Találatok a következő kifejezésre: Kovászos uborkát lehet (11 db)

Kovászos uborkát lehet kapor nélkül csinálni?

Legjobb válasz: Lehet. A kenyértõl meg a melegtõl lesz kovászos az uborka, a kapor csak ízesíti. De nem tudom elképzelni milyen lesz anélkül az íze.

Lehet. A kenyértõl meg a melegtõl lesz kovászos az uborka, a kapor csak ízesíti. De nem tudom elképzelni milyen lesz anélkül az íze.
Lehet, de nem lesz olyan igazi íze.
Persze hogy lehet, miért ne lehetne? Legfeljebb nem lesz kaporízû.
Szerintem akkor az uborkát is kihagyhatod.
Kapor nélkül semmilyen lesz. Meg sem tudnám enni. Sõt: én teszek bele egy gerezd fokhagymát és néhány szem magyarborsot is. Ha forró sós vizzel öntöd le, ropogós marad, hamarabb elkészül és tovább is eláll. A szoksásosnál több só kell bele, egy liter vízhez két evõkanállal.
Ha nem szereted a kapor ízét, nyugodtan csináld nélküle, ugyanúgy ki fog forrni. Hogy ne legyen teljesen natúr, esetleg tehetsz bele néhány permetezetlen szõlõlevelet, meggyfa levelet, néhány szál tisztított tormát. Amúgy csípem a "csak úgy jó ahogy én szeretem" típusú emberkéket...
Én meg azt csípem mikor nem a kovászos uborkához, hanem a télire eltett ecetes/sós uborkához adnak tippeket! Pedig a kovászos uborkáról volt szó.
Igen lehet.
Persze. :-)
miért ne lehetne???
A kérdező hozzászólása: ijesztgetnek vele hogy nem lehet és én megettem egyet
Szia! Én is eszek! Egyél nyugodtan!!!!

Kovászos uborkát lehet műanyag vödörben elrakni, vagy csak üvegben?

Legjobb válasz: én szoktam vödörben,ugyanolyan mint üvegben

én szoktam vödörben, ugyanolyan mint üvegben
lehet vödörben is, de sztem hatásosabb üvegben, mivel a nap jobban "hozzáfér"
Anyukámnak van átlátszó mûanyag vödör (az a vödör, ami a Sparban volt a Narancshoz) mivel apa annyira szereti, hogy egyszerre egy üveggel kevés készíteni így mindig ebben csinálja. Tökéletes megérik benne.
SIMÁN! AKÁR ÜVEGBE, AKÁR MÛANYAGBAN! A PIACON MÛANYAG HORDÓKBAN TÁROLJÁK A KOVI-UBIT!


Milyen fajta uborkából készítenek kovászos uborkát? Ugyanabból az uborkából lehet csemegeuborkát és kovászos uborkát is készíteni, vagy egyfajta uborkából csak az egyiket lehet?

Gondolom a kicsi uborkából csak csemegeuborka készül, de egy nagyobb uborkából lehet csemegeuborkát is csinálni?

Legjobb válasz: Lehet a nagyobból is, de az nem lesz olyan finom-roppanós, mert a belseje megpuhul.

Lehet a nagyobból is, de az nem lesz olyan finom-roppanós, mert a belseje megpuhul.
A 12 -14 centisek a legjobbak kovászolni, amikor még frissek, roppanósak. Na még egy kicsit nagyobbacska is elmegy, de tényleg nem jó, ha lötye lesz a belseje, tehát a frissességre mindenképpen törekedni kell. robbanós legyen, kézzel eltörve reccsenjen, ne legyen túl magos/tökös a belseje. Az igen aprócskákat csemegének teszik el a konzervgyárak.
** roppanós legyen eltörve...
jómagam kipróbáltam a krumplival való kovászolást.. jelzem nagy ubikat raktam bele de nem fás -tökös ubikat! isteni lett ropogós manna :D

Kovaszos uborkat most a telen is tudok kesziteni, vagy azt csak nyaron a napsutesben lehet?

Nagyon-nagyon szeretem a kovaszos uborkat, es szeretnek enni most is.

Legjobb válasz: A jó kovászos ubit a nap melege érleli meg. Szerintem meg lehet próbálni egy ablak alatti radiátoron is. Bár én csak nyáron szoktam csinálni, egy próbát megérhet, egy kisebb adaggal, fõképp ha kapsz ilyenkor uborkát.

A jó kovászos ubit a nap melege érleli meg. Szerintem meg lehet próbálni egy ablak alatti radiátoron is. Bár én csak nyáron szoktam csinálni, egy próbát megérhet, egy kisebb adaggal, fõképp ha kapsz ilyenkor uborkát.
Szia! Lehet kapni zacsis és vödrös formában is koviubit a hipermarketek hûtõpultjában. Nem azt mondom, hogy olyan, amilyet a nagymamám csinál, de ehetõ.

Proteinnapon lehet húst tört krumplival és kovászos uborkával enni?

a húst azt tudom hogy lehet enni, de a többit?

Legjobb válasz: Most ezt komolyan kérdezed?????? Hogyan lehetne???? Hús az fehérje, krumpli meg keményítõ. Ez annyira egyértelmû. Ráadásul ezt a kettõt mindenhol kiemelik példaként (ha egyedül nem jösz rá). Tehát a válasz: nem lehet enni. Húst egy szelet kenyérrel, uborkával mehet. Krumplit hagyd ki. Sok sikert!

Most ezt komolyan kérdezed?????? Hogyan lehetne???? Hús az fehérje, krumpli meg keményítõ. Ez annyira egyértelmû. Ráadásul ezt a kettõt mindenhol kiemelik példaként (ha egyedül nem jösz rá). Tehát a válasz: nem lehet enni. Húst egy szelet kenyérrel, uborkával mehet. Krumplit hagyd ki. Sok sikert!
Teljesen jó! :) egészségedre!
Persze hogy lehet, csak nem mindegy mihez eszed. Bár a kovászos uborka magában is nagyon fincsi.
nehogy egyél, 100 grammjában van vagy 20 kcal, el fogsz tõle hízni :S
el sem tudom képzelni, hogy mit eszel, ha ez a kérdés felmerült benned...

Kovászos uborkát csak befőttes üvegben lehet készíteni?

Kaptunk egy nagy rakás kovászolni való uborkát. Minden hozzávalóm megvan, kivéve az üveget :/ Megcsinálhatom másban is az uborkát, vagy feltétlenül szükséges az üveg hozzá? Még sosem készítettem, úgyhogy mindenféle ötletnek nagyon örülnék. :) ÉS bef?ttes üveget lehet venni valahol? Én még sosem figyeltem eddig, hogy árulnak-e :))

Legjobb válasz: Nem tudom lehet-e másban, de venni a sparban 100% hogy lehet, de szerintem a tescoban is van.

Nem tudom lehet-e másban, de venni a sparban 100% hogy lehet, de szerintem a tescoban is van.
Persze hogy lehet veni háztartási konyhafelszerlés boltban szupermarketben is .
Az anyósom mindig irdatlan mennyiségeket csinált, zománcos fazékban, fedõ alatt.Szóval a fény nem kell hozzá, így is nagyon jól szokott sikerülni.
Utálom a kovászos uborkát. Egy ismerõsöm csinált mûanyag vödörben. Amúgy utálom. Isten hatalmas tévedése.
Én akiket ismerek azok mind befõttes üvegben csinálják . Üveget szinte bárhol lehet szerezni ( Spár , Tesco , Cora , stb.) . Nekem úgy tanították hogy abban a legjobb mert az üvegen keresztül gyorsabban felmenekszik és nehezebben is hûl ki éjszaka .
Bármilyen edényben el lehet készíteni, ha fém, akkor a zománc hibátlan legyen. Az erjedéshez nem fény, hanem meleg szükséges.
Így van, ahogy a 6-os írja. A zománcos fazék is tökéletes ha olyan helyre teszed, hogy a nap 24 órájából minél hosszabb idõn keresztül süssön rá a nap valamelyik oldalról.
bárhol van üveg, tesco, spar, obi. szerintem abban a legpraktikusabb.

Lehet kovászos uborkát csinálni ilyen idõben?

A hét végén tudnék olcsón kovászolni való uborkához jutni,de félek, hogy a mostani idõben nem fog megérni. Eddig csak 30-35 fokban raktam el. Valaki próbálta már hûvösebb idõben?

Legjobb válasz: Lehet, csak több idõ kell és nem biztos, hogy olyan ropogós lesz. De az íze az jó.

Lehet, csak több idõ kell és nem biztos, hogy olyan ropogós lesz. De az íze az jó.
te vagy az herby?
A kérdező hozzászólása: hát köszi. sajnos mi jó ropogósan szeretjük... /nem tudom ki az a herby/

Kovászos uborkát terhesen lehet enni?

Attól ugye nem lesz a picinek baja? Mert nagyon imádom és kívánom is...

Legjobb válasz: Persze nyugodtan eheted.

Persze nyugodtan eheted.
Lehet enni! Nekem az anyukám és az anyósom felváltva készíti, mert napi egy üveggel megtudnék enni:) )! 23 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor megnyugodtam, mert tényleg nagyon imádom... amúgy nagyon furákat eszek össze, olyanokat, amiket alapból sose ennék... tegnap pl. kovi ubit ettem dinnyével és nagyon bejött, pedig még hangzatra is undorító... :)
Szia! Szerintem mindent lehet enni, ami jól esik (ami nem esne jól, általában le se megy) csak mértékkel! Jó étvágyat!!!
De lehet ám!!!Azon élek!Minden ami savanyú és csípõs!Én is 17hetes vk.Csodás készülõdést várkozást!Ági


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!