Találatok a következő kifejezésre: Kullancsot találtam kis (2 db)

Kullancsot találtam a kis puli kutyámban! Milyen szert használjak hogy többé nem menjenek belé?

Õket is fenyegeti a fert?zés úgy mint az embereket?

Legjobb válasz: Sajnos olyan szer nincs, amivel a kullacs kikerülhetõ. Olyan oltás van ami véd a kullancsok által terjesztett fertõzések ellen. Szóval fenyegeti õket is a fertõzésveszély.

Sajnos olyan szer nincs, amivel a kullacs kikerülhetõ. Olyan oltás van ami véd a kullancsok által terjesztett fertõzések ellen. Szóval fenyegeti õket is a fertõzésveszély.
Állatkórházak melletti patikákban lehet venni a FRONTLINE nevû szert, ez az egyedüli, ami a pulit a hatalmas szõrzet alatt megvédi bolhától kullancstól. Kb 3000 ft egy ampulla több helyen el kell oszlatni a nyakától indulva a gerincénél, fél éves védettséget ad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat!Aggódom érte!Bár én alapból aggódós vagyok.....Már figyeltem pár napja az tény és valóban nem olyan játékos...enni eszik.Az bizti hogy jó nagy csomó lett a dög kullancstól... Köszönöm és mgfogadom a tanácsokat! Judit
a legjobb ha olyan helyre viszed ahol a legkevesebb a valószínûsége hogy belemegy. Mi az ártérben sétáltatás után átlag 5-6 db-ot szedtünk ki a németjuhászunkból évekig, (többnyire én)szegény teljesen megundorodott mikor megszagolta ami kijött belõle. tuti 100%-os ellenszer nincs!
ja meg az elõzõhöz hozzáfûzve, ez a szegény kutya 7 éves korában nyirokmirigy daganattól halt meg nem, tudom hogy van valami összefüggés a temérdek összeszedett kullancs és ez között... Vagy egyszerûen szegényt utolérte a középkorú férfiak rettegett betegsége.
A különbözõ nyakra csöppenthetõs bolha- és kullancsriasztók elég hatásosak, de csak egy hónapig! Érdemes figyelni, meddig van hatása, mert sajnos jelenleg is nagyon terjed egy kullancs által okozott kutyabetegség, amiben el is pusztulhat. Ha hosszú idõt vagy olyan helyen, ahol kullancsok vannak, érdemes a spot on használata mellett be is fújni rovarriasztóval. Kész vegyi üzem, ez sem a legjobb megoldás, de még mindig kevesebb a mellékhatás, mint a fertõzött kullancsnak.
A legjobb, ha elolvassa ezt a cikket ahol több bolha és kullancsriasztót is tesztelnek: http://www.kutyapszichologia.hu/2008/02/19/bolhairtok-tesztje/

Egy hónapja találtunk a kutyám bundájában egy kullancsot, ki is vetettük, de még mindig ott van neki egy kis pukli. Megnéztük nagyítóval de nincs benne semmi. Ez vmi bajra utal, vagy ne foglalkozzunk ezzel?

? nem mutatja h lenne baja,ugyanolyan kis rosszcsont:)

Legjobb válasz: Szerintem ez nem lehet probléma.Olyan mint az embereknél,attól függ mennyire roncsolódnak a szövetek.Nálunk is van olyan hogy egy heg nyoma tovább látszik,ez náluk is így mûködik :)

Szerintem ez nem lehet probléma.Olyan mint az embereknél, attól függ mennyire roncsolódnak a szövetek.Nálunk is van olyan hogy egy heg nyoma tovább látszik, ez náluk is így mûködik :)
Nálam a macskámból szedtük ki a kullancsot és neki is lett egy nagy csomó már elég régóta ott van de nem okoz neki gondot! Majd ha látszik rajta valami elváltozás, akkor érdemes orvoshoz vinni.
Szia! Szerintem benne maradt a feje.
A kérdező hozzászólása: orvos szedte ki, és szerintem õ észrevette volna:S
Nyugi, ez normális, nem lesz semmi gond.
Az én kutyámnak is van, ez nem baj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!