Találatok a következő kifejezésre: Létezik, hogy baba (142 db)

Létezik hogy 6 hónaposan feláll a baba?

Legjobb válasz: Persze létezik. Mondjuk az én fiam 7hnaposan állt fel. Minden baba máshogy fejlõdik :-)

Persze létezik. Mondjuk az én fiam 7hnaposan állt fel. Minden baba máshogy fejlõdik :-)
6 hónaposan ült fel , 7 hónaposan állt fel a lányom, s utánna kezdett el mászni.
Igen, az én fiam is pont 6 hónapos volt mikor elõször felállt magától a kanapéba kapaszkodva. Azóta is egy kis örökmozgó, már 2, 5 éves.
lányom 6 hónapos múlt 2 nappal és felállt. Az egész család a szemtanúja volt. Szerintem el sem hitték volna, ha csak úgy elmeséljük. :)
Elsõ fiam 6, 5 hónaposan, a másik kettõ 6 hónaposan állt fel. Úgyhogy igen, létezik:-))
Az egyik ismerõsömnek a kislánya is 6 hónaposan állt fel:)
Miért ne létezne? Igaz a lányom 7 hónapos volt mikor felállt, de rá is azt mondták, hogy ez még korai. 10 hónaposan indult el önállóan. De a szomszédunkban a kisfiú alig múlt 6 hónapos mikor elõször felállt. Õ már 9 hónaposan járt egyedül.
Az én anyukám már 8 hónapos korában ment!!A nagyim azóta is mondja anyumnak, hogy nagyon-nagyon korán kezdett el menni.Úgyhogy szerintem igen, létezik ilyen, bár tapasztalatot még nem tudok írni, mert még a kisfiam csak 2, 5 hónapos és elsõ baba.
igen, az enyem 4 es fel honaposan allt fel.
A kérdező hozzászólása: Az én lányom is felállt pár napja :D 6 és fél hós :D Köszi a válaszokat!

Nem kicsi a súlya? Tudom, hogy minden baba más, mégsem értem hogy lehet egy 10 hós baba 6700 gramm, szerintetek létezik, hogy genetikailag ilyen vékony

Egyik ismer?söm babája ilyen pici... fiú. Vélemények!

Legjobb válasz: A lányaim ennyi idõsen 7,5kilósak voltak.Ikrek,mindketten vékonyak,de semmi bajuk.Ismerek olyant,akinek a lányaimnál is kisebb volt a gyereke,sõt náluk a 2. baba is ilyen pici,pedig a szülõk normál méretûek.Általában kicsit kisebbek mint a kortársaik,de nem feltûnõen.

A lányaim ennyi idõsen 7, 5kilósak voltak.Ikrek, mindketten vékonyak, de semmi bajuk.Ismerek olyant, akinek a lányaimnál is kisebb volt a gyereke, sõt náluk a 2. baba is ilyen pici, pedig a szülõk normál méretûek.Általában kicsit kisebbek mint a kortársaik, de nem feltûnõen.
Hát, az én fiam nagyobb súllyal született(4350g), most 11 hetes és 6820 g. Nem duci, formás nagyon(a dokinõ szerint), bár õ hosszú baba, most már 65 cm. Ha a dokijuk és a védõnõ nem szól érte biztos nem túl sovány...
Hát elég kicsi de attól függ mennyivel született meg milyen a szülõk nagyszülõk alkata. Amúgy az én fiam 10 hónaposan 10 kg volt.
A fiam 12 hetesen 6600gr volt. Minden baba más.
Kislányom 10 hónaposan 7800 gramm volt. 2700-al született. Csak viszonyításképpen írom, hátha segít az összehasonlításban. Véleményt nem tudok írni látatlanban.
..ez most elírás vagy tényleg hetes babákról volt szó akik 6, 7 kilósak voltak, nem hónapot akartatok írni? ...huh, ha nem elírás akkor, tátom a szám! 10hónaposan 6700gramm nem nagy súly, de aggódni sem kell..õ biztos nem fog 2kilót fölszedni ha ránéz a vajas kenyérre mint az én fiam :)
Úristen, 10 hetesen 6 kg, 11 hetesen 7 kg??? Na, az a nem semmi! De nehogy azt higgyétek, hogy ez most kötözködés, csak elképzeltem õket. MEg elképzeltem, ha anyukának ringatnia kell, akkor azért az kemény meló lehet. És mi lesz késõbb. Bár általában az ekkora babáknak meg késõbb áll le a növekedése, és az év második felében meg szinte stagnál. Amúgy tényleg minden baba más és más. Nekem is van olyan ismerõsöm, akinek hatalmas volt a babája, meg olyan is, akinek picike, szinte egyidõsek és most majdnem ugyanakkorák. (bár 4 hónap még sokat számít 2-3 évesen, mégis behozta a kicsi a "lemaradását")
Minden baba más, a fiam 3, 5 hónaposan volt 6, 7 kil, lányom csak majdnem 6 hónaposan.
Az elsõ babám(lány) 1 évesen volt 9 kiló! A második lányom 6 hónaposan 8, 5:-))) Szerintem minden baba más:-) Ha az orvosa nem mondja biztos nincs baj:-)
Szia! Az én fiam 10 hetes és 6060 gramm, szerintem is túl kicsi a baba.
Lányom 11 hós, 7360 gramm. Nem duci.
Ha esetleg beteg volt a baba, az több hétre is visszavetheti a fejlõdést és a testsúly növekedést.

Létezik, hogy a baba úgy nyom el valamit, hogy a kismama elájul vagy majdnem elájul ha nem vált mondjuk pozicíót vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Én a háton fekvéstõl még nem ájultam el, de már rendszeresen rosszul leszek. Ha este, alvás közben fekszem hátra, akkor a baba is jelez elég rendesen, hogy fordulni kell. Szóval lehet épp nem ájulsz el, de csak azért, mert a baba is, a szervezeted is jelez, hogy nem jó. 33 hkm

Én a háton fekvéstõl még nem ájultam el, de már rendszeresen rosszul leszek. Ha este, alvás közben fekszem hátra, akkor a baba is jelez elég rendesen, hogy fordulni kell. Szóval lehet épp nem ájulsz el, de csak azért, mert a baba is, a szervezeted is jelez, hogy nem jó. 33 hkm
Ilyenrõl még nem hallottam, nyílván mert nem igen van ilyen. Az ájulás hátterében rengeteg minden állhat, pl. kevés folyadék, fáradtság, vérnyomás...stb. Jobb lenne az orvosodnak mihamarabb megemlíteni! 22+5hkm
Igen, ha a kismama a hátán fekszik, akkor elõfordulhat ilyen, fõleg ha már van súlya a babának. Ez a pozíció egyiküknek sem jó, a placenta keringése is rosszabb vele...
igen, mikor már nagyobb a baba, akkor hanyattfekvés közben elnyomhat egy fõeret.Én jártam így UH vizsgálat közben, de 40 hetes voltam már és beájultam, utána, ha éreztem, hogy nem vagyok jól, akkor az oldalamra feküdtem kicsit majd vissza, míg be nem fejezték a vizsgálatot

Létezik, hogy fáj ahogy mocorog a baba? 28 hetes vagyok

Félre ne értsetek, nem panaszkodom, imádom, amikor mocorog, de ma többször is éreztem a mozgása közben, hogy kellemetlen, szinte fáj, ahogy fészkel?dik. Ugye ez nem azt jelenti, hogy lerúgja a lepényt vagy beakadt valamije, hanem csak érzékeny területet ér? Aggódom mindenért.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de a vége felé még rosszabb lesz. Én 38 hetes vagyok, de már annyira kicsi neki a hely, hogy már minden mozdulat fáj. És nem csak az övé, hanem az enyém is fáj, fõleg ott ahol van. Kislányomnak a legújabb szórakozása, hogy a térdecskéjét nyomja ki, na az aztán néha tényleg borzalmasan tud fájni. De ha nem csinálja fél napig akkor megörülök az idegességtõl, hogy vajon mi baja lehet az én kis drágámnak. :o) Nyugi amíg mozognak addig nincs bajuk.

Nem akarlak elkeseríteni, de a vége felé még rosszabb lesz. Én 38 hetes vagyok, de már annyira kicsi neki a hely, hogy már minden mozdulat fáj. És nem csak az övé, hanem az enyém is fáj, fõleg ott ahol van. Kislányomnak a legújabb szórakozása, hogy a térdecskéjét nyomja ki, na az aztán néha tényleg borzalmasan tud fájni. De ha nem csinálja fél napig akkor megörülök az idegességtõl, hogy vajon mi baja lehet az én kis drágámnak. :o) Nyugi amíg mozognak addig nincs bajuk.
Nekem is néha fáj, van amikor olyan pontot nyom meg. De aztán ez elmúlik csak kicsit kellemetlen. Én is aggódós vagyok, de rájöttem, hogy felesleges, mert ugysem láok be a pocakomba, inkább arra gondolok, hogy minden rendben van.
Nekem is fáj néha, fõleg ha a bugyim vonalában rugdos odalent. Nem is igazán fájdalom, hanem kellemetlen. Ez nálam 2-3 napja van csak. Úgy látszik, most éri el azt a tömeget és csontozatot, hogy fájni tud már a mozgás. Ez természetes. :) 26 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) Csak ne legyen baja, nem baj ha fáj! :)
Nálam detto!!! Ne aggódj, így van rendjén. 28km
Ez elég egyszerû: ha megrúg és fáj, akkor létezik. :o) Most még sok helye van, azért tud így rugdosni... Boldog babavárást!
:) Igen, lehetséges. Az Én fiam is ezt csinálja, de ahogy múlik az idõ és nõ, ez annál kellemetlenebb lesz :) 35hkm
Igen, lehetséges. Én úgy tapasztaltam, hogy minél kevesebb helye van, annál nagyobb erõvel, annál kellemetlenebb dolgokat talál el. A kicsi fiammal most vagyok 34 hetes és néha úgy hólyagon talál, hogy be is pisilek. :) A bátyus is ezt csinálta tehát már számítottam is rá, de a gyomorrúgás az õ találmánya. Egy-egy jól irányzott mozdulata tud érdekes meglepetéseket okozni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) ))

Létezik, hogy az 500 ml-es natur aqua emotion-ba ennyi kcal lenne? :O

Ma vettem 500 ml kiszerelést. 100 ml 16 kcalt tartalmaz. Ha azt megszorzom 500-zal, 8000 jön ki!! Vagy én számolok rosszul?

Legjobb válasz: te nagyon buta vagy, ha 100 ba 16 van, akkor 500 ba 16*5...jééé

te nagyon buta vagy, ha 100 ba 16 van, akkor 500 ba 16*5...jééé
hátt ezz nagyon jooo :DDD ezen hangosan röhögtem:D egyébként válaszolnék, de már az elsõ megtette :D
Ez megaLOL! :D :D :D
Istenem.....jártál iskolába egyáltalán?mármint ezt az elsõsök is tudják....
Nem te számolsz rosszul, tényleg ilyen roha.dt sok van benne. Úristen, hányadikos vagy?
Zsírból fogyjál, ne agyból...
50 litert számoltál
Igen, te számolsz rosszul:)
OMG....

Létezik, hogy valakinek olyan vastag a hasfala, hogy UH-n nem látják a baba körvonalait?

Van egy ismerősöm, túlsúlyosan esett teherbe, kb 90 kg, és azt mondta, hogy terhesen alig tudták a baba paramétereit megmérni, mert nagyon leárnyékolt a hasa. Létezik ilyen? Nekem ez kicsit hihetetlen.

Legjobb válasz: Pedig abszolút létezik, ha egy gyengébb gép találkozik egy pocisabb kismamával, akkor lehetséges, igen.

Pedig abszolút létezik, ha egy gyengébb gép találkozik egy pocisabb kismamával, akkor lehetséges, igen.
Tök egyszerû és logikus egyébként: az ultrahang kevésbé érzékeny a különbözõ részletekre, ha nagyobb távolságot kell megtennie, míg visszaveri valami. A kórházi terhesgondozáson nálunk is volt kismami, akinek javasolták, hogy keressen fel egy 4D rendelõt, ahol jobb gépek vannak, mert a sima klinikai (ami egyébként jobb az átlag magyar kórházitól) nem mutatta elég élesen a képet. Ez fõleg a 20. hét körülig van így, utána már nem okoz akkora gondot. 32 hkm
Szerintem olyan nincs, mivel az UH során ugye a sugár visszaverõdik és így keletkezik a kép! HA vastagabb a hasfal, a baba mozgását érzékeli késõbb, illetve kevésbé!
116 kilóval mentem szülni, 108 voltam amikor teherbe estem. Végig tökéletesen látták a babát, nagyon szép volt minden UH (én is láttam mindig egy külön monitoron). Az ismerõsöd nem mond igazat.
Orvosi oldalak szerint van: ezt találtam: "Ultrahang vizsgálat (UH): A ma leggyakrabban alkalmazott eljárás, mely alkalmas valamennyi tárgyalt szerv morfológiájának, ill. kóros elváltozásainak direkt leképezésére, a keringési viszonyok ábrázolására (Doppler, color Doppler, stb.), intervenciók vezérlésére. Hátrány, hogy kövér/gázos betegben korlátozottan informatív. "
Szerintem is letezik. Baratnom erosen tulsulyos, amikor babat vart ketszer ment el 4d uh-ra, mindketszer eleg gyenge minosegu lett a felvetel/fotok. Elso alkalommal egy szamomra ismeretlen rendeloben volt, akkor arra fogtuk, hogy biztos nem volt olyan jo a gep, igy elment oda, ahol en tobb terhessegem alatt mar 4szer voltam es kituno felveteleket kaptam, illetve ezt a rendelot mindenki dicseri. Itt is gyengebb minosegu, homalyosabb kepeket kapott, elmosodottak voltak a korvonalak. Ott mondta neki a szonografus, hogy igen, ebbol a szembontbol a vastagabb hasfal valoban nem jo. Meg tudjak nezni a babat, de nem olyan erosek a konturok, mint lehetnenek.
nekem a doki rá is írta az uh leletre, hogy vastag hasfal miatt korlátozottan értékelhetõ... túlsúllyal lettem terhes, de nem extrém sokkal.
Én is tulsulyos voltam mikor terhes lettem....gyönyörû képek lettek még 4d -n is....sztem nem befolyásolja legalábbis nállam nem...
Én nem voltam/vagyok túl súlyos, még is rá volt írva az egyik UH-s papíromra, hogy: amennyire a vastag anyai hasfal látszani engedi...... Bár lehet, hogy a hasamon van egy kis zsír réteg? Vagy lehet, hogy az izom is árnyékol? A többi UH-n nem panaszkodtak.

Tapasztalatok? Létezik hogy 5és fél hónaposan nem tudják megmondani a baba nemét? És egy gramm hasa sincs?

Legjobb válasz: Létezik, hogy nem tudják megmondani mert soha nem látszik, amikor UH-t csinálnak. És az is normális ha a has a 20. hét körül kezd nõni. (Persze ez függ a felépítéstõl, a hasizmok erõsségétõl, sok mindentõl.)

Létezik, hogy nem tudják megmondani mert soha nem látszik, amikor UH-t csinálnak. És az is normális ha a has a 20. hét körül kezd nõni. (Persze ez függ a felépítéstõl, a hasizmok erõsségétõl, sok mindentõl.)
Mi a szülõszobán tudtuk meg, hogy lányunk van, addig dugdosta magát, de ott már nem volt esélye :) Pedig voltunk vagy 10-szer uh-n. Nem mindenkinek látszik meg a hasa 5 és fél hónaposan, ilyen is van.
Nekem a szomszédok se tudták, hogy terhes vagyok... Õsz s tél volt, egyszerûen nem látszott. Aztán ikrekkel ugyanez... Sokan az ikerbabakocsi láttán hátast dobtak, mert azt se tudták, hogy terhes vagyok :-))
Miért kérdezed? Kinek nem hiszel?
Szia! Nekem 13 hetsen megmondták, hogy kisfiam lesz, de ez orvosfüggõ nagyon, hogy ilyenkor merjen-e mondani valamit, mert még kicsi a magzat. De ismerek olyan házaspárt, ahol a nõ a héten szül, és nem tudják a baba nemét, mert soha nem feküdt úgy a baba, hogy egyértelmûen látni lehessen. Rajtam 27 hetesen lehetett észrevenni, hogy babát várok, addig nem látszott a pocakom, pedig nem takartam soha, mert nagyon büszke vagyok rá. 38hetes pocis
Nem egyet hallottam, aki nem tudtam, mert soha nem mutatta meg magát a baba... És én is láttam 40 kg-os, 180 cm-es nõt 22 hetesen , nem hogy nem volt hasa, szinte beesett a hasa a medencecsontjai közé...
Nekem a vegeig senki se tudta megmondani, mert mindig eltakarta magat. Vegul kislany lett. A hasam nekem is keson kezdett el noni, de a vegere eleg nagy lett :)
Elöfordul hogy végig nemtudják megmondani a baba nemét.Bár manapság ez tényleg ritkaság.Nekem 2 doki is ugyanazt mondta gondolom nem tévednek.De 100% akkor lesz ha a méhlepényvintavétel eredménye megjön.Egyébként meg ugyis mindegy nemigaz? Változtatni nemlehet rajta.Lényeg hogy szeretettel várják a családba! Az elsõ terhességemnél 7 hónapig semmi nemlátszott rajtam. Most a másodikkal 19 hétben vagyok nem veszik még észre a kivülállok. Aztán meg majd meglátjuk.

Átestem egy Hsg-n, most épp a peteérési időszakom van! Mindent bele is adunk! Létezik hogy ha pár napja megfogant a baba akkor a beágyazódás miatt most fáj a hasam? Mintha megakarna jönni! Vagy mért fájhat a hasam?

Legjobb válasz: létezik persze..én annak idején azt hittem biztosan meg fog jönni, mert pont olyan volt, úgy fájt a pocakom. sõt, ha pici pecsételõ vérzésed lesz, ne ijedj meg, mert az azt jelenti, hogy ágyazódik be a petesejt.. Illetve, ha érzékeny a melled, vagy sokszor kell pisilned, azok is árulkodó jelek. Drukkolok Nektek! :-)

létezik persze..én annak idején azt hittem biztosan meg fog jönni, mert pont olyan volt, úgy fájt a pocakom. sõt, ha pici pecsételõ vérzésed lesz, ne ijedj meg, mert az azt jelenti, hogy ágyazódik be a petesejt.. Illetve, ha érzékeny a melled, vagy sokszor kell pisilned, azok is árulkodó jelek. Drukkolok Nektek! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást és a választ:) !

Létezik, hogy 12 hetesen érzem a baba mozgását?

Második baba és mikor altattam a kisfiam feküdtem és szó szerint ugyanazt éreztem mint mikor a kisfiammal voltam anno 16 hetes.

Legjobb válasz: Létezik. :o) Másodikkal én is így voltam. Aztán én két hétig nem éreztem, majd újra, és onnantól már végig... Gratulálok a babához!

Létezik. :o) Másodikkal én is így voltam. Aztán én két hétig nem éreztem, majd újra, és onnantól már végig... Gratulálok a babához!
Juj, ez nagyon jó hír. Én is a második babámat várom, 5 hetes vagyok. Alig várom, hogy érezhessem! :)
Második vagyok! Nekem a fiammal az egész terhesség alatt hányingerem volt! Viszont most még csak alig érzem, szerencsére.
A kérdező hozzászólása: Ez tök jóó:) Köszi.Csak azt nem értem, hogy azt mondják a hányinger addig tart amig elõször nem érzed a mozgásokat..de nekem még mindig iszonyat hányingerem van egész nap:(
elsõ vagyok: szerintem nincs összefüggés, nekem (a másodikkal) a 16-ik hétig volt hányinger sajna...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!