányosok, az egyik fajta (az igazi függõ) az ha mérsékelni is tudja egy ideig, attól cask jobban kívánja aztán és rövid elvonás után még többet fog cigizni. A másik típusnak meg akár egész életében mûködik úgy, h akár hónapokig nem is jut eszeébe, aztán meg egy este elszív fél dobozt, vagy mondjuk napi 1et szív évekig, aztán észre se veszi és abbahagyja. De amit írsz, na olyan nincs(még a mesében sem), bár szeretnék páran ezzel áltatni magukat. Ja várjál, te napi 1- 1,5 szálra vagy dobozra gondolsz? Ha dobozra, akkor sem túl valószínúû, sztem a dohányosok vagy egyre többet cigiznek vagy abbahagyják. szal végülis detto.

Kizárt. totál 2 típusba sorolhatók a dohányosok, az egyik fajta (az igazi függõ) az ha mérsékelni is tudja egy ideig, attól cask jobban kívánja aztán és rövid elvonás után még többet fog cigizni. A másik típusnak meg akár egész életében mûködik úgy, h akár hónapokig nem is jut eszeébe, aztán meg egy este elszív fél dobozt, vagy mondjuk napi 1et szív évekig, aztán észre se veszi és abbahagyja. De amit írsz, na olyan nincs(még a mesében sem), bár szeretnék páran ezzel áltatni magukat. Ja várjál, te napi 1- 1, 5 szálra vagy dobozra gondolsz? Ha dobozra, akkor sem túl valószínúû, sztem a dohányosok vagy egyre többet cigiznek vagy abbahagyják. szal végülis detto.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Amúgy a második típusban magamra ismertem, és én egész eddig azt hittem, hogy csak én csinálom ezt. :D
Szia. Próbáld meg a Win7-et újraparticionálni és úgy felrakni. Ha a vista megy rajta akkor Win7nek kötelezõ lesz :)


Létezik olyan, hogy 1 méter? Ez a mértékegység hogy létezik?

1 méter az a távolság, amit a fény 1/300 milliomod másodperc alatt tesz meg. a fénysebesség pedig c=300 millio m/s. hogy lehet egy fogalmat önmaga felhasznbálásával meghatározni? Nem is beszélve arról hogy a fény minden anyagban másképp terjed, gondolom itt a klasszikus értelemben vett vákumi sebességre gondol, ami a valóságban nem létezik. Lehet, hogy a fény sebessége végtelen, csupán ezt a természetét nem tudjuk vizsgálni, mivel vákuum nincsen?

Legjobb válasz: Úgy létezik, hogy van egy etalon Párizsban, http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9ter#A_m.C3.A9ter_etalon_.. és ezt valamivel egzaktabb meghatározással kellett ellátni, mint "az a platinarúd ott".

A gravitációs állandó valóban, de maga a gravitáció eltérõ az anyagsûrûség miatt eltérõ a Föld különbözõ pontjain. De belátom, ez inkább csak szõrszálhasogatás volt, elnézést érte :)
Nos, meghajolok elõtted, belátom, igazad van. Tényleg önmagával van definiálva és ezekszerint az egész fizikai ismeretanyagunk téves és hibás. Az emberiség többszázéves törekvése a világ leírására tévút, mert alapvetõ logikai hibát vétünk amikor önmagával definiáljuk a métert (legalábbis állításod szerint). De mit javasolsz, mit tegyünk? És szerinted erre hogyhogy nem jött rá még senki? Hogyan alakulhatott ez ki? Hazugság az egész fizika?
A kérdező hozzászólása: megtaláltam az oldalt ahol ezt olvastam, ellentétben az elõbbivel ezt végig elolvastam, az összes betût és nem filozófiai vagy akármilyen (legalábbis ez a része) hanem tudományos és nem tudom mennyire hiteles mert nem vagyok atomfizikus, bár te biztos ugyhogy tuti tudni fogod. egyébként kérdésedre válaszolva, valóban hülyének tartalak, mint úgy az utolsó 2-3 oldal válaszóinak zömét, tisztelet a kivételnek. http://magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&i..
Szerintem rajta kívül más nem állít ilyet. :P
s biztos, hogy nincsen valami intelligenciára utaló üzenet a kozmikus háttérsugárzásban? A Stargate Universe-ben Dr Rush azt véli, hogy a kozmikus háttérsugárzás olyan intelligenciára utal, amely a kezdetek kezdete óta létezik.
Szerintem azért marhaság (legalábbis tudományos szempontból), hogy teremtették az univerzumot, mert ez feltételezi egy teremtõ létét is, amire ezidáig még halvány jelet vagy bizonyítékot sem találtak a tudósok. A többihez nem tudok hozzászólni, mert felsõszintû matematika nélkül (nekem nincs) elmélkedni párhuzamos univerzumokról nekem csak mese, spekuláció vagy filozófia kategóriája.
nos, az hogy az univerzumot teremtették, az nem annyira nagy marhaság, ugyanis a big bang a tudomány jelenlegi állása szerint nem a kezdet. hanem csak egy kezdet. egy univerzum kezdete a sok közül. amely 2 párhuzamos univerzum összeütközésébõl keletkezik. de ah már ennyire itt tartunk, korábban én kérdeztem meg, hogy hogan mondhatják azt, hogy párhuzamos viláágok létezhetnek velünk "egy idõben", amikor az univerzumban az idõ éppen a relativitás miatt nem választható el a tértõl. Akkor mi az, hogy velünk egy idõben? ennek így nincs értelme, hiszen minden univerzumban az idõ csakis arra a saját térre vonatkozhat, nem lehet olyan, hogy "egy idõben"
Én amúgy álllítom, hogy a kérdezõ még mindig nem érti. Aki eleve belinkel egy oldalt, amely szerint az univerzumot teremtették, és õ állítja, hogy a fénysebesség pedig az elmúlt 500 évben csökkent, annak felesleges magyarázni a dolgokat... Õ néz minket hülyének, õ pedig a zseni a középszintû érettségijével, ez ellen nem lehet tenni...
Jeleneleg tényleg ráérek, bár dolgom az lenne. :D
nem. a méter at a hossz, amit a fény VÁKUUMBAN a másodperc 1/299 792 458-ad része alatt befut
A kérdező hozzászólása: ne haragudj meg, hogy közbeszólok, de mondjuk a vízben a fénysebesség az nem annyi mint a vákuumban, akkor azt mondod ott a méter az másmilyen hosszú? :)
A kérdező hozzászólása: nene, folytasd csak :D
szerintem a mkérdezõ veszi, csak te nem veszed, hogy õ má rég vette.
A kérdező hozzászólása: én feltettem egy szimpla kérdést egy cikkbõl, amit itt olvastam. ha erre nehezedre esett válaszolni és helyette csak a [email protected] jöttél ide dobálni, akkor abból már láttunk eleget.
Most mi a baj? Hát nem megírtam, hogy igazad van? És a segítségedet kérném! Mindannyiunk érdekében!
szerintem már nagyon offolgatunk.
Szerintem a gravitációs állandó beletartozik a fizikai alapállandók közé, ahogy a fénysebesség, a planck állandó, stb...
A gravitáció nem állandó, szerintem ez ma már tény.
pontosítok: a sötét anyag és energia EGY RÉSZÉNEK a kérdése.
Sõt, az itt leírt vákuumdefiníció is hibádzik. :D
a világûr irtózik a légüres tértõl. olyan, hogy légüres tér, szinte nincs is, max nagyon ritka.
Nem látom értelmét vitatkozni, univerzális igazságokra leltem a linkek, és a kommentek közt. Visszaadom a diplomám, hiszen rájöttem minden, amit eddig tettem, amin gondolkodtam HIBÁS. továbbmegyek, minden, ami eddig fizikának neveztünk HIBÁS mert rosszul definiáltuk az alapvetõ hossz mértékegységet. Erre a világ nagy gondolkodói még nem jöttek rá, de hogyan is jöhettek volna, hiszen vajmi keveset konyítanak a világ mûködéséhez. VAGY 1-2 gyöpös nethasználó, és itt most már nem a kérdezõre gondolok, csak az általa linkelt források íróira, még mindig nem érti azt, hogy egy konastans-al definiálva valamit.... Lényegtelen, és hosszú is. Hülyék VOLTAK, VANNAK és LESZNEK./csak egyre többen, és ez bizony az internetnek köszönhetõ/ Felületes tudás 10x rosszabb mint a nemtudás.
A feny sebessege 300.000km/s azaz 300 millio meter/s ES van vakuum, azaz legures ter.... Hogy altalanositsak egy kicsit : Galaxisok kozotti ter
nincs önmagával defniálva. volt egy méterünk régen, ami nem volt pontosan deifniálva, kiderült, hogy hány ilyen egységet tesz meg a fény 1 másodperc alatt. erre vissaosztották, mikor rájöttek, hogy logikus egy olyan állandóból kiindulni, ami minden inerciarendszerben azonos. így ma már nem az a biztos, hogy a fény hány métert tesz meg 1 másodperc alatt, hanem az, hogy a másodperc anynid része alatt amit megtesz az az egy méter. teremtõnek meg léte vagy sem, nem tudomány, hanem vallási kérdés, s még elég sokindenre nem találtunk bizonyíték halvány fingját sem, pl földönkívüli életnek nyomát sem, egy nyamvadt bacit sem, ennek ellenére a SETI füldön kívüli intelligens életformát kutat, midõn még egy nyamvadt egysejtût sem találtak, ami persze nem jelenti azt, hogy nem is létezik. idõutazás meg nem lesz, mert ha volna, úgyis alternatív univerzumba kerülnél, tehát a sajátunkon nem változtatnál semmit. Ha volna idõutazás a saját univerzumunkon belül, akkor az logikailag csak akkor oldható meg, ha az idõutazás végén helyben is máshol pottyansz ki, visszatérni pedig nem tudsz, max a kiindulási pontra a kiindulási idõben vagy késõbb de nem elõbb. ha volna lehetõség idõutazásra, akkor már jöttek volna a jövõbõl. én a hiperhajtómûvet valószínûbbnek tartom, mint az idõutazást. Ahogy az idõtorzító mezõt is, talán a mesterséges gravitációt, mert arra már volt némi eredményes kutatás, csak éppen az "eredmény" eléggé gynge térgörbület, annak meg semmi értelme, hogy összehozzunk egy használhatatlan mesterséges gravitációt.
A kérdező hozzászólása: annyira jó hogy nem ismerek olyan embereket mint amilyen te vagy :) már feltettem máshol is a kérdést és ott nem kaptam ilyen válaszokat ugyhogy nyugodtan elteheted magadat holnapra :)
Megint csak igazat adok neked, és elnézésedet kérem amiért hülye vagyok. Én naívan azt gondoltam, hogy azért linkeled sorba az oldalakat, mert azokkal akarod alátámasztani hogy szerinted a méter önmagával van tapasztalva. De ha nem ez volt a célod, akkor miért tetted?
A kérdező hozzászólása: nos a cikket nem én írtam, én semmit nem állítottam, javaslom fordulj segítségért a cikk írójához. arról nem tehetek hogy szimplán hülye vagy
A kérdező hozzászólása: :)
A kérdező hozzászólása: igen igazad van, csak a fizika oktatás épp ugyanolyan rossz vagy rosszabb, mint sok más tantárgynál, legalábbis a mi iskolánkban. ami itt emelt szintû tananyag az ott alap és úgy veszik hogy már azt érkezéskor tudja mindenki. Sokan mondták hogy megoldható 0 tanulással, én el is hiszem, mert ha valaki az egyetemen van, akkor ott gondolom normálisan megért mindent mert jól oktatják, és könnyen állítja ezt. de amilyen oktatást mi kapunk, az semmit nem ér
A kérdező hozzászólása: nalátod, ez egy nagyon jó ötlet :) fut egy topic nyelvtanulás címen, ha gondolod.. :)
creation of the universe????!!! Én asszem kiszálltam a témból. Annyi kérdésem lenne, hogy hány éves vagy? 14-16?
A kérdező hozzászólása: õszinténszólva én ennek a cikknek az elsõ mondatát olvastam csak el, de abban a lényeg benne van the velocity of light has been decreasing exponentially since the creation of the universe.
Pl. ha megnézed, akkor szerinted a rózsaszín vonal mit jelent? A fény sebességét, a kék pöttyök pedig a mérési eredmények!
Valóban nem túl nagyok az igényeim a humor terén, az abszolút hülyeségen is képes vagyok nevetni! Amit belinkeltél az azt mutatja meg, hogy a mérési eredmények hogy változtatak a történelem során. De a fény sebessége ugyanannyi volt mindig is.
A kérdező hozzászólása: ezt nagytudású és jó humorérzékû kollégánknak ajánlom: az 1. találat google-n http://www.godandscience.org/youngearth/speedlight.html
A kérdező hozzászólása: látom nem vagy túl igényes humor terén, ha neked ez is megteszi :)
A kérdező hozzászólása: :)
"a múltban a fény más sebességgel terjedt, mint ma" jót nevettem, köszi!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. igen, ha az etalont vesszük alapul akkor állandónak tekinthetõ. Kedves 2., bebizonyították hogy a múltban a fény más sebességgel terjedt, mint ma. és sebességének nem-állandóságára meg lehet nézni a Hubble képét az M81-rõl amin látszik hogy 2 anyaggóc 7 év alatt 43 fényévet távolodott egymástól
Amikor a fény a vákuumban terjed, akkor a vákuum hullámzik közben, mivelhogy a mai fizika szerint a vákuum nem valamilyen üresség (üres tér) hanem közeg, aminek megvannak a maga fizikai tulajdonságai. Amikor egy mértékegységet meghatároznak (definiálnak) akkor ezt olyan módon teszik, hogy a mai tudomány szerint a legmegbízhatóbbnak ítélt módszert alkalmazzák ehhez. Ez nem jelent egy abszolút pontos meghatározást, hanem a rendelkezésre álló lehetõségek alapján a legpontosabbat. Van persze kivétel is, pl. ha az elektromos töltés mennyiségét az elektron töltésének a segítségével fejezzük ki, akkor mindig ennek az egész számú többszörösét kapjuk, mivelhogy a természetben szabadon az elektron töltésénél kisebb töltésmennyiség nem fordul elõ, ezért ebben az esetben a meghatározás abszolút pontos.
Nincs önmagával meghatározva: "a fény 1/300 milliomod másodperc alatt tesz meg", ebben hol olvasol te métert? És nem, nem végtelen a fénysebesség, hanem pontosan annyi, amennyinek meg van határozva.
Köszönöm a tippet, de az általánosan elfogadott nézetek szerint az univerzum akkor sem teremtve lett!
A kérdező hozzászólása: szerintem zárhatjuk ezt a kérdést mert már nyelvi problémák felé terelõdött a téma, egyébként meg ha google translator-be beírod akkor lehet hogy teremtést, létrehozést vagy valami ilyesmit kapsz de szó szerint én utoljára a rendkívül jól oktatott angol órákon láttam gyerekeket, szóval a kérdést egybõl megfordíthatnám és neked szegezhetném, amelyik a kort illeti. de mindegy.
Inkább azt kérdezném mi a brutális egy mai alap szintû érettségiben 95%? Józan paraszti ésszel, 4 jegyû fügevénytáblával, és komoly odafigyeléssel 0 tanulással megírható. De még függvény tábla nélkül is kb. 2 nap felkészülés 18 éves fejjel. Ha eljutsz egyetemre, és mért ne jutnál, ma már mindenkit felvesznek, rájössz 1 átlag nehézségû ZH (dolgozat) egyenértékû egy érettségi tananyagával. Esetenként durvább is. /Sokkal/ És 18 éves fejjel kerülsz oda is. Nah mindegy.(Inkább azon csodálkozom, hogy lehet 40-50-60%-os érettségiket írni.)
A kérdező hozzászólása: ezért utálok bármit feltenni a magyar gyik-on, mert vannak ilyen emberek mint ti. érdekes máshol nem kapok ilyen hülye válaszokat, csak most itt. lmao nem vagyok stréber, de viszont rólad lesüt hogy te mi vagy. utolsó kommentelõ, látom nagyon ráérsz & nincs semmi dolgod. amugy meg elõzõ, te meg nem értetted meg mit kérdeztem ugyhogy amit nem értesz meg arra ne válaszolj
Akkor melyik korban nem brutális a 95%? :)
Tipikus stréber vagy, aki megírja 95%-osra az érettségit, mert szépen bemagol minden képletet, de nem látja az alap összefüggéseket. Szó sincs arról, hogy saját magával definiálna bárki is valamit, amikor azt mondja, hogy 1 méter az a távolság amit a fény a másodperc 1/299 792 458-ad része alatt tesz meg...Nem kell tudnunk a fény sebességét ehhez.
A kérdező hozzászólása: 18 és köszi az értelmes válaszokat, mint például az utolsó. ezt az egészet azért kérdeztem, mert nem értettem hogy lehet valamit kb saját magával definiálni, azaz ahogy mondtad 1 méter amit a fény (kerekítve) 1/300 milliomod sec alatt tesz meg, a fénysebesség pedig 300 millió m/sec Tehát: c=300 millió valami/másodperc, ahol valami = 1/c-ad valami által definiált harmadik valami.
A méter mint hosszmértékegység azért van a fény sebességével definiálva, mert a fény vákuumbeli sebessége bármely inerciarendszerben egyforma, így a fény sebességét nevezhetjük c-nek számszerûsítés nélkül, míg a méter 1983-ban elfogadott meghatározása a következõ: az a távolság amit a fény vákuumban megtesz a másodperc 1/299 792 458-ad része alatt.
Hány éves vagy? :D
A kérdező hozzászólása: sajnos csak közép. azért emelt szinten ezt elérni brutális lenne ebben a korban
Bocs, de közép, vagy emelt szintû érettségin értél el 95%--ot?
A kérdező hozzászólása: igen oda megyek, és valóban nem haladja meg jelenlegi fizikai tudásom egy 95%-os érettségisét. és nem ez volt a célom, nem én kezdtem el flamingezni
ne teológiai oldalon próbálkozz tudományos dolgoknak utána olvasni szerintem. erõs gravitációs mezõben meghajlik a fény, aztán ha úgy veszed, hogy egyenesen mozgott, akkor nyilván más eredményt kapsz, de ezt már egy ideje ismerik...
Igazad van, nyelvi problémáim vannak! Sajnos a magyarral is, mert a legutóbbi válaszodban van számomra értelmezhetetlen rész...
Úgy létezik, hogy van egy etalon Párizsban, http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9ter#A_m.C3.A9ter_etalon_.. és ezt valamivel egzaktabb meghatározással kellett ellátni, mint "az a platinarúd ott".
asszonytartást lehet kérni, de csak válással. Addig nem tudsz követelni semmit. anyám is kérte , innen tudom, hogy van ilyen.
Törvényes válás esetén van, de nem anyatartásnak, hanem asszonytartásnak nevezik. Éppen az olyan szituációkban határozza meg a bíróság, amilyenben most te éppen vagy. Ez természetesen a gyermektartás díjon kivûl jár, attól független és azt célozza, hogy ennek segítségével élni tudjon a család. Talán válás nélkül /elhagyás esetén/ is lehet kérni, amennyiben a különélés bizonyítható. Érdeklõdj a gyámügyön!
Házasság fennállása alatt ha már külön éltek a tartás feltétele az hogy az illetõ önhibáján kívül szoruljon rá és ne legyen érdemtelen, plusz ne veszélyeztesse a másik fél megélhetését. Gyermek gondozása miatti "munkaképtelenség" általában megalapozhatja. ha viszont együtt éltek akkor is lehet kérni "tartásdíj" megállapítását ami azt jelenti, hogy a férjet kötelezik, hogy adja haza a jövedelmét.
a gyermekre amit ad, azt magától adja, vagy mert gyerektartásra van jogilag kötelezve?
Bölcsi a babának és munkábaállás neked. Attól tartok nincs más út elõtted.
No ez engem is meglepett, én nem így tudtam, de biztosan igazad van. De sajnos addig is kellene valami megoldást találni, mivel ha a férj nem akar válni, akkor lényegesen hosszabb a válási procedúra. Addig meg éhen hal a kérdezõ. Emelt összegû családi pótlék? Esetleg részmunkaidõ?
Ilyen csak Amerikában van. Beszélj az apával, hátha tud többet is adni. De ha nem, akkor nem tehetsz semmit.
Dehogyis. Gyerektartás és asszonytartás is kérhetõ, Magyarországon. A te esetedben jogos, biztosan megítélik. A válóperen még a férjnek is ki kell jelenteni a bíróság elõtt, ha nem tart igényt férjtartásra.Neje ugyanúgy. Szerintem ebben az esetben jár neked, mivel abban a tudatban szültél, hogy el fog tartani, míg neveled a kicsi gyereket. Gondolom ebben állapodtatok meg anno. sürgõsen bíróságra!És beszélj ügyvéddel. Közös megegyezéssel váljatok, az gyorsabb. Ügyvéd elmagyarázza neki, miért jobb ez neki is. Van gyerekvédelmi támogatás is, érdeklõdj az önkormányzat szociális irodáján! Nem ciki, a gyereket nézd! Ha béna vagy, akkor keresd fel a családsegítõt! Ott van ügyvéd is , a bíróságon meg a nép ügyvédje ingyen fogad, meghatározott órarend szerint.
A kérdező hozzászólása: vállalnék részmunkaidõt de kire hagyam a babót?
A kérdező hozzászólása: köszi a sok válszt. Szóval erzt az asszonytartást csak a bíróságon lehet kérni?

Szerintetek létezik olyan, hogy 1 évesen valaki folyékonyan beszél és szobatiszta?

Egy anyuka állította ezt, akivel sétálni szoktunk (mi és a gyerekek). Kicsit kamus anyuka, ezért érdekelne, hogy valóban létezik e ilyen. Az ? kisfia 15 hónapos és egy szót sem mond, így jött fel a téma.

Legjobb válasz: Nem hinném. Bár ismerek olyan gyereket (már tini), aki 1 évesen szobatiszta volt. Viszont ott az anyuka egész napos programja az volt, hogy örülünk a bilinek. Ez a gyermek 6 hónapos korától, mert akkor tanult meg ülni. Szóval, napi rendszerességgel örültek a bilinek a macikkal és babákkal együtt. Olyan ismerõsöm is van, aki most 14 hónapos és vagy 50 szót tud folyékonyan mondani. Ettõl függetlenül mindenki anya neki és ha kell, akkor boldog- boldogtalanra azt mondja, hogy "asztal szia". Szóval, nincs tisztábban azzal, hogy mi mit jelent. Ettõl függetlenül az anyukája odáig van vele, hogy beszél a gyermeke. Ugyan ez a gyermek 10 hónaposan elkezdett járni. Mai napig koordinálatlan a járása és döcögve megy.

Nem hinném. Bár ismerek olyan gyereket (már tini), aki 1 évesen szobatiszta volt. Viszont ott az anyuka egész napos programja az volt, hogy örülünk a bilinek. Ez a gyermek 6 hónapos korától, mert akkor tanult meg ülni. Szóval, napi rendszerességgel örültek a bilinek a macikkal és babákkal együtt. Olyan ismerõsöm is van, aki most 14 hónapos és vagy 50 szót tud folyékonyan mondani. Ettõl függetlenül mindenki anya neki és ha kell, akkor boldog- boldogtalanra azt mondja, hogy "asztal szia". Szóval, nincs tisztábban azzal, hogy mi mit jelent. Ettõl függetlenül az anyukája odáig van vele, hogy beszél a gyermeke. Ugyan ez a gyermek 10 hónaposan elkezdett járni. Mai napig koordinálatlan a járása és döcögve megy.
Nehezen hihetõ mind a kettõ.
Szobatisztáról már hallottam. Hamar és szépen beszélõ gyereket is láttam már, bár nem egy évesen, inkább másfél környékén.
Amikor anyuka pici volt, akkoriban gyakran ültették korán bilire a gyerekeket. Azért nem olyan megbízható szobatisztaság az, ha pl. a gyereket 2-3 óránként ráültetik, aztán persze, hogy belecsurran.
Akkor nem õ túloz, hanem az õ anyukája. Így meg elég nehéz leellenõrizni. Szobatisztaságra nevelést régen sokkal korábban kezdték. Vannak olyan gyerekek, akiknél jól kiszámítható, rendszeres a pisi-kaki és bele is sikerül a bilibe, de ez még nem egyenlõ a szobatisztasággal. Még valami amire tudok gondolni: húsz-harminc lv tévlatából azért elég nehéz mindenre pontosan emlékezni. Lehet, hogy az az egy éves kor már inkább a kettõhöz volt közel. Úgy pedig már sokkal hihetõbb, reálisabb a sztori.
Elhiszem. Akkoriban a legtöbben már szobatiszták voltak 1-1, 5 évesen. A folyékony beszéd érdekes. Az én lányom 11 hónapos, használ pár szót, de a folyékony beszéd még messze van. Ami nem zárja ki, hogy más gyerek már beszél ennyi idõsen :-)
Létezhet. Végülis a 23 hónapos is még csak 1 éves, nem :) A pontos idõpont bizonyos távlatból csak homályosan felidézhetõ. 15 hónapostól még egyik sem elvárható.
A kérdező hozzászólása: Kedves 15:52-es!!!! Nem irigykedésbõl tettem fel a kérdést. Az én 11 hónapos lányom többet tud mint az õ 15 hónapos fia. Az enyém szépen megy egyedül, az övé állni sem tud, az enyém mond szavakat, az övé egyet sem. Ez direkt nem írtam le, de neked ezt is megteszem! Na ezért a stílusért lettél lepontozva!!!! (nálam is)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Csak kíváncsiságból tettem fel, nem pedig irigykedésbõl... ugyanis hogy lennék irigy egy 37 éve történt dologra... egyébként is, ha az lennék, a saját gyerekemmel nem lennék megelégedve. Persze mindig van aki beleköt mindenbe. Úgy tudtam, azért van ez az oldal, hogy ha kérdésem van, feltegyem. Megtettem! Mindenkinek megy a zöld kezecske!
Jaaaj, hát anyu is azt mondja, hogy 1.5 éves koromban már szobatiszta voltam. De most vált világossá, hogy a francokat. Õ is bizonyos idõközönként ráültetett a bilire.:)
A kérdező hozzászólása: Mármint az anyuka beszélt és volt szobatiszta 1 évesen! Bocsi az értetlenségért!
Ó, hogyne :) Apukám pl soha nem "elégedett" az én és a lányom teljesítményével, mert én ennyi idõsen már beszéltem, hamarabb jártam, és szobatiszta is voltam. Õ meg nem. Mert nekem nem lóverseny a gyerek fejlõdése és nevelése. Tök fölöslegesnek tartottam pl fél éves korában a gyagya mondókák kántálását, mert õt nem érdekelte, én meg nagyon bénán éreztem magam. Most 2 éves lesz, már én is élvezem, hogy még egészen mindenki számára érthetõen, de mondja velem, így egész más. Remélem 20 év múlva én sem leszek "idõzavaros", és nem fogom csodagyereknek beállítani :D
Régen az volt a divat, hogy a gyerekeket órákig ültették a bilin, szükség esetén rákötözték õket, vagy eléjük tettek egy korlátot, hogy ne tudjanak felállni. Így persze, hogy a bilibe ment a produktum, amit szeretnek szobatisztaságnak eladni. A folyékony beszédet ennyire sem hiszem el.
Nekem is ezek a kedvenc történateim :) Igen, az 1 éves szülinapján felállt az asztalnál, és pohárköszöntõt mondott, majd megköszönte, hogy olyan sok ajándékot kapott. Meg elszavalta az Arany Lacinak c. verset a wc-n ülve. ÁÁÁÁÁÁ el ne hidd! Nem "emlékszik" pontosan az idõpontra!
Miért vagyok lepontozva? Az ilyen kérdéseket egyébként általában azok teszik fel, akik irigykednek, aztán jön a többi irigykedõ hogy "persze hogy kamuzik, egy szavát se hidd el". Miért ne létezhetne, hogy szobatiszta és beszél?
Én anyám szerint 2 évig szoptatott. Majd kiderült jobban belekérdezve, hogy 4 hó volt, de 2 hós koromtól már tápszer is volt. Vagy, hogy kimásztam a kutyához pár hónapos koromba..... Április végén születtem..... Az idõ mindent megszépít, a nagyszülõk szeretnek dicsekedni saját teljesítményükkel, ami ált. nem fedi a valóságot. A buszmegállóban két néni beszélgetett és el voltak ámulva, hogy egy éves gyerek már milyen szépen megy, akkoriba pedig sokkal késõbb kezdtek járni a gyerekek vagy hogy 3 évesen kétkerekû biciklin megy, régen 6 évesen mentek. Szóval õk pont a fordítottját mondták.
A kérdező hozzászólása: Az én lányom is 11 hónapos. Pár szót õ is mond: anya, kaka, nem, te, stb... de egyáltalán nem zavar, hogy "csak" ennyit tud. Mindennek eljön az ideje. Amúgy sem késõ ha 1 évesen nem beszél folyékonyan...
A kérdező hozzászólása: Igen, én is gondoltam arra, hogy az anyuka anyukája nem emlékszik pontosan a dolgokra, így kicsit tévesen adta le a sztorikat! De ezzel annyit ért el a kedves nagymama, hogy a lánya a 15 hónapos fia miatt idegbeteg, mert nem mond semmit és nem szobatiszta... persze erre is megvan a magyarázat: a kisfiú az apukájára ütött:-)))) ja és a biztonság kedvéért már megvették a bilit, de akkora mint egy komód:-))))))
Hi-hi, én már 8 hónapos korban biliztem - anyám nem értette, miért nem ültetem rá a lányomat is. Aha, nála a bilizés azt takarta, h kaja után alám tette a bilit (etetõszékben voltam), és addig ott ültem, amig kijött, aminek ki kellett. Hát, én 2, 5 éves koráig vártam, akkor kezdett lelkesedni a bugyiért, 1-1, 5 hét alatt szobatiszta volt, összesen 2 baleset volt, mert nem ért ki idõben a Wc-be. Nem kellett pisis szõnyeget, kanapét takaritanom és nem késett le semmirõl.

Hány olyan 1-nél nagyobb tört van, amelyeknek számlálója 5-nél kisebb természetes szám, nevezője pedig legfeljebb 7? Létezik e 1-es nevezőjű tört?

Legjobb válasz: Egynél nagyobb számokról van szó, tehát a számlálónak nagyobbnak kell lennie a nevezõnél. Mivel a számláló maximum 4, a nevezõ maximum 3 lehet. A lehetõségek: 2/1 3/1 4/1 3/2 4/2 4/3 Ha az egészeket nem tekintjük törtnek, akkor csak két valódi tört van, a 3/2 és 4/3.

Egynél nagyobb számokról van szó, tehát a számlálónak nagyobbnak kell lennie a nevezõnél. Mivel a számláló maximum 4, a nevezõ maximum 3 lehet. A lehetõségek: 2/1 3/1 4/1 3/2 4/2 4/3 Ha az egészeket nem tekintjük törtnek, akkor csak két valódi tört van, a 3/2 és 4/3.
1. kettõ 2. igen
A kérdező hozzászólása: köszönöm mind a kettõtöknek !

Counter Strike 1.6-ban létezik olyan fps cfg, ami felviszi lelgalább 400-500 fpsre a játékot, miközben a gép 300 fps-ig bírja?

Legjobb válasz: ha nem érted a szavak és rövidítések jelentését ne használd õke, illetve, gondold végig logikusan, ha a géped 300 fps-t, azaz frame per second (képkocka/másodperc) bír akkor hogyan lenne képes többet megjeleníteni? illetve, minek az neked? a szemed 16 fps-t is már bajosan érzékel, egy átlag mozifilm 24.5 fps-el megy, a cfg, configot, azaz beállítást jelent, egy szervernek van beállítási lehetõsége, a játékodnak is van, de egy adatnak nincs... röviden: nincs lehetõség, nem létezik amit keresel, fölösleges amit keresel!

ha nem érted a szavak és rövidítések jelentését ne használd õke, illetve, gondold végig logikusan, ha a géped 300 fps-t, azaz frame per second (képkocka/másodperc) bír akkor hogyan lenne képes többet megjeleníteni? illetve, minek az neked? a szemed 16 fps-t is már bajosan érzékel, egy átlag mozifilm 24.5 fps-el megy, a cfg, configot, azaz beállítást jelent, egy szervernek van beállítási lehetõsége, a játékodnak is van, de egy adatnak nincs... röviden: nincs lehetõség, nem létezik amit keresel, fölösleges amit keresel!

Szerzodessel kapcsolatos kerdesem a kovetkezo : azt szeretnem tudni, ha alairtam egy szobaberleti szerzodest 1 evre, es tegyuk fel, hamarabb szeretnek lelepni, letezik olyan hogy kifizettetik velem a felmaradt honapok berleti dijat?

megjegyzes : a szerzodest egy hozzam tavoli orszagban irtam ala Europai Union belul. Ja, es tudom hogy ez attol fugg mit irtam ala a szerzodesben, csak sajnos a szerzodeskotesnel nem lett minden tisztazva, ugyanis a szerzodes idegen nyelvu, nekem lenyeget leforditottak szoban es ezzel alairattak velem a papirt.Es persze most, hogy mar felhozom a hazakoltozest, erosen ratamaszkodnak a papirban alairtakra. Most bongeszem aprolekosan Google Translator segitsegevel, de szeretnem tudni, hogy ha csak ugy lelepek ramkuldhetik a maradek berletidijat ?

Legjobb válasz:
Sajnos nem vagyok jártas "Távoli ország" jogrendszerében, de a magyar jogi ismereteimre támaszkodva mondhatom, hogy igen, létezik ilyen. Tudniillik ez a határozott idejû szerzõdés lényege: hogy mindkét fél tisztában van vele, meddig számíthat biztosan arra, hogy a másik teljesít. Általában azért szokás rendelkezni ilyen szerzõdésekben arról, hogy hogyan lehet felmondani. Ha viszont nincs erre vonatkozó rész, akkor csak az a járható út, hogy a másik féllel megegyezel a szerzõdési kötelem megszûnésérõl. A helyedben megpróbálnék találni valakit a helyemre. Ha ugyanis ez sikerül, és a tulajdonos hajlandó vele szerzõdni (neki is jobban megéri, mint esetleg pereskedni veled), akkor a dolog meg van oldva. Egyébként a tartozásokat EU-n belül be lehet hajtani, szóval a "hazajövök és nem veszek róla tudomást" hozzáállás nem biztos, hogy fog mûködni. Feltéve, hogy van itthon végrehajtható vagyonod.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnos nem vagyok jártas "Távoli ország" jogrendszerében, de a magyar jogi ismereteimre támaszkodva mondhatom, hogy igen, létezik ilyen. Tudniillik ez a határozott idejû szerzõdés lényege: hogy mindkét fél tisztában van vele, meddig számíthat biztosan arra, hogy a másik teljesít. Általában azért szokás rendelkezni ilyen szerzõdésekben arról, hogy hogyan lehet felmondani. Ha viszont nincs erre vonatkozó rész, akkor csak az a járható út, hogy a másik féllel megegyezel a szerzõdési kötelem megszûnésérõl. A helyedben megpróbálnék találni valakit a helyemre. Ha ugyanis ez sikerül, és a tulajdonos hajlandó vele szerzõdni (neki is jobban megéri, mint esetleg pereskedni veled), akkor a dolog meg van oldva. Egyébként a tartozásokat EU-n belül be lehet hajtani, szóval a "hazajövök és nem veszek róla tudomást" hozzáállás nem biztos, hogy fog mûködni. Feltéve, hogy van itthon végrehajtható vagyonod.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt es a tanacsot is. Igazad van, egyetlen megoldas keresni valakit a helyemre. Szoval ezt fogom tenni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!