Találatok a következő kifejezésre: Létezik az, a terhesség (37 db)

Létezik, hogy a terhesség miatt lett ennyire érzékeny az emésztőrendszerem? Fel vagyok fújódva, fáj néha az epém és a gyomrom. Eddig büntetlenül ehettem bármit, nem volt gondom.

Legjobb válasz: Az könnyen lehet, én is így jártam, bár nekem a gyakori wc-re menéssel van gondom. Eddig se volt panasz az emésztésemre, de amióta babát várok, napjába 3-4szer megyek "nagydolgozni", Elevitet szedek ami állítólag székrekedést okoz, na nálam ez a mellékhatás nem jelentkezik, sõt!

Az könnyen lehet, én is így jártam, bár nekem a gyakori wc-re menéssel van gondom. Eddig se volt panasz az emésztésemre, de amióta babát várok, napjába 3-4szer megyek "nagydolgozni", Elevitet szedek ami állítólag székrekedést okoz, na nálam ez a mellékhatás nem jelentkezik, sõt!
hajaj. szokj hozza a peffedéshez... meg majd teljesen megvaltozik, hogy mit fogsz szeretni meg mit nem! ne aggódj, ez természetes. boldog babavárást

Létezik az, hogy a terhesség korai szakaszában szivárog a magzatvíz?

Legjobb válasz: Szia! Nem létezik, az már elég nagy baj lenne ha szivárogna. Nem sok a folyásod? Talán amiatt aggódsz inkább, de az természetes a terhesség alatt.20 hetes kismami

Szia! Nem létezik, az már elég nagy baj lenne ha szivárogna. Nem sok a folyásod? Talán amiatt aggódsz inkább, de az természetes a terhesség alatt.20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válasz kicsit megnyugodtam
hány hét az a "korai szakasz?"
feltétlenül kérdezd meg a dokidat. illetve kérd meg, h vizsgáljon meg! ilyen kérdésekben õ a szakember és õ látja, amit lát !
elõfordul, de elég ritka
Igen, ha nem várja ki a 2 hetet... (Tudom, hogy vannak 3 napos tesztek is, de azok nem megbízhatóak). További gyakori hiba, hogy vannak olyan tesztek is, melyeken az 1 csík jelenti a pozitív eredményt, míg más teszteken az 1 csík jelzi a negatívat, és a kettõt keverik, mert nem olvassák el a használati útmutatót.
Elõbb utóbb kimutatja. Az szokott lenni a dobozon, hogy az elmaradt menstruáció utáni 3. napon már biztos az eredmény. Na ez igy is van, annál akinek 28 napos a ciklusa, és a 14. nap van peteérése. Ha késõbb van peteérés, akkor késõbb fog pozitivat mutatni . 2 hétnek kell eltelnie kb a peteéréstõl számitva. Másik lehetõség , hogy nem megfelelõen hazsnálod a tesztet (nem tartod elég ideig a vizeletbe, nem szivv fel eleget például. Hamradik, hogy selejtes a teszt .Ritka de ilyen is van.

Létezik az, hogy ultrahangon nem veszik észre a méhen kívüli terhességet?

8 hetesen volt missed abom. A szövettan szerint méhen kívüli volt a tehesség. 6 hetesen voltam el?ször ultrahangon és akkor mindent rendben találtak. Melyik a biztosabb? Az ultrahang vagy a szövettan?

Legjobb válasz: A szövettani vizsgálat nem tudja megállapítani hogy méhen kívüli volt-e a terhesség, mert szövettanra azt az anyagot/kaparékot viszik amit a méh üregébõl távolítanak el. Méhen kívüli terhesség esetén általában hasi feltáró mûtétet végeznek, hiszen ezesetben a terhesség a petevezetõben vagy kívül a kismedencében szabadon van, amit csak mûtétileg tudnak rendbetenni. Az UH-n látni kell hogy a fejlõdö embrió a méh üregében fejlõdik-e, hol tapad ( elülsõ fal, hátsó fal, ritkábban alul a méhszájnál...stb), és azt is látni kell ha méhen kívül helyezkedik el. Szövettani vizsgálaton pedig a sejtek alakját,formáját, kóros sejteket vizsgálnak.

A szövettani vizsgálat nem tudja megállapítani hogy méhen kívüli volt-e a terhesség, mert szövettanra azt az anyagot/kaparékot viszik amit a méh üregébõl távolítanak el. Méhen kívüli terhesség esetén általában hasi feltáró mûtétet végeznek, hiszen ezesetben a terhesség a petevezetõben vagy kívül a kismedencében szabadon van, amit csak mûtétileg tudnak rendbetenni. Az UH-n látni kell hogy a fejlõdö embrió a méh üregében fejlõdik-e, hol tapad ( elülsõ fal, hátsó fal, ritkábban alul a méhszájnál...stb), és azt is látni kell ha méhen kívül helyezkedik el. Szövettani vizsgálaton pedig a sejtek alakját, formáját, kóros sejteket vizsgálnak.
Sajnos édesanyám így járt anno, nagyon késõn vették észre a 3. uh-on, és fel is vágták. Csoda, hogy túlélte. Menj maszekhoz, ha aggódsz.

Ha nincs semmilyen terhességi tünetem, kirobbanó formában vagyok, tapasztalatotok szerint az inkább fiúra v. lányra utal? Vagy ez hülyeség? Az első terhességemnél minden volt:hányinger, fáradtság, mellfeszi. Létezik hogy a második más nemű?

Legjobb válasz: Hát vagy igaz vagy nem. Csak, hogy "alakuljon" a helyzet: az elsõ terhességemmel minden bajom volt és lány lett, a másodikkal semmi bajom nem volt és fiú. A tesómnak két fiú után született a lánya. Õ azt mondja, hogy a három terhessége között nem volt lényeges különbség, nem is igazán akarta elhinni az ultrahang alapján, hogy a harmadik lány.

Hát vagy igaz vagy nem. Csak, hogy "alakuljon" a helyzet: az elsõ terhességemmel minden bajom volt és lány lett, a másodikkal semmi bajom nem volt és fiú. A tesómnak két fiú után született a lánya. Õ azt mondja, hogy a három terhessége között nem volt lényeges különbség, nem is igazán akarta elhinni az ultrahang alapján, hogy a harmadik lány.
Nekem ket olyan terhessegem volt, mint amit te leirtal es ket fiam van. Nem hiszem, hogy ebbol lehet kovetkeztetni, mert mi negyen vagyunk testverek, 2 fiu es 2 lany, Edesanyam elmondasa szerint mind a negy terhessege problema es tunetmentes volt. (Annyira, hogy az en erkezesem felidosen derult ki...)
Nekem az elsõvel tüneteim voltak, fiú lett. Most nincsenek, remélem lány lesz.
A kérdező hozzászólása: Ennyit arról hogy nincs tünet..Az 5.héttõl:mellfájás, feszülés, hányinger reggel-este, gyomorfájás, fáradékonyság, ingerlékenység...A lányommal is voltak, de ez most intenzívebb szerintem, vagy pont ugyanolyan, úgyhogy majd írok mi lesz, fiú v.lány!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!kíváncsi leszek, mert nekem az elsõ lány és voltak "nagykönyvben megírt tüneteim".Az elmondottak alapján kisfiú, és a férjem nagyon boldog is lenne, nekem mindegy, én már boldog vagyok!Köszi csajok, pár hónap múlva írok.
Nekem csak csekély tüneteim voltak, minimális émelygés, fáradékonyság, de ezek még kellemetlennek sem mondhatóak és fiú lesz !:D
szia! az elsõnél fiam lett: semmi komoly tünet - élveztem a terhességem, ezért is vártam annyira a másodikat... most a másodikkal MINDEN! ami rossz az jött! hányás 22. hétig, pokoli fájdalmak szeméremcsontnál-combban-farokcsontban!, vizesedés, egész idõ alatt pisi kényszer, kialvatlanság... és a többi ... most lányunk lesz! én azt vettem észre hogy inkább a második a nehezebb terhesség, nem pedig az hogy az milyen nemû! de ezt csak a környezetembõl szûrtem le. 35. hkm
Barátnõmnél így volt, két különbözõ lefolyású terhesség, két különbözõ gyerek. Az elsõvel nagyon sokat szenvedett, rosszul volt, lánya lett. A másodiknál szinte észre se vette, hogy terhes, és fia lett. Nekem még csak egy van, õ fiú, és az ég világon semmi bajom nem volt. Soha egy émelygés, semmi hányinger, semmi.
Semmi bajom nem volt az égvilágon! Ha nem nõtt volna a pocim, és persze ha nem mozog a baba, észre sem veszem hogy állapotos vagyok. Elsõ baba, és kislány lett.
Kevés tünet volt és fiú
Nekem az elsövel igen sok gondom volt, lány lett. A másodikkal alig vettem észre, lány lett. A harmadikkal szintén sok tünetem volt, fiú lett.
Erre nem lehet mit adni.Minden terhesség más és más a baba nemétõl függetlenül.
Esetleg lehet már valamit tudni ki a pocak lakó ?
? Mármint ?
Ha arra gondolsz, hogy nem minden nap van egyformán hányingered, derékfájás, mellfeszülés, stb. akkor az normális.

Szerintetek? Létezik az hogy 9hetes és 1 napos terhességet halványan mutasson ki a teszt? Mi lehet az oka hogy ennyire halvány?

Legjobb válasz: a teszt a HCG szintet méri. én úgy tudom, hogy ez a terhesség elõrehaladtával csökken, akkor pedig elképzelhetõ, hogy halványul a csík. de egyébként ennyi idõsen minek tesztelgetsz?

a teszt a HCG szintet méri. én úgy tudom, hogy ez a terhesség elõrehaladtával csökken, akkor pedig elképzelhetõ, hogy halványul a csík. de egyébként ennyi idõsen minek tesztelgetsz?
Igen. Nekem 6 hetesen alig-alig volt látható, 100-as izzónál néztük, hogy van-e csík, vagy nincs. Maradt még pár tesztem, és a terhesség alatt, csak úgy kíváncsiságból ellõttem egyet-kettõt, háááát... az elsõnél valamivel erõsebb lett, de fény felé kellett tartani azokat is... Nem tudom mitõl lehet, talán alacsony a HCG szintünk? Mindenesetre megszületett, egészséges, majdnem 3 éves már :)
Naa mivolt az orvosnál?
A kérdező hozzászólása: oké meg írom nagyon várom már a pénteket
16:18 vagyok en is magan orvoshoz megyek mert muszaj :( a tb nem aktiv es nem engedik hogy be fizessem mert a lakcimem nem toltotte be az egy evet:( es irj meg hogy mi lesz jo?? en is varom:) :) :)
A kérdező hozzászólása: mindenféle képen meg írom mi volt
Majd írd meg, mi lett! A terhesség témakörben volt egy kismama, aki 8+5 hetesen csinált egy tesztet, ami elég halvány lett. Meg is ijedt, de aztán a dokinál megnyugodott, mert minden rendben volt!
A kérdező hozzászólása: kérni akartam idõpontot de csak május végére kaptam volna így magán úton megyek el már hívtam a dokit pénteken látni szeretne
szia abbol nem lesz gond ha nem mentel orvoshoz en csak 11hetesen mentem orvoshoz mert a doki aszt mondta hogy nem erdemes elmennem mert meg nagyon kics es allig lehet latni , de ha babat varsz akkor meny most es a 12 heten is kell meni akkor van a genetikai UH es az nagyon fontos!!22hkm
A kérdező hozzászólása: bocsi el írtam nem 36 napos hanem 3 napos
A kérdező hozzászólása: kedves második válaszoló. ennyi idõsen azért tesztelek mert január óta egyszer volt egy 36 napos pecsételõs vérzésem de be tudtam annyinak hogy a stressz miatt lehetett csak mostanában egyre több terhességi tünetem lett és ismét késik ha vissza számolok a rendes menzeszemig akkor van 9 hét és 1 nap. reménykedek benne hogy babát várok de félek hogy ha baba van a dologba akkor nincs e gond azért mert eddig nem mentem orvoshoz
Szerintem ilyenkor már erõsnek kéne lenni a csíknak, nem tudom mi az oka, hogy halvány! A hCG termelõdésea 12-14. napon már a vizeletbõl is kimutatható. A 10. terhességi hét körül éri el koncentrációja maximumát: 26 000 – 288 000 mlU/ml; A 12. héttõl szintje a 20. hétig csökken, majd az akkori értéken stabilizálódik a terhesség végéig.
Na, voltál tegnap orvosnál? Mit mondott?

Létezik-e az hogyha valaki a "terhesség" elején jár felszed magára egy pár kilót úgyhogy a mérleg nem mutat semmit?

A férjem cseszeget hogy " húú de megn?tt a fenekem "meg hogy milyen hájas vagyok,közben méreckedtem és egy kilóval sem vagyok több de érzem én is magamon hogy hájasodtam... :(

Legjobb válasz: Nem csak terhességben lehet hízás.Most a meleg miatt a szervezeted visszatartja a folyadékot,vért ezáltal tûnhetsz "hájasabbnak". Mibõl gondolod,hogy terhes vagy?Teszt? 29 hetes km.

Nem csak terhességben lehet hízás.Most a meleg miatt a szervezeted visszatartja a folyadékot, vért ezáltal tûnhetsz "hájasabbnak". Mibõl gondolod, hogy terhes vagy?Teszt? 29 hetes km.
erre nem tudok válaszolni arra tudok hogy utolsó mensim juni 9. én volt 64 kilóvel eltelt egy hónap mondhatni fogyóztam is TORNÁZTAM!!!!! és msot h tudom h babás vagyok és nincs étvágyma igyis 67 vagy:S. basszus:S hnah ezt miért?:S

Ha késik a minsi (feb. elején volt meg utoljára) és 4 teszt neg. Lett, de az 5. -en a második csík elmosódott az még lehet terhesség? Létezik hogy még nem mutatja ki a terhességet a teszt?

A gyógyszerész mondta hogy van olyan hogy kimossa a vizelet a csíkot.Nemtudom én még ilyennel nem találkoztam.Hasonló tapasztalatok?Lehet ebb?l még baba?El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Ilyen esetben keress fel egy nõgyógyászt, õ biztosat mond. Ha meg valamiért nem jött meg, és mégsem baba, azt is jó kideríteni miért van. Judy

Szia! Ilyen esetben keress fel egy nõgyógyászt, õ biztosat mond. Ha meg valamiért nem jött meg, és mégsem baba, azt is jó kideríteni miért van. Judy
Ez nagyjából két kimaradt vérzést jelent, a papírforma szerint legalább 8 hetes terhességet. Ezt elméletileg bármilyen tesztnek ki kellene már mutatni. Akkor nem biztos, hogy mutat valamit a teszt ha a baba valamikor március utolsó napjaiban fogant. Elõbb vagy utóbb mindenképpen fel kellene keresni az orvost, ha mindig ilyen rendszertelen a mensid akkor azért, ha korábban nem volt még ilyen akkor azért.
szia' Nekem a teszt is kimutatta, de ha tutira akarsz menni , menj el nõdokihoz, ir majd papirt vizeletvizsgálatra. Ez ha pozitív , akkor biztos lehetsz benne, hogy baba lesz! :)
Szia!Egy tesztnek ennyi idõ után ki kell mutatni egy + eredményt, ha terhes vagy!Csinálj egy másfajta tesztet, tuti, hogy + lesz+Gratulálok!És menj orvoshoz, hogy megnézzen UH-n!

Létezik az, hogy a terhesség második harmada elején (Kb12-13. hét) még nem kezd el a has domborodni a szeméremdomb felett, hanem fekve még lapos?

Legjobb válasz: Elsõ terhességemnél még állva is lapos volt, nemhogy fekve 12 hetesen. Hétfõn találkoztam egy 16 hetes kismamával, semmi nem látszott rajta, simán övvel hordta a farmerját, és rövid pólóban volt, mibõl kilátszott a dereka. Semmit nem lehetett rajt látni a terhességbõl. 16 hetes vagyok most, 12 hetesen még fekve lapos volt a pocim most is, pedig második terhesség, és ikrek. Már nem lapos fekve sem. :-)

Elsõ terhességemnél még állva is lapos volt, nemhogy fekve 12 hetesen. Hétfõn találkoztam egy 16 hetes kismamával, semmi nem látszott rajta, simán övvel hordta a farmerját, és rövid pólóban volt, mibõl kilátszott a dereka. Semmit nem lehetett rajt látni a terhességbõl. 16 hetes vagyok most, 12 hetesen még fekve lapos volt a pocim most is, pedig második terhesség, és ikrek. Már nem lapos fekve sem. :-)
18-20hetesen még alig látszott.Mintha csak jóllaktam volna :) Addig 3 kg pluszom volt.Na azóta beindult, dehát lassan a végét taposom, 11 kg jött fel és szép nagy pocim lett :) Ne aggódj, inkább élvezd, hogy tudsz aludni , enni , lélegezni minden nehézség nélkül :) ))) És gratulálok a babádhoz! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!