Találatok a következő kifejezésre: Kutyánk a él, (51 db)

A szomszéd azzal fenyeget ha 1 héten belül nem tüntetjük el a kutyánkat a lakásból, feljelent az önkormányzatnál minket. Tehet ilyent?

Röviden a történet: 4 éve van kutyánk (saját lakásunk). Soha nem ugat, békés középtermetű kutya. Tegnap a férjem összeveszett a szomszéddal azon hogy 3 napja kint volt egy papír a lépcsőházban amire a vízóraállást kell beírni és én elfelejtettem. ( 5 hónapos a kisfiúnk, néha össze vagyok csúszva semmire nincs időm.. és tényleg az én bűnöm elfelejtettem 3 napig beírni...) A párom meg szakácsként reggeltől éjfélig dolgozik, nem is volt itthon napokig csak tegnap volt 1 db szabadnapja. De a szomszéddal szépen összevesztek, mindegyik mindent vágott a másik fejéhez. Annyira nem részletezem. És a szomszédasszony ma nekitámadt a férjemnek és azzal fenyegetőzött hogy amiért a férjem tiszteletlen volt az ő férjével tegnap ezért ő azzal fog nekünk visszavágni hogy elveteti tőlünk a kutyát. és hogy kapunk 1 hetet st. stb. (Lásd fent) Jogos? Tehet ilyent? 4 éve itt él velünk a kutyánk, családtag ő is. Soha semmi probléma nem volt vele. Persze most a szomszédasszony kitalál mindent hogy az ablaka alá csinált a kutyánk (?????) stb. stb. AZt hozzáteszem hogy a 2. emeleten lakunk és soha de soha nem itt végzi el a dolgát a ház körül, hanem egy erdős-folyópartos részen ahol futtatjuk. Tanácstalan vagyok. Segítsetek légyszi hogy lehet ezt a helyzetet megoldani.

Legjobb válasz: Fel jelenteni fel jelenthet... foglalkozni nem valószínû hogy fognak vele. Ha fognak, akkor ki mennek megnézik a tartási körülményeket stb. Elvenni nem fogják... azért mert a szomszéd néninek nem szimpatikus. Az meg hogy ha esetleg az ablak alá xarik akkor mi van? xarni lehet csak össze kell szedni zacsival és kész..

Fel jelenteni fel jelenthet... foglalkozni nem valószínû hogy fognak vele. Ha fognak, akkor ki mennek megnézik a tartási körülményeket stb. Elvenni nem fogják... azért mert a szomszéd néninek nem szimpatikus. Az meg hogy ha esetleg az ablak alá xarik akkor mi van? xarni lehet csak össze kell szedni zacsival és kész..
Ha mégis feljelentene, akkor válaszolsz az illetõ hatóságnak és leírod az elõzményeket amiket itt is leírtál nekünk. Rossz indulatból rágalmazott meg a szomszéd és ennek látszatában a te javadra fognak határozatot hozni. Az egyik válaszoló által belinkelt cikket biztos ismeri az illetékes hatóság. Szerintem félni valód nincsen.
# 6, ne informáld félre a kérdezõt! RÉGEBBEN az önkormányzat szabályozTA, azóta az alkotmány bíróság alkotmány ellenesnek találta azt a szabályozást és mostmár csak a 41/2010. (II. 26.) Korm. rendeletnek kell eleget tenni.
Így van. Nem tehetik, tehát nem is teszik meg. A saját lakásodban nem tilthatják meg a kutya tartást, csak azt írhatják elõ, hogy minimálisan milyen körülményeket kell biztosítanod számára.
Ezen a helyzeten nincs mit megoldani. Jelentsen fel, ha ahhoz van kedve, ne törõdjetek vele! Saját magából csinál hülyét. Legrosszabb esetben kimennek az önkormányzatból terepszemlét tartani, megnézik, hogy megfelelõen tartjátok-e a kutyát, nem a saját ürülékében fetreng, nincs fél méteres láncra kötve, nem eszik a bõrét a nyûvek, nem kórosan sovány, be van oltva, megköszönik a "vendéglátást" és távoznak. A szomszéd meg kap egy határozatot, hogy az ügyet megvizsgálták és mindent rendben találtak, így a kutya eltávolítására vonatkozó kérelmét elutasítják.
Amennyiben a házban nincs valami extrém közös szabály, hogy tilos lenne ott tartani, és nincs is senki terhére úgy nem tehet semmit.
Az önkormányzat szabályozza milyen és mennyi állat tartható egy lakásban. Általában 1 v 2 kutyát engedélyeznek. De van olyan hely is (pl. Makó városa), ahol kell a szomszédok beleegyezése a kutyatartásba. :( Ezt én sem értem, nagyon gáz. Viszont ilyen esetben a hozzájárulás megtagadását a szomszéd indokolni köteles. Szerintem azt nehezen tudná indokolni, hogy x évig nem zavarta, most igen. Ráutaló magatartást tett mindenki azzal a lépcsõházatokban, hogy 4 évig nem tettek panaszt a kutyatartásra. Melyik kerületben vagy városban laksz? Pl. a XIII. kerületben társasházi lakásonként 1 db kutya tartható. http://www.budapest13.hu/onkormanyzat/rendeletek/20040913/20.. "(2) Többlakásos épületben, társasházban és ezek udvarain lakásonként egy eb - és egyszeri szaporulata három hónapos korig - tartható. Közös használatú udvaron csak az udvart használó szomszédok írásbeli belegyezésével lehet ebet tartani. " Tehát ha a XIII-ban laksz, ne érdekeljen a szomszéd. :)
Igen nekem is vannak minuszolós rajongóim^^
2-11 vagyok. Bekaphatja az, aki szûk látókörû. Arra céloztam ugyanis, hogy létezik olyan, hogy egy lakóközösség úgy dönt, hogy csak kutyátlanok élhetnek ott. Közös megegyezéssel létezõ dolog. Miképpen hallottam olyan lakóparkról, ahol pl gyerekeseket nem fogadnak be, nem költözhetnek oda. Természetszerûen egy ilyen közös megegyezés az közös megegyezés, és sosem utólagos. Ezért is írtam, hogyha valami extrém belsõ szabály nem tiltja, akkor a konfrontbarát szomszéd nem sokat tehet. Értve vagyok?
Értjük hogy te mit mondasz de ilyen már nem létezik.. Ha megveszel egy lakást az a tiéd. Qrvára senki nem szólhat bele hogy te ott mit csinálsz addig amíg az törvényes. Veszek egy lakást. ott élek 3-4évig. Barátnõm terhes lesz megszületik a baba és költöznünk kell ? :D ne nevettess már..
Úgy látom, itt mindenki lepontoz mindenkit. :) Pont mint a családi kategóriában az elvált nõk. Kutyatartás lakáson belül korlátozható. Szerencsére! 2012-tõl szabályozták, hogy kistestû ebeknek (20 kg alatt) legalább 10m2, közepesnek (20-40kg) 15 m2 nagy testû ebeknek legalább 20m2 saját terület kell biztosítani a lakásban.
Van akinek már elég ha a nevemet meglátja és tök mindegy mit írok el sem olvassa és lepontoz. A kérdezõnek. Már mindenki leírta, hogy ne aggodalmaskodj a szomszédod rossz indulatú és nem is tud semmit tenni ellened.
Majdnem jó, de nem csak lakásban, hanem bárhol :) Viszont ha nekem van egy 60 nm-es lakásom, ott lehet 3 nagytestû kutya, nem számolják a bútorokat vagy engem :P
Nekünk is volt már pontosan ugyan ilyen esetünk, bár kertes házban élünk. A szomszéd bejelentésére semmilyen hatóság sem jelent meg, pedig neki az indokai között voltak viszonylag! érthetõek is, például, hogy a kutya hangosan ugat, vagy nem hagyja õket aludni. (Amúgy volt egy üzemszemlei hangvizsgálat az udvarunkban, és a kutya ugatása belefért a keretbe.) Szóval nem cselekedtek semmit. Egy levelet kaptunk, hogy bejelentés érkezett, és lezárták... (Erre a szomszéd megölte a kutyánkat, de ez már más tészta :( )
Az én pontszámaimat pár emberke - akármit írok - lepontozza, mert nem tetszek nekik. Már megszoktam :)
A kérdező hozzászólása: Most tényleg de õszintén! Írjon már nekem az aki bármi okból lehúzta egyik vagy másik válaszolómat. Egy kérdésem lenne hozzá: Mi nem hasznos neki rajta????? Bár valószínûnek tartom nem nevezed meg magad, de biztos vagyok benne hogy kutyaellenes vagy!!!
A kérdező hozzászólása: Én mindenkinek zöld kezet adtam, nem tudom kinek nem tetszett a válaszod. Igazából ezért kellene úgy átváltoztatni a gyk-t hogy csak a kérdezõ ítélhesse meg a válaszok hasznosságát. Végtére is a kérdezõnek kellene eldöntenie hogy számára az a válasz hasznos volt-e vagy sem. És nem másoknak. Amúgy nekem igen, nekem hasznos volt a válaszod. nekem 100%-os vagy.
Egy házi szabály nem írhatja felül a törvényt. De a pontozás nem az én bûnöm.
Igen, mivel nem tilthatják meg. Errõl ennyit.
2-es vagyok kibas-zott haszontalant írtam, mi?
A kérdező hozzászólása: Az ország nyugati felében, egy kisvárosban lakunk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igazából fogalmam sincs hogy a házirendben benne van-e hogy nem lehet kutyát tartani itt. Az biztos hogy akkor nem kérdeztünk meg senkit sem róla hogy beleegyeznek-e. ( akkor vesztettük el az elsõ szülött kisfiúnkat aki 8 napot élt és nagyon magunk alatt voltunk, csak egy kis vidámságot akart látni a párom az arcomon, és hogy a kiskutya által majd muszáj lesz kimozdulnom a lakásból emberek közé menni stb.. ennek a blökinek köszönhetem hogy kijutottam a mély depresszióból- ezt nem tehetik hogy elveszik.)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Megértettem. Nem is idegeskedek tovább.

Holnap hozzuk el párommal a leendõ kutyánkat a tenyésztõtõl, egy fiú yorkshire terriert, de még nem vagyunk biztosak a nevében, szerintetek a Krisztián jó név lenne neki?

Legjobb válasz: nem lenne jó név neki mert túl hosszú, és a mássalhangzó tömörülés van benne, a kutya nem tudja megjegyezni. bõvebb leírás a jó kutyanévrõl: [link]

nem lenne jó név neki mert túl hosszú, és a mássalhangzó tömörülés van benne, a kutya nem tudja megjegyezni. bõvebb leírás a jó kutyanévrõl: [link]
Mi lett a neve? :)
Ha ragaszkodtok a Krisztiánhoz legyen Krisz/Chris a neve.
Nagyon hosszu ez a név, probálj meg kb 2 szotagnál maradni igy könnyen megtanulja a nevét.
Max, Mexx (meksz), Roger, Roro, Milano
Mire kimondod lemegy a nap. XD Meg úgy is krisznek vagy krisztinek lesz becézve, de az meg nõi név. Én is a személyiségre utaló nevet adnék neki, ami kizárólag két magánhangzós. Pl az én szuka kutyám nagyon flúgos, ezért Crazy lett a neve. Amúgy a tk.ban Alyssa van de nem jó hívónévnek.
Szerintem ha hazaviszitek a személyisége alapján könnyebb lesz dönteni. Még nem volt kutyám, de akármilyen állatom is volt, az elõre elgondolt név sosem volt megfelelõ, mindig rá kellett jönnöm, hogy az adott állat pl. egyáltalán nem Bellás, hanem Zsófis.
A kérdező hozzászólása: Igen külföldrõl vesszük, de biztosan tenyésztõ
Egy kis off: külföldrõl veszitek? Csak mert még soha nem hallottam Magyarországon ilyen yorki kennelrõl. Biztos tenyésztõ az illetõ, és nem szaporító?
A kérdező hozzászólása: Nehuzel Maximiliano Rogger a törzskönyvezett neve
Mi a törzskönyvezett neve? Írd le és adunk tippeket :)
A kérdező hozzászólása: Ben lett a neve. :)

Ha az egyik kutyánk a másiknak sokat tűr el, akkor domináns a másikkal szemben és aki hagyja magát ő meg megadó?

Szóval van két kutyánk az egyik 10 éves a másik 1, és kb 2 hónapja észre vettük,hogy az id?sebb kutyánk nagyon sokat t?r a fiatalabbnak,amíg kölyök volt a fiatal addig, az id?sebbet láttam dominánsabbnak,nem engedett meg sokat a kölyöknek,most viszont a fiatalabb t?nik dominánsnak,állandóan rááll az id?sebb hátára ,ezt nem hagyjuk neki!! meg mindig az id?sebb száját harapdálja,de ? csak hagyja bár ha nagyon "cseszteti" a fiatal akkor rá morog ,de nem hagyja abba, na ilyenkor már oda kap ,akkor észhez térül a fiatal és elmegy onnan,de van amikor az id?sebb 10 percig hagyja ,hogy a fiatal a száját harapdálja,most már egyre többször mi küldjük el a fiatalabbat,hogy hagyja az id?sebbet..

Legjobb válasz: Azt jól teszitek, hogy nem hagyjátok, hogy a fiatalabb terrorizálja az öreget, tanuljon normális viselkedést sorrendtõl függetlenül is. Egyébként valószínûleg mostanában próbálkozik be a fiatal a vezérségért, pont jó korban van hozzá, úgyhogy most még nem is biztos, hogy egyértelmû az a sorrend. A hátára állás mindenképpen a dominancia jele, de az öreg rendelkezik a kaja fölött, tehátbiztosan nem teljesen alárendelt. Majd kialakulnak ezek a dolgok idõvel. Mondjuk én azt sem hagynám, hogy õk osszák be a kaját, mindenki azt egye, amit kapott.

Azt jól teszitek, hogy nem hagyjátok, hogy a fiatalabb terrorizálja az öreget, tanuljon normális viselkedést sorrendtõl függetlenül is. Egyébként valószínûleg mostanában próbálkozik be a fiatal a vezérségért, pont jó korban van hozzá, úgyhogy most még nem is biztos, hogy egyértelmû az a sorrend. A hátára állás mindenképpen a dominancia jele, de az öreg rendelkezik a kaja fölött, tehátbiztosan nem teljesen alárendelt. Majd kialakulnak ezek a dolgok idõvel. Mondjuk én azt sem hagynám, hogy õk osszák be a kaját, mindenki azt egye, amit kapott.
hatalomátvétel készül. ivarérett lett a fiatalabbik, és ezek szerint domináns is . mivel együtt vannak, elõbb vagy utóbb lejátsszák a meccset!
Szerintem hagy oket. A szaj "harapdalas" : elvben inkabb nyalogatasrol van szo, vagy enyhe szopogatas is lehet; a farkaskolykok ezzel a szajnyalogatassal késztetik a vadaszatbol vissszajovo felnott egyedeket az étel felhanyasara. Kutyaknal egyértelmuen a kolykok szoktak a felnott, tobbnyire dominans egyedek szajszélét nyalogatni, részben sajat statuszuk (mentelmi joguk) kifejezésére. Egy felnott kutya idovel visszamorog, 5-6 honapos koruk felé elkezdi "levalasztani"magarol a kolykoket (még akkor is, sot foleg akkor ha nem az anyjuk). A te esetedben az idosebb kutyad ezt siman elfogadta, és valoszinu emiatt is rogzult ez a viselkedés. Ha meg elege van az idosebbnek, akkor meg tudja magat értetni, szerintem nincs ok az aggodalomra. A klasszikus dominencia jelek néha atértelmezodnek ilyen falka-par kapcsolatoknal.Az idosebb elfogadta kolyoknek a masikat, aki kicsit fejére no, de ha raszol, tudja hogy épp melyik hatart lépte tul. Amit leirsz szerintem nem aggaszto, felesleges bele avatkozni.
A kérdező hozzászólása: külön tálban kapnak enni, csak a fiatalabb hamarabb szokott végezni és oda megy az idõsebb táljához, ilyenkor az idõsebb rá morog a fiatal el is megy, de volt párszor, hogy az idõsebb végzett és õ ment oda a fiatal táljához õ meg morgás nélkül engedte, hogy egyen, persze rászóltunk az idõsre, mert nem egy fajta kaját kap a kettõ kutya, szóval mind2-nek meg van a külön tálja és kajája amúgy kb 2 m-er van a két tál között egymással háttal vannak evés közben, direkt így csináltuk, mert vhol olvastam, hogy ha nagyon közel vannak egymáshoz vagy egymással szemben akkor abból gond lehet..
ne avatkozzatok bele, az idõsebbik tudja, hogy mennyit engedhet meg a kicsinek.
Ha nem törzskönyvesek a szülõk, akkor meg a tiednek sem lehet. Mégis mit írnának rá? Hogy valakiknek a kölyke? Ez nem így megy.
Már a kutyád így marad, tk nélkül.

Akiknek 10-12 év feletti kort élt meg a kutyája, ti mivel etettétek őket? És milyen fajtájúak voltak?

Legjobb válasz: Nekünk 2 kutyánk is megélte ezt a kort,az egyik még mindig él. Egy nagytestü keverék kutyus a másik palota pincsi(ö él még). Házikosztot(maradék)is kap meg kutyakaját is,bár már nincs sok foga ezért pépesitve kapja az ételt.

Nekünk 2 kutyánk is megélte ezt a kort, az egyik még mindig él. Egy nagytestü keverék kutyus a másik palota pincsi(ö él még). Házikosztot(maradék)is kap meg kutyakaját is, bár már nincs sok foga ezért pépesitve kapja az ételt.
Nekem egy 15 éves Westiem volt, utolsó hónapokban pépesített konzerv kutyakaja, vagy riszt fõztem neki. 14.5 éves koráig megevett bármit, akkor elkezdtek kihullani a fogai és járni sem tudott :( pelenkát kellett rakni rá
Ezt a 10évet te hogy gondolod? Még ez embereknél 3év addig a kutyáknál még csak 1! Különben meg maradék kajákat fogyaszt a kutyám(labrador/fekete) és nagyon szereti az ijen kaját! Nem kell rászoktatni a bolti kajákra mert egy idõ után majd csak azt kéri és amugy is elég drágák!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de konkrétam tápmárkákra voltam kíváncsi vagy a házikoszt jellegére (pl külön nekik fõzött vagy maradék). Csak kíváncsi vagyok mit kell etetni a kutyával hogy hosszú élete legyen. 2. válaszoló, nekem nem gond szerencsére ha drága a táp, meg tudom venni (szerencsére!!!). A 10 évet kutyaévekben értettem, nyílván nem emberévekre átszámítva... Attól viszont nem kell félni hogy csak tápot lesz hajlandó enni, egy kutya mindig vevõ egy kis házikosztra.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, nekem is westiem van:) (meg 2 másik kutyim is).
A bullterrierem 17 éves volt, Õ külön neki fõzött kaját evett(hús*tészta vagy rizs). A végén, mikor vesebeteg lett, Hill's K/D tápot kapott.

Ha valakinek agresszív a kutyája, miért engedi el pórázról?

Annyira nem bírom az ilyet. Szabadon sétál az agresszív kutyája, eszébe nem jut megkötni vagy elhivni, és nekitámad ok nélkül az én birka természetû kölyök kutyámnak. Jól megtépte. Természetesen az én hibám is, hogy nem tudtam visszahívni a kutyám, de õ még kölyök, és ártalmatlan, a másik ember is megtaníthatná visszajönni a kutyáját, pláne ha agresszív. És ez nem az elsõ eset. Ez a kutya a parkban minden kutyát megtép,volt akit mûteni kellett, hogy túlélje. Azt hiszi övé a park és terrorizálhatja a többi kutyást? Vagy legalább szólhatna, hogy ne engedjem közelebb az enyém, ha nem akarok bajt, de nem, végig nézi egy szó nélkül, sõt hagyja az övét is odamenni verekedni. Hihetetlen. Mit lehet tenni az ilyen emberrel?

Legjobb válasz: A fõ kérdésedre a válasz: miért ne? Ha agresszív más kutyákkal, de elsõ szóra behívható (lenne), akkor simán engedje el és hívja be, ha másik kutya kerül a látó térbe. De az a durva, hogy ezek a kutyák neveletlenek és antiszocik, kedves gazdi meg tojik rá, mert az õ kutyája NAGY és nem sérülhet meg...ha egyszer megsérülne, máris másképp állna a dologhoz...

A fõ kérdésedre a válasz: miért ne? Ha agresszív más kutyákkal, de elsõ szóra behívható (lenne), akkor simán engedje el és hívja be, ha másik kutya kerül a látó térbe. De az a durva, hogy ezek a kutyák neveletlenek és antiszocik, kedves gazdi meg tojik rá, mert az õ kutyája NAGY és nem sérülhet meg...ha egyszer megsérülne, máris másképp állna a dologhoz...
Felesleges a másik emberen idegeskedni. Õt úgy sem tudod irányítani, akármilyen hülye, legfeljebb ha feljelented. Amit tudsz tenni az az, hogy a saját kutyádra figyelsz. Hiába "ártalmatlan" a tiéd, nem csak agresszióval lehet bajba kerülni. Amíg nem jön vissza rendesen, addig ne engedd el ilyen helyen. Tetszik, nem tetszik, ez a biztonságos. Ha pórázon lett volna melletted, talán el tudtad volna kergetni mielõtt megtépi.
Én meg azt rühellem hogy hiába tiltja törvény mégis sok barom elengedi a kutyáját.Ha agressziv, ha nem!!
11-nek.: Nem engedem én sem oda idegenhez, csak van olyan hogy nem jön vissza behívásra. Figyelek nagyon. Idegen kutya láttán azonnal behívom. Ugyanakkor egy barátkozó kölyköt kutyát miért is támad be egy másik? Ha mérlegre tenném, a be nem hívható kölyköt, a barátkozó kölyköt betámadó felnõtt kutyával, akkor az utóbbi lenne a súlyosabb gond, nem is kicsit. Arról nem is szólva, hogy van olyan, aki odajön hozzánk barátkozni (az enyém már behíva, pórázon) majd egyszer csak megkapja a kutyája az enyémet. Tisztában vagyok azzal, hogy ha elengedem és nem jön vissza baja eshet, de ha nem engedem el, sosem fogja megtanulni a behívást. Egyébként futtatóban is terrorizálták már, szóval ha arra mennék, hogy ne essen baja, akkor otthon ülhetnénk. Meg kell azt is tanulnia, hogyha odamegy hívatlanul megmorogják. De kölyök kutyát akkor sem szabadna megkapnia felnõtt kutyának. Ez ugyanolyan mintha lepofoznám a barátkozó gyereket. Valljuk be ez azért durva lenne.
Persze mindig azt mondjuk, hogy nem behívható kutyát ne engedjenek szabadon...de csak szabadon engedve tanulhatja meg a behívást :) Ördögi kör...a szituk megválasztásával lehet elkerülni a konfliktusokat
Hogy miért engedi el az ilyen ember a kutyáját? - Mert hülye!
Mikor valaki ilyen kérdést föltesz hasznosnak tartanám, ha kb. behatárolná, hogy hol történt! Mivel a többi esetleg itt olvasó és ott élõ kutyásnak is segítene!
#12 nekem nem a szabadon engedéssel van alapvetõen gondom, hanem azzal, hogy az emberek nem kérdeznek mielõtt cselekednének. Azon nincs mit megvitatni, hogy nyilván a legnagyobb probléma az, hogy egy agresszív kutya szabadon van. De ha kutyát megtépik kölyök korában, és mondjuk olyan maradandó torzulások lesznek emiatt a személyiségében amit aztán vért izzadva nevelhetek ki belõle, pont nem az fog érdekelni, hogy mi van a másik kutyával. Ha elcsap az autó zöld lámpánál nekem elég sovány vigasz lenne törött gerinccel, hogy nekem volt igazam... Kicsit durva példa, de remélem így érthetõbb.
Primitivje lepontoz...Ha arra az alapra épitkeztek hogy "Há' más is selengedi én mé' ne!" Ugorjatok kútba is! Én is.kutyás gazdi vagyok, de ugy lAtom több ésszel.
Utolsó: látom te sem érted. Akkor jövök a te példáddal. Nem azért nem engedem oda a gyerekemet idegenekhez mert mondjuk megrúgja, hanem mert nem tudhatom, hogy az idegen nem-e pofozza föl, mert mondjuk utálja a gyerekeket. Ettõl még nem tiltom el mindenkitõl aki él és mozog, egyszerûen megkérdezem, hogy nem ellenzi-e.
A törvény azt is elõírja, hogy összeszedd a kutyád után a piszkot. A pórázon tartás törvénye meg egyre jobban inog, pontosan az olyanok miatt, akik a póráz végén körberángatják az acsarkodó kutyát, aki meg fegyelmezetten póráz nélkül sétáltat, azt megbüntetik. Ha egy kölyökkutya nem fogad szót azon meg nem kell kiakadni meg hõbörögni, mert én sem állok neki visítani, ha egy kisgyerek odajön hozzám barátkozni. Az embereknek éppen ideje lenne megtanulni együtt élni az állatokkal. Ha közösségben élsz (városban, nem tanyán) akkor a kutyád legyen annyira szociális, hogy nem támad be se kutyát sem embert. Ha meg õrkutyát akarsz vidd el suliba, ahol megtanulja mikor kell védeni, õrizni mikor nem. És szerintem nem mentség, hogy a kan kutya dominancia miatt veszekedõs. Láttam én már hatalmas kan kutyát bárány szelíden ment oda kutyához emberhez.. Nevelés kérdése. A kutyatartást kellene alkalmassági vizsgához kötni.
Én meg azt nem értem, hogy ha valaki elengedi a kutyáját mindig az az indoklás, hogy "de hát nem bánt" az meg sem fordul senki fejében, hogy DE A MÁSIK IGEN?? Amíg nem mûködik rendesen a behívás addig ne sétáltass szabadon. Én is egybõl magamhoz hívom a sajátomat, ha meglátom hogy más is arra téved és megkérdezem, hogy elengedhetem-e. Szerintem ez így normális. Ettõl függetlenül nyilván a másik a paraszt, mert az idegbeteg kutyáját ráengedi mindenkire, de ha te ezt tudod minek mész oda pláne póráz nélkül?
És ha valakinek neveletlen a kutyája, az miért nem tartja pórázon? Én pl. ki nem állhatom, mikor a gazda számára tündibündi kutyája odarohan az enyémhez, aztán még neki áll feljebb, ha rászólok, hogy hívja el! Amúgy semmit nem tudsz tenni.
Hát én vakmerõ voltam, és a tomboló németjuhász elõl (nincs bajom a fajtával, csak összehasonlításként írom) mentettem el a 4 hónapos kajla vizslámat. Én éreztem szarul magam, hogy a nem tudom visszahívni a kajlát, de érdekes, amint én is a csatamezõre kerültem, meg bírta fogni a gazda a németjuhászt...Persze tudom rosszul is végzõdhetett volna, de akkor ez valahogy nem érdekelt...
Sajnos ezt én is tapasztalom rendszeresen. Volt olyan is, hogy az éjszaka közepén vittem sétálni a kutyát, mert jó idõ volt, fent voltunk, gondoltam miért ne? Erre a semmibõl a bokor mögül nekiesett egy kutya az enyémnek. Szégyen-nem szégyen... lerúgtam a kutyát az enyémrõl. Ilyenkor sajna a másik gazda mindig csak vigyorog, megáll egy helyben... esze ágában sincs valamit tenni. Ezzel sajnos te sem tudsz mit kezdeni... Pórázon is megesik ugyan ez. Hajjaj, de sokszor. :( Nem kéne minden baromnak állatot tartania, de hát... erre nincs semmilyen törvény.
Csak neked megsugom: Még jot röhög is rajtad.
Kérdezõ, lett seb a kutyádon? Mert ha nem, akkor nem támadta meg, csak ledominálta és az bizony nem ugyanaz. Ettõl még persze én sem örülnék, ha a helyedben lennék, nem védeni akarom a kutyát. De volt labradorom és mikor kicsi volt, annyira erõszakosan ZAKLATTA a kutyákat, hogy játssz játsszjátssz velem, hogy volt, amikor felnõtt kutya ráacsargott, hogy kopjámále, nem játszok! És bizony ijesztõ volt, de nem ejtett sebet rajta! Ilyen fegyelmezés kell a kölyköknek! De ha tényleg lett sérülése, az más.
Mitõl agresszív? Nem lehet megnevelni? Az ivartalanítás segít az agresszión, bár ha már idõsebb, lehet nem változtatna mérvadóan. Kutyasuli?
Egy kutya sem születik agresszívan a világra.Ha agresszívvá válik akkor ez köszönheti a nem hozzáértõ gazdinak.Az nem megoldás, hogy elajándékozod a kiscicákat, bár a lehetõ legjobb döntés lenne, ha a cicákhoz sem értenek a gazdik. A kutya attól még agresszív marad.Ezt kéne valahogy kikezeltetni a kutyából, amíg nem történik nagyobb baj, mint például gyerekre támad. Ha nem vagytok képesek a kutyát kikezelni az agressziójából, akkor el kell altatni.
Igen te. Nem azt fogják meglátni, hogy milyen okos dolgokat mondasz, hanem azt, hogy egy újabb idegbeteg õrjöngõ (mondanám, hogy bocsi, de szerintem te is beismered) ember vagy aki az embereket semminek tartja. Hiába mondasz okosat ha nem tudod magad eladni. Az õrjöngéssel senkinek sem segítesz. Nem tudod megmenteni a világ összes állatát, sem megváltoztatni a világ összes emberét. Emellett nem csak neked lehet igazad a Földön. Ha ezeket nem tudod elengedni, akkor örökre szenvedni fogsz. Igazából saját magadnak mondasz ellent, mert hogy ilyen állapotban nem vagy jó gazda, azt tutira lefogadom. De a veszekedést úgy látszik most fontosabbnak tartod.
" ézus itt is milyen válaszok... " Miért? Mi rosszat olvastál az elõzõ válaszokban???Én nem olvastam semmi olyat amin ki kellene akadni. Ha meg az a baj, hogy a többiek szerint nem jó ha egy kutya agresszív akkor a te válaszod sem tökéletes..
Már ne haragudj, de semmi értelme a kiborulásodnak. Igenis altassák el, ha nem képesek a kutya agresszióját kezeltetni.Tudod nem mindenkinek van 10-20-30 ezer forintja kutyasulira vagy tükör valamire amit ajánlottál. Mint ahogy olvastad is, nem a kérdezõ kutyája, hanem a testvére kutyája. Még mindig jobb ha csendben elalszik, mint hogy éhen hal, vagy halálra fagy mert kidobták az erdõbe, Ha meg elkeserít hogy minden nap viszik a kutyákat altatni, és képtelen vagy feldolgozni, akkor keres más munkát.Akkor nem való neked ilyen munka, ha így kiborulsz tõle.. Ha meg nem akarod hogy elaltassák a kutyákat, tessék megmenteni õket.Vedd magadhoz, fizess az orvosnak, oktatónak, bárkinek, és nevelj egy jó kutyát.Lelked rajta. De ettõl függetlenül nem volt semmi rossz a többi válaszban.
Attól függ, melyiket szeretitek jobban. Én megválnék az agresszív kutyámtól, de ha a szívetekhez nõtt, akkor a cicákat ajándékozd el. Te ismered az állataidat, neked kell döntened. :)
A kérdező hozzászólása: Nem én nevelem a kutyákat, hanem a mási bátyám.Csak véleményre voltam kiváncsi, hogy mit csináljon a bátyám.
A kérdező hozzászólása: Ez a kutya egy foxi, mint a testvére.Száz módon próbáltuk fegyelmezni õt. Már 1 hónapos korában is ilyen volt.Nem mi vagyunk a gazdájaik, hanem a tesómék.Õk a másik tesómra bízta a telket aki állítólag nem foglalkozott velük.Itt rontották el.Addig míg nem ment a telekkel megbízott bátyám (volt olyan, hogy két hétig) pockokon, vakondokon éltek.Igaz hogy három hónapos korában hagyta õket elõször a tanyát.(DE akkor is fl évig kimentek dolgozni Angliába, mert itt rossz a megélhetés.)
A kérdező hozzászólása: Már bocsánat de alig 5 kilós foxiról van szó.
A kérdező hozzászólása: És nem mi buzdítjuk.Az õ döntésük.
Miért teszel fel itt ilyen kérdést? Ha nagyobb arányban ajánlják azt, hogy a kismacskákat ajándékozzátok el, azt teszitek? Én szeretem a kutyás kihívásokat, összeszedném magamat, és csak azért is megnevelném azt a kutyát. Hozzám teljesen szocializálatlan dobermann érkezett, és most, 2 év után a szõnyegemen fekszik a másik kutyámmal és a nyulammal. Fáradtságos munka volt, de megérte, én egyetlen egy élõlényrõl sem tudnék ilyen könnyedén lemondani.
Na szép, hogy lepontoztatok (elsõ vagyok). Mégis mi rosszat mondtam?

A barátnőm a nagytestű kutyájával csinálja, először azt hittem viccel, de aztán mikor átmentem hozzájuk, gondoltam szerzett egy pasit és vele csináljak, de nem, a kutyájával. Milyen betegségeket kaphat el? és hogyan szoktathatnám leróla?

küldjem el piciáterhez?

Legjobb válasz: Itt mindenkinwek úgy jött le h te vagy a pasija...sztem meg egy bnõ aki aggódik a bnõjéért nem?? Hát ez tök undorító,s sajnos nekem is van ilyen ismerõsön,aki kipróbálta! Kissé beteges... számos fertõzést elkaphat mert elég fura lenne a kutyára gumit húzni (habár nem értek hozzá..szerencsére! :) ) de sztem beszélj vele h ez nem normális,ez egész addig nem számít míg vkinek nem ismerõse csinálja,én márcsak tudom! Pszichólogushoz te nem tudod elvinni ha õ nem akar menni...de attól inkább keressen fiúkat még mielõtt tényleg elkap vmit,vagy vki olyannak a fülébe jut,aki szétkürtöli mindenkinek! Mert akkor aztán éghet a feje!! Kicsit perverz igy utólag megjegyzem!!

Itt mindenkinwek úgy jött le h te vagy a pasija...sztem meg egy bnõ aki aggódik a bnõjéért nem?? Hát ez tök undorító, s sajnos nekem is van ilyen ismerõsön, aki kipróbálta! Kissé beteges... számos fertõzést elkaphat mert elég fura lenne a kutyára gumit húzni (habár nem értek hozzá..szerencsére! :) ) de sztem beszélj vele h ez nem normális, ez egész addig nem számít míg vkinek nem ismerõse csinálja, én márcsak tudom! Pszichólogushoz te nem tudod elvinni ha õ nem akar menni...de attól inkább keressen fiúkat még mielõtt tényleg elkap vmit, vagy vki olyannak a fülébe jut, aki szétkürtöli mindenkinek! Mert akkor aztán éghet a feje!! Kicsit perverz igy utólag megjegyzem!!
De mit csinál a kutyájával? A kutyája meg dugja, vagy õ leszopja, vagy kinyalatja magát? Mindegyik fertõzés veszélyes! Lehet, hogy meg fogtok kövezni, de szerintem jó lenne értesíteni az állatvédõket, ha ilyen komoly az ügy, lehet, hogy elkobozzák a kutyáját és majd tanul belõle. Vagy te észhez téríted. De mindenképp vidd el egy vizsgálatra! Ez legyen kötelezõ, rángasd el, mindenképpen! (Egyébként nem volt egy kicsit belõve a kiscsaj? Ahogy látom meglepõdtél rajta, nem lehet, hogy szer hatása alatt volt?)
Utcsó vagyok: ja és ezek után még véletlenül se szeretkezz vele, mert elkaphatsz valamit...
Nem így kellene nyugtatni a fiút....Hülyék! Nemcsak a férfiaknál beteges ez hanem nõnél is! Küld el minél hamarabb, a kutyát meg vidd el orvoshoz! De minél hamarabb!!!!
Szerintem ez vicc... De ha mégsem, akkor tegye, ha jól esik neki.
Ha jó így neki hagyd nyugodtan de amúgy meg is dugatja magát a kutyával?
Úgy látszik, te nem tudod kielégíteni, és inkább egy kutyát választott helyetted. Szerintem ezen gondolkodj el egy kicsit.
Ma már ez a divat egyébként meg álszentek vagytok.
Sok nõ kacérkodik ezzel a gondolattal egyébként, h milyen lenne egy kutya kinyalná, vagy megdugná, hát õ meg is próbálta és ha jó így neki akkor hagyad. Persze a kutyát sztem el kellene vinni orcoshoz, h nincs-e komolyabb baja. Egyébként férfiak akik állatokkal csinálják azok betegek valószínüleg.
Sziasztok! Lehet, h konzervatív vagyok, de sztem a férfi azért van, hogy ne kutyával kelljen enyelegnie a nõnek.
mit gondoltok miért hívják az ölebet ölebnek? Ez már ezer vagy több éve alkalmazott szexuális pótszer. Ha jól esik a barátnõdnek, nem beszéld le róla, fõleg ne szólj a szüleinek, viszont próbáld megérteni. Állitolag a barátnõje vagy. Nem biztos, hogy gusztusosabb a szexuális kapcsolat egy emberrel. Nézzél meg néhány prnófilmet.
Mi es amikor atmentel hozza akkor meg neked be is mutatta???? Igen primitiv allatok vagytok!!! Szoljal a szuleinek! De mondd meg neki hogy esetleg egy lovardaba is menjetek el!
Hát nekem senki ne magyarázza be, h ez normális...mert nagyon nem az!! Ránézek a kutyámra nem az jut eszembe, h de jó lenne..hanem az h de édes, simogatnivaló!! Ez kutyaliliomtiprás...szegény kutya...:( Szomorú h sokan ilyeneket csináltok!!! Ez teljes mértékig elitélem...ez beteges!! Kedves kérdezõ most másodszor reagáltam bnõdrõl már kifejtettem a véleményem, de kellett h még1szer irjak, mert ez bosszantó!!
Kedves utcsó válaszoló: szerintem ezt te sem gondoltad komolyan... xD "Kedves" Tibi: muszáj volt ezt részletezni? szerintem ettõl nem váltál nagy menõvé, hogy megosztottad velünk... Kedves Kérdezõ: elõször én is azt hittem fiú vagy...szerintem ez akkor sem normális és orvoshoz kéne vinni a barátnõdet...gondolj bele, most egy kutya, késõbb ugyanoda egy fazon fogja dugni a ...-t...szerintem ez beteges! :S
Az öleb nem ezért öleb! Nézz utána!!!
Szerintem nem kell olyan nagy problémát csinálni a dologból. A kutya és a gazdája között kialakulhat szexuális vonzódás, sõt ez nem is olyan ritka dolog, mint ahogy sokan gondolnák. Ha a gazda odafigyel a kutyájára, akkor ez nem állatkínzás, mert a kan kutyák alapvetõen szexuális opportunisták, ha lehetõséget látnak egy kis szexre, be is próbálkoznak. A betegségek miatt sem kell annyira aggódni, ha a kutya egészséges, tiszta, akkor a szokásos higiénés dolgokra kell odafigyelni - pl. alapos fürdés együttlét után. Vannak olyan emberek, akiknél csak életük egy-egy szakaszára korlátozódik az ilyenfajta érdeklõdés (kamaszkor a leggyakoribb), de vannak olyanok, akik egész életükben vonzódnak az állatokhoz többé-kevésbé. Hogy ez beteges, vagy sem? Az ítéletünk legtöbbször kultúra és erkölcsiség kérdése. Nem is olyan régen a homoszexuálisokat megkínozták és megölték pusztán szexuális irányultságuk miatt. És vannak kultúrák, amelyeknek része az ember-állat szexuális kapcsolat. A görög mitológiában pl. Zeusz különbözõ állatok képében csábította el a humán csajokat. A barátnõd szerintem nem teszi bölcsen, ha bárkinek is elmondja vonzódását kutyájához, mert amint itt is látszik, többnyire elutasító, megbélyegzõ reakciókkal találhatja szembe magát. Inkább olyan fórumot kellene keresnie érzései kifejezéséhez, amely a hozzá hasonlóan gondolkodók számára biztosít lehetõséget a megnyilatkozásra. A durvaságok beírogatóinak: az emberek közötti szexuális kapcsolatot is le lehetne írni hasonló derogáló módon.
Ez undorító......nem érdekel mit gonodltok!! Ez meg h az embere életének van olyan szakasza h vonzódik a kutyájához...hülyeség! A perverzeknek talán!! :( pffffujjjjjj
"nem érdekel mit gonodltok" Ez a lényeg. Nem vagy nyitott mások felé, szomorú életed lesz. Mondok egy egyszerû példát. Más kultúrákban megeszik a macskát, kutyát, hernyót és ez ott természetes. Probálj magadra erõltetni egy kis empátiát, hidd el nyugisabb életed lesz.
Nem tom õ h van vele de én az oriás snauzereket csipázom :)
én az oriás snauzereket csipázom :)
HEHE :) EZ DURVA, UNDORÍTÓ, BETEGES, SZÁNALMAS STB...... HÁT NEKEM NEM LENNE GUSZTUSOM UTÁNNA ACSAJHOZ, LE SEM OKODNÁM, MÁR MEGBOCSÁSS, ÉS HA KUTYÁVAL BASZATJA-SZOPATJA MAGÁT, ESETLEG Õ IS SZOPJA, HOGY VAN GUSZTUSOD HOZZÁ ALÁNNYAL SMÁROLNI?? VAN GUSZTUSOD UTÁNNA MEGBASZNI?? :) .....XDXD EGYÁLTALÁN HA AKUTYÁTÓL MEGKAPJA AFASZT, AKKOR TÕLED KELL MÉG NEKI???......XDXD AMÚGY JÓ CSAJ? VALAMI AGYNÉLKÛLI PLÁZAMACSKA (MAI NÕK TÕBBSÉGE) NEM CSODÁLOM......XD
Küldd át hozzám, én és a kutyám leszoktatjuk...:D
Nem én úgy vettem ki, h otthon a kutya az asszony is meg a férfi is. Gondolj bele mennyire jó: miután leszoptad megdughatod, aztán megint leszopod minekutána kõkeményen seggberak aztán kinyal és mjad egy gyors szopás illetve szopatás után elmentek sétálni egy szép õszi estén és hulló falevelek közt felidézitek e csodálatos nap törénéseit, mókáit, érzéseit egy elhagyatott parkban.
Na jól van már... Te most azt akarod mondani, hogy megdugsz egy kutyát aztán hazamész és megdugod az asszonyt???? Te beteg vagy!!!
A kérdező hozzászólása: csaj vagyok... és a barátnõmrõl van szó, és nem vicc :S
Hát már ne haragudj de ez nem álszentség, nem mindenki csinálja ezt! Sõt nagyon kevesen!! Ha neked ez a divat...amit követni illik csak nyugodtan! Én ebbl kimaradnék! Ez beteges és undorító!!!!!!
Amúgy jól néz ki a barátnõd, vagy olyan mint a véreshányás?
énis szoktam kutyával. Mi ezzel a gond...? :DDDD
A kérdező hozzászólása: szép csaj semmi probléma nincs vele 19 és igeis kapós csaj, és mondtam neki h jöjjön el velem orvoshoz, azt mondta lehetetlen h az õ állata bármilyen fertõzést átadna neki. megdugatja vele magát, és már félek áthívni magamhoz, mert nekem is van kutyám, és kb kiröhög ha azt mondom ez undorító, szánalmas és kapós csaj vagy stb... azt mondta egyszer élünk mindent kikell próbálni, nem hallgat rám, semmibe vesz és lenéz h ezt én még nem probáltam ki.háát bazdmeg azthittem fejberugom ... -.-"
ez azért nem normális dolog. ilyet sztem csak abberáltak csinálnak. Undorító...
Ugye õ is tudja, hogy állatkínzásért megbüntethetik? Amúgy ez mindenképpen probléma... pszichológus kéne neki.
Szerintem egyszer mikor áthív magához vagy te áthívod várd egy kis "meglepivel"! Még pedig, hívd ki az állatvédõket! Azoknak elvileg ki kell menniük ha baj van!
Miért ha egy kutya megdug vlmit akkor az jó, ha egy csajt akkor állatkínzás? :) Tehát ha a bokádat dugja egy kutya akkor hívjam az állatvédõket? Te pl. amikor dugsz az rossz neked, ja vagy te nem kutya vagy viszont tudod, h neki rossz és azért csinálja xD Barmok. Az más dolog, h ez beteges-e vagy sem.
Szia! Már több fórumban is írtam, hogy én gyakran szexelek a kutyámmal (fiú vagyok). Szerintem nem baj. Nem állatkínzás, ha az ember okosan csinálja. Egyébként nem kell elítélni a hölgyet, mert nagyon kellemes a kutyával. Sõt, az iszlám világban is bevett, pedig ott aztán az erkölcsök igencsak szigorúak. Ne próbáld meggyõzni a barátnõdet arról, hogy mi a helyes és mi nem. Mindenkinek magának lell ezt eldöntenie. Ha te nem akarsz szexelni a barátnõd kutyájával, egyértelmûvé kell tenned a barátnõd elõtt és rendben van. Emiatt idgegeskedni nincs értelme. Különben is, a barátnõd nem fog rárontani a kutyádraa. A kutyával való szexhez ugyanúgy nyugalom kell, mint amikor két ember csinálja. A kutyát éppúgy biztosítani kell a diszkrécióról, mint az embert. Érzésre a kutyaszex nagyon jó, a kutya kb. 45 perctõl másfél óráig tartó idõben folyamatosan beléd élvez. Ilyet a fiú nem tud, hiába igyekszik (hímsoviniszta módon) saját farkát dícsérgetni. üdv: Tibi
A kérdező hozzászólása: jézusoaatyám, gondoltam megnyugacc de ez már botrányos :D
Bazmeg Tibikém elég gáz vagy hallod... Szegény lány mostmár csak azért is kipróbálja :D
Õszintén szólva senki érzékenységét sem akartam bántani. Ez ugyanaz a helyzet, mint a homoszexualitás. Tíz-tizenöt éve még mindenki fujjolt, mára elfogadottá vált, s nem sokára a homoszexuállisok regisztrált párkapcsolatban élhetnek. Az állatokkal való szexuális kapcsolat nem zárja ki, hogy az illetõ emberrel is folytassojn szexuális kapcsolatot. Ebben a tárgyban létezik némi angol nyelvû tudományos szakirodalom, mely ezt tanusítja (hani miletski: understanding bestiality).
Én az ilyen nõket, mind haláltáborba küldeném, mint anno Auschwitz! UNDORÍTÓ, SZÁNALMAS, miért nem pasikkal csinálják? xd :) és ha ilyen csajjal futnék össze, smaci, elõtte meg kutyát szopott, meg tudnám, fejét szétverném

Mikorra várható, hogy házőrző lesz a kutyánk? Megugatja az arra járót és nem bújik el? 2 hónapja menhelyről fogadtunk örökbe 6 hónapos lány tacskó keveréket (nagyobb méretű) családi házba.

A menhelyen mondtuk, hogy jelzőkutyát szeretnénk. Megbarátkozott, játszik, de félénk.

Legjobb válasz: Szia! Bár az én kutyám nem menhelyi, családi házból hoztuk el, de olyan körülmények között élt, hogy nyugodtan nevezehetném mentettnek. Borzalmasan félénk még most, három év után is, hiába "dolgozom" az ügyön. Házat õrizni a harmadik hónaptól hajlandó, vagyis akkor nyitotta ki elõször a száját :-) Szóval, házat õriz - látszólag, amúgy meg ha valaki idegen bejön a kapun, a kutya eltûnik a kert végébe. Szóval, nem egy hõs vitéz, de nagy a hangja és tekintélyt parancsoló a mérete (40 kg-s skót juhász - berni pásztor keverék).

Szia! Bár az én kutyám nem menhelyi, családi házból hoztuk el, de olyan körülmények között élt, hogy nyugodtan nevezehetném mentettnek. Borzalmasan félénk még most, három év után is, hiába "dolgozom" az ügyön. Házat õrizni a harmadik hónaptól hajlandó, vagyis akkor nyitotta ki elõször a száját :-) Szóval, házat õriz - látszólag, amúgy meg ha valaki idegen bejön a kapun, a kutya eltûnik a kert végébe. Szóval, nem egy hõs vitéz, de nagy a hangja és tekintélyt parancsoló a mérete (40 kg-s skót juhász - berni pásztor keverék).
Az is elõfordulhat hogy soha, a menyhelyeseknek is tudnia kellet volna. Mondjuk nekem is van mentett kutyám, egy évesen kerûlt hozzám iszonyúan félénk volt. Legalább egy év kellet mire elõször jelzett, mondjuk mi nem ezért hoztuk el, hanem azért mert olyan kis szerencsétlenke volt.
Õ inkább jelzõ kutya.
A kérdező hozzászólása: no, már megbarátkozott és ugat is :o)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!