Találatok a következő kifejezésre: Létezik ha a baba (21 db)

Létezik, hogy a baba úgy nyom el valamit, hogy a kismama elájul vagy majdnem elájul ha nem vált mondjuk pozicíót vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Én a háton fekvéstõl még nem ájultam el, de már rendszeresen rosszul leszek. Ha este, alvás közben fekszem hátra, akkor a baba is jelez elég rendesen, hogy fordulni kell. Szóval lehet épp nem ájulsz el, de csak azért, mert a baba is, a szervezeted is jelez, hogy nem jó. 33 hkm

Én a háton fekvéstõl még nem ájultam el, de már rendszeresen rosszul leszek. Ha este, alvás közben fekszem hátra, akkor a baba is jelez elég rendesen, hogy fordulni kell. Szóval lehet épp nem ájulsz el, de csak azért, mert a baba is, a szervezeted is jelez, hogy nem jó. 33 hkm
Ilyenrõl még nem hallottam, nyílván mert nem igen van ilyen. Az ájulás hátterében rengeteg minden állhat, pl. kevés folyadék, fáradtság, vérnyomás...stb. Jobb lenne az orvosodnak mihamarabb megemlíteni! 22+5hkm
Igen, ha a kismama a hátán fekszik, akkor elõfordulhat ilyen, fõleg ha már van súlya a babának. Ez a pozíció egyiküknek sem jó, a placenta keringése is rosszabb vele...
igen, mikor már nagyobb a baba, akkor hanyattfekvés közben elnyomhat egy fõeret.Én jártam így UH vizsgálat közben, de 40 hetes voltam már és beájultam, utána, ha éreztem, hogy nem vagyok jól, akkor az oldalamra feküdtem kicsit majd vissza, míg be nem fejezték a vizsgálatot

Létezik, hogy a baba megfordul fejvégűnek de aztán visszafordul farfekvésesnek? Vagy ha egyszer megfordult, akkor már úgy is marad.35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: sajna visszafordulhat,vagy keresztbe.. de ha visszafordul,próbált befordítani: állj négykézláb,picit nyisd szét a lábaid,a fejedet meg hajtsd a karjaidra,és kicsit himbáld a csípõd.. ez egy õsi természetes mód, általában segít

sajna visszafordulhat, vagy keresztbe.. de ha visszafordul, próbált befordítani: állj négykézláb, picit nyisd szét a lábaid, a fejedet meg hajtsd a karjaidra, és kicsit himbáld a csípõd.. ez egy õsi természetes mód, általában segít
kedves második: csak akkor nem fordul már meg ha a feje beékelõdött, ha csak fejen van az nem garancia sajna
Nekem a 36 hetes sztk-s uh-n faros volt, másnap mentem a dokimhoz megnézte õ is akkor meg kp végû volt. Aztán végül is a szülõágyon elfordult haránt, így császáros lett mert rosszul lett.De nálunk a faros baba nem jelent feltétlen császárt.Nekem a középsõ is 37 hetesen fordult meg.
Nem fordul meg, ha már fejvégünek befordult, akkor fejvégü lesz egész a szülésig
A kérdező hozzászólása: Mi van akkor, ha most éppen fejvégû és a 4kézlábas módszerrel arra ösztönzöm, hogy forgolódjon? Vagy nem fog azért ennyire forgolódni? Elég mozgékony, izgága baba.
A kérdező hozzászólása: Na ez f...sza :) . köszönöm a válaszokat, akkor lefagyasztom majd és ha már nem lesznek hasfájósak akkor újból elkezdem nekik adni
Mennyi idõs a baba? Újszülöttnél nagyon kell figyelni, hogy mit eszik a szoptatós kismama, mert igen, fájhat tõle a baba hasa ha puffasztó dolgot eszik a tejadó anya.
Mi is így jártunk, mikor a lányom született, neki is fájt a hasa az anyatejtõl amit hoztunk. Utána adtam neki tápszert, és nem volt hasfájós soha többet.

Létezik olyan módszer amivel hamarabb jön a baba? Tudom hülye kérédés de már így is nehezen vagyunk ketten és nem bánnám ha megspórolná nekem az ucsó 2-3 hete. Betöltött 37. hét után már ugy sem koraszülött.

Legjobb válasz: És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka

És ha el vagy számolva? gondolj csak bele. egy koraszülött mindig aluszékonyabb nehezebben szopik. Volt egy csaj aki mellettem feküdt mikor szültünk, és neki igaz 36ik hétre született és láttam sírni nem egyszer mert mindig bealudt a baba és híznia kellett ahhoz hogy hazamehessen. Sztem ne siettesd. Jö ha kell. :) Kitartás :) 9hós anyuka
Inkább bízd a természetre és a babádra! Hadd jöjjön akkor, amikor õ akar. Senkinek nem könnyû az utolsó idõszak, sõt akik nyáron szülnek, azoknak még kényelmetlenebb. Bocsi, nem megbántani akarlak, de szerintem ki lehet bírni. 10 hós kislány anyukája.
Én is azt tanácsolom, hogy ne erõltesd! Elhiszem, hogy nehéz, de gondolj bele, már csak 2-3 hét! Amúgy meg ha a baba nem akar még kibújni, akkor hiába minden praktika!
Szia! 40+5 naposan született a babóm. Az utolsó három hétben úgy érezetm magam mint bálna a parton. Nem volt olyan póz amiben jól éreztem volna magam. 2590g-al született. El sem tudom képzelni, hogy milyen icipici és védtelen lett volna ha hamarabb születik. Azt hittük, hogy nagyobb lesz, mert 37 hetesen 3000g-ra becsülték a súlyát az ultrahangon. Ebbõl is látszik, hogy semmi nem biztos, nem látunk be a pociba! Majd jön õ ha itt az ideje, szerintem ne sürgesd!
Léteznek módszerek, persze. Szerintem kezdetnek a málnalevél-tea megteszi...
Szia!Én ma vagyok 37+4hetes, de már vagy egy hete azt szeretném, hogy kijöjjön....nagyon oda vagyok már, kivagyok nyílva egy hete és azóta iszom a teát is...nekem az segített szerintem a méhszáj kinyílásban és abban, hogy lent mindenem fellazult.Még 17nap és jön, de ha elõbb az csak jobb.

Nemrég született egy unokahúgom (november 6) és éppen amikor engedték volna haza, hirtelen besárgult. Létezik ilyen? Ha igen, mitől sárgulhat be a baba?

Legjobb válasz: Létezik bizony, semmi baj nem lesz! Sokat kell itatni, ciciztetni és már el is múlik a sárgaság! Jó babázást és jó egészséget a picinek és családjának! :D

Létezik bizony, semmi baj nem lesz! Sokat kell itatni, ciciztetni és már el is múlik a sárgaság! Jó babázást és jó egészséget a picinek és családjának! :D
a szövetekben lerakódó epefesték következménye
Születéskor a baba leválik az anyai vérkeringésrõl és már csak a sajátjára támaszkodik. Ez azt is jjelenti, hogy innentõl a vér tisztitását is magának kell végeznie, amit eddig visszaküldött anyának. : ) Viszont a máj, ami ezt a tisztítást végzi még pici és fejletlen, ezért a lebomlott vörösvértesteket nem tudja olyan gyorsan kiszûrni, amilyen gyorsan keletkeznek. Ez az oka annak, hogy a babák a 3.-4. napon besárgulnak. Ez élettanni sárgaság, azaz telesen normális, a fejlõdés része. Néha viszont ez a sárgaság olyan mértékû lehet, hogy veszéjezteti a babát, ezért a korházban külön figyelnek erre és a biztunság kedvéért bent tartják õket. A veszéj abban rejlik, hogy a sárgaság miatt aluszékony lesz a baba, nem eszik eleget, ezért, szükséges ilyenkor mesterségesen is táplálják õket. Ez ritka, gyakoribb, hogy egy-két nap után a sárgaság magától enyhül és a baba hazamehet. : )

Átestem egy Hsg-n, most épp a peteérési időszakom van! Mindent bele is adunk! Létezik hogy ha pár napja megfogant a baba akkor a beágyazódás miatt most fáj a hasam? Mintha megakarna jönni! Vagy mért fájhat a hasam?

Legjobb válasz: létezik persze..én annak idején azt hittem biztosan meg fog jönni, mert pont olyan volt, úgy fájt a pocakom. sõt, ha pici pecsételõ vérzésed lesz, ne ijedj meg, mert az azt jelenti, hogy ágyazódik be a petesejt.. Illetve, ha érzékeny a melled, vagy sokszor kell pisilned, azok is árulkodó jelek. Drukkolok Nektek! :-)

létezik persze..én annak idején azt hittem biztosan meg fog jönni, mert pont olyan volt, úgy fájt a pocakom. sõt, ha pici pecsételõ vérzésed lesz, ne ijedj meg, mert az azt jelenti, hogy ágyazódik be a petesejt.. Illetve, ha érzékeny a melled, vagy sokszor kell pisilned, azok is árulkodó jelek. Drukkolok Nektek! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást és a választ:) !

Létezik, hogy a 4 hós baba tudja ha mi eszünk, és ő is megkóstolná?

Tudom hülén hangzik de úgy néz a babám ha eszünk,olyan rossz érzés,mintha meg akarná kóstolni,vagy csak egyszer? kíváncsiság?

Legjobb válasz: Minden baba ezt csinálja, csak az a kérdés, hogy a szülõnek van-e annyi felelõsségérzete, hogy megállja, hogy ne adjon neki. De úgy látom, neked van, örülök neki. :) Kitartás, már csak 2 hónap, és kezdhet kóstolgatni.

Minden baba ezt csinálja, csak az a kérdés, hogy a szülõnek van-e annyi felelõsségérzete, hogy megállja, hogy ne adjon neki. De úgy látom, neked van, örülök neki. :) Kitartás, már csak 2 hónap, és kezdhet kóstolgatni.
Pont errõl beszélgettünk a minap anyukámmal. Mi is ezt csináltuk a tesómmal, és õ az 5-6. hónapban már adott a szánkba icipici falatot az ujjáról. Bár manapság azt mondják óvatosan a hozzátáplálással.
A kérdező hozzászólása: Mármint az rossz, hogy nem adhatok belõle:-)
Az én kisfiam is nagyon nézi, amikor mi eszünk. :-) Most lesz 4 hós.
Az én lányom cuppog is 4 hós amikor eszünk mellette Én megkóstoltatom vele amit éppen eszek, a szájához teszem és hagyom, hogy megnyalogassa. A savanyó ubit úgy cumizta , izlet neki:) ) Legalább hamarabb megszokja a fõztömet.

Létezik ha befordul a baba kevesebbet mozog már?

34hetes vagyok,pár napig nagy volt odabenn a buli,de vagy 4 napja csend van,állandóan a bal oldalamon érzem a dudort,gondolom a feneke lehet...annyira em tudom megkülönböztetni,de mozogni sem mozog annyira.Vagy ez nem függ össze,lehet csak melege van..?

Legjobb válasz: Szia nekem 31 hetessen fordult be a baba,de mozgott 38 hetesig rendszeressen.Szerintem a nagy melegtõl lassult le a mozgása,de én úgy tudom hogy szülés elõtt is lelassul.Én már szülés elõtt vagyok,ezért mozog keveset a babóca.De szerintem nálad a nagy melegtõl lehet,lényeg az hogy érezd a picúrt.Boldog babavárást.üdv 39 hetes kismama

Szia nekem 31 hetessen fordult be a baba, de mozgott 38 hetesig rendszeressen.Szerintem a nagy melegtõl lassult le a mozgása, de én úgy tudom hogy szülés elõtt is lelassul.Én már szülés elõtt vagyok, ezért mozog keveset a babóca.De szerintem nálad a nagy melegtõl lehet, lényeg az hogy érezd a picúrt.Boldog babavárást.üdv 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én is erre gyanakodtam:)

Úgy 10 évvel ezelőtt divatban lévő klumpát keresek, de még, ha a google-ba vagy egyéb adok-veszek oldalon keresek nem találok. Fa talpú bőr lábfejű anyagból van. Létezik még, hogy ilyet magyarországon vegyek? Vagy ilyet itt már nem kapni?

Honnan tudnék szerezni, és kb mennyiért?

Legjobb válasz: Hát szerintem már nincs olyan. Legalábbis én nem láttam már sehol, csak gumiból készült klumpákat... de az nem olyan.

Hát szerintem már nincs olyan. Legalábbis én nem láttam már sehol, csak gumiból készült klumpákat... de az nem olyan.
Munkaruházati bolt? Szerintem ott nézz körbe.
járd be a turikat ahol van cipõ

Létezik olyan csőrös pohár, amelyikből nem folyik ki a víz, ha a földre ejti a baba?

Volt már Tommee Tippees, Avent varázsitató, de ha leesik kifolyik ami benne van.

Legjobb válasz: A nuby-s cumisüvegnek(nagyobbnak)van szilikonos csõrikéje.Mi nagyon szeretjük.Ha kifejezetten poharat keresel,akkor tupperware!

A nuby-s cumisüvegnek(nagyobbnak)van szilikonos csõrikéje.Mi nagyon szeretjük.Ha kifejezetten poharat keresel, akkor tupperware!
Bocsánat! Az elõbb elírtam. Forbaby az oldal neve.
NUK pl jó. Nézz el a brendon vagy a rorbaby oldalra, de van a tesz-veszen és a vaterán is sok jó, olcsón és nem mind használt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szia.Nekünk is Nuby van és van, hogy repül szegény, de eddig jól bírja a strapát:D, igaz ha az etetõszékben ül és direktbe összenyomja az ujjával a végét akkor kijön egy pár csepp, de ennyi.Amúgy, Dm-ben 1000ft körül van.Üdv.10.5hós manó anyuja
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!