Találatok a következő kifejezésre: Létezik a Bandhoz (50 db)

Létezik a Teak Won Do ban valami speciális, "Bruce Lee szerű" ütés?

http://www.youtube.com/watch?hl=hu&v=bHI5mHIlvsg , csak azért mert a videón az ürge nem húzta meg csak odacsapott egyet, de a hatás...

Legjobb válasz: kézél ütés nyakra,hatásos. mondjuk visszakézbõl verziót még nem láttam. a tkd-ban meg csak testre ütnek,ha ütnek egyáltalán.

kézél ütés nyakra, hatásos. mondjuk visszakézbõl verziót még nem láttam. a tkd-ban meg csak testre ütnek, ha ütnek egyáltalán.
Nyaki ütõér/fültõ támadása kézéllel, nem tudom mi ebben a meglepõ a nyaki ütõér látja el vérrel az agyad a füledben meg az egyensúlyközpontod helyezkedik el. Alap támadás, ha nem akarsz külsérelmi nyomott és komolyabb sérülést okozni mégis harcképtelenné akarod tenni az ellenfelet.
A kérdező hozzászólása: De a kézéllel ütés az egy széles vízszintes kaszáló mozdulat nem? Ez meg inkább csapott volt és valahogy a másik irányból jött nem?
Ez is egy kézéllel való ütés gégét is jó vele támadni, persze ha nem akarod, hogy támadó felkeljen, de finomabb megoldás, ha ezzel is a nyakat célzod.

Létezik-e a banki tartozások tekintetében az a sokat emlegetett 5 év elévülési idő? Hol kapok erre vonatkozólag valami jogi silabuszt amire hivatkozhatnék?

Legjobb válasz: Létezik. De ezt megszakítja minden olyan intézkedés, felszólítás, stb... Minden(!), ami az ügyre vonatkozik. Onnantól újból ketyeg az 5 év. Ez sajna attól független, hogy ha Te pl nem veszed át a levélben érkezõ felszólításokat. Ha nem kaptál semmit 5 év alatt (tehát nem csak nem vetted át) és ez a banknál lévõ kézbesített iratok könyvelésébõl is kiderül, akkor nyertél. De mert ezt a jogszabályt a bankok is ismerik, igen kicsi az esélyed arra, hogy valóban elévült az ügyed. OFF: Nagyon megnevettettél a "silabusz" -szal! :) Ha nem kopirájtos, ellopom! :)

Létezik. De ezt megszakítja minden olyan intézkedés, felszólítás, stb... Minden(!), ami az ügyre vonatkozik. Onnantól újból ketyeg az 5 év. Ez sajna attól független, hogy ha Te pl nem veszed át a levélben érkezõ felszólításokat. Ha nem kaptál semmit 5 év alatt (tehát nem csak nem vetted át) és ez a banknál lévõ kézbesített iratok könyvelésébõl is kiderül, akkor nyertél. De mert ezt a jogszabályt a bankok is ismerik, igen kicsi az esélyed arra, hogy valóban elévült az ügyed. OFF: Nagyon megnevettettél a "silabusz" -szal! :) Ha nem kopirájtos, ellopom! :)
nekem a bank szerint 13 éve nem küldtek semmilyen levelet hogy tartozásunk van, most meg 540, 000ft akarnak kérni!megnyerném a pert?, ??????

C++ ban milyen multiplatformos megoldás létezik a Sleep () függvény helyettesítésére?

Mert ez a windows.h ban található és csak windowson m?ködik nekem multiplatform kell.

Legjobb válasz: Van sleep linux alatt is csak más headerbõl jön.

Van sleep linux alatt is csak más headerbõl jön.
Nem létezik a standardban erre megoldás. De van számtalan multiplatform könyvtár, amiben igen, pl a boost is ilyen.


Tényleg nem látok tisztán? Csak a fejemben létezik ami bánt vagy tényleg csatát vívok anyámmal a gyerekemért?

Már én se tudom mi van. Magamból kiindulva elég hangulat ember vagyok hosszú depresszióval a hátam mögött, nulla önbizalom, közben meg kaparok mint a mérgezett egér rájöjek mit?l leszek jó anya, hogy felejek meg az elvárásoknak ezen nem segített, hogy anyuval együtt élünk, a 3 év ithon a kicsivel s, hogy látszólag nincs munkám, jobbat akarok nyújtani.

Legjobb válasz: Írj naplót. Segít abban, hogy távolabb kerülj a problémáidtól és tisztábban láss.

Írj naplót. Segít abban, hogy távolabb kerülj a problémáidtól és tisztábban láss.
Elég nyilvánvaló, hogy ez addig nem fog megszûnni, amíg együtt laktok, pláne amíg az õ házában! Hiszen, te vagy az, akit "befogadott", te vagy az, aki költözhetne, õ van otthon és õ ezzel tisztában is van, ki is használja, mondhatsz bármit! Én költöznék! Természetes, hogy egy nagyi mindig a jobb, õ kényeztet, õ éjfélkor is csinál egy szendvicset, õ ebéd elõtt is megenged egy kis csokit, õ nem tuszkolja azt, amit nem akar megenni, õ nem fegyelmez, stb stb. Szerintem a legtöbb családban úgy van, hogy a gyerek egy idõszakában a nagyit imádják, mert õ engedékenyebb. Nálunk is így volt, amikor én gyerek voltam! Éppen ez adta az egyensúlyt, hogy amikor nagyinál voltunk, akkor az õ szabályai voltak érvényesek, amikor otthon, akkor a szüleimé. Valószínû a te gyereked már totál össze van zavarodva, lehet hogy a nagyi is mond neki ezt azt és abszolút nem jó, hogy aláássa a tekintélyedet azzal, hogy a gyereket pátyolgatni kezdi, amikor valami rosszat csinál és te éppen leszídod! Ez így nem mûködik. Vagy bemész szépen a szobájába egy este és elmondod neki, hogy eleged van abból, hogy mindig mindenért leszól, lekövérez a párodat szídja, a nevelési stílusodat szídja, de értse meg, hogy ez a te gyereked és úgy szeretnéd nevelni, ahogy TE akarod és nem úgy, ahogy õ... ergo egy kicsit vegyen vissza... Ha nem teszi, akkor pedig költözzetek! Más megoldást nem látok erre.
"kövér vagyok bárki kérdez rólam csak errõl beszél vagy, hogy szerinte nyomi a párom, majdnem fogyatékos az unoka " Ez bántalmazás. Azt akarták törvénybe iktatni (mert már sok EU-tagállamban törvényben van), hogy az otthoni lelki terror bûncselekmény. Olvasd el a Szavakkal verve c. könyvet! "Inkább beleloval engem mert így nem eszek s biztos fogyok pár kilót. Ez az õ szavaival élve." Ez szadista!!!! "PErsze a lelkidolgok eltusolásában hihetetlenül profi, sose lehet vele ilyenrõl beszélni mert csak képzelõdöm vagy igenis fontosabb az a mérleg mint az, hogy sírok éjszakánként." Ez bántalmazás! "Szerinte rosszúl bánok a gyerekkel majd õ csinálja, majd õ foglalkozik vele, aludjon vele ne velem vagy a szobájában ahol ténylegesen kéne... " Hát ez szörnyû! Miért laktok együtt??
Ülj le vele, amikor a fiad alszik, vagy bölcsiben van, és üvölts, üvölts, de torkod szakadtából. Hogy mennyi önzõ, gusztustalan ember, hogy mennyire szétcseszi az életedet és a legszebb éveidet a kisfiaddal, hogy a majomszeretetével hogyan fogja tönkretenni szegény kisfiú életét is (beleértve a folyamatos nasiztatás miatti elhízást, a korai iszonyú súlyfelesleg miatti ízületi gondokat, a neveletlenség miatti gondokat az oviban, suliban, és azt, hogy ha így nõ fel, akkorát fog koppanni, mikor rájön, hogy az életben nem csak "ömlik a jó", hanem tenni is kell, hogy utolsó drogosként/alkeszként fog élni... ha élni fog (bocsánat a durva képért, csak láttam már rá egy-két példát)), hogy a [email protected], csip-csup problémái nem érdekelnek, ugyanis éppen most szakítottál a gyermeked apjával, és ez egy kicsit komolyabb gond, mint egy rohadt mérleg. Egy szóval adj ki mindent magadból. A végéhez pedig tedd hozzá, hogy a fiadnak TE vagy az anyja, nem õ, Téged NE most akarjon nevelni (volt rá pár éve), és amint lehetõséged lesz rá, elköltözöl, de addig is próbáljon normális felnõtt emberként viselkedni mind veled, mind a fiaddal. Még egyszer bocsánat a hangnemért is, de az ilyen "anyák" ki tudnak borítani.
Szia ! Vállald a felelõsséget a súlyodért, a bevételedért, a gyerekedért, a párodért. Volt már elõtted, aki lefogyott, aki talált állást, aki elment albérletbe stb. Te nyavalyogsz. Attól, hogy abban igazad van, hogy anyukád egy lelki terrorista még nem vagy felmentve a saját leckéd elvégzésében. Ha le akarsz fogyni, az rém egyszerû, meg van a módja. Ha munkát akarsz találni, akkor keresni kell. Ha együtt akarsz lenni a pároddal, akkor legyél együtt. A destruktív kritikát senkinek, de senkinek nem szabad megengedni. Ha szelíden akarod megoldani, akkor kérdezz vissza, hogy "bûntudatot akarsz kelteni bennem?" Általában erre az a válasz, hogy dehogy csak ... és itt kezdõdik valami duma, amit nem hallgatsz végig, hanem közlöd, hogy "Nekem ilyet soha ne mondjál!". Van ekinél ezt el kell játszani ötvenszer, de hatásos.
Elõször is: nincs azzal semmi gond, ha túlsúlyod van. Majd, ha akarod leadod. Ha meg nem, hát attól még te vagy te:) ! A gyereked szeretetéért ne harcolj, hidd el nekem, nincs rá szükség. Minden gyerek így viselkedik, ahogy leírtad. Azaz a neki kedvezõbb megoldást választja. De! Te akkor is mindig az anyja maradsz:) Ez ilyen egyszerû. Semmit, de semmit nem azért választ, mert téged kevésbé szeret, hanem egyszerûen azért, mert az jobban tetszik neki. Kész, ez így mûködik. Ebbõl ne csinálj lelki problémát. Azért én a helyedben igyekeznék minél elõbb önállósodni, megszabadulni a (ostobán) versengõ nagymamitól.
Hiába ül le vele, nem fogja megérteni az anyja az õ gondjait.Mindig is a magáét fogja hajtani és a lányát bántani persze látszólag õ csak segíteni akar. Az én anyám ugyanilyen de hál'isten nem lakunk együtt, nem is bírnám. Semmi más megoldás nincs csak az hogy elköltöztök!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Régebben írtam naplót de lehet tényleg újra kéne kezdenem az írást, szerettem. Próbálok munkát szerezni mert a mostani helyet nem tudom összeegyeztetni a bölcsi-ovi menetrendel. Lehet tényleg igaza van annak aki szerint nyavajgok, de már van egy ideje egy határidõs tervem, kis lépésekben tûztem ki a céljaimat s a saját ház is szerepel benne az elsõ az a fiam és a párom. Van benne minden pénzsporolás, aktív mozgás, diéta, családi programok, nekem pedig a stressz ellen képzõmûvészetek amiket mindig is szerettem de az utóbbi 1 évben nem jutott rá idõm. Olyan jó volna tudni, tényleg sdzámítok neki hisz annyira szeretem, a gyerekek csak szépet és jót érdemelnének, gondtalan játékos éveket hisz még oly kicsi. Igazából az egész olyan zavaró, hogy nem tudom mi alegjobb, keresni mindenki boldogságát, napközben mikor nincs vita minden olyan valószinûtlen, biztos én vagyok aki túlreagálja. De esténként vagy ha olyan történik s bent érzem annyira nehéz elhinni, hogy lehetne nem valós valami ami így fáj, s nem csak az agyamban van-e.
Itt a gond. Ne mindenki más boldogságára koncentrálj, hanem a SAJÁTODRA. A kisfiad nyilván a legfontosabb az életedben, de meg kell értened, hogy amíg Te magad nem vagy kiegyensúlyozott és boldog, addig az Õ életét sem tudod hasonlóvá tenni. Kezdj el diétázni (ésszel, interneten rengeteg példa étrend van és szerintem ha kiírsz egy kérdést fogyókúra kategóriában, készséggel segítenek neked - nagyon normális válaszadók szoktak arra járni), mozogni (erre szintén kaphatsz tanácsot itt is), hiszen most éppen nem dolgozol, biztosan tudsz néha egy-két óra szabadidõt szorítani magadnak (pláne, ha "nagymami" ilyen kis buzgó mócsing). Közben pedig gõzerõvel keress munkát. Nem feltétlenül a szakmádban, egy költözéshez bármilyen munka megfelel, ha reggel be tudod vinni a lurkót bölcsibe és délután érte tudsz menni, a kettõ között pont van nyolc órád. Készülj fel rá, hogy lehet, hogy költöznöd kell, akár másik városba, megyébe is. Amit anyukád mond, az pedig egyik füleden be, másikon ki, és ha kell, mondd meg neki, hogy tisztában vagy vele, mit gondol rólad és az életedrõl, de nem vagy rá kíváncsi (ha kell, szó szerint ismételd el ezt, ahányszor mondana valamit rólad, hidd el, meg fogja unni, ha nem lát semmilyen reakciót). Gondolj arra, hogy mondjuk két év múlva, vékonyan, jó állással, saját lakásban, és ami a legfontosabb, kiegyensúlyozott anya-gyermek kapcsolattal milyen büszkén fogsz visszanézni saját magadra :)

Létezik a Garage Bandhoz hasonló program PC -re?

Nemrég megismertem a Garage Band nev? Mac -es proframot. Nagyon megtetszett, de nekem PC -m van. Szeretnék valami nagyon gasonló programot, ami lehet?leg ingyen van...

Legjobb válasz: jaja az nekem is kéne:D a számtech tanár behozta hozzánk nemrég órára ezt a progit de még hozzá kell tenni h zeneszerkesztõ.

jaja az nekem is kéne:D a számtech tanár behozta hozzánk nemrég órára ezt a progit de még hozzá kell tenni h zeneszerkesztõ.
Én Mac-es vagyok. Nekem is tetszik, ha nem Mac-es lennék, nekem is kellen. A válasz nincs... magához a GarageBandhez hasonló sajnos... DE, a Microsoft dolgozik egy hasonló programcsomagon mint a maces iLife -> http://www.thegaragedoor.com/roadcrew/garageband-for-pc.html <- sõõõt a GuitarPro is felvetette az ötletet... és meg is fogják csinálni. Valaki biztosan... de tuti, hogy nem lesz olyan mint a Mac-es... VISZONT, valami próbálkozás létezik... -> vedd meg itt: http://www.topdrawerdownloads.com/download/101767 vagy :P - ****** Automatikusan eltávolított tartalom.

Létezik olyan, , akinek a bankja csökkentett mostanság a hitelkamatot?

eszéltem olyan emberrel akinek lejjebb vitték a törleszt?jét, az enyém még mindig irreálisan magas.Akad még olyan ember akinek lejjebb ment a törleszt?je? Melyik bank?

Legjobb válasz: Írtam a Budapest Banknak, hogy kisebb a jegybanki alapkamat, mint amikor felvettem a hitelt, miért nem csökkentenek, mikor 2-szer emeltek, erre visszaírtak, hogy attól még drágábbak az õ forrásaik, örüljek, hogy most nem emelnek, csak az árfolyam miatt szívok.

Írtam a Budapest Banknak, hogy kisebb a jegybanki alapkamat, mint amikor felvettem a hitelt, miért nem csökkentenek, mikor 2-szer emeltek, erre visszaírtak, hogy attól még drágábbak az õ forrásaik, örüljek, hogy most nem emelnek, csak az árfolyam miatt szívok.
Ha CHF alapú deviza hiteled van, akkor nem kizárt, hogy az utóbbi hónapokban neked is csökkent a kamatod, mert a legtöbb bank csökkentett, csak sajnos Te ezt azért nem érzed a törlesztõ részletekben, mert az árfolyam viszont brutálisan megnõtt. Ha kb 1%-kot csökken a kamat, miközben az árfolyam 30%-ot emelkedik, akkor az utóbbi sokkal erõsebb hatás. Más dolog a hitel kamata és megint más az árfolyam ingadozás. A kamatváltozást minden kamatperióduskor jelzi a bank egy értesítõ levélben. Csökkenhet és nõhet is, de csak meghatározott idõszakonként (3-6 hónap, 1 év, 5 év attól függõen, mi áll a hitelszerzõdésben). A deviza árfolyama viszont naponta ingadozhat le-föl. Sajnos az utóbbi 1-2 évben drasztikusan megemelkedett az árfolyam, ezt nyögik most azok, akiknek ennél régebbi deviza alapú hitele van. A jegybanki alapkamat csökkenés kizárólag a forint alapú hiteleket érinti, a deviza alapú hiteleket nem. egy hiteltanácsadó
az Erste Bank csökkentette a kamatát a meglévõ CHF hitelállománynak. Talán a KH Bank is. Nekem az MKB-nál van hitelem. Kb. 3 hónapja írtam egy fiókvezetõnek és azt mondta, hogy tervezik... Hát a terveket tapasztalatom szerint még nem sikerült tényekbe önteniük... :( A válságra hivatkozva 1, 2+0, 2%kal, tehát összesen 1, 4%kal emelték a kamatom. A hitelt 150ft-os árfolyamon vettem fel, most 208 ft-on fizetem vissza... Nem gondolom, hogy rosszul tettem, hogy 2007ben chf hitelt vettem fel, mert horror volt a ft hitel kamata...

Létezik az, hogy a Shaiya-ban elvész a felhasználónevem? Az összes karimmal együtt?

Nem enged belépni és nem tudom mi lehet a baj, pedig esküszöm jó jelszót írtam be!

Legjobb válasz: Nem hinném , Bann létezik maximum.

Nem hinném , Bann létezik maximum.
A kérdező hozzászólása: Küldettem az email-címemre jelszó emlékeztetõt, de nem kaptam meg azt se..
létezik...egy darabig :)
persze, mert meghunyászkodik és a kedvedben akar járni
csak egy darabig!!!!
Nem, nem létezik ilyen.
az a baj, hogy nem láttam a filmet, így válaszolni sem tudok... mit csinált benne?
helyesbítek: a földit :) a kábeles az más tészta... de mondjuk szerver terembõl sincs olyan sok budapesten, keresni meg pláne nem kell õket... a net maga mûködne tovább atomcsapás esetén is, hiszen valóban arra találták ki, de akkor az is a terv része volt, hogy központok egymás klónjai. Na ez az, ami a valós életben nem nagyon teljesül... mindenki tudja hogy kell offsite mentés, blabla de a cégek erre nem nagyon akarnak áldozni, mert sokba kerül lsd.: amikor leomlott a két torony (911) az egyik toronyban voltak a szerverek, a másikban meg a mentések... sok adatvesztés történt akkor ott
utolsó vagyok: 18:37: hát nemtudom, de szerintem mo-n tudnék kb. három olyan helyen bombát robbantani hogy kakukk lenne... kezdeném a visegrádi? utcában, folytatnám a várban és még egy harmadik helyen, ami titkos (így én sem tudom), de aki azt akarná tuti ki tudná nyomozni hol kell.... bár ha belegondolsz hogy pl a széchenyi hegyrõl kilõheted teljes bp TV elérését...
na hát akkor két adalék: 1: állítólag egy markoló tud olyan helyen rosszul vágni kébelt Budapesten, hogy az egész T csoportnak elmenjen a gerinc kábele... (mintha lett is volna a múltkor ilyen) 2: a 2009-es informatikai biztonság napján egy ZNME-s elõadó pont arról beszélt, hogy amerikában csináltak erre egy demo projektet, amiben felvázolták milyen erõforrások árán lehet megbénítani egy országot.... kell hozzá egy vagon pénz, meg egy jó nagy csapat valódi szakértõ és akkor kivitelezhetõ... egyébként hamár a háborúnál tartunk már rég nem informatikia hadviselés van, a hadviselés gazdasági szinten folyik (lsd világválság)
17:55 Azért én nem mondanám, hogy simán. Nem olyan könnyû feltörni az ilyen rendszereket, fõleg USA-ban. Mert rendesen le is vannak védve, még egy jó adag hacker sem valószínû, hogy meg tudná csinálni. Meg észreveszik, hogy honnan jön a támadás, nemsokára ott van az fbi meg hadsereg meg superman meg batman, meg hogy a 14 éves lányok is megértsék edward, és leölik az összeset.
ha már az atomháborúnál tartunk, akkor elmondom, hogy a netet arra tervezték, hogy akár azt is túlélje.Képtelenségnek tartom, hogy egy ember vagy akár egy csapat képes legyen megbénítani.Arról nem is beszélve, hogy a legjobb szakemberek elõbb-utóbb az állami hivataloknál szoktak kikötni, horrorisztikus összegû fizetésekért.
1 ember nem nem képes erre. DE egy csapat (mondjuk ami kínának van) ha az egész rászbadul 1 órszágra, akkor simán meg lehet bénitani abban az országban a közelekedést a bankiszektort, meg mindent. ha megbénul minden, akkor onnatól már adott a káosz. (többek között szerintem ezért is nem kell félni 1 atomháborútól, mert a neten lesz a fõ harcszintér.)
A kérdező hozzászólása: Tûzvész...mindent megbénítanak Amerika keleti parján. Elõször a forgalmat, majd a hírközlést, a tõzsdén káoszt hoznak létre. És létezik-e ilyen óriási szerverrendszer, mint amit ebben a filmben látunk?
hogyne léteznének, az egyik lady gaga

Az Aaron Stone-ban a játékkal amivel játszik a Charlie az tényleg létezik?

És ha igen akkor honnan lehetne megszerezni?

Legjobb válasz: azaz izé sztem nem létezik (habár assem toom miaz a AS m1) de sztem a filmbeli gamek 90% fake azaz NEM LÉTEZIK:)

azaz izé sztem nem létezik (habár assem toom miaz a AS m1) de sztem a filmbeli gamek 90% fake azaz NEM LÉTEZIK:)
Talán észrevetted, de csak nagyon ritkán mutatják egy képernyõn egyszerre a játékot és a szereplõket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!