Találatok a következő kifejezésre: Létezhet, hogy nagyobb a (5 db)

Olyan létezhet, hogy nekem a bal mellem nagyobb mint a jobb a szívem miatt?

Szabad szemmel nem látható, de ha ráteszem a kezemet mindkét mellemre akkor érzem, hogy a bal egy kicsit nagyobb lehet hogy azért, mert ott van a szívem? Vagy ez hülyeség? Másnak is ilyen?

Legjobb válasz: A megfigyelésed igaz - gyakorlatilag mindenkinek nagyobb az egyil melle, mint a másik. A következtetésed téves - ennek semmi köze a szivedhez. Gondolj bele, a szived a bordák ALATT van, a melled meg fölötte. Meg sok mindenkinek éppen a jobb melle a nagyobb.

A megfigyelésed igaz - gyakorlatilag mindenkinek nagyobb az egyil melle, mint a másik. A következtetésed téves - ennek semmi köze a szivedhez. Gondolj bele, a szived a bordák ALATT van, a melled meg fölötte. Meg sok mindenkinek éppen a jobb melle a nagyobb.
A nõk 99, 9%-nak nem egyforma a két melle. De nem a szived miatt nagyobb az egyik ez genetika. Nekem pl a jobb a nagyobb. ruhában nem látható, ruha nélkül igen. Egyébként az embereknem semmi sem teljesen egyforma, se a két agyfélteked, se a szemeid, se a láb méreted. Kis eltérés mindnél van. Örülj hogy a mellednél csak ennyi és nem látható.
És fekve?
persze, ez mindenkinél így van
Minden testhelyzetben más-más. Ezért vannak a szexpozok.
A kérdező hozzászólása: És ha centik eltérnek az is normális?
Igen.
a párom is ilyen, de nézd a jó oldalát, te legalább ülve is tudz állni :D 24/N

Létezhet, hogy a felforralt víz pH-ja nagyobb, mint a sima csapvízé?

Legjobb válasz: Nálunk 7.7 a friss csapvíz, és 8 körüli az egy napos állott víz (párolgás után amikor a klór és egyéb fertõtlenítõ anyagok elillannak belõle, amik a zárt vízvezeték csõrendszerben addig nem tudtak). A forralásnál meg mivel hamarább párolog, ott hamarább megy följebb és lúgosabb lesz szerintem is, de forralt vizet még nem mértem. Ha esõvizet forralnál, vagy egy tónak a vizét, vagy csak szimplán már több napos állott vizet, pl az akvárium vizét, az szerintem már nem menne följebb.

Nálunk 7.7 a friss csapvíz, és 8 körüli az egy napos állott víz (párolgás után amikor a klór és egyéb fertõtlenítõ anyagok elillannak belõle, amik a zárt vízvezeték csõrendszerben addig nem tudtak). A forralásnál meg mivel hamarább párolog, ott hamarább megy följebb és lúgosabb lesz szerintem is, de forralt vizet még nem mértem. Ha esõvizet forralnál, vagy egy tónak a vizét, vagy csak szimplán már több napos állott vizet, pl az akvárium vizét, az szerintem már nem menne följebb.
Nem tudom ilyen kategorikusan kijelenteni, hogy nem létezhet, mert nem vagyok kémikus, de én még eddig csak az ellenkezõjét tapasztaltam, és hallottam is mindenkitõl. Csökken a keménység, és a ph is. Viszont ha ilyet mértél, érdekes lenne, hogy mivel mérted. Mert a ph csak néhány tizedet csökken, és azt, pl csepegtetõs teszttel simán el lehet mérni, még többet is, mert elég pontatlan.
Nagyon is létezhet, rengeteg helyrõl hallottam, hogy az állott víz pH-ja felfelé mozdul. Általában akik jobb minõségû pH tesztet vesznek, azok tapasztalják is a jelenséget. Én gagyi neptunosat használok, az 8 fölött nem mér, így mindig ugyanazt mutatja csapvízben. Több elmélet is van rá, mi okozza, sokan a klórra gyanakodnak, de szerintem a csõben beoldódott légköri CO2-nek is szerepe lehet benne. A forralás ebbõl a szempontból hasonlít a pihentetésre, azaz távoznak közben az oldott gázok, legyen az klór vagy CO2.
Abból a szempontból viszont nem hasonlít a pihentetés a forralásra, hogy forralásnál csökken a karbonát keménység, akár 0 közelire is, és így az összkeménység is jelentõsen kevesebb lesz. És ezzel arányosan a ph is. CO2 bõl meg úgyis ugyanannyi lesz benne, miután az akváriumba kerül, mert egyformán oldódik be a légkörbõl. Tehát ha minden más körülményt kizárunk, és csak a forralást nézzük, attól szerintem lejjebb megy a ph, ugyanannyi co2 mellett. A ph-t meg úgyis 2-3 nap múlva is érdemes mérni, mert akkor mutat valós értéket, ami már stabilnak mondható.
Ha a víz karbonátkeménysége alapból alacsony, akkor a forralás nem változtat ezen sokat. Ismerni kéne ezeket az értékeket. A CO2 a csõben nagyobb mértékben képes beoldódni, mert nyomás alatt van. A vízmûvekben bekerült buborékok a csõrendszerben beoldódnak a nyomás hatására, és kiválnak amikor kijönnek a csõbõl. Abban teljesen igazad van, hogy a pH-nak csökkennie kéne, de nagyon sokan tapasztalták az ellenkezõjét, így valaminek még kell lennie a dologban.
Akkor a CO2 távozása lesz az, mert nálam a karbonát keménység is 14 körül van, tehát van hova lágyulni forraláskor. Mondjuk nem mostanában volt, hogy ilyenekkel szórakoztam, de nekem biztos lejjebb ment egy kicsit a ph. Azt lenne jó tudni, hogy ilyen esetekben, ha nõ a ph, akkor pontosan mennyi a ph a sima csapvíznél, az akváriumba kerülés után 1 nappal, meg a forralt víznél, szintén akváriumba kerülés után 1 nappal. Mert úgy mindkettõre hat a nyomás változás, és ha valami eltérés van, akkor az csak a forralástól lehet. Na mindegy, akkor a lényeg végül is az, hogy létezhet!

Létezhet, hogy a párkányon lévő virágoktól nagyobb pára van ezáltal jobban jön elő a penész is?

Legjobb válasz: Nem igazán. Egy jól kialakított ablak esetében a növényzet egyszerûen nem számíthat semmit. Ha ilyesmit tapasztalsz, ott biztos, hogy más a gond. Hõszigeteletlen fal és légzáró mûanyag ablak, illetve hõszigetelt fal és huzatos ablak környezetében szokott ez kialakulni. Arra gondolj, hogy a pára mindig ott csapódik le (és okoz nedvesedést, ami a penésznek kedvez), ahol hideg és meleg felületek találkoznak. Tehát ha a szobádat határoló egyes szerkezeti elemek hõátbocsátása közt jelentõs a különbség, akkor a találkozásuknál le fog csapódni a pára, és megjelenhet a penész.

Nem igazán. Egy jól kialakított ablak esetében a növényzet egyszerûen nem számíthat semmit. Ha ilyesmit tapasztalsz, ott biztos, hogy más a gond. Hõszigeteletlen fal és légzáró mûanyag ablak, illetve hõszigetelt fal és huzatos ablak környezetében szokott ez kialakulni. Arra gondolj, hogy a pára mindig ott csapódik le (és okoz nedvesedést, ami a penésznek kedvez), ahol hideg és meleg felületek találkoznak. Tehát ha a szobádat határoló egyes szerkezeti elemek hõátbocsátása közt jelentõs a különbség, akkor a találkozásuknál le fog csapódni a pára, és megjelenhet a penész.
Az 1# válaszoló igazat írt, szerkezeti gond okozza a pára megjelenését. Ilyen esetben a külsõ hõszigetelés a megoldás. De mivel hirtelen biztos nem fogtok nekiállni szigetelni, így a ház páraterhelésének a csökkentésével lehet a penészt valamilyen szinten kordában tartani. Emiatt érdemes lenne kivinni a házból a növényeket, pl nyári konyhába, garázsba.....kint szárítani a ruhát valahol....szellõztetni többet...stb.... Tehát, nem a virág okozza, de hozzájárul kicsit, ront a helyzeten. Üdv. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Nos. Az ablakok most lettek kicserélve, ajtók is jól szigetelõ 5 légkamrásokra, mûanyagra. Laminált padló is új lett, ahol terjed a penész az a kisszoba ahol betonozva is lett azon van kis szivacsszerû akármi és úgy laminált padló. A másik hely a nappali ott kicsit meg is értem a spejzajtó maitt (közelében van) . Többi szobában megmaradt a régi parketta a laminált alatt és nincs penész. Ablakok legtöbbjénél reggelre gyöngyözõ víz, állandóan le kell takarítanom, hetente két helyen penészt kezelni. De jövõ télre beszerzek mindenhova szellõztetõ rendszert amit ablak fölé építenek állítólag az jó lesz. A ház vályog , nincs kívül szigetelve.

Létezhet, hogy jóval nagyobb a gyerek, mint a korának megfelelően kellene?

5 hetes terhes vagyok a számok szerint, a baba pedig 10 mm, ami egy 8 hetes gyereknek felel meg. Normális ez? Az orvos nem mondott semmit.

Legjobb válasz: Lehetséges ilyen, fõleg ha terhesvitamint szedsz, mert attól gyorsabban nõ/ fejlõdik. Én 6hetes vagyok, de látszik a hasam alja pedig nem vagyok egyeltalán hájas csak a hasam nagy(méhem). Édesanyám orvos, azt mondta a vitamin miatt van (elevitet szedek) de 3. hónap után váltok a gravidára vagy minden másnap veszek be az elevitbõl. Agggódnod szerintem nem kell!!!

Lehetséges ilyen, fõleg ha terhesvitamint szedsz, mert attól gyorsabban nõ/ fejlõdik. Én 6hetes vagyok, de látszik a hasam alja pedig nem vagyok egyeltalán hájas csak a hasam nagy(méhem). Édesanyám orvos, azt mondta a vitamin miatt van (elevitet szedek) de 3. hónap után váltok a gravidára vagy minden másnap veszek be az elevitbõl. Agggódnod szerintem nem kell!!!
5 hetesen nem a baba, hanem a petezsák méretét adják meg, így a 10 mm, mint megadott érték, teljesen normális. Ebben a korban (4-6 hetesen) az embrió mérete még annyira minimális, hogy gyakorlatilag kimutathatatlan. Az elsõ trimeszterben, de legalább a 8-9 hétig gyakran számolnak így, t.i., hogy külön megadják a petezsák méretét és külön a benne lévõ magzat méretét. Ez lesz az ún. CRL érték (ülõmagasság), ami a terhesség végéig meghatározó adat lesz. Szóval a 10-11 mm valóban egy kb. 8 hetes magzat mérete, 5 hetesen a petezsák ekkora.
Mindenképpen kell számolni azzal, ha magzatvédõ vitamint szedsz, illetve ha eleve alkatilag "nagyobbak "vagytok a férjeddel. Én az elsõ gyermekemmel is így jártam, félidõben már abbahagyatták velem a vitamint és minden értékem a normál érték felett volt (BPD, FL, stb.)Gondoltak arra hogy elszámolták, utána arra hogy a cukorral van gond. Aztán a kiírt idõpontban született meg a fiam 6 évvel ezelõtt 4500 grammal és 61 cm-rel. Most 35 hetes kismama vagyok, a helyzet ugyan ez, csak pepitában, most voltam ultrahangon, 38.hetesnek felel meg ultrahang szerint. Megint végigjátszuk a vércukormérés összes esetét (terhelés, keresztmetszet)holott én tudom hogy nincs gond a cukrommal, otthon is mindig mérem, el sincs számolva az ideje, ilyen nagy baba lesz megint. Az a lényeg hogy a kicsinek ne legyen semmi baja!
A második hozzászólóval értek egyet. 5 hetes korban még nem magzatméretrõl, hanem petezsákméretrõl beszélnek, és ez a 10 mm a terhesség korának megfelelõ petezsákméretet jelenti, maga az embrió ilyenkor még csak kb. 2-3 mm. Természetesen alkati tényezõk és esetleg a terhesvitaminok is befolyásolják a magzat, a baba méretét, de esetedben szerintem arról van szó, hogy nem magyarázta el a doki, hogy mit jelentenek a számok a leleten. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!