Találatok a következő kifejezésre: Létezik hogy hetes terhességet (15 db)

nem létezik
létezik. ha késõbb ágyazódott be, nem félidõben történt a megtermékenyülés hanem késõbb akkor fiatalabb a terhesség és a teszt még nem mutatja ki.
Nem valószínû rendes ciklikus menstruáció mellett. Ha rendszertelen a vérzés, akkor nehéz megállapítani a fogantatás idejét is, így akkor lehet csúszás. De ha tudod, hogy 5 hetesnek kellene lennie, (vagyis 1 hete nem jött meg, egy állandó ciklus mellett), akkor kizárt, hogy nem mutatja a teszt.
létezik. a barátnõmnek minden teszt full negatív volt, a doki pedig uh-val nézte, akkor lett biztos, hogy terhes. most 14 éves a lánya.
Szerintem ki kell mutatnia. Ha késõn ágyazódik is be, ennyivel késõbb nagyon valószínûtlen. Ha egy hetet késett a peteérésed és akkor estél teherbe, már akkor is halványan látszania kéne. több, mint egy héttel késõbbi beágyazódás pedig valószínûtlen... Egyik elõzõ: A kérdés szempontjából pedig szerintem mindegy, hogy a 15 évvel ezelõtti terhességi tesztek mit mutattak, most komolyan...

Létezik olyan hogy kb 4 hetes terhességet még nem mutat teszt de mégis minden tünet stimmel és nem is jön meg? Esetleg később kimutathatja?

Legjobb válasz: Lehet, hogy késõbb volt a peteérésed. Ezért nem 4 hetes, hanem kevesebb vagy. Én is így voltam, 5 napja késett már a menzim, mikor kimutatta a teszt, és akkor is csak halványan. Aztán a doki mondta, hogy akinek 28 napnál hosszabb a ciklusa, annak nem középidõben van peteérése, hanem késõbb. Nekem 33 naposak voltak a ciklusaim. Majd ultrahangon tudják megmondani, hogy pontosan mennyi idõs terhes vagy.

Lehet, hogy késõbb volt a peteérésed. Ezért nem 4 hetes, hanem kevesebb vagy. Én is így voltam, 5 napja késett már a menzim, mikor kimutatta a teszt, és akkor is csak halványan. Aztán a doki mondta, hogy akinek 28 napnál hosszabb a ciklusa, annak nem középidõben van peteérése, hanem késõbb. Nekem 33 naposak voltak a ciklusaim. Majd ultrahangon tudják megmondani, hogy pontosan mennyi idõs terhes vagy.

Létezik olyan, hogy minden különösebb tünet nélkül felszívódik egy pár hetes terhesség?

Legjobb válasz: IGen, létezik, söt elég gyakori is, csak a legtöbb esetben nem is tudnak róla, hogy az illetö terhes egyáltalán.

IGen, létezik, söt elég gyakori is, csak a legtöbb esetben nem is tudnak róla, hogy az illetö terhes egyáltalán.
Igen, mivel a teszt a HCG szint alapján mutatja ki a terhességet, ezért vetélés után is pozitív lehet a teszt addig, amíg egy vérzéssel ki nem ürül a szervezetbõl
Szia!Bár nekem nem volt vetélésem ( ne is legyen ), de én továbbra is azt gondolom, hogy nem tud csak úgy eltûnni egy embrió.Kell legyen annak valami jele.( vérzés, görcsök, rosszullét)Ne izgulj.Az én terhességem is pozitív teszttel és elmaradt vérzéssel indult.És most már a félidõn túl vagyok.Hidd el, sokszor még számomra is hihetetlen, hogy kisbabánk lesz.Pedig hallottam a szívhangját, láttam nem egyszer ultrahangon ( 4D-ben is), érzem mozogni minden nap.Sokáig leszel vele úgy, hogy nem hiszed el:) )Ne gondolj ilyen rémségekre!!
A kérdező hozzászólása: És ilyenkor a teszt pozitívat mutat?
Igen , létezik és a teszt pozitív, de nekem fokozatosan halványodott.
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondoltam eddig, hogy az mindig jár valamennyi vérzéssel.Nagyon meglepõdtem, látszik, hogy még "kezdõ" vagyok. Még csak 5 hetes a terhességem, de semmilyen tünetem nincs a vérzés elmaradásán és a pozitív teszten kívül. Akkor nagyon lassan fog eltelni az a 2 hét, mire ultrahangra megyek. Köszönöm a válaszokat!
3. vagyok. "El tud tûnni" az embrió. Mármint az uh-ról. Egyik nap ott a petezsák, rá 1 hétre már nincs ott és rá 5 napra pedig jön egy erõs mensi.
Bocs, elküldtem véletlenül :S Kérdezõnek akartam írni, hogy ne az itteni válaszokból állítsd fel ennek a statisztikáját, hanem állj úgy hozzá, hogy minden rendben lesz és nem fog felszívódni. Higgy benne, beszélj hozzá, mond neki, hogy kapaszkodjon nagyon :) Egyébként ige, sajnos az elején ez egy idegesebb idõszak, de 2 hét múlva látni fogod a kis maszatkát a képernyõn ahogy villog a kis közepén a szívecskéje. Erre gondolj és ne arra, hogy mi rossz történhet! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, igazatok van, így fogom felfogni! Köszönöm szépen!

Létezik, hogy elhízok a terhesség végére nagyon, ha most 25 hetes vagyok és 6kg plusznál járok?

Legjobb válasz: Szia nem biztos, én a 28. hétig híztam 8 kilót Most vagyok 40+3 hetes és 11 kilónál járok :)

Szia nem biztos, én a 28. hétig híztam 8 kilót Most vagyok 40+3 hetes és 11 kilónál járok :)
Igazából a baba miatti hízás még csak most következik, és legjobban a harmadik harmadban nõ a súly. Ezért ez a plusz 6kg a nem megfelelõ táplálkozás eredménye nagyrészt. SZerintem kevesebb szénhidrát, több folyadék, gyenge mozgás, stb. és akkor nem lesz gond, de figyelj rá oda, mert sok lehet a vége!
En ugyanígy vagyok mint most te énis kicsit meg vagyok ijedve mert nagyon nagy az étvágyam mostanában de sajnos ez ellen nincs mit tenni.Szerintem ez még nem vészes.
ha vékonyabb vagy, akkor végül is nem gond :) nálunk a doki nem nagyon szereti a 10 kg-nál több hízást, de az igaz, hogy a baba miatti súlygyarapodás csak most jön. Rajtam van felesleg (nem sok, pár kiló, de van), szerintem én ezért az elején semmit nem híztam, most meg 5-6 kg plusznál járok (34 hét). de ez sem általános. Meg az sem, hogy ki milyen ütemben hízik, a barátnõm például az elején nagyon, a 30. héttõl meg egyáltalán semmi plusz nem ment rá
Én soványan indultam neki, most vagyok 36 hetes, és plusz 15-nél járok, hiába eszem rendesen és mozgok nagyon sokat. Átállt a testem raktározó üzemmódra, és szerintem nincs ezzel semmi baj. Majd lemegy, ahogy eddig is. A te hat kilód pedig nem is sok.
A kérdező hozzászólása: Igyekszem nem elhízni. A védõnõm nem mondott semmi rosszat, hogy nagyon oda kell figyelnem. De õszinte válaszokat akartam hallani, hogy tudjam tényleg mi a helyzet. Sokat mozgok és bevallom az utóbbi 2 hétben sok volt a szénhidrát sõt most volt a cukorterhelés is és utána napokig kívántam a cukrosat :( Mit ajánlotok mit egyek? Hogy ne legyen sok sok plusz rajtam a végére? Köszi a válaszokat! Kitartást nektek is!
Mindenbõl ehetsz, vegyesen :) csak kevesebb tészta, rizs, krumpli és több zöldség, gyümölcs, sovány hús, hal :) De nyugi, ez nem akkora túlsúly, hogy extrém legyen! :)
Én a kisfiamnál 26 hetesen + 6 kg-nál jártam, a dokim rám szólt, hogy sok lesz!:) A végére 16 kg-ig jutotta. Ha odafigyelsz és nem burkolsz be éjjel egy doboz fagyit, akkor nem hiszem, hogy sok lesz:)
Ez egyáltalán nem sok.a második gyereknél így voltam és 12 lett a vége.csináld azt h havi 2 kgot hizhatsz(mondjuk hetente mert magad) és így a vége 12 kg körül lesz.ez simán teljesíthetõ koplalas nélkül(persze nem éjjel bekajalni a mcdonalds-ban :) Most a 3.nál 22 hetes vagyok és 4 kgnal járok.

Létezik olyan, hogy egy orvos nem vesz észre egy 7-8 hetes terhességet?

Kézi vizsgálat és hasi UH után.

Legjobb válasz: Ha tényleg 7-8 hetes, akkor nem. Kézivel már mindenképp érzi.

Ha tényleg 7-8 hetes, akkor nem. Kézivel már mindenképp érzi.
7-8 heteset már bõven észre lehet már venni, elég pancser kell legyen az az orvos, aki nem veszi észre.
Még a legrégibb legócskább géppel is látja a 7-8 hetes terhességet!
elég sok helyen olvasom, h hasi uh-t csinálnak 7-8 hetesen. Az én dokim akkor még hüvelyi uh-t csinált, sõt még a 12. héten is, h biztosan lássa. Ezután mondta, h már felesleges a hüvelyi uh, mert már jól látható és biztosan jó helyen van. Utána már csak hasi uh-t csinált. Mondjuk õ fogadott orvosom volt.
Gyanús? 7-8 hetesen már szívhang is van, és nem annyira kicsi, hogy egy hozzáértõ ne vegye észre!
Nem. Ekkora terhességet már látni és érezni is lehet vizsgálattal. Ha nem látja, akkor nem vagy terhes.
Nem is biztos, hogy 7-8 hetes vagy!!! Nekem a 8. heti uh-on láttak egy 3mm babókát végre szívhanggal, tehát akkor voltam 6 hetes!!! Elõtte egy héttel csak petezsák, azelõtt meg a nagy semmi. Én is meg voltam ijedve, hogy úristen 6 hetesen már szívhangnak kéne lennie, de semmi sincs. Kiderült, hogy késõbb fogant a mi kis babánk!!! Nyugodj meg, egyébként a doki mit mondott, visszarendelt kontrollra?
Egyébként szeretnéd, ha terhes lennél?
A kérdező hozzászólása: Nem, de egy másfél hét múlva is elmentem és akkor se volt semmi. Meg a tesztek is negatívak lettek, csak volt 1-2 tünet, amit lehet csak befilmeztem.
A kérdező hozzászólása: És ahhoz , hogy a szívhangot lássa kell neki valamit babrálnia az UH-val, vagy ha van, akkor azt automatikusan lehet látni?
A kérdező hozzászólása: Nem is arra gondoltam, hogy pontosan lásson mindent, csak annyira, hogy gyanús legyen neki.
A kérdező hozzászólása: Most nem szeretném.

Ikreket mutatott az UH. Az orvosom nem tudta meg mondani hány hetes terhes vagyok. Doki úgy látta csak 1 él, de nem 100%. Most hetente UH. Létezik, hogy nem lehet meg állapítani a terhesség hetét? Van, hogy nem látni él e mind kettő?

Okt.26. a az utolsó ciklusom így a 10. hétben vagyok, UH szerint 5-6 hetesnek látszik.

Legjobb válasz: Mikor voltál elõször uh-on? Ha esetleg késõbb fogantak, akkor lehetséges, hogy csak ennyi idõsek, de elég furcsa. Mikor teszteltél elõször pozitívat?

Mikor voltál elõször uh-on? Ha esetleg késõbb fogantak, akkor lehetséges, hogy csak ennyi idõsek, de elég furcsa. Mikor teszteltél elõször pozitívat?
Én 8. hétben mentem elõször uh-ra és akkor már látta az ikreket, volt szívdobogás mind a két részrõl. Viszont figyelmeztetett, hogy még bármikor elhalhat az egyik. Nekem utolsó menszi idõpontjától és az uh-n mért adatok alapján jött ki anno a 7-8. hét. Ezután minden héten jártunk uh-ra (hétfõi nap) és kb. a 19. hétig minden héten más hetet mondtak. általában 1-2 héttel kevesebb volt a menszihez nézve. Végül július 11-re voltunk kiírva és július 15-én császárral születtek meg a lányaim. Tehát mind a ketten életben maradtak.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ tesztet december 4.-én reggel csináltam.Azonnal pozitív lett.A 2.at rá egy hétre és a 3.-at dec. 18.án.Dec.19.-én voltam elõször UH-n akkor a doki csak 1 babát látott azt is korai terhességnek nevezte.Most másik dokinál voltam mert az elõzõnél rossz tapasztalataim voltak.Nem értem miért mi van most!
Egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjûek, magyarán rendesen, külön-külön látni lehet õket az Uh-n? Mert az egypetéjûek "bajosabbak" lehetnek ilyen szempontból. Enyémek kétpetéjûek voltak, jól láthatóak, 7. héten szívdobogás, teljesen normál méretekkel, azóta már 2 évesek múltak.
A kérdező hozzászólása: Két különálló petezsák látható.így elvileg kétpetéjû ikreim vannak!:D Nagyon félek, hogy elveszítem mind kettõt.De a párom biztat, hogy nyugizzak.
Sajnos ez így tényleg nem hangzik túl jól. :( Ha már egy hónapja pozitívat teszteltél, akkor már szépen látni kellene szívhanggal együtt. Akkor csak egy hét múlva mész legközelebb?
A kérdező hozzászólása: Hát igen nem valami fényes a helyzet.De jövõ héten okosabb leszek.Bízom abba, hogy minden rendben lesz és a doki mindkettõbe talál életjelet rendesen. Majd írok mi volt az UH-n. Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Sajnos múlthét csütörtökön elindult a vetélésem, és pénteken mûszeresen fejezték be.Azt mondják az influenza közrejátszhatott!Lehet nem tudom!Most már jól vagyok igaz fáj még a mûtét helye fõleg ha wc-re megyek.Remélem ez normális.Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Szép napot!
Sajnálom nagyon:( Biztosan megterhelõ volt lelkileg, én is vetéltem az ikrek elõtt.Tudom nehéz most még erre gondolni, de ott van még a remény és a lehetõség!Minden jót Neked!
Nem! Ez még puffadás!:)
Anyukám -7 kilóval ment szülni, pedig nem volt rosszul és rendesen evett a terhessége alat. Én pedig egészségesen születtem :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) eszem rendesen, napi 5-6 alkalommal, de mégis fogyok, a doki is csak nézett amikor a mérlegre álltam, hogy az nem létezik. nem vagyok magas így ez nem is gond hogy nem nagy a súlyom, remélem a végére se lesz sokkal több, csak amennyivel kell :) Boldog babavárást akinek esedékes :)
Igen lehetséges, fõleg ha vékonyabb vagy! Az, hogy 40 kiló semmiben nem befolyásolja a te vagy baba egészségét! Ilyen az alkatod, és kész :) Nekem kb 10 hetes korom óta simán látszik, mindenki más!!!!és én is vékonyka vagyok és kicsike :) ) Sok boldogságot és örömet!
attól még megírhattam amit gondolok nem? semmi rosszindulat nem volt benne.
Utolsó: miért kéne ennie? Gondolom, nem éhezteti magát, nem fogyózik babásan, akkor meg felesleges nyaggatni. Eszik, amennyi jólesik, kész. Vitamin már más téma, azt muszáj szedni. Én is ilyen alkat vagyok, elsõ babámmal 40 kgról felmentem 50re, két hét múlva még a férjem sem mondta volna meg hogy szültem valaha is. Ez genetika, nem mérleg kérdése.
40 kiló vagy?????? jézus mária..még jó hogy nem fúj el a szél. nagyon sovány vagy, tessék enni !!!
A kérdező hozzászólása: vagyis hogy most vagyok 40 kiló :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat :) elsõ babám és nagyon vékony vagyok és ez alatt a 10 hét alatt még fogytam egy pár kilót, most járok 40-nél, és minden rendben van :) elsõnek páromnak tûnt fel, mert reggel amikor felkeltem akkor eddig nem volt hasam, meg este fele is ha elmentem nagy wc-re (bocs a részletekért) akkor megint nem volt semmi hasam, de egy pár napja meg mondja, hogy már gömbölyödik a hasam szerinte, azért érdekelt volna hogy jól látja-e :) várom még a további válaszokat :)
Bocsi, nagyszájú lányt akartam írni, nem nagyobb szájút. A szája nem volt nagyobb a normál méretnél :)
Van akinek már kicsit látszik. Ugyan az még nem babahas, de nem is puffadás. Volt egy tanárunk, aki nagyon vékony volt. Láttuk rajta, h babát vár és következõ héten az egyik nagyobb szájú lány rá is kérdezett, h mikor szül. A tanárnõ totál elcsodálkozott, h már látszana, hiszen csak 11 hetes volt. De tényleg volt egy kis gömbölyödõ pocakja, pedig az elsõ babát várta. Családomban is volt egy kismama, akinek az elsõ terhessége már 12 hetesen látszott. Viszont az ellenkezõje volt a munkatársammal, akinek 4 héttel nagyobb volt a terhessége rokonomnál és még mindig lapos volt.
Ha nem elsõ baba, akkor lehetséges, ha olyan alkat vagy, bár én is inkább a puffadást mondanám, reggel is lehetünk puffadtak. Nekem harmadikkal a 11 hetes terhességet kiszúrták a szemfüles kollégák... Igaz, este, és feszülõs felsõben... :o)
A kérdező hozzászólása: az nem semmi :) én sokat vagyok rosszul sajnos :(

Létezik, hogy 6 hetes terhességet nem mutat ki a teszt?

Eddig 29-35 naposak voltak a ciklusaim, most pedig majdnem 2 hete késik. Clearblue tesztet csináltam napközben (10 nap késés után), negatív lett. Létezik, hogy ennek ellenére mégis terhes legyek? Szédülök és émelygek, hánytam is és majdnem elájultam délel?tt. Már bejelentkeztem n?gyógyászhoz, de csak 2 hét múlva kaptam id?pontot, másik dokihoz meg nem akarok menni. Szerintetek? Baba vagy betegség?

Legjobb válasz: kedves harmadik. egy idõ után leáll a szervezet HCG termelése és 25 hét után már negatívak a tesztek pedig nagy a hasad. válaszod a kérdéssel nincs összefüggésben.

kedves harmadik. egy idõ után leáll a szervezet HCG termelése és 25 hét után már negatívak a tesztek pedig nagy a hasad. válaszod a kérdéssel nincs összefüggésben.
a kedves harmadik azt mesélte, csak úgy látszik elég pontatlanul, hogy az illetõnek a 4.héten negatív volt a tesztje, aztán 1-2 hét múlva ismét megpróbálta, akkor is negtív volt, aztán így tovább... viccbõl a terhessége közepén is megcsinálta a tesztet, akkor is negatív volt. (ezek szerint ez utóbbi várható is volt, de a 4., 6., 8.hét nem). Válaszom a kérdéssel összefüggésben van.
ismerek olyat, akinek hatalmas pocakkal is negatív lett a teszt. (már kíváncsiságból csinált tesztet, hogy hátha már kimutatja, de nem). Úgyhogy lehetséges!
Szia. Simán lehet baba. Nekem harmadjára mutatta ki a teszt, hogy terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem baba, hanem ciszta. Sok, pici ciszta. Állítólag PCOS. Ha odajutok, hogy a saját dokim vizsgál meg, többet megtudok róla. Ezt az SZTK-ban mondta egy orvos, amikor megvizsgált. Az egyik barátnõmnek is emiatt kellett 2 évet várnia a kisfiára, mert neki is PCO szindrómája volt. Nem hittem, hogy nekem is ez lesz. A többi tünetet valószínûleg a túlhajtottság okozta, meg hogy nem alszom eleget.
Köszi szépen a választ! Sok boldogságot a babához!! És mindenkinek jó egészséget! /a belekérdezõ voltam/ :-D
Elsõ vagyok. 7 hetesen mutatta ki elõször a teszt.
Kedves harmadik. Nagy hassal azért nincs pozitív teszt mer a 12. hét után nem termelõdik a hcg mert felváltja a méhlepény. És lassan elkezd kiürülni a szervezetbõl.
Kedves elsõ válaszoló! Neked idõben mit jelent, hogy harmadjára mutatta csak ki a teszt? Mennyi idõs terhes voltál akkor? (bocsi kedves kérdezõ, hogy belekérdezek, de nekem is aktuális ... 10 napja késik és nega a teszt! :-( )
Elképzelhetõ, de azért általában ezek a tesztek ilyenkor már mutatják, fõleg hogy uh-n ilyenkor már látszik a baba, és van akinél már szívmûködés is van. Csinálj másik tesztet, és menj el egy másik dokihoz is, esetleg sztk-ba, hogy egy uh-n megnézzék van-e baba, mert ha van, akkor nem jó hogy nincs elég hcg hormon a szervezetedben. Drukkolok hogy baba legyen! Majd írj.
Csinálj még tesztet.Én mát biztos felvásároltam volna a patika teszt készletét.
vigyázz magadra! sok sikert!

14 hetes vagyok. tegnap este óta nagyon rosszul érzem magam: mindent kihányok, fáj a fejem, gyenge vagyok. eddig szinte semmi terhességi tünetem nem volt. létezik, hogy most kezdődik?

Legjobb válasz: Ha nem gyomorrontásról,vagy vírsról van szó, akkor igen, normális. VAnnak, akik 12, 14, 20 vagy késõbbi hetekben kezdenek rosszul lenni. Olvasgass utána, sokmindent javasolnak ilyen esetekre. EGyél többször keveset, mindig legyen valami a gyomrodban, igyál sokat, van akinek a tej, van akinek a krumpli válik be... Kívánom, hamar légy jobban, és pihenj sokat!!

Ha nem gyomorrontásról, vagy vírsról van szó, akkor igen, normális. VAnnak, akik 12, 14, 20 vagy késõbbi hetekben kezdenek rosszul lenni. Olvasgass utána, sokmindent javasolnak ilyen esetekre. EGyél többször keveset, mindig legyen valami a gyomrodban, igyál sokat, van akinek a tej, van akinek a krumpli válik be... Kívánom, hamar légy jobban, és pihenj sokat!!
Igen létezik, mert ebben az idõszakban a szervezeted kezd hozzászokni a terhességhez. Pihenj vagy sétálj egyet ha tudsz.

Létezik hogy 3 hetes terhességet nem mutat az ultrahang?

sziasztok..nem gondd ha a kb 3 hetes terhességet még nem mutatja ki a hüvelyi ultrahang??még akkor nagyon korai?2 pozitiv teszt és egy vizsgálat a dokival miszerint babás vagyok.akkor csak várnom kell?

Legjobb válasz: Ez még nagyon korai állapot, elég valószínû, hogy nem látszik, de 3 hét múlva már tuti látni lehet :)

Ez még nagyon korai állapot, elég valószínû, hogy nem látszik, de 3 hét múlva már tuti látni lehet :)
Szia! Hidd el túl korai volt, várni kell, tudom ez a legrosszabb, de türelem.
Igen létezik, hogy nem mutatja ki az uh a 3 hetes terhességet. Én 5 hetesen voltam és csak vérvételböl tudta megállapítani a terhességet. 9 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: akkor elvileg csak várnom kell.ez a legrosszabb.remélem minden rendben lesz.annyira kétségbe estem hogy nem volt ott semmi jel a terhességre hogy azt hittem már nem is vagyok babás..de sok érv van ami amellett szol.a teszt, a vizsgálat.minden.
5 hetesen nekem mar petezsakot latott, de engem akkor 1 honap mulvara rendelt vissza, es akkor mar mindent latott O is es En is, mar a fejet, kezei, labait, es a szivecskejet is hallottam. 10 hetes kismama
Én úgy tudom, hogy pl. a szívmûködést is csak a 6. hét után tudja kimutatni az uh. Szóval szerintem egyáltalán nem gond. Menj vissza úgy a 6.-7. héten. Akkor már elvileg ki kell mutatnia a babát. Sok sikert!
Szia!Én is 6hetes mentem elõször, de még csak a petezsákot látta, 1héttel késöbb már volt szivhang is!!!! Legyél türelmes és óvatos!!!Most már ketten vagytok!! 9hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!