Találatok a következő kifejezésre: Kutyáim verekednek, tehetnék (2 db)

Kutyáim verekednek, mit tehetnék?

Van egy 10 hónapos szuka bullmasztiff és egy kb. ugyan ennyi id?s, 5 hónapja, menhelyr?l befogadott, szintén szuka kutyám. Ez utóbbi 3 hete lett ivartalanítva.

Legjobb válasz: nagyon egyszeru megoldasom van:lerdezd meg az allatorcost,hogy melyik kutya lehetne a legkitartobb stb:hogy tudd,melyik legyen a ket kutya kozt a fonok:vagyis,azt a bizonyos fonokot mindig a masik kutya szeme lattara etesd meg legelore,es mindent igy csinalj,mindent mindig o kapjon meg legelore es a masik kutya tudni fogja,hogy ki a fonok,es,hogy o csak legalul van a listan!!

nagyon egyszeru megoldasom van:lerdezd meg az allatorcost, hogy melyik kutya lehetne a legkitartobb stb:hogy tudd, melyik legyen a ket kutya kozt a fonok:vagyis, azt a bizonyos fonokot mindig a masik kutya szeme lattara etesd meg legelore, es mindent igy csinalj, mindent mindig o kapjon meg legelore es a masik kutya tudni fogja, hogy ki a fonok, es, hogy o csak legalul van a listan!!
Szia! nekem is két szuka kutyám van. Az egyik egy 10 hónapos bulldog (õ a fiatalabb, és a nagyobb is), a másik egy kis keverék menhelyi kutya. Nehezen fogadták el egymást a kicsi menhelyi kutyám gyakran nekiment, és a bulldog meghátrált. Szerintem az lehet a baj, hogy egyik kutyád sem tud engedni a másiknak, vagyis mindd a kettõ úgymond a hatalmat akar a másik felett. Nálunk a kutyák be vannak osztva a kicsi a fõnök, mert õ volt itt hamarabb és õ az idõsebb, a bulldog meg még fiatal és szerencséjére nem kezd ki a fõnökkel, pedig megtehetné, mert õ a nagyobb. Sajnos a kutyák gyakran harcolnak, hogy átvegyék a falkavezér szerepét. Én azt mondom, hogy el kell õket különíteni, hogy ne verekedjenek, csak egy idõre míg megszokják egymást. Sajnos csak ezt tudom ajánlani, de remélem idõvel összeszoknak a kutyusok :)
Még reménykedhetsz hogy kibékülnek, mert a hormonok jó pár hétbe bele telnek, míg csitulnak. Az ivartalanítás lehet megoldja a helyzetet. nálunk a tüzelö szukák veszekedtek mindig. lehet az is a probléma hogy bent tartod öket, és túl sok az energiájuk. Egy bullmasztiffnak nagyon nagy hely kell. egy kenelt megépíteni nem egyszerü és nem is olcsó, de lehet a Bullmaszitff is kint jobban szeretne. Volt egy tacsink aki kint lakott egy kb 100m2-es kenelben, de ha kinyilt a kapu mint egy idiót rohangált. Annyira kicsi volt neki az a 100m2.
Nekem két kankutyám verekedett össze mindig. Pontosabban az egyik bármilyen más kan kutyának nekimegy. Én nála sajnos idõvel sem láttam semmiféle változást, nem nyugodtak le a kedélyek. Szinte végig ügyelnem kellett. Ha egyik sem akar engedni a másiknak, szerintem nem fogják abbahagyni. A bullmasztiff kutyád is ivartalanítva van? Ha nem, lehet ez a baja a másiknak? Az biztos, hogy ivarérettek lettek, a befogadott kutyádnak valószínû ez a baja. Én õszintén szólva nem sok javulást jósolok a dolognak.
Szerintem ez komoly dolog, és kérd ki állatorvos vagy kutyapszichológus véleményét!! (Biztos van olyan weboldal ahol kérdéseket lehet feltenni és tényleg szakszerûen válaszolnak). Én azt tanácsolnám, hogy ha lehet, vidd ki õket a szabadba mert lehet tényleg túl sok az energiájuk és egymással vannak elfoglalva. Ha egy szuka van és egy kan, azok sosem verekednek. Biztos hogy a vezérposztért megy a vita, két szuka-vagy két kan egy helyen összezárva...:( Közbe semmiképpen nem szabad avatkozni!! Vagy megvédeni egyiket a másiktól sem!!!! Attól tartok ki kell várnod milyen eredményre jutnak egymás között, és lehet, hogy durva vége lesz, bár nem tudom, milyen fajta a menhelyes, de a bullmasztiffról ezt olvastam a kutya.hu-n (ajánlom ezt az oldalt): "Két azonos nemû bullmasztiff együtt tartása azonban kifejezetten veszélyes vállalkozás, mely csak addig a pontig problémamentes, míg el nem érik teljes fejlettségüket. Ettõl kezdve számítani lehet rá, hogy elõbb-utóbb konfliktusba keverednek egymással, ami nem vezet semmi jóra, mivel a bullmasztiff – nyilvánvalóan bulldogörökség velejárójaként – nem ismeri a vereség szót…"
Nekünk egy dobermann lány és egy németjuhász fiú kutyánk volt szintén kertes házban.A Dobi jött késõbb még pici volt nem volt baj de ahogy nõtt õ akart lenni a fõnök, és féltette a területét.Nagyon sokszor összeverekedtek és egy csak az segített hogy külön kerítettük õket.Néha próbálkoztam összeengedni de nem sikerült így élték le az életüket elkerítve egymástól.. Ugyhogy lehet hogy nálad is reménytelen lesz a helyzet:(
A kutyusok kb. ebben az idõszakban "serdülnek", ami lehet, hogy az ivartalanítás ellenére is változást okoz átmenetileg a viselkedésében. A serdüléskor pedig, akár az emberek, önfejûbbek, kevésbé kezelhetõk. Ugyanekkor fejlõdik ki teljesen a területvédõ magatartás. Szintén ebben a periódusban történik, hogy ha korábban szorongós vagy félõs volt a kutyus, akkor a félénkség átmehet agresszióba is. Véleményem, hogy az állatorvosok inkább biológiai oldalról képesek megközelíteni a problémát, hogy a jelenségnek lehet-e oka az ivartalanítás, vagy lehet-e befolyásoló tényezõ. Szerintem nagyon sürgõsen fordulj komoly szakértõhöz, kutyapszichológushoz, etológushoz, jó hírû kiképzõiskolához, még mielõtt rögzülne, vagy elmélyülhetne a probléma közöttük.

Mit tehetnék, hogy a kutyám abbahagyja a másik harapdálását, mert már valósággal szívja a vérét? (Látszik a fehér bundáján a folt)

Legjobb válasz: A kutyad agressziv, vagy vitamin esetleg vas hianyban szenved. Ez elofordul baromfiaknal es kannibalizmusnak hivjak. Vidd el dokihoz, vagy vegyel neki valamilyen magas asvanyianyagtartalmu vitamin keszitmenyt amit a vizebe tudsz belerakni. Mellesleg egy darabig nyugtatot is lehet adni neki - persze modjaval.

A kutyad agressziv, vagy vitamin esetleg vas hianyban szenved. Ez elofordul baromfiaknal es kannibalizmusnak hivjak. Vidd el dokihoz, vagy vegyel neki valamilyen magas asvanyianyagtartalmu vitamin keszitmenyt amit a vizebe tudsz belerakni. Mellesleg egy darabig nyugtatot is lehet adni neki - persze modjaval.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!