Találatok a következő kifejezésre: Létezik a hang (52 db)

Létezik a csipog hang? Fontos!

Tévében szokott lenni amikor csúnya szót és elkezdett csipogni és azt létezik azaz program amikor én is közben csipogni? vagy mp3 meg ilyesmit

Legjobb válasz: Nem létezik az a hang... De most komolyan: hallod igaz? Azt is kisakkoztad,hogy nem a beszélõ adja ki a hangot?Bele van vágva? Igen! Tehát létezik.Nem fogok rákeresni,de ha akarnám,akkor valami 'cenzúra hang',vagy 'cenzúra sípolás',vagy 'kisípoló hang' szavakkal próbálkoznék. :)

Nem létezik az a hang... De most komolyan: hallod igaz? Azt is kisakkoztad, hogy nem a beszélõ adja ki a hangot?Bele van vágva? Igen! Tehát létezik.Nem fogok rákeresni, de ha akarnám, akkor valami 'cenzúra hang', vagy 'cenzúra sípolás', vagy 'kisípoló hang' szavakkal próbálkoznék. :)
A kérdező hozzászólása: cenzúra nem is jut eszembe de azért köszi szépen
Nincs mit. :)

Létezik a barna hang? Hogy lehet előállítani?

TVben sokat hallottam a barna hangról. A south parktól kezdve a discoveryn is tettek róla említést. Ha valaki meghallja, akkor rögtön beszarik.

Legjobb válasz: Elméletileg létezik a nevezett hang, azonban a valóságban még nem sikerült "produkálni". A lényege, hogy az 5-20 Hz közötti "hangtartomány" (ez emberi füllel nem hallható!) számos belsõ szervünk rezgésével "egyezik" meg. Így elõfordulhat, hogy az ilyen frekvencián megszólaló hangot a szerveink felveszik. Ez azonban nem székleteresztést idéz elõ, hanem émelygést, hányingert, rosszullétet, idegességet, ingerültséget, depressziót, mellkasi nyomást éreznek. A szem "sajátfrekvenciáját" elérve látászavart, tartós "igénybevétel" esetén, látáskárosodást lehet elérni. A 9 Hz körüli frekvenciatartomány az úgynevezett kardo-vaszkuliáris rendszerünk "sajátfrekvenciája", ezért ezt a hangot "tartósan sugározva" szívpanaszokat illetve rosszabb esetben halált is lehet tapasztalni. Ma a kis rezgésszámú frekvencián mûködõ "hangágyúkat" infrafegyvernek hívják.

Elméletileg létezik a nevezett hang, azonban a valóságban még nem sikerült "produkálni". A lényege, hogy az 5-20 Hz közötti "hangtartomány" (ez emberi füllel nem hallható!) számos belsõ szervünk rezgésével "egyezik" meg. Így elõfordulhat, hogy az ilyen frekvencián megszólaló hangot a szerveink felveszik. Ez azonban nem székleteresztést idéz elõ, hanem émelygést, hányingert, rosszullétet, idegességet, ingerültséget, depressziót, mellkasi nyomást éreznek. A szem "sajátfrekvenciáját" elérve látászavart, tartós "igénybevétel" esetén, látáskárosodást lehet elérni. A 9 Hz körüli frekvenciatartomány az úgynevezett kardo-vaszkuliáris rendszerünk "sajátfrekvenciája", ezért ezt a hangot "tartósan sugározva" szívpanaszokat illetve rosszabb esetben halált is lehet tapasztalni. Ma a kis rezgésszámú frekvencián mûködõ "hangágyúkat" infrafegyvernek hívják.
"Kenny Jee tudja mi van 92 századdal a sz hang legalsó oktávja alatt , és akkor meglesz a barna hang is"
Nekem kellemes volt ez a hang. Mint egy masszázs:D
ÉN és a családom sajnos közösen összeszartuk magunkat:(
92 %-addal az esz hang leaglsó oktávja alatt.
Ráülsz a mélynyomóra, az még a szart is kirázza belõled :D
Kell hozzá egy partykocsi és egy megfelelõ fosatos zene ;PPPPP
Én szart se éreztem.
Braniacban elõbb adták le egy kisérletet (am a Braniac egy nagy ......) Ebben a kísérletben benne volt a barna hang is. Én nem émelyegtem, csak a bal lábam rángatózott egy kicsit.
Én ettöl ugy beszartam a gép elött xD
Helló! Az utolsó válaszoló vagyok! http://www.gatveder.hu/adatlap.php?id=1008713 ;)
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DDDD

Kérlek írjatok olyan programot, ha létezik egyáltalán, ami erősíti a hangot, mert a laptopomon eléggé halk a max hang . (? )

Legjobb válasz: szerintem ilyenre program nem létezik ha igen akkor tévedtem! de egy olcsóbb hangszóró is megoldja!

szerintem ilyenre program nem létezik ha igen akkor tévedtem! de egy olcsóbb hangszóró is megoldja!
Konkrétan mikor halk? Pl. film közben lehet codecbõl erõsíteni. Pl ha ffdshow-t használsz, akkor lejátszás közben az óra mellet megjelenik az ikonja, azon jobb klikk, és audio preferences. Itt kell audio boost-ot keresni. Ezt a legtöbb codec tudja még, csak meg kell keresni a beállításoknál. Néhány hangkártyának a felhasználói programjában (általában driverrel együtt települ) is van ilyen lehetõség.
A kérdező hozzászólása: zenét hangosan szeretem hallgatni, és akkor találom halknak
A kérdező hozzászólása: nem az volt a kérdés, hogy mire való:) és nem olyan [email protected] hangom akarom hallgatni, de azért legyen egy kis hangja.
Használj fülest.
A laptophangszóró nem diszkózni való.
Mondjuk ott lent az óra mellett a hangszóróikon...
A kérdező hozzászólása: hmm, nem pont ilyen válaszra számítottam... a hangszóró maxon van, írtam is fent."a MAX hang"
Nem nagyon lesz erõsebb hangja, ez valahogy majdnem mindegyik laptopnál el van kefélve. Túrj bele a szekrénybe, egy hagyományos jackdugós hangszórót csak össze tudsz kukázni valahonnan, ha már nem akarsz rá költeni :)


Létezik olyan program, ami a hangot szöveggé tudja alakítani?

Nem egy szöveg átalakítására kell, hanem egy hallássérültnek. Amiket találtam telefonos app-okat, azok nem igen alkalmasak erre. Nem ismertek valami kimondottan süketeknek kifejlesztett eszközt? Én még nem láttam ilyet.

Legjobb válasz: Gugliban úgy találod õket, hogy: speech recognition. Viszont hogy magyar nyelvhez létezik-e, azt nem tudom. :(

Gugliban úgy találod õket, hogy: speech recognition. Viszont hogy magyar nyelvhez létezik-e, azt nem tudom. :(
Vagy: "beszédfelismerõ szoftver" Pl: [link]
kapható olyan headset, ami képes erre! Keresd a nagyobb mobilboltokban! De lehet, hogy az okostelefonokra lehet ilyen progit telepiteni, akkor headset se kell
Hormoninjekció.
Szívjál héliumot.

Milyen programok léteznek a hangkártyáról érkezõ hangok rögzítésre?

A lényeg, hogy nem mikrofonnal akarok hangot rögzíteni, hanem ami közvetlenül a hangkártyára érkezik belsõ hang azt szeretném rögzíteni pl.: zene, videó stb. A Totalrecorder-t, meg az Audiocity-t próbáltam, de mindkettõnek van vmi hibája. A Totalrec. a felvett anyagba néhol "bele sistereg", olyan mintha erõsen belefújna valaki. Az Audiocity nem úgy adja vissza ami az eredeti volt (élesebbé teszi a mélyhangokat, így nincs "basszusa").

Legjobb válasz: sztereo keverõ engedélyezés, majd ezt kell kiválasztani "mikorfonnak" Vezérlõpult, Hangok - Felvétel. Itt jobb gomb valami üres részen, majd pipáld ki, hogy megjelenítse a letiltott eszközöket. Ekkor elvileg ott lesz a Sztereó keverõ is amit már csak fel kell oldanod és örülni, hogy van.

sztereo keverõ engedélyezés, majd ezt kell kiválasztani "mikorfonnak" Vezérlõpult, Hangok - Felvétel. Itt jobb gomb valami üres részen, majd pipáld ki, hogy megjelenítse a letiltott eszközöket. Ekkor elvileg ott lesz a Sztereó keverõ is amit már csak fel kell oldanod és örülni, hogy van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszt! Programok is jöhetnek! :)
én goldwave -t használok

Létezik -e, olyan, számítógépre írt program -free verzió -, ami szöveggé (doc, txt. ) alakítja a hangot, a beszédet? Nagyon nagy segítség lenne, diplomamunkához kell.

Legjobb válasz: ja létezik ugy hivják hogy jegyzet tömb csaj huzd be oda aminek kll a szöveges formátuma és utána meny 1 mentés máskéntre és kész :D

ja létezik ugy hivják hogy jegyzet tömb csaj huzd be oda aminek kll a szöveges formátuma és utána meny 1 mentés máskéntre és kész :D
nagyon kezdeti stádiumban vannak a beszéd-analizáló és azt, szöveges fájlba konvertáló programok, így nem vszínû, hogy találsz, fõképpen nem magyar nyelv szabályainak megfelelõ felismerõt!
még annyit, ha léteznének elérhetõ jó minõségben, nem lenne szükség pl. a bírósági, parlamenti irnokokra, jegyzõkönyv vezetõkre, gépírókra stb.

Létezik olyan szoftver, ami átalakítja a hangot szöveggé (Mikrofonos megoldás)?

Legjobb válasz: Gépen nem tudok róla de az iphoneokra van

Gépen nem tudok róla de az iphoneokra van
Létezik többféle program is, több-kevesebb sikerrel (inkább kevesebb), legalábbis olyan, ami a magyar szöveget is jól leírja. De talán hamarosan lesz (bár az is lehet, hogy már van is, nem keresgéltem), mert olyan, ami online, és egészen jó a minõsége, már van. Persze az nem árt, ha érthetõen, jó kiejtéssel beszélsz. Itt megtalálod (úgy tudom, csak Chrome böngészõvel mûködik): http://onlinediktalas.hu/

Milyen olyan program létezik amivel gyorsan és egyszerüen tudom állítani a hang/zene hangkörnyezetét és hangszínszabájzását?

Üdv, bövebben kifejtve egy olyan program kéne amivel 1-2 kattintásal (vagy még jobb esetben automatikusan) szabályozni tudnám a hangszínt (élő,klub,pop,rock,vokál,mély,magas,party,stb...) és a hangkörnyezetet (barlang,erdő,város,hegyvidék,víz alatt,nappali,stb...) Persze van felinstalálva Realtek HD hangkezelő, ez szép és jó de nem akarom folyton megnyitogatni a programot majd kikeresni az éppen megfelelő kombinációt, helyette inkább olyasmire gondoltam, hogy előre beállítani, hogy pl. ekkor és ekkor, vagy ennél és ennél a zenénél/playlist-nél az általám elöre megadott hangszínt használja. Nem tudom létezik-e ilyen program de nagyon hálás lennék ha valaki tudna nekem javasolni egyet. U.I.: zenehalgatás szempontjából kéne, mivel sokféle stílusú zenét hallgatok és mindegyikhez más hanghatás kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!