Találatok a következő kifejezésre: Létezik, hogy tudom (328 db)

Elfelejtettem skypen a jelszavam, és az e-mail címem amirõl regisztráltam már nem létezik. Hogy tudom most lekérni valahonnan a jelszót?

Legjobb válasz: Csináld újra azt az email címet, és így már megkapod a jelszó emlékeztetõt

Csináld újra azt az email címet, és így már megkapod a jelszó emlékeztetõt

Létezik, hogy tudok ébren álmodni?

Nem álmodozni, hanem álmodni! Tehát ha nehezen tudok elaludni, képes vagyok átadni az agyam irányítását annak a területnek, ami nem tudatosan irányított képeket, víziókat idéz elő. Elég csak kiválasztanom egy képet gondolatban, (pl. egy szép táj, lakás, emberi arc) és utána maguktól villannak be furcsa képek, látomások, helyszínek, amik általában kellemesek. Nagy ritkán csúnya arcok, torzók, de ez függhet lelki állapottól. Nem eszembe jutnak, nem gondolkodok, hanem mintha egy filmet néznék, vagy fotóalbumot. Ha sikerül bele feledkeznem ezekbe a bevillanásokba, nem engedem, hogy aktívan gondolkodjak, ilyenkor mindig sikerül elaludnom. Más is képes erre? Kérlek benneteket, hogy ne zavarjatok el az ezotéria kategóriába, mert normális válaszokat szeretnék. Az agykutatás tudomány de nem csak az orvosok kiváltsága, hogy felfedezzék az agy működését, mi is felfedezhetünk dolgokat, ha figyeljük önmagunkat.

Legjobb válasz: Én is szoktam olykor ébren álmodni... Négy sör után már nem meglepõ a dolog, ha pedig van mellé 4 pálinka is, akkor már az a furcsa, ha nem teszed ;)

Én is szoktam olykor ébren álmodni... Négy sör után már nem meglepõ a dolog, ha pedig van mellé 4 pálinka is, akkor már az a furcsa, ha nem teszed ;)
Szerintem ez egyfajta alvásközeli állapot, az alfa hullámok állapota. Egyszer én is voltam úgy, hogy (ebéd után :) ) lefeküdtem és a rádiót hallgattam. Becsuktam a szemem és vagy egy órán keresztül álmodtam (emlékeztem is a teljes random sztorira), de közben nem aludtam, mert az egy órás mûsort végig hallgattam közben. (Azért is keltem fel, mert vége lett.) És az álom teljesen asszociatív láncszerû volt, nem irányítottam. Szóval van ilyen, igen. :)
"az egy órás mûsort végig hallgattam közben" ...Mármint a rádióban. :)
Nem vagyok szakértõ, de szerintem nem párhuzamosan mûködik, inkább valahol a kettõ között, egy átmeneti állapotban. Az álomképek amúgy valamennyire követik az éber mûködést, azzal a különbséggel, hogy a bejövõ ingerekre adot válaszok (asszociációk) helyett "szabadonfutó" módban, önjáróan mûködik, tehát egy gondolatról asszociálunk a következõre, és a valóság (érzékszervek) nem befolyásolják ennek a folyamatát. Ezen kívül a realitás érzékelése, a racionalitás is el van nyomva. Ezt az állapotot már akkor elérjük, mikor az érzékszervektõl jövõ ingerek is még feldolgozás alatt állnak. Szóval szerintem ilyenkor a létra közepén vagyunk folyamatosan. :)
Igen de ezt hallucinációnak hívják.
A kérdező hozzászólása: És még szívnom sem kell hozzá :-D
Költséghatékonyan tudod csinálni a dolgokat ^^
Nálam gyakran volt, ez akkor a leggyakoribb, amikor álmos vahgy és éppen aludnál el, éegalábbis én akkor álmodok, de nem alszok még, csak kevésbé érzékelem a környezetet.

Hogyan tudom megállapítani egy elemről, hogy alapállapotban hogy létezik? Pl az Al létezik, Al2 meg nem, O nem létezik O2 igen.

A reakció egyenlet felírásához kellene!

Legjobb válasz: ezek szerint a több mind 2-es indexet kap ?

A kérdező hozzászólása: ezek szerint a több mind 2-es indexet kap ?
Ez az 5 elem kap 2-es indexet: "A gázok 2 atomos molekulát alkotnak: H2, O2, N2, Cl2, F2" Az összes többi nem kap. Legalábbis majdnem mindig ez a helyzet.

Isten miért azt szeretné, hogy higgyünk benne miért nem azt, hogy tudjuk, hogy létezik?

Miért fontos számára a hit, illetve, hogy legyenek kétked?k és hitetlenek. Miért nem bizonyítja be magát, mi ezzel a célja?

Legjobb válasz: Ádám és Éva még látták õt, szemtõl szembe beszélgettek vele, sétálgattak az Éden kertben. De a bûn az ami elválasztotta az embert Istentõl. Mert Isten közelébe képtelenség, lehetetlen hogy bûn férkõzzön. És a kérdésre a válasz, hogy nem azt szeretné hogy tudjuk hogy õ létezik. Azt szeretné ha úgy bízunk benne, hogy nem látjuk õt, mégis hiszünk benne.

Ádám és Éva még látták õt, szemtõl szembe beszélgettek vele, sétálgattak az Éden kertben. De a bûn az ami elválasztotta az embert Istentõl. Mert Isten közelébe képtelenség, lehetetlen hogy bûn férkõzzön. És a kérdésre a válasz, hogy nem azt szeretné hogy tudjuk hogy õ létezik. Azt szeretné ha úgy bízunk benne, hogy nem látjuk õt, mégis hiszünk benne.
Õszintén szólva: fogalmam sincs. Egy másik hívõ :)
nem tudom....
"Ez is egy vélemény, szemlélet de ez sem biztos, hogy igaz. A Biblia nem errõl ír. Számomra fellengzõsnek tûnik ilyen magabiztossággal kijelenteni azt, hogy Isten nem létezik." Számomra meg naivságnak tûnik hinni egy kétezer éves, ellentmondásokkal teli és a kor emberének gondolkodásmódját groteszken tükrözõ, más kultúrák szent könyveibõl összeállított (erre bizonyíték van!) könyvben. Amúgy imádom, hogy itt mindig lepontoznak. De legalább mûködik a kiszámíthatóság.
Az a fajta isten, amiben a kereszténység hisz, nem létezik. Az az ókori emberek gondolkodásvilágából fakad, hogy az isten is egy emberhez hasonló férfi, akinek vannak emberi tulajdonságai. A felsõbb erõ, ami szerintem létezik, az valahol bennünk keresendõ, ahogy a pokol is az ember állati énje, nem pedig egy földrajzi hely.
Isten csak annak létezik, aki hisz benne. Viszont még sosem testesült meg, tehát ilyen formában nem létezik senki számára. Ez az én véleményem.
Ha megengedsz egy frappáns mondatot Einstein szavait némileg módosítva. "A hit tudás nélkül vak, a tudás hit nélkül sánta." Az Isten létére pedig van bizonyíték, mégpedig az ember szelleme(értsd elme), és az anyagi világ folyamatos változása. De mivel az anyagi világ illúziója az embert megbéklyózza, ezért hitét abba veti, így bizonyossága nem lesz egy ideig még az Úrról. A Bibliában szereplõ "hit" kifejezés nem csupán a hinni szóból ered, hanem kõkemény bizalom, bizonyosság van annak hátterébe. A hit azért is van kiemelve a Bibliában, mert az emberi elme csak ezt tudja, mármint hinni, minden olyan számára, amilyennek hiszi, gondolja. A Biblia szerint az emberi elme az elsõdleges az "anyaggal" szemben, nem is véletlen, hogy Jézusunk egyik beszédében mustármagnyi hitrõl és annak következményeirõl beszél. Röviden és tömören tehát: Aki megtapasztalja Istent, az már nem csak hit lesz, hanem szilárd tudás is. Aki józanul, objektíven vizsgálódik, az tudja jól nem csak azt, hogy van Isten, hanem azt is, hogy mi is igazából Isten, így az ember és a világ. ui.: Egyszer pedig már bizonyította materiális úton a létét az Isten. Ezt a bizonyítást pedig Jézus Krisztusnak hívták. Nemsoká lesz még egy...:) üdv 27/F LastOne.Left
Ádám és Éva története jelképes. Ez az emberiség döntése volt. A történet lényege, hogy az emberiség azóta permanens árulásban él. Ennek eredménye volt az egó öntudatra ébredése, ami veled is megtörtént. Te lemondanál róla? Nem hiszem. Te nem tudsz olyan állapotba kerülni többé mint a paradicsomi ember, azt az állapotot vesztették el ugyanis a kezdetekkor örökre.
"Ezt az utat választotta az ember." Ezt az utat választotta Ádám és Éva, nem én, nem te, és nem a szomszéd. Mivel a kereszténység nem hisz a reinkarnációban, ezért az én személyem már egy teljesen új, friss lélek, akinek köze nincs az édenkerti párhoz. Az õ döntésük, az õ tévedésük, az õ bûnük nem az enyém, mert én akkor talán még gondolatban sem léteztem - akkor Isten miért általánosít? Miért ítél meg engem régi-régi emberek tettei alapján? Jobban belegondolva, hozzájuk képest én semmilyen lehetõséget nem kapok arra, hogy valójában döntsek, mert alapvetõen beleszületek a bûnbe, holott még semmit nem is tettem... logikailag ennek nem sok értelme van.
"Miért nem bizonyítja be magát, mi ezzel a célja?" Az ember szabad, ami kiterjed a gondolkodásra is. Ebbõl következik, hogy Isten nem tudja bebizonyítani a létezését. Ha pl. kiírná az égre, hogy "hahó, itt vagyok", akkor az ateisták azt mondanák, hogy ez trükk vagy hallucináció.
Mert a hit bizonyos mértékû (elég sok) lelki erõt feltételez, míg a tudás nem. Mondok egy példát: tudod, hogy létezik hó, mert láttál már havat. Tehát az, hogy elhidd, hogy létezik hó, egyáltalán nem jelent kihívást a számodra. De ha Szudánban mesélsz valakinek a hóról, nem biztos, hogy rögtön hinni fog neked, mert még sosem látott olyat. Isten azt szeretné, hogy fejlõdjünk, a fejlõdéshez pedig kihívások szükségesek. A tudás nem jelent kihívást, a hit igen. Ezért szeretné azt, hogy higgyünk benne. Ha bebizonyítaná magát, abban semmi kihívás nem lenne. Egyébként szerintem a nagyon erõs hit egy idõ után tudássá válik, én pl. nem azt szoktam mondani, hogy hiszek Istenben, hanem hogy tudom, hogy Isten él. Tényleg abszolút tudom és teljesen biztos vagyok benne, hogy él, pedig sosem láttam õt.
ma 12:45 Se a példa, se az érvelés nem jó. Elõször is, a tudás nem feltétlen vezet ugyanarra az eredményre. Tudhatja valaki, hogy létezik valamelyik isten, nem garancia, hogy jól fog cselekedni. Mert amennyi hit, annyi tanítás. Mit érdekel például egy bûnözõt, hogy a következõ életében rossz lesz neki, ha õ maga most élvezheti a gyümölcsöket? Mások a Bibliára alapozva azt mondják, hogy nincs pokol, hát akkor mitõl féljen szerencsétlen? Kiélvezi ami megadatott neki, nem érdekli se a menny, se az, hogy feltámadhat. És a tudás nem feltétlen vezet jó döntésre. Pl. sok ember tudja, hogy rossz kibeszélni másokat a hátuk mögött, mégis csinálják. Ha le is leplezõdnek, tovább folytatják majd.
A kérdező hozzászólása: Ez is egy vélemény, szemlélet de ez sem biztos, hogy igaz. A Biblia nem errõl ír. Számomra fellengzõsnek tûnik ilyen magabiztossággal kijelenteni azt, hogy Isten nem létezik.
Azért, hogy az embereknek is kelljen valamit tenniük. Mert igazából valaki alaposan kutat és reálisan gondolkodik, akkor biztossá válhat Isten létezésében, meg szerintem ezzel egy kicsit Isten megszûri az embereket, hogy kik azok akik alázatosak és hajlandóak tanulni, kutatni utána.

Delphiben hogyan tudom ellenőrizni, hogy létezik-e egy fájl?

A saját számítógépemen tudom ellen?rizni, de nekem azt kéne megnéznem, hogy fent van-e a neten vagy sem. Letölteni le tudom, de ha nincs fent a neten a fájl, akkor hibaüzenettel kilép.

Legjobb válasz: pl. ha használod az Ararat Synapse unitcsomagot, akkor annak a THTTPSend osztályában a ResultCode property árulkodik arról, hogy a fájl amit le akarsz tölteni az létezik-e (pl. ha értéke 200, akkor létezik, ha 404, akkor nem)

pl. ha használod az Ararat Synapse unitcsomagot, akkor annak a THTTPSend osztályában a ResultCode property árulkodik arról, hogy a fájl amit le akarsz tölteni az létezik-e (pl. ha értéke 200, akkor létezik, ha 404, akkor nem)

Hogyan tudom megnézni hogy egy e-mail cím létezik e? (msn cím)

Legjobb válasz: Ha sikeresen fel tudod venni, akkor létezik. Ha nincs olyan, akkor szólni fog az MSN, hogy nincs ilyen partner.

Ha sikeresen fel tudod venni, akkor létezik. Ha nincs olyan, akkor szólni fog az MSN, hogy nincs ilyen partner.
A kérdező hozzászólása: próbálgattam de nem ír ki semmit ha ilyen hülyeséget írok be hogy [email protected]
Azt nem tudtam, hogy a hivatalos kliens nem írja ki. A Pidgin nevû kliens egészen biztosan lecsekkolja, hogy létezik-e egyáltalán. Tedd fel, ellenõrizd, aztán letörlöd vagy használod ha tetszik.
Küldj rá egy levelet. Ha 1-2 percen belül kapsz egy angol levelet, akkor nem sikerült kézbesíteni, mert nem létezik...

Létezik, hogy nem tudod szeretsz valakit vagy sem?

Azt mondják az érzéseidre kell hallgatni, mert azok nem hazudnak. De ez tényleg így van. Adott esetben, ha együtt vagy valakivel de bejön egy másik a képbe, biztosan tudhatod, hogy szereted? Lehet olyan, hogy összezavarodsz és egyszer?en nem tudod eldönteni mit is érzel? El?bb utóbb kiderül?

Legjobb válasz: Szerintem létezik. Voltam hasonló helyzetben. Mondjuk, nem azt nem tudtam, hogy szeretem-e, csak, hogy melyiket szeretem jobban. Vagy nem is tudom, valami ilyesmi...

Szerintem létezik. Voltam hasonló helyzetben. Mondjuk, nem azt nem tudtam, hogy szeretem-e, csak, hogy melyiket szeretem jobban. Vagy nem is tudom, valami ilyesmi...
Az utolsónak szerintem nincs igaza. Adott esetben igenis összezavarhatja egy harmadik a másik felet. Elég hozzá egy pillanat. Én így jártam, még nem tudom, hogyan fogok kimászni belõle. Lehet, hogy megbánom, lehet, hogy nem. Az egyetlen, amit tudok most, hogy nem tudok semmit.
persze
Mennyi idõs vagy?:)
Szerintem is létezik. Nálam akkor derült ki, hogy szeretem, miután szakítottam vele, és elkezdett hiányozni. Üres volt minden nélküle. Hálistennek visszafogadott :) ) Ennek már 15 éve :)
Ha valakivel együtt vagyok, és NAGYON szeretem, esélyt sem adok a harmadiknak, hogy "bejöjjön a képbe". Nem? Ha egy párkapcsolatnál van egy 3. fél, aki valakinek az érzelmeit felkavarja, vagy elbizonytalanítja, ott már nincs meg az igaz szerelem. Tehát szerintem amire te gondolsz, nem létezik.
A kérdező hozzászólása: 22 vagyok. és szerintetek mik azok, amik döntésre bírhatják az embert? valaki írta, hogy szakítás után jött rá, hogy szereti. igaz, hogy inkább akkor vesszük észre, hogy szeretünk valakit, ha már nincs? pl. ha valaki váltig bizonygatja, hogy szeret minket, õ nekünk az igazi, lehet ez nem ér annyit, mintha mondjuk elege lesz a döntésképtelenségbõl és kiszáll és akkor vesszük ézre, hogy õ kell igazán?
A kérdező hozzászólása: meg az is igaz, hogy ezt az embernek magának kell eldöntenie, de hogy könnyebb dönteni, ha ott van az érintett vagy esetleg idõt kell adni ehhez, és egy ideig nem találkozni vele, hogy kiderüljön, hiányzik-e, rossz e nélküle stb?
Igen, létezik, van, hogy összezavarodik érzelmileg az ember, és nehéz döntenie.Ilyenkor mérlegelni kell, ki mellett lennél igazán boldog, ki melett éreznéd jól magad, akár hosszú távon is.Tehát itt azért az észérvek is számítanak, ki tudná Neked érzelmileg, meg minden téren azt nyújtani, amit TE szeretnél, ki mellett éreznéd magad biztonságban, ki a megbízhatóbb, stb.Az idõ mindent elrendez, de a döntés a TE kezedben van.Vállalnod kel a kockázatot, hogy esetleg rossz döntést hozol, de akkor se játszadozz senki szívével!
A kérdező hozzászólása: utolsó válszolótól kérdeznék valamit: ezek szerint te is kettõ között vacilálsz. ilyenkor mit kellene tenniük? nem tudsz semmit azt mondod, mi kell, hogy dönteni tudj? idõ, amíg mondjuk legalább az egyik kikerül a képbõl, hogy átgondolhasd vagy mindkettõ tûnjön el egy idõre? lehet, az erõsiít meg az érzéseidet, hogy aki eltûnik, nem keresed, õ se téged, esetleg az mások felé kezd kacsintgatni?
Sosem kacsingattam még mások felé, és amit most csinálok, amiatt nagyon utálom magamat. Nem tudom, hogy mi kéne a döntéshez. Egy fedél alatt lakok mindkettõvel, szóval nincs olyan, hogy egyiket sem látom. Lehet, hogy csak azért csinálom, mert nem szabadna, de az egész olyan volt, mintha egy szikra lángra lobbant volna. Addig a másik csak egy barát volt. Persze érzem én, hogy már nem igazán úgy mûködik a kapcsolatom, ahogy kéne, és ezért mielõbb tennem kellene valamit, de nem megy. Szar ember vagyok, ez van.
A kérdező hozzászólása: nem vagy szar ember, más is kerül hasonló helyzetbe. de egy idõ után dönteni kell. a két érintett tud a dologról? tudnak egymásról? mennyi ideje van ez? bocsi, ha sok a kérdés, csak hasonló helyzeben vagyok/voltam.
létezik. ezért fontos a mentális egészség pl az élsportban
A kérdező hozzászólása: jahh.és mit tegyek?
Ne fogd a cukorra. Sokkal jobban tud motiválni a sportban.
Még nincs minden veszve. Ha van benned akaraterõ, elõször is a cukrot felejtsd el. Soha ne egyél cukrot. Ha végképp nem megy, akkor egy nap maximum egyszer egy kis méz vagy nádcukor(van a boltban).Csak zöldségféléket egyél, magadnak is készítheted, kicsit macerás, de addig is, amíg készíted, nem eszel. Keveset egyél, le kell fogyni. Ha ezeket meg tudod tenni, nagyon sokra becsülheted magad, ettõl elmúlik a szorongásod. Lefogysz, ezáltal a mozgásod ügyesebb lesz, akár még focizhatsz is. Megéri, határozottan állítom neked, mert én is végigcsináltam, MEGÉRI a lemondást meg a cukor utáni hiábavaló sóvárgást. Szenvedés, de megéri. Erõs, magabiztos, jó külsejû, önmagadnak parancsolni tudó ember leszel. Az agyad is jobban fog majd, és persze a mozgásod elegáns lesz. Tánciskolába is beiratkozhatsz.
A cukorbetegség kontrollálható diétával, gyógyszerrel. Ha focizni akarsz, focizz, különben egész életedben csak sóvárogni fogsz.

Létezik, hogy valaki menstruál a terhessége alatt igaz? Annyi féle választ olvastam már, kérem, hogy valaki olyan írjon, aki tényleg tudja, hogy ez hogy van.

Körülbelül egy hónapja együtt voltam a barátommal,kiszakadt a gumi,és ez sajnos pont a végén, de azt mondta,hogy kihúzta id?ben,stbstb,nem lehet baj. Rendben ,annyira nem aggódtam,viszont a menstruációmnak 2 napja kellett volna megjönnie,hát mondhatom szörny? két napom volt,halálra idegeskedtem magam. Viszont ma délután megjött,és el?tte már görcsölt a hasam,minden ahogy szokott.Viszont nekem egy napot sem szokott késni a mezeszem ,nemhogy kett?t,de mindenkit?l azt hallom,hogy normális,nem vagyok terhes stb.

Legjobb válasz: Létezik, igen. Figyelj, ha ennyire ideges vagy, uzsgyi a patika, holnap reggeli pisibõl teszt! :)

Létezik, igen. Figyelj, ha ennyire ideges vagy, uzsgyi a patika, holnap reggeli pisibõl teszt! :)
A mensidre ne alapozz. Mert igen, sok estben teljesen kimarad, de vannak esetek amikor nem. Van h az elsõ 3-4 hónapban is van mesi (kevesbb és rövidebb ideig); de személyes ismerettségembõl tudok olyant, akinek 9 hónapig végig megvolt! Ez nagyon extrém, szerintem 1millió terhességbõl van 1 ilyen, de ez is létezõ jelenség. Dokik nem tudtak mit felelni rá, miért van, baba egészségesen fejlõdött végig. Szóval egyet írok: tesztelj mindenképpen!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerintem tényleg tesztelek egyet, és remélem akkor végleg megnyugodhatok.
A kérdező hozzászólása: És egy utolsó kérdés: Mennyi az esélye, hogy mégis terhes vagyok ? Csak úgy kb, hogy mennyire legyek ideges.. Lehet paranoiás vagyok, de sokkal jobb félni, mint megijedni.
Anyukámnak 4 hónapig meg volt, pedig terhes volt.

Hogyan tudom ellenõrizni, hogy létezik-e még az e-mail címem?

Rég nem léptem be és most muszály belépnem, de nem enged be, ez lehet azért mert megszüntették?

Legjobb válasz: Küld rá levelet egy másik címrõl, ha nem létezik, akkor jönni fog róla mailer daemon.

Küld rá levelet egy másik címrõl, ha nem létezik, akkor jönni fog róla mailer daemon.
Lehet, hogy csak elfelejtetted a jelszavadat! Próbálj meg jelszó emlékeztetõt kérni, ha jelöltél meg alternatív címet... Egyébként meg egy másik címrõl küldjél rá egy levelet és ha néhány napon belül nem kapsz visszajelzést, hogy nem megfelelõ a cím, akkor még él! Bár lehet hogy ez nem mûködik minden címmel.
A kérdező hozzászólása: Citromailes ez az email címem és mindjárt megpróbálom, amit jqvasoltatok
A kérdező hozzászólása: Igen megszüntették és ezzel rengwteg problémát okoztak most nekem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!