Találatok a következő kifejezésre: Létezik az Tényleg ugrál (1 db)

Létezik az ugróbab? Tényleg ugrál?

Legjobb válasz: A mexikói ugróbab a Sebastiana fa termésének tokja. A mexikói sodrómoly ebbe rakja a petéjét. A kikelt hernyó a mag belsejében mozog, idõnként a fejét a héjfalba üti, amitõl a mag aprókat ugrik. Magyar nyelvû leírás: http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/2726.html (utolsó bekezdés) Angol nyelvû leírás: http://en.wikipedia.org/wiki/Mexican_jumping_beans

A mexikói ugróbab a Sebastiana fa termésének tokja. A mexikói sodrómoly ebbe rakja a petéjét. A kikelt hernyó a mag belsejében mozog, idõnként a fejét a héjfalba üti, amitõl a mag aprókat ugrik. Magyar nyelvû leírás: http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/2726.html (utolsó bekezdés) Angol nyelvû leírás: http://en.wikipedia.org/wiki/Mexican_jumping_beans
Pontosan! A larvak a kezunk meleget megerzik, majd mocorognikezdenek...:)
Ergo létezik, de nem a termés, hanem a benne lévõ lárvák ugratják a növényt


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek működőképes lenne a következő "automata gyorsétterem" ötletem?

Pl. Mekinél:

Az üzemben ahol csomagolják a Mekikbe az alapanyagokat már össze is raknák a burgereket, ki lennének adagolva a krumplik stb. Összerakás után minden ételt folyékony nitrogénbe mártanának, majd hűtőkocsi vinni a Mekikbe.

A Mekiben le kéne adni a rendelésed egy automata-szerűségnél, majd a gép egy nagyon forró sütőben másodpercek alatt felmelegítené a folyékony nitrogénben hibernált ételeket, amik aztán egy csövön lejönnének a tálcádra.

4

Gyöngyösön/Hatvanban tudtok jó gyrosost?

3

Evett már valaki igazi amerikai hamburgert?

Tehát amit ott készítettek, pl New York-ban. Milyen az íze, hasonlít a Magyarországon kaphatókéhoz?

3

Ismeritek a kinai alapport?

Ismeri valaki a kinai alapport?ha igen hogy kell megcsinálni vagy mitöl tudnám még finomabbra?Ötleteket tippeket várok!:)

4

Milyen alapanyagokat nem lehet kapni Angliában?

Nemsokára kiköltözünk a párommal, és próbálok előre felkészülni a kinti életre. Valaki azt mondta, hogy kint nem lehet pirospaprikát kapni, ez tényleg így van? Illetve hogy a tejföl is teljesen más ott kint, és nem igazán lehet úgy használni, mint itthon. Miket nem lehet még kapni ezen kívül?

24

Milyen az íze az osztrigának? Tudtok olyan éttermeket, ahol lehet kapni?

7

Szegeden, vagy a környékén lehet venni valahol osztrigát?

Elsősorban éttermekre gondolok, de ha esetleg valaki tud olyan boltot, ahol árulnak, és megírná, annak is örülnék. :)

3

Mi az a burritó?

Hallottam amcsi filmbe sokszor a buurritót (nem tudom jól írom e?) de nem tudom az mi? tudja itt valaki mi az a burritó?

5

Hol tudok venni Szabolcs megyében szakét?

Nagyon kíváncsi vagyok az ízére, tudom, hogy hasonlít a borra, de igazából az egy sörféleség.

8

Nestea receptet valami jó van valakinek, ami már ki van kisérletezve?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!