Találatok a következő kifejezésre: Létezhet olyan, az (48 db)

Létezhet olyan az ELTE ÁJK-n, hogy két vizsga között elkell telni egy bizonyos időnek?

Barátnőm állítja, hogy náluk csak ugy lehet elmenni vizsgázni, hogy a két vizsga között 20napnak kell lenni, viszont az ETR meg felengedi neki venni, akkor most hogy is van ez? Miért nem mindegy a sulinak hogy az illetőnek mennyi ideje van felkészülni egy adott viszgára?

Legjobb válasz: A vizsgaidõszak durván másfél hónap, van 7 tárgyad mondjuk, a többit számold ki.

A vizsgaidõszak durván másfél hónap, van 7 tárgyad mondjuk, a többit számold ki.
Ez hülyeség:D Olyan lehet, hogy ha megbuksz, akkor x nappal késõbb veheted csak fel. De az sem 20 nap, hanem mondjuk 3....

Szerintetek létezhet olyan, hogy egy nálunk sokkal fejlettebb civilizáció úgy figyeli az emberiséget, hogy az nem tud róla?

Nem az UFO-kra gondolok, mert az már észlelés, olyasmire gondolok, hogy annyira fejlettek, hogy képesek a fázisukat változtatni. Tehát ők látnak minket ,de mivel a testük nincs szinkronban a mi dimenziónk részecskéinek rezgésével, hiszen módosították, ezért nem csak láthatatlanok számunkra, hanem még a testükön is áthaladunk, ha pl az útunkba kerül egy ilyen idegen megfigyelő.

Legjobb válasz: Persze, létezhet. Az aszteroida-övben keringõ, marmalade lekvárból álló, franciául beszélõ aszteroida is létezhet. Minden létezhet, csak éppen nem valószínû, és nem tudjuk bizonyítani :) Egyébként, amennyiben nem nyelnek el semmilyen részecskét vagy sugárzást a mi "fázisunkból", akkor fölöslegesen kóborolnak itt láthatatlanul, mert õk sem látnak, vagy érzékelnek semmit. Csak és kizárólag akkor érzékelnek minket, amennyiben valamilyen módon kölcsönhatásba lépnek a körülöttünk lévõ világgal. Amennyiben pedig itt-ott eltûnne a fény, vagy kószáló gócokban megtörtének a rádióhullámok, vagy egyéb sugárzás, azt nagy eséllyel azért érzékelnénk.

Persze, létezhet. Az aszteroida-övben keringõ, marmalade lekvárból álló, franciául beszélõ aszteroida is létezhet. Minden létezhet, csak éppen nem valószínû, és nem tudjuk bizonyítani :) Egyébként, amennyiben nem nyelnek el semmilyen részecskét vagy sugárzást a mi "fázisunkból", akkor fölöslegesen kóborolnak itt láthatatlanul, mert õk sem látnak, vagy érzékelnek semmit. Csak és kizárólag akkor érzékelnek minket, amennyiben valamilyen módon kölcsönhatásba lépnek a körülöttünk lévõ világgal. Amennyiben pedig itt-ott eltûnne a fény, vagy kószáló gócokban megtörtének a rádióhullámok, vagy egyéb sugárzás, azt nagy eséllyel azért érzékelnénk.
Heló! Feltételezés, vagy igen, vagy nem. Amíg nem igazolják , vagy cáfolják, addig annyira igaz, hogy lehetséges, mint hogy nem. Szerintem van a földön kívül is civilizált bolygó/bolygók, de mivel annyira nem érdekel a téma, nekem ennyi bõven elég, max elfantáziálok róla, és pár perc múlva hagyom.
Lehetséges, bár ha nem közelrõl figyelnek, akkor még nem látnak embereket. Ha közelrõl figyelnének, akkor meg lehet, hogy észrevesszük õket.
Letezhet. De, hogy attol meg nocsabasz marad, az 100%.
én is pont ezt akartam kérdezni. remélem, hogy igen, mert nem akarok egy lenni a sok közül...
Igen. De ha osszejonne azzal a csajjal aki annyi idon at tetszik neki, akkor tuti hogy egy ido utan megcsalna, mert nem birna a kotelezettseget.

Akinek jó érzéke van a Fizikához, annak a Matematika is közel olyan könnyen tanulható? Létezhet olyan, hogyha elkapom a vezérfonalat, akkor az is olyan könnyen tanulhatóvá válik?

Az a helyzet,hogyha Fizikát tanulok,akkor azt nagyon hamar felfogom és megértem.Olyan tételeket,fogalmakat is megértek,ahol sokan már beadják a kulcsot.A Matematikával viszont úgy állok,hogy most szeretném jól megtanulni,de nem megy könnyen.

Legjobb válasz: Egy osztályt írhatnál azért. Nálam kicsit fordítva volt, a matekot mindig vágtam, de a fizika 7.-ben gyenge 3-as lett. Utána rájöttem hogy igazából kell az álommunkámhoz, foglalkoztam vele és 9.-ben országos versenyre jutottam be. Matekot én valahogy átlátom (ezt nem tudom megmagyarázni, de dolgozatra még nem kellett órákat készülnöm) de ezt lehet pótolni sok szorgalommal. Nem tudom ez felsõbb osztályokban hogyan mûködik, én most a 10.-et taposom.

Egy osztályt írhatnál azért. Nálam kicsit fordítva volt, a matekot mindig vágtam, de a fizika 7.-ben gyenge 3-as lett. Utána rájöttem hogy igazából kell az álommunkámhoz, foglalkoztam vele és 9.-ben országos versenyre jutottam be. Matekot én valahogy átlátom (ezt nem tudom megmagyarázni, de dolgozatra még nem kellett órákat készülnöm) de ezt lehet pótolni sok szorgalommal. Nem tudom ez felsõbb osztályokban hogyan mûködik, én most a 10.-et taposom.
A kérdező hozzászólása: Igazából nekem is az álommunkámhoz kell ez, de én már felnõtt vagyok.23 éves konkrétan.Tudod, azt érzem magamban, hogy nem lenne ez gond, ha lenne hozzá önbizalmam.Olyan típus vagyok, aki mindig, mindent szeret konkrétan tudni.De sokszor inkább érzelmeket társítok egy matek feladathoz.Igazad lehet.Szorgalommal kell ezt elérni.
Én pedig pont úgy voltam, hogy a matek nem nagyon ment(4-es voltam belõle), de amint megjelent a fizika, arra annyira rákaptam, hogy visszahatott a matematika tudásomra. Azóta mind a két tárgy egyre jobban megy(fõleg a fizika).
A kérdező hozzászólása: Helyes!Tanuljatok csak:)
Én tizenegyedikes vagyok. Mindig is jó voltam matekból, otthon nem is tanultam, mert az órán megmaradt minden. Mikor megjelent a fizika és a kémia, ugyanígy voltam vele, nem kellett rátanulnom vagy gyakorolnom otthon. Kivéve persze ha versenyezni akartam. A fizika egyébként sosem izgatott annyira, a kémiát és a matekot jobban szeretem. Idén viszont iskolát kellett váltanom. Az új matektanáromnak más a tanítási stílusa, kevesebbet magyaráz és sok feladatot ad gyakorolni. Otthon is sokat gyakorlok, de megéri, mert jobban rögzülnek a dolgok, és szeretem is csinálni. A fizikával ugyanez a helyzet. Többet gyakorlok rá itthon, de inkább csak presztízskérdés. Nem kizárt, hogy valaki a fizikán keresztül jusson el a matekhoz, de inkább fordítva jellemzõ, hiszen a fizika is a matek módszereit használja... ha a matekos hátteret nem érted meg, akkor hiába a jelenség értése. Szerintem.
Így van. El kell kapni a vezérfonalat. Az alapokat igen jól kell tudni, arra épülnek a további ismeretek. A fizika jól kapcsolódik a matematikához. És igen, ahhoz, hogy a fizikában is egy magasabb szintre jussunk, szükségesek a matematikai ismeretek fejlesztése. Vagyis egy fizikai probléma motiváció lehet a matematika mélyebb szintû elsajátítására. Tehát a vezérfonal lehet a fizika, sõt sok esetben az is. A matematikai összefüggések (leírások) megalkotásának kezdete mindig is egy gyakorlati probléma (pl. fizika, ) volt az alapja.
A kérdező hozzászólása: Én is így látom ezt.Sokszor az is problémám volt, amikor tanórán vettünk valamit újat matekból, nem tudtam, mire alkalmas az a bizonyos számítás.DE rájöttem, hogy az, hogy tudjam, mire való, csak az "elsõ fejezet vége".Nem ennél kell kezdeni, hiszen, amikor egy problémát akartak a Matek segítségével feltárni, megoldani, akkor is elõbb észre kellett venni az összefüggéseket.
abból a pár milliárd nõbõl biztos akad egy néhány ilyen..
mindenkinek lehet valogatni, es valasztani!
Senkinek sem kötelezõ igent mondani, annak sem, aki jóval a súlycsoportod felett áll.
nincs iylen. náluk a p*na, övék a hatalom....
hát ha szõrösebb az arca mint az enyimé akkor az már necces, hogy nemigen válogathat.
Igen, vannak még olyan társadalmak ahol vagy a család, vagy a férfi választ, a länynak ebbe nincs is beleszólása. De gondolom nem erre gondoltál :) Ha te vagy a lány, ne add föl, ne menj bele egy olyan kapcsolatba ami nem tesz boldoggá, annál még az egyedüllét is jobb... Aztán majd jön valaki. Ha a fiú vagy, akkor meg kérdezném; tényleg egy olyan lány kéne akinek nulla az önbizalma, és csak azért van veled, hogy ne legyen egyedül? Ennyire ne legyél már lusta egy hozzád illõt keresni...
Hát én sokszor úgy érzem, hogy nem fog összejönni a viszont szerelem. Viszont nem maradnék csak úgy valaki mellett akit nem kedvelek. Akkor inkább egyedül maradok!

Létezhet olyan szer ami olyan lehet, mint a Equilibrium című filmben az a fiola, amit ha beveszel nem lesznek érzéseid és képes leszel érzelmek nélkül létezni vagy ahhoz hasonlóan?

Mert sokszor úgy érzem könnyebb lenne az élet.Jobban tudnánk teljesíteni és soha nem fájna semmi.Jó lenne ha választható lenne.

Legjobb válasz: létezik...de ahhoz el kell rontanod magadban egy bizonyos belsõ elválasztású mirigyet.

létezik...de ahhoz el kell rontanod magadban egy bizonyos belsõ elválasztású mirigyet.
Ha nem lennének érzéseid és soha nem fájna semmi, az a lehetõ legrosszabb élet lenne! Lényegében az élõvilágban nincs is ilyen ! Egyes kutatások szerint még a növények is éreznek, nemhogy az állatok és az ember! Olyan szer nincs, ami ilyen állapotot idéz elõ, bár rengeteg psychotróp anyagot ismerünk
Mondjuk egy rovarnak nem sok érzelme lehet, csak reagál a környezetére. Le kéne hámozni az agyadat kb az agytörzsig aztán úgy egész jól létrehozható lenne a dolog. De úgy tudom ez szerekkel nem létrehozható. Eddig.
elsõ válaszoló vagyok, és még mindig, de igen, létezik...(nem értem, ha valaki nem biztos ebben, miért írja azt, hogy nincs ilyen???)

Srácok mi a véleményetek az óvszerről? Létezhet olyan hogy annyira szűk és kényelmetlen, hogy ne álljon fel benne?

még csak óvszerrel csináltam, de az a szörny? tapasztalatom hogy ahogy felhúzom küszködöm azzal hogy álljon mereven. Felhúzni is rossz, elvileg annyi lenne hogy legörgetem, de ez sokszor fáj vagy nagyon szorít. Amúgy meg nincs nagy péniszem, de már próbáltuk extra naggyal is az csak kicsit volt jobb. Barátn?m szerint túl széles 5 centi körül van. Igazából már ott tartunk hogy inkább szed fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: Kezdõ koromban nekem is volt olyan tapasztalatom, hogy "álltam mint a cövek" és amikor elõvettük az óvszert a lelkesedésem lelohadt! Nem másért, mert be akartam hatolni úgy ahogy voltam, és tudtam hogy "nem fogom érezni" úgy a p..t mint kellene! Ezt csak akkor tudod meg ha kipróbálod nélküle (persze nem ösztönözlek erre , mert hibázhatsz, és jön a baba). A tapasztalat: Ha nem vagy meleg, esetleg egyéb gondok nincsenek a péniszeddel, megszûnik az efféle problémád!

Kezdõ koromban nekem is volt olyan tapasztalatom, hogy "álltam mint a cövek" és amikor elõvettük az óvszert a lelkesedésem lelohadt! Nem másért, mert be akartam hatolni úgy ahogy voltam, és tudtam hogy "nem fogom érezni" úgy a p..t mint kellene! Ezt csak akkor tudod meg ha kipróbálod nélküle (persze nem ösztönözlek erre , mert hibázhatsz, és jön a baba). A tapasztalat: Ha nem vagy meleg, esetleg egyéb gondok nincsenek a péniszeddel, megszûnik az efféle problémád!
A kérdező hozzászólása: meleg biztos nem vagyok, bár még nem nézettem meg magam, de jó lenne ha elmúlna. elsõnek én is azt hittem hogy idõvel jobb, de ez már 7 hónapja tart, csoda hogy annyira szeret, hogy ki tart mellettem hát a nagyon akarás is lehet gond, mert minden kudarc hatványozza a figyelmem és ezzel a kör be is zárul.
Létezik nagyobb gumi is. Vegyetek olyat, az normálisan felmegy, nem fog szorítani, és valószínüleg ugyanúgy fog benne állni, mint gumi nélkül...
Én sem szeretem a gumit, kb. olyan, mint ruhában letusolni. :)
Próbálkozz a lifestyle-lal.
gyakorlással javul a helyzet, illetve nagyon sokat segit, ha a farkad jó nedves. illetve vékony gumi.
Azt javaslom, hogy ne kínaitól vedd a gumit! :D
Szia!Szomorúan olvasom kétségbeesett leveled! Létezik a világon nõi óvszer is, igaz kissé drága, mert 3 darab 2500 forint körül van, de megéri. A http://www.szeresdmagad.hu oldalról tudsz rendelni magadnak.Ez többször felhasználható, mosás.és némi fogamzásgátlós síkositó szer után.(mondjuk a mosás gusztus kérdése, de egy gumikesztyûben simán megoldható) Ne aggódj, ez is van annyira jó mint az általunk használt "pasis" óvszer!!!
A kérdező hozzászólása: mindenfelé óvszert kipróbáltunk már ami van a piacon, olcsóbb drágább...hát jövõ hónaptól átállunk fogamzásgátlóra, remélem az minden gondot megold

Hisztek abban, hogy ha nem jöttök össze valakivel, akivel akartatok, hogy az a sors akarata? Szerintetek létezhet olyan, hogy a sors, tehát rajtatok kivül álló dolog visz szét titeket, még járás elött?

Lássunk egy konkrét példát: pasi vagy, megismersz egy lányt (de lehet forditva is), jól elvagytok, megértitek egymást. Néhány randi is sikerül, majd amikor megtennétek a végs? lépést, nem tudtok találkozni az illet?vel, mert valamiért nem szán rátok id?t, vagy lehet?séget egy jó kifogással. Egy példa: sok munkám van. Vagy mondjuk most beteg, most utazik, most családi gondok, és ez igy megy hónapokon át. És akkor joggal gondolhatod hogy "nem mi, hanem a sors akarta igy, hiszen olyan világban élünk, ahol a munka fontos"

Legjobb válasz: Ha létezik olyan hogy sors, akkor azt mi irányítjuk. Hiszem, hogy az életünk nincs elõre "megírva" és mi alakítjuk kedvünk és tetteink szerint. Ha valakivel össze akarok jönni, akkor bármi áron elmegyek a randira, ha más nem akkor elnapolom, de nem hagyom annyiban. Csak arra nincs idõ, ami nem szánunk.

Ha létezik olyan hogy sors, akkor azt mi irányítjuk. Hiszem, hogy az életünk nincs elõre "megírva" és mi alakítjuk kedvünk és tetteink szerint. Ha valakivel össze akarok jönni, akkor bármi áron elmegyek a randira, ha más nem akkor elnapolom, de nem hagyom annyiban. Csak arra nincs idõ, ami nem szánunk.
Baromságokban nem hiszek. Mindenkinek saját akarata van... Szerintem.
Ez egy borasztó álságos, hazug és kártékony felfogás, valamit a sorsra fogni. Meggátol abban, hogy megismerjük körülöttünk a világot, és átlássunk a hazugságokon, mert áthárítja a felelõsséget. Az Istenes dolog ugyanez. Nem a sors akarta így, hanem a csajok így pattintják le a lúzereket, akiktõl nem akarnak semmit, csak nem akarják õket megbántani. Az a csaj, aki akar tõled valamit, az még suliból is elszökik meg a családjától is, csakhogy kicsit veled lehessen. Tudom, tapasztalat. (Sokszor elõfordult, hogy egy haverom, aki kicsit ilyen tutyi-mutyi, félénk stb. barátkozott csajokkal, és amikor közeledni akart, mindig találtak mindenféle kifogást. Én néha ezekkel a csajokkal vele párhuzamosan randiztam, és sokszor "érdekes" módon rám mindig volt idejük, sokszor eljöttek családi eseményrõl is, a haveromnak meg hónapokig kamuztak arról, hogy miért nem érnek rá sosem.) Ilyenkor venni kell a lapot: nem, ez nem a sors, hanem a lányok így koptatnak le, mert nem merik a szemedbe megmondani, hogy nem akarnak tõled semmit.
Ha a sors pattint le a másik személyében, lehet.
Az a baj, hogy a sok lúzer srác elképzeli, hogy a nõk ilyen ártatlan, húzódzkodó, félénk, és persze elfoglalt királynõk, akikre várni kell, és akik különlegesek... azt ezek a lúzerek nem tudják, hogy ezek a csajok azért viselkednek velük ilyen "erkölcsös kislányként", mert konkrétan nem akarnak semmit, viszont amint egy jópasi próbálkozik be nálunk, kábé taknyukat, nyálukat folyatva szopják le a kocsi ülésén, majd hetekig le sem lehet õket rázni. Szóval ilyen szemmel nézzétek a nõk "elfoglaltságát", "erkölcsösségét", meg a sorsot (LOL).
Azért egyszerûbb és gerincesebb lett volna egyszer megmondani az igazat, mint hónapokig színészkedni.
A fenéket hiszek ebben.Ha jó vagy a csajnál, mire mész haza már a ház elõtt vár, vagy ha idõsebb akkor megkapod az elsõ második randin.Mindig felveszi a telefont, kirittyenti magát a randira és ha nem is adja oda magát azonnal, kimutatja a vonzódását. Téged finoman kocoltattak, van ilyen, majd megszokod.
Ezért én úgy gondolom, az élet nagyon rövid ahhoz, hogy csak ámuljunk-bámuljunk bambán a dolgokra, és várjuk a csodát, és a sorsra / Istenre / környezetre / véletlenre fogjuk a dolgokat, az esetleges kudarcainkat. A legtermékenyebb és legboldogabb életet úgy élhetjük, ha megértjük a világunk mozgatórugóit, felfogjuk, mit mi motivál, és ennek megfelelõen minél kevesebb ártalommal megtaláljuk a számunkra legtöbb élménnyel, boldogsággal kecsegtetõ lehetõségeket - nem pedig reménykedünk évekig feleslegesen, és ráfogunk mindent a külvilágra, mert egyszercsak 50 évesen feleszmélünk, hogy nem tettünk semmit egész életünkben.
Nem hallottam még ilyen erõltetetten babonás felfogást.
A kérdező hozzászólása: 23:55 és 23:52. Tudom. Ez már 2 éve volt. Csak valakivel, akivel errõl beszéltem ma, azt mondta hogy "igy akarta a sors". És ez a mondat kicsit megmaradt, mert egyrészt nem hiszek benne, de elsõ gondolatra lemerevedtem tõle, mert elhittem. De nem, énis csak azt mondom amit te.
Ez egy nagyon bonyolult téma egyébként. Csak akkor létezhetne a sors szerintem, ha az élet arra van, hogy végig éljünk valamit, amit érdemlünk. De én akkor sem hiszek benne. Max abban, hogy vannak lehetõségek, amelyek kzül lehet választani. De mondom, millió szemszög lehet.
Én pont az ellenkezõjében hiszek!Szerintem véletlenek nincsennek, minden úgy történik meg ahogy "az megvan írva"!
Bármilyen világban élünk, ennyire senki sem munkamániás. Fõleg az nem, aki tényleg találkozni akar veled.
A kérdező hozzászólása: ezek a lúzerek valószinüleg eljutottak odáig egy lánnyal, ahonnét már nem szabad visszafordulni. És valószinüleg nem olyannak ismerték meg õket azelött.

Letezhet olyan, hogy egy ilyen pasi szerelembe esik es megtalalja az igazit?

Regen volt egy komoly baratnoje, de a csaj megcsalta ot, csalodott es akkor azt fogadta meg, hogy o se veszi komolyan a noket. Azota ha csajozik, akkor nem hosszu tavra tervez, hanem csak par honapot van egyutt veluk. Egy ilyen ratalalhat egy olyan lanyra, akit kepes szeretni

Legjobb válasz: Minek? Manapság a nõket csak dugni kell, többre úgy sem jók, hiszen bebizonyítják...

Minek? Manapság a nõket csak dugni kell, többre úgy sem jók, hiszen bebizonyítják...
Régen megcsalta a csaja. És akkor mi van? Oké szemétség meg minden, de nem minden nõ ilyen. Szerintem egy idõ után meg fogja unni, hogy csak pár hónapos kapcsolatai vannak és akkor majd elkezd komolyabban keresgélni. Szerintem, ha találkozik egy olyan nõvel, akit hajlandó közel engedni magához és megbízni benne, akkor könnyen újra "szerelembe eshet."

Létezhet olyan, hogy annyira meguntam az ilyen témát hogy alig tudok elélvezni?

Halál komolyan kérdezem.. Órákig bírnám.. 20f

Legjobb válasz: És most melyikre gondolsz? A csajszira aki a pasija fingjára élvezett vagy az elõbbi pénisz kontra mellnagyobbítás és egyenjogúság témára?XD

És most melyikre gondolsz? A csajszira aki a pasija fingjára élvezett vagy az elõbbi pénisz kontra mellnagyobbítás és egyenjogúság témára?XD
vagy a 18 éven felüli szûz fiúkra? esetleg a debreceni srácok akasztottak ki?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!