Találatok a következő kifejezésre: Létezik, hogy fogamzásgátló (26 db)

Létezeik, hogy fogamzásgátló (Belara) elhagyása után rögtön a következő ciklusban teherbe eshet valaki?

Legjobb válasz: Általában a dokik 2-3 hónapot jacasolnak, amikor már lehet védekezés nélkül sexelnia bogyó elhegyása után. :))

Általában a dokik 2-3 hónapot jacasolnak, amikor már lehet védekezés nélkül sexelnia bogyó elhegyása után. :) )
Igen, lehetséges.Sõt bár az elsõ 3 hónapot tisztitásra szokták javasolni, mégis ekkor indulnak be igazán az eddig elnyomott folyamatok.Sokak szerint nem kell kihagyni, mert ha kihagyod akkor utána sokat kell várni.Én kihagytam, de akik nem azok sokan estek már teherbe.
Én úgy tudom, hogy sokkal jobban kell vigyázni, mert ha abbahagyod, nagyon könnyen teherbeesel kb 2-3 hónapig...

Igaz az, hogy létezik macskáknak fogamzásgátló?

Csak mert muszály lesz valamit csinálnunk, 3 lány és 1 fiú macskánk van... Ivartalanításra nem telik.. föleg, hogy legalább 3 macskát kéne...

Legjobb válasz: Hogyne. Általában emberi fogamzásgátlót adnak nekik. Nyilván kisebb adagban..:)

Hogyne. Általában emberi fogamzásgátlót adnak nekik. Nyilván kisebb adagban..:)
létezik, de rákkeltõ... amúgy miért nem a fiúcicát herélteted ki? az sokkal olcsóbb mûtét
én meg azt az embert injekcióznám be, aki nem ivartalanítja a macskáját, hanem inkább megmérgezi!!! mennyire egy hülye vagy te ember!!! miért gond ivartalanítani az állatokat? inkább legyen 6millió árva kiscica az út szélén akiket majd úgyis elüt egy kocsi? te beteg barom, az összes állatvédõ szervezet ivartalanítja az utcán élõ macskákat hogy védje õket, olvass már utána !!! nem lehet összehasonlítani a macskákat az emberekkel ! vadbarom
LÉTEZIK, ÉS NEM DRÁGA! Elõször is egy évig fejti ki a hatását, és NEM egy hónapig. Erre felénk ingyenesen ivartalanítják a cicákat, de még csak meg sem fordult a fejemben, hogy ezt tegyen a kandúrjaimmal! Azt az embert kellene ivartalanítani, aki ezt teszi a macskájával. Ha nem akarsz egyenlõre kiscicát, akkor elmész szépen az állatorvoshoz, és megkéred, hogy adjon olyan injekciót, ami egy évig megakadályozza, hogy a nõstény cicusnak kölykei legyenek. Én a sziámi cicámnak adattam, mert már idõs volt, és az utolsó szülés nagyon megviselte. Alig tudott lábra állni. Ezért kapott egy ilyen injekciót. Kb. 4000-4500 Ft
ne engedd ki a nõstényeket, de az jobb, ha a fiúmacskád mindenkit teherbe ejt a környéken??? de nekem mindegy, majd te siratod a macskáid, ha emlõrákot, vagy méhrákot kapnak, nekem tiszta a lelkiismeretem.. csak sajnálom a macskáidat...
"Elõször is, egy hölgynek nem szokták azt mondani, hogy vadbarom. Másodszor meg, heréltesd ki te magad, de ne a macskát!" benézted, mert nekem sincsenek heréim kisanyám
A kérdező hozzászólása: tegnap 23:55: Nálad komoly bajok vannak a fejedben, ezt már bebizonyítottad, így ezek után nem is reagálok a válaszaidra.
Létezni létezik, de hosszútávon drágább, mint ivartalanítani.
Én Ovarisot adtam a cicának. Hetente fél szem kellett, és nagyon olcsó...de csak addig még nem jött össze a pénz az ivartalanításra. Hosszú távon nagyon káros rájuk nézve. Nem kell egyszerre mindhármat. Szépen szedik a fogamzásgátlót, és egyesével, ha össze jön a pénz ivartalaníttatod õket. Érdemes a kandúrt is, na nem a nõstényeid miatt, hanem mert a nõstény macskák szinte egész évben tüzelnek, ilyenkor a kandúrok verekszenek a kegyeikért, és képesek beugrani kutyák közé is, vagy autók alá. Amikor tüzelt a lány cicám, naponta szedtem össze az utcáról az elütött kandúrbandikat. Ráadásul a gyönyörû sziámi cicám (kandúr), ahogy ivarérett lett el is tûnt. A következõ már búcsút mondott a heréinek, és köszöni szépen jól van, teljes életet él, és nekem sem kell attól rettegnem, hogy elütik, elkóborol, vagy kikaparja a többi a szemét, verekedés közben.
Bocs, OVARID.
Az a doki, akihez én járok külföldön is sokat praktizált. Az ország egyik, ha nem a legjobb macskás dokija. Nem hajlandó fogamzásgátlót adni a macskáknak a súlyos mellékhatásai miatt. Azt mondja, nyugaton ez már olyan súlyos mûhibának számít, hogy az orvosról leperelhetik a gatyát vagy elveszíti a mûködési engedélyét. Egyébként minden évben szokott lenni ivartanítási akció az országban, a Zöld Zebráé pont most ért véget: http://www.zoldzebra.hu/hu/news.php
Korábban kipróbáltuk a macskáinknál, és kis idõ múlva mindkettõnek "nõgyógyászati problémái" lettek. Vérezni kezdtek alul és nyilvánvaló volt, hogy a hasuk is fáj. Miután abbahagytuk az adását, elmúltak a tünetek. Minket is lebeszélt róla az állatorvosunk. Elmondta, hogy a fogamzásgátlót szedõ macskák nagy részénél késõbb rákot diagnosztizáltak, és külföldön ezt már nem használják (ahogy az elõzõ válaszoló is írta). Mi az ivartalanítást választottuk. Így biztonságosabb és hosszútávon egészségesebb is a macskáknak. Én a helyedben megpróbálnék az önkormányzatnál érdeklõdni, hogy kaphatsz-e némi támogatást az ivartalanításra. De mi sem egyszerre ivartalanítottuk a macskáinkat, nekünk is be kell osztanunk minden pénzt. Próbáld te is így. Más választásod úgy sincs. Elvégre gondolom nem akarod késõbb kitekerni a születendõ kismacskák nyakát? Ugye nem?
Hosszú távon, az ivartalanítás sokkal jobb mindenkinek. Tekintve hogy ha a kandúrod ivartalanítod, az akciós akcióban akár 3500, 4500 forintból kijöhet. Ha a nõstény macskáid ivarosak maradnak, az még a szomszéd macskák nélkül is veszélyt jelent rájuk. Ugyanúgy fogékonyabban a méh/petefészek problémákra, az emlõ/tejmirigy gyulladásra. Ezért mindenképp ivartalanítsd. A fogamzásgátlót tenyésztõk szokták használni, hogy kíméljék a nõstényüket. http://www.zoldzebra.hu/hu/news.php?extend.73 Meg lett hosszabbítva az akció, szerintem gyorsan keress egy részvevõ rendelõt, és tegye össze rá a család a pénzt.
Vaterán szokott lenni feltéve aukcióban Ovarid, meg lehet próbálni.
A kérdező hozzászólása: Már egyszer elmondtam, de látom olvasni nehezetekre esik. A szomszédban is rengeteg macska van, hiába lenne ivartalanítva a miénk, ott van még rengeteg másik is... Ez érthetetlen? Másrészt a kismacskáink már legalább fél évesek, mi az, hogy nem maradnak életben..? Baromságot nem kéne beszélni... Ivartalanításra pedig nincs pénzünk, ahogy már ezt is elmondtam párszor.
Támogatom az utolsót, fogamzásgátlót NE! Vannak, akik úgy tartják, hogy az elsõ szülés fontos, azt mindenképp meg kell várni, ellenkezõ esetben a csontozata és a szõrzete fejlõdése nem lesz megfelelõ. De ezzel szemben van, aki azt mondja, hogy semmi köze ezeknek egymáshoz, akár 6 hetesen is lehet ivartalanítani. Szóval szerintem kérdezz utána az orvosnál, hogy mit javasol. Csendben hozzáteszem, hogy -bár ez elég kegyetlenül hangzik- az macska elsõ szülésébõl származó kiscicák ált nem maradnak életben. Vagy legalább nekem ez a tapasztalatom. Én a helyedben az anyacicát és a fiúcicát elvinném ivartalanítani, a másik kettõt pedig majd nyáron.
Lézetik, de nem ajánlom, ez se a legolcsóbb, fõleg, hogy havonta kell költened rá x öszeget, és ismerõsünk macskájának attól lett betegsége, szerintem ha minden hónapban félretennéd azt a pénzt amit a macskafogamzásgátlóra költenél akkor gyorsan meglenne az ivartalanításra a pénz :) (nálunk az állatorvos sem ajánlja, mivel egészségtelen a macskákra nézve..)
A kérdező hozzászólása: De akkor nem tudom mit csináljak... tavasszal megint kezdenék az egészet újra... most is lett két kiscicánk, akiknek örülünk, viszont mindkettö lány lett... Több macska már tényleg nem kéne... elajándékozni se biztos, hogy tudnánk..
Én vettem a cicámnak fogamzásgátlót. Hetente 1x kellett neki beadni, 10 darab volt egy levélen, és nem volt 1000 forint a gyógyszer állatgyógyszertárban. Használt is.
A kérdező hozzászólása: Heti egyszer elég? Azt hittem többször kell.. De ha tényleg így van akkor az jó :)
Nem tudom, hogy télen is szoktak-e pározni a macskák(tudom, buta vagyok, hogy nem tudom) de ha nem akkor addig ne adj nekik gyógyszert és mondom, amit a fogamzásgátlóra költenél azt rakd félre és tavaszra, ha legalább az idõsebb nõstény macskákat ivartalanítani tudod. Ha pároznak, akkor próbáld ki, ha nincs semmi tünete, hogy rossz a macskáknak akkor mehet.
A kérdező hozzászólása: ma 19:36: Már bocs, de ez baromság és ebböl a pénzböl akkor már az ivartalanítás is meglenne. ma 22:26: Azért, mert tudod nem csak egy fiúmacska létezik, a szomszédokban is van rengeteg macska.. nem fogok talán más macskái után rohangálni, hogy azokat is ivartalaníttassuk :)
Elõször is, egy hölgynek nem szokták azt mondani, hogy vadbarom. Másodszor meg, heréltesd ki te magad, de ne a macskát!
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt benézted, mert én is egy hölgy vagyok :)
Létezik, és nem drága. 400-500 forint egy 30 kapszulás doboz, de azt is csak doki írhatja fel. Kis kék bogyók. De akkor inkább a fiút ivartalanítsátok. Nagyon, nagyon, NAGYON rosszat tesz a cicának ez a gyógyszer. Tapasztalatból mondom. Inkább bírd ki a vernyogást, vagy a fiú cicával csinálj valamit. Mert három nõstény macskát ivartalanítani tényleg rengeteg pénz, de a hím annyira nem vészes. NE ADJ NEKI FOGAMZÁSGÁTLÓT!!!
Ha pedig ennyire nincs pénzed, akkor ne tarts macskát! Már elnézést, de ha felelõs gazdi akarsz lenni akkor igenis spórold össze azt a pénzt, vagy pályázz alapitványoknál ahol szoktak ingyen, vagy olcsón ivartalanítani. Nem mondok semmit hogy hol, neked is van google-ed, ennyit megtehetsz a macskáidért.

Létezik, hogy valaki fogamzásgátló tabletta szedése ellenére teherbe esik? Olyankor mik a tünetek?

Legjobb válasz: Nekem úgy sikerült,pedig mindent rendesen csináltam. Kicsit késõbb mint kellett volna,de volt egy két napos alig alig vérezgetésem.Pont akkor fogyott el az utolsó levél,és ígyis ki akartam hagyni 3hónapot(mrt már két éve szedtem,és a servezetem hó elején mindig szarul reagált rá,és váltani akatam),így a hiányzó hormonanyagra fogtam a szokatlan mensit.Aztán rámtört az álmos idõszak,amikor minden kismama rengeteget alszik.Nem tudtam,h ez a terhesség egyik legbiztosabb jele,édesanyám riadt kérdése ültette a bogarat a fülembe,h ugye nem vagyok terhes.De nem is foglalkoztam volna vele,ha a hatodik terhességi hét végén nem jelentkezett volna a hányinger.Akkor aztán csináltam egy tesztet,ami egyértelmûen pozitív volt.Elmentem dokihoz és õ is megerõsítette az eredményt.Mivel nem kezdtem el a következõ levéllel így megmaradhatott a baba,ha tovább szedem arról nincs információm,h mit kell tenni. Statisztikák szerint 10ezer nõ közül 3-4 esik teherbe,aki fogamzásgátlót szed.Ergo,igen kicsi az esélye. Ha az a gyanúd,h babás vagy csinálj egy tesztet.Illetve gondold végig,h mi miatt gondolod ezt.Lehet más a baj.

Nekem úgy sikerült, pedig mindent rendesen csináltam. Kicsit késõbb mint kellett volna, de volt egy két napos alig alig vérezgetésem.Pont akkor fogyott el az utolsó levél, és ígyis ki akartam hagyni 3hónapot(mrt már két éve szedtem, és a servezetem hó elején mindig szarul reagált rá, és váltani akatam), így a hiányzó hormonanyagra fogtam a szokatlan mensit.Aztán rámtört az álmos idõszak, amikor minden kismama rengeteget alszik.Nem tudtam, h ez a terhesség egyik legbiztosabb jele, édesanyám riadt kérdése ültette a bogarat a fülembe, h ugye nem vagyok terhes.De nem is foglalkoztam volna vele, ha a hatodik terhességi hét végén nem jelentkezett volna a hányinger.Akkor aztán csináltam egy tesztet, ami egyértelmûen pozitív volt.Elmentem dokihoz és õ is megerõsítette az eredményt.Mivel nem kezdtem el a következõ levéllel így megmaradhatott a baba, ha tovább szedem arról nincs információm, h mit kell tenni. Statisztikák szerint 10ezer nõ közül 3-4 esik teherbe, aki fogamzásgátlót szed.Ergo, igen kicsi az esélye. Ha az a gyanúd, h babás vagy csinálj egy tesztet.Illetve gondold végig, h mi miatt gondolod ezt.Lehet más a baj.

Létezik, hogy ilyen mellékhatása legyen a fogamzásgátlómnak? Tegnap bevettem az 1. szem Lindynette 20-at. Felpuffadtam, majd 75 perc múlva képlékenyebb széklet jelentkezett.

Ma a 2. szem bevétele után szintén puffadás, bugyorgás és 135 perc múlva er?s hasmenés.

Legjobb válasz: ha hasmenésed van, akkor nem szívódik fel rendesen a bogyó. viszont ha napközben semmi hasmenésed nem volt, és nem ettél semmi újat ma, meg tegnap este, hogy esetleg attól lehetne, akkor lehet, hogy ez nálad a bogyó mellékhatása. szedd tovább, és várd meg hogy mi lesz, ha még 1-2 nap ugyanúgy a bogyó után lesz hasmenésed, akkor menj el dokihoz, mert lehet ez a bogyó mellékhatása. akkor is ha más azt mondja, hogy tuti nem az, mert mindenkinél mások a mellékhatások. amúgy a gyógyszer következõ hónapban sem védene rendesen, hiszen már rögtön az elején nem jó a felszívódása.

ha hasmenésed van, akkor nem szívódik fel rendesen a bogyó. viszont ha napközben semmi hasmenésed nem volt, és nem ettél semmi újat ma, meg tegnap este, hogy esetleg attól lehetne, akkor lehet, hogy ez nálad a bogyó mellékhatása. szedd tovább, és várd meg hogy mi lesz, ha még 1-2 nap ugyanúgy a bogyó után lesz hasmenésed, akkor menj el dokihoz, mert lehet ez a bogyó mellékhatása. akkor is ha más azt mondja, hogy tuti nem az, mert mindenkinél mások a mellékhatások. amúgy a gyógyszer következõ hónapban sem védene rendesen, hiszen már rögtön az elején nem jó a felszívódása.
én úgy tudom, hogy nem. de pontosan a dokid tudja megmondani. én szedtem ezt a bogyit, sõt a lindynette30-at is, szóval ezzel van tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Most olvastam el a tájékoztatót. Az RITKA mellékhatásként hasmenést említ...Mindenesetre várok pár napot és ha továbbra is ez lesz, akkor a gyógyszerrel van a baj. A hasam is fájt ma, pedig csak a mensi 1. napján szokott fájni, ami tegnap volt. Amúgy beteg is vagyok (de nem hányásos, hasmenéses tünetek), szedtem lázcsillapítót a napokban. Ma mondjuk már nem vettem be. Azt mondod így a következõ hónapban sem leszek védett???
Nem vagy laktóz (tejcukor) érzékeny? Úgy tudom egyes tabletták tartalmaznak laktózt, amire ha érzékeny vagy, így reagál a szervezeted, nézz utána.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok róla, hogy allergiás lennék bármire is.

Pénteken kezdtem el antibiotikumot szedni, szombaton kellett elkezdjem a fogamzásgátló szedését. Már előtte 2 nappal nem volt menzim. Szombaton is és ma (hétfőn) is volt, van pecsételő vérzésem! Létezik, hogy az antibiotikum bezavar valamit?

Ilyen még nem volt! Terhes csak nem vagyok?! Rendszeresen szedem a gyógyszert!

Legjobb válasz: Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot,(bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. www.vitamin-abc.hu

Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot, (bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. http://www.vitamin-abc.hu
A kérdező hozzászólása: Mandula gyulladásra kaptam.igen tudom, hogy kell probiotikum.köszi a választ.

Létezik, hogy valaki több év fogamzásgátló szedése után immunissá válik a gyógyszerre? :O

Lehet, hogy ez egy hatalmas baromság, én is nagyot néztem rajta...De tegnap olvastam valami fórumon, hogy egy n? 4 év pontos tablettaszedés után sajnos beleesett a hibaszázalékba, és terhes lett. Azt mondta neki az orvos, hogy az is el?fordulhat, hogy a szervezete hozzászokott az adott tablettához, és már nem reagál rá. Ilyen tényleg van?:O Ha igen, gondolom nem lehet elkerülni, csak akkor veszi észre az ember, ha már baj van...

Legjobb válasz: rákerestem google-be és nincs olyan hogy hozzászokás. már annyi kérdést olvastam h vaki "véletlenül" teherbeesik h az hihetetlen. mit ki nem találnak a nõk. tanulságot levontam. mindig húzz kotont mert ez a saját érdeked. 21/F

rákerestem google-be és nincs olyan hogy hozzászokás. már annyi kérdést olvastam h vaki "véletlenül" teherbeesik h az hihetetlen. mit ki nem találnak a nõk. tanulságot levontam. mindig húzz kotont mert ez a saját érdeked. 21/F
nem lehet. immunis valamire-már a szótõ is mutatja, hogy az immunrendszeredhez van köze. a fog.gátlónak meg a hormonrendszeredhez. ok, a kettõ között szoros kapcsolat van, mivel ezek alkotják az endokrin rendszert, de akkor is, a tabi nem az immunháztartásodra hat, szóval nem szokhatsz hozzá. akik beleesnek a hibaszázalékba, azoknál mindegy, hogy mennyi idõ után esnek bele: van, aki évek múltával, van aki fél év múltával. lehet, h a nõ szedett antidepresszánst, vagy beszedte és elkapott egy fosatós vírust, így nem tudta kifejteni a tabi a hatását, ezer oka lehet. de nem szokhatsz hozzá. sõt, a hosszú évek alatt annyi minden lerakódik a szervezetedben a gyógyszer hatóanyagai közül, hogy inkább tisztulnia kell, de nem szokik hozzá.
"spirállal lett terhes" egy ilyen spirálos kérdést egyszer én is olvastam. bár ott arról volt szó h a nõ is meg a pasi is berúgott és a nõ elfelejtette visszatenni. azt mondta ott h havonta egyszer ki kell vennie és pont aznapra esett.
Lehet, hogy van, de sztem nagyon kicsi az esélye.
OFF: azért halt meg, mert hirtelen akart leállni, mindenfajta orvosi segítség nélkül. egyik napról a másikra nem ivott meg gyógyszerezett, és úgy megdobta a szívét ez a hirtelen ugrás, h annyi lett neki. :/
IstenFerfi válasza: "Albert Györgyi esete a leghíresebb: kva sokszor esett teherbe és ment abortuszra, pedig szedte a bogyót is. Még a médiában is mesélte, h nem érti, h bogyó mellett h lett terhes, az emberek meg csodálkoztak h hûû meg háá terhes lett tabi mellett. Aha, csak arról nem beszélt senki, h depresszióval kezelték, nyelte az antidepresszánst mint más a cukrot, az pedig köztudottan csökkenti a tabi hatását." arról ne is beszéljünk h albert györgyi nyugtatók szedése mellett erõsen ivott. az egyik is elég lenne ahhoz h elfeledje h mikor szedte be az utolsót nemhogy egyszerre a kettõ. ezért is halt meg korán mert keverte a nyugtatót az alkohollal.
persze, mindenki azt írja, h pontosan szedte, nyilván könnyebb így a tudata. még aki örül is a gyerekének, az sem vallaná be, h nem pontosan szedte, mert akkor ki kéne mondania maga elõtt is, h drága gyerekem, te egy hiba vagy és ha figyeltem volna, nem lennél. könnyebb így élni, mint elismerni, h nem pontosan szedte. halottakról vagy jót vagy semmit, de Albert Györgyi esete a leghíresebb: kva sokszor esett teherbe és ment abortuszra, pedig szedte a bogyót is. Még a médiában is mesélte, h nem érti, h bogyó mellett h lett terhes, az emberek meg csodálkoztak h hûû meg háá terhes lett tabi mellett. Aha, csak arról nem beszélt senki, h depresszióval kezelték, nyelte az antidepresszánst mint más a cukrot, az pedig köztudottan csökkenti a tabi hatását. Szóval nyugi, az esetek nagy százalékában nem szedik pontosan, csak hallgatnak róla, mert ciki lenne elismerni, és nem kell attól tartaniuk, hogy megítélik õket, azt akarják, h úgy nézzenek rájuk h hibaszázalék és nem felelõtlenség!
A kérdező hozzászólása: Igazad van, megpróbálok lehiggadni..Szerintem ez csak a kezdeti pánik, kell még egy pár hónap, mire el tudom majd, hinni, hogy tényleg jó, véd, és nincs mitõl tartanom.(még csak most kezdtem a 2. hónapot).
NE parázz rá, mert attól úgyanúgy beleesel a hibaszázalékba, mintha nem görcsölsz rá. Én egy évig ezen paráztam, egy csomó tesztet elhasználtam. Aztán rájöttem, hogy ha odafigyelve pontosan szedem a tablettát, nem lehet baj, ha mégis, akkor az volt "megírva" Egyébként doki UH-val látja, ha nem jó a tabletta, mert akkor vannak peteérésre utaló nyomok.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem tudok mit kezdeni ezzel a sok 'fogamzásgátló PONTOS szedése mellett teherbe estem' jellegû hozzászólással...Persze sokan biztos letagadják, hogy õk hibáztak, hogy több órát csúsztak a bevétellel/ kihagytak 1-2 tablettát/ olyan gyógyszert szedtek, ami kiütötte a fog.gátl.hatását, vagy bármi ilyesmi..De lehet olvasni teljesen õszinte kommenteket, miszerint tényleg úgy szedte ahogy kellett, és mégis 'gyönyörû gyermeke született tõle'. Tudom , ilyen is elõfordul, de ennyire gyakran?:O Komolyan kezdek frászt kapni..20 éves vagyok, és nagyon gyereknek érzem magam a gyerekvállaláshoz..Szeretnék bízni a bogyómban, de így olyan nehéz...
A kérdező hozzászólása: köszi, hasznos volt!Viszont sajnos tény, hogy ilyen szempontból 'hiába' jár az ember kontrollra, mert hormonszintet nem nagyon néznek, szóval nem tudom, hogy derülhet ki, ha vmi hormonváltozás következtében nem hat megfelelõen a tabi. Úgy értem..ezek a kontrollvizsgálatok többnyire abból állnak, h vérképet néz az orvos, h okés-e a mjáfunkció, nem emelkedett-e a trombocita szám, meg ilyesmi. Ezekbõl meg nem lehet következtetést levonni, a hatásosságra vonatkozóan. Mindegy, nem kéne ennyit kombinálnom, valószínûleg nagyon extrém esetekben fordul elõ, h nem véd..csak hát az embert ez nem boldogítja, ha éppen õ az a különleges példány..
nekem ezt az ismerõsöm cirka 10-15 éve mesélte, és akkoriban sztem még nem volt kivehetõ spirál, legalábbis neki tuti nem olyan volt, pont ezért lepõdött meg. volt már 4 gyereke, tutira akart menni h ne legyen több.
utolsó vok: pontosan nem tudom az okát, hogy ennyi év után valaki miért eshet bele a hibaszázalékba, de elõfordul, és ennek semmi köze ahhoz, hogy a szervezet hozzászokott e. de ismertem egy nõt személyesen, aki spirállal lett terhes, pedig arra a dokik azt szokták mondani, hogy az aztán 100%-osan véd, erre tessék... a szervezet (pláne a nõi) elég kiszámíthatatlan. de mondom, elég sok oka lehet annak, ha a tabi nem hat mégsem: sok gyógyszer csökkenti a hatását, de elég az is, ha valami okból kifolyólag megváltozik a hormonrendszered, a hormonszinted, és már nem úgy hat, ahogyan kéne, ezért kéne folyamatosan kontrollra járni. nekem az elsõ tabival minden ok volt, aztán szünet, majd újra szedtem, és tök pattanásos lettem, elment az étvágyam, holott pont hogy ezeknek az ellenkezõjének kellett volna történnie. valsz a hormonháztartásom borult meg. bocs a szófosásért, remélem segítettem:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Az utolsó komment megnyugtató. Furcsa számomra, h több év szedés után is válhat valaki 'hibaszázalékossá', hiszen ha addig védett a tabletta, akkor utána miért nem? tudom, erre nincsen logikus válasz, de mégis..olyan jó lenne ezeket megérteni. Mert az vmilyen szinten érthetõ lenne, hogy egy nõ számára már tablettaszedés elején(amikor már védeni kell) kiderül, hogy sajnos pont az 1% szerencsétlen között tudhatja magát. De hogy akár évek után forduljon elõ, az számomra furcsa.
Én is rendesen szedtem. Három éves a gyerek. Az a legbiztonságosabb (miután nincs 100%os) ha két módszert ötvözünk. Pl: gyógyszer, plusz naptármódszer. Veszélyes napokon megszakítás vagy gumi.

Létezik, hogy a fogamzásgátló miatt nem fogyok?

Kb egy éve szedek fogamzásgátlót, ezalatt olyan 5-6 kilót híztam. Semmiben sem változtak a szokásaim, szóval ennek tudom be a hízást. Már eléggé zavar ez a felesleg (pláne azért, mert el?tte is volt rajtam azért 2-3 kg plusz), úgyhogy olyan 2 hónapja fokozottan odafigyelek arra, hogy mit eszem, és hogy mennyit, és heti legalább 3* 1 órát a mozgásnak szentelek (ez futás, biciklizés, pilates, zsírégetés ilyesmik). Viszont gyakorlatilag sem a mérleg, sem a tükör nem mutat változást. S?t, mintha még híztam volna azóta.... Lehetséges, h a fogamzásgátló kavar be, vagy én csinálok vmit nagyon bénán? Azért furcsa, mert régebben sokkal könnyebben ment a fogyás. Ha kicsit kevesebbet ettem, már az is kilókban mérhet? eredményt mutatott, most meg semmi :(

Legjobb válasz: Én a fog. gátlótól híztam 25kgot! Tuti hogy az zavar be.

Én a fog. gátlótól híztam 25kgot! Tuti hogy az zavar be.
Amostani tablettákban olyan kevés hormon van, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy ettõl hízol. Akkor fordulhat elõ, ha még így is túl sok neked a hormontartalom. Mikor csinálta az orvos az utolsó hormontesztet? Az rendben volt? Lehet, hogy kéne egy újat csinálnia
A kérdező hozzászólása: Bocsi a buta kérdésért, de melyik az a hormonteszt? Mikor vérvételre kell menni? mert olyan csak a legelején volt, és arra sem mondott semmit. Se azt, h jó, se azt, h nem. Egyébként valami tuti, hogy nem oké ezzel kapcsolatban, mert a menstruációm is változékony. Ezt úgy értem, h egy pár hónapig mindig 28 napra jött meg, de egyre rövidebb ideig, majd 3-4 hónapra beállt, és azóta megint teljesen változó, h mikor, hogy és mennyi. Ezzel most járok dokihoz. Csak nem tudom, h a fogyáshoz is van -e köze a dolognak :S Ja, és köszönöm a válaszokat!
Igen, okozhatja a fogamzásgátló. Azt lehet tenni, hogy nem ugyanúgy élsz, ahogy a tabletták elõtt, hanem változtatsz az életmódodon.
Szija. Nekem 1 hónap után indult be a fogyás, de úgy hogy minden nap mozgok, és diétaféle mellette. Ami nálam annyit takar, hogy próbálok több fehérjét és kevesebb szénhidrátot enni, cukros dlgokat, zsírós és liszteseket kerülöm (persze ritká lecsuszik egy egy csoki, vagy valami hasonló).
én is híztam elején pár kg-t, talán 5-10 között, bár asszem pont hülyén is kajáltam, túl sokat, érettésig miatt. Aztán ugyanúgy le is fogytam, többet mint 5-10 kg.. és még szedem most is
elos lepesben irany a nogyogyasz mert o fog segiteni neked...le lehet igy is fogyni de sokkal nehezebb. eloszor tedd rendbe a hormonjaidat aztan pikk- pakk kis odafigyelessel mar repulnek is a kilok

Létezik, hogy a fogamzásgátló okozza a migrénes fejfájásom?

Legjobb válasz: Igen, ilyen is van. Ez valami komolyabb dolognak az elõjele, tehát sürgõsen el kéne menned dokihoz és gyógyszert váltani. De míg nem jutsz el oda ne hagyd abba a szedését, mert még mindíg lehetséges, hogy más miatt van és egy tabi abbahagyásával még komolyabb gondot is okozhatsz, tehát elõszõr mindenképpen háziorvoshoz menjél.

Igen, ilyen is van. Ez valami komolyabb dolognak az elõjele, tehát sürgõsen el kéne menned dokihoz és gyógyszert váltani. De míg nem jutsz el oda ne hagyd abba a szedését, mert még mindíg lehetséges, hogy más miatt van és egy tabi abbahagyásával még komolyabb gondot is okozhatsz, tehát elõszõr mindenképpen háziorvoshoz menjél.
elõfordulhat. nekem a mercilontol volt.
elõfordulhat. Menj el minél hamarabb orvoshoz. mert az nagyon rossz, én is így voltam.
Sajnos elõfordulhat. Szerintem a betegtájékoztatóban is benne van. Menj el dokihoz, mert ha gyakori a migrénes fejfájásod akkor lehet, hogy abba kell hagynod a gyógyszer szedését.

Létezik, hogy első havi fogamzásgátló után a 7 napos szünetben nem jön meg a menstruáció? Mitől lehet ez?

Közben azt tanácsolták, hogy kezdjem el szedni a második levél gyógyszert is, megtettem... már két hete iszonyat fájnak a melleim, és borzalmasan megnőttek. Ráadásul dög álmos is vagyok mindig... ennyire megzavarhatja a hormonokat? (Mistral-t szedek)

Legjobb válasz: Én az elsõ 3 hónapban voltam így.nekem is nagyon megnõttek a melleim meg lefogytam :D idõ kell mire 'hozzászokik' a tested!

Én az elsõ 3 hónapban voltam így.nekem is nagyon megnõttek a melleim meg lefogytam :D idõ kell mire 'hozzászokik' a tested!
Menj vissza és írass másik gyógyszert! Valószínûleg ez nem megfelelõ neked. Ezek mellékhatások, amiknek nem kéne, hogy legyenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!