Találatok a következő kifejezésre: Kutyáknak van elleni (38 db)

Mit javasolsz? Kaptam egy kölyök kutyát, szoba kuty, van egy másik is, tegnap jött a doki oltani, kapott féreghajtót is, reggel észrevettem, hogy férges:S Hogyan védekezzünk ellene?

gyakori kézmosás, fert?tlenít?t használok a kezemre, a másik kutya is kapott féreghajtót, a kölyök 3-4 nap mulva megint kap, és mind a ketten 2 hét múlva, a doki ezt javasolta... ez eddig rendben van, gondolom... az id?sebb kutya sosem volt férges, 3 havonta féreghajtózom... kérdésem, hogy a lakásban a játékokat, fekhelyet, ilyeneket is fert?tlenítsem?... én elkaphatom? a doki azt mondta, ha nem csókolózunk, akkor nem lesz probléma.. azt nem szoktam:S

Legjobb válasz: a kölyök kutyák gyakran férgesek. Ha láttál a székletében az a jó! Mert így ürül ki a szervezetébõl. ezért féreghajtó. Még egyszer-kétszer lehet benne és utána megtisztul. Ha gondolod a játékai mosd át, bár nem élnek meg sokáig levegõn. Amíg nincs teljesen kihajtva gyakrabban moss kezet. Nem valószínû, hogy "elkapod". De lehetséges. De akkor sincs semmi baj. Akik állatokkal foglalkoznak (gazdaságokban, godozók) gyakran maguk is bekapnak emberi féreghajtót. Vermox a neve. Szóval semmi ok a pánikra. Szerintem a BKV-fogantyúktól jobban kellene félned.

A kakijában látott férgek már döglöttek voltak, attól biztosan nem leszel férges. Ha sok féreg volt benne, nagy valószínûséggel a következõ féreghajtáskor is fog belõle jönni. Ne hagyd, hogy szájon nyaljon, ha összenyalogatja a kezedet, moss utána kezet. Én két éve dolgozom menhelyen, tudod, hány és hány full férges baba csapatunk volt? Amikor 5-10-15 frissen bekerült, frissen leféreghajtózott kis bébi támad le reggel takarítás közben és nyalogat halálra. Nem egyszer elõfordult, hogy a kutya nyelve egy az egyben bele ért a számba... nem kevés kaki között dolgozunk, mégse volt soha semelyikõnk sem férges. Hát még akkor te, egy tiszta házban, egy szem, jól tartott, egészséges és leféreghajtott kiskutyával! Ne aggódj! :) Ha meg ne adj isten mégis férges leszel (nagyon viszket a végbélnyílásod), akkor elmész a háziorvoshoz, õ ír fel neked Vermoxot. Beszeded, ha nagyon undorodsz, három napig csukott szemmel húzod le WC-t. Ennyi az egész.
a kölyök kutyák gyakran férgesek. Ha láttál a székletében az a jó! Mert így ürül ki a szervezetébõl. ezért féreghajtó. Még egyszer-kétszer lehet benne és utána megtisztul. Ha gondolod a játékai mosd át, bár nem élnek meg sokáig levegõn. Amíg nincs teljesen kihajtva gyakrabban moss kezet. Nem valószínû, hogy "elkapod". De lehetséges. De akkor sincs semmi baj. Akik állatokkal foglalkoznak (gazdaságokban, godozók) gyakran maguk is bekapnak emberi féreghajtót. Vermox a neve. Szóval semmi ok a pánikra. Szerintem a BKV-fogantyúktól jobban kellene félned.
Amit mi köznyelven féregnek hívunk, az nem megy fel a szívbe, ez egy butaság, rosszul tudod! A szívféreg egy teljesen másik fajta féreg, ami meleg, párás éghajlaton jellemzõ (Amerika déli államai, Dél-Amerika pl.). Magyarországon elvétve akad 1-1 szívférges kutya, õk is általában külföldön szedik össze ezt a szomorú és halálos betegséget.
figyi nem olyan nagy dolog a férgesség. A kölykök gyakran az anyukájuktól elkapják, vagy az utcáról felnyalnak valamit. Ha te gondos gazdi vagy -és ezek szerint az vagy- akkor a meghatározott idõközönkénti féreghajtás mellett semmi baj nem lehet. Remélem szereted a kis férgest így is:-)). Te azért vagy, hogy gondoskodjál róla, hogy meggyógyítsd ha beteg. Õ meg rendkivül sok élményt ad neked. Egy rendszeresen féreg-hajtott, oltásokat kapott állattól nem kell tartanod. Tudod mennyi borzalom él a mozgólépcsõ szalagján?
az a lényeg, h mindkettõnél hajtsátok ki rendesen a férget, nehogy szívférgességig jusson a dolog. amúgy akkor már nagy a gáz, tehát tele van féreggel a kiskutya, ha férget hány. addig igazából nem olyan nagy gáz, mert gyakran elõfordul, csak hajtsátok ki tutira mindet mindkét blökibõl.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat.... :)
A kérdező hozzászólása: az idõsebb kutya 2, 5 éves...
A kérdező hozzászólása: a félreértések elkerülése véget, én nem magam féltem, inkább a kutyákat:) )) persze nem örülnék neki, ha férges lennék, dehát ki örülne?
A kérdező hozzászólása: betegesen ügyelek az ilyen dolgokra, inkább nem kapaszkodom a bkv-n:S nem is gondoltam volna, hogy férges, jó étvágya van, ránézésre teljesen rendben van...a doki sem gondolta, csak megelõzésképp kapott féreghajtót... tudom, hogy a kölyökkutyáknál gyakori, igaz a "nagy" sosem volt férges, egy tányérból isznak, a játékokon, fekhelyen mindenen osztoznak:S aggódom..nem beszélve arról, hogy nem érti, mért nem szeretgetem annyira mint eddig...
A kérdező hozzászólása: a "nagyba" nem volt féreg még sose, most se:)

Milyen kifejezetten BOLHA ELLENi NYAKÖRV kutyáknak van? BOLHA ELLENI! A kiltix az jó?

És milyen erős BOLHA ELLENI fertőtlenitőszer van amivel be tudnám fújni a kutyaházát, aim kirtja azokat, de a kutyának, nem mérgező ha beszivja az illatát vagy ilyen?

Legjobb válasz: Kiltix bolhára és kullancsra is jó. Neostomosanos oldattal befújhatod. Én több ampullát oldottam, és locsoló kannával lelocsoltam kívül-belül a házat.

Kiltix bolhára és kullancsra is jó. Neostomosanos oldattal befújhatod. Én több ampullát oldottam, és locsoló kannával lelocsoltam kívül-belül a házat.
A kérdező hozzászólása: és 1 ampulla elég a locsolásra? és mennyibe kerül egy ampulla, lehet kapni sima gyógyszertárba?
Kiltixel én teljesen elégedett vagyok a két Huskymon. Se bolha, se kullancs nincs bennük, pedig nálunk mindkettõ eléggé eltud szaporodni.
Nagyon rákattantak itt mostanában a neostomosanra. Gyanítom, hogy egymástól lesik el, egyikük sem próbálta még. A neostomosannal hiába locsolgatod a bolhás kutyát, semmit nem fog használni. Jó alaposan fürdetni, de inkább áztatni kell benne és még akkor is maradhatnak peték. Másra találták ki, nem elsõsorban bolhákra. Általánosságban azt tudom javasolni, hogy azok a jó szerek, amit nem kapsz meg minden sarki boltban vagy plázában, hanem állatorvosnál veszed, esetleg vényköteles.
ma 19:57 Úgy látszik, nem próbáltad még a Neostomosant. Remek szer. Amikor a macskám a rossz méretû spot miatt elbolhásította a lakást, Neostomosannal irtottam ki. Teljesen. Kullancsszezonban nagyon sokan Neostomosannal permetezik a kutyáikat, megerõsítésnek a nyakörv, vagy a spot mellett. És használ, ha hiszed, ha nem. Az Insecticidre sincs minden ráírva, mégis sokan használják kutyára. És nem hal meg tõle a kutya.
Pont azért írom, mert próbáltam. Szokj hozzá, nem szoktam olyanról írni, amit nem próbálok. Egyszer egy alomnyi kölyköt mentettünk, erõsen bolhás volt mindenki. Még a helyszínen órákig fürdettük a kicsiket, de másnap még mindig volt bennük élõ bolha. A legyek ellen viszont bevált a neostomosanos locsolgatás.

Kutyáknak van agyhártyagyulladás elleni végőoltás?

A lyme kór ellenit már megkapta, nem tudom ilyen is van?

Legjobb válasz: igen, van

igen, van
A kérdező hozzászólása: kiltix nyakörv az van rajta mindig!
Ez ellen kénytelen vagy védekezni. Akár spot onnal, akár nyakörvvel, vagy bármelyik szerrel, ami ma kapható.A védekezés hosszú távon, ha nem is 100 %-os, de kifizetõdõbb, hiszen kisebb a lehetõség a megbetegedésre.Ha nem védekezel, egy fertõzés nem csak anyagiakban kerül sokba, de a kutya szervezetének sem igazán jó.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm! akkor a lyme kór ellenit beadattam neki, ennyit tudok tenni... meg hogy nem viszem erdei helyekre... mondjuk az sem kizárt hogy a füves udvarban szed össze kullancsot...:S
Nincs. Az Imizolt adják, amikor beteg lesz. Vannak, akik beadatják megelõzésként is, mert kb 1 hónapig véd. Bár vannak már jelek, hogy nem 100 % az sem.Amit mostanában behoztak oltóanyagot, azt fél évente kellene adni. Nem véd, csak legyengíti a vírust és baromi drága.
A kérdező hozzászólása: oh értem. és a babézia ellen gondolom van oltás ugye?
A kutyának Lyme van és Babézia.
A kérdező hozzászólása: amit a kullancsok terjesztenek! vagy ezt a kutyák nem kaphatják el? ezt nem tudtam hogy humán.... amúgy köszi a válaszokat!
Milyen agyhártyagyulladásra akarsz oltatni? Nem jellemzõ a kutyáknál. Az humán betegség.
Idõnként érdemes a nyakörvet levenni és megkapargatni a belsõ réteget. A kutya szõre, bõre zsíros, a por , piszok rátapad.


Kutyáknak van kullancs elleni oltás?

Egyik nap volt a tv-ben, hogy van kullancs elleni oltás. igaz emberekre. de vajon kutyának nincs ilyen oltás? mert szerintem ezek a nyakörvek nem sokat érnek.

Legjobb válasz: Az embereknél sem a kullancs ellen van az oltás, hanem a kullancs által terjesztett betegségek közül egyre. Ettõl a kullancs még belemegy az emberbe, de agyhártyagyulladást nem kap tõle. De pl. Lyme-kórt még kaphat. A kutyáknál pedig nem a betegségek ellen adnak oltást (a kutyáknál más betegségeket okozhat a kullancs), hanem megpróbálják megakadályozni a fertõzést azáltal, hogy riasztják akullancsot. A Kiltix nyakörvet próbáltad már? Nem olcsó, de jó. Legalábbis szerintem.

Az embereknél sem a kullancs ellen van az oltás, hanem a kullancs által terjesztett betegségek közül egyre. Ettõl a kullancs még belemegy az emberbe, de agyhártyagyulladást nem kap tõle. De pl. Lyme-kórt még kaphat. A kutyáknál pedig nem a betegségek ellen adnak oltást (a kutyáknál más betegségeket okozhat a kullancs), hanem megpróbálják megakadályozni a fertõzést azáltal, hogy riasztják akullancsot. A Kiltix nyakörvet próbáltad már? Nem olcsó, de jó. Legalábbis szerintem.
A kérdező hozzászólása: tavaly õsszel 4000ft-os ( már nemtudom a nevét ) nyakörv mellett volt benne kettõ is, és ráadásul a szeme alatt :( most jön a szezon, ezért kellenne valami megoldás. köszi a választ
Szia állatorvosnál adnak ilyen cseppeket a kutya tarkójára! az hatásos mi kutyánkba nemvotl egy se most új kutyám van Csivava és feket szoval nála is rakatni fogunk
mi is a cseppeket használjuk. van oltás.de ha beadják, akkor nemtudom mennyi ideig garantálnod kell, h nem megy bele kullancs, mert akkar vmi baja lesz.bocsi, h igy írtam, de ennyit hallottam róla.

Mitől van az, hogy kaptak a kutyáim bolha elleni cseppeket és bolha nyakörvet és ugyan úgy vakaróznak? A másik meg a fiú német juhászom, miért eszi meg a kakiját?

Pedig kapnak tápot is Akanát,meg f?tt ételt is kapnak.Mindig kaja után engedem ki ?ket az udvarra és megeszi a székletét!Amúgy már teljesen sebes az oldala a német juhász szukámnak két tenyérnyi fóltban!

Legjobb válasz: Ha volt bolhája, akkor esélyes, hogy bolhaallergia, de gomba is lehet, meg másmilyen allergia is. Állatorvos mit mond?

Ha volt bolhája, akkor esélyes, hogy bolhaallergia, de gomba is lehet, meg másmilyen allergia is. Állatorvos mit mond?
Sõt, az is lehet hogy allergiás a bolha elleni cseppre vagy a nyakörvre, vagy a 2 együttes hatására. Én nem raknék cseppet is és nyakörvet is (fõleg ilyen esetben), mert az így egy elég nagy méreganyag dömping a kutya szervezetére nézve.
Két tenyérnyi seb van rajta és még nem voltál állatorvosnál?
Ha sebes az oldala lehet rüh is, vagy vm. ételallergia. Vidd orvoshoz, biztos nem bolha.
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk orvosnál és a bolha csípésre allergiás, illetve a bolha nyálára, ajánlott egy fürdetõt ami erre való, gyulladás csökkentõ és bõrnyugtató, hatású, egyébként ezt egy nap alatt csinálta magának, mármint rágta ki magának a szõrt és sebesedett ki.Bár én fanyalogtam a fürdetõtõl de a doki szerint nem árthat a kutyának mivel nem nyílt seb és nem nedvedzik már!Bayer termék sokan dicsérik, és írt ki neki allergia elleni cseppeket is amit a kajájába kell bele tenni.Köszönöm a tippeket, de azért is tettem fel a kérdést, mert csak mostanra volt idõpontunk, és hát én nagyon féltettem õt(nagyon szeretem)!
Mielõbbi jobbulást kívánok(-:
Szia! A kiskutyád, azért eszi meg a kakiját, mert perverz étvágya van.Úgy hívjuk ezt a kifejezést.Az én kutyámnak is ilyen problémája volt...Csak õ nem a sajátját ette meg, hanem a csöves emberekét.Sajnos errõl nem tehetnek a kutyák... Vagy ha mondjuk a lakásba/házba kakilt be, akkor azért eszi meg hogy a gazdi ne lássa, és ne kapjon ki... :( Nagyon sajnálom...Elkell vinni orvoshoz, vagy le kell róla szoktatni! AMikor megpróbálja megenni, akkor fussál oda dobbants nagyokat és mondd hogy fúúúj! Nem szabad!!! Rossz vagy! (De persze ettõl nem szabad megutálni, hisz nem tehet róla)
Wikipedia a kakaevésrõl: Kutyák esetében gyakran figyelhetõ meg koprofág viselkedés. Ennek alapos kikutatása még várat magára. Egyelõre annyi sejthetõ, hogy több ok is lehet[1], melyek közül egyelõre az alábbi motivációkat sejthetjük: Egyszerû éhség is lehet a legjellemzõbb ok. A gazdi figyelme felkeltésének szándéka. Aggodalom, stressz, vagy rossz magaviselet miatti büntetés miatt. Korábban ürítés miatt büntetést kaptak, az ismételt büntetéstõl való félelem miatt kísérelnek meg "feltakarítani". Unalomból. Szûk helyen: feltakarítás céljából. A gazdi utánzása: látta, hogy õ is mindig felveszi az ürülékét (mármint a kutyáét). Kiskutyáknál azért, mert õk mindent megkóstolnak, és felfedezhetik, hogy a széklet ehetõ és néha még ízletes is lehet, különösen magas zsírtartalmú diéta után. Anyakutyák megehetik gyermekeik ürülékét abból a célból, hogy megelõzzék a rájuk leselkedõ ragadozókat vonzó illatokat. Mivel a friss ürülék formája és hõmérséklete a visszaöklendezett táplálékhoz hasonló, ez egy mód az anyakutyák számára, hogy kicsinyeiknek szilárd táplálélot juttassanak. (Különösen a macskaszéklet) magas proteintartalma esetén, melynek oka túletetés is lehet, nagy koncentrációjú emésztetlen anyagot jelent a székletben. Különbözõ egészségügyi problémák is állhatnak a háttérben, úgymint Pancreatitis bélfertõzések Emésztési zavarokhoz vezetõ ételallergiák Húsevõk szokása, hogy megeszik vagy magukra kenik zsákmányaik ürülékét, hogy átvegyék illatukat és elrejtsék a sajátukat. Néhány állatorvos olyan adalékanyagok táplálékba juttatását javasolja, amelyek az ürülék ízét rendkívül rosszá teszik a kutyák számára. Néhány kutyaeledel-gyártó eleve ilyen adalékokkal gyártja a termékét. A kutyák székletükhöz fûzõdõ vonzódásának köszönhetõ az a kínai mondás, hogy "a kutya sem tehet róla, hogy szereti az ürüléket", ami általában olyan rossz szokásokhoz kapcsolódik, amelyeken nehéz változtatni.

Lehet parvos egy olyan kutya, aki be van ellene oltva?

Legjobb válasz: Kis kölyök igen, elkaphatja. De lényegesen gyorsabban gyógyul meg. Úgy tudom, egy cég garantálja az oltásai hatását, de csak akkor, ha minden oltás az õ termékükkel történik.

Kis kölyök igen, elkaphatja. De lényegesen gyorsabban gyógyul meg. Úgy tudom, egy cég garantálja az oltásai hatását, de csak akkor, ha minden oltás az õ termékükkel történik.
kölyökkutya igen
Lehet, de nagyon ritka.
Lehet és sajnos nem csak a kölyök.

Állandóan az jár az eszembe, mi van ha meghal a kutyám. Tehetnék ellene valamit?

Annyira rossz, hisz nekem ? az egyetlen, senki más nem tudná pótolni... olyan egyedi, és annyira aranyos amikor produkálja magát :') de félek hogy ennek egyszer vége lesz, és többé már nem az a két szem fog rámnézni, ami eddig nézett. Nagyon rossz érzés, és ezeket a sorokat is sírva írtam meg. Tudnátok valami tippet adni, hogy ne járjon ennyit a fejembe?

Legjobb válasz: Hát nem. De mért, beteg?

Hát nem. De mért, beteg?
Gyerekkorom óta kutyára, konkrétan német juhászkutyára vágytam, de nem lehetett. Párom megörökölt egy házat, amivel járt egy felnõtt német juhászkutya is. Nagyon szerettük, de csak néhány évig élvezhettük a boldogságot, mert gyógyíthatatlan beteg lett. Miután elpusztult, vettünk egy másikat, szintén német juhászkutyát. Nincs gyerekünk, s lehet, hogy ez is bele játszik, de egyszerûen imádjuk. Az elõzõ kutyánk elvesztése után bennünk maradt valamiféle természetes aggódás, de amikor meg még kiderült róla 5 évesen, hogy tejmirigy daganata van, úgy éreztük, hogy belepusztulunk. Szerencsére jól sikerült a mûtét, s azóta már eltelt majdnem egy év. Hetente áttapogatom a hasát, mindig rettegve, leizzadva, stb. Nagyon féltem.
Én ezen sajnos már túl vagyok..4.éve... És nem váltunk el..Elhamvasztattam, urnában egy nagy fényképpel és égõ gyertyával mindig velünk van. A sors azonban kegyes volt velem, utamba sodort egy hányatott sorsú kutyit, aki azonnal megszerettette magát, azóta is velünk él, és imádjuk egymást!!!! Sajnos bele kell törõdnünk-és ez nagyon nehéz-hogy õk sokkal intenzívebben élnek, nekik a biológiai órájuk gyorsabban jár, de ha boldog élete van, akkor nincs miért bánkódnod, nekik nincs halálfélelmük. De ha egészséges, akkor miért siratod már most??? Játssz vele sokat, élvezd az õ mérhetetlen szeretetét, ezzel csak jót teszel neki, magadat meg ne sajnáld már elõre azért, ami lehet hogy csak évek múlva jön el.
Nekem is eszembe szokott jutni, 1éve van velem, de nagyon ragaszkodik hozzám, át kell mindig karolnom alváskor, meg ilyenek, és biztos hogy nem lesz még egyszer egy ilyen aranyos kutyám.Nem szabad erre gondolni, mindenki ezt mondja.Épp elég lesz majd akkor ha majd eljön az idõ...
Most olvasom hogy kevés idõt voltál vele.Akkor pótold be most még megteheted!Hány éves kutya?
Én is így vagyok, hisz õ is egy társ, a család bohóca aki mindig megtudja nevettetni a családot.Vigyázol rá, mindent megteszel érte oltások, orvos, bolha és kullancsvédelem stb. Vigyázol hogy el ne szökjön, rendesen viseled a gondját!Ha ezeket megteszed akkor már könnyebb lesz, mert nem a te hibádból fog meghalni!Ha szeretsz valakit nem arra kell állandóan gondolni hogy mikor veszíted el hanem hogy milyen jó vele és élvezni!
A kérdező hozzászólása: Nem, csak eszembejutott hogy milyen sok mindent nem csináltam meg vele, és milyen kevés idõt töltöttem vele... annyira szívszorító.
Élvezd az együtt töltött idõt! Sajnos igen, egyszer meg fog történni, de reméljük jó sokára! Én régebben a hullámos papagájaimat is nagyon sajnáltam, egy egész mongol egér családom 1 hét alatt elment, de ebbe bele kell törõdni. A kutyások pedig- ha van rá lehetõség- már pár napra rá beszereznek egy új kis kedvencet. Azt mondják akkor sokkal könnyebb.... De még élvezzétek az együtt eltöltött sok-sok idõt!:)
10.00 Megkönnyeztem az irásodat!! :(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, és akik elvesztették szeretett Kutyájukat, nagyon nagyon sok részvétem! Reméljük hogy még veletek van, csak már nem látjátok, ám vigyáznak rátok minden egyes lépéseteknél! Én is megkönnyeztem, pláne a 10:00 válaszolóén. Próbálom élvezni a vele töltött idõt, és most 3 éves. Tervezzük hogy veszünk neki egy kislányt. Remélem nem akarják tenyészteni, mivel ha megkellene válnom 1 kölyöktõl is, komolyan mondom én rosszúl érezném magam. Eddig "csak" két házi kedvenckémet adtuk el(persze a beleegyezésem nélkül).. egy papagájt, és egy vadászgörit. Még ez is nagyon fáj, hisz nem tudom mi van velük =( És mégegyszer nagyon nagyon köszi a válaszokat, és részvétem annak, aki elvesztette a Kutyáját!(megérdemlik a tiszteletet, és nagybetûvel írom a nevüket=))
10:00-es vagyok... Köszönöm az együttérzést nektek... A kérdezõnek írnám, hogy ne aggódjon, szerintem nagyon messze van az még, hogy elveszítsd a kutyusodat, hisz ahogy írtad, még csak 3 éves... Látod én boldog 10 évet töltöttem el a legjobb társsal a világon és azért az szép idõ... Remélem neked még több idõd is lesz arra, hogy élvezzétek egymást társaságát... Amúgy...nem sokkal a kutyuskám halála után egyik éjjel vele álmodtam...hogy felébredt és újra a combomra téve a fejét napoztunk....Sajnos mikor felébredtem, rájöttem, hogy ez csak egy álom volt...de ott legalább újra velem volt...és remélem még lesz is:'( Na de a lényeg, hogy tölts vele minél több idõt...mert hidd el, nektek van még belõle bõven:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megint a válaszodat! Nem tudom mit tudnék írni, csak nagyon köszönöm a nyugtatást, és nyugodt, szép életet kívánok!

Van olyan kutya, amelyik nem betegszik meg, annak ellenére hogy nincsenek oltásai?

Legjobb válasz: Igen van ! A keverék és korcs kutyák nagyon ellenállóak és én rengeteg olyat ismerek akik még soha életükben nem láttak rendes állatorvost csak a kötelezõ veszettség ellenit adatják be nekik és a chip remélhetóleg bennük van, nem jóminõségû tápot esznek és mégis elélnek 15évig. Minden gond és betegség nélkül! Általában a keverékekre nem is szoktak költeni pénzt és nem is azért tartják mert egy fajta szerelmesei,hanem ingyen van és kutya. Általában a keverékek õrzik a házat és kinti benti kutyák.Ritkán hallok olyat hogy valaki egy korcsot elkényeztet .

Igen van ! A keverék és korcs kutyák nagyon ellenállóak és én rengeteg olyat ismerek akik még soha életükben nem láttak rendes állatorvost csak a kötelezõ veszettség ellenit adatják be nekik és a chip remélhetóleg bennük van, nem jóminõségû tápot esznek és mégis elélnek 15évig. Minden gond és betegség nélkül! Általában a keverékekre nem is szoktak költeni pénzt és nem is azért tartják mert egy fajta szerelmesei, hanem ingyen van és kutya. Általában a keverékek õrzik a házat és kinti benti kutyák.Ritkán hallok olyat hogy valaki egy korcsot elkényeztet .
Nincs! Az oltás minden kutyának kell és kötelezõ, anélkül ne vegyél kutyát, ha nem adatnád be neki az oltásokat!!! Az oltás nagyon fontos
Van, hála a nagyfokú átoltottságnak.Ha viszont találkozik egy beteg egyeddel, megbetegszik sajna.Én nem spórolnám le rajta, ami meg kötelezõ, az elsõsorban minket is véd.
igen vannak azok a szegény kutyák akik egy udvarra be vannak zárva és soha nem viszik el sétálni vagy kirándûlni magukkal a kutyát
Ez így ebben a formában hülyeség. Csak a veszettség elleni oltás a kötelezõ, viszont veszettséget tudtommal csak akkor kaphat, ha egy másik veszett állat megharapja. Amire iszonyatosan kicsi az esély. De ettõl még az oltás KÖTELEZÕ, és tökmindegy, hogy milyen fajtáról van szó. Szóval a kötelezõ oltás(ok)nak semmi köze a késõbbi lehetséges betegségekhez. Viszont betegség nagyon sokféle van. Örökletes betegségek, kullancs által terjesztett vírusok, törések, sérülések, fertõzések, daganatos betegségek, paraziták, megfázás, ivarszervi betegségek. A kötelezõ oltás semmi ahhoz képest, amennyit egy kutyára költeni kell élete során. Márpedig ha kutyád van, és megbetegszik, akkor kötelességed orvoshoz vinni, mert felelõs vagy érte, és nem hagyhatod, hogy szenvedjen. Ha ezt nem vagy képes biztosítani, akkor ne tarts inkább kutyát.
A kérdező hozzászólása: Semmiféle személyes információt nem adtam meg.
Ezt most mire írtad?

Kutya-egy bizonyos kutya elleni agresszivitás? Van egy 3 éves németjuhászunk, nagyon nyugodt kutya csak vihar ne legyen. Ezenkívűl van egy 7 éves pincsink. Bővebben lent

A pincsi elég agresszív ha a németjuhász a közelébe megy egyb?l morog rá (persze éjszaka amikor aludni kel úgy bújik hozzá mint a kisangyal) tehát a németjuhász legtöbbször csak odébb áll de van amikor nekiugrik. És hát nemis kérdés hogy ki nyeri a csatát. Csak az a baj hogy ugye az er? nem egyenl? és ki is csinálhatja a pincsit mert ugye egyb?l torokra megy. A németjuhász egyébként egy nagyon jámbor bamba kutya nincseen vele egyébként semmi baj a leírtakon és azon kív?l hogy betöri az ajtót ha dörög az ég. Hogy tudnám leszoktatni arról hogy ne ugorjon neki a pincsinek és ne bántsa mégha kötöszködik is. A pincsi a hugomé a németjuhász az enyém a pincsi volt ott el?bb és lehet ha ez így folytatódik el kell ajándékozni A kutyámmat vagy ami mégrosszabb el kell altatni (f?leg ha egyszer tényleg megöli a pincsit) Mit tehetnék? hogy tudnám megakadályozni hogy nekiugorjon? Verjem meg egy ilyen után? Mi használna?

Legjobb válasz: Elõször is, ha együtt laktok, akkor legfeljebb szerinted van úgy, hogy a pincsi a tesódé, a n.juhász meg a tiéd. Errõl nekik fogalmuk sincs, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy õk ugyanúgy várják mindkettõtöktõl, hogy következetes gazdáik legyetek, határokat, és korlátokat felállítva, mert a kutyák természete igényli a szabályokat. Ezek után már csak azt szeretném tudni, hogy mikor legelõször észrevettétek a pincsi kötekedését, milyen úton fegyelmeztétek, állítottátok le, és mutattátok meg helyette az elvárt viselkedést? Mert ha ez elmaradt, akkor max a saját fejeteket verhetitek a falba, nem a kutyáét...

Elõször is, ha együtt laktok, akkor legfeljebb szerinted van úgy, hogy a pincsi a tesódé, a n.juhász meg a tiéd. Errõl nekik fogalmuk sincs, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy õk ugyanúgy várják mindkettõtöktõl, hogy következetes gazdáik legyetek, határokat, és korlátokat felállítva, mert a kutyák természete igényli a szabályokat. Ezek után már csak azt szeretném tudni, hogy mikor legelõször észrevettétek a pincsi kötekedését, milyen úton fegyelmeztétek, állítottátok le, és mutattátok meg helyette az elvárt viselkedést? Mert ha ez elmaradt, akkor max a saját fejeteket verhetitek a falba, nem a kutyáét...
a kutyákat következetesen kéne nevelni mindenkinek a családból, újraszocializálni, kutyatársaságba járni és sétáltatni minden nap lehetõleg együtt! szakemberrel lenne érdemes dolgozni...a szeparációs szorongást ami nektek csak az erõs inger hatásásra feltünõ is kezelni kéne

Van egy Beagle kutyám és állandóan ás mit lehet ellene tenni?

Ja meg a bokrokat rágja és még néha ki is ássa őket.

Legjobb válasz: Sajnos a legtöbben ész nélkül választják ezt a fajtát, anélkül, hogy utána néznének vagy végig gondolnák, mi kell egy ilyen kutyának. A beagle-ek isszák meg annak a levét, hogy a naiv, tapasztalatlan gazdák körében divatfajta lett. Ezért van annyi ilyen kutya menhelyen. Nem szökik és nem is rombol, ha a gazdája csak kicsit is tudatosan, felelõsség teljesen foglalkozik vele. És még csak nem is kell mellé társ! Kérdezõ, egy vadász kutyát választottál, akinek MINIMUM igénye a napi sok órás szabad, póráz nélküli séta, a rendszeres találkozás más kutyákkal, a komoly nevelés és a napi szellemi fárasztás. Szóval mennyit szoktad póráz nélkül sétáltatni és mennyit tanítod, gyakorolsz vele?

Sajnos a legtöbben ész nélkül választják ezt a fajtát, anélkül, hogy utána néznének vagy végig gondolnák, mi kell egy ilyen kutyának. A beagle-ek isszák meg annak a levét, hogy a naiv, tapasztalatlan gazdák körében divatfajta lett. Ezért van annyi ilyen kutya menhelyen. Nem szökik és nem is rombol, ha a gazdája csak kicsit is tudatosan, felelõsség teljesen foglalkozik vele. És még csak nem is kell mellé társ! Kérdezõ, egy vadász kutyát választottál, akinek MINIMUM igénye a napi sok órás szabad, póráz nélküli séta, a rendszeres találkozás más kutyákkal, a komoly nevelés és a napi szellemi fárasztás. Szóval mennyit szoktad póráz nélkül sétáltatni és mennyit tanítod, gyakorolsz vele?
Nekem is van kettõ Beagle-m, így kevesebbszer találják ki, hogy ásniuk kell, mintha egyedül lennének. Egyébként jól ki kell fárasztani, vagy napi 1-1 hosszabb séta;) De lehet itt is találsz választ: http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/kutyak-asasanak-meg..
Mennyit foglalkozol vele naponta? Sétáltok rendszeresen? Foglalkoztatod a kis agyát is neki?
Nekünk is van egy kan beagle kutyánk és ha annyi pénzem lenne ahányszor elszökött milliomos lennék.A lényeg az, hogy fajtájából adódóan vadászkutya, imád ásni és felfedezõ típus ez a beagle.De a miénk mindig visszajön be lehet tanítani vagy a kerítéssel kell csinálni valamit.
Igaz, hogy vadászkutya, ezért ásnia, szaglásznia kell, de ha megfelelõen le van fárasztva agyilag is és szellemileg is, akkor nem csinál ilyet. Napi több óra aktív foglalkozás a megoldás.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ.
A kérdező hozzászólása: Én biciklivel szoktam lefárasztani szabad nem nagyon merem enged mert elszalad és már sajnos jártam vele úgy.Megérez valami szagot vissza se lehet hívni.
Azért szalad el tõled, mert rosszul neveled, nincs elég tekintélyed. Tessék elkezdeni normálisan is foglalkozni vele és nem fog elszökni! Az nem élet egy beagle-nek, hogy csak pórázon sétálhat, hát természetes, hogy szökni akar. Hidd el, el lehet érni még egy beagle-nél is, hogy mindig visszajöjjön a hívásra, mindig irányítható legyen! És szellemileg hogy szoktad fárasztani, mennyit tanítod, gyakorolsz vele? Más kutyák között sem szoktad elengedni?
A kérdező hozzászólása: Ok kösz de nekem csak az a gondom hogy nyáron tudom mát csak tanítani .Szellemileg nem nagyon szoktam lefárasztani.Más kutyákhoz se engedem ki mert nincs a közelben olyan hely ahol sok a kutya.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!