Találatok a következő kifejezésre: Kutyát lehet állatkertbe (4 db)

Kutyát lehet vinni az állatkertbe?

Voltam már párszor az állatkertben, mindig volt olyan, hogy látogatóknál volt kutya pórázon. De nem tudom, hogy van e erre valami szabály. Mondjuk hogy csak 5 kg alatti kutyák mehetnek be, illetve kistest?ek, stb. Be lehet vinni kutyát?

Legjobb válasz: Nekem is van 2 kutyám, de eszembe nem jutna elvinni õket az állatkertbe. Minek? Stresszeljem õket, és az ott lévõ állatokat is? Kibírnak otthon egy fél napot nélküled, nem?

Nekem is van 2 kutyám, de eszembe nem jutna elvinni õket az állatkertbe. Minek? Stresszeljem õket, és az ott lévõ állatokat is? Kibírnak otthon egy fél napot nélküled, nem?
Hát nem tudom, hol láttál ilyet, én max. a budakeszi vadasparknál találkoztam kutyasétáltatókkal, sõt, én is kivittem oda a kutyát, de azért konkrétan a vadasparkba vagy a parasztudvarba vagy mi van ott eszembe nem jutott volna bevinni. A kutya nem való állatkertbe és kész.
Nem tudom, melyik állatkertre gondolsz, de nézd meg a házirendjüket, fent van a neten. De szerintem nem lehet bevinni, nem volna logikus, hiszen nem tudni, kinek/minek esik neki, vagy milyen betegségeket visz be a drága állatokhoz. Persze egy csomó kutya nem okozna gondot, de nem lehet bízni a gazdákban...
Igen, miattuk lenne igény és lehetõség is arra, hogy kutyákat engedhessenek be bárhová. Viszont egy ilyen döntéssel az összes olyan ember is jogot kapna a belépésre, akinek kezelhetetlen kutyája van, és sokan élnének is vele. A törvényeket, szabályokat sosem a normális emberek miatt kell megalkotni :)
Akkor ebben az országban ennyire... ilyen emberek élnek? Máshol ez miért mûködik?
Ja, bocs, ezeknek az embereknek nem csak az "igénye" van meg, hanem olyan kutyákkal is rendelkeznek, akikkel ez megvalósítható. Jólnevelt, képzett városi kutyák akik megállják a helyüket tömegben, épületben, utcán, más állatok között.
akkor sem erem fel esszel, hogy a kutyanak mi dolga van az allatkertben, bevasarlokozpontban, etteremben. a kutya kutya, kezeljuk is ugy. lehet szeretni, nevelni, tanitani, de attol meg az marad, ami; kutya. nem pedig ember.
Igen, a kutya az kutya. Neki nincs semmi dolga az általad felsorolt helyeken, hanem a gazdájának van ott dolga. A kutya meg társas lény lévén kíséri a gazdáját, ergo neki is be kellene mennie oda, ahova a gazdája bemegy. A kutya természetes közege az emberi környezet. Miért kellene kizárni belõle? Önzõ egy élõlény az ember! :(
Önzõ lény az ember, igen, mert a kutyának az ilyen helyeken semmi keresnivalója. mert számára idegen közeg, pórázon van, és szó szerint CSAK VAN. Nem futkározhat, nem játszhat, és ahelyett hogy a gazdája, aki állitólag annyira szereti elvinné játszani, pórázon végigrángatja egy állatkertben, vagy egy aszfaltozott belvárosi utcán.
ja, es azt sem ertem, hogy miert (lenne) neveletlen egy kutya, ha megugat(na) az elefantot, vagy ha szaladgal(na) a kozertben. ezek a termeszetes viselkedesformai..
Lehet, hogy a te kutyád "csak van" és rángatod, az enyém boldogan jön velem bárhova, mert szeret mellettem lenni. Ráadásul nem idegen számára a környezet, mert hozzá van szocializálva. Egy falusi hordós kutya számára idegen lenne, de azt nem is viszik sehova. Elég régimódian gondolkoztok... :(
Akik szerint a kutya nem való rendezvényekre és egyéb zsúfolt helyekre, azoknak üzenném, hogy a kutyák igenis élvezik az ilyen helyzeteket, mert rengeteg inger, új szagok érik õket, ismerkednek más állatokkal, emberekkel, t.i. SZOCIÁLIS ÉLETET ÉLNEK, amire igenis szükségük van. Persze azért meg kell adni a lehetõséget ilyen alkalmakkor is, hogy egy félreesõbb helyen kicsit lemozoghassák magukat! Ugyanis sok kutya tényleg ezerrel zizeg, ha elõtte nem tudta kifutni magát. Még az én képzett, engedelmes kutyám is pörög ezerrel akkor is, ha ki lett mozgatva: pl tegnap a Hajógyári szigeten 3 órát sétált, úszott, és utána fel volt pörögve, fetrengett, emberekkel simogattatta magát, ÉLVEZTE a dolgokat. A nap végén láttam már, hogy agyilag elfáradt, mert pótcselekvést talált: mindenféle bogarakat figyelt, kapkodott utánuk. Ez már tényleg az agyi fáradtság jele, ezért nem is tiltottam ezeket a dolgait. Azzal részben egyet értek, hogy boltba, ahol polcokon vannak szabadon pékáruk, oda nem engedik be a kutyákat. A szõrük tényleg szállhat, nem a leghigiénikusabb! Abból is tudom ezt, hogy itthon is akad 1-2 szõrszál a gáztûzhelyen, asztalon :) Ahol sok-sok kutya megfordul, nyilván több szõr akadhat...és sajnos az is tapasztalat, hogy még rutinos gazdák, akik szintén millió helyre viszik kutyájukat, szóval õk sem mindig figyelnek kellõen a kutyára: megszaglászik olyan dolgokat, amiket nem kéne, megjelöl egy-két tárgyat, ami üzletben azért tényleg durva... Ja, még annyit, hogy a mai kutyasulis tanfolyamok elvégzése után kapott oklevéllel rengeteg gazda kitörölheti a sejhaját, mert a kutyáját nem tudja ingergazdag környezetben kontrollálni! Rengeteg példát tudnék erre hozni...elvégzik az alap és közép tanfolyamokat, de nem tudják rendezvényen fegyelmezett viselkedésre bírni a kutyájukat vagy behívni nagyobb bandából...
ráadásul nem mindenki szereti a kutyákat sem. Miért kell rákényszeriteni vadidegen embereket, hogy a közértben elviseljék, ha nem akarják, és miért kéne az anyukáknak megfogni a gyerekek kezét az állatkertben ha ott masirozik egy kutya. gondolom olyan jólneveltek ezek a blökik, hogy éttermeben még véletlenül sem finganának, de ha igen az sem baj, mert a kutya a barátunk az az antiszociális paraszt meg viselje el. Ráadásul ha beviszitek egy gyerekekkel zsufolt állatkertbe, ti vagytok a legjobban felháborodva, hogy az a sok neveletlen hülyegyerek mind megakarja simogatni. Modern kor kutyás gyermekei. ne akarjátok rákényszeriteni mindenkire , hogy viselje el, és fogadja el a kutyáitokat. Ezek szabályok, és pont. nem mehet, és nem mehet .ennyi. menjél vele Ausztriába, hagy élvezze a kutyuska is a shoppingolást.
"ne akarjátok rákényszeriteni mindenkire , hogy viselje el, és fogadja el a kutyáitokat" Ez a baj, hogy ezt a magadfajták kényszerként élik meg. Ausztriában miért nem kényszer? Mert ott másként gondolkoznak az emberek. Nem csak a kutyátlanok, hanem a kutyások is. Máris kevesebb a konfliktus. Nálunk mindenki csak önzõ módon magára godol. Tudod mi a kényszer? Az, amikor az utcán kénytelen vagyok szívni a primitív bagósok füstjét. Na az kényszer! Meg amikor az étteremben a neveletlen kölyök rohangászik körülöttem. Amúgy szerinted az emberek nem szoktak étteremben fingani? Egyébként meg nem kell szeretni vagy elfogadni a kutyámat, csak férjen el tõlünk az a másik és akkor mi sem zavarjuk õt. Bár nekem még senki sem szólt be amikor kutyával voltam a városban, de talán ez annak köszönhetõ, hogy nem is adok rá okot.
Tök jó, akkor te meg vagy gyõzõdve róla, hogy nem élvezi, én meg meg vagyok gyõzõdve róla, hogy szívesebben van mellettem, mintsem hogy otthon legyen önmagában.
Mivel társadalomban élünk, ezért elkerülhetetlen, hogy valamilyen szinten el kell viselnünk a többi ember "hülyeségét" az élet minden területén. Ebbe a kutyák is bele tartoznak, és nem jó érv az, hogy "miért kellene elviselnem más kutyáját", hiszen pont ezért. Egymagadban a prérin nem kellene elviselned sem más kutyáját, sem bármi más rossz szokását, a nagyvárosi élet viszont a kölcsönös elfogadásról és alkalmazkodásról szól, akkor is, ha nem tetszik amit a másik csinál.
A kérdező hozzászólása: Egy biztos, nem megyek az állatkertbe. Legalábbis a fõvárosiba nem, inkább gyûjtök egy-két évet és megyek külföldre, majd ott megyek állatkertbe is. Na nem a kutya miatt, hanem már ott tartok, hogy "csak azért sem", ha fizetne a fõvárosi állatkert, hogy oda menjek, már akkor sem mennék. Egyébként is úgy tudom, hogy az ausztirai állatkertben sok olyan állatfaj van, ami a mi állatkertünkben nincs (például panda). Jobb, tisztább, érdekesebb, olcsóbb, kutya is mehet velünk... Azt sem értem, miért nem csõdölt még be a fõvárosi állatkert nálunk.
Szerintem aki olyan, annak eszébe se jut bevinni a kutyáját. Az oltási könyvet meg lehet ellenõrizni a bejáratnál, ráadásul nem is érintkezik a kutya a benti állatokkal. Amíg tiltva vannak ezek a dolgok, addig nem is lesz látványos változás, pedig már most van egy egyre bõvülõ réteg, akinek igénye, hogy a kutyát magával vihesse vásárolni, étterembe, állatkertbe, nyaralni, strandolni, stb. Mi is és több ismerõsöm is fõként kutyabarát helyekre járunk. Múltkor 4 kutyával mentünk "kocsmázni", de 13 kutyával fogunk nyaralni menni.
Mert nyugaton a kutya tényleg társállat. Itthon még nem lehet bárkit beengedni kutyával az állatkertbe, mert igen nagy százalékuk valószínûleg balhét csinálna, ami senkinek nem hiányzik. Én is remélem, hogy elõbb-utóbb lesz civilizált állattartási kultúránk, de nincsenek illúzióim, jelenleg nem ott tartunk.
Nagyon begyöpösödött gondolkodású még ez az ország (az elõzõ hozzászólásokból is látszik), de talán a gyerekeim vagy az unokáim már a mai nyugati felvilágosultsági szinten élhetnek majd, ha nem is azon az életszínvonalon... Azért vinném magammal a kutyámat, mert a kutya ma társállat. Ez nyugaton nem is kérdés, hanem teljsen alapvetõ dolog.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem. "Lehet- kutyát az állatkertbe behozni? Állategészségügyi okok miatt sajnos nem hozhatják be látogatóink házi kedvenceiket. Ez alól csak az igazolvánnyal rendelkezõ vakvezetõ kutyák képeznek kivételt, amennyiben látássérült embert vezetnek."
A kérdező hozzászólása: Fõvárosira gondoltam. Nem értem, nálunk Mo.-on miért nem lehet semmit sem, külföldön bemehet a kutya is. Azt meg végképp nem értem, ha tilos bevinni kutyát, miért van az, hogy én ahányszor megyek állatkertbe, mindig látok pórázon sétáltatott kutyát egy családdal, babakocsival...
A kérdező hozzászólása: Te képtelen vagy a kérdésre válaszolni, nem?
A kérdező hozzászólása: Magyarországon nem való. Más normális helyeken élelmiszer üzletbe is be lehet vinni és állatkertbe is. Jó mondjuk máshol a kutyatartók is normálisak, nem egy acsarkodó zsebkutyával egy válltáskában, vagy nem egy szöges nyakörves idegbajos izomkutya, egy izomagyú gazdával. Szóval részben értem, nálunk miért nem lehet.
A kérdező hozzászólása: A fõvárosi állatkertben láttam. Nem is egyszer, ahányszor voltam ott, mindig láttam bent kutyát, innen jött az ötlet is.
A kérdező hozzászólása: A Margitszigeti állatkertbe is lehet vinni kutyát és a Veresegyházi medveparkba. Még össze is szagolhatnak a látogatók kutyái a medvékkel és farkasokkal, õzekkel, a fácánokat is megnézheti a kutya, mindent...
A veresegyházi medveotthonba lehet kutyát is vinni. Egyszer, ha majd arra járunk, akkor mi is be fogunk menni. A kutyát meg azért nem hagyom otthon, mert ha kirándulni megyünk, akkor õt is visszük, ahova meg nem jöhet be velünk, oda mi se megyünk be. Ilyen egyszerû.
Medveparkba lehet.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az! Ha medveparkba vadállatokkal össze találkozhat a kutya, akkor az állatkertbe miért nem lehet vinni? Ha mondjuk kutyasulis vagy igazolni kell, hogy tud viselkedni a kutyád, oltott meg ilyenek.
A Margit-szigeti állatkertbe nem lehet kutyát bevinni. Csak kívülrõl nézheti a kutya az állatokat.
Nem tudom kinek, milyen a kutyája, de az enyém olyan, ha nem ért valamit elkezd zavarában ugatni. Itt a környékünkön szoktak sétáltatni egy kismalacot hámmal, pórázon mint egy kutyát. Amikor elöszõr találkoztak körbeszaglászta aztán láttam, hogy nagyon nem érti a dolgot és elkezdett ugatni. Ezt csak azért írtam le, mert nem tudhatod hogyan reagál a kutya egy soha nem látott állatra vagy az éppen rá. Nem kell, hogy felhergeljen egy kutya egy vadállatot vagy fordítva.
a kutya szimplán nem való kajaboltba/állatkertbe. én nagyon szeretem az állatokat, ha azok akkor és ott vannak, ahol lenniük kell, vagyis nem a szalámispultra ugrálva vagy szurikátákat ugatva, hanem pl a kutyákat tekintve a kertben/kutyafuttatón. megjegyzem nem vásárolnék olyan boltban, ahova be lehet vinni a kutyákat, szerintem alapvetõ a higiénia szempontjából, hogy odakint várják meg a gazdit, épp elég a sok szörcsögõ/köhögõ/tüsszögõ/piszkos kezû/hulló hajú/sáros cipõjû homo sapiens. és egy kis off a végére; akinek nem egyezik a véleménye a tieddel, azt (is) jobb tiszteletben tartani, mert könnyen agresszívnek és erõszakoskodónak tûnhetsz, vagy nevetségessé válhatsz.
Fel nem tudom fogni ésszel, hogy egy vak minek menne állatkertbe. Mert hogy vakvezetõ kutyák meg bemehetnek. Azt sem tudom felfogni, hogy minek az állatkertbe kutya bemutatásra. Multkor voltunk Nyíregyen ott egy basset puli meg pumi van. Szegények megvoltak döglõdve tiszta élvezet lehet nekik. Ha azok ott lehetnek az én kutyám is ott lehetne...
nem értem a kérdést. Minek menne a kutya az állatkertbe? oda nem azért mész, hogy nézelõdj? ilyenkor gondolom a kutyát csak vonszolod magad után a pórázon. Ez neki biztosan nagyon élvezetes. Miért kéne bármilyen szabály? Miért az 5 kg alatti kutya nem kutya??? Mindennek és mindekinek megvan a helye. és a kutya nem való sem állatkertbe, sem közértbe, sem bevásárlóközpontba. Ha annyira szereted a kutyádat, akkor olyan programot csinálj amit õ is élvez. Mondjuk vidd ki egy jó nagy mezõre, és játssz vele, vagy vidd el fürdeni ebben a kánikulában.
kedves utolsó. nagyon tudományosan magyarázzátok ti már ezt az egészet. Jó vigyétek oda ahova akarjátok. Én nem viszem, mondjuk az én kutyáim más karakterûek. Õk jobban dijazzák a kilométeres futásokat, az uszást, a munkát, a nagy közös kirándulásokat. és erre magamtól jöttem rá, nem olvastam semmiféle kutyapszihológus könyvet.

Kutyát lehet vinni állatkertbe?

Legjobb válasz: Sztem nem,mert megzavarhatja a többi állat nyugalmát!

Sztem nem, mert megzavarhatja a többi állat nyugalmát!
Nem lehet mert más állatokat megzavarják vagy esetleg a kutya félelmében elszaladhat ha rámorog egy nála 3x nagyobb vadállat.
Sztem nem mert esetleg elszaladhat vagy éppen baj érheti!
Az állatkertbe tilos kutyát bevinni.
de most komolyan.. miért vinnél már kutyát az állatkertbe? :'DDDD amugy nem lehet

Állatkertbe be lehet vinni kutyát szájkosárral?

Szeretnénk menni, csak Szlovákián......és nem tudom, hogy lehet e vinni állatkertbe kutyákat, ezt szeretném megkérdezni, köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem nem. Itthon nem lehet, részben az állatok miatt (pl: tigris). A Margitszigeti kisállatkertbe (ami nincs körül kerítve) lehet vinni kutyát. Nekem volt szerencsém bevinni egy állatkiállításra (az egyik mûvelõdési házban volt)az elõzõ kutyámat és talán Õ az egyetlen aki látott kölyök oroszlánt, lámát, kis majmot (már nem emlékszem a fajtájára), tigrist (sajnos a tigris is észrevette és a gondozó megkért minket, hogy menjünk ki a terembõl, mert ha beindul a tigris akkor nem fogja megállítani a ketrec ...) és megnyalt egy óriás kigyót is.

Szerintem nem. Itthon nem lehet, részben az állatok miatt (pl: tigris). A Margitszigeti kisállatkertbe (ami nincs körül kerítve) lehet vinni kutyát. Nekem volt szerencsém bevinni egy állatkiállításra (az egyik mûvelõdési házban volt)az elõzõ kutyámat és talán Õ az egyetlen aki látott kölyök oroszlánt, lámát, kis majmot (már nem emlékszem a fajtájára), tigrist (sajnos a tigris is észrevette és a gondozó megkért minket, hogy menjünk ki a terembõl, mert ha beindul a tigris akkor nem fogja megállítani a ketrec ...) és megnyalt egy óriás kigyót is.
Magyarországi állatkertbe tuti nem. Szlovákiában meg kérdezzétek meg elõre telefonon vagy mail-ben!
Nem tartom valószínûnek. A legtöbb állatot felzaklatja egy másik állat látványa. Ne hiszem, hogy az állatkert vezetõi riadt, ideges, bestresszelt állatokat akarnak látni az állatkertben.
A kérdező hozzászólása: sebaj, de koszonom a valaszokat....
A budakeszi vadasparkba volt kutyás nap. akkor volt bent kutya( bár csak a résztvevõké) Meg láttam már a Vámosi Nóra valamelyik argentin dogját is ott lefényképezve egy bölénnyel. Egy kérdést megér lehet egy komolyabb összegért megengedik..


A kutyát be lehet vinni a Fővárosi Állatkertbe?

Úgy értem, ha mi is megyünk és sétálni a családdal.

Legjobb válasz: Kár :( Köszi a válaszokat. Nem hiszem, hogy az oroszlánt meg a majmok megijesztené : DD

A kérdező hozzászólása: Kár :( Köszi a válaszokat. Nem hiszem, hogy az oroszlánt meg a majmok megijesztené : DD
De ha mindenképp szeretnéd "állatkertbe" vinni a kutyádat akkor ajánlom a Margitszigetei állatkertecskét vagy inkább állatbemutatót. Nem nagy és nincs is túl sok érdekesség de nincs körbe kerítve és ott mutathatsz neki néhány állatot (fõként fácánokat meg talán õzeket). Mi oda hordtuk a kutyát (néhányszor) és a szigeten meg pluszban sétáltunk egy nagyot.
Szerintem nem, mert megzavarhatja az állatokat, virust hordozhat, stb. De szerintem hivd fel öket és kérdezd meg, az a biztos.
nem már mi is felhívtuk õket és nem a ragadozó állatokat felbosszantja a növényevõket(préda állatok)-at pedig beijeszti
Tudtommal nem. Tartanak tõle, hogy a vadállatokat zavarhatja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!