Találatok a következő kifejezésre: Lényegében kik arról, hogy kinek (3 db)

Lényegében kik döntenek arról, hogy kinek az arcképe legyen egy-egy bankjegyünkön? És miért "vonták ki a forgalomból" az irodalmi alakokat?

Ma kezembe akadt néhány régi bankjegy. Ady és Pet?fi is rajta volt egy-egy bankjegyen. Mostmár nincs irodalmi alakot ábrázoló pénzünk. Ennek mi lehet az oka? Véletlen? És ki dönt egyáltalán arról, hogy kit ábrázoljon egy bankjegy?

Legjobb válasz: http://papirpenz.hu/forint

Jogos! Mostanában történelmi személyek vannak rajta. Ami érdekes: az érmék hátulján (fej részén) néha olyan virágok, madarak vannak, hogy az átlag magyar azt se tudja, mi az a gaz.

Nem az lenne a lényeg, hogy az anyukák segítsék egymást? A tanácsokat pedig vagy megfogadjuk vagy nem. Vagy nincs igazam? Az oldal lassan arról szól, hogy ki tud jobban beszólni a másiknak, ha nem ért egyet vele.

Mostanában egyre inkább azt látom, hogy hihetetlen stílusban kommunikálnak egyesek. Ha ezt vki szóvá teszi, rögtön kap is érte. Nem nagyon értem...

Legjobb válasz: Szia! Teljesen egyet értek, de én úgy vagyok vele, hogy nem kell a beszólásokat figyelembe venni. Nem ér az egész annyit, hogy idegesítsem magam, úgyis mindenkinek a saját igaza a szent. Egyeseket pedig nem lehet meggyõzni arról, hogy valakinek lehet eltérõ véleménye. Ez van, nem vagyunk egyformák (szerencsére) :)

Szia! Teljesen egyet értek, de én úgy vagyok vele, hogy nem kell a beszólásokat figyelembe venni. Nem ér az egész annyit, hogy idegesítsem magam, úgyis mindenkinek a saját igaza a szent. Egyeseket pedig nem lehet meggyõzni arról, hogy valakinek lehet eltérõ véleménye. Ez van, nem vagyunk egyformák (szerencsére) :)
Szia! Teljesen igazad van, egyetértek veled. Már elgondolkodtam én is, hogy felteszem ezt a kérdést valahogy. Már néha ott tartottam, hogy csak olvasgatok, és nem írok semmit. Olyanokért lepontoztak, beszóltak, hogy a hajam égnek állt! Pl. azért, mert leírtam, hogy milyen pelenkát használunk, vagy miket eszik a babám. Õrület! Akkor most talán nem kéne semmit írni? Vagy mire jó ez az oldal? Mert mostanság már csak a beszólás, leszólás, acsarkodás folyik itt. Pedig itt pont azért vagyunk ennyien, hogy tanácsokat, véleményeket kérjünk egymástól, amit vagy elfogadunk, vagy nem. De ha még nemis tetszik a másik véleménye, akkor sem kéne nekiesni! Már néha kezdek ráunni az egészre, pedig nagyon szeret(t)em ezt az oldalt.
Az elsõ vagyok. Végi pontoztam mindenkit, természetesen pozitívan, de az igazat megvallva marha kíváncsi lennék ebben a témában egy olyan véleményére is aki rendszeresen pontoz le másokat ok nélkül, vagy lehurrog másokat. Ti nem így vagytok vele???
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Ha írok egy választ, rengetegszer lepontoznak, olyanokért, hogy nekem monjuk nem sírós a babám. És akkor kapom a cikizést, hogy minek hazudok. pedig max. a tapasztalatomat írom le, jó szándékkal, hogy nálunk mi az, ami bevált. Végülis erre lenne ez az oldal. Aztán mindenki azt a tanácsot fogadja meg, amit õ maga jónak lát... Kár, hogy divat lett egymást leszólni.
Én a dietetikus vagyok megint. Nem mindig írom alá így, mert van amikor a saját tapasztalatom írom le és nem a szakmai ajánlást vagy véleményt. Nem akarom megkeverni ezzel az anyukákat. De mindegy ha aláírom ha nem az én véleményem is lehurrogják. Szánalma, hogy gyereke anyukák milyen mélyre tudnak süllyedni. Milyen alapon oktatjuk ki egymást. Hiszen senki sem tökéletes és tévedhetetlen, s minden baba, gyerek más-és más.
na igen... ez a lepontozás... ha nem írod alá, h pl. doki vagy, akkor mindjárt szart sem ér a válaszod. felháborító. és a stílus, ahogy egyesek képesek reagálni...
Én még azt is megfigyletem, hogy sokan inkább fórumozásra használják az oldat. Ilyenkkel, hogy ki ismeri x.y dokit, vagy ki mikor szül stb. Erre ott van a Hoxa. Az már más ha valakit izgat egy kérdés és felteszi. Tény, hogy néha huszadszor kérdezik meg kismamák, hogy adott dolgot pl ehet-e a gyerek , a kisbaba. De inkább ilyen kérdéseket olvasnék. Én dietetikusként igyekszem mindenkinek hasznos válasszal szolágni, de rendszerint a nagyokosok lepontoznak. De sebaj. Remélem a kérdezõnek segítek a többi nem fontos. Dietetikus
Egyetértek veled!! Nem olyan régen kérdeztem valamit amire semmi válasz nem jött, pedig fontos lett volna, mert az orvosom is szabadságon volt.De a lefikázás meg a lepontozás az megy mindenkinek.Én sem értem miért van ez.Pedig ez az oldal nem errõl szolt nagyon sokáig.
én sem írok és nem is válaszolok szívesen, mert csak a lehurrogás jön utána. inkább kérdezek anyukámtól, õ legalább nem mondja, hogy nem is vagyok, anyuka, meg milyen anya vagyok??? stb... régebben nem ez volt, mostmár inkább fel sem jövök az oldalra, csak ritkábban.
Szia! Teljesen egyetértek veled! Az emberek nem képesek tiszteletben tartani a másik vélemyényét. Az a baj, hogy mindenki szentül megvan gyõzõdve arról, hogy õ a legokosabb és legügyesebb anyuka. Én már nem szívesen kérdezek vagy válaszolok senkinek, mert ha valakinek nem tetszik amit írok, rögtön lehurrog. Szomorú amúgy, hogy ez az oldal elvesztette a jelentõségét és arról szól hogy bántják egymást tápszeres-anyatejes, császáros-természetesen szülõ, stb anyukák. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, a kérdezõ meg majd eldönti, mit fogad meg belõle. Szerintem. De tényleg ne szólogassunk már be egymásnak!
degogyisnem:) )) hirtelen eltûntek a kevésbé kedves emberek!!!!
A kérdező hozzászólása: Ezt tapasztalom én is, ezért tettem már fel a kérdést. Bár nekem fura, mert itt majdnem mindenkinek van gyermeke, az ember feltételezné a kedvességet, de errõl mostanában szó sincs. tök elkeserítõ.
Engem nem is erdekel a pontozas, mert attol, hogy en valamit maskeppen csinalok es nem ugy, mint azok az anyukak akik azt a bizonyos kerdest olvassak, azert meg nem azt jelenti, hogy en rosszul csinalok valamit. Mindenki kitapasztalja, hogy az o babajanak mi a jo, es ugy csinalja. A beszolok meg biztos nem szolnanak be tobbet, ha ala kellene irjak a nevuket, de hat igy nevtelenul lehet mast cikizni. A valaszolok mind jo indulatbol kellene valaszoljanak, sajat tapasztalataikbol, es nem azert, hogy masnak ezzel beszoljanak. Azok pedig, akik mast lepontoznak, legalabb irjak le, miert, vagy irjanak hasznos valaszokat. Meg azt sem ertem, hogy miert kell azt a valaszt lepontozni, amiben egy anyuka oszinten irja le azt, hogy vele mi tortent, es neki mi a tapasztalata.
Igazad van. Én attól vagyok készen, amikor valakinek van valami "elve", hogy mit hogyan csinál, vagy nem csinál. És akkor egy kérdésre olyan válasz is érkezik, ami esetleg az õ elvével ellentétes, de semmi bántót nem írnak, és akkor olyan stílusban lehurrogják, mint a fene, közben az a válasz is segítõ szándékkal érkezett, és nem is lehet megmondani, hogy kinek a módszere jobb. Hiszen minden baba más, van akinél ez jön be, van akinél az. A kérdezõ dolga, hogy eldöntse, melyik tanácsot fogadja meg.
tényleg van, mikor sokan ugyan azt a dolgot kérdezik, de inkább 1 nap leírom sokszor amit én jónak látok minthogy azt olvasgassam, hogy hol vannak a júliusban szülõ anyukák pl?? én volt amire már 0%-ot kaptam, pedig anyukám eü dolgozó és tõle tudom amit írtam. Néha nem is szörnyû, hanem nevetséges az egész.
A kérdező hozzászólása: én is ezen akadok ki... nagyon mélyre süllyednek. Köszi:) ez az ami igazán kifejezi amit írni akartam:) )
A kérdező hozzászólása: legalább nem vagyok egyedül a gondolatommal.
És azt észrevettétek, hogy napok óta sokkal kevesebb kérdés érkezik??? és sokkal több a nem megválaszolt is. régebben nem nagyon láttam olyat, hogy nem érkezik válasz 1 kérdésre. gondolom sokaknak elege lett...
Talán a Zeitgeist?
Zeitgeist-ra tippelek én is, bár van még pár ilyen...
the corporation
ha szereted az ilyet, akkor a jutúbon nézd meg az Üzenet-et is. az is ilyen leleplezõs, összeesküvõs, csak ott a sátánisták irányítanak minket:) .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!