Találatok a következő kifejezésre: Létezik hogy után 3 (12 db)

Létezik, hogy a 3 napos láz után két nap tünetmentesség után jelentkeznek a kiütések?

Kisfiamnak múlt héten három napon keresztül 38,5 és 39 fok körüli láza volt, amelyet Nurofen sziruppal és kúppal le is tudtam vinni. Más tünete nem volt. 3 nap után elmúlt, majd két napig még csak hőemelkedése sem volt, tegnap viszont néhány helyen foltszerűen hólyagos kiütések jelentek meg a testén. Láthatóan nem zavarja, nem viszket Neki, de nem valami szép látvány. Végiggondoltam mindent: semmi újat nem evett, oltást nem kapott, a mosószer születése óta ugyanaz... Lehet, hogy ez még a 3 napos láz utóhatása? Volt Nálatok is hasonló helyzet?

Legjobb válasz: Amiért mindenképpen elvinném, hogy holyagos a kiütés és nem csak egy hanem több is. Lányomnak volt hasonló amikor napokig lázas volt és kiütéses (de az nem volt holyagos), elvittem orvoshoz, és valami bakteriális fertözés volt, amit antibiotikummal kellett kezelni. 3 év alatt ez volt az egyetlen antibiotikum amit kapott.

Amiért mindenképpen elvinném, hogy holyagos a kiütés és nem csak egy hanem több is. Lányomnak volt hasonló amikor napokig lázas volt és kiütéses (de az nem volt holyagos), elvittem orvoshoz, és valami bakteriális fertözés volt, amit antibiotikummal kellett kezelni. 3 év alatt ez volt az egyetlen antibiotikum amit kapott.
Szerintem mindenképp az orvost hívd fel. A kislányomnak is volt kiütése vírusos fertõzés és láz miatt. De nálunk szinte a lázzal egyszerre jelentkezett. Nálunk arra is gondolt az orvos, hogy Algoflex baby miatt van, mert akkor kapott elõször, de végül kiderült, hogy vírusfertõzés miatt volt.
Nálunk 3 napos láz után azonnal 3 napig pöttyök, de nem hólyagos!!!! Úgyhogy ez más lehet!
A kérdező hozzászólása: Voltunk az orvosnál, ez még sajnos a vírusnak "köszönhetõ". Mivel a kisfiamnak érzékenyebb a bõre, néhány kiütés hólyagosabb lett, ami azonnal elmúlt, amint adtam Neki fél ampulla Calcimuscot. Azért voltam bizonytalan, mert én is így tudtam, hogy a láz megszûnése után azonnal kijönnek a kiütések. De mint most megtudtam: az is elõfordulhat, hogy pár nappal késõbb jelentkeznek. Köszönöm a válaszaitokat!

Létezik hogy abortusz után 3 napig lehet csak táppénzen lenni?

A háziorvos ezt közölte és kiirt dolgozni.2 hét múlva kell kontrolla mennnem.

Legjobb válasz: http://www.arsmedica.hu/muvi-terhessegmegszakitas-abortusz.h.. Mûtét utáni teendõk A mûtétet általában 2-4 órás megfigyelési idõ követi, amely alatt az élettani funkciók stabilizálódnak (vérnyomás, vizelet), és a beteg saját lábán, kísérõvel elhagyhatja a klinikát. Altatásban végzett mûtétnél ez az idõszak, 5-6 órára növekszik. A mûtét utáni napon a betegeink többsége folytathatja mindennapi aktivitását, táppénz igénybevétele nem szükséges. Az átlagos gyógyulási idõ 2-4 nap. Ekkora lesz a beteg teljesen terhelhetõ. Ez azonban csak szövõdménymentes esetekre vonatkozik. Gyulladásos szövõdmény elkerülése érdekében, legalább 3-4 hétig tartózkodjon a szexuális élettõl, a tampon használattól és az ülõfürdõtõl. Mûtét után 4 héttel kontrollvizsgálatra kéjük vissza.

http://www.arsmedica.hu/muvi-terhessegmegszakitas-abortusz.h.. Mûtét utáni teendõk A mûtétet általában 2-4 órás megfigyelési idõ követi, amely alatt az élettani funkciók stabilizálódnak (vérnyomás, vizelet), és a beteg saját lábán, kísérõvel elhagyhatja a klinikát. Altatásban végzett mûtétnél ez az idõszak, 5-6 órára növekszik. A mûtét utáni napon a betegeink többsége folytathatja mindennapi aktivitását, táppénz igénybevétele nem szükséges. Az átlagos gyógyulási idõ 2-4 nap. Ekkora lesz a beteg teljesen terhelhetõ. Ez azonban csak szövõdménymentes esetekre vonatkozik. Gyulladásos szövõdmény elkerülése érdekében, legalább 3-4 hétig tartózkodjon a szexuális élettõl, a tampon használattól és az ülõfürdõtõl. Mûtét után 4 héttel kontrollvizsgálatra kéjük vissza.

Létezik, hogy 3 hét után indul meg a tejem?

Eddig csak 20-40et tudtam szoptatni 2 mellből, ezt pótoltuk. 1-2 napja sokkal teltebb a mellem, 50-60-at kiszív belőle, és a másikból folyik közben. Eddig ilyen nem volt. Lehet, hogy most kezd beindulni? A tápból is sokkal kevesebbet eszik utána. Hogyan térjünk vissza a tejcsire, ha tényleg lenne? Ha még éhes adjak utána pótlást vagy inkább 1 óra múlva újra tegyem mellre? Az a baj, hogy ha kb. 2-3 óráig nem szoptatok csak akkor gyűlik bele több.

Legjobb válasz: Minél többet rakod mellre, annál több fog termelõdni, mármint amennyire szüksége van a babának:) egyél sok rostosat, táplálót és igyál sokat, nem lehet, hogy ezért nem volt rendes mennyiség? Szerintem egyelõre tedd újra mellre egy óra után, pár nap, legkésõbb egy hét után ha ügyesek vagytok, biztosan be fog állni a kereslet-kínálat mennyiség:)

Minél többet rakod mellre, annál több fog termelõdni, mármint amennyire szüksége van a babának:) egyél sok rostosat, táplálót és igyál sokat, nem lehet, hogy ezért nem volt rendes mennyiség? Szerintem egyelõre tedd újra mellre egy óra után, pár nap, legkésõbb egy hét után ha ügyesek vagytok, biztosan be fog állni a kereslet-kínálat mennyiség:)
Tedd cicire többször, és õ egyre kevesebb tápit fog kérni. :)

Ma hoztuk haza az 5 napos fiunkat. Nem hajlandó szopni, de lefejem neki, ami tejem van. Bealszik 15-20 ml után, létezik, hogy ennyi elég neki 3 óra hosszáig?

Legjobb válasz: Az újszülöttek még nagyon aluszékonyak, mert még picit sárgák (de nem olyan szinten, hogy benntartsák õket emiatt). Ennek kb. 2 hét után el kell azonban múlnia. Nem kell erõltetni. A baba tudja, hogy mennyi kell neki és ha nem esik a súlya, nincs semmi ok az aggodalomra. Egyelõre nem fog 100 ml-t szopni egyszerre. Még újszülött. Fogja jelezni sírással, ha éhes. A súlyán tartsd rajta a szemed.

Az újszülöttek még nagyon aluszékonyak, mert még picit sárgák (de nem olyan szinten, hogy benntartsák õket emiatt). Ennek kb. 2 hét után el kell azonban múlnia. Nem kell erõltetni. A baba tudja, hogy mennyi kell neki és ha nem esik a súlya, nincs semmi ok az aggodalomra. Egyelõre nem fog 100 ml-t szopni egyszerre. Még újszülött. Fogja jelezni sírással, ha éhes. A súlyán tartsd rajta a szemed.
Ha nagy baba, akkor valszeg még lustább is az átlagnál. A súlyra tényleg figyelni kell az elején, de nehogy abba a hibába ess, hogy ha a gyerek nem eszi meg az elõírt mennyiséget, akkor gáz van! Az én gyerekem kb a felét-kétharmadát ette naponta az elõírt mennyiségnek, és tökéletesen egészséges 11 hónapos baba. (egyébként 4300 g-mal született) Ja, és ne ragaszkodj a háromóránkénti szoptatáshoz! Lehet, hogy azért alszik be hamar, mert igazán még nem is éhes! Várj nyugodtan négy, de akár öt órát is, fõleg, ha édesdeden alszik! Az enyémnél bejött. Rögtön 4-5 óránként evett, amint hazajöttünk, és nem is aludt el evés közben!!! Sok boldogságot!!!
Elsõ vagyok: nagyon igaza van a másodiknak, hogy igény szerint érdemes szoptatni, nem pedig idõre. Tehát akkor kell szoptatni, mikor a baba éhes. Ez hidd el, hogy mûködik. Nekem elsõ pár napban olyan is volt, hogy a babám nem evett 5 óráig, mert aludt. Aluszékony volt még akkor. Ezzel nincs semmi probléma. Majd eszik, mikor felébred. Egyébként a szoptatást még próbálgathatod. 5 nap még nem minden kicsinek elég, hogy kialakuljon a helyes szopás technikája illetve neked is meg kell találnod a megfelelõ pózt a szoptatáshoz, ami sokkal nehezebb, mint gondolná az ember elsõre. Én a helyedben mellre tenném többször, már csak azért is, mert ez serkenteni fogja a tejtermelésedet. Talán érdemes bimbóvédõt kipróbálnod. Én csak azzal tudtam elsõ hónapban szoptatni, mert a babám nagyon heves volt és kapkodott a cici után. Próbáld ki, hátha azzal jobban megy, mert jobban bele tud a baba csimpaszkodni. Az is igaz, hogy a nagyobb súllyal született babák lassabban híznak, mert kevesebbet esznek (a kisebbek simán beérik ált. õket rövid idõ alatt). Ez azért is van, mert egy nagyobb babának jóval több a tartaléka, mint egy kisebbnek. Én sosem szoptattam idõre. Szerintem kisebbségben vannak azok, akiknek ez a módszer bejött. Eléggé elavult is.
Szia.Nem lett olyan kicsi.Átlagos a súlya.Én még azzal is kiegészíteném (saját tapasztalat), hogy otthon eleve minden más neki is.Új a környezet csend és nyugalom van, nem üvöltenek mellette a babák stb.A gyomruk eleve kicsi még, csak lassan tágul majd.Nekem most 2.5 hetes a fiam.Eleinte 2 óránként evett éjjel nappal (pedig 3600g lett)de most már kezd beállni a 3 órákra.De nem eröltetem neki.Nem bolondok õk csak gyerekek.Tudják mikor éhesek.És ha be is alszik rajta be tudom ezt annak, hogy szomjas volt vagy csak kicsit anyahiányos.Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
Mind a két válaszoló nagyon jókat írt. Csak annyival egészíteném ki hogy itt olvasgass egy kicsit:www.lll.hu Sok boldogságot, egészséget!!!
A kérdező hozzászólása: jajjj, nagyon sokat segítettetek, köszönöm, amúgy picur lett, 2970g.

Létezik, hogy a peteérés után kb.3-4 nappal már éreztem, hogy sikerült a baba?

Vasárnap volt peteérésem. Tegnap óta feszül a hasam és olyan fura, mint mikor terhes voltam. Létezik ilyen, hogy beágyazódás közben már megérzem?

Legjobb válasz: 10-14nap a beágyazódás,addig nem valószínû,hogy megéreznéd. Én kb olyan 16nappal a PÉ után kezdtem érezni. 13+5hetes

Szia! Én mindegyik terhességem megéreztem a pé után kb egy héttel már, de a teszt sem mutatott még sokáig semmit. De nekem a 6. érzékem a jó szerintem, mert sok mindent megérzek...
10-14nap a beágyazódás, addig nem valószínû, hogy megéreznéd. Én kb olyan 16nappal a PÉ után kezdtem érezni. 13+5hetes
Szia! Ha létezik 6.érzéked, akkor igen!Sok boldogságot nektek!
Egyélrtelmû nem. Peteérés után 3-4 nappal még nincs beágyazódás:) "ösztönbõl" sokmindent megérezhetünk, olyasmit is, amire nem van biológiai magyarázat. Ha babát szeretnél, jó ösztönöket kívánok! ;)
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm...
Szerintem nem :) )
Én a beágyazódás után rögtön éreztem hogy valami nem stimmel, mert úgy fájtak a melleim hogy nem lehetett hozzáérni. Amúgy meg sosem fáj. Aztán a 15. nap reggel + is lett a teszt.
Én egy héttel pé után vagyok, vmit én is érzek a hasam alján.meg azt, hogy sokkal nyugodtabb vagyok ilyenkor már majd fel szoktam robbanni:) bízzunk benne
Mit érzel?
A kérdező hozzászólása: Feszül a hasam alja (nem nagyon), meg (nem tudom máshogy leírni) olyan fura, tényleg mint amikor terhes lettem.
Terhes NEM vagy, mert nem ágyazódott még be. Ha korai a beágyazódás, akkor sem, ahhozu is kell 7-8 nap minimum.Fizikai képtelenség. Hormonok véletlen játéka, vagy az ösztöneid, esetleg az, hogy nagyon akarod a babát... Kívánom, legyél babás.
A kérdező hozzászólása: De akkor mi ez az érzés???
Ha amúgy szépen fejlõdik, akkor nincs gond.
Ezt a kérdést én is kiírhattam volna! Ugyanez van nálunk is, 4 hetes, eddig átlag 100-at evett, pár napja viszont kevesebbet. Már nem is mérem, nem idegesítem magam. Szépen fejlõdik a miénk is, 85 dkg-ot gyarapodott. És sokszor, fõleg ha levegõn van az erkélyen, 4-4, 5 óra után is úgy kell felébreszteni, hogy enni kéne... Máskor meg 2, 5-3 óra után kéri a cicit. Nekik még nagyon rendszertelen az étkezésük, nagyban függ az idõjárástól is.

Menstruációtól számítva betöltött 6. hét után UH-n látszódott 12 mm-es petezsák és benne a szikhólyag vagyis az embrió kezdemény. Két hét múlva csak üres petezsák. Létezik hogy elbújt az embrió és csak nem látszódott UH-n? 3 nap múlva megyek újra.

Legjobb válasz: A szikhólyag nem az embrió kezdeménye, hanem táplálja azt. Szerintem ebbõl sajnos nem lesz baba, nincs olyan hogy elbújik, 8 hetes terhességnél már látszódni kell a babának. Drukkolok hogy ne legyen igazam!

A szikhólyag nem az embrió kezdeménye, hanem táplálja azt. Szerintem ebbõl sajnos nem lesz baba, nincs olyan hogy elbújik, 8 hetes terhességnél már látszódni kell a babának. Drukkolok hogy ne legyen igazam!
Sajnos ilyenekbõl nem szokott jó kisülni! De drukkolok, hogy meglegyen a baba!!
Megtalálták a babát?
A kérdező hozzászólása: Nem, csütörtökön is üres volt a petezsák. Pénteken mûtöttek, szombaton már itthon voltam. Túl vagyok rajta, teljesen megkönnyebbültem. A következõ sikerülni fog. :)

Az létezik, hogy 3-4 dl vörösbor után 2 napig iszonyatosan fáj a fejem? 15/L

Legjobb válasz: Akinek migrénes hajlama van, az nagyon érzékeny a vörösborra, csokoládéra, sajtokra.

Akinek migrénes hajlama van, az nagyon érzékeny a vörösborra, csokoládéra, sajtokra.
Kamu válasza : Tesztelted már hogy milyen bortól fája fejed : vöröstõl, v. fehértõl, az olcsó löttytõl .v a márkástól is ... Általában azt mondják, hogy a rosszul kénezett boroktól fáj az ember feje.A borkén ugyanis feloldódik a borban, és ha rosszul csinálják, túl sok oldódik fel a borban.Ez is okozhat fejfájást. Csak azt nem értem, hogy az a sok hajléktalan aki issza a 60 Ft-os tablettás bort, hogyan bírja ? Pláne mindennap !
A kérdező hozzászólása: Ez igaz! Nem bírom, így nem fogok inni! Pálinkával sehogy, nem iszom!
Kamu válasza : Akkor íme a második válaszom : Aki nem bírja ne igya. Így legalább elkerülöd a kellemetlen fejfájást.A pálesszal hogy állasz ?
A borban levõ szulfitokat is szokták okolni érte. Az is igaz, hogy ebben a korban, különösen lányként lehet, hogy tényleg sok ennyi bor.
A kérdező hozzászólása: hehh, nem tablettás volt....xD
..Ja..igen..viszont ilyen esetben érdemes lenne megnézetned a cukrodat, mert a borban sok a cukor is és hirtelen nyomja fel a vércukrot, lehetsz cukorbeteg is.
Kamu válasza : A 60 Ft-os tablettástól ne is csodálkozz. :) )
Nekem ez akkor van, ha rossz minõségû a bor és cukrozva van.Lehet ez drágább bor is, nem kannástól van.
sztem egy 15 éves takony ne igyon hanem a bucimacit olvasgassa... amugy c vitamin+sok víz, hüjjegyerek
Igen van olyan szó, hogy szerelem, megnéztem a lexikonban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.erre szokták mondani hogy okos ember nem a saját kárán tanul.tehát én hülye vagyok....
Tanulj belõle!
A kérdező hozzászólása: Fiú vagyok...de sajnos nem az a fajta aki csak arra használja a lányokat.30 vagyok és szeretnék már egy normális kapcsolatot.csak az összes csajszi az orromnál fogva vezet...én kis naív..:-(
Adig jó mig nem vagy szerelmes azután hidd ell tapasztalat.
Jajj Istenem!!! ennek nincs köze a szerelemhez.... Én is 5 kapcsolaton vagyok túl, szerencsére csak 1 ikben ért csalódás, de igen létezik szerelem, de ez csak egy összefoglaló a sok sok sok sok sok érzési fogalmú szóra! Van aki 10 évig próbálkozik és csak 11. évre jön össze neki.... Tudod van egy régi mondás: "csalódni kell 100x 1000x h boldogok lehessünk 1-etlen 1x"
Gondolom lány vagy, akkor pedig azért csalódsz mindig, mert csak a külsõt nézed, és nem veszed észre a belsõ hibákat.
korod?
Létezik, ne keresd várd meg majd rád talál mikor nem számítasz rá pont akkor .ne légy elkeseredve fel a fejjel :)
Nem kell feltétlenül szerelmesnek lenni. Sokkal több lehetõség van annál. Miért nem csak szexre használod a csajszikat? A szerelem csak meg bonyolít mindent, és elveszted önmagad. Élj és legyél boldog!
akkr ezek szerint énis

Létezik olyan, hogy egy nõ 2 kapott lehetõség után a 3-ikat nem puskázza el?

Különbözõ kavargatások után kapott már 2 lehetõséget, de mindkét alkalommal tovább kavargatott másokkal, s erre a párja rájött. Van olyan ha kap egy 3-ik (vagy akárhanyadik) lehetõséget, akkor azt nem puskázza el? ui: saját állítása szerint szereti a párját, és mindent bevallott neki, amik eddig történtek a fiú 24, a lány 21 éves

Legjobb válasz: ez olyan,mint az alkoholizmus.. nem könnyû lerakni a poharat...

ez olyan, mint az alkoholizmus.. nem könnyû lerakni a poharat...
ez szomorú lesz elsõre, és nem szép, de igaz. Odamész, beteszed. A többit mind mind bullshit.
Mit értesz kavargatás alatt? Testi kontakt is szokott lenni? Egyébként ha ennyiszer megcsinálja... Nem. Talán pár hónap szünet után rájönne, hogy mi van, de sajnos mivel mindig megbocsátasz neki, joggal nem becsül meg. Úgy értem szép dolog a megbocsájtás, csak ebben az esetben nem jó semmire.
A kérdező hozzászólása: facebookon írogatott másokkal, plusz mondták, hogy látták több sráccal is
De nemám. Sõt, ha hagyod, hogy azt csináljon veled (vagy az illetõvel), akkor tovább fogja folytatni, ad infinitum. Szakítani kell az ilyen riheronggyal, ha ki akarja "élvezni" az életet.
Nekem a volt pasim ilyen. 20 esély után sem fog megváltozni, max ideig óráig. Mi után kidobtam persze mindent "megbánt", de a mostani barátnõjénél sem bír magával. Ezt bizton állíthatom, mert idõnként bepróbálkozik nálam is. Vannak ilyen retardált emberek, szabadulj meg tõle.
Látták más sráccal, - de mit láttak? Egy 21 éves lány nyilván, hogy él.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!