Találatok a következő kifejezésre: Létezik hogy pár nap után (3 db)

Létezik hogy egy pár nap után már jelentkeznek terhességi tünetek (pl: gyomor, mellbimbó)?

Március 16-án voltam együtt a párommal.Ma 25-e van! Létezik hogy egy pár nap után már jelentkeznek terhességi tünetek (pl:gyomor, mellbimbó) Állandóan ez foglalkoztat, vagy lehet csak már bebeszélem magamnak, mert mindig erre gondolok.

Legjobb válasz: Én egy kicsit korainak tartom, de állítólag van aki megérzi pl a beágyazódást...

Én egy kicsit korainak tartom, de állítólag van aki megérzi pl a beágyazódást...
Szerintem simán fájhat a melled babuci miatt is, csak egyszerûen majd remélhetõleg elmarad a menzid. A mellfájás az egyik legkoraibb tünet, még cikluson belül elõfordulhat. Remélem babád lesz:)
Hivatalosan a terhesség elsõ jele a menzi elmaradása, utána jön a többi (hányinger, mellnagyobbodás). Persze simán elõfordulhat, hogy babás vagy! Szorítok!

Létezik olyan, hogy az ovu után nem megy fel rögtön a hő, csak pár nappal később?

Mérem a h?met minden reggel és ebben a hónapban azt tapasztaltam, hogy b? tojásfehérje majd másnap b? vizes folyás után (illetve ovu fájdalom is volt) elkezdett feszülni a mellem (amit ugye, ha jól tudom a progresztron hormon generál - ami viszont a visszamaradt sárgatest termel).

Legjobb válasz: Szia! Elvileg szerintem nem létezik, bár nem vagyok otthon a témában. Én is pont ma tettem fel itt egy kérdést a görbémmel kapcsolatban, beszúrom neked is (ha érdekel). Átlag 27 naposak a ciklusaim, a 15. napon nagyon erõs tojásfehérje-szerû nyákom volt, elõtte pont együtt tudtunk lenni a párommal, örültem is, hogy hátha. De a hõm csak nem akart felmenni, egészen a 18. ciklusnapig. Ilyen még nem volt, nem tudom, hogy mitõl lehet ez, én is azt hittem a folyás miatt, hogy akkor volt az ovum, de a hõm szerint mégsem. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/0993d636138c4e20a36471..

Szia! Elvileg szerintem nem létezik, bár nem vagyok otthon a témában. Én is pont ma tettem fel itt egy kérdést a görbémmel kapcsolatban, beszúrom neked is (ha érdekel). Átlag 27 naposak a ciklusaim, a 15. napon nagyon erõs tojásfehérje-szerû nyákom volt, elõtte pont együtt tudtunk lenni a párommal, örültem is, hogy hátha. De a hõm csak nem akart felmenni, egészen a 18. ciklusnapig. Ilyen még nem volt, nem tudom, hogy mitõl lehet ez, én is azt hittem a folyás miatt, hogy akkor volt az ovum, de a hõm szerint mégsem. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/0993d636138c4e20a36471..
A kérdező hozzászólása: Valóban hasonló "problémával" küzdünk! :) érdekes... Nekem még a mellem az ami szinte 100%-ra jelez. Talán nálam ez az elsõ számú biztosíték az ovura. És most pont ez miatt nem értem. A mellfeszülést, duzzadást, érzékenységet nem lehet összekeverni vagy beképzelni.
Elsõ vagyok megint. Arra véletlenül nem emlékszel, hogy melyik oldalon láttad ezt, hogy ovu után 5 nappal megy fel a hõ? Elolvasnám én is, hogy kicsit nyugtassam a lelkem... :) (Bár nem merem így már beleélni magam semmibe.) Én már nagyon várom, hogy vége legyen a nyárnak, ezektõl a hõingadozásoktól alig alszom, talán ha normális idõ lesz megint a szervezetem is visszazökken a régi kerékvágásba. :)
(Bocs, mármint 5 napon belül)
A kérdező hozzászólása: én a babatervezõkön olvastam ezt: Annak eldöntésére, hogy melyik változat áll fenn, pontosan meg kell állapítani a tüszörepedés idöpontját. Ez azon a napon történik, amelyiken a legjobb minöségü hüvelyi nyálka érzékelhetö, vagy a pedig a rá következö napon. A hömérsékletnek 5 nappal a tüszörepedés után emelkednie kell. Ebben az esetben azok a napok is a luteális szakaszhoz tartoznak, amelyek a késöi emelkedés miatt még a cover line alatt vannak. itt a link is hozzá: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet_alakulasa.html
Ez érdekes, köszi szépen! :)

Létezik, hogy ivartalanítás után pár nappal még "kanosabb" a kutyám, mint elõtte?

Lassan 2 éves kan kutyám az utóbbi idõben idõszakosan elkezdett szökdösni. Hol a kerítésen keresztül, hol a kennel paláját feltörve, a tetõn keresztül. Azt gondoltam, hogy a kert végén kóborló és a szomszédban lévõ szuka kutyák számlájára írható a dolog, ezért az ivartalanítás mellett döntöttem. Január 11-én végezte el az állatorvos az ivartalanítást. Már nagyon jól érzi magát, olyan mint régen. Erre ma kb. 10 percet töltött egyedül az udvaron és az utca felé szökött ki, amit még soha nem tett meg. Ráadásul fogalmam nincs hol ment ki. A szembe szomszéd kutyáinál találtam rá (sajnos nekik szabad kijárásuk van hátrafelé egy kis erdõs területre), ahol éppen egy szukát próbált magáévá tenni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen folyamatok zajlanak ilyenkor le bennük... Vagy esetleg semmilyen összefüggés nincs és én rontottam el valamit? De akkor miért pont most kerül elõ ez a probléma? Bocsánat, eléggé hosszúra sikerült a mondandóm, de eléggé tanácstalan vagyok, hogy most hogyan kellene viszonyulnom ehhez az esethez. Köszönöm a válaszokat elõre is!

Legjobb válasz: A hormonok még nem ürültek ki a szervezetébõl. Amúgy a szökés lehet unalomból is, vagy kevés mozgás miatt.

A hormonok még nem ürültek ki a szervezetébõl. Amúgy a szökés lehet unalomból is, vagy kevés mozgás miatt.
Egy kan kutya csak akkor kanos, ha tüzelõ szuka van a közelében. Az ivartalanított kan kutya akkor se, persze a hormonok nem azonnal ürülnek ki és a tanult viselkedés is közre játszik. És akkor el is jutottunk a szökésig, ami szintén lehet tanult viselkedés is, ugyanis önmegerõsítõ folyamat. Minden egyes sikeres szökés egy jutalom a kutya számára, így a cselekvés gyakorisága természetesen növekszik. Ezen az ivartalanítás nem segít.
A kérdező hozzászólása: Na igen a mozgatás. Minden nap megyünk sétálni, feladatokat oldunk meg, persze nem állítom, hogy maradéktalanul le van fárasztva minden nap. Csak fura nekem, hogy eddig soha nem ment arra, ahol most volt és pont most kezdi ezt csinálni. Köszönöm a válaszokat!
Ivartalanítás után kell pár hét is mire teljesen kiürülnek a hormonok. Ha a mûtét után pár nappal már szukán volt, akkor akár be is fedezheti. A szökés meg már egy tanult viselkedés. Nem feltétlen a szukák miatt van. Még nagyon korai megmondani mennyire fog róla leszokni. Adjál neki pár hetet, vagy akár hónapot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Akkor megpróbálok még több idõt rászánni és felügyelni. Reméljük minél hamarabb kiürülnek azok a fránya hormonok, közben meg megpróbálom külön is kezelni a szökés részét...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!