Találatok a következő kifejezésre: Létezik az, a méhszáj (4 db)

Az normális ha a hüvelybemenetemtől kb 3-4 cm-re már tapintható a méhszájam? Létezik olyan, hogy valakinek ilyen rövid a hüvelye, vagy ez inkább méhsüllyedés?

Legjobb válasz: Hát szûz vagyok és pont ezért félek, hogy még egy "mackó típusú" se menne be és már fájna :D legalábbis elvileg ha a méhszájat nyomja az fáj. És elvileg 8-10 cm a normál hüvelyhosszúság, szoval nem is tudom, hogy ilyen lehet e hogy nekem alapból ilyen rövid. De vagy másfél éve még kb 10 cm-re volt a méhszájam a szûzhártyától, és azóta ez fokozatosan rövidül :O

A kérdező hozzászólása: Hát szûz vagyok és pont ezért félek, hogy még egy "mackó típusú" se menne be és már fájna :D legalábbis elvileg ha a méhszájat nyomja az fáj. És elvileg 8-10 cm a normál hüvelyhosszúság, szoval nem is tudom, hogy ilyen lehet e hogy nekem alapból ilyen rövid. De vagy másfél éve még kb 10 cm-re volt a méhszájam a szûzhártyától, és azóta ez fokozatosan rövidül :O
Õõõõ, érdekes. Azért inkább menj el egy nõgyógyászhoz.
Nem lehet hogy más pozícióba kerûl a hasad mikor oda nyúlsz? Úgy értem begörnyedsz és ezért közelebb kerûl a puncidhoz? Ha nem, akkor menj dokihoz. 30F
Kötve hiszem amúgy, hogy a méhszájadat tapintanád..
A kérdező hozzászólása: Nem görnyedek be, ráadásul megnéztem állva és fekve is ugyanolyan közel van, pedig a méhsüllyedésrõl azt olvastam hogy álló helyzetben lentebb kerül a méhnyak. És amugy biztos hogy a méhszájam és méhnyakamat érzem. De majd elmegyek nõgyógyászhoz megint.
Ok, majd mesélj mit mondott! Hány éves vagy amúgy?
A kérdező hozzászólása: 16

Létezik az, hogy a méhszáj visszazárul?

Utolsó vizsgálatnál azt mondta a dokim hogy kicsit nyitva van a méhszáj és megrövidült a méhnyak. A baba feje lent van és nyomja a méhnyakat. Ezt érzem is mert nyom és feszít néha. Orvosom azt mondta, hogy ez jelentheti azt is hogy el?bb szülök. Na de mennyivel? Most vagyok 31. hétben.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ami kinyílt, nem fog visszazárulni. Ne félj, ilyenkor már van akinek nyitva van a méhszája. Gondolom azt elmondta a doki, hogy pihenj sokat, fõleg feküdj, minél kevesebbet kelj fel, mert ha fekszel, akkor nem nyomod lefele a hasad, nem terhelõdik a méhszáj. Van egy ismerõsöm, 4. babájával terhes, mind a 4-et úgy hordta ki, hogy az utolsó 10 hétben nyitva volt, és idõre, 39 hétre szült. Nem kell megilyedni, még ettõl túl is hordhatod, csak pihenj sokat és nem mászkálj feleslegesen!

Én úgy tudom, ami kinyílt, nem fog visszazárulni. Ne félj, ilyenkor már van akinek nyitva van a méhszája. Gondolom azt elmondta a doki, hogy pihenj sokat, fõleg feküdj, minél kevesebbet kelj fel, mert ha fekszel, akkor nem nyomod lefele a hasad, nem terhelõdik a méhszáj. Van egy ismerõsöm, 4. babájával terhes, mind a 4-et úgy hordta ki, hogy az utolsó 10 hétben nyitva volt, és idõre, 39 hétre szült. Nem kell megilyedni, még ettõl túl is hordhatod, csak pihenj sokat és nem mászkálj feleslegesen!
Szia! A méhszáj nem zárul vissza. Az a lényeg sokat pihenj. Nekem mind a 4 lányommal a 20. héttõl nyitva volt. Most várom az 5. babát, és most is nyitva van a méhszáj. 37-38.hétre születtek a csemeték. Tehát ha pihensz, nagyon elõbb nem fog megszületni! Vigyázz magatokra. 26 hetes kismama
Én pár nap múlva töltöm a 36.hetet, remélem addig kihúzom. Engem 2 hete vizsgált a doki, akkor voltam 1100-as. Tehát 33 hetesen. Akkor azt mondta, hogy javasolt a sok pihenés, de különösebben nem kell aggódni, mindent lehet csinálni (még szeretkezni is). Tehát gondolom nem akkora probléma, ha egyébként tudsz sokat pihenni. Amit javasoltak, hogy fekvés, meg ne állj, tényleg jó, mert így nem nehezedik a baba súlya a méhszájra, így talán nem nyílik tovább. Ha fekszel, polcold fel a lábad. Én amióta tudom, hogy nyílik a méhszájam, igyekszem sokat pihenni és azóta nem is érzem nagyon lent a babó nyomását. Most inkább fent dugja ki magát... :)
Sziasztok! Nekem is elkezdett nyílni, szintén 31 hetes vagyok. Viszont a pihenés nem megy, van egy 18 hónapos örökmozgó kisfiam. Ti hogy tudtátok megoldani a pihit? Muszáj vagyok sétálni menni vele, és emelgetni is, 13 kg. Apa csak délelõtt van itthon, délutántól késõ estig meló. Fürdés stb rám marad. Segítséget nem tudok kérni senkitõl. Nyugtassatok meg, hogy valakinek így is sikerül kihordani a babót legalább a 35-36. hétig. El vagyok kenõdve.
Az én barátnõmnek is nyitva volt a méhszája, feküdnie kellett. Arra az idõszakra hazaköltöztek a nyugdíjas szüleihez és õk látták el a két éves kisfiát. A férje maradt a lakásban egyedül, mert a munkája miatt nem mehetett. Ha így nem megy akkor anyagi helyzettõl függõen lehet babysitter segítségét igénybe venni. Ha így sem megy akkor fogalmam sincs mi a megoldás.
Szia, nekem 31 hetesen nyilt ki mindkét méhszájam és rövidült is meg. 37. hétre ki is irtak szülni, most 37 hetes leszek , sokat kell pihenni és akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és minden velem hasonló tünetben szenvedõnek kívánok sok nyugalmat és boldog baba várást.

Letezik e olyan, hogy mar a mehszaj tagul kifele de a szuleskor nincs az a tolo fajas csak egyszeru fajas. Igy hogy lehet akkor szulni?

Legjobb válasz: Létezik. Így jártam én is. A babám feje a vajúdás végére sem illeszkedett be, sajnos. A dokim azt mondta, hogy toljak tolófájás néálkül is. Én meg nyomtam, mint egy eszelõs. Aztán a végére megjöttek a tolófájások is, és végül már nem tudtam nem nyomni. Talán az utolsó 5 fájás volt ilyen, amikor a feje már a hüvelyemben volt.

Létezik. Így jártam én is. A babám feje a vajúdás végére sem illeszkedett be, sajnos. A dokim azt mondta, hogy toljak tolófájás néálkül is. Én meg nyomtam, mint egy eszelõs. Aztán a végére megjöttek a tolófájások is, és végül már nem tudtam nem nyomni. Talán az utolsó 5 fájás volt ilyen, amikor a feje már a hüvelyemben volt.
Igen, nekem se voltak toló fájásaim, csak sima fájások. Azt mondta a doki, hogy próbáljak megnyomni. Végülis én toló fájások nélkül szültem meg a lányom, miután kint volt akkor éreztem székelési ingert ami a toló fájásokra utal.
Igen, elsõ fiam így született... nekem semmilyen fájásom nem volt, így a doki diktált. Egyik keze bennem, másik a hasamon. Õ érezte, hogy mikor van összehúzódás, mikor jön a fájás és mondta, hogy mikor nyomjak. 20 perc alatt megszültem.
En ugy tudom, hogy a nyakdugo az inkabb rozsaszines .A sargas-zoldes folyas inkabb valami fertozesre utal.Emlitsd meg a dokidnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!