Találatok a következő kifejezésre: Kutyakozmetikus szalont háznál nyitni, mi kell (1 db)

Kutyakozmetikus szalont szeretnék háznál nyitni, mi kell a hozzá?

Az OKJ-s végzettség hamarosan megvan, de érdekelne, hogy milyn engedélyekhez és ezáltal költségekhez kötött egy ilyet megnyitni.

Legjobb válasz: Vállalkozói igazolványt kell kiváltanod és egyéni vállalkozóként végezni ezt a tevékenységet, ezáltal fizeted magad után az összes járulékot, azt is amit egyébként a munkáltató fizet és akkor is, ha mondjuk nincs bevételed mert a törvényben meg van határozva a minimum alap. Nézz utánna a dolgoknak az Apeh honlapján, mert így ugye adószámot is kell váltanod és adóznod.

Vállalkozói igazolványt kell kiváltanod és egyéni vállalkozóként végezni ezt a tevékenységet, ezáltal fizeted magad után az összes járulékot, azt is amit egyébként a munkáltató fizet és akkor is, ha mondjuk nincs bevételed mert a törvényben meg van határozva a minimum alap. Nézz utánna a dolgoknak az Apeh honlapján, mert így ugye adószámot is kell váltanod és adóznod.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi kell ahhoz, hogy vállalkozást elindíthasson az ember? Lent.

Alap tőke van egy kevés, és ötlet is, amit nem részleteznék. Viszont nem tudom hogyan induljak el. Többfelől érdeklődök erről. Elsőnek is mi kell ahhoz, hogy valaki vállalkozást inditson el, és mi kell ahhoz, hogy beszerzési áron szerezhessek be árut? Egyéb válaszokat is válok, amire nem tértem ki! Főleg azokét, akik már voltak illetve alapítottak saját céget/vállalkozást stb.

2

Ha én egy év múlva akarok Nemzeti dohányboltot nyitni, akkor megtehetem?

Vagy most már kizárólag azok üzemeltethetnek dohányboltot, akik most nyertek a pályázaton?

10

Tagja vagyok a Google Adsense szolgáltatásnak és arra lettem figyelmes hogy még hónap elején rendesen kattintás alapján számolta a becsült bevételt viszont egy idő után látom hogy volt 11 kkatintás és a bevétel nem változott. Ötlet?

Mellesleg Youtube partner is vagyok és az ott megjelenített bevételek nem látszanak az Adsense oldalon pedig társítva van.

2

Ti mit dolgoznátok a nyáron?

Nem akarok idén nyáron unatkozni. Biztos utazunk valahova de azért nincs kedvem egész nap unatkozni. Szivesen elmennék valahova dolgozni ( pl: virágüzlet, kutyasétáltatás) de nem tudom hogy keressek. Valaki segít? :) 13/L

4

Milyen vállalkozásba érdemes belevágnom?

Leginkább Svájcban érdekelne vagy Németország. Sajnos semmi ötletem nincs, hogy milyen céget alapítsak. A sulival is lassan végzek. De azt tudom, hogy olyanba akarok belevágni ami jövedelmező és elég nagy a profitja

4

Meddig tart hogy egy kis informatikai cég ha lassan fejlődik naggyá fejlődjön?

7

Lehetek e az intel vezérigazgatója?

7

S. O. S. Hogyan nyithatok Büfét?

Milyen engedélyek kellenek?
Mivel kezdjem? Mit kell először intézni?
Pincér végzettséggel nyithatok büfét?
Bármi infónak nagyon örülnék!
Köszönöm

0

Virágboltosok, virágárusok! Õstermelőtől szoktátok venni az árut? Miket és mennyiért?

Nem kell mondjuk az egész palettát felsorolni,csak mondjuk azt,ami mindig kell,és/vagy ami "megéri a pénzét" (pl.: gondolom Én,hogy a tearózsa ilyen - szálasárából kiindulva).

Hobbi szinten virágokkal foglalkozom és nagyon gondolkodom,hogy kiváltom az őstermelőit,de így,hogy csak a virágüzlet áraival vagyok tisztában,nem tudok kalkulálni....

Azt is írhatjátok,hogy mennyiért veszitek,és mi az az árkülönbség,amiért más beszerzési forrásra szívesen átállnátok!?

Köszönöm szépen!

16

Õstermelő vehet palántákat is, azt is elszámolhatja kiadásként (ha azt nem palántaként adja tovább), vagy csak a magot? ÉS MIKET LEHET MÉG KIADÁSKÉNT/KÖLTSÉGKÉNT ELSZÁMOLNI?

Már rengeteg oldalt elolvastam az őstermelők működéséről,de még mindig nem teljesen tiszta a kép,pedig szeretnék belevágni.


Itt az 5.bekezdéstől amiket írnak az valós? Ezek mind elszámolhatók?

Pl.: "Az őstermelő lakásától elkülönített telephelyen a tevékenység ellátásának hatókörében szükséges dologgal és szolgáltatással összefüggő kiadás akkor is elismert költség, ha a dolog, a szolgáltatás személyes szükséglet kielégítésére is alkalmas."

-Tehát ezáltal a telephelyen lehet egy ház is?

"- arányosan vehető figyelembe a fűtés, világítás költsége, a telefon használati díja, HA A LAKÁS ÉS A TELEPHELY NEM KÜLÖNÜL EL MŰSZAKILAG (a házastárs nevére kiállított közüzemi számlák is figyelembe vehetők a költségelszámolás során) "

-Tehát ilyen van,lehetséges?

-És őstermelők esetében is van olyan,mint az egyéni vállalkozóknál,hogy x időre visszamenőleg,a vállalkozás beindítása előtt időszakban számlára vett dolgokat el lehet számolni?

Hogy konkretizáljam a kérdésem,az motoszkál a fejemben,hogyha valami csoda folytán mondjuk sikerülne a munkaügyin elnyernem a 3 millió forintos tőkejuttatást,akkor abból vehetnék egy olyan területet is a gazdálkodásra,amin áll egy ház?
Vagy,ha valami csoda folytán meg tudnék venni valahogyan egy ilyen olcsó, 3-4 millió forint közötti házat telekkel,akkor az költségként ELSZÁMOLHATÓ?
Õstermelői előtt veszem meg akkor is,vagy csak őstermelővé válás után? Egyáltalán elszámolható-e?

Bocsi,hogy végül ilyen hosszúra sikerült és előre is nagyon köszönöm!!!!

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!