Találatok a következő kifejezésre: Korai terhességnél hetes (18 db)

14 hetes vagyok, és kb.2-3 hete már a délelőtti órákban ugy érzem, hogy elalszom, és nem tudok odafigyelni semmire, annyira álmos, fáradt vagyok. Ilyan korai terhességnél előfordul?

Nem kávézom, csak 3 in 1-et iszok, még dolgozom is. De nagyon rossz, mert a fejem majd le esik:)

Legjobb válasz: Igen, a korai terhességnél gyakran elõfordul az álmosság, fáradtság. Én is ilyen voltam, aztán kb 15. héttõl jobb lett. 23 hetes kismami

Igen, a korai terhességnél gyakran elõfordul az álmosság, fáradtság. Én is ilyen voltam, aztán kb 15. héttõl jobb lett. 23 hetes kismami
ez természetes ilyenkor, én amúgy is bármikor eltudtam volna aludni, képzeld milyen voltam a terhességem elején :) boldog babavárást
Az elsõ 3 hónap biztos ilyen lesz, ez természetes és ez ellen még a kávé sem hatna. Én fõleg ebéd után voltam így, még dolgoztam, mit nem adtam volna egy kis pihiért, vagy alvásért. Szó szerint bukott le a fejem olyan álmosság és fáradtság jött rám. De ez elmúlik és a második harmadban pedig olyan aktív leszel mintha nem is lennél terhes. Ezt az idõszakot pedig át kell vészelni. Kitartást! 22hetes kismami

Korai terhességnél (5 hetes) Lehetséges, hogy nincs szinte semmilyen folyás, inkább szárazság?

Jöv? héten akarok menni a dokihoz, hogy biztos-e a terhesség eddig még csak 1 teszt jelezte.

Legjobb válasz: Szia! Én 6 hetes vagyok, és nekem változó. Hol normális mennyiségû folyásom van, hol sokkal több. A színe egy picit sárgásabbra váltott, de tutti nincs fertõzésem, hisz ennek semmi jele és olvastam itt, hogy az állapotosoknál normális a sárgásabb folyás. De szerintem a folyás, mint mindig egyénenként eltérõ és nem nagyon lehet átlagosítani.

Szia! Én 6 hetes vagyok, és nekem változó. Hol normális mennyiségû folyásom van, hol sokkal több. A színe egy picit sárgásabbra váltott, de tutti nincs fertõzésem, hisz ennek semmi jele és olvastam itt, hogy az állapotosoknál normális a sárgásabb folyás. De szerintem a folyás, mint mindig egyénenként eltérõ és nem nagyon lehet átlagosítani.
Szia! 5-6. héten én is teljesen száraz voltam, csak utána "tért vissza" a normál mennyiség. Szerintem ez nem gond, én azóta 11 hetes vagyok és minden rendben van.
Ne aggódj emiatt, ez egyénenként változó. Én már a 31. hétben járok, és még mindig nagyon ritka, hogy folyásom lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Korai terhességnél, 4 hetes lehetek, egy kis vérzés, és mensis görcs nem baj ugye? A vér vizes, és egy kis halvány barnázás is volt. Ugye nem ment el? Tampon se kell, olyan kevés volt a vér.

Legjobb válasz: hát az nagyon korai a 4hetes,most kellene megjönni neki ha 4hetes vagy,csináltál tesztett hogy terhesnek mondod magad?nálam 3honapig volt barnázás és nem lett gond

hát az nagyon korai a 4hetes, most kellene megjönni neki ha 4hetes vagy, csináltál tesztett hogy terhesnek mondod magad?nálam 3honapig volt barnázás és nem lett gond
Azt szinte lehetetlen megmondani, hogy mi lesz ebbõl, de az biztos, hogy még nem ment el. Az nagyon erõs vérzéssel jár, és általában iszonyú fájdalommal is. Nekem mindkét terhességem elején volt enyhe vérezgetés, barnás is, pirosas is, és az egyikbõl vetélés lett, a másikból egy gyönyörû, egészséges kisfiú. Mindenestre ne fürödj forró vízben, ha egy mód van rá, inkább zuhanyozz, próbálj sokat pihenni, nem emelni, és menj orvoshoz minél elõbb. Egyébként az élénkpiros vérzés a veszélyesebb. Ha a mennyisége nõ, vagy a görcsök erõsebbé válnak, akkor pedig azonnal menj orvoshoz. Remélem, hogy hamar elmúlik, szerintem sokaknak van ilyen az elején, aztán egészséges terhesség lesz belõle. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: 2 nap késés után teszteltem clearblue-val, és halvány poz. lett. nagyon remélem nem megy el.szerintetek?
A kérdező hozzászólása: ja! és mensis görcseim vannak, de nem ilyan erõsek
Szia! A mensis görcsök miatt ne aggódj, az sokaknak van, növekszik a méh, hiszen el kell, hogy férjen benne a picurka. :) A vérzés, barnázgatás miatt pedig menj orvoshoz, lehet, hogy azt fogja mondani, feküdj néhány hétig. Drukkolok, vigyázz magatokra.
Erõs görcs és/vagy bármilyne mértékû vérzé sesetén azonnal fordulj orvoshoz! Gyógyszert tudnak adni, tehát az esetek többségében megelõzhetõ a nagyobb baj! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!

Korai terhességnél (5 hetes) mire kell nagyon figyelni, és vigyázni? Mit ehet, és nem ehet a kismama?

Tegnap csináltam tesztet, 2 csíkos lett, igaz az egyik még halványabb, de ott van!

Legjobb válasz: Szia! Különösebb étrendet nem kell beiktatnod,de azért a penészes sajtot mint pl.CAMEMBER kerûld az egész várandóságod alatt. A nyers dolgokat ami tojással készûl pl a TIRAMISU, a húst mindig jól átsütve edd,most az angolos dolgokat kerûld a biztonság miatt. Amúgy gratulálok neked és vigyázz magatokra.

Szia! Különösebb étrendet nem kell beiktatnod, de azért a penészes sajtot mint pl.CAMEMBER kerûld az egész várandóságod alatt. A nyers dolgokat ami tojással készûl pl a TIRAMISU, a húst mindig jól átsütve edd, most az angolos dolgokat kerûld a biztonság miatt. Amúgy gratulálok neked és vigyázz magatokra.
Ne emelgess nehezet és forró fürdõ helyett inkább zuhanyozz!
szerintem mindent ehetsz továbbra is, csak kerülni kell a nyers ételeket, talán a szénsavas innivalókat és a csípõs, erõs ételeket.
A nyers tojásos dolgokat kerüld, mert szalmonellás lehet. De különben általában mindent túlmiszticizálunk... Gondold végig: az elmúlt pár hétben, amikor nem tudtad, hoyg terhes vagy, mindent csináltal, és minden ok. Szóval vigyázz, de túlzásba sem kell esni. (Amúgy én nem tudtam, hogy terhes vagyok, és szaunáztam hosszan, többszöri hûtõfürdõvel, és mégis megmaradt... Szóval ez nem csak rajtunk múlik)
Gratulálok! mindent nagyon jól leírtak. én csak azt szeretném kérdezni, hogy miért csak 2hét múlva mész dokihoz? egy lelkiismeretes orvos biztosan örülne, ha a pozitiv teszt birtokában fel is keresnéd.tudod az esetleges bajok idejében való kiszûrésére gondolok.pl. méhenkívüli terhesség...nálam négy hetes terhességet állapítottak meg mikor elõszõr voltam és megdícsért az orvos, hogy ilyen korán mentem. sok boldogságot!26hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Azért csak 2 hét múlva megyek, mert akkor kaptam idõpontot sajna! Más dokihoz pedig nem akarok menni. Csak heti 2x van magánrendelése, és a többi nap már betelt!
nem nagy gond, de szerintem elmehetsz a kórházba.elsõ vizsgálat csak u.h.-ból áll, hasi u.h., szóval nem kell tartani tõle, hogy "megpiszkálnak ", legfeljebb visza utasítod, ha mégis olyan vizsgálatot akarnak csinálni amit te nem szeretnél. szerintem menj el nyugodtan. mégegyszer gratulálok

11 hetes terhes vagyok, nem baj ha bekeményedik a hasam ilyen korai terhességnél?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is keményedett a hasam,azt hittem,hogy ez a normális.Az orvosom közölte,hogy jó lenne abbahagyni a munkát(fizikai munkát végeztem),mert nem fogja bírni a szervezetem.Valószínünek tartom hogy te sem pihensz eleget.Figyeld a szervezeted ,ha gyakran keményedik a pocakod jobb kíméletesebb életmódra váltani.Tudom sokan dolgoznak a terhességük alatt,de nem vagyunk egyformák.Én a 10.hét után már nem dolgoztam és nem bántam meg ,mert a pici a legfontosabb. Pihenjél és minden rendben lesz!

Szia!Nekem is keményedett a hasam, azt hittem, hogy ez a normális.Az orvosom közölte, hogy jó lenne abbahagyni a munkát(fizikai munkát végeztem), mert nem fogja bírni a szervezetem.Valószínünek tartom hogy te sem pihensz eleget.Figyeld a szervezeted , ha gyakran keményedik a pocakod jobb kíméletesebb életmódra váltani.Tudom sokan dolgoznak a terhességük alatt, de nem vagyunk egyformák.Én a 10.hét után már nem dolgoztam és nem bántam meg , mert a pici a legfontosabb. Pihenjél és minden rendben lesz!
Szia! Az elõttem szólónak igaza van. Sokat pihenj és ne stresszelj! Kéne szedni magnéziunot. Az orvosod nem irt fel??? Beszélj vele mert azt szoktak ilyenkor felírni izomösszehúzódásra. Üdv: 20 hetes kismami
Szia, Nekem is mindig keményedetta hasam, aztán a 12. héten kiírt a háziorvos, és és elkezdtem szedni a magne b6-ot az elevit mellett.A magne b6 ellazítja az izmokat, és megszünteti a görcsöket.De tényleg az is számíthat, hogy ki mit dolgozik, mennyire erõlteti meg magát. Üdv 16 hetes kismami
Így van, sok pihi, és magnézium, és ne aggódj nem lesz baj.

5 hetes terhes vagyok. Azt mondják, hogy a magzat károsodhatott ezért el kell vetetni, bár még genetikusnál nem voltam. Valóban kárásodhatott-e a magzat a gyógyszertől? Menjek e genetikushoz? Észrevehető-e a károsodás ilyen korai terhességnél?

Marfarin véralvadásgátló 10-15 mg-ot szedtem 5 héten keresztül. a mellékhatásokhoz az van írva, hogy súlyos magzatkárosodást idéz el?.

Legjobb válasz: Mindenképpen menj el genetikai tanácsadásra, sok olyan dolgot tudnak, amit más orvosok nem! Mielõtt bármit döntenél, kérdezd õket!

Mindenképpen menj el genetikai tanácsadásra, sok olyan dolgot tudnak, amit más orvosok nem! Mielõtt bármit döntenél, kérdezd õket!
Nagyon sok gyógyszer nem ajánlott, avagy veszélyes a terhesség alatt, de hát sokan nem is tudják még hogy terhesek, és szednek valami erõs antibiotikumot, vagy mást. Mindenképp a genetikusnál kezdj, hiszen lehet, hogy ennyire az elején a köldökzsinór kezdetlegessége miatt még semmi ártalmas nem történt, nehogy túl korán a vetélés mellett dönts!!!
Nem biztos, hogy károsodott, érdemes pár hét mulva UH-t csináltatni, mert abból már látni sok mindent. Ha BP-i vgy, akkor A SOTE I.-es Klinikát ajánlom, én is oda járok genetikushoz.
Hívd fel Dr. Czeizel Endrét. Van genetikai tanácsadása.Tel : 273- 1913 http://www.czeizel.hu. Õ 100 % -os választ ad neked!!!!
Szia! Mindenképpen menj el genetikushoz és ha lehet minél hamarabb. Kérj ki több véleményt és aztán dönts.
Én biztos nem vetetném el addig, amíg tutira nem mondják, hogy beteg a baba. Attól, hogy szedted a gyógyszert, még nem 100%, hogy a baba károsodott. Mindnképp próbálj minél több orvosi véleményt kikérni, és csak végsõ esetben dönts. Én nem tudnék elõbb, attól hogy "lehet" . Abban még az egészsséges lehetõség is benne van. Drukkolunk, hogy rendben legyetek:)
nagyon örülök annak hogy vannak ennyire érett 20 évesek, eléggé okosan gondolkodsz.a kérdezõnek azt mondanám, hogy hiába 20on éves és szerintem te idõsebb vagy nála, halgass rá, mert tényleg lehet még gyereked ha most nem tartod meg, de ne tudd meg milyen érzés az ha ott fekszel a hasadba egy 20hetes magzattal a szülõszobán és vákummal kiszívják belõled, mert azt a babát csak megszülni lehet, mert már "öreg" az abortuszhoz, és azt senkinek nem kívánom, hgy ott feküdjön az asztalon és kiszivják belõle az életképtelen magzatot, aki még ha erõs a tüdeje 2 nap mulva megfullad.de ha 6vagy 7 hetes magzatot vetetsz el az kevésbbé kegyetlen(bár egyikkel se értek egyet.azt mérlegeld, hogyha a baba beteg akkor feltudod e válalni a beteg babát vagy nem, mert ha nem akkor még most cselekedj)
Én nem vetetném el a babát, de: ezt találtam a Pharmindexben errõl a gyógyszerrõl a terhesség, szoptatás résznél. A warfarin a placentán keresztül eljut a magzatba és jellegzetes embryopathiát (chondrodysplasia punctata) okoz. Fellépéséért a magzat csontozatának kialakításában fontos szerepet játszó, szintén K-vitamin függõ osteocalcin képzési zavara a felelõs. Az embryopathia a terhesség 6-12 hetében alakul ki, de az egyéb káros hatások (központi idegrendszeri és más szervi rendellenességek és vérzések, magzati retardáció, halvaszületés) a graviditás folyamán bármikor bekövetkezhetnek. Ezért a warfarin kezelés az egész terhesség alatt ellenjavallt. Fogamzó-képes korban lévõ, warfarint szedõ nõt figyelmeztetni kell a gyógyszer teratogen hatására. Ha gyermeket kíván szülni, tanácsos már a várható fogamzás idején a warfarin adását felfüggeszteni és más antithrombotikus kezelésre (pl. heparin) áttérni. Gondot jelenthet, ha a fogamzás több ciklus alatt sem következik be és az asszony nem vállalja a gyakori injekciózás hátrányait. Ilyenkor a warfarint vissza lehet állítani, de azzal a feltétellel, hogy ha a menses nem jön meg idõben, késedelem nélkül gyõzõdjék meg a terhesség fennállásáról és pozitív esetben azonnal szüntesse meg a gyógyszerszedést (ismét adva a heparint). Ha a warfarin kezelés közben véletlen terhesség következik be és az már 2-3 hétnél idõsebb vagy bizonytalan idejû, javasolni kell a megszakítást az embryopathia veszélye miatt (valószínûsége kb. 10%). A terhesség alatti warfarin-kezelés egyetlen és vitatott indikációját jelenthetik a különösen nagy embóliaveszéllyel járó mechanikus mûbillentyûk, melyeknél a heparin a tapasztalat szerint nem nyújt megfelelõ védelmet. Ilyen esetekben az erre speciálisan felkészült kardiológiai centrumok javaslata és felügyelete mellett kerülhet sor a warfarin-kezelésre az asszony részletes felvilágosítása és döntése után. A warfarin nem kerül az anyatejbe, így szedése nem képezi a szoptatás ellenjavallatát.

Hány hetes korban tudják a legpontosabban megmondani, hogy hány hetes is vagy valójában? Minél korábbi terhességnél?

Legjobb válasz: Szia! Minél kisseb a terhesség,annál pontossabb a kor meghatározása.5-6hét

Szia! Minél kisseb a terhesség, annál pontossabb a kor meghatározása.5-6hét
Igen, minél kisebb, annál pontosabban. De pl nekem minden uhom napra pontos volt-érdekes módon és már 25 hetes vagyok.-) Néha elõfordulnak eltérések, van hogy a baba jobban nõl , van hogy kevésbé. Jó, ha te adsz magadnak egy idõt (az utolsó mensidhez képest) és tudd, hány hetes is vagy.-)

Mindenhol azt olvasom, hogy a babat koran 14-16 hetesen erzik eloszor az anyukak (masodik vagy tobbedik terhessegnel), nekem masodik terhessegem, 18 hetes vagyok de csak neha erzem hogy bizsereg, csiklandoz, hagynazik. Ugye mas is volt igy ezzel?

Doki szerint elol tapadt meg a mehlepeny azert erzem kesobb.

Legjobb válasz: Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.

Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.
Ne aggódj, én pontosan 18. Hetesen éreztem elõször :-) Na azóta meg sem áll :-) bár már kinn elevenkedne... 38+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!nem az elso terhessegetek, ugye? en az elsot is 21 hetesen ereztem eloszor
Szia. En nem ereztem hamarabb a masodik terhessegnel, elsonel a 21.het kornyeken, masodiknal szinten.

Hány kg a maximum amitől még nem vetélhet el egy nő nagyon korai 2-3-4 hetes terhességnél?

Érdemes vigyázni, amikor még nem is tudunk arról, hogy teherbeestünk? Hány kg-ot lehet megemelni max. hogy ne legyen baj a beágyazódással/megtapadással?

Legjobb válasz: A dolog alapvetõen nem múlik azon, hogy nagyot emeltél-e vagy sem. Az a vetélés ami az állítólagos nagyot emeléstõl következett be, az valószínûleg akkor is megtörtént volna ha egész nap fekszel. Én pár hetes terhesen 1-2 mosógépet segítettem a férjemnek ki-be rakni a kocsi csomagtartójába. Egy mosógép 70-80 kiló kb., a nagyobb részét a férjem emelte de a rám jutó súly akkor sem 1-2 kiló volt, és nem lett belõle semmi baj. Akinek van nagyobb tesó az jellemzõen egész terhessége alatt emelgeti a 10-15 kilós gyereket, ez sem szokott problémát okozni.

A dolog alapvetõen nem múlik azon, hogy nagyot emeltél-e vagy sem. Az a vetélés ami az állítólagos nagyot emeléstõl következett be, az valószínûleg akkor is megtörtént volna ha egész nap fekszel. Én pár hetes terhesen 1-2 mosógépet segítettem a férjemnek ki-be rakni a kocsi csomagtartójába. Egy mosógép 70-80 kiló kb., a nagyobb részét a férjem emelte de a rám jutó súly akkor sem 1-2 kiló volt, és nem lett belõle semmi baj. Akinek van nagyobb tesó az jellemzõen egész terhessége alatt emelgeti a 10-15 kilós gyereket, ez sem szokott problémát okozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, most megnyugtattál. Babát szeretnénk, és bármikor sikerülhet. És mindig emelgetem a papagájaim nagy kalitkáját, ez se 1-2 kg. Minden nap többször emelgetem...
Igaza van az elsõnek, nem az emeléstõl vetélnek el, elvetélt volna akivel megtörtént akkor is, ha fekszik álló nap. Papagájkalitka? Hát nem tudom hány kiló lehet, az én 3 évesem közel 20 kg, napjában jópárszor felveszem, a fürdõbõl törülközõbe csavarva a szobába becipelem, semmi bajunk. Ha baj is lenne, nem ettõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!