Találatok a következő kifejezésre: Koronát kellene a fogamra (4 db)

Koronát kellene tenni a fogamra. Milyen a jó korona?

A els? fogam egy rossz fogászati kezelés miatt elhalt és elszürkült, a mellette lév?k meg tömve vannak elöl és hátul és az egyikb?l hullik a tömés. Azt már többet nem lehet tömni a nagy tömés miatt ezért arra már korona kellene. Úgy gondoltam hogy akkor mellette a szürkére mely nagyon nem szép arra is tetetnék. Mennyire fáj ? Milyen lesz utána? Milyen típus ami szép és tartós, és még emberi ára van?

Legjobb válasz: Nem fáj,csak kellemetlen.Az elsõ pár napban szokatlan mivel a korona egy kicsit vastagabb mint a fog,de aztán észre sem veszed ,egy idõ után meg el is felejted hogy neked koronád van.Egyébként jobb helyeken már ideiglenes koronával mész haza a fogorvostól,tehát semmi érzékenység nem fog jelentkezni.A rendes korona színét kiválasztja az orvos a fogadhoz megfelelõt,amugy tényleg a porcelán az igazi,a mûanyag nem olyan tartós meg elszínezõdik.Emberi ár? hát nem olcsó az biztos.Az olcsó az olyan is ,híg a leve .Semmiképp ne spórolj rajta,évtizedekre kapod és kinnt van a kirakatban.Egyébként a mûanyag 5 évet bír,nekem porcelán van ugy kb 12 éve

Nem fáj, csak kellemetlen.Az elsõ pár napban szokatlan mivel a korona egy kicsit vastagabb mint a fog, de aztán észre sem veszed , egy idõ után meg el is felejted hogy neked koronád van.Egyébként jobb helyeken már ideiglenes koronával mész haza a fogorvostól, tehát semmi érzékenység nem fog jelentkezni.A rendes korona színét kiválasztja az orvos a fogadhoz megfelelõt, amugy tényleg a porcelán az igazi, a mûanyag nem olyan tartós meg elszínezõdik.Emberi ár? hát nem olcsó az biztos.Az olcsó az olyan is , híg a leve .Semmiképp ne spórolj rajta, évtizedekre kapod és kinnt van a kirakatban.Egyébként a mûanyag 5 évet bír, nekem porcelán van ugy kb 12 éve
csakis porcelán.

Fél milliò elég lehet megcsináltatni a fogaim? 12 db korona kellene. Ilyen, , olcsòn " nem találtam fogorvost.

Màr eddig is rengeteget költöttem a fogaimra az elmùlt fél évben. Majdnem 300000 forintot, csak gyökérkezelésekre, hûzàsokra, tömésre.

Legjobb válasz: Talán, határeset. Nekem 2 éve teljes felsõ fogsor (2 húzás, és 6-8 gyökérkezelés) 14 db porcelán koronával volt 700 e körül.

Talán, határeset. Nekem 2 éve teljes felsõ fogsor (2 húzás, és 6-8 gyökérkezelés) 14 db porcelán koronával volt 700 e körül.
Sosem értettem: miért kerülnek ilyen sokba a fogorvosok?
Keresgélni kell. Én találtam, 21-ért csinálja a korona darabját, ha gyökérkezelni is kell, az +5ezer darabja. 4 koronát csináltattam 84+20ezerért (mind gyökérkezelni kellett már, nagyon rosszak voltak). Én miskolcig mentem ezért, nekem megérte. (elõtte debrecen, és egy tömés volt 10ezer, így körbekérdeztem ismerõsöket, nem akartam 40ezret koronára kiadni darabonként)
Az én dokimnál 12.000-80.000 ig vannak a porcelán koronák! Fémkorona:17.000.- A gyökérkezelés 9000ft!
4-es: 12-80között? de mitõl függ hogy mennyi? porcelán korona nem csak egy féle van? (na jó, meg az antiallergén, de az én dokimnál ugyanannyi a sima kroona mint az antiallergén)
a hagyományos porcelán korona 23 000 ft ba kerül szinte minden olyan fogorvosi rendelõben ami nem magántulajdonban van. az nyilván ugye drágább a magán orvos. van mûanyag amit én nem javasolnék mert törik kevésbé kopásálló és színezõdik illetve az élettartama is kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Fémet nem akarok az elõzõ is nagyon roncsolta az ínyem az én fogorvosomnàl 50ezer a porcelàn a cirkon meg 70-80 körül. Ez nekem rengeteg...de végûl is sok olyan fogam megmentette amit masok azonnal húztak volna
4es vagyok, nemtudom, hogy miért, nekem nincs koronám, csak az árlista miatt tudom, hogy mi mennyi!
Az én magánfogorvosom (Bp) 20ezerért csinálta darabját nekem õsszel, a 9 fog került 180ezerbe és szép lett. Sõt jó is.

Van 1 fogam amit gyökérkezeltek, és annyira szétjött hogy összerakták, de koronát kellene tetetni rá. Sajnos 30000ft om nincsen hogy megcsináltassam, és lassan féléve áll a dolog, már több is. Most megint bevan gyulladva és fáj?

Mit tegyek? ( a menj el a fogorvoshoz nem kell, mert ott sem tud vele mit csinálni, azt mondja csináltassam meg. )

Legjobb válasz: és vajon ha valaha lesz rá keret csiszolásnál nem törik el?

A kérdező hozzászólása: és vajon ha valaha lesz rá keret csiszolásnál nem törik el?
Gyökércsúcsrezekció, és röntgenen kimutatható a gyulladás. Szerintem menj el és kérdezz rá a fogorvosnál, hogy javasolja-e a mûtétet.
A kérdező hozzászólása: a gyökércsúcs korrekciót mivel lehet alátámasztani? röntgen? mert hiába mondom hogy begyulad fáj nem fáj izé hozé... annyira nem érdekli szrtem
A kérdező hozzászólása: köszi.akkor majd visszamegyek. már régen nem voltam fogászaton... és megmondom hogy hol begyullad hol nem.de szrtem akkor sem fog elküldeni erre amit irsz... nem is értem na mind1 :( hát igen a húzás nem lenne jó, de félek lefog törni ha koronát akar majd egyszer tenni rá.
Ha egyszer begyullad egyszer pedig nem fáj semmit, akkor nincsen tökéletesen kitisztítva a gyökércsatorna és a gyökércsúcs. Ha ilyen régóta húzódik, akkor valószínûleg nem is kezelhetõ. Megoldás a jelenlegi (gyulladt-nem gyulladt) állapotodra a gyökércsúcsrezekciós mûtét, amely során mûtéti úton amputálják a gyökércsúcsodat, valamint eltávolítják a gyulladt szöveteket. Csodálom, hogy a fogorvos még nem javasolta ezt az eljárást neked. Másik megoldás pedig, hogy kihúzzák, a mellette lévõ két fogat lecsiszolják és kapsz egy 3 tagú hidat, vagy implantátumot. De ha a koronára nincs pénzed, akkor ezek szóba sem jöhetnek. Egy biztos: gyulladt fogra nem fognak koronát tenni, elõször mindenképpen a gyulladást kell kezeltetned. Egy fogászati asszisztens
A kérdező hozzászólása: ebben igazad van. viszont annyira nem lehet eldönteni be van e gyulladva vagy nincsen, mert szaga nincsen mikor tisztítja, fájni nem fáj belül nem érzek semmit, hol gyullad hol tök jó. most gyulladt megint, lehet a sok tejterméktöl ? nagyon sokat fogyasztotam most
Mindenki a tömésen rág, akinek tömve van a foga, annak nem szabadna fájni, ilyen csak akkor van, ha gyulladt a fog, azt pedig újra ki kell kezelni, ha még lehet.
A kérdező hozzászólása: az érdekes az, hogy mikor csinálta ugyanez volt, tisztitotta hagyta.jó volt, begyulladt, tisztitotta1 ideig jó volt, megint gyulladt. tisztitotta majd megtömre . rágófelület és belsõ rész nincs is, csak két oldalt van kb a fogam a többi tömés. aztán rájöttem hogy a rágástól fáj, mivel a tömésen rágok, ezért kéne rá a korona. vigyáztam rá nem gyulladt be.mjd begyulladt de abba maradt. most rá 3 -4 hónapra szrtem megpiszkáltam vagy nem tudom és begyulladt... mit tud csinálni... kiszedi a tömést, eltörik a fogam, kitisztítja a semmit , betömi , és megint begyullad mert a tömésen rágok. legalább is szerintem. hát ennek a fogamnak elöbb utóbb úgyis annyi attól félek :( pedig eléggé elõl van :(
Ha be van gyulladva és fáj, akkor úgysem tennének rá koronát, tehát mégiscsak azt molndom, hogy menj el a fogorvoshoz, mert a gyulladást ki kell kezelni, vagy rámegy a fogad és akkor már nem lesz gondod koronával.
A kérdező hozzászólása: okés köszi. érdekesség, tegnap este fogat mostam paradontaxal, és elmûlt a problémám... (úgy néz ki)ez jó :D de elõbb utóbb mindenképpen felkeresen a dokit


Koronát csinálnak terhesség alatt? Már egy ideje járok a fogorvoshoz, már csak egy fogra kellene koronát csinálni, de most kiderült, hogy babát várok. Megcsinálja még vajon?

Legjobb válasz: Nekem most lett kész, elõl 6 korona,hátul pótlás, már két hónapja folyamatosan fogdokihoz járok és azt mondta semmi baja nem lesz a babának, inkább most megcsinálja szépen mindet, addig amíg van rá idõm, mert a baba mellett nem biztos, hogy lesz.És az érzéstelenítõrõl csak annyit, hogy helyileg hat és nem fog ártani a babának.Olyan jó érzés tükörbe nézni, hogy szépek a fogaim és az elhanyagolt fogakkal többet árthatsz a babádnak.Minden jót(25 hetes kismama)

Nekem most lett kész, elõl 6 korona, hátul pótlás, már két hónapja folyamatosan fogdokihoz járok és azt mondta semmi baja nem lesz a babának, inkább most megcsinálja szépen mindet, addig amíg van rá idõm, mert a baba mellett nem biztos, hogy lesz.És az érzéstelenítõrõl csak annyit, hogy helyileg hat és nem fog ártani a babának.Olyan jó érzés tükörbe nézni, hogy szépek a fogaim és az elhanyagolt fogakkal többet árthatsz a babádnak.Minden jót(25 hetes kismama)
Nekem három fogamat húzták ki mióta babát várok, kettõt tömtek és még mindig kell mennem.Az a fontos hogy a dokinak mindenképp szólj a babáról.Nem lesz semmi probléma.Fájdalommentes fogászatot és szép babavárást. 22hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!