Találatok a következő kifejezésre: Kutyámat szeretném külföldre (3 db)

Kutyámat szeretném kivinni külföldre. Milyen papírok kellenek neki és mennyi időre teszik karanténba?

Legjobb válasz: Érvényes oltási papírok kellenek és 2 hét a karantén.

Érvényes oltási papírok kellenek és 2 hét a karantén.
Az egészségérõl szóló hatósági állatorvosi igazolásra IS szüksége van. Plusz jó tudni, hogy az utolsó oltást az utazás elõtt legalább két héttel kapja meg, mert a megfelelõ immunállapot kialakításához legalább ennyi idõre van szükség.
Tapasztalatbol mondom: EU-n belul nem teszik karantenba a kutyat (kiveve Anglia ahol viszont vagy fel evre ugy hallottam mert ott meg nincs veszettseg...) Viszont az allatorvosnak ki kell toltenie egy kutyautlevelet amit kerhetnek (illetve kulfoldon az otani allatorvosnak nyujt majd informaciot).
Én állandóan magammal viszem a kutyámat külföldre is.Az elsõ aminek lennie kell a beültetett csip.Ennek a kódját beragasszák az állatútlevélbe.Az útlevél érvényessége a veszettség elleni oltás igazolása.Ezt mindig beírják.Csak Angliában van karantén, máshol nincs akadálya a beutazásnak.Nem árt magunkkal vinni az oltási lapját, habár a csip minden adatot tárol, és minden állatorvos hozzáfér.
Az útlevél kell és chip a kutyusba.Attól függ, hogy hová utazol.Én Japánba akartam vinni a kutyust.A Japán követségen is voltam.Minden papírt kinyomtattak, ami az utszáshou kell, de õk sem tudták garantálni, hogy lesz-e karantén Japánban??? Járj utána, de ha jó fej az állatorvosod õ is segít.

Kiszállítottam kutyát külföldre! Tenyésztő vagyok! Az illető azt mondta ápr.5. -én fizet! Azóta sem utalta a pénzt! Fel szeretném jelenteni! Minden elérhetőségét tudom! Hol jelentsem fel?

Azt nem tudom, hogyan zajlana a leggyorsabban! 1300km. -re lakik! Kimennék újra, de ha ott kérném a rend?rséget jöjjenek ki velem a lakására, megtennék? Mert visszahoznám a kutyát! De gondolom simán nem kapnám meg az illet?t?l!Az önbíráskodás büntetend?, pedig az illet? papírt is írt a tartozásról, tehát annyit szeretnék, hogy vagy kutyát vagy pénzt!Segít-e a rend?rség ilyen esetben?

Legjobb válasz: A szerzõdésed fizetési határideje elmúltával fizetési felszólítást kell küldened neki, mondjuk 8 napos határidõvel. Ha nem fizet, akkor polgári peres feljelentést tehetsz ellene és perelheted a pénzed. Ha volt a szerzõdésnek olyan záradéka, hogy a szállítástól, átváteltõl függetlenül a kutya a te tulajdonodban marad a fizetésig, akkor talán kimehetsz hozzá elhozni a kutyát. Ha ilyen pont nem volt, akkor övé a kutya, csak még nem fizetett.

A szerzõdésed fizetési határideje elmúltával fizetési felszólítást kell küldened neki, mondjuk 8 napos határidõvel. Ha nem fizet, akkor polgári peres feljelentést tehetsz ellene és perelheted a pénzed. Ha volt a szerzõdésnek olyan záradéka, hogy a szállítástól, átváteltõl függetlenül a kutya a te tulajdonodban marad a fizetésig, akkor talán kimehetsz hozzá elhozni a kutyát. Ha ilyen pont nem volt, akkor övé a kutya, csak még nem fizetett.
Feljelenteni nem tudod - illetve csak igen speciális esetben... -, ez polgári jogi kötelem. Amit tehetsz, felszólítod a teljesítésre. Ha nem teljesít, és NINCS kikötve az adásvételben a fizetésig történõ tulajdonjog-fenntartás, akkor te elsõsorban az összeget követelheted, és egy esetleges végrehajtásban kérheted majd a "kutyát", mint javat. Nem mondom, hogy "így jártál", de ez tanulópénz. Elindíthatod polgárjogi úton a dolgot, ha EU-n belüli, akkor sokkal egyszerûbb a helyzeted, mint ha nem EU-n belüli.
A kérdező hozzászólása: Az illetõ nem követte el a csalás vétségét, hogy sms-ben és emailben 1 hónapja hazudik? Az egy hónap alatt küldött nekem bankpapírt, hogy utalta a pénzt és közben a pénz nem ért ide, mert nem is utalta, vagy a papír hamis!Az aláírt két papíron(mert kettõt írt már az adósságról) a feleség igazolványszáma hamis, nem egyezik!Ezek a dolgok nem férnek bele a CSALÁS vétségébe??????

Mi kell ahhoz, hogy ha a kutyát külföldre szeretném eladás céljából kivinni? ( Pl: Németország )

Ezt úgy gondolom, hogy ha elkelt a kutyus külföldre mi kell ahhoz hogy kivihessem. Illetve mennyi kutyust lehet kivinni. Ha nagyobb mennyiségbe vinnék ki akkor ahhoz mi kell? Előre is köszönöm

Legjobb válasz: Kell állatútlevél amit az állatorvos ad neked. Tõle akármit megkérdezhetsz ezzel kapcsolatban.

Kell állatútlevél amit az állatorvos ad neked. Tõle akármit megkérdezhetsz ezzel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az utolsónak erre lettem volna kíváncsi:)
Talán, ha erre rákeresnél... ... állatok kereskedelmi célú szállítását a 92/65/EGK irányelv szabályozza.
A kérdező hozzászólása: Legutóbb egy magyar származású hölgy keresett fel aki kint él Németországban. És mondta, hogy ott kint papírok nélkül is megfizethetetlen a kutyák ára. És még így is megérné kifizetnie a törzskönyves kiskutyáért. De nem tud haza jönni.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ezen mi a gyanús. Már nem egy külföldi emberke érdeklõdött kutya ügyben de nem tudja megoldani hogy eljöjjön a kutyusért. Nekem idõm és pénzem is van. És esetleg akkor kivinném.
Kereslet? Akkor szépen idejön érte a gazdi és elviszi. Nekem ez így gyanús.
Nah, hogy válaszoljak valami értelmeset is.. http://petpassport.hu/ itt szétnéztél már?
A kérdező hozzászólása: Elhiheted, hogy nem fogom a vakvilágba kivinni a kutyáimat. Azért mondtam nagyobb számot, hogy ilyen esetben mit kell tenni. Én úgy tudtam, hogy 5 kutyáig nem szoktak variálni. Én nem az a parkolóból árulós tenyésztõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ez most csak egy hasamra ütött szám volt. Még nem is biztos, hogy kiviszem. Lenne rá kereslet, családokba kerülnének. Csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést, hogy mi kellene ehhez? Akkor úgy veszek autót, úgy alakítom ki. Megcsináltatom az engedélyt ha kell hozzá. Tehát ilyesmi dolgokra lennék kíváncsi. Legálisan szeretném átvinni õket.
Csak úgy kimenni és kivinni akárhány kiskutyát, aztán valaki, valahol megveszi.....na, ez nem a legjobb bolt. Így eladni kutyát nem nagyon lehet sehol. Bár legutóbb Olaszból láttam videót. Éjjel, parkolóban árult kiskutyákról.
15-töt kivinni? az igen.:D
Egyszerre 15 kutyát és mind a németek vették meg? Miért nem a gazdák jönnek értük?
A kérdező hozzászólása: Na engem ezek a külön szabályzatok érdekelnének...
"3 hónapos életkor alatt egyes EU tagállamok bizonyos feltételek teljesülése esetében veszettség oltás nélkül is megengedik az állat beutaztatását, de ez az engedmény nem jelent általános mentességet! (Több tagország -pl. Olaszország, Spanyolország- egyáltalán nem engedi meg a 3 hónapos kor alatti kutyák bevitelét veszettség elleni oltás nélkül, mások csak nem kereskedelmi cél esetén adják meg ezt a lehetõséget.) Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy ha egy állatot nyilvánvalóan eladási céllal szállítanak egy másik tagállamba, az akkor is kereskedelmi célú szállításnak minõsül, ha a szállított állatok száma nem éri el az 5 db-ot! Ebben az esetben a szállításkor mindenképpen eleget kell tenni a kereskedelmi szállításra vonatkozó külön szabályoknak is!"
A kérdező hozzászólása: Azért nem kamion nagyságúra gondoltam...:) Hanem mondjuk olyan 15 kutyát. Párom is kutyatenyésztõ és akkor együtt vinnénk ki õket.
Milyen nagyobb mennyiséget akarsz vinni? Kamionnal? Ha valaki itt vesz kutyát, megkapja a tenyésztõtõl az export pedigreet, az útlevelet és jöhet érte. Vagy ha kéri, esetleg a tenyésztõ kiviszi neki.
A kérdező hozzászólása: Az útlevelet tudom de ha jól tudom megvan szabva mennyi kutyust lehet átvinni és a feltételek is. Sajnos az állatorvos nem adott róla bõvebb tájékoztatást.
http://www.maok.hu/allatutlevel/utazasok Szerintem itt megtalálod a választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!