Találatok a következő kifejezésre: Létezik, hogy fogamzásgátló tabletta (6 db)

Létezik az, hogy fogamzásgátló tabletta befejezése után nincs peteérés?

Legjobb válasz: igen, sajnos van akinek felborítja a hormonháztartását a fog.gátló és ez is lehet az egyik következménye.

igen, sajnos van akinek felborítja a hormonháztartását a fog.gátló és ez is lehet az egyik következménye.
Csatlakozom a többiekhez, nekem sem volt utána peteérésem hónapokig és clostyt kaptam rá.
Szia! Igen, lehetséges. Én 7 év után hagytam abba a gyógyszert tavaly. Mivel babát szerettünk volna, ovulációs tesztet használtam, és bizony megesett, hogy nem volt peteérésem. De szerintem ha hosszabb ideig nincs, akkor azért érdemes felkeresni orvost.
Szia! Nekem utána hónapokig nem volt... kiderült, hogy pco-m van, csak a fog.gátló elfedte, és úgy tûnt, minden hónapban megjött, persze csak megvonásos vérzés volt. Még jó, hogy idõben leálltam vele, és kiderült a betegség.
Igen, nagyon is lehet! Menj el az orvosodhoz és kérj másik fajtát. L/22
Igen!! Én úgy tudom, hogy a fogamzásgálók csökkentik a nõkben a szexualitás utáni vágyakat.
Igen, az egyik ismerõsömék emiatt szakítottak. A lány nem volt hajlandó tabit váltani, és a végére már kb. havonta 2x kívánta a szexet (23 évesen!).
Elõfordúlhat! Én is ezt a gyógyszert szedem.Most októberben lesz 1 éve.De ezelõtt úgy érzem én is jobban kívántam a szexet.Gondolkodtam már h másik tabira váltok.

Letezik olyan, hogy valakinek a szervezete nem reagal a fogamzasgatlo tablettara, ugy ertem siman meg tud termekenyulni mellette?

most fejezem be az elso level tablettamat es elkezdhetjuk parommal az ovszer nelkuli nemi eletet.En megis felek piciket.Biztosan nem lesz problema?A tabletta mindenkinelk hatasos? persze minden nap ugyanabban az idopontban veszem be,nem szedtem olyan gyogyszert ami bekavarhat(aspirint vettem be 2x,de ugy tudom azt szabad),szoval pontosan szedem.Akkor igy ugye nem lehet baj? Es a masodik level elso tabitjatol akkor mar kezdhetunk ovszer nelkul egyutt lenni az elso level biztosan eleg ahhoz h a gyogyszer hasson( az utasitasban igy irja,de en inkabb a ti tapasztalataitokra vagyok kivancsi)

Legjobb válasz: A gyógyszer sem 100%-os hatékonyságú. Még a legjobb gyógyszernek is van (típustól függõen) 0,5-2% hibaaránya, ami azt jelenti, hogy 100 nõ közül, akik egy éven át azzal a fogamzásgátló gyógyszerrel védekeztek, 0,5-2 nõ teherbe esett. Ez a terhességi index, amit a tájékoztató papírban is feltüntetnek. Ezzel számolnod kell. A legbiztosabb, ha más módon is védekeztek. Pl gyógyszer kiegészítve valami mással (pesszárium+spermaölõ zselé, ha nem akartok gumit).

A gyógyszer sem 100%-os hatékonyságú. Még a legjobb gyógyszernek is van (típustól függõen) 0, 5-2% hibaaránya, ami azt jelenti, hogy 100 nõ közül, akik egy éven át azzal a fogamzásgátló gyógyszerrel védekeztek, 0, 5-2 nõ teherbe esett. Ez a terhességi index, amit a tájékoztató papírban is feltüntetnek. Ezzel számolnod kell. A legbiztosabb, ha más módon is védekeztek. Pl gyógyszer kiegészítve valami mással (pesszárium+spermaölõ zselé, ha nem akartok gumit).
ha még nemvagy biztos a dolgodban, akkor megmondhatnád a pasidnak h oké mehet gumi nélkül de akkor ne élvezz belém, bár majd a lányok megmondják h õk mit tapasztalnak elvégre õk szedik a tabit:) 17f
Még annyi, hogy akkor jó nagy szerencséd van, nekem messze nincs 450 ismerõsöm (sõt! még 200 se..) és mégis idén már 2en szenvedtek autóbalesetet. Ez mindenfélétõl függ (kor, társadalmi elhelyezkedés, ecetera). Kb. mintha azt mondtad volna, hogy te egy apácazárda vezetõje vagy aztán az elmúlt évbe senki sem esett teherbe! :D
egy "blog.hu" oldal had ne legyen már mérvadó.... Felkeresed mondjuk az Ír Organon LTD. tudományos eredményeit (õk egy hatalmas gyógyszergyártó cég 51, 000 dolgozóval ca. ~ 19 MILLIÁRD $-os vállalatocska). Õk gyártják pl. a Nuvaring fog. gátlót és még jópár fajtát. Na ott találsz releváns adatokat és információkat, nem egy olyan blogon, ami a fogamzásgátlásról ír, 0 konkrétummal, egy darab hivatkozás nélkül, ráadásul egy pszichológus 3 soros posztja termék megnevezése nélkül. Teljesen hiteltelen...
14:42-nek: Azért azt észrevenném, ha a környezetemben élõ és/vagy ismerõs 450 nõ közül minden évben elütnének valakit. :-) Itt pl 0, 5-1, 0% szerepel: http://szexologia.blog.hu/2007/09/03/pearl_index_fogamzasgat.. Itt a gyakorikérdéseken is volt olyan kérdés, amiben sorra jelentkeztek a nõk, hogy tabletta mellett estek teherbe. Volt, akim mindkét gyerekét így szülte.
11:56 -nak: Pearl - indexnek hívják, és a jó minõségû fogamzásgátlóknál 0, 2-0, 25 közötti számot feltételez (ami pontosan azt jelenti, hogy megközelítõleg 450 nõbõl egy esett teherbe a fogamzásgátló szedése közben). Ez a szám a valószínûségszámítást alapul véve azt jelenti, hogy jóval nagyobb esélye van egy átlagos embernek arra, hogy elüti egy autó a belvárosban mikor reggel elindul munkába, minthogy teherbe essen. A fogamzásgátló melletti teherbeesésnek esetek 90%-ában humán hibaforrásra vezethetõk vissza (elfelejtette a nõ bevenni a tablettát, kihányta / hasmenése volt, ALKOHOLT fogyasztott ami gátolta a felszívódást, stb)
Persze, van olyan hogy rendesen szeded a gyógyszert, mégsem hat, pl. egy barátnõmnél így volt. DE! A gyógyszerszedés elsõ hete után össze-vissza vérzett, hányt, szóval elég feltûnõ volt, és ez így szokott lenni a doki szerint. Három éve szedek fogamzásgátlót, sokszor elég rendszertelenül (feledékeny vagyok, igen), tehát van hogy reggel helyett csak az éjszaka közepén veszem be, de egyszer sem estem teherbe rendszeres nemi élet mellett. Igen, felelõtlen vagyok (amúgy nem, a 12 órából nem szoktam kicsúszni, szóval minden rendben van).
Olyan nincs, hogy valakinél látszólag minden rendben van aztán a gyógyszer nem mûködik. Ha olyan helyzet állna fenn, hogy pont nálad (1:1000) nem hatna a gyógyszer annak lennének MELLÉKHATÁSAI, amik biztosan feltûnnének. Tehát ha nem észlelsz semmi rendelleneset, se folyás, se fájdalom, se émelygés akkor kár ezen izgulni. Egyedül arra vigyázz, hogyha pl. este veszed be a gyógyszert akkor csínyján az alkohollal, mert az megakadályozhatja a felszívódást!
Ha a tájékoztatóban azt írják, hogy egy hónap után védve vagy, akkor az ugy is van. Ez az idõ gyógyszerenként más lehet, amit én szedek, pl. 1 hét után már hatott a tájékoztató szerint (de mi is többet vártunk:) ). Amíg nem érzed magad biztonságban, tényleg ne csináljátok ugy, hogy beléd menjen a barátod, mert utána meg csak az idegeskedés jön...Nem elrettenteni akarlak, de hallottam már olyat, hogy valakinek nem reagált a szervezete a gyógyszerre, de ez nagyon nagyon kis százalékban fordul elõ. Ugyhogy nyugi:) ezek a mai gyógyszerek már eléggé megbízhatóak
16:18-nak: csípõs és gunyoros válasz volt, ráadásul nem túl informatív. Elzarándokoltam az említett Organon LTD honlapjára, ahol az általuk gyártott és forgalmazott kombinált fogamzásgátlók hatékonysága saját bevallásuk szerint "99% or more". Magyar nõgyógyász honlapja szerint (tehát nem valami hiteltelen blogról írok, ahogy voltál szíves fogalmazni) a Magyarországon forgalmazott fogamzásgátlók terhességi indexe 0, 5-2, 0% között mozog. Egyetértek veled abban, hogy ez a magas szám a nem megfelelõ használatnak tudható be elsõsorban, de nem kizárólagosan. Egyik sem 100%-os hatékonysággal akadályozza meg a peteérést, a beágyazódást és a méhnyaknyák átjárhatóságát. Ha valaki azzal hitegeti magát, hogy gyógyszerszedés mellett nem, nem és nem eshet teherbe semmiképpen, mert abszolút lehetetlenség, az tévedésben él. Kérlek, ha már így nekem estél, hogy nem írok konkrétumokat, és egy noname blogra hivatkozom, akkor te is írj konkrétumokat. Pl az öt leggyakrabban használt fogamzásgátló nevét és hivatalos Pearl-indexét. Ha ilyen jártas vagy a témában, akkor nem okozhat nagy gondot, utánajárást. u.i. Jó sok iwiwes ismerõsöm van, egyik sem él apácazárdában - mint ahogy én sem - és az elmúlt 5 évben egyik sem szenvedett autóbalesetet.

Létezik olyan hogy hormonmentes fogamzásgátló tabletta, amit szájon át kell rendszeresen szedni?

Legjobb válasz: MÉgis mi mástól hatna a fogamzásgátló, mintsem a hormontartalmától fogva???? Mit gondolsz, van olyan, amiben pez cukorkák vannak és tom és jerry-s tartóból kell kiszedni õket???

MÉgis mi mástól hatna a fogamzásgátló, mintsem a hormontartalmától fogva???? Mit gondolsz, van olyan, amiben pez cukorkák vannak és tom és jerry-s tartóból kell kiszedni õket???
nem akarok viccelõdni, de ha szájon át szeded be a "dolgot" akkor az elég megbízhatóan megelõzi a fogantatást :)
oké!!!!! megértettük!!!!!! lehetne még felkiáltójelet!!!! googlet használj!!!!
Akkor jó!!!!!!
Röviden: nem.
A kérdező hozzászólása: köszi!!!!!! csak értelmes emberektõl, értelmes választ várok!!!!!!Bunkók kíméljenek!!!!!!utolsó
A kérdező hozzászólása: szóval: nem !köszönöm, csak ennyit akartam tudni!!!!!!
imadnivaloak a rosszindulatu buta emberek. kedves kerdezo! a kerdesed nem hulyeseg, van / (lesz?) ilyen tabletta itt lehet olvasnirola: http://www.femina.hu/egeszseg/hormonmentes_fogamzasgatlo_tab.. ill. a mult heten amikor nogyogyasznal jartam lattam egy reklam-jegyzettombot, amin ez allt: ?P-betus marka? - a hormonmentes fogamzasgatlo tabletta! azota a nevet keresem interneten, mert sajnos elfelejtettem megjegyezni, de ezek szerint mar forgalomba is hoztak. szep estet
A kérdező hozzászólása: Pharmatex köszi...

Létezik, hogy valaki fogamzásgátló tabletta szedése ellenére teherbe esik? Olyankor mik a tünetek?

Legjobb válasz: Nekem úgy sikerült,pedig mindent rendesen csináltam. Kicsit késõbb mint kellett volna,de volt egy két napos alig alig vérezgetésem.Pont akkor fogyott el az utolsó levél,és ígyis ki akartam hagyni 3hónapot(mrt már két éve szedtem,és a servezetem hó elején mindig szarul reagált rá,és váltani akatam),így a hiányzó hormonanyagra fogtam a szokatlan mensit.Aztán rámtört az álmos idõszak,amikor minden kismama rengeteget alszik.Nem tudtam,h ez a terhesség egyik legbiztosabb jele,édesanyám riadt kérdése ültette a bogarat a fülembe,h ugye nem vagyok terhes.De nem is foglalkoztam volna vele,ha a hatodik terhességi hét végén nem jelentkezett volna a hányinger.Akkor aztán csináltam egy tesztet,ami egyértelmûen pozitív volt.Elmentem dokihoz és õ is megerõsítette az eredményt.Mivel nem kezdtem el a következõ levéllel így megmaradhatott a baba,ha tovább szedem arról nincs információm,h mit kell tenni. Statisztikák szerint 10ezer nõ közül 3-4 esik teherbe,aki fogamzásgátlót szed.Ergo,igen kicsi az esélye. Ha az a gyanúd,h babás vagy csinálj egy tesztet.Illetve gondold végig,h mi miatt gondolod ezt.Lehet más a baj.

Nekem úgy sikerült, pedig mindent rendesen csináltam. Kicsit késõbb mint kellett volna, de volt egy két napos alig alig vérezgetésem.Pont akkor fogyott el az utolsó levél, és ígyis ki akartam hagyni 3hónapot(mrt már két éve szedtem, és a servezetem hó elején mindig szarul reagált rá, és váltani akatam), így a hiányzó hormonanyagra fogtam a szokatlan mensit.Aztán rámtört az álmos idõszak, amikor minden kismama rengeteget alszik.Nem tudtam, h ez a terhesség egyik legbiztosabb jele, édesanyám riadt kérdése ültette a bogarat a fülembe, h ugye nem vagyok terhes.De nem is foglalkoztam volna vele, ha a hatodik terhességi hét végén nem jelentkezett volna a hányinger.Akkor aztán csináltam egy tesztet, ami egyértelmûen pozitív volt.Elmentem dokihoz és õ is megerõsítette az eredményt.Mivel nem kezdtem el a következõ levéllel így megmaradhatott a baba, ha tovább szedem arról nincs információm, h mit kell tenni. Statisztikák szerint 10ezer nõ közül 3-4 esik teherbe, aki fogamzásgátlót szed.Ergo, igen kicsi az esélye. Ha az a gyanúd, h babás vagy csinálj egy tesztet.Illetve gondold végig, h mi miatt gondolod ezt.Lehet más a baj.

Létezik hogy az abbahagyott fogamzásgátló tabletta szedése hajhullást váltson ki?

3 éve abbahagytam a szedését, és semmi nem vált be hogy elmúljon a hajhullásom, csak a terhesség id?szaka alatt nem hullott.

Legjobb válasz: nem lehet h inkább a terhesség váltotta ki a hajhullást és nem a tabi? de szerintem tabi hatása nem nagyon lehet.

nem lehet h inkább a terhesség váltotta ki a hajhullást és nem a tabi? de szerintem tabi hatása nem nagyon lehet.
Simán lehet a tabi hatása, hiszem megváltozik a hormonháztartásod! De a terhesség miatt is hullhat.
A kérdező hozzászólása: Már terhesség elõtt, a tabletta szedése után kb 2 hónappal elkezdett hullani, akkor gyerek még csak tervben sem volt. Azt hiszem újra elkezdem szedni, és akkor kiderül remélem. Köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Ja! És terhesség alatt szuper hajam volt, visszasûrûsödött, nem zsírosodott, állati klassz volt. 1 éve hullik megint. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!