Találatok a következő kifejezésre: Létezhet az, a halaim (3 db)

Létezhet az, hogy a halaim akváriumában egy féreg, vagy egy pici giliszta úszkált?

kipecáltam, mert mozgott össze vissza, és leengedtem a lefolyón.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem lehet, hogy giliszta, féreg volt. Nekem is van akváriumom, és bár még személyesen nem találtam ilyeneket a vízben, de már hallottam róla. Esetleg rakhattál új halat az akváriumba mostanában, és akkor került bele a lárva, vagy egyszerûen csak egy légy beköpködte a vizet, vagy ilyesmi. Ajánlom, hogy vegyél akváriumi vízfertõtlenítõt egy akvaristaboltban vagy kisállatkereskedésben! Ezzel megelõzheted, hogy a halak esetleg megfertõzõdjenek.

Szia! Szerintem lehet, hogy giliszta, féreg volt. Nekem is van akváriumom, és bár még személyesen nem találtam ilyeneket a vízben, de már hallottam róla. Esetleg rakhattál új halat az akváriumba mostanában, és akkor került bele a lárva, vagy egyszerûen csak egy légy beköpködte a vizet, vagy ilyesmi. Ajánlom, hogy vegyél akváriumi vízfertõtlenítõt egy akvaristaboltban vagy kisállatkereskedésben! Ezzel megelõzheted, hogy a halak esetleg megfertõzõdjenek.
Igen! Elméletileg lehetséges.

Létezhet, hogy attól pusztulnak a halak, és attól koszosodik jobban az akvárium, mint ezelőtt, mert meleg van?

Márciusban vettük az akváriumot, és jún. elején teljesen kitakarítottuk, kb. egy hónapja, vagy 5-6 hete. Azóta jónéhány hal, és két "kifejlett" csiga is elpusztult, és nagyon algásodik az akvárium. El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Elõfordulhat ha közvetlen nap éri az akváriumot.

Elõfordulhat ha közvetlen nap éri az akváriumot.
A kérdező hozzászólása: Nem éri közvetlen napfény, és nem is túl világos a szoba ahol van, csak nem hûl le a víz 27-28 fok alá. És eddig ilyen gondunk nem volt, ugyanúgy csinálunk mindent, mint az elején, de a 30 halból már csak 10 van, a csigák után pedig sok-sok barna kiscsiga.
A meleg vízben, felgyorsulnak a rothadási folyamatok és az algaképzõdés, kevesebb az oldott oxigén is.A kórokozók többségének is kedvez a melegebb víz.Sûrûbb takarítás, rendszeres vízcsere, erõs szellõztetés és vigyázni a túletetésre.Esetleg algagátló.Én 10Liter vízhez teszek egy evõkanál jódmentes sót is, de errõl változóak a vélemények.
Szerintem is így van, a melegtõl, fénytõl alga képzõdik, és sokszor ez árt a halaknak. Ha meg meleg a víz, persze hogy kipusztulnak, mivel a halak a hûs vizet szeretik. Ez lehet a baj, ne tedd olyan helyre, ahol túl sok a napfény, vagy felmelegedhet, vagy hûsítsd valahogy a vizet. Az algát pedig egy a kövek, homok, vagy akármibe elrejtett(nehogy a halak megkóstolják) algairtó tablettával el lehet tüntetni, vagy a pucolgatás mellett kell dönteni. Természetesen nézz utána, hogy az adott tabletta nem veszélyes-e a halaidra!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, igyekszem majd jobban odafigyelni, remélem ne pusztul el több halunk.
Hát, csak vigyázz rájuk!;)

Létezhet az hogy a halaim nem bírják egymást?

Xifó ami darakórban halt meg

Legjobb válasz: hát elõfordulhat hogy bántják egymást, de neked elsõsorban abban kell gondolkodnod hogy lehet hogy nem gyógyultak meg teljesen és azért volt az elhalálozás. Ha megfelelõ méretû az akvárium és van kaja, akkor maximum a terület bitorlásért mehet a harc, vagy éppen a párzás miatt. Amúgy meg passzolom.

hát elõfordulhat hogy bántják egymást, de neked elsõsorban abban kell gondolkodnod hogy lehet hogy nem gyógyultak meg teljesen és azért volt az elhalálozás. Ha megfelelõ méretû az akvárium és van kaja, akkor maximum a terület bitorlásért mehet a harc, vagy éppen a párzás miatt. Amúgy meg passzolom.
Bizony megehetik egymást! Sajnos az ember nagyon sokszor nem úgy választja a halait hogy mi az ami birja egymást hanem ami tetszik neki. Ha választasz halcsikat akkor mindig kérdezd ki az eladó tanácsát vagy vegyél egy szakkönyvet, mert sok az összeférhetetlenség hiszen nagyon sok halnak teljesen más a származási(eredeti élõhely) helye vagy ha egy helyrõl származnak akkor lehet hogy épp egymásnak zsákmánya. A betegségek függenek a viz hõmérsékletétõl is mert a halaknak nem egyforma az igényük van ami 20 fokon van ami 30 fokon érzi jól magát. De attól is függ milyen sûrûn takaritod, tisztitod a szûrõt, vagy éppen milyen minõségû táppal eteted õket. Az utóbbiból nem adnék fagyasztottat, mert az nem biztonságos. Nekem pl tele lett csigákkal az aksim, de sokaktól hallottam hogy betegek lettek tõle a halak. Javaslom ha már táp akkor sera vagy tetra legyen azok biztonságosak. Ja és hidd el ha egymást megeszik nem tudod befolyásolni azzal hogy több tápot adsz nekik, mert ez nem csak éhség hanem vadászösztön is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!