Találatok a következő kifejezésre: Kutyáknak van elleni oltás (3 db)

Kutyáknak van kullancs elleni oltás?

Egyik nap volt a tv-ben, hogy van kullancs elleni oltás. igaz emberekre. de vajon kutyának nincs ilyen oltás? mert szerintem ezek a nyakörvek nem sokat érnek.

Legjobb válasz: Az embereknél sem a kullancs ellen van az oltás, hanem a kullancs által terjesztett betegségek közül egyre. Ettõl a kullancs még belemegy az emberbe, de agyhártyagyulladást nem kap tõle. De pl. Lyme-kórt még kaphat. A kutyáknál pedig nem a betegségek ellen adnak oltást (a kutyáknál más betegségeket okozhat a kullancs), hanem megpróbálják megakadályozni a fertõzést azáltal, hogy riasztják akullancsot. A Kiltix nyakörvet próbáltad már? Nem olcsó, de jó. Legalábbis szerintem.

Az embereknél sem a kullancs ellen van az oltás, hanem a kullancs által terjesztett betegségek közül egyre. Ettõl a kullancs még belemegy az emberbe, de agyhártyagyulladást nem kap tõle. De pl. Lyme-kórt még kaphat. A kutyáknál pedig nem a betegségek ellen adnak oltást (a kutyáknál más betegségeket okozhat a kullancs), hanem megpróbálják megakadályozni a fertõzést azáltal, hogy riasztják akullancsot. A Kiltix nyakörvet próbáltad már? Nem olcsó, de jó. Legalábbis szerintem.
A kérdező hozzászólása: tavaly õsszel 4000ft-os ( már nemtudom a nevét ) nyakörv mellett volt benne kettõ is, és ráadásul a szeme alatt :( most jön a szezon, ezért kellenne valami megoldás. köszi a választ
Szia állatorvosnál adnak ilyen cseppeket a kutya tarkójára! az hatásos mi kutyánkba nemvotl egy se most új kutyám van Csivava és feket szoval nála is rakatni fogunk
mi is a cseppeket használjuk. van oltás.de ha beadják, akkor nemtudom mennyi ideig garantálnod kell, h nem megy bele kullancs, mert akkar vmi baja lesz.bocsi, h igy írtam, de ennyit hallottam róla.
6 hetesen semmiképpen. Még az anyjánál a helye.
6 hetesen nemhogy az országból nem viheted ki hanem még bõven az anyja mellett lenne a helye...
Ja, így mindjárt más!:) Elvileg 3 hónapos kora elõtt nem kell neki a veszettségi. Chip és útlevél kell akkor is. Gyakorlatilag Németországig végigmész, csak tankolni állsz meg, a kutya meg nem kérdi Tõled mi van a kocsiban. Persze mikor ott vagy, akkor már kell az orvosnál igazolni, hogy itthon kapott oltást.
Ha szerencséd van, akkor nem lesz gond, majd azt mondjátok, hogy még túl fiatal a kutyus az oltáshoz. De útlevelet kell neki csináltatni és be kell chipezni.
8 hetes kora elött nem viheted sehova, kell egy kombinált oltás és az anya oltásijának másolata.
A kérdező hozzászólása: Igen azt tudom hogy nem lehet 6 hetesen elválasztani!Most ennyi idõs a kutyus én 3 hét múlva hozom õt el, csak kíváncsi voltam kitudom-e õt hozni külföldre!De köszönöm!
akkor már viheted ha az alap oltásai megvannak chipje és útlevele van. A veszettség elleni oltás nemfeltétlen kell, hogy meglegyen

Van olyan kutya, amelyik nem betegszik meg, annak ellenére hogy nincsenek oltásai?

Legjobb válasz: Igen van ! A keverék és korcs kutyák nagyon ellenállóak és én rengeteg olyat ismerek akik még soha életükben nem láttak rendes állatorvost csak a kötelezõ veszettség ellenit adatják be nekik és a chip remélhetóleg bennük van, nem jóminõségû tápot esznek és mégis elélnek 15évig. Minden gond és betegség nélkül! Általában a keverékekre nem is szoktak költeni pénzt és nem is azért tartják mert egy fajta szerelmesei,hanem ingyen van és kutya. Általában a keverékek õrzik a házat és kinti benti kutyák.Ritkán hallok olyat hogy valaki egy korcsot elkényeztet .

Igen van ! A keverék és korcs kutyák nagyon ellenállóak és én rengeteg olyat ismerek akik még soha életükben nem láttak rendes állatorvost csak a kötelezõ veszettség ellenit adatják be nekik és a chip remélhetóleg bennük van, nem jóminõségû tápot esznek és mégis elélnek 15évig. Minden gond és betegség nélkül! Általában a keverékekre nem is szoktak költeni pénzt és nem is azért tartják mert egy fajta szerelmesei, hanem ingyen van és kutya. Általában a keverékek õrzik a házat és kinti benti kutyák.Ritkán hallok olyat hogy valaki egy korcsot elkényeztet .
Nincs! Az oltás minden kutyának kell és kötelezõ, anélkül ne vegyél kutyát, ha nem adatnád be neki az oltásokat!!! Az oltás nagyon fontos
Van, hála a nagyfokú átoltottságnak.Ha viszont találkozik egy beteg egyeddel, megbetegszik sajna.Én nem spórolnám le rajta, ami meg kötelezõ, az elsõsorban minket is véd.
igen vannak azok a szegény kutyák akik egy udvarra be vannak zárva és soha nem viszik el sétálni vagy kirándûlni magukkal a kutyát
Ez így ebben a formában hülyeség. Csak a veszettség elleni oltás a kötelezõ, viszont veszettséget tudtommal csak akkor kaphat, ha egy másik veszett állat megharapja. Amire iszonyatosan kicsi az esély. De ettõl még az oltás KÖTELEZÕ, és tökmindegy, hogy milyen fajtáról van szó. Szóval a kötelezõ oltás(ok)nak semmi köze a késõbbi lehetséges betegségekhez. Viszont betegség nagyon sokféle van. Örökletes betegségek, kullancs által terjesztett vírusok, törések, sérülések, fertõzések, daganatos betegségek, paraziták, megfázás, ivarszervi betegségek. A kötelezõ oltás semmi ahhoz képest, amennyit egy kutyára költeni kell élete során. Márpedig ha kutyád van, és megbetegszik, akkor kötelességed orvoshoz vinni, mert felelõs vagy érte, és nem hagyhatod, hogy szenvedjen. Ha ezt nem vagy képes biztosítani, akkor ne tarts inkább kutyát.
A kérdező hozzászólása: Semmiféle személyes információt nem adtam meg.
Ezt most mire írtad?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!