Találatok a következő kifejezésre: Létezik, hogy három (17 db)

Létezik olyan, hogy egy csillár izzófoglalatát elosztjuk pl. három felé, hogy három, hasonló teljesítményű izzót tegyek bele?

Az a helyzet, hogy új albérletbe költöztem és ami van lámpa, abban 3 db E17-es foglalat van. Elsétáltam az IKEA-ba, vettem is három energiatakarékos ég?t. Viszont nem tudom, hogy gyertyaizzóhoz találták ki a foglalatot vagy mi, de nem fér bele, ráadásul ugyanekkor szembesültem azzal, hogy a három foglalatból az egyik rossz (egy ég? "gyárilag" volt benne, azzal próbáltam végig). Lényeg a lényeg, hogy miután kétszer is pórul jártam, ezért arra gondoltam, hogy inkább veszek egy nagy lampiont. Ezzel azonban az a gond, hogy csak egy foglalata van, így félek, hogy sötét lesz - ráadásul mit kezdjek a megmaradt másik két izzóval. No és ekkor merült fel bennem az, hogy eleve átalakítható-e, pontosabban elosztható-e ÉS még emellett átalakítható-e. Egészen konkrétan E24-r?l E17-re kéne. Remélem jól írtam a számokat. Szóval létezik ilyen?

Legjobb válasz: természetesen elosztható - annyifelé, amennyira csak akarod (ha bírja a hálózat...), de a beírásod alapján azt javaslom, hogy keress egy olyan havert (ismerõst, barátot, rokont, stb.), aki ért a villanyszereléshez, mert a hálózati feszültség életveszélyes! nem kioktatni akartalak, de az sem lenne szerencsés, ha az itteni tanácsok alapján elkezdenéd bütykölni a cuccot, aztán egyszer csak beleterenyelnél a frankóba...

természetesen elosztható - annyifelé, amennyira csak akarod (ha bírja a hálózat...), de a beírásod alapján azt javaslom, hogy keress egy olyan havert (ismerõst, barátot, rokont, stb.), aki ért a villanyszereléshez, mert a hálózati feszültség életveszélyes! nem kioktatni akartalak, de az sem lenne szerencsés, ha az itteni tanácsok alapján elkezdenéd bütykölni a cuccot, aztán egyszer csak beleterenyelnél a frankóba...
Nem!!Hanem ahol a mennyezetbõl kijön a vezeték oda kell a három -három vezetéket rákötni.A három foglalat egy-egy vezetékét összesodrod és rákötöd a mennyezeti egyik vezetékre.Utána a foglalatok másik három vezetékét is összesodrod és rákötöd a mennyezeti másik vezetékre.Leszigeteled szigetelõszalaggal és kész ! A SZERELÉS IDEJÉRE ÁRAMTALANITS!
jA ÉS A FOGLALATOK E-27 normál foglalat.E-14 mignon foglalat Ha nem jó a kompakt izzó akkor a foglalatot cserélni kell!Az sem bonyolultabb mint a foglalatok bekötése.Lecsavarod a foglalat felsõ részét.kibujtatod a belsõrészét és kicsavarod a csavarokat amik a vezetéket rögzitik.Bekötni úgyanugy kell csak fordított sorrenbe
nem kétlem, hogy a tanácsokat adókat a jó szándék vezeti, de én akkor is szerencsésebbnek tartanám, ha egy szakember (de legalább egy gyakorlott amatõr) végezné el az átalakítást. nem riogatni akarok, de nem kevesen haltak már meg, vagy szenvedtek el súlyos áramütést azért, mert kellõ hozzáértés nélkül kezdték el a "bütykölést". gyakorló villanyszerelõként elmondhatom, hogy néha hajmeresztõ "munkákkal" találkozom, amit a jó szándékú, ám kevés szakmai tudással megáldott apuka végzett el. a hálózati feszültség nem játék!
A kérdező hozzászólása: Alapvetõen nem meghekkelni akarnám a dolgokat, hanem valami gyári megoldásra gondoltam. Mármint hogy becsavarom a foglalatba az elosztót, amibõl meg kijön három ugyanolyan. Gyárilag létezik ilyen?
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyra tartom az aggodalmad, de azért annyi eszem van, hogy áramtalanítok bármiféle mûvelet elõtt. De tényleg köszönöm.
És annyi is, hogy normálisan leszigeteled? Valamint arra is vigyázol, hogy ne feszüljön a drót?
A harmadik válaszolónak az elsõ kettõ vagyok!Nekem is villanyszerelõ a szakmám!Próbáltam részletesen és közérthetõen leírni ezt az egyszerû munkafolyamatot.Nem kell feltételezni , hogy mindenki kontár!A kérdezõnek kell eldöntenie, hogy belemer-e vágni vagy nem!?!Én is tanultam meg már igy más szakma alaplépéseit, hogy mások segítettek!Víz gáz szerelést A-10 50 éves boylerem karbantartását csempézést.stb. de motorgenerált is!!Mindig csak addig megyek el egy munkafolyamatban amit müszaki képzettségemmel fel tudom vállalni!Legalább az eredeti állapotot károsodás nélkül vissza tudjam állítani!De segítettem itt a forumon terhes kismamának a kombi gyerekágy összeállításában és nem anyáztam le hogy miért nem a férje állítja össze!Privát e-mailen meg is köszönte!

Nem ertem, nagyon sok anyuka irja azt hogy harom nyomasra meglett a baba, meg hogy negy nyomasra meglett a baba, letezik ilyen? Olyan nincs hogy valaki orakat szenvedett, kemenyen nyomott, es csak nehezen jott a baba?

Vagy csak en vagyok ennyire bena? Nekem ko kemeny harom oras melo volt kitolni a fiamat...majdnem beleszakadtam. Van meg ilyen kismami itt?

Legjobb válasz: Arra nem emlékszem, hogy hányszor nyomtam, de több mint egy órán át tartott. Szóval tuti nem 3-4 volt. Ez nem bénaság kérdése, hanem tényleg a szülésznõre és a dokira kell hallgatni. Neked ennyi, másnak annyi.

Arra nem emlékszem, hogy hányszor nyomtam, de több mint egy órán át tartott. Szóval tuti nem 3-4 volt. Ez nem bénaság kérdése, hanem tényleg a szülésznõre és a dokira kell hallgatni. Neked ennyi, másnak annyi.
Szia!Igen, létezik :) Ha jól emlékszem, 4-5 nyomás után bújt ki a kisfiam.De azért nem ennyire "egyszerû" a történet, mert a doki személyében kaptam segítséget is.Egy jól megtermett, 190 cm magas, izmos férfi teljes erejével a gyomromban feküdt és tolta le a babámat a "kijárat" felé.Minden egyes tolófájást nagyon éreztem, azaz mindent éreztem, mert olyan gyorsan zajlott az egész, hogy nem adtak fájdalomcsillapítót.A szülés után 3 hétig véraláfutásos volt a cicim alatti rész, a bordáim meg úgy fájtak, hogy csuda!Nem tudom, hogy nélküle meddig tartott volna... El sem tudom képzelni, hogy milyen szenvedés órákig tolni :( de gondolom most már mindegy neked is! :)
Attól függ, hogy egyrészt elõtte mynnyire tágultál, másrészt, hogy a tolófájásokat mennyire "kezelted", tehát visszafogtad, e ha mondták, hogy csinálja a baba önállóan (pl. befordulás). Azt hiszem a legnehezebb nem a tolás, hanem az, amikor nem szabad tolni, mert azzal csak szorítod be a babát, "magától" gyorsabban jönne. Tehát hallgatni kell a szülésznõre, ha azt mondja, hogy most nem tol, akkor nem szabad.
Azt olvastam, hogy az gyakori eset, hogy nyomás után vissza-visszacsúszik a baba, nem kell elkeseredni emiatt.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat mindenkinek. En 2ora 49 percig nyomtam, nem engedtem hogy csipesszel vagy vakummal vegyek ki a kicsit, mert baratnomnek csipesszel vettek ki a babat, es eltortek a kulcscsontjat, es felsertettek a fejet.
Szia, nekem azt mondták már csak rajtam múlik mikor lesz meg a kicsi, 1 órán keresztül nyomtam-nyomtam, mindig mondták hogy milyen ügyes vagyok, és hogy mindjárt mindjárt... de csak nem jött ki a babuci, úgyhogy császárra vittek. mikor készítettek császárra jött még nagyon sok toló fájás de vissza kellett tartanom - na hát az volt a legfájdalmasabb, mert a fájást a nyomással mégcsak-csak el lehet viselni, borzasztó volt hogy tudtam nem fogom tudni megszülni.. szerencsére azóta egészséges 3 hónapos nagylány:) ) és imádom!
Mindenkinél más. Nekem 3 fájásra volt kint a kislányom, de azt nem tudom, hány nyomásra (majd megkérdem a férjemet). Az segít, ha hallgatsz a dokira és szülésznõre, és ne fogd vissza a fájást, hanem engedd el magad alul, hadd menjen ki az a kis (nem is olyan kicsi) test. Ha laza vagy, könnyebb. És ne szorítsd össze a fogad, mert nem tudsz úgy ellazulni. Nekem ezek a tapasztalataim.
Nem vagy béna. Függ sok mindentõl h ki hogyan szül. Nekem is kb 5-6 nyomásból lett meg a kisfiam. 15:30-tól vajúdtam, 19:50-kor szóltak az orvosnak kb 5 perc és ott volt. 20:20-kor meg lett a fiam. Igaz h utána 21:00-ig varrtak mert repedtem rendesen. Sõt sok mûlik az orvoson is sõt a szülésznõn is.
Dehogy vagy béna!!! :D Csak van aki ilyen szerencsés volt és van aki nem... Meg szerintem, de ez tényleg csak az én elméletem, hogy talán nem mindenki ugyanattól a pillanattól számolja a nyomásokat. Egyik ismerõsöm úgy ért be a kórházba, hogy iszonyatosan ki volt már tágulva, na, nála 3 nyomásra kint volt a baba (elsõ). Mikor én szültem emlékszem, mikor mondta a doki, hogy mostmár ha úgy érzem nyomjak, gáztól elég kába voltam, a kemény része a dolognak kb. 2 óra hossza volt, a babám keze a feje mellett maradt, így eléggé megszorult. Arra is kristálytisztán emlékszem, hogy mikor már azt mondtam nem bírom, nincs több erõm mondta a doki, hogy még 6 nyomás és kint van a baba... szóval nyugi, nem vagy egyedül a szenvedéssel, csak mi nem tartozunk a szerencsésebbek közé, ennyi! :D Boldog babázást!
Szia! Én is úgy emlékszem, hogy kb. 4 vagy 5 nyomással kint volt a kisfiam, de elõtte többször úgy éreztem, hogy most tuti kijön nyomtam aztán nem sikerült. Ilyenkor otthagytak, hogy mászkáljak majd akkor szóljak, ha már úgy érzem, hogy tényleg jön a baba. Szóval én is többször próbáltam, mire végre megszületett a babám. Üdv 4 hós fiúcska anyukája
Szia! Én úgy látszik a szerencsések közé tartoztam. A fiammal reggel 6 órakor mentem be, mert elfolyt a magzatvizem. Semmi fájás, tényleg semmi. 6.40kor megszületett. Ez nem bénaság, alkati dolog. A doki is sokat tud segíteni, ha akar.

Létezik, hogy kislányom most 2, 5 hónaposan vált hasfájóssá? Vagy ha olyat ettem, akkor a hascsikarása eltarthat három napig is?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam is 2,5 hónapos és sajna most jött ki tudtam rajta a hasfájás, elõször nem is tudtam mi a baja pár napig nem tudtam mit tenni, mert gondolni sem mertem volna, hogy ilyen idõsen jön ki rajta. Õ tápszeres, ezért tápszert váltottunk és kap Espumisan cseppet is. Eddig minden evés elõtt kapott de már van, hogy nem is adom neki csak este vagy ha látom, hogy nincs minden rendben, amúgy az Espumisan csepp meg fingatja szegénykéket, ha ezt adnád neki ne ijedj meg egész nap pukizni fog :)

Szia! Az én fiam is 2, 5 hónapos és sajna most jött ki tudtam rajta a hasfájás, elõször nem is tudtam mi a baja pár napig nem tudtam mit tenni, mert gondolni sem mertem volna, hogy ilyen idõsen jön ki rajta. Õ tápszeres, ezért tápszert váltottunk és kap Espumisan cseppet is. Eddig minden evés elõtt kapott de már van, hogy nem is adom neki csak este vagy ha látom, hogy nincs minden rendben, amúgy az Espumisan csepp meg fingatja szegénykéket, ha ezt adnád neki ne ijedj meg egész nap pukizni fog :)

Létezik, hogy egy három hetes baba fixen végigaludja az éjszakát?

Az elsõ két hétben kétszer kelt éjjel, aztán három napig elvolt este fél kilenctõl hajnali négyig, ma pedig negyed hétkor kelt csak fel. Át fog állni erre, vagy csak véletlen, és ne is reménykedjek? :D

Legjobb válasz: Nalunk is ez volt, hazavittuk a korhazbol es ejfel korultol reggel majdnem hetig aludt, mi meg ahelyett hogy aludtunk volna nyugodtan amig lehet persze vegigizgultuk az ejszakat es nem birtunk aludni hogy jaj miert nem ker mar enni :)

Nalunk is ez volt, hazavittuk a korhazbol es ejfel korultol reggel majdnem hetig aludt, mi meg ahelyett hogy aludtunk volna nyugodtan amig lehet persze vegigizgultuk az ejszakat es nem birtunk aludni hogy jaj miert nem ker mar enni :)
Nem tudom hogy melyik a jobb, megszoptatni többször, vagy felkelni többször fejni. Mondjuk az anyának egyik se. Igen, nekem is van az ismerõseim között olyan aki születésétõl fogva eddig végig aludta az éjszakát, félévtõl viszont másfél óránként. Szerintem a fogaitól, vagy/és attól hogy rengeteg információ érkezik.
Örülj neki:) , de akkor se lepõdj majd meg (legközelebb a második negyedévben várható ilyen), ha idõvel megint ébredni fog. Gyakori, hogy a kicsiként átalvó babák késõbb újra és újra felébrednek ilyen-olyan okokból. Szóval túlzottan ne szokj hozzá, de használd ki. ;) Néha kicsit irigykedem ilyenkor. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, nagyon szépen gyarapszik, jó evõ, napközben kéri 2, 5-3 óránként a 100 grammokat. :)
Amíg szépen gyarapszik hadd aludjon amennyit akar, de vannak olyan babák kis lusták akiket nem ébreszt fel a pocijuk. Szóval ha szépen gyarapszik ne költsd fel.15 hónapos kisfiú anyukája
Nekem az elsõ babám volt annyira jó alvó, hogy még a csecsemõsök is meglepõdtek rajta. 10.45-kor született, egész nap aludt, ha felkelt enni sem sírt, hanem leskelõdött. Elsõ éjszaka a kórházban 5kor kellett nekem költenem, hogy ideje lenne már enni este 9 óta. Remélem a tesó is ilyen lesz :)
Létezik igen, nekem a harmadik babám kisfiú lett, és amióta hazahoztuk a kórházból átalussza az éjszakákat mindegyiket. Most 4 hónapos! :D
Szia! igen létezik, elsõ nap amikor hazavittük Alizt este 7 tõl reggel 6 ig aludt :) akkor ez egyszeri esetnek tünt mert utánna rendszeresen felkelt 12 kor és éjjel 3 kor, viszont pont 3 hetesen fordult a kocka tejesen átalussza az éjszakákat, és azóta is , most 2.5 hónapos és ma pl este 8 tól reggel 8 ig aludt. :) akkor is ugy kelt fel hogy " beszélgetett " a kiságyba a játékaival :)
A kérdező hozzászólása: Na igen, én is pillogok éjjel, hogy mi van, és fel is kell kelnem fejni, mert szétdurrannának a cicijeim reggelig. Örülnék persze, ha ilyen ügyesen aludna, csak annyira belém beszélték, hogy "na, majd a harmadik, a fiú megmutatja, milyen egy igazi bõgõs baba, mert olyan lesz, mint az apja volt", hogy nem merek reménykedni, hogy megint egy jó alvó babát kaptam. :D
létezik, a lányom is átaludta ilyen idõsen, a fiam viszont csak 8 hónaposan
Ha együtt alszol a babàval, akkor plàne kènyelmesebb szoptatni.. Mondjuk nèha màr ìgy is elèg fàrasztò, de ha fejnem kène vagy àtcsoszogni a màsik szobàba, szerintem màr règen feladtam volna. ;)

Létezik, hogy a has szurka erősödik? 20-adik ciklusnapon (26naposak a ciklusaim) vagyok, három napja olyan mintha tűszúrásszerű, , fájdalmaim, , lennének, de ma inkább menszis görcsre hasonlított a petefészkemnél.

Emellett a melleim is jó duzzadtak,fájnak, s?r?n járok pisilni,kicsit fáradékonyabb vagyok,és izomgörcseim vannak.Ez utóbbi is lehet tünet? Magneb6 jó rá.

Legjobb válasz: Szia!Én 13,5 hetes terhes vagyok,de még mindig megérzem,hogy mikor "jönne meg a menzeszem".Ez az elsõ kimaradtnál is így volt+iszonyúan fájtak a melleim.Akkor már tudtam,hogy babát várok.A hasszurkák azóta is megvannak és néha iszonyú erõsek.A dokim szerint ez a 2 évvel ezelõtti hasi mûtétem miatt van,mert a letapadt szervek most "válnak" fel.

Szia!Én 13, 5 hetes terhes vagyok, de még mindig megérzem, hogy mikor "jönne meg a menzeszem".Ez az elsõ kimaradtnál is így volt+iszonyúan fájtak a melleim.Akkor már tudtam, hogy babát várok.A hasszurkák azóta is megvannak és néha iszonyú erõsek.A dokim szerint ez a 2 évvel ezelõtti hasi mûtétem miatt van, mert a letapadt szervek most "válnak" fel.

Létezik, hogy jön még foga három évesen?

Kisfiam két hónapja múlt három éves, és megvan mind a 20 tejfoga. De mivel a keze állandóan a szájában van és folyik a nyála belenéztem és láttam, hogy leghátul mintha alakulna neki valami. Próbáltam utána olvasni, de nem találtam err?l semmit. Tudnátok nekem segíteni? Köszönöm.

Legjobb válasz: Húsznál több foga szerintem egy kis ideig nem lesz. Valami duzzanat, esetleg?

Húsznál több foga szerintem egy kis ideig nem lesz. Valami duzzanat, esetleg?
A kérdező hozzászólása: Hát ma reggel is megnéztem és konkrétan fehérlik valami az ínye alatt. Teljesen olyan mintha ki akarna bújni a foga. És mondom, ugyanazok a tünetek, nyál, keze a szájában, és nagyon rosszul alszik. Nem értem. :(

Orvosom javaslatára már három hónapja elkezdtem szedni az Elevitet (minden más nap) mert babát tervezünk. Létezik hogy a benne lévő vitaminoktól híztam 2-3 kg-ot? Mi lesz később?

Legjobb válasz: Szerintem nagyon is lehet a hízás a vitamintól, egyébként szerintem nyugodtan leállhatsz vele egy kicsit, nem lesz semmi baj.Gondolom neked is megfogta a hasad, az sem igazán jó.

Szerintem nagyon is lehet a hízás a vitamintól, egyébként szerintem nyugodtan leállhatsz vele egy kicsit, nem lesz semmi baj.Gondolom neked is megfogta a hasad, az sem igazán jó.
Én is az Elevittöl hiztam pár kilót!!!Az orvos javaslatára abba is hagytam a szedését!! Majd csak akkor szedek vitamint ha terhes leszek de akkor sem Elevitet! Nagyon sok mindenki panaszkodik rá..
én erre csak annyit mondanék, hogy 6 hónapos terhes vagyok. A terhességem eleje óta sõt még hamarabb szedem az Elevitet és összesen 6 kg-ot híztam. nem az Elevit hízlal!
Én is terhes szeretnék lenni.A Gravidát szedem az orvosom javaslatára 2 naponta.Egy picikét híztam, de az sem számít csak legyen babám.Mozogj és nem lesz baj, de azért ajánlatos szedni.
Én eddig 1 doboz 30 dbos elevitet szedtem be. Hízást nem veszek észre. Szorulásom sincs, sõt!!! elég sokszor járok "nagy wcre". Napi 2-3x tuti. 3 napja fogoyott el az utolsó, hétfõn fogom újra kezdeni majd szedni. Én napont szedem. A 17 hetes tesóm, aki a 2. babõt vérja, csak pl 2-3 napont veszi be.
Szia! Én is rákérdeztem a dokimtól, hogy már a tervezésnél kell szedni a vitamint? Azt mondta ha egészséges vagyok, nincsenek vitaminhiányra utaló tüneteim, elég ha csak minden másnap szedek folsavat, és a magzatvédö vitamint elég ha akkor kezdem el szedni ha már teherbe estem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:-) Szerinted heti 3-4 szem Elevittõl is ennyre hízik az ember?
Én is pontosan november óta szedem a Gravidát, én is híztam tõle. Minden vitamintól hízik egyébként az ember, fõleg a B vitaminok miatt. Én kb. 2 hónapja már nem veszem be naponta, hanem csak 2-3 alkalommal egy héten. A szervezetem szerintem így is elég vitamint kap, és leállt a hízás is. Ha esetleg összejön a bébi, az elsõ 1-2 hónapban szedném rendszeresen, és utána ugyanígy csak többnaponta, illetve ha észrevenném a vitaminhiány tüneteit. Neked is ezt tudnám javasolni!
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre még nem tapasztaltam, inkább a 2-3kg zavar. Köszi azért a tanácsot:-)
3 hónapig szedtem a Gravidát, aminek +4kg lett az eredménye, és egy bébike a pocakomban, úgyhogy megérte.Csak mostmár vigyázni kell, h.ne hízzak túl sokat. 12 hetes.

Létezik, hogy egy három hónapos babának már jön a foga?

Sokat folyik a nyála, rágja az öklét, néha szerinten érzékeny az ínye mert nem mindig akar szopni, a cumit kiköpi, a pelenkát viszont a szájába veszi.

Legjobb válasz: Egy ismerõsömnek 4,5 hónapos volt a kislánya, amikor kibújt az elsõ foga! szerintem a mai világban már semmi nem lehetetlen! :))))))

Egy ismerõsömnek 4, 5 hónapos volt a kislánya, amikor kibújt az elsõ foga! szerintem a mai világban már semmi nem lehetetlen! :) )))))
Szia! Nekünk is akkor kezdõdött, és bizony meg is szenvedtük.Most már hat hónaposok vagyunk, bár fogunk még nincs, de kevésbé vagyunk nyûgösek.Remélem ti hamarabb átestek az elsõ fogacska kibújásán, mint mi. Egy boldog anyuka
Van egy ismerosom akinek foggal szuletett a kisbabaja.....amugy letezik .
Létezik. Példa a keresztlányom. Õ is 3 hós volt az elsõ fognál.
Az én kislányomnak is 3 hónaposan jött ki az elsõ két foga, a védõnõm azt mondta, hogy ez nem olyan ritka. Most 11 hónapos és 8 foga van, de mindegyikkel megszenvedett.
A fogzás már magzatkorban elkezdõdik!!! Lehet hogy 3hónapos korban már fájhat a baba ínye, de csak hónapok múlva bújik ki az elsõ fog. Az én fiam is megszenvedte 3hónapos kortól nyáladzott, rágicsált és az 5.hónapban repedt csak fel az ínye.

Három éve lesz márciusban hogy külön élünk. Létezik-e az hogy ennyi idő után automatikusan elválasztanak mindenféle illeték nélkül?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy három év nem elég az "automatikus" bontásra, viszont a válást megalapozza. De ugyanúgy végig kell csinálni mindent.

Én úgy tudom, hogy három év nem elég az "automatikus" bontásra, viszont a válást megalapozza. De ugyanúgy végig kell csinálni mindent.
Nem. A bíróságtól kell kérni a válást, illeték: 12.000.-Ft.
Az illetéket mindenképpen meg kell fizetni.A válást már az elsõ tárgyaláson kimondhatják.
Igen létezik:( 3 és fél hónapos volt a kisfiam, mikor megjött. Õ is csak cicizett, még éjjel is legalább 2x... Szóval van ilyen sajnos.
2 hónapos volt a babám napra pontosan mikor megjött. Csak anyatejes.
11 hónapra jött meg, már épp kezdtem aggódni:)
Nekem is megjött, amikor három hónapos lett a kisfiam. Nagyon boldog voltam... annyira nem hiányzott
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!