Találatok a következő kifejezésre: Létezik hogy babámnak 10 naposan (2 db)

Létezik hogy a 6 napos babám 10-15 perc szopizás alatt jóllakik? Utánna alszik 3 órát.

Vagy olyan is van hogy fél órán belül 2szer szopik 10-10 percet.utánna alszik.Érdemes felébreszteni hamarabb hogy egyen megint?

Legjobb válasz: Ébresztésre akkor van szükség, ha koraszülött, vagy alacsony súlyú babáról van szó, aki még tényleg nem szopik annyit, mint jó lenne, mert hamarabb elfárad és elalszik. Ha van napi 4-6 pisis pelusa a babádnak, és úgy tûnik jelez, amikor szopizni szeretne, akkor erre nincs szükség. Egyébként a legtöbb baba (pici korban) alvás közben is megszoptatható. A legjobb, ha akkor adsz neki, amikor kéri, és ameddig kéri. Ha az egyik cicibõl befejezte, kínáld fel a másikat is. Majd legközelebb azzal kezd, amelyikkel abba hagytad.

Ébresztésre akkor van szükség, ha koraszülött, vagy alacsony súlyú babáról van szó, aki még tényleg nem szopik annyit, mint jó lenne, mert hamarabb elfárad és elalszik. Ha van napi 4-6 pisis pelusa a babádnak, és úgy tûnik jelez, amikor szopizni szeretne, akkor erre nincs szükség. Egyébként a legtöbb baba (pici korban) alvás közben is megszoptatható. A legjobb, ha akkor adsz neki, amikor kéri, és ameddig kéri. Ha az egyik cicibõl befejezte, kínáld fel a másikat is. Majd legközelebb azzal kezd, amelyikkel abba hagytad.
A kérdező hozzászólása: Normális súllyal született baba.A pelenkában is van mindíg valami.napi 4-6 kaki és pisi.3 óra alvás után magától kel fel és kér enni.
Létezik persze, ha jól jön a tejed és õ pedig jól ügyesen szopik akkor simán! amúgy is azt mondják az elsõ 5 perc szomjoltás, az utána következõ 5-7 percben jön a zsírosabb tej, az az éhségcsillapító és a maradék már csak komfort cicizés. Az én lányom is már egy pár hetes korától 10 perc alatt végzett!!! És el is engedte a cicit, ha akartam volna se szoptathattam volna tovább mert elfordult. Ezután aludt 3-4 órát is.
Mindkét fiamat szoptattam, de soha, egyikük sem evett 15 percnél tovább. Jóllaktak, nem kértek már többet és szép nagyokat szunyáltak utána. Tudják õk, mennyi kell nekik. Én nem is értettem, hogy lehet egy babát 1-1, 5 óráig szoptatni...
nagyon ügyes a babád!!! örülj hogy így van, igazi kis szívógép :) simán jól lakhat ennyi perc alatt, fõleg a pelusok is ezt mutatják. ha utána 3 óraá alszik, ez is azt mutatja hogy jól lakott. ne ébreszd fel szerintem. Õ úgyis ébredni fog, ha éhes. Én éjjel se kelteném fel, de ha felébred, adnék neki szopit. Az én fiam és lányom is hasolnóan turbó evõk voltak, és két és fél - 4 órát aludtak utána!! jól gyarapodtak.

Létezik hogy a babámnak 10 naposan tejkiütése van?

Az állán jött ki két kis pötty aminek kicsit fehéres a belseje.2 óránként szopizik mert kicsit sárga volt amikor hazajöttünk.Teganp a dokin? meg a véd?n? is azt mondja hogy enyhült.Ébresztgessem 2 óránként? Vagy várjam meg míg Õ kér?A kiütés miatt kérdezem.Meg kicsit fáj a pocija is.Lehet ez is amiatt hogy tartalmasabb a tejem?

Legjobb válasz: Lehet tejkiütés. De azt semmilyen praktikával nem tudod elmulasztani. Ugyanis a tévhittel ellentétben a tejkiütés nem a tartalmas, vagy "erõs" tejtõl van, hanem attól, hogy a pocidban, amíg össze voltatok kötve, a Te hormonjaidat is ugyanúgy kapta a baba, mint a táplálékot. Ezek a hormonok ürülnek ki, ettõl van a kiütés. Ráadásul az anyatejjel még most is kap a hormonjaidból, ezért lassan ürül ki a szervezetébõl. Aztán ha már csak a tejbõl kapja, de a szervezetében lévõ -még a pocidból származó- kiürült, akkor szép lassan elmúlnak a pöttyök. Nem tudsz tenni ellene, és nincs is ezzel semmi baj, teljesen természetes jelenség. (Biztosan mondják majd az "öregek", hogy erõs a tejed, de én ilyenkor csak mosolyogtam és másról kezdtem beszélni, így vitatkozni sem kellett senkivel és elkerültem a jobbnál jobb tanácsokat is.)

Lehet tejkiütés. De azt semmilyen praktikával nem tudod elmulasztani. Ugyanis a tévhittel ellentétben a tejkiütés nem a tartalmas, vagy "erõs" tejtõl van, hanem attól, hogy a pocidban, amíg össze voltatok kötve, a Te hormonjaidat is ugyanúgy kapta a baba, mint a táplálékot. Ezek a hormonok ürülnek ki, ettõl van a kiütés. Ráadásul az anyatejjel még most is kap a hormonjaidból, ezért lassan ürül ki a szervezetébõl. Aztán ha már csak a tejbõl kapja, de a szervezetében lévõ -még a pocidból származó- kiürült, akkor szép lassan elmúlnak a pöttyök. Nem tudsz tenni ellene, és nincs is ezzel semmi baj, teljesen természetes jelenség. (Biztosan mondják majd az "öregek", hogy erõs a tejed, de én ilyenkor csak mosolyogtam és másról kezdtem beszélni, így vitatkozni sem kellett senkivel és elkerültem a jobbnál jobb tanácsokat is.)
természetesen lehet, és nincs vele semmi gond! az azt jelenti hogy szuper tartalmas a tejed, és hogy a babó is elegendõt szopizik, s dolgozik vele a kis szervezete. Jönnek mennek ezek a pöttyök, cseppet se izgasd magad miatta!
Elõzõ válaszoló vagyok. Véletlenül elküldtem az elõzõt, mielõtt befejeztem volna. Szóval a tejkiütés neve a régi "erõs tej" hiedelembõl ered, de nincs köze hozzá, illetve maximum a hormontartalmához. Én addig ébreszteném, amíg a sárgaság el nem múlik teljesen, ezután már csak akkor adnék neki cicit, amikor kér. Ha sokszor kéri, akkor gyakrabban, ha kevesebbszer, akkor ritkábban. Rábíznám, mikor éhes. Boldog babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!