Találatok a következő kifejezésre: Létezik, hogy baba a (104 db)

Létezik, hogy valaki a 11. héten már érezze a baba mocorgását picit?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy egy kb 3-4 cm-es baba képes akkora erõt kifejteni, hogy azt érezni lehessen. De biztos lesz aki azt írja. Maximum 2. 3. babánál, de olyan pici még akkor hogy én szerintem nem.

Nem hiszem, hogy egy kb 3-4 cm-es baba képes akkora erõt kifejteni, hogy azt érezni lehessen. De biztos lesz aki azt írja. Maximum 2. 3. babánál, de olyan pici még akkor hogy én szerintem nem.
Biztos, hogy nem! Még többedik babánál is legkorábban 14-15-dik héten szokták érezni. Elõtte még annyira pici, max bélmozgást érzel.
A kérdező hozzászólása: Kár, pedig már kezdtem örülni :) Akkor a bélmozgás, esetleg gázok lehetnek. Elsõt 15 hetesen éreztem elõször, remélem most sem kell majd sokat várnom.
Én csak 14 hetesen éreztem elõször, de hallottam már olyat, hogy 12 hetesen is megérezte vki, de õ nagyon figyelte a mozgásokat. :)
Lányomat 14-15 hetesen éreztem elõször. Most 13 hetes múltam, szerintem már azt érzem most is, igaz ketten vannak a pocakban.
Én a 12. héten már éreztem, de negyedik baba. Az elsõt 15-16 hetesen éreztem elõször.
Én mindkét gyerekemet éreztem már 11 hetesen, sõt az elsõt apa is! A dokim szerint sem hülyeség, mindenkinek más a has felépítése, lehetséges. Na, jó, nem mondom, hogy rugdos, de jelt ad!
Én is állitom, hogy õt éreztem 11 hetesen, mert folyamatosan éreztem többször is, és 4. terhességnél az ember már tudja, hogy melyik a bélmozgás és melyik a pici. Aztán rendesen a 15. hétben kezdtem érezni õt. 23 hetes km

9 hetes terhes vagyok és naponta legalább 2-szer érzek bugyborékolást vagy olyat mintha valami buborék lenne a hasamban, ez reggel és délután van. Ilyenkor létezik hogy már a baba mozog és esetleg azt érzem?

Legjobb válasz: Nem hiszem h a baba mozogna.Vagyis mocorog már õ de te azt nem érez heted.Még várni rá egy kicsit :) de ne aggódj már nem sokat!

Nem hiszem h a baba mozogna.Vagyis mocorog már õ de te azt nem érez heted.Még várni rá egy kicsit :) de ne aggódj már nem sokat!
még nem érezheted õt. nekem is van, de terhesség elõtt is volt hasonló érzésem. tényleg olyan mintha õ lenne, mert nagyom lent érzem, de biztos, hogy még nem õ. 8+2 hetes
Annyira kicsi még. Az elsõ törpét 13hetesen éreztem elsõre, de a 20.hétig volt, hogy napokra eltûnt, nagyon picikék még, most a másodikat is rendesen meg kell piszkálni egy kis csokival, hogy mozgásra bírjam, mert lusti, pedig lassan 20hetes vagyok.
Én is kizártnak tartom! Az elsõt 20 hetesen éreztem, most a másodikat 14 hetesen és azon is meglepõdtem, sõt napokig nem is voltam biztos benne! Még várnod kell pár hetet!
Én is szoktam ilyet érezni, de kizárt, hogy a picit érezzük! Inkább tartom valószínûbbnek, hogy a megváltozott emésztés és hasonlók miatt lehet!

11 hetesen létezik, hogy érzem a baba mozgását?

Második baba, többször olvastam, hogy legkorábban 13 hetesen érzik, de mintha tényleg ? volna.

Legjobb válasz: Szerintem még nem õ. Nagyon korai lenne.

Szerintem még nem õ. Nagyon korai lenne.
nem, még nem, majd 4-5 hét mulva leghamarabb.
Szia! Szerintem is még kicsit korai. Én most a 13. hét után kezdtem érezni valamit, de még ekkor is bizonytalan voltam. Igazából a 15. hét körül éreztem biztosan. Különben nekem a 4. terhességem.
Szia! Nekem ez az elsõ terhességem, és a 13. héten éreztem a babát, igaz nagyon gyengén, de ma már biztosan tudom, hogy õ volt! Mindenki mondta, hogy nem létezik, de én tudtam. Igaz mindennapos szinten csak a 16. héttõl érzem. 36 hetes kismama
én az elsõ babóm várom, de 10 hetesen és 6 naposan éreztem egy olyat amikor hason fekudtem, mintha lenn valaki buborekot fujt volna a pocimba..nem tudom jobban leirni. nekem meggyozodesem, hogy a babó volt, te is hasonlot ereztel? volt mégvalaki, aki a forumon irt hasonlot 11 hetesen, én hiszek benne, hogy a babóca volt, bár azóta nem éreztem. Valahogy biztos úgy jött össze minden, hogy megéreztük talán.
Nekem 15 hetesen es par naposan tudatosult bennem tutira, hogy ez bizony az en kis babam!!!Azota 1 pillanatra sem all meg! Szerintem meg kb 2-3 het....
Nekem van egy ismerõsöm, aki váltig állítja, hogy 10 hetesen már érezte a kicsit, sõt most, 16 hetesen azt is meg tudja mondani, hogy fekszik a baba. De neki ez már a 3. terhessége. Szerintem egyénfüggõ. Nehéz elhinni, hogy õt éreznéd, mert pl. nekem a kicsi a 12. heti Uh-n még csak 52 mm volt, szóval nagyon kicsike ahhoz, hogy úgy tudjon mozogni, hogy érezzem. Viszont, minden nõ más. És elõfordulhat, hogy tényleg õt érezted. Második babónál állítólag amúgy is hamarabb lehet érezni a kicsi, kb. a 15. hét környékén. De ez csak általánosítás. Elsõ babára a 20. hetet mondják, én mégis a 15. héten éreztem elõször. Szóval el is tudom képzelni, meg nem is! :) De pár hét múlva már biztosan fogod tudni! Boldog babavárást!
Szerintem a 15. hétnél elõbb biztos nem érezheted, az valami más lesz.
Nem hiszem hogy az a babó.Azt mondják az a félidelye a terhességnek amikor megmozdul.

17 hetes vagyok, és olyanokat érzek a hasamban, mintha ugrálna egy ideg csak intenzívebben. Létezik, hogy ez a baba, és ha igen, akkor ez nem túl korai még?

Legjobb válasz: Ne haragudj hogy ide írok,de a második válaszólótol kérdezném hogy akkor ez lehetséges?Pont ma meséltem a férjemnek hogy hasonlót érzek de kételkedett benne,mert hogy korai még?13 hetes vagyok én is.Elsõ válaszoló vaqgyok

Ne haragudj hogy ide írok, de a második válaszólótol kérdezném hogy akkor ez lehetséges?Pont ma meséltem a férjemnek hogy hasonlót érzek de kételkedett benne, mert hogy korai még?13 hetes vagyok én is.Elsõ válaszoló vaqgyok
17+5 vagyok és már másfél hete minimum ugyanígy érzem a rugásokat, mint mikor rángatózik az ideg. De van mikor csak egyszer, van mikor egymás után többször. Ez bizony a baba! Ja, elsõ baba és vékony testalkatú vagyok.
létezhet nem mindenkinél egyforma.az elsõvel a 18.hét betöltése után éreztem, a 2.babámat 16.hét betöltése után.Kiváncsi vagyok most a 3.mikor fogom.Ez az érzés majd erõsõdni fog.
Igen, létezik.Éppen tegnap tett fel egy hasonló kérdést egy kismami 18 hetes, neki is ezt válaszoltam.Elõször én is olyan pici remegéseket éreztem, elsõ babámnál 18 hetesen, most a másodiknál már 13 hetesen. 20 hetes
Szia! Én is pont azt éreztem mint te, és én akkor 18hetes voltam, és mindig egy ponton éreztem. Aztán egyre erösebben, majd már látványosabb is, ahogy hullámzik a hasam! Boldog babavárást! Üdv:27 heteske
Szia! Bizony a babád lesz az. Nem korai. Van aki 15 hetesen, van aki csak 20 hetesen érzi meg elõször. Testalkattól is függ. A vékonyabb testalkatúak korábban érezhetik. Én 15. hét végén kezdtem ugyanezt érezni. Boldog babavárást! 18 hetes kismama

Öt hetes vagyok ma reggel elkeztem egy kicsit vérezni nyálkás létezik hogy elment a baba?

Legjobb válasz: Nem valószínû, de mi nem tudunk biztosat mondani, úgyhogy irány a doki! Egyébként kimaradt mensi idején szokott fellépni enyhe vérzés az elején. Drukkolok neked!

Nem valószínû, de mi nem tudunk biztosat mondani, úgyhogy irány a doki! Egyébként kimaradt mensi idején szokott fellépni enyhe vérzés az elején. Drukkolok neked!
Én is így voltam és azonnal mentem be a korházba... nekem elment az egyik babám mert iker terheséggel indult.
Ha nincs darab vagy görcs, TALÁN nincs nagy baj, de mindenképp azonnal menj be a korházba!
szia megmaradt a babád?

HAllottátok, hogy egy nő az autópályán szült? Jól tudom 30 hétre 2500g-os a baba? Az létezik, hogy ekkora a gyerek ilyen kevés időre?

Legjobb válasz: Igen én is hallottam reggel a rádióban:) Én meg pont azt halottam,hogy 36.hétre szült,3ezer gr körüli babát,kislány,de lehet hogy én vagyok rosszul informált,mert a fiam közben kiabált:) Ha tényleg 30.hétre ekkora babát szült akkor szép súllyal született a pici.

Igen én is hallottam reggel a rádióban:) Én meg pont azt halottam, hogy 36.hétre szült, 3ezer gr körüli babát, kislány, de lehet hogy én vagyok rosszul informált, mert a fiam közben kiabált:) Ha tényleg 30.hétre ekkora babát szült akkor szép súllyal született a pici.
Az én kisfiam is 2478 g volt a 30.héten.A kiírt napon született 4200 g-al.
de akkor azt mondták volna, hogy 37. hétre, nem azt hogy 30 hétre, nem?:)
A kérdező hozzászólása: Az se semmi 37 hétre 4kg, gratula!
Az én babám a 37. hétre született 4 kilóval. Egy anyukával beszélgettem, akinek meg másfél kilóval született 30(.) hétre. Õ úgy értette, hogy az én babám is "harminc-hétre" született, alig akarta elhinni, hogy ekkora súllyal. Szóval könnyû félreérteni :)
az indexen csak annyit írnak, hogy koraszülött...
próbáltam utánanézni a neten, de sehol nem írják, hogy mekkora a baba, ill. hány hétre született
én 30. hétre értettem és 2500 grammot:)
A kérdező hozzászólása: Reálisabbnak tûnik mint a 30:)
én 37. hetet hallottam :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is nyûglõdött a gyerek mikor hallgattam a rádiót, a súlyt azt jól értettem, de a hetet nem. Köszi a válaszod!
Én vagyok, aki 37. héten szült. Amikor kibújt a kisfiam, megkérdezte Tõle a doki, hogy ha bent maradt még volna, meddig növesztette volna magát ? :) Egyébként az rtl-es híradóban azt mondták, hogy 2900 grammal született, és hogy egy hét múlva haza is mehetnek, szóval akkor nem 30. hétre született a kicsi lány. De édes volt a taxis, aki világra segítette, mondták, hogy még órákkal utána is remegett :)

Első babámat várom, a 12. uhn a baba a bal oldalamon volt, állitólag ott is fogant, viszont most pár napja mindig a jobb oldalamon érzek, kis mocorgás szerüt, létezik hogy átmegy a másik oldalra?

Ma vagyok 16 hetes,és pár napja figyelgetem mikor kezd mocorogni a kis Kincsem.És mindig a jobb oldalon érzek valamit,persze nem tudom Õ e,csak reménykedem.Ilyenkor már vándorolnak egyik oldalról a másikra?

Legjobb válasz: Vándorolnak, nekem a szívhang is hol itt van, hol ott. Merrefelé érzed a mocorgást? 15+4 hetes vagyok és nem tudom, hogy a babát érzem-e, valami furcsaság...

Vándorolnak, nekem a szívhang is hol itt van, hol ott. Merrefelé érzed a mocorgást? 15+4 hetes vagyok és nem tudom, hogy a babát érzem-e, valami furcsaság...
bal oldaladon fogant ezért ott is marad??? jajj. a baba egy pici élet aki mozog, úszkál :) oda megy ahol jól érzi magát éppen, nem ott ül és vár, hogy majd leteljen az a 40 hét :)
attól, hogy a jobb oldalon érzed, még a teste maga lehet bal feleden, csak a lábai kezei nyúlnak át.Nekem az 1.babával pot fordítva volt.végig a jobb oldalamon látták, érezték(UH)és a mocorgásokat mindig bal oldalamon éreztem :-) most vagyok 15hetes, és utoljára (12hetesen) a bal felemen látták, és pár napja a köldökömnél, alatta valamivel érzek olyan mozgásszerût.de nem tudom eldönteni õ lehet e.Mert hasonlít a bélmozgásra, és van hogy utána van az is.Bár azt inkább a gyomorszájam felõli oldalon szoktam érezni
A kérdező hozzászólása: Arra értettem hogy a bal oldalon fogant hogy a 12. hétig 3 uhm volt, és mindig a bal oldalamon volt a baba.A mocorgást (ha az)akkor a köldököm alatt vagy 2 újjal teszem a tenyeremet, és hol az ujjaimnál, hol a tenyerem közepénél érzem.DE mondom fogalmam sincs mit kéne érezni, nincs buborékolás, csak olyan enyhe mozgolódás, tényleg olyan mintha keze lába járna:-))
Nekem olyan csikis érzés volt a köldököm környékén, amikor elõször éreztem kislányunkat. Olyan volt, mintha egy kis bogár mozgott volna a bûröm alatt. Ezt éreztem naponta egyszer pár napig, utána kezdtem nagyobb mozgást érezni. Azt, hogy melyik oldaladon érzed nem mérvadó, mert ameddig van elég hely, fireg-forog össze-vissza, a végén fog majd számítani, hogy hogy helyezkedik el. Addig érezni fogod mindenhol, egyik nap itt, a másik nap ott, csak gyõzd követni:-)) (29 hetes mami)

Akartam felkelni az ágyból és olyan fájdalom hasított a hasam aljába mintha leszakadt volna egy izmom azóta semmi létezik hogy nehéz a baba és a méhizomzat rándult meg a rossz mozdulattól? 26 hetes vagyok

Legjobb válasz: Azt nem tudom neked megmondani, hogy a méhizom megrándulhat-e, de nagyon-nagyon vigyázz ezentúl. Nekem is csak hasonló mozdulatom volt és emiatt bevérzés lett a placentámon, amitõl le is vált a fele. És nem emeltem, nem cipekedtem, nem volt balesetem, nem gurultam le a lépcsõn: csak rosszul álltam fel. Ha még mindig van fájdalmad, keményedik a méhed, vagy úgy érzed, hogy baj lehet, akkor irány a kórház, ha azóta elmúlt, akkor valószínûleg csak rándulás, viszont nagyon-nagyon vigyázz ezentúl!

Azt nem tudom neked megmondani, hogy a méhizom megrándulhat-e, de nagyon-nagyon vigyázz ezentúl. Nekem is csak hasonló mozdulatom volt és emiatt bevérzés lett a placentámon, amitõl le is vált a fele. És nem emeltem, nem cipekedtem, nem volt balesetem, nem gurultam le a lépcsõn: csak rosszul álltam fel. Ha még mindig van fájdalmad, keményedik a méhed, vagy úgy érzed, hogy baj lehet, akkor irány a kórház, ha azóta elmúlt, akkor valószínûleg csak rándulás, viszont nagyon-nagyon vigyázz ezentúl!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszodat abban a pillanatban megfogadtam hogy mostantól úgy közlekedem mintha hímestojáson járnék Remélem nem a placenta mert a méhszájon van és akkor nagy lenne a baj de azóta semmi picit még érzékeny a helye de nem vészes! Köszi Szia
tényleg nagyon óvatosnak kell lenned! de valószinû, hogy a méhtartó szalag feszült meg.Én csak oldal helyzetbõl tudok felülni, ugy a karomra támadszkodva kb. a 16. héttõl. UH-on ill. a vizsgálószékrõl csak az orvos segitségével tudok felkellni, met olyat belehasit afájdalom a jobb oldalamba, hogy alig birok kiegyenesedni. a védõnõ is azt a tanácsot adta, hogy "csak öregesen, minden mozdulatot megfontolni".igy elég jól el lehet kerülni az ilyen hasitó fájdalmakat. 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm a választ még mindig érzem egy picit a rándulást de nem vészes hát az elmúlt pár órában én is úgy mozdultam mint az öregek! :) Boldog baba várást!

Létezik hogy 6 hónaposan feláll a baba?

Legjobb válasz: Persze létezik. Mondjuk az én fiam 7hnaposan állt fel. Minden baba máshogy fejlõdik :-)

Persze létezik. Mondjuk az én fiam 7hnaposan állt fel. Minden baba máshogy fejlõdik :-)
6 hónaposan ült fel , 7 hónaposan állt fel a lányom, s utánna kezdett el mászni.
Igen, az én fiam is pont 6 hónapos volt mikor elõször felállt magától a kanapéba kapaszkodva. Azóta is egy kis örökmozgó, már 2, 5 éves.
lányom 6 hónapos múlt 2 nappal és felállt. Az egész család a szemtanúja volt. Szerintem el sem hitték volna, ha csak úgy elmeséljük. :)
Elsõ fiam 6, 5 hónaposan, a másik kettõ 6 hónaposan állt fel. Úgyhogy igen, létezik:-))
Az egyik ismerõsömnek a kislánya is 6 hónaposan állt fel:)
Miért ne létezne? Igaz a lányom 7 hónapos volt mikor felállt, de rá is azt mondták, hogy ez még korai. 10 hónaposan indult el önállóan. De a szomszédunkban a kisfiú alig múlt 6 hónapos mikor elõször felállt. Õ már 9 hónaposan járt egyedül.
Az én anyukám már 8 hónapos korában ment!!A nagyim azóta is mondja anyumnak, hogy nagyon-nagyon korán kezdett el menni.Úgyhogy szerintem igen, létezik ilyen, bár tapasztalatot még nem tudok írni, mert még a kisfiam csak 2, 5 hónapos és elsõ baba.
igen, az enyem 4 es fel honaposan allt fel.
A kérdező hozzászólása: Az én lányom is felállt pár napja :D 6 és fél hós :D Köszi a válaszokat!

Létezik olyan, hogy a baba fejének tökéletes illeszkedése miatt a magzatvíz olyan gyengén és lassan szivárog, hogy elvegyülve a folyásommal gyakorlatilag fel sem tűnik, hogy emiatt bővebb?

Legjobb válasz: Létezik,de azért elõ szokott fordulni,hogy ahogy a baba feje elmozdul kicsit akkor folyik több.Nekem felül repedt a burok a középsõ gyerekemmel,és hiába mondtam a dokimnak,hogy úgy érzem néha mintha a vizem szivárogna.Azt mondta nem az,pedig már akkor 40 hetes voltam.A 42 héten indította meg a szülést amikor már nagyon rosszak voltak a szívhangok,és tele a víz mekoniummal.Olyan volt mikor megrepesztette a burkot,mint a spenót.

Létezik, de azért elõ szokott fordulni, hogy ahogy a baba feje elmozdul kicsit akkor folyik több.Nekem felül repedt a burok a középsõ gyerekemmel, és hiába mondtam a dokimnak, hogy úgy érzem néha mintha a vizem szivárogna.Azt mondta nem az, pedig már akkor 40 hetes voltam.A 42 héten indította meg a szülést amikor már nagyon rosszak voltak a szívhangok, és tele a víz mekoniummal.Olyan volt mikor megrepesztette a burkot, mint a spenót.
létezhet. már csak azért is, mert nem törvényszerû, hogy a magzatburok alul reped meg és azonnal fél liter egyszerre elfolyik. van, amikor felül pattan meg, és olyankor csak szivárog, majdhogynem cseppekben távozik a magzatvíz. lehetett kapni régebben betétet, ami kimutatta, hogy bõvebb folyásról vagy szivárgásról van e szó, nem tudom, hogy mostanában be lehet -e ilyet szerezni valahol.
ALI-Sense azt hiszem ennek a tesztbetétnek a neve a gyógyszertárakban lehet kapni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!