Találatok a következő kifejezésre: Létezik hogy babámnak 10 (8 db)

Létezik, hogy a 10 hetes babámnak elég napi kb.500-550 ml? 4, 10 kiló, elvileg neki már 600at kéne ennie.

Szóval: az eddigi legtöbb 570 volt, amit megevett. Az utóbbi napokban eléggé megcsappant a tejem, van úgy, hogy estére csak 50-60 ml van neki. De evés után nem sír, szépen alszik, 5-6 órát éjjel, nappal is délután 3-4 órát. Valóban nem éhes, vagy csak beletör?dik, hogy ennyi van? Egyenletesen gyarapodik, kaka is van, pisi is van. Pótoljak neki eltett anyatejjel, vagy ne?

Legjobb válasz: Nem bánom, hogy egyszer felkel, mert legalább kiszívja a cicit. Ha még akkor sem kelne fel, végképp kevesebb tejem lenne, ezt meg nem akarom. :-)

A kérdező hozzászólása: Nem bánom, hogy egyszer felkel, mert legalább kiszívja a cicit. Ha még akkor sem kelne fel, végképp kevesebb tejem lenne, ezt meg nem akarom. :-)
Az én kisfiam még 5 hónaposan is volt, hogy csak ennyit evett. Némely babának az átlagnál jóval kevesebb is elég, úgy tûnik...
Nekem is mindíg jóval kevesebbet evett mindíg, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Én nem is foglalkoztam ezzel sose. Ha meg még éhes lenne akkor nyugi úgy sem törõdne bele, hanem ordítana hogy õ még éhes. Tehát akkor szerentem jól lakott. Ráadásul ha meg alszik is éjszaka. Mondjuk este lehet hogy megpróbálhatsz neki adni ha van a fagyóban anyatej, mert akkor lehogy reggelig is kibírná és nem kellne fel enni.

Létezik hogy 10 hetesen a babát éreztem mozogni?

Második gyerek.

Legjobb válasz: én a 3. terhességemnél voltam ugyanígy. Szentül meg voltam gyõzõdve, hogy a babát éreztem mozogni 10 hetesen, pedig tényleg akkor még olyannyira picike, hogy fizikai képtelenség. Szerintem olyankor még csak a belek csoportosulnak át, azt érezhetjük.

én a 3. terhességemnél voltam ugyanígy. Szentül meg voltam gyõzõdve, hogy a babát éreztem mozogni 10 hetesen, pedig tényleg akkor még olyannyira picike, hogy fizikai képtelenség. Szerintem olyankor még csak a belek csoportosulnak át, azt érezhetjük.
nagyon könnyû összekeverni az elején a babamozgását, akár a bélmozgással is. én erre akkor döbbentem rá, amikor szülés után is azt hittem mozgott a baba, és amikor a hasamhoz nyúltam akkor leesett, hogy már kint van a baba.. :-D
Hát nem hiszem, hogy egy max 40 mm-es embriót hogy lehet érezni, de ti tudjátok...
én is azt gondolo, hogy ilyenkor még csak 2-3 cm-es magzatról beszélünk és nem hiszem hogy õt érezted.
Szerintem sem õt érezted, ez ilyen korban szinte lehetetlen.
Tudom, hogy te csak kérdezted, én nem hiszem, hogy bunkó voltam, ha igen, akkor nem állt szándékomban, ne haragudj, de az ésszerûség határain belül, és józan ésszel végiggondolva szerintem nem érezhetsz még egy olyan pici embriót. De lehet, hogy csak én gondolom így. Én 19 hetesen éreztem, akkor éreztem elõször, hogy fészkelõdik, pedig nem vagyok kövér, sõt... 34 hkm
én az elsõt 14+4 hetesen éreztem, most a másodikat 11 hetesen, és tuti õ az!
Én a harmadikkal jártam így, hogy a 9-en mozogni éreztem. És valóban mozgott is, csak kiderült, hogy akkor már a 11-en voltam, mert én rosszul számoltam. :o)
Ilyen korán a beled meg a méhed nem egészen ugyanott van. Én konkrétan a "szõrös rész" alatt éreztem mozogni, sõt még láttam is a kanapén fekve. És két nappal késõbb voltam a dokimnál (akkor mentem elõször, azt hittem a 9. héten vagyok, már az is elég késõ volt elsõ alkalomnak, de így jött össze), és amikor UH-n nézte, úgy mozgott, mint egy kis bolond, õ mondta, hogy el is hiszi, hogy már éreztem. Egyébként nekem 8-10 éve olyan bélbetegségem volt, hogy még véletlenül sem tévesztem össze (sajnos) a bélmozgással... elsõ
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszoló. Én csak kérdeztem valamit. Amikor a lányommal voltam terhes akkor is ilyen érzés volt amikor megmozdult.
még láttad is mozogni??? ez ki van zárva!.max ilyen csiklandozás félét lehet elõszõr érezni. én nem vagyok terhes most, de hanyatt fekszek, akkor nekem is mozog egy picit a hasam...
Nem a hasam. Hanem annál lejjebb, hiszen a méh egészen alul van még. Alul egy szál bugyiban tespedtem a kanapén félig ülõ félig fekvõ helyzetben, és jobb oldal felé hullámzott néhányat. Éppen ezt egyébként nem is nagyon éreztem, tehát ha nem így feküdtem volna, lehet hogy tényleg nem veszem észre, de pont így alakult. Egyébként az "érzés" is csak hanyatt fekve volt akkor még. Ez van. Annyira hányingeres voltam és rosszul, hogy legkevésbé sem ez foglalkoztatott elhiheted, hogy most érzem/látom-e vagy sem, egyszerûen csak megtörtént... És cérna vékony vagyok, ha ez számít. :o)
Nekem is volt ilyen, feküdtem a kádban. Olyat mozgott mintha már 9 hónapos lennék! Tuti a beleim voltak csak! 12 hkm Ilyenkor még 3-4 cm. lehetetlen!
Jól van, legyen mindenkinek a maga hite szerint. Elõbb utóbb mindenki érzi, és végül is tök lényegtelen, hogy mikor, ezen meg nem fogok vitatkozni, csak válaszoltam a kérdésre, és megírtam, hogy én hogy jártam...
Igen. (nem fogom bizonygatni, de nálam be is volt bizonyítva. :P részemrõl negyedik terhesség és 9 hetesen még bizonytalan voltam, a tizediken szkeptikus, a 11.-en pedig elhittem, mert láttam. Sõt, a barátnõm is ezt mondta, aki a többedik terhességét élte meg, márpedig õ nem az a bemesélõs fajta. De hát ti tudjátok, akik makacsul ragaszkodtok a nem-hez, holott mi éltük át)
Sosem mondanék ilyet, hogy éreztem amikor bevándorolt a petevezetõbe, nem éreztem azt semhogy "teherbe estem", semmi misztikus dologról nem tudok beszámolni, viszont az orvosom az a típus, aki sosem csinálna ilyet, szóval rákenni nagy hülyeség lenne (mert értem mit írsz), de nem szokott hülyére venni. De úgy látom meddõ vita, hülyeség állást foglalni olyan dologban, ami más testében zajlik. Nem tudhatod, én mennyire vagyok érzékeny. Hiszen én is mondhatnám, hogy "hogy lehet, hogy csak a 20. héten érzed", hiszen nem akkor kezd mozogni egy baba, de nem teszem, tudom, hogy különbözünk. És elbúcsúzom, mert szerintem ennek a kérdésnek a kapcsán romlottam egy százalékot is. :o)

Létezik hogy a 6 napos babám 10-15 perc szopizás alatt jóllakik? Utánna alszik 3 órát.

Vagy olyan is van hogy fél órán belül 2szer szopik 10-10 percet.utánna alszik.Érdemes felébreszteni hamarabb hogy egyen megint?

Legjobb válasz: Ébresztésre akkor van szükség, ha koraszülött, vagy alacsony súlyú babáról van szó, aki még tényleg nem szopik annyit, mint jó lenne, mert hamarabb elfárad és elalszik. Ha van napi 4-6 pisis pelusa a babádnak, és úgy tûnik jelez, amikor szopizni szeretne, akkor erre nincs szükség. Egyébként a legtöbb baba (pici korban) alvás közben is megszoptatható. A legjobb, ha akkor adsz neki, amikor kéri, és ameddig kéri. Ha az egyik cicibõl befejezte, kínáld fel a másikat is. Majd legközelebb azzal kezd, amelyikkel abba hagytad.

Ébresztésre akkor van szükség, ha koraszülött, vagy alacsony súlyú babáról van szó, aki még tényleg nem szopik annyit, mint jó lenne, mert hamarabb elfárad és elalszik. Ha van napi 4-6 pisis pelusa a babádnak, és úgy tûnik jelez, amikor szopizni szeretne, akkor erre nincs szükség. Egyébként a legtöbb baba (pici korban) alvás közben is megszoptatható. A legjobb, ha akkor adsz neki, amikor kéri, és ameddig kéri. Ha az egyik cicibõl befejezte, kínáld fel a másikat is. Majd legközelebb azzal kezd, amelyikkel abba hagytad.
A kérdező hozzászólása: Normális súllyal született baba.A pelenkában is van mindíg valami.napi 4-6 kaki és pisi.3 óra alvás után magától kel fel és kér enni.
Létezik persze, ha jól jön a tejed és õ pedig jól ügyesen szopik akkor simán! amúgy is azt mondják az elsõ 5 perc szomjoltás, az utána következõ 5-7 percben jön a zsírosabb tej, az az éhségcsillapító és a maradék már csak komfort cicizés. Az én lányom is már egy pár hetes korától 10 perc alatt végzett!!! És el is engedte a cicit, ha akartam volna se szoptathattam volna tovább mert elfordult. Ezután aludt 3-4 órát is.
Mindkét fiamat szoptattam, de soha, egyikük sem evett 15 percnél tovább. Jóllaktak, nem kértek már többet és szép nagyokat szunyáltak utána. Tudják õk, mennyi kell nekik. Én nem is értettem, hogy lehet egy babát 1-1, 5 óráig szoptatni...
nagyon ügyes a babád!!! örülj hogy így van, igazi kis szívógép :) simán jól lakhat ennyi perc alatt, fõleg a pelusok is ezt mutatják. ha utána 3 óraá alszik, ez is azt mutatja hogy jól lakott. ne ébreszd fel szerintem. Õ úgyis ébredni fog, ha éhes. Én éjjel se kelteném fel, de ha felébred, adnék neki szopit. Az én fiam és lányom is hasolnóan turbó evõk voltak, és két és fél - 4 órát aludtak utána!! jól gyarapodtak.


Létezik olyan, hogy közel 10 hetes terhességnél (menzesz szerint) csak 6 mm a CRLje a babának?

Vagy más probléma van? Pl. kimaradt egy menzesz, de volt peteérés, és tulajdonképpen egy hónappal kés?bb volt a megtermékenyítés

Legjobb válasz: azt tudom, hogy 6 mm kb. 6 hetes terhességnek felel meg, és ezt is ugye menzesz szerint írják a kiszámolók...

A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy 6 mm kb. 6 hetes terhességnek felel meg, és ezt is ugye menzesz szerint írják a kiszámolók...

28 hetes kismama vagyok. Létezik, hogy a babám csuklását érzem naponta akár 4X is? Eltart akár 5-10 percig. Ez normális?

Legjobb válasz: Teljesen normális. Fejlõdik a kicsikéd, ilyenkor próbálgatja a légzést magzatvízbõl, azért csuklik:)

Teljesen normális. Fejlõdik a kicsikéd, ilyenkor próbálgatja a légzést magzatvízbõl, azért csuklik:)
Igen!!!! Az enyém is csinálja, csak gyakorolja a légzést, és kicsit beleslukkol a vízbe, semmi gond:) )))) 28hkm
Igen. Én is éreztem, sokszor csuklott. Szegénykém volt, hogy vagy fél óráig. Most már "kint" csuklik. :-) Teljesen normális.
Igen létezik :-) nálam is ez van, örülj neki, mert ez azt jelenti, hogy fejlettek a belsõ szervei, szóval teljesen normális :-) jó sokat kortyolnak a magzatvízbõl ebben az idõszakban, ez látszott a 4D-n is, nem rég voltunk és végig ivott meg szopómozdulatokat csinált, aztán az utolsó negyed órát végig csuklotta :-D 29h km
Ilyenkor már lehet érezni a csuklást. Én is 28 hetes vagyok, de az enyém nem csuklik, viszont annál többet mozog. Az elsõ babám se nagyon csuklott, talán kétszer az egész terhesség alatt.
27 hetes vagyok, és pont tegnap éreztem elõször a csuklását. Az az érdekes, hogy most is ütemesen ráng a pocim alja a csuklásától :-))))

3 napja kezdtem kóstoltatni a babámmal az alma levét kb 10 ml, létezik, hogy azért nem tud kakilni?

Legjobb válasz: Vegyél tetszés szerinti üveges barack vagy sütõtök bébiételt és lehûtött,elõzõleg forralt vízzel higítva kóstoltasd vele.

Vegyél tetszés szerinti üveges barack vagy sütõtök bébiételt és lehûtött, elõzõleg forralt vízzel higítva kóstoltasd vele.
1-2 hét nem számít.Én 3, 5 hósan kezdtem a hozzátáplálást.A tápszeres babáknak már más az emésztõrendszere, mint a csak anyatejeseké.Próbálkozz bátran.
A kérdező hozzászólása: 3, 5 hónapos, tápszeres.
Szia!Igen, attól lehet szorulása.
Igen! Alma, banán, sárgarépa, gesztenye hasfogó.Ezeket lehet ellensúlyozni a barackkal, sütõtökkel.
Ja és adj neki barackot, az átlagban segít.
A kérdező hozzászólása: És a barackot milyen formában? Jók ezek a külföldrõl behozott barackok is? Mert ugye nem épp a mostani szezon gyümölcse :(
A kérdező hozzászólása: De azok csak 4 hónapos kortól adhatóak, vagy nem számít az a két két és fél hét?

Létezik hogy a babámnak 10 naposan tejkiütése van?

Az állán jött ki két kis pötty aminek kicsit fehéres a belseje.2 óránként szopizik mert kicsit sárga volt amikor hazajöttünk.Teganp a dokin? meg a véd?n? is azt mondja hogy enyhült.Ébresztgessem 2 óránként? Vagy várjam meg míg Õ kér?A kiütés miatt kérdezem.Meg kicsit fáj a pocija is.Lehet ez is amiatt hogy tartalmasabb a tejem?

Legjobb válasz: Lehet tejkiütés. De azt semmilyen praktikával nem tudod elmulasztani. Ugyanis a tévhittel ellentétben a tejkiütés nem a tartalmas, vagy "erõs" tejtõl van, hanem attól, hogy a pocidban, amíg össze voltatok kötve, a Te hormonjaidat is ugyanúgy kapta a baba, mint a táplálékot. Ezek a hormonok ürülnek ki, ettõl van a kiütés. Ráadásul az anyatejjel még most is kap a hormonjaidból, ezért lassan ürül ki a szervezetébõl. Aztán ha már csak a tejbõl kapja, de a szervezetében lévõ -még a pocidból származó- kiürült, akkor szép lassan elmúlnak a pöttyök. Nem tudsz tenni ellene, és nincs is ezzel semmi baj, teljesen természetes jelenség. (Biztosan mondják majd az "öregek", hogy erõs a tejed, de én ilyenkor csak mosolyogtam és másról kezdtem beszélni, így vitatkozni sem kellett senkivel és elkerültem a jobbnál jobb tanácsokat is.)

Lehet tejkiütés. De azt semmilyen praktikával nem tudod elmulasztani. Ugyanis a tévhittel ellentétben a tejkiütés nem a tartalmas, vagy "erõs" tejtõl van, hanem attól, hogy a pocidban, amíg össze voltatok kötve, a Te hormonjaidat is ugyanúgy kapta a baba, mint a táplálékot. Ezek a hormonok ürülnek ki, ettõl van a kiütés. Ráadásul az anyatejjel még most is kap a hormonjaidból, ezért lassan ürül ki a szervezetébõl. Aztán ha már csak a tejbõl kapja, de a szervezetében lévõ -még a pocidból származó- kiürült, akkor szép lassan elmúlnak a pöttyök. Nem tudsz tenni ellene, és nincs is ezzel semmi baj, teljesen természetes jelenség. (Biztosan mondják majd az "öregek", hogy erõs a tejed, de én ilyenkor csak mosolyogtam és másról kezdtem beszélni, így vitatkozni sem kellett senkivel és elkerültem a jobbnál jobb tanácsokat is.)
természetesen lehet, és nincs vele semmi gond! az azt jelenti hogy szuper tartalmas a tejed, és hogy a babó is elegendõt szopizik, s dolgozik vele a kis szervezete. Jönnek mennek ezek a pöttyök, cseppet se izgasd magad miatta!
Elõzõ válaszoló vagyok. Véletlenül elküldtem az elõzõt, mielõtt befejeztem volna. Szóval a tejkiütés neve a régi "erõs tej" hiedelembõl ered, de nincs köze hozzá, illetve maximum a hormontartalmához. Én addig ébreszteném, amíg a sárgaság el nem múlik teljesen, ezután már csak akkor adnék neki cicit, amikor kér. Ha sokszor kéri, akkor gyakrabban, ha kevesebbszer, akkor ritkábban. Rábíznám, mikor éhes. Boldog babázást!

10 hetes a babám, és 2 hete elmúlt a hasfájásunk. Létezik az, hogy 3 napja megint visszajött a pocifájás?

Legjobb válasz: A te hasad is fáj? Ha igen,akkor attól is fájhat a babád hasa. Talán amit adsz neki,az az oka a hasfájásnak! Ha szoptatatsz,akkor gondold végig,hogy te mit eszel,ami okozhatja nála. Lehet az is,hogy sok levegõt nyel szopizás közben.

A te hasad is fáj? Ha igen, akkor attól is fájhat a babád hasa. Talán amit adsz neki, az az oka a hasfájásnak! Ha szoptatatsz, akkor gondold végig, hogy te mit eszel, ami okozhatja nála. Lehet az is, hogy sok levegõt nyel szopizás közben.
10 hetesen még ne várd el, hogy végleg elmúljon a hasfájás. Ezek ilyen szakaszok: hol elõjön, hol elmúlik. Aztán felváltja majd a fogzásfájdalom. Az én fiamnak 13 hetesen jött ki az alsó két foga. Erre is figyelhetsz.
Szia, a kisfiam már elmúlt három hónapos, de még mindig néha fáj a pocija, pedig szinte semmit nem eszem már - régen nagyon hasfájós volt, majdnemhogy kenyéren és vizen éltem - de akkor is hol fájt, hol nem, rájöttem, hogy gyakorlatilag mindegy, mit csinálok, sajna akkor is visszatér néha. - persze a K-és B betûs dolgokat, tejet, stb. most is kerülöm természetesen. Tornáztasd a kislányt és adj neki ilyenkor Infacolt, vagy espumisant, esetleg gripe watert vagy papaverin cseppet. Mi úgy használjuk, hogy ha csak azt látom, hogy nem tud pukizni gripe watert adok - az mégsem tartalmaz annyi vegyszert mint az elsõ kettõ - és ha görcsöl akkor papaverint. Alkalomszerûen kapja és nem kötelezõen pl. napi háromszor. Így sokat könnyítek rajta.
A kérdező hozzászólása: Semmi olyat nem ettem amitõl fájnia kell a pocijának. Nagyon figyelek erre. A 2. válaszolónak írom, ilyen hamar is kijöhet a fogacskája? Nem semmi, mondjuk nálunk már beindult 2 hete a nyálazása a babának. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a válaszodat, én is sokmindent kipróbáltam már de egyik sem használt, a kenyér és víz témát ismerem , és tudom, hogy akkor is fáj a pocika.Köszönöm a tanácsokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!