Találatok a következő kifejezésre: Lázas a az orvos (19 db)

igen eltarthat, vegyél be lázcsillapitót!ORVOS!
A kérdező hozzászólása: Ma van Szombat és még a himlõben 3. napja vagyok benne.Hétfõn lenne egy színpadi fellépésem.Visszamondjam?tegyük fel a lázam ha elmúlik, visszamondjam akkor is?
Az én kislányom most gyógyult meg, nemrég. Szerintem ne vidd az orvoshoz. Ha láza is lesz akkor mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: mennyi ideig volt bteg?és mivel hogyan kezelted?kösz a választ

Ha az 1. természetes szülésem után hosszú volt a felépülés, lázas voltam, gyermekágyi gyulladásom volt stb. , akkor kérhetem a 2. nál a császárt? És mi van ha a fogadott orvos ezt ellenzi, mondván egészséges terhes vagyok és nem kell operáció ezért?

Nekem annyira sokáig tartott a felépülés,h félek ujra szülni.Az összes energiámat felemésztette és 1 évig szenvedtem utána,ezért gondoltam,h jobb lenne ha most császárt kérnék.De ha nagyon ragaszkodom hozzá,az orvos csak hajlandó lesz császározni ...?

Legjobb válasz: drágáim, nem az volt a kérdés, hogy kérje-e, hanem, hogy kérHETI-e. Hetekig húzódik a seb? Hát, inkább húzódjon hetekig, mint egy évig minden baja legyen. Olyan orvost kell keresni, aki belemegy. Mielõtt megfogadod, elmondani mit szeretnél. Ha nem megy bele, kell keresni másikat. Fogsz találni olyant, aki megcsinálja. Én teljesen megértelek!

drágáim, nem az volt a kérdés, hogy kérje-e, hanem, hogy kérHETI-e. Hetekig húzódik a seb? Hát, inkább húzódjon hetekig, mint egy évig minden baja legyen. Olyan orvost kell keresni, aki belemegy. Mielõtt megfogadod, elmondani mit szeretnél. Ha nem megy bele, kell keresni másikat. Fogsz találni olyant, aki megcsinálja. Én teljesen megértelek!
Lehet császár után még roszabb lenne, én örültem hogy mozogni tudok, hetekig húzódott a seb, stb.Beszélj császáros anyukákkal, ki hogyan élte meg, és kérdezd meg a doki véleményét is, mert lehet hamarabb tullennél a szülésen, de utána elhuzodhat ugyanugy a felépülés.
Kerdezd meg a dokit, vagy ha tudsz menj maganklinikara. En soha tobbet nem hagyom magam lebeszelni a csaszarrol. A termeszetes szules nekem is eletem legszornyubb elmenye maradt es mig a csaszaros anyukak jol elvoltak korulottem en meg a gatsebemmel is szenvedtem vagy masfel hetig. En mondjuk meg egyszer ezt nem csinalom vegig, meg csaszarral sem, de neked azt javaslom addig menj, mig nem talalsz vkit, aki megcsinalja. Maganklinikan nekem amugy automatikusan, keres nelkul felajanlottak...csak hat egy ba.om voltam es nem eltem a lehetoseggel, mert elhittem, hogy a termeszetes a jobb.
Dragam, csaszar utan sokkal hosszabb a felepules, kerdezz meg batran akarkit, meg az orvosod is megmondja... ezzel az indokkal biztos nem csaszaroznak meg
Elméletben nem lehet választani, de van olyan orvos akivel meglehet beszélni. Mondd el az orvosodnak az aggályaidat, hátha.
Szia, én is abszolút megértelek és ezzel a problémával küzdök... Nekem is botrányos volt a természetes szülésem, az elsõ 3 három hónap pedig kritikus. Sem ülni, sem állni, sem járni nem tudtam, nem gátsebem volt, hanem full végig repedt a hüvelyem! 4 óra kitolás és 2 óra varrás után örökre elment a kedvem a szüléstõl... De! Szeretném, ha a gyerekemnek lenne testvére, így most 2 és fél év után újra terhes vagyok. Próbálom elhessegetni a gondolataimat a szüléssel kapcsolatban, de azért a véletlenre sem bízom. Utána néztem a neten, h melyik kórházban a legmagasabb a császár arány, ott kerestem egy fiatal dokit, akinek elmondtam a problémám. Meghallgatta, megértette, azt is elmondta, hogy ebben az esetben õ megcsászározott volna, de alapvetõen természetes szülés párti. A terhesség elõre haladtával meglátjuk majd mi lesz... Biztos, ami biztos, szedem az Elevitet, remélve hogy jó nagyra nõ majd... ÉS hiszem, hogy bárhogy lesz, csak jobb lehet!
Ha császárral szülsz, akkor is felléphetnek ezek a problémák. De egyébként kérheted, minden csak pénz kérdése...
Én is hamar felépültem. 12 óra múlva megkaptam végleg a fiamat, addig 2 óránként hozták és 1 ágyasban elvoltunk, pedig elsõ baba volt. Ha lesz tesó, már elõtte lebeszélem a dokimmal, rettegek a természetes szüléstõl, mert a császárom abszolút jó élmény mindkettõnknek.
Én meg természetes szülés után 2 napig véreztem és elsõ perctõl el tudtam látni a babámat, sima ügy volt...:) Tehát minden szülés, minden császár más és más. Biztos van olyan, aki jó pénzért megcsinálja. Csak találni kell. Sajnos vagy nem sajnos.
"kerdezz meg batran akarkit" 2 nap alatt felépültem császár után, úgyhogy errõl ennyit.
Császáros voltam! Szó szerint kutyabajom nem volt! Már aznap törökülésben ültem az ágyon, másnap már sétáltam a büfébe kávézni. A babám egy fertõzés miatt átkerült a koraszülöttre antibiotikumos kezelésre, ami a másik épületben volt. Napi ötször sétáltam át minden nap és simán bírtam. Szóval szerintem én a sima szülés után jobban szenvedtem volna! Tehát nem mindenki "hal" bele a császárba sem. Ha ennyire rettegsz, akkor beszélj a dokiddal. Mert az sem lenne a legjobb, ha szülés miatti félelem elrontja az egész terhességed!
Kérheted, max nem csinálja meg. Engem császároztak, a hasam néha még mindig fáj (2 év telt el), fél évig nem bírtam hajolni, mert valamit eltaláltak a gerincemben, levegõ szorult a lapockám alá ami miatt hónapokig nem bírtam felemelni pár cm-nél tovább a karom, allergiás lettem valamire, 1 hónapig tele volt kiütéssel mind a 2 lábam... Szóval a császár sem egy leány álom.
A gyerekagyi laz ritka de sulyos GBS A fertozes Gyerekagyi gyulladas meg sulyosabb egy csaszar utan hiszen ot taz egesz hasat kinyitottak es a bakterium kiterjedhet a hashartyara es a belekre is vegeredmeny gyerekagyi vermergezes GBS A bacitol kiindulva. A kovetkezo szulesnel lehet bolcs dolog antibiotikumot adni mar a vajudas alatt es termeszetessen szulni.


Ha lázas a gyermeked még aznap elviszed az orvoshoz?

3 éves lányom lázas (38,4), semmi más betegségre utaló tünete nincs.

Legjobb válasz: 38,4-nél elvinném, fõleg ha hétfõig (4 nap!) nincs rendelés. Én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen felesleges, mint nem viszem el, és baj van... Õ meg ezért kapja a fizuját... 37,5-nél én is várnék.

38, 4-nél elvinném, fõleg ha hétfõig (4 nap!) nincs rendelés. Én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen felesleges, mint nem viszem el, és baj van... Õ meg ezért kapja a fizuját... 37, 5-nél én is várnék.
Ha az én 2 évesem lázas, akkor mindig telefonálok rendelési idõben a gyermekorvosának (vagy aki a rendelõben felveszi a telefont). Elmondom a tüneteket és megkérdezem, menjünk-e. Mindig igen a válasz, egy gyerek ok nélkül nem lázas, látnia kell orvosnak. Én örülök, hogy ilyen lelkiismeretes orvosok dolgoznak a rendelõnkben.
Én nem viszem el, ha aznap lázas lett. Nálunk nagyon jó az ügyelet, így oda vinném. Van külön gyerekorvos, és mind a környékbeli gyerekdokik rendelnek, akiket ismerek. De ha nálatok nem ilyen jó a helyzet, vidd el. Abból baj nem lehet.:) Fõleg 3 éves, már nagy. egy babát elvinnék. AMúgy az én gyerekeim is mindig hétvégére betegednek meg.:(
Inkább vidd el most! Lehet talál valami mást is nála! Inkább nézzen hülyének az orvos. Minket hajnal 4-kor a gyermekorvosi ügyeletrõl szinte kidobtak, hogy be mertem vinni a 10 hónapos gyerekem 39, 2 fokos lázzal eredménytelen borogatások, és hûtõfürdõ után.....:(:( Legyen otthon mindenféleképpen Nurofen. Minden jót!
Bár olvasva a többiek válaszát, meg hogy csak 7fõn rendel (nálunk minden nap van vagy egészséges vagy betegrendelés), akkor inkább vidd. Hülyének nem nézhet, és abban igazuk van a többieknek, h azért van, azért gyerekorvos, h ránézzen a gyerekedre!
Én is elvinném, fõleg azért, mert hétfõig nincs is rendelés. Meg hát amúgy is, tényleg nézzen hülyének inkább, minthogy hétvégére rosszabbodjon az állapota én meg szidjam magam, hogy miért nem vittem el. A láznak oka van.
Elvinném az orvoshoz, mert ezért van. Ha elküld ugyanazzal a szöveggel, legalább nyugodtan jövök haza, hogy nincs semmi baj.
szia! 38, 4-re a mi gyerekorvosunk azt mondja, hûtõfürdõvel, vagy vizeslepedõvel vigyem le, és csak, ha az nem használ, akkor adjunk neki lázcsillapítót. Nekünk az ilyen gyenge láznál a Nurofen vált be (ha éjszaka lázasodik be én nem hûtõfürdõzöm, csak adom neki a gyógyszert...), de ha 39 fölé megy, már adom is neki a Cataflam-ot, mert csak az viszi le onnan. Hangsúlyozom, ez vált be az én kislányomnál - minden ember más. Én akkor szoktam az orvost felhívni, ha már második napja lázas. Ha meg elkezd köhögni, vagy a lázon kívül bármi mást észreveszek rajta, még aznap viszem a rendelésre, mert míg nincs a lázon kívül más tünet, addig nem tud rá gyógyszert adni. És NEM elsõsorban antibiotikumot ad! Neki szinte kizárólag felsõ légúti megbetegedései vannak, hát a Tantum Verde spricnijébõl mindig van otthon. És emellett hasznos, ha náthás, a tengervizes oldat spray is. Annak nem tudom fejbõl a nevét, de több fajta van, és ugyanolyan jók. Jobbulást a picurnak!
Szia! Nekem azt mondta a gyerekorvos, h 3 hónapos korig bármi van hívni kell/vagy menni. Utána elõször megpróbálni a lázat csillapítani, de ha más tünet nincs, akkor nem kell rohanni. Egy 3 évesnél is ez van. Próbáld csillapítani a lázát és ha nem lesz rosszabbul, akkor nem kell elvinni. (viszont ha marad a láza vagy közben elkezd köhögni, folyik a nózija, akkor már igen)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Elmentünk az orvoshoz, piros a lányom torka. Gyógyszert nem kapott, de ha még szombaton is lázas lesz, akkor be kell vinni az ügyeletre ahol írnak neki antibiotikumot.
Kalciumot miert? nem C vitamint?
plussz csökkenti az allergiás tüneteket:orrfolyás, tüsszögés stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Én nem viszem még ilyenkor viszont ha sûrûvé válik az orrváladék akkor vidd el!Ha van otthon calcium akkor 3-szor felet szoktam adni teába.Folyamatosan szívd az orrát!Ha a torka sem piros akkor szerintem nem kell dokihoz rohanni!
esetleg ezek alergiás tunetek is lehetnek, ha nem rosszabbodik viszont még mindig tusszog és folyik az orra esetleg enyhul majd újra elojon akkor vidd el dokihoz, és ellenorizzék.
A kalcium a folyadékveszteség miatt kell!Mivel klf.elektrolitok távoznak a szervezetbõl megfázás során ezek pótlására nagyon jó!3-szor fél ampulla elég.
A kérdező hozzászólása: Tiszta dudor neki az ínye!
Ha a láz nem egész napos én nem kúszik 38, 5°C fölé, és rendesen eszik, iszik, nem köhög, nem folyik az orra, rendesen pisil-kakil, nem fáj a hasa, akkor lehet lázzas a fogzástól. Kétgyermekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha csak náthás-folyik az orra-nem lázas nem köhög, akkor is elviszitek az orvoshoz a gyereket? 1, 5 éves.

Legjobb válasz: szia!Én el szoktam hogy hallgasa meg, de mindig ugyanazt adom neki gyógyszerekbõl, ha kell. De volt hogy náthás volt,elvittem és a torokgyuszija is volt. Szerintem vidd el, bár nem tudom mi a normális.

szia!Én el szoktam hogy hallgasa meg, de mindig ugyanazt adom neki gyógyszerekbõl, ha kell. De volt hogy náthás volt, elvittem és a torokgyuszija is volt. Szerintem vidd el, bár nem tudom mi a normális.
Na, én nagy vagányan azt gondoltam, hogy ne tömjék gyógyszerrel a gyereket, én nem viszem el. Meg úgyis szopik, az jó, állítólag. Na, 5 hetesen összeszedett egy náthát, hiába szívtam az orrát, az intenzíven kötöttünk ki 2 nap múlva légzésfigyelõn. Azóta én mindig elviszem a gyereket, nézze meg a doki. Van, amikor csak kalciumot meg orrcseppet ír fel. Nem minden orvos ad egybõl antibiotikumot, szerintem ha jó az orvos, érdemes megnézetni vele a kicsit.
Nem kell azonnal rohanni, de jobb, ha látja, mert velünk is volt, hogy azt gondoltam csak nátha, mert mást nem láttam rajta, de anyukám addig piszkált, míg elvittem.Kezdõdõ középfülgyulladása volt, ami egy-két nap múlva már tombolt volna.Így még idejében el lett csípve, de estére így is belázasodott.

Lázas a gyerekem, az orvos nem törődik velünk. Mit tehetek ilyenkor, hova kell fordulnom?

Most voltam a 8hónapos kisfiammal korházba,mert nem ment le a láza(39.6-40 fokos)egész éjjel 5x hivtük az ügyeletett a melletünk lévö kisvárosba hozzáteszem a mi házi orvosunk volt ügyeletbe,de nem jött ki.Azt mondta csilapitsam a gyerek lázát,én megtettem hütöfürdö és hideg vizes lepedöbe burkolás,az utobbi 1ora elteltével(3percenkénti cserével)levitte neki 37 re de félora mulva megint 40volt.de nem jött ki a doki.reggel átvittem a gyereket hozzá a rendelésre(még mindig 40-es lázzal)de nem igazán törödött velünk annyit mondott adjak neki 3lázcsillapitott egyszerre(germicid c kup,pannadol szirup,nurofen szirup)hát elég érdekesen néztem rá.hazamentünk és bementünk a tölünk 8km-re lévö gyerekorvoshoz aki elküldött minket ugy hogy rá se nézet a picir.indok:nem hozzá tartozunk.Igy mehetünk a tölünk 40km-re lévö korházba ahova elvileg tartozunk de ott meg elkértek ezer ft-ot mivel beutalo nélkül hoztam a gyereket(visszakapjuk ha benfogják szlogennel)hát benfogták 4napig bent voltunk...De nem kaptunk pelenkát,se tápszert ezt nekem kellett hoznom..A fözeléket nem mertem neki adni mert ehetetlen volt(spenot tójással,elvileg tójást 1évves korig nem adhato,és krumplimpüré de az egész foghagyma izü volt...Ezt megteheték velünk?Hogy nem látja el semelyik a lázas kisfiamat?

Legjobb válasz: Itt tehetsz panaszt ( Egészségbiztosítási Felügyelet): http://www.ebf.hu/index.php De én ezen kívül a helyedben sürgõsen gyerekorvost váltanék! (Hála Isennek, azt még mindig szabadon választhatjuk, mi sem ahhoz járunk, akihez tartoznánk.)

Itt tehetsz panaszt ( Egészségbiztosítási Felügyelet): http://www.ebf.hu/index.php De én ezen kívül a helyedben sürgõsen gyerekorvost váltanék! (Hála Isennek, azt még mindig szabadon választhatjuk, mi sem ahhoz járunk, akihez tartoznánk.)
Ez egyszerûen felháborító!Válts orvost, hiszen a gyereked a legfontosabb.
Én is felháborítónak tartom! Mi is orvost váltottunk, nem szégyen. Kérdezõsködj a környéken a többi orvosról, valaki még azt is javasolta, hogy akihez mindig a legtöbben várnak, biztos népszerû, tehát jó lehet. Bár nem ez alapján döntöttem, tényleg a mi doktornéninknél várnak a legtöbben.
Érdemes még a játszótéren megkérdezni a mamákat, papákat, hogy hogyan vélekednek a környék gyerekorvosairól, kit ajánlanak.

2 éves babám péntek délután belázasodott és szombaton is lázas volt, ügyleten azt mondta az orvos, hogy torokgyulladás. Tegnap viszont nagyon elkezdett köhögni és tüsszögni, de jókedvű. Lehet a torokgyulladás okozta vírustól a köhögés és tüsszögés?

Vasárnap és hétf?n fáradékonyabb volt, visszavittük a gyermekorvosunkhoz, még picit piros volt a torka.

Legjobb válasz: Persze lehet. Sõt ha fájni fog a torka akkor még enni sem fog.Legalábbis a kislányom 4napig egy falatot sem, inni ivott szerencsére,pedig igazán a kedvére tettem de mégsem.De miután meggyógyult bepótolta. Jobbulást

Persze lehet. Sõt ha fájni fog a torka akkor még enni sem fog.Legalábbis a kislányom 4napig egy falatot sem, inni ivott szerencsére, pedig igazán a kedvére tettem de mégsem.De miután meggyógyult bepótolta. Jobbulást

Jön a foga? ! Hós kisfiam lázas volt ma du, Meg ment a hasa is a védőnő azt monta nem kell a gyereket orvoshoz vinni. Azért vannak ezek a tünetek mert jön a foga.

Most vigyem vagy ne? Amúgy 39 volt a láza a germicid-c lehúzta most nem lázas.

Legjobb válasz: napi 10 pelenkátol van aa gond. Éjszaka ha jól alszik és reggelig nem ismétlödik a láza nincs nagy baj.

napi 10 pelenkátol van aa gond. Éjszaka ha jól alszik és reggelig nem ismétlödik a láza nincs nagy baj.
A kérdező hozzászólása: Napi 10 pellenka? Nem értem kérlek részletesebben elsõ babám. Amúgy naponta csak 4-5 pelluscsere van ma kétszer volt hogy ment a hasa. Akkor tényleg nem kell orvoshoz vinnem?
Ezek valóban lehetnek a fogzás tünetei. Az ínye meg van duzzadva? Én Dologellel szoktam bekenni a babámnak sz ínyét. Azért holnap figyeld, ha lázas marad én elvinném a dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Igen egy kicsit meg van duzzadva meg ki van fehéredve, de nem nyügösködik.
Ha csak kétszer ment a hasa, az nem számít hasmenésnek. Napi 4 fölöttõl... Viszont a fogzástól nem lehet 39 fokos láza! Valami lappanghat benne. Ha reggelre nem javul, vidd el a dokihoz. Lehet torokgyulája is! Az szokott még ilyen magas lázat okozni és egy kis hasmarsot.De inkább ne legyen semmi gond! Nem látom, mennyi idõs a kisfiad?! Anyatejes? Tápszeres? A lényeg, hogy eleget igyon!!! Az láznál nagyon fontos, hogy jól el legyen látva folyadékkal. Majd írd meg, hogy alakult a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Voltunk dokinál még az este az ügyeleten is voltunk mert 23 óra körül megint láza volt 38 és azt monta a doki hogy nem lát neki semmit a torka sem piros és a melkhasán sem hall semmit. Ma voltunk a gyerek orvosnál és azt monta hogy egy kicsit piros a torka más baja nincs írt neki antibiotikumot meg vizeletet kell majd venni tölle. Ma még nem volt láza. Amúgy 4 hónapos anyatejes és most mióta lázas le sem akar róllam szakadni.
A kérdező hozzászólása: Ja és eddig nem kellet neki a cumisüveg és most meg issza belölle a teát nagyon is sokat iszik de azt monta a doki hogy nincs kiszáradva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!