Találatok a következő kifejezésre: Lányom most hetes (57 db)

Mi a véleményetek? A magzat mozgását illetően. Igaz az, hogy a fiúk kevesebbet mozognak, mint a lányok? Van két lányom, most fiúcskával vagyok terhes.18 hetes.

Legjobb válasz: Én pont fordítva hallottam, és bár kislány még nem volt a pocimban, a kisfiam nagyon aktiv 1-1 napot leszámitva! 35 hetes km

Én pont fordítva hallottam, és bár kislány még nem volt a pocimban, a kisfiam nagyon aktiv 1-1 napot leszámitva! 35 hetes km
Én is hallottam, hogy a fiúk lusták, de inkább a terhesség vége felé. Azt nem tudom, hogy ez csak babona-e.
Szia! Ezt meg tudom cáfolni, mert két fiú van a pocimban és szinte egész nap meg sem állnak!:) ) 29 hetes ikres kismami
Szia! Hát nekünk ez az elsõ babánk, ezért nem tudom, a lányok mit csinálnak, de a mi kisfiúnk egész álló nap szinte meg sem áll. Ennél többet már szerintem nem is mozoghatna! Boldog pocakosodást! 23+2 km
Én kisfiút várok. A 28. héttõl befordult és azóta be is lassult, nagyon oda kell figyelnem, h mozog-e!Van nap, h csak egyszer-egyszer nyomkodja ki magát. Üdv.: 33 h km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, hát nem könnyítettétek meg az aggódásomat ez ügyben, mert elég vegyes tapasztalatokat írtatok. Nekem elöl van a placenta, nem tudom, de talán ez is felfoghatja a baba mozgását, meg hát még csak most léptem be a 19. hétbe. Nektek is jó egészséget és jó babavárást.

10 hetes terhes vagyok.4 és fél éves lányunknak most mondtuk el, hogy testvére lesz, de sajnos nem nagyon örült a hírnek. Azt mondta, hogy neki nem kell. Mit tehetnénk, hogy szeretettel várja a testvérét?

Legjobb válasz: Biztos megszokja a heyzetet, az én kislányom is 4 éves, én meg 14 hetes terhes vagyok, de õ nagyon örült, és már várja. Biztos tetszeni fog neki, mikor már nõ a poci, és mozog a baba.

Biztos megszokja a heyzetet, az én kislányom is 4 éves, én meg 14 hetes terhes vagyok, de õ nagyon örült, és már várja. Biztos tetszeni fog neki, mikor már nõ a poci, és mozog a baba.
Mesélj neki sokat a testvérkérõl, hogy majd milyen lesz ha meglesz. Meg mesélhetsz neki arról is, hogy mi történik a pocakodban. Emlékszem, én 3 éves voltam, amikor tesóm született, és akkor vették meg a szüleim A sehány éves kislány c. könyvet, ami pont arról szól, hogy hogyan születik a kisbaba, de a legkisebb gyerekeknek szólóan. Mesélj neki arról, hogy õ is pont úgy volt a hasadban, mint a kisbaba. Vidd magaddal, amikor a kicsinek veszel valamit, és kérd ki a véleményét bizonyos dolgokban, engedd néha, hogy õ válasszon pl. két ruha közül, vagy hogy milyen mintájú takarót vegyetek, ilyesmik. Ha van türelme egy kis sorbanállláshoz, akkor talán vidd magaddal amikor ultrahangra mész, persze amikor már nagyobb a baba. Szóval vond be az elõkészületekbe, aztán pl. vehetsz egy falinaptárt és megmutathatod a kislányodnak, mikorra vagy kiírva szülni, melyik az a nap, és kérj meg minden családtagot, hogy tippelje meg, ehhez képest melyik nap fog megszületni a baba. A kislány is mutasson rá valamelyik napra a naptárban. Hát nekem ilyesmik jutottak eszembe.
Én márciusra várok, nálunk már várja a kistesót a 4 éves lányom.DE, mi már fél éve emlegetjük ezt a témát és így nem volt idegen neki. Azt mondtuk, hogy õ az ügyes nagy testvér, aki megtaníthatja pl. beszélni, bilizni, mászni stb.Az együtt való felkészülés is remek dolog. Minden nap van valami kedves szava a pocaklakóhoz, pláne, hogy a pici már hall bennünket.Jó dolog az együtt vásárlás, válogatás is. Minden jót
Meg fogja szokni! Vonjátok bele mindenbe, hogy érezze, számítotok rá, és a kicsi is számítani fog rá, mint nagyra, ha megszületik! Ezért is jó a tesó... Ne ijedj meg! AZ csak a javára válik, ha megtudja, hogy nem csak õ van a világon. :-)
Szia.Az én nagy fiam is igy reagált rá kezdetben.Utána ahogy nõt a hasam, már egyre jobban érdekelte a tesó.Most két hónapos a kisebbik fiam és a tesója nagyon szereti!

Lányom most 9 hetes. Egy ideig csak szopizott, aztán egyre kevesebb lett a tejem. Tápszert kap. Tudnék még rendesen szoptatni?

Még mindig van egy kevés tejcsi-de nagyon kevéske (viszont nem apadt le még teljesen-talán ez a szerencsém).

Legjobb válasz: Szia!Én ugyanígy jártam,(járok),mi 4 hetesek vagyunk,nekem azt mondták,minden szopi után fejjem le,így több termelõdik,és én azt is oda adom neki,így kb a fele anyatej.Nekem azt mondták törekedjek rá,hogy legalább ezt tartsam meg,de vissza már nem fog jönni teljesen sajnos.

Szia!Én ugyanígy jártam, (járok), mi 4 hetesek vagyunk, nekem azt mondták, minden szopi után fejjem le, így több termelõdik, és én azt is oda adom neki, így kb a fele anyatej.Nekem azt mondták törekedjek rá, hogy legalább ezt tartsam meg, de vissza már nem fog jönni teljesen sajnos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Most eléggé elszomorodtam:(
szia fél óránként tedd melre 5-6 napon keresztül meg igyál laltoherb teát de van homeopátiás bogyó is azt meg a gyógyszertárban lehet kapni BOIRON nevû cég terméke nagyon jó minda kettõ, de mindenek elõtt a fél óránkénti szopi fáradztó lesz nagyon de hidd el megéri. a tej azért nem apad el teljesen mert amíg még szopik akár egy keveset is addig termelõdik, az elválasztás után (amikor már semennyit nem szopik) 40 nappal apad el teljesen
Szia! Nekem 6 hetesen kezdett csökkeni a tej mennyisége. Ajánlották a More Milk kapszulát, amit ki is próbáltam. Azóta hihetetlen mennyiségû tejem van. Most 12 hetes a lányom és 100g alatt még nem evett. ( sokszor mérem ). Sok sikert. ! Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, teát már vettem:) Homeos bogyót holnap szerzek-és ha ez sem segít akkor beszerzem a másik tablettát. Cicire meg gyakran rárakom. Remélem sikerülni fog:) )
a More milk plus nekem is nagyon bevált, de kellett mellé a Medela SNS (szoptanit) készülék is, mert a lányom jobban szerette a cumisüveget. ezzel a kettõvel viszont pár hét alatt csak anyatejes lett.

Nemrég összejöttem egy lánnyal (most leszünk 2 hetesek) de most a hétvégén elbizonytalanodtam, hogy mit is akarok tőle. Mit csináljak?

Szeretek vele lenni, meg nagyon jó fej, és ezt szeretem benne! De nem tudom eldönteni, hogy mit is szeretnék tőle. Még nem feküdtünk le,de nemsokár le fogunk! Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: nõj fel aztán csajozz hány éves vagy?

nõj fel aztán csajozz hány éves vagy?

Lányok! 7 hetes vagyok és most vettem észre, hogy enyhe barnás folyásom van. Nem tömény, hanem ilyen tojásfehérje szerû és egy két barna folt. Baj van?

Legjobb válasz: Nem, nincs nagy baj, de lásson orvos! Lehet bármi. Leggyakrabban progeszteron hiány, ödéma, hajszálér, stb. Jobb, ha orvos nézi meg!

Nem, nincs nagy baj, de lásson orvos! Lehet bármi. Leggyakrabban progeszteron hiány, ödéma, hajszálér, stb. Jobb, ha orvos nézi meg!
:( hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: sajna egy hét után hajnalban megint elkezdõdött...irány a doki
nekem is volt ilyen, utrotól elmúlt, most 10 hetes vagyok és még nem jött vissza
A kérdező hozzászólása: most jöttem németre járok, fekszek.Most is volt kicsi barna a papíron remélem elmúlik holnapra.aggódok a picikéért azért..aranyosak vagytok, jól esik h írtok és bíztattok:) millió puszi:) vki még kismama itt?
Szia! Veled örülünk! Azért próbáld meg kímélni magad, ne most csináld meg az évi nagytakarítást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.remélem így is marad minden rendben:) pihengetek azért, de hát csinálni kell a dolgokat, nem lehet egész nap feküdni.
Gratulálok a Kismanóhoz! :) )) Örülök, hogy semmi baj! :) ))
A kérdező hozzászólása: Most értem vissza, kaptam ultrogestan hüvelykúpot, nem mondott semmit a barnára, vmi progesteron hiány lehet..10.8 mm a picikém:)
Ennek tényleg sok oka lehet, a hormonhiánytól kezdve egy kis vérömlenyig, megpattant hajszálérig... 98%-ban kezelhetõ, de sajnos, jelentheti vetélés kezdetét is, éppen ezért nagyon jól teszed, ha elmész dokihoz. Reméljük, csak valami apró semmiség ez.
A kérdező hozzászólása: Erre nem gondoltam.Lehet , hogy most lenne itt az ideje. Remélem nincs gond.
Nyugi, ez nem feltétlenül baj, de menj el dokihoz. Nekem is volt és az égvilágon nem lett emmi baj. Úgy magyarázta a doki, hogy a szervezet "emlékszik" és meg akarna jönni, de ugye nem tud. Nem mostanában menstruálnál, ha nem lennél kismami?
tényleg mindenképpen menj orvoshoz
Szinte minden terhes nõnek van folyása, és ez normális, amig szagtalan. De fontos, hogy orvos is megvizsgáljon, mert persze lehet más oka is a folyásnak.
A kérdező hozzászólása: Párom nemsokára vissza ér akkor elmegyünk orvoshoz.Nagyon aggódok, ilyen még nem volt.
A kérdező hozzászólása: meghalt a baba a 7.hétben. szerdán mûtenek:( de nem adjuk fel! köszi h aggódtatok sok puszi mindenkinek.

8 hetes a lányom most 62-es ruhákat kezdtünk hordani. Nyári ruhácskákat milyen méretet vegyek? És őszre?

Legjobb válasz: Hát ezt nagyon nehéz megmondani mert attól is függ hogyan gyarapszik a pici súlya. Meg hány cm-t nõ havonta. de szerintem nyárit már vehetsz 68, 74 méretekben!

Hát ezt nagyon nehéz megmondani mert attól is függ hogyan gyarapszik a pici súlya. Meg hány cm-t nõ havonta. de szerintem nyárit már vehetsz 68, 74 méretekben!
Õszre még ne vegyél, mert nem tudhatod biztosan, hogy milyen ütemben fog nõni. Nyárra szerintem 74-es körül. De a méret sem nagyon mérvadó, mert függ a fazontól és a ruhadarabtól is. Pl. egy kantáros gatyót lehet állítani, de a body-nál nem mindegy, mert ha nagy lóg rajta, ha kicsi meg szorít.
Õszre még én sem vennék neki ruhákat.Tényleg nem tudni addig mekkorát fog nõni.Nyárra 68 esetleg 74-est vennék.A számozásokra pedig nem szabad hagyatkozni.Én már nem a számozást nézem, hanem kb.tudom nagyságra mekkora kell, de segítség képpen viszem magammal a centit.:)
Szerintem nyárra elég lesz a 68-as, és majd csak õszre kell a 74-es ruha. Nem fog már olyan ütemben nõni, mint az elsõ 8 hétben. Az én fiam most 7 hónapos és 70cm, neki is bõven elég lesz a nyárra a 74-es ruhák.
En a tescos ruhakat ajanlom, mind tiszta pamut, es ott a legjobb minosegu szerintem. En a 6-9 hos meretet vennem helyedben, mert a 3-6 ill. 6-9 hos polok hossza ugyan az csak az ujja hosszabb 1-2 centivel de azt fel lehet hajtani es ha no a baba akkor is jo lesz. A farikat is fel lehet hajtani, vagy a naci is eloszor halaszgatya majd mire jo a nagy meleg pont jo lesz rovidnadragkent. Nekem ez a tapaztalatom, mindig nagyobbat veszek es ugy nem novi ki 2 honapos alatt ganem sokaig ki lehet hasznalni. A ruhacskakat is eloszor ruhakent majd harisnyaval vagy rovisnadraggal tunikakent hordta lanyom.
Fiamnál is ugyanez volt, azota is hason alszik. Hasfájós volt, és állitolag igy jobb nekik.
Nálunk is hason aludt mindig. Háton csak sírt, hason szépen elaludt egyedül. Most 8 hónapos, azóta is csak így, esetleg oldalt alszik.
Én is csak a többieket tudom megerõsteni, nyugodtan altasd hason, lányom 15 hónapos és még a mai napig hason alszik. Amikor háton aludt, mindig felkeltette magát a kezével.
Az én fiam is hason alszik 3-4 hetes kora óta. Én úgy voltam nyugodt, hogy kaptunk kölcsön légzésfigyelõt, és azt használtuk/juk. Ne aggódj, nem lesz baja. Átfordítja már ügyesen a fejét, és ha bukik, háton se lenne jobb a helyzet. Az én picim úgy megszokta már ezt, hogy most már bármennyit is forgolódjon, nyûglõdjön is elalvás elõtt, mikor bemegyek betakarni, mindig hason találom. 7, 5 hós baba anyukája
Szia! Én csak nappal altatom hason, éjjel nem merem. Bár csak az elsõ két hétben volt hasfájós, úgyhogy nálunk mindegy lenne, hogyan fekszik. Csak azért forgatom, hogy ne mindíg ugyanúgy feküdjön. Majd, ha nagyobb lesz úgyis õ dönti el, hogy szeretne feküdni. 6 hetes baba anyukája
Sok baba csak hason szeret aludni.Neki úgy kényelmes.Nyugodtan fektesd hasra.Csak arra vigyázz, hogy ne legyen a feje alatt tollpárna, amibe belesüppedhet az arca.
Eleinte én sem mertem hasra tenni, aztán kipróbáltam a nappali alvásnál, és kiderült, h' szépen átfordítja a fejét. Illetve az ágyában kókuszmatrac van, és nem használunk gumilepedõt, tehát nem tud "belefulladni".
Szia! Az én kislányom 2, 5 hónapos, és csak hason szeret aludni. A fejét is mindig forgatja, már elég sokáig emeli a fejét.
Havonta fél kiló bõven elég.
nagyobb babaák nem híznak annyira intenzíven sztem, s ha jól van orvos nem mondja nem kicsi...
Én úgy tudom h heti minimum 150 g-mot kell hízniuk a babáknak-az havi 600-háát ez majdnem megvan, de persze a hízás is egyén függõ.Az orvost kérdezd meg, õ tud majd többet mondani.De sztem elég keveset is eszik...
Elso honapban kell legalabb 800 grammot hizniuk, az elso 3 honapban hiznak tobbet. Szerintem az 1647 gr eleg keves. Doki mit mondott?
Az elso 3 honapban tobbet hiznak, nem heti 150 grammot, hanem akar 300-at is. A minimum 800 grammot az elso honapban pedig dokik mondjak. Altalaban az elso 3, 3 es fel honapban megduplazzak a szuletesi sulyukat.
a fiam most 10 hetes és 6350 g.... 3300 al született, anyatejes... de általánosságban nektek nem kevés, mi vagyunk kicsit nagyok :)

Ha először 16 hetesen lányt mondtak, utána meg 21 hetesen fiút, mind a 3 alkalommal másik orvos, akkor most elhihetem, hogy fiú?

A genetikain a n?doki lányt mondott, utána a saját orvosom fiút, aztán másnap mentem 4d-re, ott szintén fiút mondott a doktorn?.

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút,és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:))

Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút, és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:) )
Szia! Én is hasonlóan jártam, nekünk 18 hetesen azt mondta az orvos, hogy szerinte lány, de látszott rajta, hogy abszolút nem biztos benne. 20 hetes 4D-n viszont rögtön rávágta a doktornõ , hogy ez bizony fiú, nem volt szégyenlõs megmutatta magát.100%-ra mondta!És mi is láttuk szépen a "bizonyitékot"! Utána voltunk a 28 hetes, és 32 hetes ultrahangon, ott is rávágták rögtön, hogy fiú!És ez ugye másik orvos volt, s õ is 100%-ra mondta! Szerintem elhiheted, hogy fiú, mert a kislányból "hamarabb lesz fiú", mint forditva! 33 hetes kismama
Akkor inkább kéket vegyetek mint rózsaszint. Minél késöbb látják és mindél jobb felbontású készüléken annál biztosabb hogy nem a köldökzsinorral keverték össze.
Nekem az orvos azt mondta, a fiú biztos, a lány nem. Mármint ha az ultrahang lánynak látja, az nem 100%, de ha fiúnak, az igen.
nekem 36 hétig lényt mondtak.38 hétre megszületett a fiam.
bocsi a hibáért.lányt mondtak

Múlthéten pénteken az orvos azt mondta, hogy 90%, hogy a baba kislány. Most vagyok 19 hetes! Holnap megyek genetikaira, ott gondolom már 100%-ra megmondják. De ugye hihetek a 90%-nak is? Nagyon szeretnék egy pici lányt!

Legjobb válasz: Szia! Igen hihetsz! Nekem is 18 hetesen mondták elöször hogy kislány! Még nem kezdtünk el vásárolni nehogy végül fiú legyen. 23 hetesen mentem 4d-re és ott már 100% volt hogy kilány!!! 38 hetes kismama

Szia! Igen hihetsz! Nekem is 18 hetesen mondták elöször hogy kislány! Még nem kezdtünk el vásárolni nehogy végül fiú legyen. 23 hetesen mentem 4d-re és ott már 100% volt hogy kilány!!! 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Én már vásároltam, mert nem bírtam magammal, de eddig csak uniszex ruhákat vettem!:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!